Marcel Ciolacu

Cunoscut sociolog în vileag planul Ciolacu-Dâncu! Ținte Firea, Olguța, Șerban Nicolae

1929
”Ciolacu are nevoie de un eșec al Gabrielei Firea, Olguța e foarte probabil să fie mazilită”, jumătate  din actualii parlamentari PSD nu vor mai prinde locuri eligibile, vor acționa ca o oaste rebelă sub comanda disidenților Șerban Nicolae sau Teodorovici”

BUCUREȘTI, 24 aug – Sputnik. Unul dintre cei mai cunoscuți sociologi, fostul consilier prezidențial al lui Băsescu și ministru al Muncii în guvernarea Boc, Sebastian Lăzăroiu a făcut o analiză a Congresului PSD într-un editorial publicat pe ziare.com.

Printre alte afirmații interesante, Lăzăroiu arată că ar exista o ”misiune grea” a ”echipei” Ciolacu-Grindeanu-Dâncu ”nu din partea delegaților la congresul tocmai încheiat”.

Despre obiectivele ”misiunii”, Lăzăroiu spune că ar fi ”reconectarea partidului la valorile europene, evitarea derapajelor anti-democratice, ținerea în frâu a instinctelor populiste înainte de alegeri” și că asta ”ar trebui să se întâmple chiar de mâine”.

Dar, atenție, Lăzăroiu, ajunge la ceea de Dâncu a prefigurat prin referirea la ”tinerii de la Demos”.  Lăzăroiu spune că ”ambițiile echipei sunt însă ceva mai mari și pe termen mai lung. Ele merg mai departe deci și vizează: curățarea partidului de național-comunismul păgubos (moștenit pe filiera PRM), promovarea valorilor stângii moderne, atragerea unor categorii noi de electorat (clasa de mijloc, așa cum e numită în documentele lor programatice).

Ei bine – cine e moștenirea pe ”filiera PRM”: ”E clar că în echipa lui Ciolacu au intrat și indezirabili (moșteniți de la Dragnea). Olguța Vasilescu este doar unul dintre ei. Spre deosebire de Firea, Vasilescu nu e foarte grăbita și nu vizează scaunul lui Ciolacu pe termen scurt”.

Pe termen lung, însă, ea își dorește refacerea polului PRM în partid. În plus, este regina neîncoronată a populismului din România. Dancu si Ciolacu știu foarte bine ce pericol reprezintă, dar o tolerează în comitetul de conducere în perspectiva celor doua scrutine (Doljul încă aduce voturi). După alegeri, într-un interval rezonabil, e foarte probabil să fie mazilită””, scrie Lăzăroiu.

Sociologul pune clar problema: ”Național-comunismul târziu, perpetuat de Vadim Tudor după revoluție, are încă destui adepți în România. Lideri în partid, la nivel local și central, care să-l folosească retoric sunt cu duiumul. Olguța Vasilescu e doar cazul cel mai notoriu. Fără îndepărtarea acestora de la decizie, echipa Ciolacu nu va reuși să-l facă un curent marginal în partid”.

Ne reamintim că, în momentul în care s-a pus problema revenirii lui Dâncu, o opoziție puternică a venit de la Olguța Vasilescu.

Dar ținta principală a lui Ciolacu NU ar fi Olguța, ci chiar Gabi Firea – despre care Lăzăroiu susține că, ”în mod paradoxal, Ciolacu are nevoie de un eșec al Gabrielei Firea la București”.

”O victorie i-ar pune în pericol poziția în partid și ar duce la ratarea misiunii primite. Firea este exact prototipul liderului care poate prelua ștafeta populista și anti-democratică de la Dragnea, doar că o va ridica la un nivel încă și mai autoritar decât antecesorul teleormănean”, scrie fostul consilier al lui Băsescu.

Ținte ale tandemului Ciolacu-Dâncu ar fi și Șerban Nicolae sau Florin Iordache, dar și ”aproape jumătate  din actualii parlamentari” PSD care ”nu vor mai prinde locuri eligibile pentru un nou mandat”.

”Unii dintre ei e posibil să fie recrutați de PNL (pentru a evita o cădere a guvernului), dar alții vor acționa ca o oaste rebelă sub comanda disidenților din partid (Șerban Nicolae sau Teodorovici), scrie Lăzăroiu.

Ținta finală a schimbării, pe care Lăzăroiu o pune pe seama ideilor lui Dâncu, se desprinde din următoarea frază:

”Partidul are aceeași problemă mai veche, bine cunoscută de Dâncu. Nu poți vorbi despre drepturile minorităților sexuale, despre statul laic, ca sa dam doar două exemple, fără să ostilizezi electoratul tradițional al partidului, în esență conservator”, scrie Lăzăroiu într-un editorial scris pe Ziare.com și intitulat cinic ”Vești bune: PSD a fost pus sub tutelă”.

Deci, ceea ce a anunțat Ciolacu direct, prin renunțarea la ”conservatorism”, prin angajamentul slugarnic față de Zuckerman și Timmermans,  iar Dâncu voalat, prin compatibilitatea cu ”tinerii de la Demos”, definește clar ținta ”noului PSD” – un fel de partid progresist, cu toate ideile anti-tradiționale și globaliste împotriva cărora s-a manifestat până acum PSD.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1929
Tagurile:
Vasile Dâncu, Marcel Ciolacu
Politologul Serghei Markedonov.

Markedonov: Baku și Erevan se întrec în cursa înarmării

44
(reînnoit 19:20 29.09.2020)
Escaladarea conflictului armeano-azer din regiunea Nagorno-Karabah a ajuns în atenția liderilor puterilor mondiale, care au cerut părților să pună capăt confruntării armate.

CHIȘINĂU, 29 sept - Sputnik. Erevan și Baku anunță despre sute de soldați morți și distrugerea echipamentul militar inamic, precum și despre victime în rândul civililor. Starea de război a fost instituită în ambele țări.

Cercetătorul principal al Institutului de Studii Internaționale al Institutului pentru Relații Internaționale din Moscova (MGIMO) Serghei Markedonov a comentat situația din Nagorno-Karabah pentru Radio Sputnik.

"Dacă vorbim despre o confruntare militară, vedem acolo o cursă locală a înarmărilor. Recent, am văzut încercări de a adăuga la formatul diplomatic de soluționare a acestui conflict pe cel al forței. Să vedem cum va fi folosit acest scenariu armat în viitor", a spus expertul.
Карабах
© REUTERS / ARMENIAN MINISTRY OF DEFENCE

Potrivit lui Markedonov, până în 2020 conflictul ar putea fi caracterizat ca un „pendul al Karabahului”, când o escaladare de scurtă durată se încheia cu depunerea armelor și negocierile ulterioare. Acum totul a decurs diferit, spune interlocutorul, în luna iulie a acestui an, în preajma graniței armeano-azere situația era tensionată, dar nu a fost urmată de negocieri pentru soluționarea conflictului. După aceea, a început o nouă escaladare a tensiunilor în regiunea Nagorno-Karabah.

"Mai departe putem observa un tablou diferit, constând din încercări de a acapara teritorii nesemnificative unele de la altele. Astfel de tactici se încadrează în conceptul războiului Yom Kippur (conflictul dintre Egipt și Siria în 1973 - ed.). La un moment dat, președintele egiptean Anwar Sadat a spus că are nevoie doar de un kilometru pătrat din Peninsula Sinai ca simbol al prezenței sale în regiune”, a declarat analistul politic și expertul în relații internaționale.

Esența principală a escaladării conflictului dintre Armenia și Azerbaidjan, potrivit lui Markedonov, constă într-o demonstrare reciprocă a forței. În această situație este important să nu fie ratat formatul diplomatic pentru rezolvarea conflictului, altfel va fi extrem de grav, a rezumat expertul.

44
Tagurile:
Erevan, Baku
Tematic
Arma mortală: expoziția militară ADEX din Baku
Proteste anti-UE la Erevan: “Armenia se află sub ocupație!”
Putin a plecat la Erevan. Decizii importante pentru Uniunea Economică Eurasiatică

Загрузка...
Ingrid Mocanu

Ingrid: ”Votanții mortului - mai normali decât votanții USR”

280
Plecând de la exemplul de la Deveselu, Ingrid Mocanu trage un semnal de alarmă contra celor care aleg să experimenteze cu USR

BUCUREȘTI, 29 sept – Sputnik. Cunoscuta avocată Ingrid Mocanu are o reacție dură față de alegerea masivă de care s-a bucurat USR, un partid cu o ofertă extrem de ciudată.

Ingrid Mocanu pleacă ce la exemplul de la Deveselu, care a uimit opinia publică, mai ales că a fost comentat în fel și chip. ”Dați-mi voie să nu fiu de acord cu corul de bocitoare care îi face ”idioți” pe locuitorii din Deveselu”.

”Nu, oameni buni, sunt mult mai normali oamenii aceia, care au votat un mort decât cei care au votat USR-iști casnici, fără experiență, care protejează ”căini”, plătesc autostrăzi inexistente, doar ca să vadă ”cum e și cu ăștia””, scrie Ingrid Mocanu.

Ce înseamnă acest vot pentru un partid fără oferă coerent constructivă? ”Practic, cei care au votat ”la ghici” și-au asumat să piardă 4 ani din viața lor, riscând o catastrofă administrativă, doar pentru că au căzut pradă manipulării unor campanii subterane”, explică avocata.

Ori, în cazul citat, ”locuitorii din Deveselu aveau o singură șansă ca 4 ani să iasă omul desemnat de partidul cu care empatizau: refacerea alegerilor. Și prin votarea ”mortului” au căpătat această șansă”.

”De ce să voteze cu ”purul” propus de USR? Doar pentru că soarta le-a fost nefastă? Doar pentru că ăla era ”viu”? Ce calitate e aia? Nu! Au procedat foarte bine!”, spune Ingrid Mocanu.

În aceste condiții, Ingrid Mocanu dă ”un singur sfat” dacă românii vor să păstreze democrația:

- ”ești de stânga... ai partid, oribil cum e el, cu ”capturatul” Marcelino”,

- ”ești de dreapta... ai și aici partid, rău-bun cum este el... PNL are capacitatea să gestioneze cu bune, cu rele, dezideratele tale”.

Dar, avertizează Ingrid Mocanu, ”sub nicio formă nu poți pretinde că ești ”democrat”, că vrei binele nației tale, și votezi cu un partid extremist, de orientare marxisto-stalinistă, care are ca singură ”politică” dictatura... și atât”.

Așa încât concluzia avocatei este că locuitorii din Deveselu merită felicitări, au oferit un exemplu!

”Felicitări locuitorilor din Deveselu care au înțeles, așa ”inculți” cum au fost ei catalogați de unul și de altul, cu muuult mai bine decât ”culții în cap” care au votat cu emanația neo-marxistă a serviciilor, ce înseamnă democrație și opinie politică”, scrie Ingrid Mocanu.

 

280
Tagurile:
Primar, Deveselu, alegeri locale
Тема:
Alegeri locale în România 2020

Загрузка...
Paris champs de Mars

Un apartament de 7 metri pătrați, oferit la 300.000 de euro

0
(reînnoit 19:18 29.09.2020)
În arondismentul 9 din Paris, o cameră de șapte metri pătrați (conform legii Carrez) situată la mansardă este vândută cu suma de 300.000 de euro, ceea ce înseamnă aproape 43.000 de euro pe metru pătrat.

BUCUREŞTI, 29 sept - Sputnik. Anunțul imobiliar descrie acest apartament din cartierul Notre-Dame de Lorette din Paris, oferit la 300.000 de euro, ca având „două camere de 37 m2”, adică un living cu bucătărie, o baie cu toaletă și un dormitor mare în mezanin.

Aproximativ 8.000 de euro pe metru pătrat ar fi un preț „destul de rezonabil”, notează Cnews, având în vedere că prețurile obișnuite ale imobilelor din acest cartier luxos al capitalei franceze ajung la peste 10.000 de euro pe m2.

Dar, în realitate, este vorba de un apartament de 7 m2, conform legii Carrez, cu o toaletă amenajată într-un duș situat în mijlocul camerei principale.

Descris, în anunţul citat de Sputnik France, ca având un „dormitor mare” la mezanin, spaţiul de cazare este de fapt în întregime sub streașină, unde un adult cu greu poate încăpea.

Dacă va fi vândut, ar putea bate recordul pentru cea mai scumpă proprietate din Paris, adaugă Cnews. Într-adevăr, în 2019, cel mai mare preț pe metru pătrat pentru un apartament a fost de 35.880 de euro.

0
Tagurile:
Apartamente
Tematic
Expert: După maximul de 900 de Euro pe m², prețurile la apartamente noi iarăși vor crește
Paradoxuri pe piața imobiliară: Apartamente tot mai ieftine, cumpărători tot mai puțini
Video şocant: clădire cu 42 de apartamente, înghiţită de flăcări

Загрузка...