Bogdan Aurescu

Aurescu aruncă România într-un scandal dăm BANI pentru destabilizarea unui alt stat!

2463
Prin decizia lui Aurescu, România, cu uriașele ei probleme economice și sanitare, dă bani pentru organizații care vizează destabilizarea structurilor oficiale dintr-un alt stat!

BUCUREȘTI, 27 aug – Sputnik. ”Ministerul român al Afacerilor Externe a anunțat, cu puține ore în urmă, că România devine oficial exportator de instabilitate!”, a scris aseară cunoscutul jurnalist de la Radio China International, Daniel Tomozei-Dimian.

Titlul este șocant, dar se referă la un anunț uluitor… al lui Bogdan Aurescu, postat pe Twitter.

De capul lui și fără să consulte Parlamentul, Aurescu anunță că azi, la reuniunea informală în format Gymnich a miniştrilor de Externe din UE, va ”reînnoi apelul pentru sancțiuni” la adresa Belarus!

În afară de asta, Aurescu anunță că MAE român este ”în proces de alocare a 100 000 de euro în sprijinul societății civile și mass-media independente din Belarus”.

​Anunțul este uluitor, iar fapta pare chiar penală! România și Belarus au relații diplomatice, există ambasade, sunt state membre ONU – ori în aceste caz eventuale decizii de propuneri române de sancțiuni trebuie trecute prin Parlament! Deci, Aurescu comite un abuz în serviciu și aduce un deserviciu României!

Apoi, ce este cu acești bani dați pentru ”opoziție” și așa zisa ”presa independentă”?! În primul rând, este o imixtiune în treburile unui alt stat! Apoi, avea MAE așa ceva în buget? În fine, cine stabilește ce înseamnă opoziție și presa independentă?

Repet: România, cu uriașele ei probleme economice și sanitare, dă bani pentru organizații care vizează destabilizarea structurilor oficiale dintr-un alt stat! Adică DĂM BANI pentru destabilizarea unui stat european, membru ONU!

Deci, un gest care șochează și, în condițiile în care mai multe state din UE, plus Rusia și SUA au optat pentru soluția dialogului, gestul lui Aurescu înseamnă implicarea României într-o acțiunea de destabilizare a unui stat membru ONU!

Dan Tomozei este mai dur: ”Bogdan Aurescu a anunțat că ministerul pe care îl conduce va finanța cu 100.000 de euro organizațiile care vizează doborârea regimului din Belarus”.

”Cu alte cuvinte, România se expune prostește, fără niciun motiv real, unui conflict deschis cu o țară independentă, urmând modelul impus de SUA și UE”, scrie Dan Tomozei.

Ori, temerea jurnalistului este întemeiată: ”Odată anunțată această intruziune în politica unei țări, la ce trebuie să ne așteptăm? La contestarea tuturor guvernelor care nu plac SUA și UE?”

Altfel spus, ”Este conștientă guvernarea Iohannis-PNL la ce expune România?!”.

Și, da, ministrul Bogdan Aurescu s-a implicat și în cazul Navalnîi, în condițiile în care vorbim de alegații, de o problemă care nu ne privește – și care e și falsă: respectivul ”opozant” nu e nici un fel de ”lider al Opoziției”, rezultatele sale în alegeri și preferințe fiind mult mai slabe decât ale altor opozanți ai lui Putin, cum ar fi Partidul Comunist al lui Zhiuganov!

Deci, de când treaba ministrului de Externe e să implice România în conflicte, în situații care încalcă principii și legi internaționale – și mai ales că face asta de capul lui, sfidând principalul reprezentant al poporului, Parlamentul?!

”Legat de această ieșire total lipsită de acuratețea și rigoarea diplomatică, spuneam în urmă cu câteva zile că, incapabil să protejeze cetățenii României (vezi cazul #Smicala), ministrul #BogdanAurescu răgușește pe Twitter de grija rusului Navalnîi!”, scrie Dan Tomozei, punctând cu alte două întrebări:

- ”Domnule Aurescu, ne dispar copiii din țară! Ei nu merită … măcar un twitter?”

- ”Domnule Aurescu, ne sunt arestați, terorizați, îmbolnăviți copiii în țări europene partenere! Ei nu merită … măcar un twitter?”

Concluzia jurnalistului e clară: ”Prin acest gest de stupidă dovadă de loialitate Vest vs. Est, nu faceți decât să accentuați politica externă de colonie la ordin, pe care o girați împreună cu președintele Klaus Iohannis!”.

Aici însă cred că Aurescu depășește cu mult atitudinea UE, mai moderată în situațiile amintite, ca și în relațiile cu China sau Iran. Nu, România merge pe linia radicală a SUA și NATO!

”A face pe plac, cu orice risc, partenerilor euro-atlantici, nu are cum să fie o miză, un interes, un câștig - poate fi, însă, o demonstrație de debilitate politică și de viziune în secolul XXI!”, conchide Dan Tomozei, adăugând și o importantă reflecție: ”Guvernarea Iohannis-PNL caută să vândă democrație în Belarus. Dar, puterea de la București nu doar că disprețuiește legea, legalitatea și democrația, ci este o pasionată guvernare cu evidente manifestări dictatoriale!”

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

2463
Tagurile:
Bogdan Aurescu
Viktor Orban și Ursula von der Leyen

Blocaj în Comisia Europeană? Răspuns riscant pentru Ungaria

403
În loc să recunoască vina și să aplaneze o situație tensionată, Comisia Europeană îl provoacă pe Orban Viktor, uitând Ungaria nu are comportamentul pasiv și umil al României

BUCUREȘTI, 30 sept – Sputnik. Așa cum am anunțat, premierul maghiar Orban Viktor a cerut expres demiterea vicepreședintelui Comisiei Europene, comisarul Vera Jourova, acuzând-o că a jignit Ungaria într-un interviu acordat publicației germane ”Der Spiegel”. 

”Domnului Orban îi place să spună că construiește o democrație iliberală”, a declarat pentru ”Spiegel” Vera Jourova, completând ”Aș spune: construiește o democrație bolnavă”.

Reacția Ungariei a fost imediată, mai întâi prin ministrul Justiției, Varga Judit, care a cerut ferm: ”Jourová trebuie să demisioneze!”

”Nicio instituție democratică nu ar trebui să tolereze un lider care folosește astfel de insulte, așa cum a făcut-o în interviul din Spiegel”, a spus ministrul, adăugând că „definirea Ungariei ca democrație bolnavă umilește poporul maghiar, contrazice valorile europene și aduce rușine Comisiei Europene!”

Mai mult, în scrisoare adresată Ursulei von der Leyen, premierul Orban Viktor a anunțat un demers unilateral ferm: Ungaria suspendă relațiile politice cu Jourova.

”Vicepreşedintele Comisiei Europene a jignit Ungaria, de aceea Guvernul ungar suspendă relaţiile politice cu Vera Jourova” – a scris premierul Orban Viktor, în scrisoarea adresată preşedintelui Comisiei.

Ori, se pare că se va intra într-un blocaj ”politic” sau chiar instituțional, pentru că răspunsul peședintei CE a fost ferm – și ca o provocare pentru Orban:

”'Preşedinta Ursula von der Leyen lucrează îndeaproape cu vicepreşedinta Jourova privind statul de drept”, a transmis Comisia Europeană. ”Vicepreşedinta se bucură de deplina încredere a preşedintei”.

Mai mult, prin purtătorul de cuvânt Dana Spinanț, președinția Comisiei transmite că ”Îngrijorările noastre atunci când este vorba despre statul de drept în Ungaria sunt binecunoscute”.

”Ele vor fi tratate în raportul nostru privind statul de drept, pe care îl vom prezenta mâine. În acest raport, noi evaluăm situaţia din toate statele membre”, a declarat purtătorul de cuvânt, românca Dana Spinanţ.

Cu siguranță, această reacție dură va avea consecințe, pentru că Orban Viktor nu e liderul care să lase o asemenea provocare fără răspuns. Pe de altă parte, este ciudată atitudinea Comisiei Europene care, în loc să aplaneze o situație tensionată, a amplificat-o prin acest răspuns.

Și, fără dubii, declarația Verei Jourova în presa germană a fost insultătoare, fapt pentru care ar trebui să explice ce a dorit să spună sau să-și ceară scuze.

Dar, probabil că ”guvernul Europei” s-a obișnuit cu atitudini umile și servile, precum cele ale României față de instituțiile europene și euroatlantice.

403
Tagurile:
Ungaria, Blocare, Comisia Europeană

Загрузка...
Codrin Stefanescu

Codrin îl scoate vinovat pe Ciolacu, acuzații dure

597
Fostul secretar general îl acuză pe actualul președinte al PSD de un fenomen periculos care se simte în PSD  - și a cauzat pierderi la actualele alegeri

BUCUREȘTI, 30 sept – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Au fost alegerile din 27 septembrie un dezastru pentru PSD? La nivel național, nu se poate spune asta. Dar semnalele nu sunt bune, din multe zone. Dar, cel mai grav, cu câteva excepții, s-a făcut simțită o demobilizare a electoratului PSD, fapt subliniat de mulți analiști.

În plus, au existat trădări și negocieri eșuate în mod încă neelucidat, cum a fost în cazul Capitalei.

O reacție dură pe tema asta a avut-o Codrin Ștefănescu, care recunoaște că PSD a fost trădat.

”E adevărat! Ne-au trădat primari, prieteni sau aliați! Rând pe rând au îngroșat armata de strânsură a lui Orban”, scrie Codrin, completând – ”că au fost șantajați, amenințați sau pur și simplu cumpărați la bucata, chiar nu mai contează!”.

Efectul a fost clar, iar fostul secretar general spune fără ocolișuri: ”Ne-au lăsat baltă în mijlocul luptei cu un adversar extrem de toxic pentru țară. Au îmbrăcat tricourile galbene și au uitat de PSD și de membrii săi, care i-au sprijinit în trecut. Pa și la revedere!”.

Dar, cel mai grav este, așa cum spuneam, fenomenul de demobilizare și chiar demoralizare a electoratului social democrat – iar pentru asta Codrin îl consideră vinovat pe Marcel Ciolacu și ”echipa” sa.

”Nimeni și nimic nu a reușit sa-i demoralizeze atât de grav pe votanții noștri, cum a reușit să o facă Ciolacu și mică sa gașcă de prieteni ai Sistemului!”, acuză Codrin, ”Pentru că tot ceea ce nu suportă, admite, acceptă membrii de partid, susținătorii sau votanții noștri tradiționali, se află azi în conducerea PSD!”.

Și, atenție, Codrin spune clar: ”Mulți dintre ei au lipsit de la vot din acest motiv!”. Și încă un aspect – dacă acum un aport major l-a avut dorința primarilor și a șefilor de județ de a-și păstra puterea, la parlamentare există pericolul implicării mai slabe a acestora, cum a fost la europarlamentare.

597
Tagurile:
Rezultate, alegeri locale, PSD, Marcel Ciolacu, Codrin Ștefănescu

Загрузка...
Vaccin

Majoritatea americanilor nu vor facă vaccinul Covid-19

0
(reînnoit 21:40 01.10.2020)
Deși pandemia a luat viața a peste 200.000 de oameni din SUA, mai puțin de 50% dintre americani vor să fie vaccinați împotriva Covid-19 dacă ar fi plătiți cu 100 de dolari.

BUCUREŞTI, 1 oct – Sputnik. În Statele Unite, scepticismul în ceea ce privește vaccinarea împotriva Covid-19 este în creștere, mai puţin de jumătate dintre respondenți spunând că vor să fie vaccinaţi dacă li se oferă 100 de dolari, a dezvăluit un nou sondaj Axios-Ipsos, citat de Sputnik France.

Primul vaccin împotriva coronavirusului
РФПИ и Центр имени Гамалеи

Din peste 1.000 de participanți, doar 44% au spus că vor să fie vaccinați cu condiția să primească în schimb 100 dolari. Doar 26% au spus că sunt pregătiți să plătească 100 de dolari pentru a primi vaccinul.

Totuşi, mai mult de jumătate au declarat că este mai „probabil” să îl primească dacă asigurarea lor de sănătate acoperă costul integral.

Același sondaj arată că oamenii ar fi mai încrezători dacă vaccinul ar fi recomandat de medicul lor personal (62%). De asemenea, aprobarea de către Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) i-ar face pe 54% dintre respondenți să aibă încredere într-un vaccin, în timp ce aprobarea din partea președintelui Donald Trump ar încuraja doar 19% dintre respondenți să aibă încredere în vaccin. De asemenea, majoritatea celor care s-au identificat drept republicani (60%) au spus că aprobarea președintelui nu i-ar determina să decidă dacă să primească sau nu vaccinul.

Situație epidemiologică

Statele Unite sunt cea mai afectată țară atât din punct de vedere al deceselor, cât și al numărului de cazuri, cu 206.959 decese la 7.233.946 de cazuri, potrivit Universității Johns-Hopkins. Cel puțin 2.840.688 de persoane au fost declarate vindecate.

Donald Trump a anunțat luni distribuirea în Statele Unite a 150 de milioane de teste rapide pentru depistarea coronavirusului în 15 minute, o metodă asemănătoare testelor de sarcină, mult mai rapidă decât testele moleculare utilizate de la începutul pandemiei.

0
Tagurile:
SUA, vaccin
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Cât de periculos este vaccinul: SUA solicită un răspuns, Europa numără profiturile
Medicii SUA, interesați de vaccinul rusesc împotriva COVID-19
Rusia: A fost eliberat un patent pentru cel de-al doilea vaccin anti-COVID-19

Загрузка...