Su-27

Expert militar: NATO este iritat de reacția Rusiei la provocări

275
(reînnoit 13:45 03.09.2020)
NATO și SUA comit erori tactice grave atunci când permit Rusiei să intercepteze avioanele alianței, care zboară în preajma frontierelor rusești, consideră un jurnalist american.

CHIȘINĂU, 3 sept – Sputnik. Un jurnalist american a relatat despre “erorile incredibile” ale NATO, descoperite de Rusia. În cadrul unei emisiuni la radio Sputnik, expertul militar, directorul centrului conjuncturii strategice, Ivan Konovalov, a oferit un comentariu pe marginea acestui material, menționând că discuțiile despre o eroare tactică a alianței nu au niciun sens.

Interceptările avioanelor militare americane de către navele aeriene rusești scot la iveală o serie de “erori incredibile ale NATO”. O astfel de părere și-a exprimat publicistul Tom Rogan, într-un articol publicat în Washington Examiner.

Jurnalistul a analizat două incidente de acest fel, care au avut loc pe 28 august deasupra Mării Baltice și Mării Negre. În cele două cazuri, avioanele de luptă rusești Su-27 au interceptat bombardierul forțelor aeriene ale SUA B-52, care s-a apropiat de frontiera Rusiei.

Rogan a criticat dur comandamentul Forțelor Aeriene ale NATO în Europa, pe care îi acuză de “niște greșeli incredibile” și “erori tactice serioase” ale alianței. Potrivit publicistului, Rusiei “nu îi sunt îndeosebi pe plac” zborurile avioanelor NATO în apropierea Kaliningradului și frontierelor ei din Vest. În legătură cu acest fapt, el se întreabă de ce bombardierele americane nu sunt însoțite de avioanele de vânătoare, chiar dacă, în opinia lui Rogan, în NATO trebuie să fie prevăzut “un risc sporit” de interceptare a B-52 de către avioanele rusești.

În opinia autorului articolului, ministrul Apărării al SUA, Mark Esper, trebuie să întreprindă ceva în situația legată de interceptarea de către Rusia a avioanelor alianței. Dacă comandanții NATO nu-și vor schimba tactica, aceștia trebuie să fie înlocuiți, conchide publicistul.

Ministerul Apărării anunță regulat despre interceptarea avioanelor statelor NATO în apropierea frontierelor rusești. Moscova a subliniat în mai multe rânduri că zborurile avioanelor de luptă rusești au loc în strictă conformitate cu regulile internaționale de utilizare a spațiului aerian.

La postul de radio Sputnik, expertul militar, directorul Centrului de conjuncturi strategice, Ivan Konovalov, a oferit un comentariu pe marginea acestui material, menționând că discuțiile despre niște erori tactice are alianței sunt lipsite de sens.

“Jurnalistul caută în acțiunile NATO și comandamentul american un sens tactic și strategic - utilizarea aviației conform destinației. În realitate, acțiunile NATO, despre care e vorba, au un caracter provocator. Ele sunt realizate pentru ca provoca Rusia, apoi pentru inflama totul în presă și rapoartele analitice. Despre ce erori tactice am putea vorbi? Rusia, indiscutabil, trebuie să reacționeze. Piloții ruși reacționează adecvat și corect. Acest lucru irită și mai mult NATO și americanii, care au un singur țel – provocarea. Nu le pasă dacă e corect din punct de vedere tactic sau nu. Jurnalistul american ar trebuie să reiasa anume din aceste raționamente”, consideră Ivan Konovalov.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

275
Tagurile:
NATO, Rusia
Tematic
Un nou avion-spion al SUA, interceptat deasupra Mării Negre
Avion-spion al SUA, escortat de Su-27 al Rusiei deasupra Mării Negre - Video
Avioanele rusești au interceptat două avioane-spion ale SUA deasupra Mării Negre
Forțele aeriene rusești au interceptat un avion-spion al Norvegiei
Ministerul rus al Apărării - VIDEO: avion-spion american, interceptat de forţele ruseşti
Un nou avion spion al SUA a fost interceptat de aviația rusă deasupra Mării Negre
A doua interceptare în 24 de ore: încă trei avioane de spionaj aproape de granițele Rusiei
Avioane-spion ale Franței și Marii Britanii, interceptate deasupra Mării Negre
Ingrid Mocanu

Ingrid: ”Votanții mortului - mai normali decât votanții USR”

56
Plecând de la exemplul de la Deveselu, Ingrid Mocanu trage un semnal de alarmă contra celor care aleg să experimenteze cu USR

BUCUREȘTI, 29 sept – Sputnik. Cunoscuta avocată Ingrid Mocanu are o reacție dură față de alegerea masivă de care s-a bucurat USR, un partid cu o ofertă extrem de ciudată.

Ingrid Mocanu pleacă ce la exemplul de la Deveselu, care a uimit opinia publică, mai ales că a fost comentat în fel și chip. ”Dați-mi voie să nu fiu de acord cu corul de bocitoare care îi face ”idioți” pe locuitorii din Deveselu”.

”Nu, oameni buni, sunt mult mai normali oamenii aceia, care au votat un mort decât cei care au votat USR-iști casnici, fără experiență, care protejează ”căini”, plătesc autostrăzi inexistente, doar ca să vadă ”cum e și cu ăștia””, scrie Ingrid Mocanu.

Ce înseamnă acest vot pentru un partid fără oferă coerent constructivă? ”Practic, cei care au votat ”la ghici” și-au asumat să piardă 4 ani din viața lor, riscând o catastrofă administrativă, doar pentru că au căzut pradă manipulării unor campanii subterane”, explică avocata.

Ori, în cazul citat, ”locuitorii din Deveselu aveau o singură șansă ca 4 ani să iasă omul desemnat de partidul cu care empatizau: refacerea alegerilor. Și prin votarea ”mortului” au căpătat această șansă”.

”De ce să voteze cu ”purul” propus de USR? Doar pentru că soarta le-a fost nefastă? Doar pentru că ăla era ”viu”? Ce calitate e aia? Nu! Au procedat foarte bine!”, spune Ingrid Mocanu.

În aceste condiții, Ingrid Mocanu dă ”un singur sfat” dacă românii vor să păstreze democrația:

- ”ești de stânga... ai partid, oribil cum e el, cu ”capturatul” Marcelino”,

- ”ești de dreapta... ai și aici partid, rău-bun cum este el... PNL are capacitatea să gestioneze cu bune, cu rele, dezideratele tale”.

Dar, avertizează Ingrid Mocanu, ”sub nicio formă nu poți pretinde că ești ”democrat”, că vrei binele nației tale, și votezi cu un partid extremist, de orientare marxisto-stalinistă, care are ca singură ”politică” dictatura... și atât”.

Așa încât concluzia avocatei este că locuitorii din Deveselu merită felicitări, au oferit un exemplu!

”Felicitări locuitorilor din Deveselu care au înțeles, așa ”inculți” cum au fost ei catalogați de unul și de altul, cu muuult mai bine decât ”culții în cap” care au votat cu emanația neo-marxistă a serviciilor, ce înseamnă democrație și opinie politică”, scrie Ingrid Mocanu.

 

56
Tagurile:
Primar, Deveselu, alegeri locale
Тема:
Alegeri locale în România 2020

Загрузка...
Liviu Pleșoianu

Liviu Pleșoianu, reacție fulminantă după alegeri!

311
(reînnoit 07:20 29.09.2020)
Esențial pentru aceste alegeri a fost absența tendințelor pro-naționale, drept pentru care s-a înmulțit numărul aleșilor care nu au nimic cu România, dar pe care românii îi doresc ca stăpâni - ”Nu căutăm parteneri, ci stăpâni”, spune Pleșoianu

BUCUREȘTI, 29 sept - Sputnik. Una dintre cele mai spectaculoase reveniri în prim plan din ultima perioadă este a lui Liviu Pleșoianu, activul deputat care… a dispărut câteva luni din mediul online și din atenția mass media. Pleșoianu a fost însă foarte activ în campanie, dând la iveală mai multe documente video care au făcut furori.

Acum, după anunțarea rezultatelor la alegeri, Liviu Pleșoianu a scris un comentariu care merită, cu adevărat, atributul ”fulminant”.

”Nu, nu e o problemă că Fritz, că Klaus, că Clotilde, că Cosette, că Siegfried... Problema e că Ion crede că Fritz, că Klaus, că Clotilde, că Cosette, că Siegfried sunt ființe superioare”, începe Pleșoianu.

Sau, altfel spus, ”problema nu e că Ion votează Fritz și Klaus și Clotilde și Cosette și Siegfried” – ”problema e că Ion votează așa pentru că el crede că Fritz, că Klaus, că Clotilde, că Cosette, că Siegfried sunt mai mult decât Ion!”.

De ce asta? Pentru că ”ne-au băgat în cap, timp de zeci de ani, că suntem nimeni în drum, praful de pe tobă, musca din bere”.  Și, observă deputatul PSD, ”i-am crezut”, acesta fiind motivul care ”ne-a determinat să căutăm mereu nu parteneri străini, ci stăpâni...”.

Da, aceasta s-ar putea să fie cea mai dură constatare – pentru că pare realistă, dacă privim istoria – și nu numai pe cea de acum.

”De câteva decenii, ne vor resemnați și cu capul plecat, temători și lipsiți de speranță, încărcați de frică și convinși că suntem cei mai răi, cei mai leneși, cei mai corupți!”, scrie Pleșoianu, expunând și consecința: ”Dacă suntem „cei mai corupți”, „cei mai leneși”, „cei mai puțin capabili”, atunci ne trebuie mereu manageri străini, atunci ajungem să căutăm la nesfârșit administratori de țară din alte... țări”.

Așa că, în această logică, ”dacă ne-am fript cu stăpânul A, încercăm mai departe să vedem cum e cu stăpânul B, apoi cu stăpânul C și așa mai departe. Iar dacă vom ajunge să epuizăm tot alfabetul, probabil o vom lua de la capăt. „Poate de data asta...””.

Cum s-a putut asta? Pleșoianu are varianta lui: ”Ne-a dezbinat un sistem ticălos, pentru care NU am existat nicio clipă ca ființe omenești, ci doar ca pioni utilizabili într-un sens sau altul pe o tablă de șah care nu ne aparține și nu ne-a aparținut în mod real niciodată”.

”Când au avut nevoie să-și impună propriile planuri cu această țară, ne-au ATOMIZAT! Ne-au FĂRÂMIȚAT! Ne-au făcut mii de bucățele mici, apoi ne-au așezat în relații antagonice”, scrie Pleșoianu, arătând concretul politicii din ultimele două decenii: ”Ne-au împins într-un război al tuturor împotriva tuturor: tineri contra bătrâni, români din țară contra români din afara țării, oameni de la sat contra oameni de la oraș, pacienți/medici, profesori/părinți…”.

Și, da, ”aici am ajuns, aici suntem și nu trebui să ne mințim că ar fi altfel!” – exact cum scrie Liviu Pleșoianu.

Deci, concluzia, de fapt o repetare subliniată a celor spuse – ”problema noastră nu e că Fritz, că Klaus, că Clotilde, că Cosette, că Siegfried... Problema noastră e că Ion a ajuns să fie convins că Ion, ca om, e mai puțin ca Fritz, ca Klaus, ca Clotilde, ca Cosette, ca Siegfried...”.

”Nimic nu se va schimba în această țară până când Ion nu se va prețui cu adevărat pe sine ca Ion, fără să-i fie rușine de numele lui și de OMUL ce-și poartă cu mândrie numele...”, conchide Liviu Pleșoianu.

Reamintim că nici la aceste alegeri nu s-a manifestat cu succes vreo forță națională, cu foarte mici excepții.

311
Tagurile:
Rezultate, alegeri locale, Liviu Pleșoianu
Тема:
Alegeri locale în România 2020
Tematic
Rezultate Exil Poll la alegerile din Cluj-Napoca
Rezultat la Brașov – asta e adevărata surpriză a alegerilor!
Alegeri locale 2020 Baia Mare: Cherecheș a câștigat!
Rezultate alegeri: președinți Consilii Județene, toată lista
Rezultatele alegerilor locale - Harta Consiliilor Județene
Iohannis, declarații incendiare după alegerile locale
Rezultatele alegerilor: Primăria și Consiliul Județean Iași
Rezultat la Timișoara… e surpriza alegerilor!

Загрузка...
Ofițerii forțelor speciale române pe o stradă din București

Poliția, percheziții ample în București și în 6 județe

0
(reînnoit 10:37 29.09.2020)
În această dimineață, aproximativ 100 de polițiști ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pun în aplicare 28 de mandate de percheziție.

BUCUREȘTI, 29 sept – Sputnik. Zi plină pentru polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București care, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pun în aplicare 28 de mandate de percheziție. Ei vor duce la audieri mai multe persoane.

Acestea sunt bănuite de săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor.

Poliția Capitalei anunță că, la data de 29 septembrie 2020, polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Sector 5 din cadrul Poliției Capitalei prin în aplicare cele 28 de mandate domiciliară în municipiul București și în județele Ilfov, Giurgiu, Buzău, Dâmbovița și Ialomița într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor.

Potrivit profit.ro, din cercetări a reieșit propunerea rezonabilă că, în cursul anului 2016, administratorii unor firme ce activează, în principal, în domeniul construcțiilor și materialelor de construcție ar fi înregistrat în contabilitate achiziții de bunuri și servicii în valoare de aproximativ 4.100.000 de lei de la firme cu comportament de tip ”fantomă”.

De asemenea, persoanele bănuite ar fi transferat suma de aproximativ 4.500.000 de lei din contul firmelor cu comportament tip ”fantomă” în contul unor firme din Turcia.

Suma supusă procesului de spălare a banilor este de aproximativ 4.500.000 de lei, iar prejudiciul estimat este de aproximativ 1.200.000 de lei reprezentând TVA și impozit pe profit.

Întreaga acțiune este sprijinită de specialiștii Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, precum și de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție din județele Ialomița, Giurgiu, Dâmbovița și Buzău.

0
Tagurile:
Poliţie, Percheziții

Загрузка...