Liviu Pleșoianu

Pleșoianu, mesaj periculos riscă totul printr-o atitudine unică în politică!

5217
(reînnoit 12:13 07.09.2020)
Riscul lui Pleșoianu e uriaș – pentru că ar putea fi repudiat de mulți dintre cei care îl susțin și în admiră. În realitate, Liviu Pleșoianu a scris un mesaj profund și extrem de coerent, care are un sens clar

BUCUREȘTI, 7 sept – Sputnik. Unii s-au grăbit să comenteze că Pleșoianu promovează teorii conspiraționiste; alții că a luat-o razna; în fine, ații consideră că activul deputat de odinioară și-a pierdut calea și nu mai e de viitor.

Văzând fața textului mesaj pe care Liviu Pleșoianu l-a postat azi noapte, mulți au citit în diagonală, nu au înțeles nimic – și au apelat la una dintre concluziile de mai sus. De aceea spun că mesajul lui Pleșoianu e periculos – pentru el și pentru cariera lui.

În realitate, Liviu Pleșoianu a scris un mesaj profund și extrem de coerent, care are un sens clar: oprirea cursului către transformarea fiecărui om în ființă superficială, un fel de celulă de bază a unei societăți anti-umanitate.

Pentru acesta ”este necesar să vezi zidurile care au fost ridicate în jurul ființei tale”, spune Pleșoianu, arătând foarte corect că ”aceste ziduri sunt construite cu materialul urii și al fricii și se sprijină pe ignoranță și pe somnul nostru social”.

”Păpușarii malefici ne țin ferecați într-o bulă iluzorie în timp ce ne transformă lumea în ruine”, iar aceștia au la nivel mondial, ”un plan foarte complex prin care diverse grupări se asigură că cei mai mulți dintre voi nu ajung niciodată sa cunoască adevărata realitate!”.

Acești păpușari din spatele scenei ”îți oferă zilnic porția de somnifere sociale și de anestezice colective. Zi de zi, oriunde te-ai afla, îți furnizează SEDATIVUL, PASTILA UITĂRII!”.

Ideea este cea a ”sclavului perfect”, ”naivul fericit care crede că e liber!”, când, de fapt, trăiește într-o închisoare de dimensiuni planetar.

Teoria conspirației? Chiar așa? E ceva greșit în afirmația - ”Ei ne hrănesc ignoranța și indiferența individuală și colectivă”?

Sau în faptul că ”ei se asigură că tu nu ajungi niciodată să adresezi întrebările esențiale” – și, după cum constată, ”ei fac tot ce le stă în putință pentru ca mintea ta să nu fie liberă”?.

”Ei te distrag în toate felurile imaginabile pentru ca tu să nu ajungi niciodată să-ți afli ființa interioară profundă, să cunoști lumea reală din afara bulei în care te țin închis!” – iar acesta e un adevăr pe care-l constatăm toți, chiar dacă nu recunoaștem!

Ți se  creează falsa impresie că ești liber, ”că ești un cetățean, că ai drepturi, că votul tău, opțiunile și alegerile tale contează!” – un alt adevăr recunoscut de mulți… mulți care acceptă ca statutul lor cetățean să nu însemne ”nimic altceva decât obediență totală față de tot ceea ce ei îți pun la dispoziție ca societate!”.

Și, da, ”ei se asigură că drepturile și libertățile tale nu sunt altceva decât vorbe frumoase lipsite de orice conținut real!”.

Aici, o corecție – experimentul Pitești: de la ”ei”, această misiune trece la ”noi”. Noi preluăm sarcina inoculării, îndoctrinării de la ei.

Nu voi comenta tot textul lui Liviu Pleșoianu, merită citi integral, dar mai subliniez câteva idei:

- ”Tot ceea ce reprezintă tendinţele evolutive fireşti ale omului şi ale corpului social e operat, e modificat genetic, e întors pe dos”.

- ”Progresul real e deturnat în progresism”.

- ”Fraternitatea locală sau naţională e deturnată în apartenenţă la diverse găşti şi în spiritul de turmă”.

- ”Fraternitatea globală (liberă şi bazată pe libertate individuală) e deturnată în globalism nivelator. Lucrul împreună pentru binele celuilalt e deturnat în “networking”, cu singurul scop de a profita de pe urma celuilalt”.

- ”Moralitatea şi integritatea politică sunt deturnate în fals puritanism politicianist şi în propagandă a integrităţii”.

- ”Justiţia şi dreptatea sunt deturnate în sete de sânge”.

- ”Catarsisul, purificarea prin tragedie şi comedie, caracteristici ale adevăratei arte, sunt deturnate în divertisment facil şi grobian, menit să înece fiinţa omenească într-un trivial cotidian dezumanizant”.

- ”Educaţia este deturnată în reeducare, învăţământul se întoarce împotriva omului viu şi se derulează în favoarea omului inert”.

Pleșoianu subliniază – ”cu cât mai ușor ești tu, cu atât mai greu este SISTEMUL! Cu cât mai puțin conștient ești tu, cu atât mai tiranic va deveni SISTEMUL!”. Cu cât ești mai superficial, cu atât Sistemul va pătrunde mai profund, afectând totul, până la urmă ireversibil, societatea actuală.  

În fine, după această prezentare a situației, această ridicarea vălului, Pleșoianu spune că ”ne aflăm în faţa unei mari decizii, iar faptul de a nu participa, individual, la această decizie majoră, fundamentală nu schimbă deloc lucrurile”.

”Cine nu participă la această decizie va fi luat de val şi purtat împotriva propriei voinţe şi libertăţi individuale”, scrie Liviu Pleșoianu.

De aici și soluția – sau speranța: acest sistem, ”oricât de bine ar fi el conceput de către cei care se împotrivesc derulării destinului firesc al umanităţii”, nu va putea ”să împiedice răspândirea “epidemică”, “pandemică” a trezirii spiritelor omeneşti”.

”Dacă VORBA VIE a unor oameni treji va circula suficient, atunci mult mai mulţi oameni vor începe a se trezi”, scrie Liviu Pleșoianu, subliniind că ”dacă suficient de mulţi oameni se vor fi trezit, atunci niciun sistem, oricât de tiranic, oricât de bine pus la punct nu va mai putea împiedica manifestarea plenară a spiritului, a omului profund”.

SISTEMUL e o fortăreaţă care ”pare de neînvins, de necucerit tocmai pentru că se bazează pe ignoranţa oamenilor!”

”SISTEMUL PROFUND poate controla doar OMUL SUPERFICIAL! De aceea, SISTEMUL PROFUND nu poate fi învins decât de către OMUL PROFUND!”, încheie Pleșoianu acest text mesaj.

Așa cum titram, Pleșoianu riscă totul – mă refer la statutul său politic, dar și la credibilitatea sa ca om politic, de acțiune. Demersul său este extrem de curajos, acela de ”trezire” a omului.

Pentru o societate schimbată e nevoie de atingerea limitei critice a numărului celor care acceptă schimbarea. Greu de imaginat că se va petrece așa ceva. De aceea, riscul lui Pleșoianu e uriaș – pentru că ar putea fi repudiat de mulți dintre cei care îl susțin și în admiră, dar îl vor ca om de acțiune, nu ca un teoretician al aproape-imposibilului.

Îmi aduc aminte de perioada cea mai bună a României – anii 70; ridicarea formidabilă a nivelului de educație și cultură, dar mai ales a conștiinței naționale. Și care a fost rezultatul? Propaganda bazată pe vicii, pe plăcerile umane, pe așa zisa ”libertate” ne-a făcut să renegăm evoluția și să ne întoarcem către… ceea ce am ajuns acum!

O societate dominată de analfabetism funcțional, condusă de parveniți slugarnici ai altor puteri – și ocupată cu cretine reality show-uri, blocată în privitul în telefonul ”inteligent”, cu satisfacția unor zbenguieli inepte și sub umane în ”cluburi” etc.

Și din acest motiv, trăit pe propria-mi ”piele”, mi-e foarte greu să cred că revoluția conștienței și conștiinței propusă de Pleșoianu are șanse de reușită.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

5217
Tagurile:
Liviu Pleșoianu
Alegerile prezidențiale în Belarus

UE și SUA: Polonia se descurce singură cu Belarusul

280
(reînnoit 17:01 25.09.2020)
Occidentul își va continua o retorică dură în raport cu puterea de la Minsk, însă va evita orice confruntare reală.

MOSCOVA, 25 sep – Sputnik, Irina Alksnis. Reacția Occidentului la inaugurarea președintelui a fost una prognozabil de negativă.

Inițial, reprezentantul Departamentului de Stat a spus că SUA nu îl consideră pe Aleksandr Lukașenko un președinte legitim ales, pentru că “rezultatele anunțate au fost fabricate și nu reflectă o legitimitate”.

Apoi a fost emisă o declarație specială a șefului diplomației UE, Josep Borrell, în care noul mandat al lui Aleksandr Lukașenko a fost calificat drept unul “lipsit de orice legitimitate democratică”. De asemenea, s-a menționat că inaugurarea (în document acest cuvânt este luat în ghilimele) “contravine voinței a unei bune părți a populației” republicii, fapt exprimat printr-o “multitudine de acțiuni protest pașnice”.

Declarația lui Borrell prezintă, desigur, ample oportunități pentru malioțizitate. Spre exemplu, am putea prognoza din start că rezultatele alegerilor prezidențiale din SUA, indiferent de rezultate, vor contraveni voinței a aproximativ jumătate de americani, pentru că țara este divizată. În plus, acolo există o abundență suficiente de acțiuni de protest. Astfel, document prezentat ar putea fi aplicat și asupra realităților de peste ocean.

La rândul său, formularea “legitimitatea democratică” face aluzie că în opinia Bruxellesului, există și alte tipuri de legitimitate, iar conform lor – Aleksandr Lukașenko este deplin legitim.

Cea din urmă, apropo, explică șezutul Occidentului pe două scaune, pentru că această retorică dură se îmbină cu o poziție vădit slabă și de compromis în raport cu Minsk în practică.

Niște sancțiuni cu adevărat dure împotriva Belarusului nu au fost aplicate. Mai rău: în jurul acestei probleme au apărut noi reglări de conturi în interiorul UE, pentru că Cipru cere totodată impunerea și unor măsuri restrictive împotriva Turciei, blocând sub acest pretext procesul.

Ambasadorii occidentali nu au fost rechetați. Nu doar nu au fost retrași: americanii continua să-și restabilească relațiile dimplomatice cu republica după un îngheț îndelungat. Acum câteva zile comisia senatului SUA pentru afacerile internaționale a aprobat candidatura noului ambasador. Timp de 12 ani ambasadele ambelor state sunt conduse de reprezentanți provizorii, după o retragere reciprocă din cauza introducerii de către Washington a sancțiunilor împotriva companiilor belaruse în anul 2008.

Pe acest fundal, chiar și cele mai dure mesaje reprezintă o manifestare a unei sălăbiciuni și o incapacitate de a influența evenimentele, fapt care corespunde realității. În cazul dat, Occidentul merită o apreciere pentru faptul că a început să-și conștientizeze și, cel mai important, să-și accepte limitele posibilităților.

Fără nicio îndoială, o astfel de reacție la alegerile din Belarus a devenit un rezultat, inclusiv, al lecției foarte dureroase a Venezuelei. A trecut peste un an și jumătate de când peste 50 de state, preponderent occidentale, l-au recunoscut pe Juan Guaido în caltiate de președinte legitim al Venezuelei. Însă această decizie nu a avut nicio influență asupra realității, în care conducătorul real până în prezent este Nicolas Maduro.

Dacă Statele Unite și Europa își pot permite să ignore o țară mică din America Latină, de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic ieșit din comun sau că deloc nu s-au împotmolit, atunci o astfel de strategemă aplicată unui stat din centrul Europei ar fi mult mai dificilă. Mai ales că Belarusul este implicat în niște procese internaționale importante, precum reglementarea conflictului din Donbas, motiv pentru care e nevoie de niște acțiuni calculate, cu niște consecințe previzibile.

O altă circumstanță importantă, care influențează asupra diminuării entuziasmului Occidentului în raport cu posibilele acțiuni împotriva Minskului, este faptul că tot ce se întâmplă acolo este în mare parte un proiect polonez. Anume Varșovia se află în spatele protestelor, ea asigură un sprijin politic și mediatic liderilor opoziției belaruse. Ce-i adevărat, rezultatele impresionează în sens strict negativ: fenomenul “Președintele Sveta” (anume așa se numește profilul de Instagram al Svetlanei Tihanovskaia) poate servi drept model pentru o proastă strategie din punct de vedere al tehnologiilor politice.

Polonia s-a implicat în bătălie, însă nu are suficiente forțe pentru a-și impune scenariul. În plus, Minskul a început să răspundă: presa anunță despre problema exportului de mărfuri poloneze în Belarus. Cu alte cuvinte, polonezii au călcat, ca de obicei, pe greblă.

Nu e deloc surprinzător faptul că acum polonezii vor să fie ca musca la arat: ca Europa de Vest și SUA să-și mobilizeze artileria grea, obținând răsturnarea lui Aleksandr Lukașenko, pentru ca apoi Varșovia să devină cel mai mare beneficiar al acestor procese.

Doar că Berlinul, Parisul, Breuxellesul și Washingtonul nu au astfel de dorințe și e puțin probabil ca în aceste capitale să existe un entuziasm de realizare a viselor poloneze.

Prin urmare, Occidentul va continua direcția unui discurs dur în adresa Minskului, evitând o confruntare reală, pentru că nu are nicio dorință de a se implica într-un nou joc geopolitic, condamnat la eșec. În ultimii ani au avut suficient de multe eșecuri.

280
Tagurile:
Polonia, UE, SUA, Belarus
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
Borrell: Rusia poate contribui la un dialog intern în Belarus
Tu -160 rusești au zburat de-a lungul frontierelor Belarusului cu NATO
Bombardierele rusești au zburat de-a lungul frontiere vestice a Belarusului
Lukașenko a preluat oficial noul mandat de președinte

Загрузка...
Donald Trump

Expert: Trump nu vrea se amestece în cazul lui Navalnîi

126
(reînnoit 14:55 25.09.2020)
Un grup de senatori americani propun aplicarea unor sancțiuni împotriva Rusiei sub pretextul otrăvirii lui Aleksei Navalnîi. Ce se ascunde în spatele acestei initiative.

BUCUREȘTI, 25 sep – Sputnik. Un grup de senatori americani a înaintat un proiect de lege care prevede aplicare unor sancțiuni împotriva Rusiei în legătură cu cazul bloggerului rus Aleksei Navalnîi. Politologul Vladimir Mojegov a calificat această inițiativă drept niște “vorbe în vânt” într-o intervenție la radio Sputnik și a explicat de ce.

Un grup de senatori americani a înaintat un proiect de lege cu privire la aplicarea unor sancțiuni împotriva Rusiei din cauza incidentului cu Aleksei Navalnîi, anunță pe site-ul său senatorul republican Marco Rubio.

Documentul prevede introducerea unor măsuri restrictive împotriva unor demnitari ruși, care, în opinia autorilor, “sunt implicați direct în încălcarea dreptului internațional”, inclusiv în “otrăvirea” lui Navalnîi.

Proiectul de lege determină autoritățile americane să raporteze congresului despre informațiile de care dispune despre resursele financiare ale președintelui Rusiei, Vladimir Putin, și anturajul său. Totodată, acesta obligă Casa Albă să răspundă la întrebarea dacă Rusia a încălcat legislația SUA, care interzice utilizarea armelor chimice și biologice.

Pe lângă lui Marco Rubio, documentul a fost aprobat de senatorul republican Mitt Romney, democrații Chris Coons, Ben Cardin și Chris Van Hollen.

Pentru ca proiectul de lege să fie adoptat, acesta trebuie să obțină susținerea senatului, a camerei reprezentanților și să fie semnat de președintele SUA.

În emisia radio Sputnik, politologul rus Vladimir Mojegov a comentat inițiativa senatorilor.

“E o activitate pur publică. Despre ce fel de rapoarte poate fi vorba? Sunt niște lucruri cu totul nerealiste. Toate acestea inițiative reprezintă o pălăvrăgeală, o retorică îndreptată spre tensionarea a atmosferei în plină campanie. În plus, cazul lui Navalnîi este mai curând o agendă a democraților. Republicanii s-au alăturat fără prea multă dorință la astfel de inițiative. În orice caz, Trump are o atitudine foarte atentă și distanțată. Și secretarul de stat Mike Pompeo a spus că va fi nevoie de o reacție doar atunci când se vor cunoaște detaliile incidentului și că, deocamdată, nu este clar ce se întâmnplă”, a spus Vladimir Mojegov.

În opinia lui, americanii ar fi putut obține informații de la nemți cu privire la Navalnîi, însă nu ei nu au adresat astfel de solicitări.

“A fost un soi de pretext pentru sancțiuni, însă, deocamdată, astfel de solicitări nu au fost adresate. Iată de ce cred că e doar vorba de o simplă pălăvrăgeală... E o istorie foarte neclară, iată de ce Trump nu vrea să se implice în ea – e aventură a democraților, în care el nu vrea să se împotmolească. Din câte mi se pare, democrații vor promova insistent această agendă, iar Trump se va distanța”, consideră politologul.

Aleksei Navalnîi a fost internat de urgență în spitalul din Omsk pe 20 august, după ce s-a simțit rău în avion. Medicii ruși l-au diagnosticat cu tulburări metabolice, care au provocat o scădere a nivelului de glicemie. Deocamdată, nu se cunoaște cauzele acestei stări. În sângele și urina lui Navalnîi nu au fost descoperite substanțe toxice.

Ulterior, acesta a fost transportat în Germania. La începutul lui septembrie, guvernul german a declarat că cetățeanul rus a fost otrăvit cu o substanță toxică din grupul “Noviciok”. Moscova a solicitat Berlinului să ofere mai multe informații despre rezultatele analizelor de laborator, însă nu a urmat niciun răspuns.

Totodată, se cunoaște că serviciul german de informații BND are acces la Noviciok începând cu anii 90. În afară de aceasta, substanțele din grupul menționat sunt studiate în peste 20 de state occidentale, inclusiv de Marea Britanie, SUA, Suedia, Cehia.

Rusia, în conformitate cu decretul prezidențial din anul 1992, a încetat orice activități în domeniul dezvoltării armelor chimice, iar în 2017 a distrus toate rezervele de astfel de substanțe, fapt confirmat de OPCW.

126
Tagurile:
SUA, Germania, Rusia, Aleksei Navalnîi, Donald Trump
Tematic
Peskov: Rusia încearcă să obțină date de la OPCW în cazul lui Navalnîi
Berlinul a refuzat să răspundă unde se află sticla din care a băut Navalnîi
Kremlinul a comentat situația probelor în cazul lui Navalnîi
Navalnîi a fost externat - e perfect sănătos
Moscova: Berlinul a refuzat să organizeze discuția lui Navalnîi cu anchetatorii
Moscova acuză Vestul de o campanie de dezinformare în cazul lui Navalnîi

Загрузка...
Alegeri locale în România 2020

Rezultatele alegerilor de la Iași surpriză uriașă

0
(reînnoit 23:49 27.09.2020)
Una dintre primele victorii anunțate cu mare emfază de PNL este contestată de rezultatele declarate de USR – PLUS

BUCUREȘTI, 27 sept – Sputnik. Liberalii au anunțat cu mare pompă că au câștigat Iașiul  - atât la Consiliul județean, prin controversatul ministru Costel Alexe, cât și primăria Iașilor, prin actualul primar Mihai Chirica. Un personaj și mai controversat.

PNL nu a anunțat însă pe ce bază își anunță victoria – pentru că în Iași NU s-a făcut Exist-poll!

Dar, ”nucleara” și surpriza uriașă vine de la candidata USR-PLUS la primăria Iașilor, Cosette Chichirău, care afirmă că meciul se joacă – și că primele rezultate arată că… ea ar fi câștigat!

În plus, după declarația activei parlamentare, PNL nu a îndrăznit să vină cu vreo replică. Iată declarația candidatei Cosette Chichirău.

0
Tagurile:
Iași, alegeri, Rezultate
Тема:
Alegeri locale în România 2020

Загрузка...