Vaccinarea unui voluntar

De ce Vestul pierde în cursa vaccinului: Rusia a fost demascată

772
Occidentul are o aversiune față de orice succes rusesc, iar lupta împotriva vaccinului anti-COVID-19 în SUA are nuanțe vădit politice.

MOSCOVA, 11 sep – Sputnik, Viktor Marahovski. Cursa mondială a vaccinului se îndreaptă iute spre finiș, agățând în cale tot felul de evenimente politice, catastrofe și scandaluri. Adineauri, unul din liderii cursei, vaccinul suedezo-britanic AstraZeneca, a zburat de pe pistă (deocamdată, nu e clar dacă e temporar, pentru un pit stop) din cauza inflamării măduvei spinării la una din participantele la studiile clinice.

Autoritățile din Marea Britanie și SUA, țări ale căror instituții de presă la finalul verii și-au construit toate demascările vaccinului rusesc pe faptul că acesta “a fost înregistrat în regim de urgență, până la încheierea celei de-a III-a faze a testărilor, fiind vorba de un liderism umflat artificial”, au recurs ei înșiși la o înregistrare în regim de urgență a propriilor vaccinuri.

Această imitare a Rusiei (despre alte exemple a vorbit directorul general al Fundației Ruse pentru Investiții Directe, Kirill Dmitriev), nu împiedică alte instituții de presă occidentale să-și continue atacurile și chiar să intensifice tonul agresiv al „demascărilor”.

De pildă, la CNN găsim un text, potrivit căruia “vaccinul lui Putin este respins de angajații din sfera educației”: temându-se pentru sănătatea lor, un oarecare mic sindicat al cadrelor didactice a lansat o petiție online în care cere învățătorilor să nu se vaccineze. Nivelul de competență este dezvăluit de afirmațiile șefului sindicatului, o femeie activă, profesoară de limba engleză: “În primul rând, toată lumea știe că vaccinurile rusești au o calitate mai proastă decât cele străine”, afirmă cu autoritate filologul. “În al doilea rând, a fost creat prea rapid. E adevărat, că nimeni din pedagogi nu s-a plâns pe o vaccinare forțată, însă din partea autorităților rusești te poți aștepta la orice”.

Sau, spre exemplu, întâlnim la Bloomberg un text despre savanții unui universități americane “care au îndoieli asupra rezultatelor testărilor vaccinului rusesc, pentru că în raportul, publicat în Lancet, se observă un nivel de anticorpi suspect de similar la toți voluntarii”. Nu se afirmă direct despre o falsificare, însă în mod vădit ni se dă din ochi sugestiv, de parcă ar încerca să ne amintească “e vorba de acei ruși care au falsificat Olimpiada”.

Imitarea simultană a tuturor deciziilor rusești, pe care Occidentul ar fi în stare să le repete, și denunțarea alarmist-glumeață a celor pe care nu sunt în stare să îi imite, arată ca o maimuțăreală stângace (fapt care rimează întâmplător cu faptul că producătorii occidentali își dezvoltă vaccinurile nu pe o platformă umană, ci pe una nouă, de “maimuță”, siguranța căreia nu a fost confirmată de studii). În plus, faptul că aceste companii încearcă să evite din start orice răspundere juridică, oferă deja o sursă de inspirație caricaturiștilor.

Ne-am obișnuit cu astfel de forme de operare. Modul revoltător în care Rusia a reușit să facă față coronavirusului, comparativ cu statele occidentale, i-a șocat nu doar pe cei care păstrează cu sfințenie prejudecata că “sistemul de sănătate rusesc doar ucide, oamenii sunt vindecați exclusiv în Europa/Israel/SUA”. Și Occidentul a fost atât de șocat, încât CNN și Bloomberg luni de-a rândul repetau cu insistență “specialiștii au îndoieli”, “medicii nu cred”, “în Rusia se crede că autoritățile lui Putin falsifică datele statistice”. Apropo, în privința vaccinului chinezesc în presa occidentală întâlnim un val similar de atacuri cu “avem îndoieli, presupunem, ei ascund”.

…În tot acest bairam există un aspect care nu este pe deplin conștientizat la noi.

Problema căutării vaccinului în SUA este profund politizată, exact așa cum e politizat orice este legat de coronavirus. Același vaccin “suspendat” al AstraZeneca, una din marele speranțe ale lui Donald Trump, pentru care oferirea pentru alegători a unei soluții rapide la coronavirus, care a ucis 200 de mii de americani și care a distrus viețile și speranțele a milioane de oameni, ar urma să devină un gol în porțile preelectorale ale lui Joe Biden.

Totodată, presa democrată a declanșat o campanie împotriva unor studii grăbite de Trump, care ar pune în pericol sănătatea americanilor. Această campanie este construită pe aceeași schemă ca și atacurile asupra vaccinului rusesc: de dragul voturilor, președintele este dispus să lanseze pe piață un produs neverificat, ale cărui efecte secundare nu se cunosc.

Apropo, campania anti-Trump (mai exact, e vorba de niște campanii suprapuse – anti-Trump, antirusă și antichineză) are deja un efect teribil: potrivit sociologilor, peste două treimi din americani declară că nu se vor vaccina imediat după apariția unui vaccin aprobat.

Cu alte cuvinte, de dragul victoriei asupra lui Trump, oponenții lui sunt gata să-și transforme propriii cetățeni în antivacciniști, adică să le insufle neîncrederea în toate vaccinurile (o neîncredere pe care apoi va trebui să fie dezrădăcinată cu multe eforturi, ca orice superstiție irațională).

… Iar acum urmează o concluzie amuzantă.

Motivele, pentru care statele occidentale la nivel reflexiv, de principiu, au o aversiune față de orice succese rusești, sunt evidente. Poziționarea de secole în calitate de pionieri și deschizători de drumuri în orice domenii și poziționarea popoarelor din jur ca niște barbari mulțumiți sau nemulțumiți, a lăsat urme adânci. E un sentiment de care nu poți scăpa atât de ușor.

Anume din aceste motive orice “sputnik” rusesc, indiferent dacă e vorba de primul satelit artificial al Pământului sau vaccinul Sputnik V, le provoacă acestor oameni o stare de șoc și confuzie.

Apropo, după orice sputnik urmează cosmonauții. În timp ce unii îl lansează pe Gagarin în spațiu, alții abia sunt la etapa lansării unor maimuțe-kamikaze.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

772
Tagurile:
coronavirus, vaccin, Sputnik
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1221)
Tematic
Centrul Gamaleia: vaccinul rusesc Sputnik V va fi oferit în două forme
AstraZeneca a oprit testările pentru vaccinul anticovid
Expert rus: De ce AstraZeneca și-a suspendat testările clinice ale vaccinului
Centrul Gamaleia va crea un vaccin combinat împotriva coronavirusului și a gripei
Nelu Tătaru, anunț important: când ar ajunge vaccinul anti COVID-19 în România
Sistemul american de apărare antirachetă Patriot

Rachetele Patriot în România: Nu vor lupte, vor ruineze Rusia

702
(reînnoit 07:12 19.09.2020)
Americanii și-am amplasat rachetele sol-aer Patriot în România nu pentru intenționează să lupte cu Rusia, ci pentru că vor să ruineze economia acestei țări antrenând-o în goana înarmării, ca pe timpul războiului rece.

CHUȘINĂU, 19 sept – Sputnik. De această părere este directorul Institutului pentru Probleme Regionale din Moscova, Dmitri Juravliov.

El a fost solicitat de Sputnik Moldova să comenteze evenimentul care a avut loc ieri peste Prut și anume festivitatea de recepție a primului sistem de rachete PATRIOT – din cele 4 cumpărate de România.

Întrebat cu ce scop au întreprins acest pas americanii, Dmitri Juravliov a spus că în evident nu pentru a lupta cu rușii.

"Este evident că americanii nu au de gând să lupte, dar este o astfel de lege: cu cât mai aproape sunt armele de țara ta, cu atât de mai multe arme ai nevoie pentru a riposta. Cu cât mai mic este timpul de zbor, cu atât mai puternică trebuie să fie apărarea. Iată de ce apropiind complexele lor militare mai aproape de hotarele rusești, ei provoacă Federația Rusă la cursa înarmării. Ca rușii să răspundă la acest pas cu altul similar, care este extrem de costisitor, ca economia rusească să se prăbușească".

Americanii au reluat tactica din perioada războiului rece

Directorul Institutului pentru Probleme Regionale din Moscova afirmă că SUA a reluat tactica pe care a aplicat-o în perioada războiului rece.

"E aceeași tactică ca în timpul războiului rece. Această tactică a avut-o și Obama, chiar dacă acesta declara că este împotriva războiului rece. Dar și actualul președinte american, care reprezintă blocul militar american. Iată de ce încă atunci URSS cerea scoaterea rachetelor americane din Europa de vest și din același motiv NATO a intrat în fostele state ale Tratatului de la Varșovia. Și din același motiv SUA au declanșat o adevărată isterică când rachetele sovietice au fost instalate în Cuba: cu cât mai aproape este amplasat armamentul, cu atât mai multe eforturi sunt necesare pentru a te apăra de el".

Directorul Institutului pentru Probleme Regionale din Moscova, Dmitri Juravliov, spune că, din păcate, țările în care SUA își amplasează rachetele strategice nu înțeleg în ce joc periculos sunt implicate.

"Deci, este evident: nimeni nu vrea să lupte. Ei nu vor să lupte cu Rusia, ei vor să ruineze Rusia. De asta procedează astfel. Păcat că țările pe teritoriul cărora sunt amplasate aceste complexe sunt antrenate în această contrapunere. Dacă rachetele americanilor sunt îndreptate împotriva noastră și sunt amplasate în România, atunci noi suntem nevoiți să îndreptăm rachetele noastre spre România. Și asta nu pentru că noi vrem să luptăm cu România, ci pentru că așa este acest mecanism tehnologic. Iată germanii și francezii au înțeles acest lucru și au cerut scoaterea rachetelor americane din Europa occidentală. Și asta nu pentru că îi iubesc pe ruși, ci pentru că ei se iubesc pe ei înșiși", a spus expertul.

El a precizat că, din păcate, acest lucru nu îl înțeleg țările din Europa de est.

Prezența armamentului american nu sporește, ci afectează securitatea

"Din păcate, țările Europei de est sunt atât de ahtiate de marea Americă, încât nu pot să înțeleagă acest lucru. Lor le pare că simpla prezență a armamentului american pe teritoriul lor le sporește securitatea. Aceasta este o mare iluzie. De fapt, lucrurile stau invers. Securitatea acestor țări este puternic afectată odată cu prezența armamentului american în ele, mai ales când este vorba de arme strategice", a menționat Juravliov.

"Asta înseamnă că ele singure, în mod conștient își revendică rolul de țintă într-un eventual război. Nu mă apuc acum să judec dacă ei fac acest lucru conștient sau nu pentru că nu mă apuc să judec care este nivelul de calificare al politicienilor români. Înțeleg ei, intuiesc ei cât este de periculos ceea ce fac ei? Nu știu", a mai precizat expertul rus.

Euforie în Europa de est

"Acum românii, polonezii sunt în euforie: a venit marea Americă și acum rușii au să-și închidă gura. Dar nu poți să iei decizii într-o stare euforică, euforia este mai curând o stare de beție. Trebuie ca ei să iasă din această beție și pe urmă să se gândească dacă le trebuie aceste rachete. Dar deocamdată acest lucru nu se întâmplă", a conchis directorul Institutului pentru Probleme Regionale din Moscova, Dmitri Juravliov.

Amintim că după cinci ani de la semnarea contractului, ieri a avut loc festivitatea de recepție a primului sistem de rachete PATRIOT – din cele 4 cumpărate de România.

În prezența premierului Orban, a ministrului Nicolae Ciucă și a ambasadorului SUA, Adrian Zuckerman, a avut loc ceremonia de recepție a primului sistem de rachete sol-aer Patriot.

Într-o atmosferă festivă, vorbitorii au subliniat importanța acestor sisteme de rachete, insistând că România a achiziționat cele mai moderne sisteme, pe care le utilizează acum și armata SUA.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

702
Tagurile:
Rusia, România, rachete Patriot
Tematic
S-a stins o lumină a Legii și Parlamentului României – avocatul patriot Lucian Bolcaș
Turcia a cerut SUA sisteme Patriot pentru a descuraja armata Siriei
Erdogan: SUA nu pot livra Turciei sisteme „Patriot”
Un nou lot cu S-400 va pleca în Turcia, ”Patriot” și ”Eurosam” - sub semnul întrebării
SUA nu au decis dacă oferă sisteme „Patriot” Turciei
Un nou eșec al sistemului american de apărare antiaerian ”Patriot”
Românii, reacții SURPRIZĂ după recepția rachetelor PATRIOT
Știrea zilei: recepția Sistemului PATRIOT – cum arată

Загрузка...
Vaccinul rusesc împotriva COVID-19

Distrugerea vaccinului rusesc: Un mic gheșeft al marii politici

306
Occidentul a folosit scrisoarea deschisă a lui Bucci pentru a aplica o lovitură elaborărilor rusești în speranța că vor submina sau diminua calitatea lor de lider. Iar profesorul însuși s-a ales cu un PR de asemenea nivel la care nici nu putea să viseze.

Liderismul rusesc în domeniul dezvoltării unui vaccin împotriva coronavirusului a devenit pentru Occident nu doar o surpriză neplăcută, ci o provocare revoltătoare - atât din motive politice, cât și financiare, scrie Irina Alksnis în articolul său pentru RIA Novosti.

Vaccin
© Sputnik / Валерий Мельников

Pe de o parte, Rusia înapoiată și profund nedemocratică pur și simplu nu are dreptul să facă astfel de descoperiri în domenii științifice complexe și tehnologic avansate.

Pe de altă parte, este în joc un jackpot de asemenea proporții astronomice, încât simplul gând că ar putea trece pe lângă concernele farmaceutice occidentale le provoace arsuri la stomac. De exemplu, doar știrea despre acordul privind furnizarea a o sută de milioane de doze în India cât face.

Nu este surprinzător faptul că Rusia s-a confruntat cu numeroase tentative de discreditare a rezultatelor muncii oamenilor de știință ruși: politică mare, bani mari.

Vaccinul împotriva coronaviruslui
© Photo : РФПИ и Центр имени Гамалеи

Cu toate acestea, pe lângă rechini, există întotdeauna loc și pentru peștii-ferestrău, care obțin în mod constant ceva de la masa stăpânului.

Anume o astfel de istorie s-a desfășurat în jurul publicării rezultatelor testărilor ”Sputnik-V” într-una dintre cele mai vechi și mai influente reviste medicale din lume, The Lancet.

Articolul a fost criticat fulgerător. Vestea cea mare, răspândită de mass-media globală, a fost o scrisoare deschisă în care profesorul de biologie de la Universitatea American Temple Enrico Bucci și-a exprimat temerile cu privire la „posibilele greșeli comise de cercetătorii ruși”. Acesta a fost susținut de alți câțiva zeci de savanți occidentali.

The Lancet a propus ca dezvoltatorii ruși să răspundă la întrebările puse, ceea ce a și fost făcut. Centrul Gamalei i-a prezentat publicației un protocol clinic complet pentru studiul vaccinului ”Sputnik-V”. Șeful Fondului rus de investiții directe, Kirill Dmitriev, a publicat un editorial în care a comentat în detaliu principalele afirmații ale criticilor, în același timp sfătuindu-i pe aceștia să caute bârna din în ochiul lor și să risipească deja  îndoielile rusești în privința studiilor lor aflate în derulare.

Între timp, problema în acest caz nu este doar o chestiune pur științifică, asupra cărora s-au concentrat cercetătorii ruși.

Vorba e că însuși autorul scrisorii scandaloase este o personalitate remarcabilă. În materialul BBC, Enrico M. Bucci este numit „un luptător celebru împotriva pseudoștiinței”. Totuși, ar fi mai corect să folosim caracteristica „om de afaceri din domeniul științei”.

În 2016, Bucci a fondat ”Resis Srl”, o companie specializată în verificarea, validarea și validarea lucrărilor științifice.

Acesta este un subiect la modă în știința modernă. În ultimii ani, cercetătorii au fost prinși prea des cu erori, inclusiv dintre cele grave, apărute în articolele publicate. Nu vorbim neapărat despre abuzuri sau fraude, adesea există erori oneste, care, atunci când sunt anunțate, afectează totuși reputația oamenilor de știință și chiar a unor întregi instituții științifice.

Tocmai pentru a evita astfel de probleme, autorii și structurile de cercetare apelează adesea la firme specializate în astfel de lucrări pentru un audit independent al propriilor texte - înainte de publicare. În special, compania lui Bucci a fost angajată pentru această activitate de către Institutul german Fritz Lipmann, în jurul căruia a izbucnit un scandal puternic în urmă cu ceva timp doar din cauza unor erori inadmisibile în lucrările publicate. Această poveste a fost descrisă în detaliu în urmă cu un an de revista Nature.

Subtilitatea constă în faptul că o astfel de afacere impune anumite restricții etice pe care, apropo, profesorul Bucci le cunoaște foarte bine. În aceeași Nature, în decembrie 2019, a fost publicat un material despre puritatea și conștiinciozitatea muncii științifice, la vare a fost co-autor. Și acolo a fost indicat sincer că Enrico N. Bucci a avut un conflict de interese.

Sau mai simplu fiind spus, atunci când proprietarul unei companii comerciale vorbește public despre activitatea în care este specializat, devine în esență o reclamă pentru compania sa.

Dar, evident, atunci când vine vorba de „demascarea” vaccinului rusesc astfel de fleacuri nu mai sunt importante.

Occidentul a folosit scrisoarea deschisă (și, prin definiție este o auto-promovare) a lui Bucci pentru a aplica o nouă lovitură elaborărilor rusești în speranța că vor submina sau diminua calitatea lor de lider Ei bine, profesorul însuși s-a ales cu un PR de un asemenea nivel la care pur și simplu nici nu putea visa în nicio altă situație. Aceasta, de fapt, se numește „să prinzi valul”, de acest principiu se ghidează sute și mii de personalități media.

Fără îndoială, acest lucru i se va întoarce sub forma unor noi contracte comerciale foarte atractive. Să prinzi valul în apele tulburi ale politicii mari poate fi o chestiune extrem de profitabilă.

Dar acest lucru nu are nimic de-a face cu știința în general, cu medicina în special și cu salvarea a sute de mii de vieți în întreaga lume.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

306
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1221)
Tematic
Primele date despre testarea vaccinului rusesc în Belarus
Efecte grave ale vaccinului AstraZeneca din Marea Britanie

Загрузка...
Весы

Modalitate ușoară și rapidă de a pierde în greutate fără dietă

0
(reînnoit 07:27 20.09.2020)
Adriana Oros, medic - nutriționist, a declarat că este o modalitate ușoară și rapidă de a vă ajuta să aveti grijă de alimentație și să reglați greutatea.

BUCUREȘTI, 19 sep - Sputnik. Adriana Oros, nutriționistă la Clinica Alimmenta din Barcelona , a declarat că este o modalitate ușoară și rapidă de a vă ajuta să aveti grijă de alimentație și să reglați greutatea. Despre acest lucru anuță publicația ABC.

”Metoda farfuriei”, așa cum se menționează, ajută să înțelegem cât de multe alimente de un anumit tip pot fi incluse în dieta. Jumătate din farfurie trebuie să fie legume, crude sau fierte. Un sfert din farfurie conține proteine ​​biodisponibile, cum ar fi ouă, carne slabă, fructe de mare, pește sau leguminoase. Un alt sfert este destinat carbohidraților complexi - paste, orez, cartofi sau pâine integrală. De asemenea, nutriționistul a sugerat suplimentarea farfuriei cu o cantitate mică de grăsimi sănătoase - avocado, nuci sau semințe.

Девушка измеряет талию сантиметром
© Fotolia / ShutterDivision
Pentru a organiza ordinea mesei, Oros sugerează mai întâi să luați legume crude sau fierte, cu un conținut scăzut de calorii, dar care face luarea mesei mai consitentă. Apoi, ea a sugerat adăugarea de proteine ​​și carbohidrați - porția lor depinde de cheltuielile zilnice de energie și pentru a completa masa cu grăsimi sănătoase.

Cu toate acestea, nutriționistul Elisa Escorihuela a menționat că oamenii nu își amintesc întotdeauna recomandarea de a consuma carbohidrați complecși, de exemplu, să folosească pâine integrală. O altă greșeală este alegerea alimentelor greșite cu proteine, cum ar fi alimentele de convenție - sunt bogate în zahăr, sare și grăsimi saturate. Oros a mai menționat că este obișnuit ca oamenii să uite de diversitate: carnea este consumată mai des decât peștele, fructele de mare sau leguminoasele.

Ea a explicat că această metodă te poate ajuta să slăbești. Baza dietei sunt legumele, care contribuie la sațietate datorită fibrelor și apei, iar proteinele au o valoare biologică ridicată. De asemenea, sunt mai sănătoși și cu un conținut scăzut de grăsimi saturate. Glucidele trebuie să se dizolve încet în apă și să fie complexe. Toate acestea le permit să fie mai satisfăcătoare.

Când calculați porțiile, trebuie să acordați atenție carbohidraților și grăsimilor: cantitatea lor depinde de nevoile și obiectivele persoanei. În plus, din cauza problemelor digestive sau a intoleranței la anumite alimente, trebuie să determinați cu exactitate dimensiunea de servire a legumelor. Oros a subliniat că dieta trebuie individualizată și bazată pe necesități. În plus, nu trebuie să uitați de exerciții fizice, de rata de aport de apă și să încercați să evitați stresul.

Pentru vegetarieni, așa cum a explicat Escorihuela, există două opțiuni de a lua masa în acest mod. În primul caz, jumătate din farfurie ar trebui să fie formată din legume și o cantitate mică de fructe, iar al doilea ar trebui să fie din proteine ​​vegetale. Alternativ, jumătate din farfurie ar trebui să fie și legume sau fructe, un sfert ar trebui să fie proteine, iar restul să fie carbohidrați complecși.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
greutate, Dietă
Tematic
Nutriționist: ”Nu cereți copiilor să mănânce totul din farfurie”
Cele mai periculoase băuturi fierbinţi – nutriționist rus
Nutriționist: de ce este bine să renunțam la sprat
Nutriționist: Iată cât de periculoasă este carnea pentru oameni
Nutriționist, despre pericolul mortal de pierdere rapidă în greutate

Загрузка...