Liviu Pleșoianu

Pleșoianu acuză: ”Contribuim ca niște politruci iresponsabili la cel mai mare simulacru!”

384
Partidele pun milioane de oameni să facă exact ceea ce lor le-a fost teamă – să își asume riscuri pe care ele, partidele nu și le-au asumat!

BUCUREȘTI, 11 sept – Sputnik. Revenit în forță, deputatul Liviu Pleșoianu atrage atenția printr-o campanie de moralizare și schimbare a mentalității cetățenilor. Ceea ce poate fi singura soluție… cu o singură condiție: societatea să vrea să facă asta, să fie dispusă să facă acest efort. Ori, istoria arată cam… contrariul, adică schimbarea… a fost impusă cu forța, în general.

Acum, Pleșoianu care un ”Apel” către partidele parlamentare și către întreaga clasă politică românească: să nu folosim pe cei implicați în fenomenul educațional în bătălia electorală. ”Să NU trimitem copiii, părinții și profesorii în tranșee pentru a justifica astfel războiul nostru politic!”.

”Să nu folosim copiii, părinții și profesorii pentru interesele noastre electorale meschine!”, scrie Pleșoianu, ”este inadmisibil ca școala să înceapă în halul în care începe doar pentru că unii politicieni sunt disperați să aibă loc alegerile acum pentru a nu mai pierde procente!”.

Mai mult, deputatul atrage atenția ”să nu riscăm sănătatea și viețile cetățenilor pentru că nu suntem dispuși să riscăm propria situație politică!”.

”Să pierdem mai degrabă voturi decât să fim responsabili de pierderea de vieți!”, cere Liviu Pleșoianu – dar întrebarea este… oare cui cere el asta?

Cel mai bun exemplu vine chiar de la Iohannis, cel mai puternic și influent om din România. Pleșoianu îl dă ca un contraexemplu: ”Să nu acceptăm senini că un politician, fie el și Președintele României, e în stare să afirme: “Copiii se obișnuiesc repede, chiar și cu lucruri mai puțin plăcute...”!”.

”NU, copiii acestei țări NU trebuie obișnuiți cu lucrurile mai puțin plăcute!”, îi răspunde Pleșoianu președintelui. ”Dimpotrivă, noi, cei cărora ne place să ni se spună “politicieni”, ar trebui să luăm asupra noastră lucrurile mai puțin plăcute!”

Și, atenție la ce pretinde Pleșoianu de la politicieni: ”Noi ar trebui să avem acel dram de bun-simț și de umanitate care să ne determine să luăm în aceste zile deciziile corecte și sănătoase pentru poporul în a cărui slujbă spunem că lucrăm!”.

”În momentele de cumpănă ale unei națiuni se numără oamenii politici, politicienii mărunți și politrucii cinici și iresponsabili!”, scrie deputatul, făcând o ultimă încercare de amânare a unei situații periculoase: ”Dacă există responsabilitate și interes față de cetățean, atunci partidele parlamentare ar trebui să treacă prin Parlament, în regim de urgență, un proiect legislativ prin care alegerile din acest an, locale și parlamentare, să fie amânate pentru anul viitor!”.

Argumentul este clar - dacă avem o clasă politică alcătuită din OAMENI politici, ”atunci ne va interesa sănătatea oamenilor și ne va interesa și sănătatea democrației!”.

Asta pentru că, subliniază Pleșoianu,  ”pe lângă MILIOANELE de oameni care se află în categoriile de risc, există și MILIOANELE de oameni care NU vor merge la vot pentru că nu se simt în siguranță având în vedere modul în care sunt gestionate aceste alegeri!”.

Altfel spus, partidele cheamă milioane de oameni la vot, cu riscul major al infectării, în condițiile în care chiar ele au preferat să nu se întâlnească la congrese!

Deci, spune Pleșoianu, să nu chemăm MILIOANE de oameni în secțiile de votare ”în condițiile în care noi dezbatem și votăm ONLINE, iar cel puțin două partide parlamentare (PSD și USR) și-au ținut congresele tot ONLINE!”.

”Să nu ne prefacem, de dragul procentelor, că nu înțelegem că aceste alegeri vor fi profund viciate democratic!”, cere Pleșoianu. ”Să nu contribuim, ca niște politruci iresponsabili, la cel mai mare simulacru de democrație din ultimii 30 de ani!”.

În fine, Liviu Pleșoianu spera ca ”Apelul” său nu va fi doar ”un strigăt în pustiul politic românesc” – ci speră că vor exista suficient de mulți parlamentari care, ”indiferent de partidul lor politic, vor VORBI și vor ACȚIONA”.

”Dacă există VOINȚĂ POLITICĂ, totul se poate rezolva în Parlament în doar câteva zile!”, declară Pleșoianu, cerând în finalul mesajului său ”să fim OAMENI politici și să respectăm OAMENII acestei țări! Să NU trimitem copiii, părinții și profesorii în tranșee pentru a justifica astfel războiul nostru politic!”.

Așa cum titram, este ultima soluție rămasă, dar șansele de realizare par minime. Totuși, rămâne întrebarea: oare cine își va asuma responsabilitatea dacă va fi un val de îmbolnăviri și de probleme legate de școală și de alegeri? La această întrebare ar trebui să răspundă chiar președintele, în prima ședință.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

384
Tagurile:
Liviu Pleșoianu
Viktor Orban și Ursula von der Leyen

Blocaj în Comisia Europeană? Răspuns riscant pentru Ungaria

252
În loc să recunoască vina și să aplaneze o situație tensionată, Comisia Europeană îl provoacă pe Orban Viktor, uitând Ungaria nu are comportamentul pasiv și umil al României

BUCUREȘTI, 30 sept – Sputnik. Așa cum am anunțat, premierul maghiar Orban Viktor a cerut expres demiterea vicepreședintelui Comisiei Europene, comisarul Vera Jourova, acuzând-o că a jignit Ungaria într-un interviu acordat publicației germane ”Der Spiegel”. 

”Domnului Orban îi place să spună că construiește o democrație iliberală”, a declarat pentru ”Spiegel” Vera Jourova, completând ”Aș spune: construiește o democrație bolnavă”.

Reacția Ungariei a fost imediată, mai întâi prin ministrul Justiției, Varga Judit, care a cerut ferm: ”Jourová trebuie să demisioneze!”

”Nicio instituție democratică nu ar trebui să tolereze un lider care folosește astfel de insulte, așa cum a făcut-o în interviul din Spiegel”, a spus ministrul, adăugând că „definirea Ungariei ca democrație bolnavă umilește poporul maghiar, contrazice valorile europene și aduce rușine Comisiei Europene!”

Mai mult, în scrisoare adresată Ursulei von der Leyen, premierul Orban Viktor a anunțat un demers unilateral ferm: Ungaria suspendă relațiile politice cu Jourova.

”Vicepreşedintele Comisiei Europene a jignit Ungaria, de aceea Guvernul ungar suspendă relaţiile politice cu Vera Jourova” – a scris premierul Orban Viktor, în scrisoarea adresată preşedintelui Comisiei.

Ori, se pare că se va intra într-un blocaj ”politic” sau chiar instituțional, pentru că răspunsul peședintei CE a fost ferm – și ca o provocare pentru Orban:

”'Preşedinta Ursula von der Leyen lucrează îndeaproape cu vicepreşedinta Jourova privind statul de drept”, a transmis Comisia Europeană. ”Vicepreşedinta se bucură de deplina încredere a preşedintei”.

Mai mult, prin purtătorul de cuvânt Dana Spinanț, președinția Comisiei transmite că ”Îngrijorările noastre atunci când este vorba despre statul de drept în Ungaria sunt binecunoscute”.

”Ele vor fi tratate în raportul nostru privind statul de drept, pe care îl vom prezenta mâine. În acest raport, noi evaluăm situaţia din toate statele membre”, a declarat purtătorul de cuvânt, românca Dana Spinanţ.

Cu siguranță, această reacție dură va avea consecințe, pentru că Orban Viktor nu e liderul care să lase o asemenea provocare fără răspuns. Pe de altă parte, este ciudată atitudinea Comisiei Europene care, în loc să aplaneze o situație tensionată, a amplificat-o prin acest răspuns.

Și, fără dubii, declarația Verei Jourova în presa germană a fost insultătoare, fapt pentru care ar trebui să explice ce a dorit să spună sau să-și ceară scuze.

Dar, probabil că ”guvernul Europei” s-a obișnuit cu atitudini umile și servile, precum cele ale României față de instituțiile europene și euroatlantice.

252
Tagurile:
Ungaria, Blocare, Comisia Europeană

Загрузка...
Codrin Stefanescu

Codrin îl scoate vinovat pe Ciolacu, acuzații dure

454
Fostul secretar general îl acuză pe actualul președinte al PSD de un fenomen periculos care se simte în PSD  - și a cauzat pierderi la actualele alegeri

BUCUREȘTI, 30 sept – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Au fost alegerile din 27 septembrie un dezastru pentru PSD? La nivel național, nu se poate spune asta. Dar semnalele nu sunt bune, din multe zone. Dar, cel mai grav, cu câteva excepții, s-a făcut simțită o demobilizare a electoratului PSD, fapt subliniat de mulți analiști.

În plus, au existat trădări și negocieri eșuate în mod încă neelucidat, cum a fost în cazul Capitalei.

O reacție dură pe tema asta a avut-o Codrin Ștefănescu, care recunoaște că PSD a fost trădat.

”E adevărat! Ne-au trădat primari, prieteni sau aliați! Rând pe rând au îngroșat armata de strânsură a lui Orban”, scrie Codrin, completând – ”că au fost șantajați, amenințați sau pur și simplu cumpărați la bucata, chiar nu mai contează!”.

Efectul a fost clar, iar fostul secretar general spune fără ocolișuri: ”Ne-au lăsat baltă în mijlocul luptei cu un adversar extrem de toxic pentru țară. Au îmbrăcat tricourile galbene și au uitat de PSD și de membrii săi, care i-au sprijinit în trecut. Pa și la revedere!”.

Dar, cel mai grav este, așa cum spuneam, fenomenul de demobilizare și chiar demoralizare a electoratului social democrat – iar pentru asta Codrin îl consideră vinovat pe Marcel Ciolacu și ”echipa” sa.

”Nimeni și nimic nu a reușit sa-i demoralizeze atât de grav pe votanții noștri, cum a reușit să o facă Ciolacu și mică sa gașcă de prieteni ai Sistemului!”, acuză Codrin, ”Pentru că tot ceea ce nu suportă, admite, acceptă membrii de partid, susținătorii sau votanții noștri tradiționali, se află azi în conducerea PSD!”.

Și, atenție, Codrin spune clar: ”Mulți dintre ei au lipsit de la vot din acest motiv!”. Și încă un aspect – dacă acum un aport major l-a avut dorința primarilor și a șefilor de județ de a-și păstra puterea, la parlamentare există pericolul implicării mai slabe a acestora, cum a fost la europarlamentare.

454
Tagurile:
Rezultate, alegeri locale, PSD, Marcel Ciolacu, Codrin Ștefănescu

Загрузка...
Страница сайта Twitter в окне браузера компьютера

Contul Guvernului Ungariei, cenzurat de Twitter

0
Atacurile împotriva Ungariei au ajuns la un nivel incredibil: contul oficial de Twitter al guvernului ungar a fost suspendat de rețeaua socială fără avertisment și fără explicații.

BUCUREȘTI, 30 sept - Sputnik. Contul oficial de Twitter al guvernului ungar a fost suspendat de rețeaua socială "fără avertisment și fără explicații", potrivit unui anunț făcut astăzi de purtătorul de cuvânt al guvernului, Zoltan Kovacs.

"Se pare că a venit această nouă lume drăguță, în care giganții tehnologici îi reduc la tăcere pe cei care au opinii diferite. Am luat măsurile necesare și așteptăm o explicație oficială de la Twitter", a adăugat Kovacs.

Ulterior, probabil din cauza scandalului stârnit, contul a fost repornit, dar, înainte de acest lucru, la accesarea adresei contul afișa următorul mesaj: "Utilizatorul @abouthungary a fost suspendat".

Kovacs a făcut legătura între suspendarea contului și raportul Comisiei Europene privind ”statul de drept”:

"Este extrem de interesant ținând cont de faptul că Comisia Europeană va publica astăzi primul său raport privind statul de drept", a subliniat oficialul maghiar.

Acțiunea twitter, chiar dacă temporară, amintește de felul în care compania cenzurează postările președintelui SUA. Anul acesta, Twitter a blocat mai multe postări ale președintelui american Donald Trump, catalogându-le drept ”fake news”.

0
Tagurile:
Ungaria, Twitter
Tematic
Ungaria și Polonia vor studia ”statul de drept” din UE
La cererea României, Ungaria a acceptat să țină deschise 12 puncte de trecere a frontierei
Moment istoric între România și Ungaria: ce au inaugurat astăzi cele două țări

Загрузка...