Ludovic Orban și Adrian Zuckerman

Americanii, mesaj șocant: NU măririi pensiilor în România!

673
(reînnoit 08:32 23.09.2020)
Un mesaj plin de tupeu, prin care se exprimă opoziția la creșterea pensiilor și dovedește implicare politică părtinitoare

BUCUREȘTI, 23 sept – Sputnik. Imediat după ce parlamentul a decis prin vot majorarea punctului de pensie cu 40% de la 1 septembrie, PNL a anunțat că va ataca legea la CCR, iar mai mulți miniștri au făcut declarații prin care condamnă această majorare.

De cealaltă parte, mai mulți economiști și analiști au explicat beneficiile pe care această majorare le aduce nu numai pensionarilor, ci și comerțului, deci economiei, pentru toți acești bani se întorc pe plan intern, nu iau calea unor ”investiții” precum cumpărarea de armament sau licitații dubioase în varii zone de ”interes strategic”.

Ei bine, se pare că exact acest aspect nu convine ”partenerilor strategici” care au reacționat imediat prin Camera de Comerţ Americană în România.

Într-un comunicat, această ”AmCham România” îşi exprimă ”îngrijorarea faţă de majorarea cu 40% a punctului de pensie şi face apel la responsabilitate din partea decidenţilor pentru menţinerea echilibrului macroeconomic al României”.

Da, ați citit bine, o organizație care în loc să-și vadă de treaba sa, care ar fi dezvoltarea  afacerilor bilaterale, aflate la un nivel extrem de scăzut având în vedere capacitatea SUA și facilitățile (favorurile, cedările!) făcute de România, ei bine, organizația e îngrijorată de pensii, adică de creșterea puterii de cumpărare și a nivelului de trai ale pensionarilor români!

”La numai o zi după ce mediul economic, AmCham, Guvernul şi instituţiile financiare au salutat promovarea României la statutul de piaţă emergentă, statut care depinde într-o mare măsură de echilibrul macroeconomic al ţării, AmCham Romania îşi exprimă profunda îngrijorare faţă de majorarea cu 40% a punctului de pensie şi modificarea bugetului asigurărilor sociale, impuse de plenul Parlamentului astăzi”.

În primul rând, AmCham promovează un fals – pentru că trecerea la statutul de ”Piaţă Emergentă Secundară” a fost anunțat de furnizorul global de indici FTSE Russell de anul trecut, pe 26 septembrie 2019, adică pe vremea Guvernului Dăncilă, ”iar decizia va deveni efectivă începând cu septembrie 2020”, transmitea Economica.net

Deputați în Parlamentul României
© AFP 2020 / DANIEL MIHAILESCU

De ce nu spune AmCham acest adevăr, ci promovează minciuna indusă, că e meritul Guvernului Orban? Clar, pentru că e un Guvern care cedează la toate capitolele în fața intereselor străine!

AmCham spune că ”mediul economic a recunoscut de fiecare dată legitimitatea preocupării autorităţilor abilitate faţă de categoriile vulnerabile şi nevoia asigurării unui trai decent pentru bunicii şi părinţii noştri” - însă, măsuri precum majorarea pensiilor, ”care spre deosebire de alte măsuri cu impact bugetar sunt ireversibile, trebuie să fie sustenabile pe termen scurt, mediu şi lung, şi să evite orice motivare electorală care poate periclita credibilitatea României în plan extern”.

Deci, AmCham acuză pe față că este o măsură electorală, nu o necesitate, preluând fățiș tezele PNL, implicându-se deci politic!

”În ciuda tuturor avertismentelor privind situaţia macroeconomică fragilă accentuată de încetinirea economiei globale şi de efortul financiar intern angajat în lupta împotriva COVID-19, adoptarea unor astfel de decizii lipsite de sustenabilitate reprezintă un derapaj periculos care împovărează pe termen lung populaţia activă, generaţiile viitoare şi adânceşte tensiunile sociale, se menţionează în document”, scrie AmCham.

Interesant este că nu aud și laudele premierului Orban despre investiții și realizări – sau afirmațiile lui Cîțu despre ”explozia” economică pe care o preconizează… peste doar câteva luni, în 2021!

Mai mult, americanii își permit tupeul de a avertiza și chiar preveni România ce anume riscă prin majorarea ratingului.

”Este o situaţie fără precedent şi un mesaj confuz pe care România îl transmite comunităţii investiţionale, riscând o retrogradare a rating-ului de ţară în aceeaşi săptămână în care a devenit aplicabilă promovarea pieţei de capital românească”, spune AmCham Romania.

În încheierea mesajului, AmCham ”face apel la responsabilitate din partea decidenţilor politici astfel încât măsurile şi politicile publice adoptate să nu creeze dezechilibre bugetare ci, dimpotrivă să contribuie la sănătatea macroeconomică a ţării”.

Așa cum spuneam, este vorba de tupeul americanilor care, pe lângă investiții minore în comparație cu ceea ce impun României, acum încearcă să dicteze și politica internp, susținând Guvernul PNL și acuzând măsurile sociale promovate de PSD și celelalte partide! Este sau nu tupeu și imixtiune în treburile interne!

Fără discuție… dar credeți că va reacționa vreo instituție din colonia România? Nu, România are treabă cu Belarus sau cu Navalnîi.

Reamintim că tot în urma intervenției străine, SUA și UE, a fost anulat rezultatul referendumului de demitere a lui Băsescu, cel care primise atunci supranumele de ”guvernator al coloniei”.

673
Tagurile:
Americani, SUA, România, Pensii
Răzvan Dumitrescu

Răzvan Dumitrescu, scos din presă după emisiunile curajoase?

2596
(reînnoit 10:30 20.10.2020)
Se încearcă scoaterea din presă a lui Răzvan Dumitrescu – aceasta ar putea fi intenția din spatele atacurilor la curajosul jurnalist, cel care a abordat pandemia din alte unghiuri decât cele dorite de ”Establishment”

BUCUREȘTI, 20 oct – Sputnik. Mulți comentatori laudă emisiunile lui jurnalistului și realizatorului TV Răzvan Dumitrescu – mereu pe fază, curajoase, abordând teme sensibile din unghiuri de care alții se feresc. Marea experiență a jurnalistului, cultura și seriozitatea atentă cu care privește orice subiect fac din ”Subiectiv” o emisiune de ”Top 5” în presa celor 30 de ani.

În plus, talentul realizatorului de nuanța întrebările prin ton, insinuant dar nu ostentativ, abilitatea de a-și valorifica perfect ironia dubitativă specifică (nativă, poate), conturată printr-o mimică a scepticului care nu crede până nu vede dovada - completează o emisiune de jurnalism de mare clasă.

Și, desigur, emisiuni precum cea a lui Răzvan Dumitrescu ar putea concura pe plan internațional dacă ar avea în spate o echipă întreagă – pe modelul ”În premieră”, din perioada Carmen Avram.    

Am făcut această (meritată) introducere pentru a sublinia de ce Răzvan Dumitrescu poate fi mult mai periculos decât alții atunci când abordează un subiect care deranjează – și de ce spectatorii, indiferent de orientare, au început să ia ca reper de obiectivitate… ”Subiectiv”.

Ei bine, problema e că Răzvan Dumitrescu îndrăznește de luni bune să scoată la lumină ceea ce autoritățile de străduiesc să acopere în complexul caz al Pandemiei, de multe ori cu complicitatea vădită a presei, dar și… a Opoziției!

Dar, când toate par aranjate, de la legendare și camuflaj, până la tăcerea asurzitoarea a celor care ar trebui să se sesizeze, apare un Mircea Badea cu o chestie spusă pe șleau, în glumă serioasă – și ”Subiectiv”, cu întrebări care nu s-ar fi dorit a fi puse. Ba chiar și cu declarații și  interviuri care dau peste cap ”Establishment-ul” – conducând la concluzii periculoase.

Bunăoară ieri, ce să vezi, Răzvan Dumitrescu a sesizat că Rafila a aruncat bomba, printre rânduri: cei de la CNSU, care iau deciziile drastice din pandemie, nu mai consultă de mult timp specialiștii!

Evident că PSD sau alt partid NU a preluat  ”Nucleara” – în schimb brusc a apărut un atac murdar… la Răzvan Dumitrescu! Și, desigur, nu a apărut (doar) pentru episodul de ieri – ci pentru emisiunile pe care le face, așa cum menționam, de la debutul pandemiei.

Conform tentativei de compromitere, ziaristul ar despica firul în prea multe părți pentru că… ar fi aservit partinic și ar vrea să intre în combinația politică. Să candideze – că tot sunt la modă exemplele Rafila și Streinu, pe care, nu este clar pentru mine de ce, Marcel Ciolacu și Vasile Dâncu vor să-i compromită îmbarcându-i pe o navă în derivă. Nu-mi spuneți de sinecuri, pentru că nu aveau nevoie cei doi doctori de așa ceva! Și nici de ”putere”, pentru că PSD se îndreaptă fix către opoziție.

Revenind la Răzvan Dumitrescu, acesta respinge ideea, zvonul, atacul – și dă vina pe ”securiștii de bine”.  

”Niște "oameni de bine" s-au gândit ei așa să lanseze un zvon, cum că Dumitrescu va candida la Parlamentare. Este o mizerie!”, reacționează indignat jurnalistul.

Și, atenție la ipoteza pe care o lansează Răzvan Dumitrescu – și cred că NU fără a avea ceva informații în spate: 

”Probabil că cineva și-a pus în gând să mă scoată din presă și s-a gândit că o metodă este  de a mă lega de o carieră politică, pe principiul că nu contează adevărul, contează impresia pe care zvonul o produce!”, notează jurnalistul, încheind cu o sintagmă… de revoltă sau de ironie?... ”Securiști mizerabili!”.

Interesant de văzut în zilele următoare dacă se vor contura mai clar atacurile și tentativa de a elimina una dintre foarte puținele emisiuni unde se caută… cele ascunse cu grijă.

2596
Tagurile:
Răzvan Dumitrescu

Загрузка...
Avocatul Gheorghe Piperea

Piperea fulminant: ”Protestele violente vor izbucni în 2021”

441
(reînnoit 07:09 20.10.2020)
Analiză fulminantă a cunoscutului avocat și profesor – o viziune lucidă: ”Lumea nu mai e dispusă să accepte toate aberațiile și aiurelile idolilor falși, s-a întrezărit noua mișcare politică în formare, suveranismul care se centrează pe credință, tradiții și familie”

BUCUREȘTI, 20 oct – Sputnik. Analiză fulminantă a cunoscutului avocat Gheorghe Piperea, profesorul de Drept dovedind nu o dată o luciditate de excepție.

Analiza – avertisment se referă la ceea ce ignoră acum autoritățile, președintele, care ”o ține langa cu alegerile în 6 decembrie”, în condițiile în care, ”rațional vorbind, astfel de evenimente, în plină expansiune a covidului, nu se justifică” – atrage atenția Piperea.

Dar nu asta e ținta analizei – ci ceea ce va fi după!...

”Mai important este, însă, că parlamentul construit în urma acestei dorințe iraționale a unui om de a acumula în propriul patrimoniu și legislativul, după ce și-a apropriat executivul, șefimea sistemului judiciar și serviciile secrete, va fi rezultatul unei voințe electorale distorsionate (ba chiar falsificate) de pandemie”, consideră Piperea.

Adică, electoratul captiv, ”care va veni oricum la vot pe motive de groupthinking, va omite orice alte elemente, de esență sau de detalii, focusându-se pe pandemie”.

”Dar acest joc de wrestling denumit “lupta contra pandemiei” o să se stingă curând, pentru că pandemia nu poate ține la nesfârșit”, atrage atenția avocatul.

Rezultatul? ”Electoratul ne-reprezentat va boicota alegerile, așa cum s-a întâmplat și la locale și va contesta ulterior, cu orice ocazie, orice măsură a noii (vechii) administrații”.

Și, atenție la următoarea considerație: ”Scânteia a fost aprinsă deja la Iași, la pelerinajul de Sfânta Parascheva”.

”Acolo s-a văzut (nu de către abulicii aflați acum la butoane) că lumea nu mai e dispusă să accepte toate aberațiile și aiurelile idolilor falși ai luptei cu pandemia și să întrezărit noua mișcare politică în formare, suveranismul care se centrează pe credință, tradiții și familie”, scrie Piperea.

Ori, de aici rezultă și viziunea mișcărilor de protest, care vor duce la finalul actualei și viitoarei structuri politice:

”Protestele violente, dărâmătoare pentru actuala clasă politică, vor izbucni, însă, prin februarie-martie 2021, și vor veni de la șomerii și faliții generați de pandemie, de la cei evacuați din case, de la cei făcuți cu capul de izolare sau de homeworking și homeschooling și de la cei care își vor pierde orice răbdare și speranță de atăta așteptare la porțile spitalelor închise pentru motivul focusării pe covid”, scrie Piperea.

Sau, tradus în evoluții politice concrete – ”Atât de bine va fi rezolvată criza pandemică încât și parlamentul, și președintele vor fi anticipat scrutinizați, în 2021 - iar supuși de azi vor deveni rebelii de la anul”.

Așadar, conchide Piperea – ”eforturile cu listele de eligibili sunt cam inutile, pentru că vom avea alegeri anticipate”.

”De-abia de acum încolo se justifică efortul de a edifica alte construcții politice, negrevate de securiști sau de vătafi ai neo-feudalilor globali”, încheie profesorul Gheorghe Piperea fulminanta sa analiză.

Un singur comentariu: la conferința de aseară de la Cotroceni, a fost pusă o întrebare ce pare ineptă și slugarnică, deopotrivă: dacă participarea la Iași, la Sfânta Parascheva, a unor personalități care n-ar fi purtat mască și ar fi îndemnat lumea să nu asculte autoritățile face parte dintr-un ”război hibrid”?

Sigur, mulți au reacționat, catalogând în fel și chip ”jurnalista” și întrebarea stupidă, dar un fapt e de reținut: grupul de presă din care face parte, plătit din afară, anticipează reacțiile publice cam la fel ca Piperea și încearcă să le preîntâmpine, murdărindu-le încă de acum?

Să nu uităm că murdărirea ideii de suveranism, naționalism, conservatorism și chiar de credință este o preocupare principală a celor care vor să-și impună puterea în întreaga lume, inclusiv în România.

441
Tagurile:
Proteste, Gheorghe Piperea

Загрузка...
Poliție, mascați

Mascații, acțiuni în forță în București și Constanța

0
Percheziții de amploare sunt realizate de polițiștii specializați în investigarea criminalității, la mai multe persoane suspectate de cauzarea unui prejudiciu de peste 2.500.000 de lei, pentru infracțiuni economice.

BUCUREȘTI, 20 oct – Sputnik. Zi începută în forță pentru polițiștii specializați în investigarea criminalității economice care au făcut mai multe percheziții în București și Constanța în cursul acestei zile.

Reprezentanții Inspectoratului General al Poliției Române informează că, astăzi, 20 octombrie 2020, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale efectuează 6 percheziţii domiciliare, în Bucureşti – 4 - şi Constanţa – 2. Ei pun în aplicare cinci mandate de aducere. 

Aceste activități se desfăşoară în cadrul unui dosar penal de evaziune fiscală, cu prejudiciul de peste 2.500.000 de lei, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, informează stiripesurse.ro.

Potrivit materialului probator administrat până în prezent au rezultat indicii că persoanele cercetate ar fi constituit un circuit format din mai multe societăţi comerciale, o parte dintre acestea de tip „fantomă”, în scopul sustragerii de la plata T.V.A şi a impozitului pe profit.

Banii ar fi provenit din activităţi economice concentrate în jurul unor licitaţii privind lucrări de reabilitare, modernizare şi amenajare a unor obiective deţinute de o instituţie.

Sursa citată precizează că persoanele cercetate vor fi duse la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru desfăşurarea activităţilor specifice de urmărire penală.

0
Tagurile:
Percheziții, Mascați

Загрузка...