Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

Florin Cîţu, mesaj șocant de ultimă oră! Reacții fulminante, ministrul PNL e făcut praf!

247
”Am senzația că trăim în lumi paralele, dle ministru!”. ”Parcă aveai mai mulți neuroni și erai mai realist când erai în opoziție. ”Cîțule, schimbă tată afrodisiacele, vezi că cineva îți vinde marfă proastă”.

BUCUREȘTI, 8 sept – Sputnik. Ministrul Finanțelor, controversatul Florin Cîțu, a publicat acum puțin timp un text uluitor, chiar șocant, în actualul context: ”Vești bune din economie, în contextul celei mai mari crize economice din ultima sută de ani”.

O primă observație – numește situația actuală ”cea mai mare criză economică din ultima sută de ani”, în condițiile în care în această perioadă a exista Marea Criză din 1929-1933 sau criza după al doilea război mondial. Oare o fi auzit Cîțu de astea?...

Dar, mai ales în aceste condiții, Cîțu continuă halucinant: ”În trimestrul II economia a fost afectată de aproape două luni de stare de urgență”.

”Totuși, investițiile au avut o contribuție pozitivă la creșterea economică de 0.4 puncte procentuale. Nu cred că sunt multe țâri care pot arata o astfel de performanță”, spune Cîțu.

Reamintim că România este pe ultimele locuri în UE la susținerea mediului de afaceri, iar despre investiții în această perioadă, deocamdată sunt doar planuri – și nu e clar cum vor fi accesate fondurile UE!

Dar Cîțu continuă și cu ”a doua veste bună”: ”În iulie câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 8,1% față de iulie 2019”.

”Această CREȘTERE a venitului NET de care beneficiază milioane de români este foarte importantă, mai ales în contextul crizei economice globale”, spune Cîțu, folosind un stupid truism: sigur că orice creștere a salariului e importantă oricând – dar ce te faci că media poate a crescut prin împuținarea numărului de salariați?

Ei bine, ministrul spune că ”pentru a menține ritmul și a asigura revenirea rapida a economiei este nevoie că politica fiscala și monetară să lucreze împreună”.

”Spațiul fiscal este limitat, dar mai este loc de relaxare pe partea de politica monetară, atât la dobânzi cât și la rezerve minime obligatorii”, spune ministrul, care nu dă mai departe detalii.  E vorba de vreo discuție cu băncile?

Finalul este apoteotic: ”Injecția de lichiditate în economie de până acum a funcționat perfect. Trebuie să continuăm”.

Reamintim că ministrul Finanțelor e acuzat din toate direcțiile pentru împrumuturile uriașe… cu destinație greu de explicat, De asemenea, Florin Cîțu evită/refuză să vină în fața Comisiei Economice a Senatului,  unde a fost invitat, în repetate rânduri, pentru a da explicații despre utilizarea acestor împrumuturi uriașe.

Nu e de mirare că reacțiile cititorilor au fost imediate – și îl fac praf pe ministru! Reproducem câteva, fără a interveni pe text:

Sebastian Rusu: ”Bai nene Catule, parca aveai mai multi neuroni si erai mai realist cand erai in opozitie. Bati campii cu gratie. "Comparativ cu Primul trimestru al anului, PIB din trimestrul II a fost mai mic cu 12,3% în termeni reali, anunță INS. Faţă de acelaşi trimestru din anul 2019, Produsul intern brut a înregistrat, în trimestrul II 2020, o scădere cu 10,5% atât pe seria brută cât şi pe seria ajustată sezonier, conform Mediafax." Oricum tot pupatori din dos de bugetari sunteti si voi PNL-istii, am auzit ca toata viata ai fost bugetar, asa ca e de inteles. Ma minunez cum poti manca atata rahat, la fel ca cei pe care ii balacareai in urma cu un an. "Romanii o duc bine, le-au crescut salariile cu ..... " Te-ai tampit de tot.... Sau da... au crescut salariile... fiindca te raportezi la salariu mediu... ce contine si bugetari si privati... si ati mai angajat o armata de bugetari... si ati urcat, probabil, salariul mediu”.

Vladimir Ionescu: ”Pacat ca nu se vorbeste de deficitul imens si de imprumuturile de miliarde de euro care au dus datoria la 40% din PIB pentru a sustine un aparat bugetofag care ofera servicii mizere populatiei. Cand incepeti restructurarea aparatului bugetar?”

Dana Voicu: ”Care venit net a crescut?? Al bugetaror poate! Din iulie anul trecut unora li s-au dublat salariile! Cei de la privat au fost in somaj tehnic!”

Marga Chicu: ”Ce optimism deșănțat. Sau lauda de sine...”

Adrian Gurguta: ”Cand veti regla aceasta anomalie a diferentei consistente intre salariile in sistem bugetar si cel privat ? Cum incurajati initiativa privata cand tolerati aceasta aberatie economica?”

Mihai Bera: ”domnu citzu, nu o lasati mai moale cu vrajeala, ca pur si simplu nu are cum...ajungem naiba prima economie mondiala! Va umpleti de rahat, ca si ceilalti ministri ai guvernului: bode si vela mai ales. Si domnul de la mediu este in acest club select.... va faceti de rahat pur si simplu!”

Speed Contab: ”Am senzatia ca traim in lumi paralele, dle ministru!”

Teodor Savu: ”Cu un milion de șomeri din privat cu salariu minim pe economie normal că îți crește nivelul salarial, spune-le șomerilor de cifrele tale macro că te scuipa”

Doru Fota: ”Incredibil!Deja ati luat-o mai rau decat Vasilica,va laudati in fiecare zi.Pai daca e atat de bine de ce va opuneti la maritea pensiilor cu 40%? Sa vezi atunci crestere a consumului”.

Riana Dorro: ”catule dar totusi unde se duc imprumuturile de aproape 30% din PIB ?Stii grad de colectare 30% din PIB deficit 9,5% pe anul 2020 cui umpleti buzunarele cu acesti bani mafiei bugetare?”

Raluca Lures: ”O fi crescut la bugetari, bre! In sectorul privat, nu vezi procente din astea„

Chris Rohat: ”Deci daca sunt vesti asa bune...ma duc sa mi cumpar un Royce”

Gabi Bantas Cohut: ”Lapte și miere curge de când e PNL la butoane!”

Victor Grigore: ”Cum adica "in contextul celei mai mari crize"!? De unde a aparut contextul? Nu din deciziile voastre aberante de a inchide populatia in case si a strangula economia? Daca ati vrea, ati putea in cel mai simplu mod cu putinta sa incheiati "comtextul" chiar de azi.

Carmen Popescu: ”Bode mai doarme?„

Dan Neagoie: ”Citule, schimba tata afrodisiacele, vezi că cineva îți vinde marfa proasta”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

247
Tagurile:
Florin Cîţu
Politologul Serghei Markedonov.

Markedonov: Baku și Erevan se întrec în cursa înarmării

44
(reînnoit 19:20 29.09.2020)
Escaladarea conflictului armeano-azer din regiunea Nagorno-Karabah a ajuns în atenția liderilor puterilor mondiale, care au cerut părților să pună capăt confruntării armate.

CHIȘINĂU, 29 sept - Sputnik. Erevan și Baku anunță despre sute de soldați morți și distrugerea echipamentul militar inamic, precum și despre victime în rândul civililor. Starea de război a fost instituită în ambele țări.

Cercetătorul principal al Institutului de Studii Internaționale al Institutului pentru Relații Internaționale din Moscova (MGIMO) Serghei Markedonov a comentat situația din Nagorno-Karabah pentru Radio Sputnik.

"Dacă vorbim despre o confruntare militară, vedem acolo o cursă locală a înarmărilor. Recent, am văzut încercări de a adăuga la formatul diplomatic de soluționare a acestui conflict pe cel al forței. Să vedem cum va fi folosit acest scenariu armat în viitor", a spus expertul.
Карабах
© REUTERS / ARMENIAN MINISTRY OF DEFENCE

Potrivit lui Markedonov, până în 2020 conflictul ar putea fi caracterizat ca un „pendul al Karabahului”, când o escaladare de scurtă durată se încheia cu depunerea armelor și negocierile ulterioare. Acum totul a decurs diferit, spune interlocutorul, în luna iulie a acestui an, în preajma graniței armeano-azere situația era tensionată, dar nu a fost urmată de negocieri pentru soluționarea conflictului. După aceea, a început o nouă escaladare a tensiunilor în regiunea Nagorno-Karabah.

"Mai departe putem observa un tablou diferit, constând din încercări de a acapara teritorii nesemnificative unele de la altele. Astfel de tactici se încadrează în conceptul războiului Yom Kippur (conflictul dintre Egipt și Siria în 1973 - ed.). La un moment dat, președintele egiptean Anwar Sadat a spus că are nevoie doar de un kilometru pătrat din Peninsula Sinai ca simbol al prezenței sale în regiune”, a declarat analistul politic și expertul în relații internaționale.

Esența principală a escaladării conflictului dintre Armenia și Azerbaidjan, potrivit lui Markedonov, constă într-o demonstrare reciprocă a forței. În această situație este important să nu fie ratat formatul diplomatic pentru rezolvarea conflictului, altfel va fi extrem de grav, a rezumat expertul.

44
Tagurile:
Erevan, Baku
Tematic
Arma mortală: expoziția militară ADEX din Baku
Proteste anti-UE la Erevan: “Armenia se află sub ocupație!”
Putin a plecat la Erevan. Decizii importante pentru Uniunea Economică Eurasiatică

Загрузка...
Ingrid Mocanu

Ingrid: ”Votanții mortului - mai normali decât votanții USR”

280
Plecând de la exemplul de la Deveselu, Ingrid Mocanu trage un semnal de alarmă contra celor care aleg să experimenteze cu USR

BUCUREȘTI, 29 sept – Sputnik. Cunoscuta avocată Ingrid Mocanu are o reacție dură față de alegerea masivă de care s-a bucurat USR, un partid cu o ofertă extrem de ciudată.

Ingrid Mocanu pleacă ce la exemplul de la Deveselu, care a uimit opinia publică, mai ales că a fost comentat în fel și chip. ”Dați-mi voie să nu fiu de acord cu corul de bocitoare care îi face ”idioți” pe locuitorii din Deveselu”.

”Nu, oameni buni, sunt mult mai normali oamenii aceia, care au votat un mort decât cei care au votat USR-iști casnici, fără experiență, care protejează ”căini”, plătesc autostrăzi inexistente, doar ca să vadă ”cum e și cu ăștia””, scrie Ingrid Mocanu.

Ce înseamnă acest vot pentru un partid fără oferă coerent constructivă? ”Practic, cei care au votat ”la ghici” și-au asumat să piardă 4 ani din viața lor, riscând o catastrofă administrativă, doar pentru că au căzut pradă manipulării unor campanii subterane”, explică avocata.

Ori, în cazul citat, ”locuitorii din Deveselu aveau o singură șansă ca 4 ani să iasă omul desemnat de partidul cu care empatizau: refacerea alegerilor. Și prin votarea ”mortului” au căpătat această șansă”.

”De ce să voteze cu ”purul” propus de USR? Doar pentru că soarta le-a fost nefastă? Doar pentru că ăla era ”viu”? Ce calitate e aia? Nu! Au procedat foarte bine!”, spune Ingrid Mocanu.

În aceste condiții, Ingrid Mocanu dă ”un singur sfat” dacă românii vor să păstreze democrația:

- ”ești de stânga... ai partid, oribil cum e el, cu ”capturatul” Marcelino”,

- ”ești de dreapta... ai și aici partid, rău-bun cum este el... PNL are capacitatea să gestioneze cu bune, cu rele, dezideratele tale”.

Dar, avertizează Ingrid Mocanu, ”sub nicio formă nu poți pretinde că ești ”democrat”, că vrei binele nației tale, și votezi cu un partid extremist, de orientare marxisto-stalinistă, care are ca singură ”politică” dictatura... și atât”.

Așa încât concluzia avocatei este că locuitorii din Deveselu merită felicitări, au oferit un exemplu!

”Felicitări locuitorilor din Deveselu care au înțeles, așa ”inculți” cum au fost ei catalogați de unul și de altul, cu muuult mai bine decât ”culții în cap” care au votat cu emanația neo-marxistă a serviciilor, ce înseamnă democrație și opinie politică”, scrie Ingrid Mocanu.

 

280
Tagurile:
Primar, Deveselu, alegeri locale
Тема:
Alegeri locale în România 2020

Загрузка...
Paris champs de Mars

Un apartament de 7 metri pătrați, oferit la 300.000 de euro

0
(reînnoit 19:18 29.09.2020)
În arondismentul 9 din Paris, o cameră de șapte metri pătrați (conform legii Carrez) situată la mansardă este vândută cu suma de 300.000 de euro, ceea ce înseamnă aproape 43.000 de euro pe metru pătrat.

BUCUREŞTI, 29 sept - Sputnik. Anunțul imobiliar descrie acest apartament din cartierul Notre-Dame de Lorette din Paris, oferit la 300.000 de euro, ca având „două camere de 37 m2”, adică un living cu bucătărie, o baie cu toaletă și un dormitor mare în mezanin.

Aproximativ 8.000 de euro pe metru pătrat ar fi un preț „destul de rezonabil”, notează Cnews, având în vedere că prețurile obișnuite ale imobilelor din acest cartier luxos al capitalei franceze ajung la peste 10.000 de euro pe m2.

Dar, în realitate, este vorba de un apartament de 7 m2, conform legii Carrez, cu o toaletă amenajată într-un duș situat în mijlocul camerei principale.

Descris, în anunţul citat de Sputnik France, ca având un „dormitor mare” la mezanin, spaţiul de cazare este de fapt în întregime sub streașină, unde un adult cu greu poate încăpea.

Dacă va fi vândut, ar putea bate recordul pentru cea mai scumpă proprietate din Paris, adaugă Cnews. Într-adevăr, în 2019, cel mai mare preț pe metru pătrat pentru un apartament a fost de 35.880 de euro.

0
Tagurile:
Apartamente
Tematic
Expert: După maximul de 900 de Euro pe m², prețurile la apartamente noi iarăși vor crește
Paradoxuri pe piața imobiliară: Apartamente tot mai ieftine, cumpărători tot mai puțini
Video şocant: clădire cu 42 de apartamente, înghiţită de flăcări

Загрузка...