Ion Cristoiu

Cristoiu de pământ cu Iohannis politica grețoasă a PNL și strategia nevestelor curve

2876
”Traseismul politic atît de greţos, racolările din partea PNL s-au făcut, se fac și se vor face cu acceptul lui Klaus Iohannis, dacă nu chiar la indicația sa”

BUCUREȘTI, 27 aug – Sputnik. Fără dubii, Ion Cristoiu e un om bine educat și un ziarist de școală veche; altfel nu se explică politețea și răbdarea cu care suportă și comentează cu stoică răbdare declarațiile tupeiste ale diverșilor parveniți actuali.

Uneori însă, patriarhul presei române mai și explodează – ne amintim cum l-a făcut de doi bani în direct pe Victor Ponta, la fosta Antena 2.

Acum, în cazul cel mai straniu din politica românească, președintele Iohannis, cel care a încălcat Constituția mai mult decât toți predecesorii săi la un loc, Cristoiu începe să dea semne că nu mai suportă!

”Racolările din partea PNL s-au făcut, se fac și se vor face cu acceptul lui Klaus Iohannis, dacă nu chiar la indicația sa”, scrie negru pe alb Cristoiu, spunând fără menajamente că ”Un lucru e sigur în România anului 2020. De siguranţa unei axiome: Klaus Iohannis are putere deplină în PNL”.

Cristoiu amintește de participările la reuniunile interne ale partidului, de întîlnirile cu liderii PNL pe la vilele de protocol ale Guvernului, de abordarea Guvernului PNL, ”ca un Guvern al Său”, prin toate astea Klaus Iohannis ”a dovedit cu prisosinţă că taie şi spînzură în PNL”.

”Pentru a pune capăt cultivării ruşinosului aviatorism politic de către partidul care a denunţat fenomenul pe cînd se afla în Opoziţie”, adică al transferului de primari de la PSD, Klaus Iohannis nu avea nevoie nici măcar de ”intervenţie efectivă”, ci era ”de-ajuns să tune şi să fulgere în intervenţiile sale publice”.

Ceea ce Iohannis NU a făcut, încurajând deci fenomenul – sau fiind chiar în spatele lui!

Ca argument, Cristoiu reproduce un pasaj din conferinţa de presă din 16 august 2020, penibila fază, evident regizată, cu ”giroscopul”, în care Iohannis era întrebat ”de ce aţi girat aceste racolări de la PSD”.

”Nu le-am girat, ba dimpotrivă, cum şi dumneavoastră, şi toţi ceilalţi ştiţi foarte bine că şi săptămîna trecută m-am exprimat clar, franc, împotriva traseismului politic. (…) Eu nu am girat niciodată un traseism politic, nici nu am de gînd să o fac şi nici nu cred că cineva bănuieşte că am făcut-o. (…) Acei primari sau parlamentari sau consilieri care au trecut de la un partid la altul nu trebuie să îmi explice mie de ce au făcut-o, fiindcă eu nu am nicio autoritate să îi spun unui politician ce să facă, el, personal”.

Ulterior, Iohannis e întrebat de un alt jurnalist pe această temă, dacă a avut ”o discuţie cu Ludovic Orban, sau intenţionaţi să aveţi o discuţie în acest sens”,

”Eu, Preşedintele, nu sunt în niciun partid – aşa scrie în Constituţie şi, în consecinţă, nu pot eu să intervin într-un partid politic, să îi spun să facă, sau să încurajeze sau să nu încurajeze trecerea unor politicieni dintr-o parte în alta”, a replicat Iohannis, completând interesant – ”sunt împotriva ca un politician să treacă, din motive electoraliste, dintr-un partid în altul”, dar… ”se poate întîmpla ca unii să-şi schimbe doctrina, dar asta mie mi se pare că este o situaţie rarisimă”!...

Ei bine, observă Cristoiu, la următoarea conferinţă de presă, Iohannis a fost din nou întrebat despre racolările făcute de PNL – și mai ales despre un caz special.

”Un fost membru ALDE, fost membru în guvernarea PSD ALDE, criticat îndelung de liberali în moţiuni simple şi chiar într-o interpelare a ministrului economiei, acum este cooptat în guvernul liberal, prin semnătura lui Ludovic Orban, în funcţia de secretar general adjunct, chiar al Ministerului Economiei, adică în subordinea celui care îl critica în 2019”, a spus un jurnalist.

Întrebarea e firească: ”De ce susţineţi un guvern care face în continuare astfel de racolări?”

Răspunsul lui Iohannis e de un tupeu și o ipocrizie uluitoare – ”Guvernul îşi face numirile aşa cum consideră. Nu cunosc persoana despre care vorbiţi şi în consecinţă, nu pot să comentez nimic în această chestiune”.

În articolul de pe „Blogul lui Cristoiu”, jurnalistul redă mai mult din dialoguri – dar am reprodus doar pentru a reda și concluzia lui Ion Cristoiu: ”Iohannis o dă cotită cînd vine vorba de PNL”.

”Cînd apare o întrebare despre PSD, de regulă servită de jurnalişti de la televiziunile cumpărate de PNL cu studiouri cu tot, Klaus Iohannis dă buzna, cu pălăria în cap în viaţa politică internă”, scrie Cristoiu, în schimb, ”Întrebările despre furturile comise de Guvern, despre practicarea prostituţiei politice, despre racolări, despre cultivarea clientelei politice sînt evitate pe motiv că trebuie să fie echidistant faţă de partidele politice”.

Ion Cristoiu spune din nou fără ocolișuri: ”Invocarea racolărilor comise de PSD în 2016 irită prin luarea drept proşti a alegătorilor de Dreapta. Da, PSD a practicat racolările de primari şi parlamentari. Da, dar tocmai de aceea, PSD s-a compromis în ochii tuturor românilor”.

”A spune în gura mare că şi PSD s-a dedat la racolări şi prin urmare PNL are dreptul s-o facă e ca şi cum cea de a doua nevastă a unuia şi-ar justifica adulterul prin faptul că şi fosta nevastă a fost curvă”, scrie Cristoiu,

 Din această cauză, nimic nu stă în calea sentinței: ”Racolările PNL s-au făcut, se fac şi se vor face cu acceptul lui Klaus Iohannis, dacă nu chiar la indicaţia sa”.

”Ludovic Orban nu şi-ar putea permite să apeleze la traseismul politic atît de greţos electoratului de Dreapta dacă ar şti că Preşedintele nu e de acord cu aşa ceva”, scrie Cristoiu, mai ales că ”Ludovic Orban ştie că o intervenţie dură a lui Klaus Iohannis ar adînci iritarea electoratului de Dreapta faţă de racolări”.

Dar, luat cu asalt de presă, ”Klaus Iohannis dă din colţ în colţ - principala sa preocupare e de a evita o reacţie dură faţă de racolări”.

Puteți citi articolul integral de pe cristoiublog.ro

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

2876
Tagurile:
PNL, Klaus Iohannis, Ion Cristoiu
Iosefina Pascal

Iosefina Pascal, anchetă fulminantă: nenorociri săvârșite de străini în România

314
Jurnalista independentă a realizat o anchetă laborioasă, punând cap la cap nenorocirile făcute de străini în România – și cărora le-au căzut pradă români nevinovați! Un tablou cumplit, care include o mulțime de fărădelegi!

BUCUREȘTI, 7 mai – Sputnik. Tânăra activistă pentru democrație și jurnalistă independentă Iosefina Pascal are din nou o inițiativă inedită, punând cap la cap fărădelegile comise de străini pe teritoriul României – o idee interesantă, în contextul în care opinia publică este revoltată de cazul uciderii ursului Arthur de către un prinț străin care… nu vrea să dea explicații în legătură cu multele controverse din jurul cazului.

Și, nota bene, autoritățile române par să îi țină partea, având ”drept principală grijă ascunderea documentelor și informațiilor”, după cum observa celebrul jurnalist Ion Cristoiu, analizând acest caz.

De fapt, Iosefina Pascal spune chiar de la început că prin această nouă anchetă vrea ca opinia publică (din România) să cadă cazul ursului Arthur ca pe ”un semnal de alarmă ce trebuie tras cu privire la activitățile ilegale săvârșite de cetățeni străini pe teritoriul României, prin intermediul statului român”.

Iar aceste activități expuse de Iosefina Pascal sunt cele care au oripilat România… dar s-au uitat: turism sexual, trafic de copii, pedofilie, adopții internaționale ilegale, experimente pe copii.

Deci, NU este vorba de ilegalități economice, de implicarea ilegală a diplomaților și nici măcar de execuții la comandă sau trafic de droguri – ci de cazuri cu victime din zona celor mai puțin capabili să se apere: copii și femei.

Asta au căutat și au găsit străinii cu bani din Occident aici, unde au dat și peste autorități dispuse să închidă ochii când era vorba de infractori de peste graniță.

În ancheta pe care o puteți citi pe blogul Iosefinei Pascal, veți regăsi cazuri celebre ale unor cetățeni din țările bogate ale Europei și din SUA, ”țări libere și democratice”, care au comis fapte șocante aici.

Deci, fără pretenții de a fi exhaustivă, ancheta Iosefinei pascal merită citită.

314
Tagurile:
România, Iosefina Pascal

Загрузка...
Валерий Кузьмин, Valeri Kuzmin

Valery Kuzmin, despre deosebirile dintre Sputnik V și alte vaccinuri cifre concrete

116
(reînnoit 07:58 07.05.2021)
Ambasadorul arată diferențele între modul cum abordează Rusia relația cu țările care utilizează vaccinul Sputnik V -  un stil complet diferit de cel al giganților farmaceutici, mult mai avantajos ambelor părți. În plus, datele demonstrează că Sputnik V e mai eficient

BUCUREȘTI, 7 mai – Sputnik. Așa cum am anunțat, ambasadorul Rusiei la București, Excelența Sa dr. Valery Kuzmin, a acordat un interviu cunoscutului realizator TV Mădălin Ionescu, pentru postul național Metropola TV.

Interviul a fost prezentat parțial în cadrul unei ample dezbateri realizată miercuri seara de Mădălin Ionescu – și va fi difuzat integral de Metropola TV sâmbăta aceasta, de la ora 19.00.

În opinia noastră, a fost cea mai serioasă dezbatere pe tema relației dintre Rusia și România găzduită de un post național, la ea participând personalități avizate precum Adrian Severin, Cristian Diaconescu, Petrișor Peiu, Cozmin Gușă sau Răzvan Savaliuc, totul sub bagheta lui Mădălin Ionescu.

Ieri am anunțat că vom da fragmente din interviul acordat de ambasadorul Kuzmin  - și astăzi dăm un prim fragment, cel referitor la un subiect de maxim interes – celebrul vaccin rusesc Sputnik V, produs de institutul N.V. Gamaleya – primul vaccin anti-Covid realizat în lume.

Din păcate, este un vaccin pe care România, în urma unor decizii politice greu de înțeles, nu îl folosește. Așa cum se va putea citi mai departe, vaccinul rusesc este nu numai eficient, dar și condițiile (contractuale) oferite de  partea rusă sunt extrem de avantajoase pentru industria farmaceutică din România.

De ce refuză autoritățile din România această colaborare avantajoasă? Desigur, aceasta nu este o întrebare pentru ambasadorul Rusiei – ci românii ar trebui să-și întrebe proprii conducători.

Prezentăm în continuare transcriptul fragmentului din interviu referitor la vaccinul rusesc Sputnik V.  În final, urmăriți și înregistrarea video a fragmentului despre Sputnik V.

Mădălin Ionescu: ”Înţeleg că sunteţi convins că vaccinul Sputnik este mai bun decât toate celelalte vaccinuri de pe piaţă?”

Ambasador Valery Kuzmin: ”Eu nu pot să vorbesc despre tot ce apare în domeniul vaccinurilor pe piaţă, dar eu ştiu că datele care provin din Argentina, din Ungaria, din Belarus arată că eficienţa vaccinului Sputnik este de peste 97%, ceea ce nu a arătat nici un alt vaccin”.

Mădălin Ionescu: ”Ce ar avea România de câştigat dintr-un import masiv al vaccinului Sputnik, pentru că pe piaţa româneasca de exemplu Sputnik nu a intrat. Sunt vreo patru vaccinuri dinspre ţările occidentale dar Sputnik și vaccinul chinezesc nu au ajuns pe piaţa din România. Ce am avea de câștigat dacă am importa masiv vaccinul Sputnik?”

Ambasador Valery Kuzmin: ”Practic, pe scurt, istoriei și vieții în general nu le place starea de subjunctiv. Dar, în acest caz, România nu va putea câștiga nimic, deoarece cu toată poziția sa politică, atunci când este ghidată de poziția de la Bruxelles, exportul în masă sau producția de vaccin din Rusia în România sunt imposibile. Ca să nu aveți ideea că vreau să discreditez România în vreun mod specific, voi spune că în Ungaria vecină, vaccinul din Rusia este deja utilizat pe scară largă. Mai mult, cu doar câteva zile în urmă, au fost publicate rezultatele vaccinării a sute de mii de oameni și aceste date certifică că eficacitatea vaccinului Sputnik V - depășește 97%”.

Datele ambasadorului sunt clare: la 100.000 de persoane vaccinate cu Sputnik V în Ungaria, s-au reinfectat cu COVID 95 de oameni.

În cazul AstraZeneca, cifra de reinfectaţi la 100.000 de ”imunizaţi”, a fost de 700 de oameni. Iar în cazul celor vaccinaţi cu Pfizer, s-au reinfectat 555 de oameni, la 100.000 de vaccinaţi.

Ambasador Valery Kuzmin: ”Vorbind de cazurile letale, în cazul vaccinului Sputnik, este vorba de o singură persoană la 100.000 de vaccinaţi, la AstraZeneca 7 oameni şi Pfizer 32 de oameni. Acestea sunt statistici”.

Mădălin Ionescu: ”Aceste date sunt din Ungaria?”

Ambasador Valery Kuzmin: ”Da, din Ungaria”.

Mădălin Ionescu: ”Și statistica cine a făcut-o?”

Ambasador Valery Kuzmin: Ungaria a decis să utilizeze Sputnik V pe baza unei clauze a Agenției Europene pentru Medicamente care a afirmat că, în situaţii de urgență, nu trebuie să fie aşteptată înregistrarea oficială la nivelul întregii Uniuni Europene a unui vaccin, ci se poate administra… pentru a salva oameni. Principala diferenţă între cum își promovează vaccinurile giganţii farmaceutici din vest și cum o face Rusia, este aceea că noi NU semnăm contracte pentru nişte volume uriaşe de ser, pe care noi în mod fizic nu avem cum să le producem. Noi oferim o oportunitate pentru industria farmaceutică locală - ca în Argentina, Coreea de Sud, China - care produce, pentru export, nu pentru consum intern, în mai multe țări. Este produs acum conform tehnologiei noastre, vaccinul Sputnik V în Argentina, Belarus, India, Serbia, Emiratele Arabe Unite etc. Recent, şefii mai multor land-uri din Germania, ni se adresează pentru posibilitatea de a le livra vaccinul din Rusia.

Valery Kuzmin a subliniat și un aspect pe care nu îl cunoaşte multă lume în România: ”Rusia, chiar la începutul acestei luni, a oferit Republicii Moldova 142.000 de doze de vaccin Sputnik V. Asemenea livrări vor fi continuate - mai mult, doamna preşedinte Maia Sandu şi-a exprimat public mulţumirea față de Rusia pentru aceste livrări de vaccin”.

Ambasador Valery Kuzmin: ”Foarte pe scurt trebuie să spun că în Rusia a fost creat şi înregistrat încă un vaccin - este monocomponent, sintetic, peptidic. Nu sunt necesare două înjecții, ci o singură injectie, este creat sintetic, artificial, adică nu se foloseşte niciun virus viu, activ. Și acum, în faza finală de testare, este un al treilea vaccin clasic, care este făcut pe baza unui virus care a fost neutralizat, ca și în majoritatea de vaccinuri simple folosite de mulți ani de zile în diferite țări”.

116
Tagurile:
Sputnik V, Rusia, vaccin, Valeri Kuzmin
Тема:
Vaccinul Sputnik V

Загрузка...
Des soldats du feu, image d'illustration

Video: Incendiu la un bloc locativ lângă Lyon - oameni răniți

0
Unsprezece persoane au au avut de suferit în urma unui incendiu izbucnit în Sainte-Foy-lès-Lyon, într-o clădire rezidențială cu opt etaje. Originea incendiului rămâne necunoscută pentru moment.

Un incendiu major a distrus o clădire de apartamente cu opt etaje în seara zilei de 6 mai în Sainte-Foy-lès-Lyon, în suburbia Lyonului, Franța.

Potrivit imaginilor postate pe rețelele de socializare, fațada clădirii a fost cuprinsă de flăcări în mai multe locuri.

"Incendiul a început într-un apartament de la etajul cinci și s-a extins la etajele superioare, până la al optulea", a declarat Véronique Sarselli, primarul orașului, pentru Progress, citat de Sputnik France.

„Focul a ajuns apoi pe fațada opusă și s-a răspândit în exterior”, a adăugat ea.

Pompierii au reușit să localizeze incendiul. Zeci de pompieri au participat la operațiune.

Victime ale incendiului

Unsprezece persoane au fost rănite ușor, otrăvite de fum, potrivit prefectului regiunii Auvergne-Rhône-Alpes și Rhône.

Un total de 60 de rezidenți au fost evacuați și luați sub îngrijire.

LyonMag precizează că 18 familii ar trebui relocate.

0
Tagurile:
video, incendiu, Franța, Lyon

Загрузка...