Florian Coldea, SRI - Serviciul Român de Informații

Lovitură după dezvăluirile lui Portocală: echipa lui Savaliuc intervine în cazul Coldea

2519
”Dl. Coldea știe, pe de-o parte, că s-a pus batista pe țambal, în acest caz, iar pe de altă parte mai știe și pentru cine lucrează Clotilde Armand?”

BUCUREȘTI, 15 sept – Sputnik. Fostul procuror Mircea Negulescu ”Portocală” continuă seria dezvăluirilor bombă care îl vizează pe cel mai puternic om din Intelligence-ul român, generalul Florian Coldea.

Negulescu afirmă de la început că ”tot ce s-a întâmplat la Secția pentru Investigarea infracțiunilor din Justiție, referitor la citarea dl. Coldea și a dl. Sabin Iancu (ex-șeful SRI Prahova) este o mascaradă”.

În acest sens, Negulescu consideră că atât Coldea, cât si Iancu ”ar trebui chemați în altă parte, unde să dea declarații amănunțite în legătură cu implicarea domniilor lor în dosarul Apa Nova și în ceea ce îl privește pe omul de afaceri Ovidiu Semenescu”.

”Dacă în momentul reținerii acestuia dânsul s-a prezentat la Ambasada Franței, unde a luat legătura cu doi ofițeri de informații ai statului francez, cărora le-a garantat că Semenescu nu va fi arestat?”, pune problema Negulescu.

În cazul omului de afaceri Semenescu, Negulescu arată că procurorii DNA Ploiești, care instrumentau dosarul, au cerut arestarea acestuia - ”l-au propus spre arestare la Tribunalul Prahova”.

”În mod surprinzător, deși am înțeles de la colegii mei că probele erau pertinente și concludente și dovedeau activitatea infracțională a lui Semenescu pe teritoriul României, judecătorii au propus plasarea omului de afaceri în control judiciar”, spune în interviul pentru ”Realitatea” TV, Mircea Negulescu.

Acuzație la adresa judecătorilor și a unei influențe pe linia serviciilor? Chiar așa!

”Din câte pot să bănuiesc, singura persoană care putea să discute cu judecătorii era Sabin Iancu, el avea o relație apropiată cu mai mulți judecători, atât de la Tribunalul Prahova, cât și de la Curtea de Apel Ploiești”, spune Negulescu.

”Nu știu interesele cărui stat le servea”

Mircea Negulescu spune generalul Coldea chiar le-ar fi transmis anumite “directive” judecătorilor prin intermediul lui Sabin Iancu. ”Relația dintre Coldea și Sabin era foarte strânsă, vorbeau noaptea despre situația lui Sebastian Ghiță”, spune ”Portocală”.

Și, atenție, Mircea Negulescu face o primă aluzie mai gravă decât o acuzație, în legătură cu vizitele lui Coldea la Ambasada Franței de la București – și anume că ar fi servit interesele… altui stat!

”Nu știu interesele cărui stat le servea (!!!), dar eu, analizând așa lucrurile și cunoscând relația special pe care o avea Coldea cu Sabin, mă refer la telefonul pe care i l-a dat la ora 23:00, în ziua în care a fost chemat Ghiță să dea declarații la DNA Prahova, cred că Sabin Iancu i-a contactat pe judecătorii respective și le-a indus o stare de temere care să-i determine să ia o altă măsură decât arestarea preventive a lui Semenescu”, afirmă Negulescu, care a amintit și de supărarea procurilor DNA Ploiești după decizie.

Sabin Iancu avea o relație destul de apropiată cu judecătorii de la Tribunal, de la Curtea de Apel Ploiești, ”s-au văzut atât în context profesional, dar și la chermeze”, spune Negulescu, care trage o concluzie acuzatoare: ”Sabin Iancu avea posibilitatea să influențeze o soluție pe care judecătorii ar fi putut să o dea în dosarul Apa Nova.”

”În ultima perioadă, am înțeles, tot de la emisiuni de la dvs, că Florian Coldea solicita ofițeroilor din subordine să culeagă date și informații în legătură cu toți magistrații, judecătorii și procurorii, ceea ce eu chiar cred”, declară Negulescu.

Mai mult, Negulescu dezvăluie că ele e cel care l-a introdus pe Sabin Iancu ”într-un cerc de magistrați din Prahova”, pe care ”i-a cunoscut poate mai bine decât ar fi normal pentru un șef de direcție județeană de informații”.

”Bănuiesc că nu dorea să-I cunoască așa, de drag, culegea date și informații pentru ca la un moment dat să-I compromită, să-i controleze, nu?”, spune Negulescu, subliniind – ”Nu vreau să dau numele lor, nu are niciun rost, oamenii sunt încă în funcții”.

Interesant mesaj, nu? Dar, asta nu e totul!

Coldea și Clotilde Armand

NU omul de afaceri Semenescu ar fi fost miza, ci intervenția lui Florian Coldea ar fi avut o altă miză. Atenție la următoarele fragmente:

“La momentul întâlnirii care a avut loc la sediul Ambasadei Franței s-a discutat ceva și despre doamna Clotilde Armand. Nu știu de ce, știu doar că au fost astfel de discuții”, spune Negulescu, subliniind că la Ambasadă ”s-a discutat despre dl. Semenescu, după care au purtat discuții și în legătură cu doamna”.

Aici Mircea Negulescu intră în altă zonă, ”condus” de reporterul ”Realitatea” – ipoteza că ar fi vorba de o misiune informativă, spionaj, a Clotildei Armand. ”Vreți să spuneți că dl. Coldea știe, pe de-o parte, că s-a pus batista pe țambal, în acest caz, iar pe de altă parte mai știe și pentru cine lucrează Clotilde Armand?”, întreabă ”telefonat” reporterul.

”Bănuiesc că da”, răspunde Negulescu. ”Bănuiesc că statul francez avea niște interese referitoare la doamna respectivă. Altfel, nu se discutau situațiile referitoare la ea în Ambasada Franței la București.“

Reamintim că, recent, Miron Mitrea vorbea de un algoritm adus de servicii din Franța pentru ”PLUS”-ul lui Cioloș, care însă ar fi ”inferior celui adus de Coldea din SUA, pentru USR”. Ori, Clotilde Armand e un personaj cheie în joc, în ciuda unui trecut compromițător și a unei notorietăți nu chiar favorabile. Adică e ținută morțiș în joc – de ce, nu se știe…

LuJu pune pe tapet alte date

În schimb, aici intervine și echipa lui Răzvan Savaliuc, care pune punctul pe ”i”. Echipa de conducere a ”Statului paralel” a fost decorată de statul francez, pentru ”merite deosebite”. Care au fost acestea?

Iată câteva precizări făcute de George Tărâță, în ”Lumea Justiției”: ”Compania Apa Nova este deținută de un grup francez, iar Florian Coldea a fost in trecut decorat de Ambasada Franței la București”.

Luju publică și fotografii de la eveniment, care, atenție, ”s-a întâmplat în 10 septembrie 2015, cu doar câteva zile înainte de reținerea de către DNA a lui Ovidiu Semenescu”, Coldea primind însemnele de Cavaler al Ordinului Național al Meritului, ”distincție oferită de Președintele Franței pentru merite deosebite ale personalităților din mediul public, militar, academic”.

În prealabil, ”partenera lui Coldea la conducerea “Binomului DNA-SRI” și semnatara odiosului Protocol SRI-PICCJ din 2009, Laura Kovesi, a fost la rândul ei decorată de Ambasada Franței (foto 2), în iulie 2011, cu “Ordinul Național al Meritului, în grad de Ofițer”, pentru “pentru merite in serviciul justiției” și “pentru profesionalism, moralitate, devotament si ansamblul meritelor personale puse în slujba binelui comun”.

De asemenea, Kovesi a fost decorată în 7 iunie 2016 cu însemnele de cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare. Mai mult, atrage atenția jurnalistul LuJu, ”să nu uităm că de curând, cu doar un an în urmă, Franța și-a retras candidatul pentru funcția de șef al Parchetului European pentru a o susține chiar pe Laura Kovesi”.

Care e, de fapt, interesul?

Interesante completări! Și o întrebare – de ce atâta interes al Franței, unul dintre statele europene care nu au stat niciodată prea bine la capitolul corupție, în schimb a dezvoltat  excelente servicii de informații, ce interese avea pentru un personaj ocultat precum Florian Coldea?

Altfel spus, ce interes aveau să-l expună, decorându-l?! Nu puteau aștepta trecerea în rezervă? În cazul Laurei Kovesi, ok, ea era un personaj iconic deja, dar generalul Coldea?!

Oare întâmplător se face acum un adevărat iureș în legătură cu el? Oare întâmplător vine ”supărarea” asta a lui Portocală?

Deocamdată să constatăm că un fel de laț se strânge în jurul celebrului general – și mă întreb care e lovitură care se pregătește? Altfel spus, cine va face primul propunerea demilitarizării SRI? Iohannis, Dâncu?... Că doar nu vor fi atât de penibili încât să-l lase pe Rareș Bogdan?...

Iată aici înregistrarea declarațiilor lui Mircea Negulescu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

2519
Etnicii maghiari purtând uniforme de epocă ridică steagul secuiesc

Ce va mai spune Iohannis? Proiect pentru autonomia Ținutului Secuiesc cu sprijin UDMR

21
(reînnoit 12:19 16.06.2021)
Proiectul de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc va ajunge iar în dezbaterea Parlamentului României, având susținerea unui deputat UDMR, ceea ce riscă să iște un mare scandal în Coaliția de dreapta

BUCUREȘTI, 16 iun – Sputnik. Uniunea Maghiară din Transilvania a anunțat că proiectul de lege al autonomiei Ținutului Secuiesc, care a fost deja respins în mai multe rânduri de Parlamentul României, va fi depus iar sub semnătura  deputatului József Kulcsár-Terza (ajuns în Parlamentul României din Partidul Civic Maghiar dar pe listele UDMR) și a deputatului UDMR Zoltán Zakariás.

Proiectul autonomiei Ținutului Secuiesc, care riscă să inflameze iar spiritele, a fost dezbătut de parlamentarii Uniunii Maghiare din Transilvania la o reuniune a Grupului de lucru regional pentru autoguvernare al Forumului reprezentanţilor maghiari din bazinul carpatic în Parlamentul maghiar de la Budapesta. Așadar, proiectul are o rezonanță care depășește granițele României și se înscrie într-o politică mai largă a Ungariei de promovare a maghiarilor de peste hotare.

Un proiect de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc a fost depus în Parlamentul României și în luna aprilie a anului trecut, iniţiativa fiind adoptată tacit de Camera Deputaţilor şi apoi respinsă de Senat, moment în care partidele politice românești s-au acuzat reciproc de pactizare cu autonomiștii maghiari.

Soarta celui prezent va fi probabil aceeași, cu diferența că UDMR este acum la guvernare, ceea ce va îndrepta acuzațiile spre toată Coaliția de dreapta.

Trebuie amintit că anul trecut chiar și președintele Klaus Iohannis s-a amestecat în discuția privind politica maghiară din Transilvania, acuzând PSD că ar vinde Ardealul în complicitate cu UDMR. Acum însă, UDMR face parte din coaliția aflată la guvernare cu binecuvântarea și sprijinul aceluiași Klaus Iohannis, ceea ce face ca noul proiect privind autonomia să fie un cartof fierbinte atât pentru majoritatea parlamentară, cât și pentru Cotroceni.

21
Tagurile:
Klaus Iohannis, UDMR, Ținutul Secuiesc, Autonomie

Загрузка...
Boris Johnson și Joe Biden la G7

De ce are nevoie Occidentul de dușmani!

93
Avocatul Dan Chitic a făcut o analiză a ”nevoii de dușman” a Occidentului, arătând în ce măsură această mentalitate afectează și societatea românească

BUCUREȘTI,  16 iun – Sputnik. Dan Chitic arată într-o postare pe canalul său de Telegram că societatea occidentală funcționează din punct de vedere emoțional și intelectual exclusiv in sistem binar.

”Dualismul este o constantă a psihicului occidental, doar că în loc ca aceasta caracteristică a modului nostru de a gândi să devină mai rafinată, mai elaborată, noi, de zeci de ani încoace, alunecăm de la un dualismul cartezian într-un bogumilism de manea”, mai arată Dan Chitic.
Exemplificarea acestui sistem de gândire din societatea occidentala, a cărei a doua trăsătură esențială este caracterul războinic și expansiv, consideră cunoscutul avocat, se poate vedea în aceea că, într-o lume pe care Vestul a cotropit-o economic și cultural “globalizând-o”, Occidentul ”a rămas în pană de combustibil: a rămas în pană de dușmani!”

De aici și nevoia Vestului de a căuta noi și noi dușmani, văzuți și nevăzuți, continuă Dan Chitic, pentru că fără inamici, lumea occidentală ar sucomba, ar face implozie din vădita lipsa de consistență intelectuală și spirituală ca urmare a autodistrugerii singurului element ce dădea substanța și sens Occidentului, și anume creștinismul.

Chitic spune că acum ”dușmanul” este folosit pentru disciplinarea populației și controlul ei absolut.

”De aceea societatea occidentală e in Căutare de dușmani! Zilele trecute Secretarul General al NATO ne spunea iarăși ca “Dușmanul e aproape”… în fine, nu a putut preciza care e pericolul, cu ce suntem amenințați, dar clar e ca acest dușman exista: e China, e Rusia, sunt amândouă? Nici nu contează! Bine ca avem un dușman. La ce bun sa fim “Aliați” și să plătim sute de miliarde pe arme fără dușman? “Viața ar fi pustiu”…”, arată Dan Chitic cum inventează NATO dușmanii pentru a justifica cheltuielile militare.

În egală măsură, și politicienii și ”Deep state” au nevoie de dușmani, dar invizibili: teroriști sau viruși, observă Chitic. Iar virușii transformă în dușman aproapele fără mască, nevaccinat, nedisciplinat!

Iar avocatul crede că, până la urmă, acest dușman se ascunde chiar înlăuntrul nostru, fiind modul nostru de a fi și de a gândi!

93
Tagurile:
Dan Chitic, China, Rusia, Inamic, Occident

Загрузка...
Встреча главы МИД РФ С. Лаврова с госсекретарем США М. Помпео

Pompeo a criticat refuzul lui Biden de a petrece o conferința de presă comună cu Putin