Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu aplică în PSD… strategia lui Saddam Hussein!

733
Saddam a pornit un conflict controlat dar imposibil de câștigat, apoi a dat vina pe unii generali, scăpând de ei. O metodă care a asigurat liniștea dictaturii, chiar dacă a însemnat o înfrângere pentru țară

BUCUREȘTI, 28 aug – Sputnik. Unul dintre cei mai buni specialiști în probleme Orientului, regretatul jurnalist Mihai Antonescu, personaj extrem de bine conectat la surse de prim rang din Irakul lui Saddam și Siria lui Hafez Al Assad, îmi explica adevărul din spatele primului război din Golf.

Reamintesc că atunci, în 1991, Irak a ocupat Kuweit, pretextând dreptul său istoric, fapt care a declanșat o reacție internațională pe cât de mare, pe atât de butaforică, Irakul cedând imediat, practic fără pierderi ale vreuneia dintre părți. Iar Saddam a rămas liniștit la putere – ba chiar mai liniștit. De ce asta? Fusese înțeles Saddam cu unii inamici de peste hotare? Cu Franța, sigur – avea afaceri de multe miliarde.  Cu SUA? Doar lucrase pentru ei, fusese înarmat de ei contra Iranului.

Din informațiile sale ”din interiorul” dictaturii irakiene, regretatul meu amic construise o explicație a declanșării războiului: nevoia lui Saddam de a scăpa de singurii care îi puteau amenința „tronul” – generalii armatei sale.  

Ceea ce s-a și întâmplat, Saddam a pornit un conflict controlat dar imposibil de câștigat, apoi a dat vina pe unii generali, scăpând de ei. O metodă care a asigurat liniștea dictaturii, chiar dacă a însemnat o înfrângere pentru țară.

Povestea asta mi-a revenit în memorie văzând ciudata manevră și atitudine a lui Marcel Ciolacu, instalat la putere în PSD pe căi cel puțin dubioase – și care acum o ține aparent aiurea cu moțiunea. O moțiune care NU are cum să aducă vreun câștig PSD, care NU are cum să preia guvernarea – atât din cauza Iohannis, cât și din motive interne. PSD nu are echipă guvernamentală – și nu are soluții pentru a transforma în bine dezastrul creat de PNL.

Să nu uităm că nu vorbim de PSD-ul curajos al lui Dragnea, Ponta sau Năstase, ci de o grupare obedientă față de… tot și de toate! Cum să crezi că va obține puterea o asemenea grupare?!

Deci, ce sens are moțiunea? Ca și Saddam, Ciolacu caută bătălii pe care le știe pierdute, dar pentru care provoacă o falsă emulație internă – și pentru care va pedepsi ”vinovați”. Și, ca și Saddam, Ciolacu pare să controleze ”înfrângerea” – ba chiar să aibă legături cu inamicii din exterior.

Hai să amintim și că secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a transmis un mesaj intern în care a  ameninţat că cine nu votează moţiunea nu mai are ce căuta în partid.

În aceste condiții e de presupus că se vota cu bilele la vedere – dar care o procedură ilegală, ce-i drept practicată de toate partidele, din păcate.

Desigur, un parlamentar nu poate fi dat afară prin decizia centrului – a ”tătucului” – ci trebuie și votul organizației locale. Dar, nimic nu e imposibil. Mai mult, Ciolacu pare decis să scape de mulți din partid, chiar cu riscul falimentului electoral, deci nu l-ar deranja nici căderea moțiunii – pentru că ar putea da vina pe diverși indezirabili.

Cum ar face asta? Pe modelul ”te-am văzut eu când ai băgat bila”. Uitați-vă la cei din jurul lui Ciolacu, nu vi se pare că sunt în stare de așa ceva? Mulți dintre ei sunt oameni cu școală puțină (Stănescu, Tudose, Simonis etc.), gata de orice în politică. Pentru a-și asigura puterea, pentru a servi și a parveni.

Nu uit nici ce spune un ciudat, dar abil politolog și sociolog – Sebastian Lăzăroiu: Ciolacu ar avea nevoie ca Gabi Firea să piardă la Capitală. Da, pentru că Firea e clar cel mai periculos potențial rival al până acum obscurului buzoian.

Inteligentă, experimentată, curajoasă, charismatică și stăpânind oratoria, bine pregătită în multe domenii, populară,  puternic susținută mediatic, având în spate un soț extrem de bine cotat financiar și relațional, provenind din cel mai tare trust mediatic etc. etc. – Gabi Firea este un competitor de prim rang pentru șefia PSD.

Mai mult, ea nu a jucat la frondă, precum Teodorovici, ci a fost apropiată de Ciolacu, cel care, repet, nu se știe cum, a ajuns în fruntea partidului.

În plus, nu numai Ciolacu ar dori să scape de Firea – primarii sectoarelor 5 și 6 au ambiții mari, dar nici cel de 1, Tudorache, cel care pare extrem de puțin interesat de politică, e genul de oportunist care stă la pândă. Și, cu siguranță, Ciolacu l-ar prefera alături, decât pe periculoasa Firea.

Uitați-vă și la cei hârșiți în politică: Olguța sau Șerban Nicolae; Olguța s-a retras în fortăreața de la Craiova, plătește „tributul” voturilor către centru, dar e liniștită în furtuna ”reformei”. La fel Șerban Nicolae, care face un mic joc de glezne, uneori un pupic către șef… dar cam atât. El, cel atât de vocal – și atât de bine pregătit? Da… merge pe burtă, că e apa mică!

Toți aceștia, ca și alții, intuiesc ce se va petrece – o îndepărtare a celor puternici de altădată, chestiune care se va face fie provocat, ca în cazul lui Teodorovici sau IM Pașcu, fie prin pierderea unor bătălii: moțiunea, apoi alegerile locale. Tactica lui Saddam și a altor dictatori. Sau ”tătuci”.

Apropo, cineva observa cât i-a trebuit lui Ciolacu să devină ”tătuc” – 4 zile! De la Congres, până la anunțul brusc, înainte de Comitetul Politic Național, că ”votul la moțiune va fi luni”. S-a consultat, desigur, cu propria conștiință, ca ”Tătuca”!

Și tot ca „Tătuca” va proceda cu cei din jurul său, îi va păstra pe cei care sunt în stare să danseze cum vreau ei…

De fapt, cu gândul la Saddam, am uitat de modelul original, Tătucu Iosif! Desigur, comparația ar fi prea onorantă pentru obscurul din Buzău. E mai aproape de tuciuriul din Tikrit.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

733
Tagurile:
PSD, Strategie, Marcel Ciolacu
Ракетный комплекс Patriot

Rachetele Patriot ale SUA în România: Pot prezenta pericol?

95
(reînnoit 07:28 20.09.2020)
De ce România a cumpărat sistemul de rachete din Statele Unite și ce pericol reprezintă acesta pentru regiune.

CHIȘINĂU, 20 sept - Sputnik, Iulia Lipovaia. Primul sistem de rachete Patriot din cele 4 cumpărate de România din SUA a ajuns în țara vecină. Prezintă sau nu acesta o amenințare pentru regiune a explicat corespondentului Sputnik expertul militar și redactorul-șef al publicației „Apărarea Națională” Igor Korotcenko. 

„Este un sistem de apărare antiaerană destinat soluționării sarcinilor de profil. În acest caz, această armă defensivă va fi folosită pentru a apăra spațiul aerian românesc și a consolida întreg potențialul antiaerian al NATO pe flancurile sudice", a spus Korotcenko.

Interlocutorul a menționat că prin achiziționarea acestor complexe din Statele Unite, România a demonstrat că se află pe orbita influenței SUA. Potrivit expertului, există aceleași sisteme de rachete de producție europeană, dar partea românească le-a preferat pe cele americane.

Potrivit lui Korotcenko, sub influența americanilor se află atât România, cât și multe alte țări din Europa de Est.

De asemenea, expertul a remarcat că suma tranzacției este destul de mare, se ridică la miliarde de dolari. Acum, această sumă pune presiune pe bugetul românesc, ceea ce va determina reducerea cheltuielilor pentru nevoile sociale ale țării.

Sistemul de rachete „Patriot”

Joi, după cinci ani de la semnarea contractului, a avut loc festivitatea de recepție a primului sistem de rachete „Patriot” din cele 4 cumpărate de România.

În prezența premierului Orban, a ministrului Nicolae Ciucă și a ambasadorului SUA, Adrian Zuckerman, a avut loc ceremonia de recepție a primului sistem de rachete sol-aer Patriot.

Într-o atmosferă festivă, vorbitorii au subliniat importanța acestor sisteme de rachete, insistând că România a achiziționat cele mai moderne sisteme, pe care le utilizează acum și armata SUA.

Un sistem de rachete Patriot conține radare, sisteme de comandă și control, vehicule lansatoare de rachete antiaeriene sau interceptori balistici antirachetă. 

Conform Ministerului Apărării de la București, România a primit cea mai nouă configurație Patriot. Achiziția primului sistem Patriot a fost de 910,1 milioane de dolari americani, inclusiv TVA. Valoarea totală a contractului este de 3,9 miliarde de euro.

Будь в курсе всех новостей в Молдове и мире! Подпишись на наш канал в Telegram>>>

Смотрите Video

95
Tagurile:
Rachete, Patriot, SUA

Загрузка...
Sistemul american de apărare antirachetă Patriot

Rachetele Patriot în România: Nu vor lupte, vor ruineze Rusia

702
(reînnoit 07:12 19.09.2020)
Americanii și-am amplasat rachetele sol-aer Patriot în România nu pentru intenționează să lupte cu Rusia, ci pentru că vor să ruineze economia acestei țări antrenând-o în goana înarmării, ca pe timpul războiului rece.

CHUȘINĂU, 19 sept – Sputnik. De această părere este directorul Institutului pentru Probleme Regionale din Moscova, Dmitri Juravliov.

El a fost solicitat de Sputnik Moldova să comenteze evenimentul care a avut loc ieri peste Prut și anume festivitatea de recepție a primului sistem de rachete PATRIOT – din cele 4 cumpărate de România.

Întrebat cu ce scop au întreprins acest pas americanii, Dmitri Juravliov a spus că în evident nu pentru a lupta cu rușii.

"Este evident că americanii nu au de gând să lupte, dar este o astfel de lege: cu cât mai aproape sunt armele de țara ta, cu atât de mai multe arme ai nevoie pentru a riposta. Cu cât mai mic este timpul de zbor, cu atât mai puternică trebuie să fie apărarea. Iată de ce apropiind complexele lor militare mai aproape de hotarele rusești, ei provoacă Federația Rusă la cursa înarmării. Ca rușii să răspundă la acest pas cu altul similar, care este extrem de costisitor, ca economia rusească să se prăbușească".

Americanii au reluat tactica din perioada războiului rece

Directorul Institutului pentru Probleme Regionale din Moscova afirmă că SUA a reluat tactica pe care a aplicat-o în perioada războiului rece.

"E aceeași tactică ca în timpul războiului rece. Această tactică a avut-o și Obama, chiar dacă acesta declara că este împotriva războiului rece. Dar și actualul președinte american, care reprezintă blocul militar american. Iată de ce încă atunci URSS cerea scoaterea rachetelor americane din Europa de vest și din același motiv NATO a intrat în fostele state ale Tratatului de la Varșovia. Și din același motiv SUA au declanșat o adevărată isterică când rachetele sovietice au fost instalate în Cuba: cu cât mai aproape este amplasat armamentul, cu atât mai multe eforturi sunt necesare pentru a te apăra de el".

Directorul Institutului pentru Probleme Regionale din Moscova, Dmitri Juravliov, spune că, din păcate, țările în care SUA își amplasează rachetele strategice nu înțeleg în ce joc periculos sunt implicate.

"Deci, este evident: nimeni nu vrea să lupte. Ei nu vor să lupte cu Rusia, ei vor să ruineze Rusia. De asta procedează astfel. Păcat că țările pe teritoriul cărora sunt amplasate aceste complexe sunt antrenate în această contrapunere. Dacă rachetele americanilor sunt îndreptate împotriva noastră și sunt amplasate în România, atunci noi suntem nevoiți să îndreptăm rachetele noastre spre România. Și asta nu pentru că noi vrem să luptăm cu România, ci pentru că așa este acest mecanism tehnologic. Iată germanii și francezii au înțeles acest lucru și au cerut scoaterea rachetelor americane din Europa occidentală. Și asta nu pentru că îi iubesc pe ruși, ci pentru că ei se iubesc pe ei înșiși", a spus expertul.

El a precizat că, din păcate, acest lucru nu îl înțeleg țările din Europa de est.

Prezența armamentului american nu sporește, ci afectează securitatea

"Din păcate, țările Europei de est sunt atât de ahtiate de marea Americă, încât nu pot să înțeleagă acest lucru. Lor le pare că simpla prezență a armamentului american pe teritoriul lor le sporește securitatea. Aceasta este o mare iluzie. De fapt, lucrurile stau invers. Securitatea acestor țări este puternic afectată odată cu prezența armamentului american în ele, mai ales când este vorba de arme strategice", a menționat Juravliov.

"Asta înseamnă că ele singure, în mod conștient își revendică rolul de țintă într-un eventual război. Nu mă apuc acum să judec dacă ei fac acest lucru conștient sau nu pentru că nu mă apuc să judec care este nivelul de calificare al politicienilor români. Înțeleg ei, intuiesc ei cât este de periculos ceea ce fac ei? Nu știu", a mai precizat expertul rus.

Euforie în Europa de est

"Acum românii, polonezii sunt în euforie: a venit marea Americă și acum rușii au să-și închidă gura. Dar nu poți să iei decizii într-o stare euforică, euforia este mai curând o stare de beție. Trebuie ca ei să iasă din această beție și pe urmă să se gândească dacă le trebuie aceste rachete. Dar deocamdată acest lucru nu se întâmplă", a conchis directorul Institutului pentru Probleme Regionale din Moscova, Dmitri Juravliov.

Amintim că după cinci ani de la semnarea contractului, ieri a avut loc festivitatea de recepție a primului sistem de rachete PATRIOT – din cele 4 cumpărate de România.

În prezența premierului Orban, a ministrului Nicolae Ciucă și a ambasadorului SUA, Adrian Zuckerman, a avut loc ceremonia de recepție a primului sistem de rachete sol-aer Patriot.

Într-o atmosferă festivă, vorbitorii au subliniat importanța acestor sisteme de rachete, insistând că România a achiziționat cele mai moderne sisteme, pe care le utilizează acum și armata SUA.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

702
Tagurile:
Rusia, România, rachete Patriot
Tematic
S-a stins o lumină a Legii și Parlamentului României – avocatul patriot Lucian Bolcaș
Turcia a cerut SUA sisteme Patriot pentru a descuraja armata Siriei
Erdogan: SUA nu pot livra Turciei sisteme „Patriot”
Un nou lot cu S-400 va pleca în Turcia, ”Patriot” și ”Eurosam” - sub semnul întrebării
SUA nu au decis dacă oferă sisteme „Patriot” Turciei
Un nou eșec al sistemului american de apărare antiaerian ”Patriot”
Românii, reacții SURPRIZĂ după recepția rachetelor PATRIOT
Știrea zilei: recepția Sistemului PATRIOT – cum arată

Загрузка...