Gheorghe Piperea

Piperea și Ionuț Cristache fac cea mai corectă descriere a României în acest moment!

322
Oferă cea mai bună radiografie a situației în care se află România: o țară care își risipește energia fără sens, în cu totul alte direcții decât cele care i-ar permite creșterea, prosperitatea și independența

BUCUREȘTI, 1 sept – Sputnik. Poate cea mai corectă radiografie  ce mai corectă a României după moțiune a fost schițată de cunoscutul avocat Gheorghe Piperea – și se referă la partea dinamică a unei societăți capitaliste – clasa de mijloc.

”În acest moment, peste 66,6% din electorat - mă refer la clasa de mijloc, la profesiile liberale, la consumatori, la pensionarii lăsați fără majorarea pensiei, la conservatori, la suveraniști - este fără reprezentare în Parlament”, scrie Piperea.

Cum justifică Piperea această afirmație? Simplu – prin apartenența multor lideri la zona obscură a ”Sistemului”, nu la ”clasa de mijloc”!

”În acest moment, există doar un partid unic, PSBR (partidul securiștilor de “bine” din România), cu câteva sucursale cu diverse denumiri - pnl, psd, usr, pmp, pro-România - iar aceștia reprezintă doar corporațiile globale și captivii lor, adică cei pe care presa globalistă îi denumește “nou-normali””, scrie Piperea.

Mai grav,  spune Piperea, ”acesta este punctul de cotitură, de unde nu mai poate fi concepută întoarcerea”.

De fapt, nu e nevoie de speculații pe tema ”sistemului”, e suficient să vezi cât de puțin este susținută ”clasa de mijloc” – și cât grijă este pentru ”securitate”, ”siguranță”, ”apărare”, de parcă am fi sub vreun asediu – și nu am urmări prosperitatea și dezvoltarea într-o economie liberă.

Peste această situație concretă și gravă se suprapune, complementar, diversiunea de tip ”moțiunea lui Ciolacu”. Iar aici Ionuț Cristache, cunoscutul realizator TVR pune punctul pe ”i”: o țară întreagă și-a irosit energia pentru… nimic!

”Totuși! Vă dați seama în ce țară trăim dacă noi mai bine de o luna am vorbit non-stop despre moțiunea vieții, azi au stat în galben televizoarele de la prima oră pentru aceeași moțiune care, în cele din urmă,  nu s-a mai votat și care practic nu mai există?!”, scrie Ionuț Cristache.

Concluzia teleastului e clară: ”Deci, timp de o lună am vorbit, ne-am agitat, am analizat un mare NIMIC! Noi chiar ne batem joc de noi și ne irosim viața! Țara asta, țara asta....”.

Și apropo de moțiune, Gheorghe Piperea scrie apropo de o posibilă nouă moțiune: ”Alta se poate depune mâine. Dar cine mai are încredere? Orban poate dormi liniștit. Are un aliat de nădejde – Ciolacu”, scrie Piperea.

Am cuplat cele două reflecții pentru că, luate împreună, cred că oferă cea mai bună radiografie a situației în care se află România: o țară care-și risipește energia fără sens, în cu totul alte direcții decât cele care i-ar permite creșterea, prosperitatea și independența.

Dar, nici nu e ceva nou, decât ca formă: până nu demult, România, abia ieșită din criză economică, nu era interesată de creștere, ci de ”la pușcărie” și de cumpărarea de rachete.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

322
Tagurile:
Gheorghe Piperea
Bogdan Aurescu

Aurescu, propunere rușinoasă: apără ipocrizia SUA și umilirea românilor!

841
După ce România a renunțat la dreptul său în relația cu SUA, ministrul de Externe vine cu o propunere prin care face jocul ipocrit al autorităților americane și susține umilirea românilor de către autoritățile de la Washington

BUCUREȘTI, 16 mai – Sputnik. Nici un demnitar român nu pune problema OBLIGAȚIEI Statelor Unite de a ridica vizele pentru români. O obligație care rezultă fără dubii din calitatea României de membru al UE.

Neîndeplinirea de către SUA a obligației de a ridica vizele pentru TOATE statele UE ar trebui, în mod normal și legal să ducă la introducerea vizelor europene pentru cetățenii SUA.

Culmea este că, periodic, autoritățile UE ridică (formal, cel puțin) această problemă și apare propunerea (tot formală) de a introduce vize pentru americani, ca răspuns la nerespectarea obligației de către SUA – în schimb autoritățile române… tac mâlc! Deci, mai curând Bruxellesul apără drepturile românilor în fața SUA decât Bucureștiul!

În aceste condiții, președintele Iohannis, ministrul Aurescu și partidele de la putere s-au mulțumit cu firmituri aruncate de SUA – loteria vizelor, vize pe termen scurt și alte formule… ca pentru țările din lumea a treia sau ca pentru țările din care se consideră că provin… teroriști!

Da, noi, ”parteneri strategici” – suntem tratați ca o țară de mâna a cincea sau chiar una periculoasă!

Ei bine, ce spune ministrul de Externe Bogdan Aurescu, principalul responsabil de situația relației cu SUA. Surpriză sau nu, el cere românilor… să nu mai aplice pentru viză!

Deci, în loc să le arunce în față americanilor nerespectarea obligațiilor, el se „pliază” pe politica lor impertinentă și le spune românilor… să se informeze mai bine când aplică, pentru că altfel… strică socoteala!

Teoretic și matematic are dreptate, pentru că americanii nu bagă România în ”Visa Waiver”  din cauza ratei mari de respingere a cererilor depuse. Ori, dacă vor aplica mai puțin dintre cei care nu au șanse, procentajul ar scădea, poate chiar sub limita maxim admisibilă de 3%, iar România ar avea mai multe șanse să culeagă firmitura aruncată de americani!

Deci, Aurescu cere să acceptăm umilința și să ne băgăm mințile în cap, să ne cunoaștem locul… în genunchi!

”Este, până la urmă, rezultatul unei legislaţii americane, care este destul de strictă şi care prevede o serie de condiţii. Noi am îndeplinit toate aceste condiţii prevăzute de legislaţia americană, cu excepţia condiţiei care se referă la rata refuz”, a spus Aurescu la emisiunea ”Insider Politic” (Prima Tv).

 Și, atenție, ministrul ”român” spune că, dacă în momentul de faţă rata de refuz este de 9-10 %, ”situaţia nu este imputabilă nici autorităţilor române, nici autorităţilor americane”.

Deci, concluzia ministrul României e clară: românii sunt de vină!

”Atunci, dacă fiecare cetăţean român ştie exact dacă se încadrează sau nu în aceşti parametri, ştie să nu facă o astfel de cerere dacă ea nu are şanse să fie acceptată şi în felul acesta procentul de refuz va scădea”, a spus ministrul.

Problema e că Aurescu nu numai că acceptă ca România să fie umilită – dar acoperă și ipocrizia americană!

Pentru că, de fapt, americanii care resping accesul unor români cinstiți și muncitori, au dat viză multor interlopi, infractori sau urmăriți din România!

Exemplele din trecut sunt multe – ”rechinul” din Craiova, Necolaiciuc, Cristi Rizea și mulți alții. Dar pe lângă asemenea, ”vedete”, în SUA au intrat la greu interlopi din zona clanurilor! Unii s-au și împușcat recent, alții au jefuit mai multe temple budiste din SUA, iar o gașcă de vreo 40 de romi îngrozeau acum câțiva ani statul Pennsylvania!

Cum au ajuns toți aceștia în SUA? Cu viză de la americani, desigur! Aceiași americani care ne dau lecții și ne resping, dar primesc… personaje de tipul acesta! Cum de trec prin filtrul ”unei legislaţii americane, care este destul de strictă”? Simplu – corupție, minciună și fățărnicie… americane!

Ori, această ipocrizie a SUA o apără Aurescu, în loc să apere DREPTUL românilor călcat în picioare de arogantul Washington! De aceea pun în ghilimele ”ministrul român”.

841
Tagurile:
SUA, Bogdan Aurescu

Загрузка...
Florin Cîțu

Ce nu spune Cîțu despre înțelegerile de la Bruxelles - UE le-a tras-o iar românilor?!

940
(reînnoit 10:04 16.05.2021)
De ce se întrec Cîțu și Iohannis în vești bune și amabilități față de români? Un cunoscut economist dă în vileag aspectele neplăcute pe care românii vor trebui să le suporte în urma înțelegerilor făcute de premierul Cîțu în timpul vizitei de la Bruxelles

BUCUREȘTI, 16 mai – Sputnik. Mulți analiști și-au exprimat uimirea față de schimbarea de atitudine a președintelui și premierului în exprimarea publică. De la discursul critic față de românii care nu respectă restricțiile s-a ajuns la mulțumiri, amabilități și vești bune.

Unii au spus că e o schimbare de strategie generată de experții de comunicare ai PNL, alții cred că președintele și premierul pregătesc poporul pentru una sau mai multe vești… negre. 

Ei bine, cunoscutul economist și profesor universitare Adrian Câciu vine cu explicația – înțelegerile de la Bruxelles… sau ”Ce nu vi se spune despre vizita la Bruxelles a premierului Florin Cîțu”.

Ei bine, veste este cu adevărat greu de suportat, mai ales în condițiile creșterii inflației și a scăderii puterii de cumpărare:

”Pensiile, salariile și alocațiile rămân înghețate până în anul 2024” – dezvăluie Adrian Câciu veste pe care premierul nu o dă încă românilor.

Adrian Câciu spune ferm: ”Acesta este angajamentul luat în fața Comisiei Europene pentru a primi derogare pe procedura de deficit excesiv până în 2024”.

”O negociere proastă cu efecte distrugătoare față de societate”, consideră Câciu, subliniind că ”Nu poți trâmbița triumful sacrificând 10,5 milioane de persoane a căror putere de cumpărare scade abrupt”.

Odată cu această dezvăluire, cunoscutul economist punctează și ”lașitatea și lipsa de asumare publică a politicianului Florin Cîțu în fața poporului - nu a avut curajul să vă spună acest adevăr”.

În finalul postării, Adrian Câciu crede că ”pensiile, alocațiile si salariile vor crește doar dacă domnul Cîțu nu mai este premier”. Sincer, un optimist greu de acceptat, atât timp cât România nu pare condusă… nici măcar de Iohannis. Ci de mult mai departe.

Oricum, este de văzut dacă dezvăluirea lui Adrian Câciu va primi vreo replică de la Putere – sau dacă ”opoziția” o va băga în seamă.

940
Tagurile:
România, înțelegere, UE, Bruxelles, Florin Cîţu

Загрузка...

VIDEO, Anglia: Explozie de gaz în Lancashire - case distruse, copil mort

0
(reînnoit 20:44 16.05.2021)
Un copil a murit și cel puțin patru persoane au fost rănite grav într-o explozie suspectată de gaz, care a distrus cel puțin trei case din Heysham, Lancashire, în nord-vestul Angliei.

Filmările arată o casă complet distrusă pe o stradă înconjurată de pompieri.

Autoritățile au declarat un incident major, cerând oamenilor să evite întreaga zonă. La fața locului au sosit zece mașini de pompieri.

0

Загрузка...