Adrian Zuckerman, Ambasadorul SUA în România

Obrăznicia lui Zuckerman pune România în pericol! Are și un interes personal (material)?

2620
”Dragă Adrian, noroc că nu au cum să te dea chinezii în judecată, pentru că nu ai așa ceva” - i-ar fi replicat Corneliu Vadim Tudor.

BUCUREȘTI, 19 aug – Sputnik. Așa zisul ambasador al SUA în România, Adrian Zuckerman, a semnat un ”editorial”  în care cere imperativ României să nu colaboreze cu marea companie chineză Huawei! De ce? Pentru că… ”Huawei rămâne alegerea greșită”.

Și, dacă mai întrebăm odată ”De ce?”, un puhoi de acuzații se revarsă din pana ambasadorului. De când îi este permis asta unui ambasador? De… nicicând! Zuckerman își încalcă grav statutul – dar dacă nimeni nu reacționează decât cu lingușeli penibile (vezi cazul Ciolacu), ambasadorul perseverează!

”Națiunile nu trebuie să încredințeze securitatea cetățenilor lor unei companii inculpate pentru furt de proprietate intelectuală, conspirații, fraudă cibernetică, fraudă bancară, afaceri necinstite sau pentru că a ajutat Iranul să evite sancțiunile menite să oprească țara de la finanțarea terorismului”, ne spune Zuckerman, în condițiile în care în niciunul dintre aceste cazuri compania în cauză NU a fost condamnată!

Ambasadorul afirmă că Huawei ”a fost implicată în infracțiuni și comportament infracțional (?!) din Republica Cehă până în Sierra Leone și în nenumărate țări aflate între ele”. O fi vorba de aceeași Sierra Leone de unde veneau sclavi pe plantațiile din SUA? Întreb, pentru că BLM!

OK, atunci ce facem, dăm afară toate companiile străine care ”au fost implicate în infracțiuni și comportament infracțional”? Păi dacă e așa… rămâne vreo companie americană în picioare?! Nici măcar alea care au lucrat la Deveselu!

Auzi afirmație de om cu probleme: ”Mă simt confortabil ca telefonul meu inteligent să vorbească mașinii mele, dar refuz să îl las să comunice cu comuniștii chinezi și cu statul lor care supraveghează tot”.

Dragă Adrian, noroc că nu au cum să te dea chinezii în judecată, că nu ai așa ceva - ți-ar fi replicat Corneliu Vadim Tudor.

”România trebuie să ia o decizie și trebuie să țină cont de securitatea sa, de alianțele sale, de istoria sa și cu cine vrea să facă afaceri”, spune Zuckerman – chestiune cu care suntem de acord – numai, el, ipocritul, nu e! Da, România ar trebui să facă afaceri cu cine vor românii, nu cu cine dictează SUA!

Dacă vorbim de istorie… păi când ne-au asigurat SUA ”securitatea”?! Când ne-au bombardat Capitala sau sondele de petrol? Când NU au recunoscut România Mare? Când plăteau posturi de dezinformare ca să producă destabilizare și false iluzii de ”libertate”? Sau poate când soldatul lor îl ucidea pe artistul Teo Peter și românilor nu le era permis să judece? Sau când americanii făceau sex cu minore, dar ancheta se oprea? Sau când arestau români care îndrăzneau să se bage și ei, legal, în comerțul cu arme? Sau… multe altele!

De cealaltă parte, China a fost alături de România, ajutându-ne de câteva ori la greu! China este cel mai mare investitor mondial, pe când SUA au însemnat pentru noi doar o grupare de profitori, care ne pun pe masă facturi uriașe sub pretextul ”vă apărăm”. Ne apărați… de ce  și de cine?

De traficanții de droguri care vă urmează oriunde pătrundeți? Sau de teroriștii care răsar ca ciupercile după „democrațiile” instalate de voi?! Hai sic… transit gloria mundi, cum ar zice  Erdogan, în momentele lui de supărare…

 Auzi aici blasfemie: ”Sub conducerea Președintelui Trump, Statele Unite și alte democrații din întreaga lume au ales libertatea. România a ales și ea libertatea, alături de țări asemănătoare, care cred în transparență, stat de drept și securitate. România, ca alte state curate care folosesc tehnologia 5G, ar trebui să accepte doar cele mai înalte standarde de securitate”.

Adică poți compara sacrul concept al libertății cu bazaconia de 5G?! În mintea lui Zuckerman, da – iar probabil că Liberty Bell e vreun produs din Silicon Valley!

Culmea, Zuckerman amestecă Revoluția culturală maoistă  sau ”Comportamentul Chinei în Tibet” cu Huawei, apoi bagă și o tocăniță de uiguri și niște drepturi ale omului din Hong Kong!

Păi de ce nu amesteci Apple cu masacrul indienilor, viețile africanilor BLM sau antisemitismul diverselor perioade americane? Ar trebui să nu mai lucrăm cu compania Ford, fondată de un mare antisemit?! Sau să-i ocolim pe petroliștii americani cu finanțările trimise de branșa respectivă lui Adolf Hitler, la începuturile sale? Finanțări fără de care poate șerpișorul nu se transforma în balaur?...

Bineînțeles că Zuckerman, imparțial ca toți ambasadorii americani, radicalizează românii și pe criterii politice, lăudând închipuite ”Eforturi” ale lui Iohannis ”de a încheia munca începută acum 30 de ani și de a curăța România de ultimii baroni roșii și moștenirea lor coruptă sunt lăudabile”.

Adică spune concret, la ce te referi? Pe cine vrei să „curețe” Iohannis? Ce-i asta, îndemn la ostracizare… la exterminare?

Apoi, ca să fie tacâmul aproape complet, laudă și gașca Orban: ”Din fericire pentru România, guvernul Orban a făcut din memorandumul bilateral 5G un pilon de susținere a platformei de securitate cibernetică”.

Mă rog, trec peste restul gogomăniilor și obrăzniciilor acestui personaj, nu pot să-l numesc ambasador, l-aș jigni pe Hans Klemm, de exemplu, și stai să mă întreb: oare nu cumva în spatele insistențelor cu Huawei și 5G există un interes privat?

Nu cumva Zuckerman, la fel ca Gittenstein - sau ca Joe Biden - are un interes personal și vrea să se bage într-o mare afacere în România? O afacere pe care să o preia, nu să o construiască, evident.

Și mi-am adus aminte cum un amic râdea după întâlnirea cu Predoiu, fix în ziua în care se împlinea un an de la izbucnirea scandalului Caracal, iar eu scrisesem cum Zuckerman îl acoperă pe ministrul Justiției în fața celei mai rușinoase pagini din istoria recentă a procuraturii.

Amicul îmi spune – ”de fapt, Zahărel (așa îi spune amicul meu ambasadorului), are un mare interes – digitalizarea a tot ce înseamnă Justiție și Interne. Toate să se facă prin cei pe care îi reprezintă”. 

Ce-ar însemna asta? Date personale, baze infirmative din sistemul judiciar și penitenciar, multe, multe… N-am dat mare importanță atunci – când, ce să vezi, Adrian Severin publică negru pe alb cam ce spunea amicul.

Iată câteva pasaje dintr-un recent text al informatului fost ministru de Externe și vicepreședinte la Parlamentului European.

- ”Unul dintre marii finanțatori ai campaniei lui Donald Trump a fost și rămâne Commercial & Industrial Security Corporation (CISCO), conglomerat multinațional și lider mondial în domeniul IT, specializat în realizarea rețelelor de securitate cibernetică. Jared Kushner, consilierul și totodată ginerele Președintelui american, este cel care ține legătura dintre administrație și donatorii săi și care a susținut candidatura lui Adrian Zuckerman (Zaharescu) pentru funcția de ambasador al SUA în România”.

- ”Descoperirea meritelor liderilor PSD de către ambasadorul Zuckerman (…) Evident, ambasadorul are nevoie de majoritatea parlamentară pesedistă pentru a trece legislația de care are nevoie CISCO”.

- ”Reducerea forțată a concurenței pe piața românească duce la creșterea costurilor de construcție a rețelei 5G. Dacă măsura ar viza și contractele în curs de executare, firmele lezate vor cere despăgubiri care vor fi, până la urmă, plătite din buzunarul contribuabilului. Dacă se va pune problema înlocuirii imediate a echipamentelor deja achiziționate, dincolo de întârzierile în construcția rețelei, prețurile realizării ei vor spori enorm”.

Și altele... Găsiți în link-ul alăturat mai multe date.

Deci, ”Zăhărel” e doar obraznic și calcă în picioare obligația diplomaților din statele membri ONU de a nu se amesteca în treburile interne ale statului în care sunt acreditați?  Sau are sau reprezintă și un mare interes financiar?

Cunoscutul jurnalist Bogdan Tiberiu Iacob a sărit pe ”Zăhărel” amintindu-i, după o obrăznicie specifică așa zisului ambasador, că, în iulie 1968, ”România a ratificat Convenția de la Viena din 1961, privind statutul agenţilor diplomatici, prin expresia „agent diplomatic” înțelegîndu-se şeful misiunii sau un membru al personalului diplomatic al misiunii”.

Conform art.41 din Convenție, agenții diplomatici ”au datoria de a respecta legile şi regulamentele statului acreditar”. Ei au, de asemenea, ”datoria de a nu se amesteca în treburile interne ale acestui stat”.

Să mai amintim că, în finalul articolului său,  Zuckerman spune că ”Mult prea mult din trecutul acestei țări a fost furat în secolul 20 de comuniști – străini și locali – și de către supravegherea continuă”.

Îi amintesc că respectivii comuniști s-au instalat aici cu acordul SUA. Apoi, în final, comuniștii români nu au furat România, și nici cei ruși – ci dezastru au produs unii care au domnit o perioadă de vreo 10 ani, fiind apoi zburați de patrioții Gheorghiu Dej și Nicolae Ceaușescu. Apropo – poate ne spune ambasadorul cu ce se ocupa familia sa în România anilor 50? Că am înțeles că, ulterior, au devenit prieteni cu Ion Iliescu. Țărănist, desigur!...

Nu, dragă ambasadorule, comuniștii lui Ceaușescu au lăsat o țară bogată, pe care acum au pus mâna americanii – pe CNE Cernavodă și pe multe altele.

În final voi vorbi pereților – adică Opoziției. Oare nu există nimeni în politica mare care să ia atitudine contra acestui individ – de fapt, a demersurilor sale dincolo de orice limită a tupeului, a obrăzniciei?

Reamintesc, totuși, că atacurile la adresa Chinei – nu doar contra unei firme fanion, de stat – se comit pe teritoriu României. Deci, permițând așa ceva, România este părtașă la asemenea gesturi grave, care pot afecta iremediabil relațiile sino-române. Oare suntem chiar nebuni să-i permitem personajului să ne strice relațiile cu cel mai puternic investitor mondial al momentului – și cu un partener de nădejde, vreme de peste 70 de ani?!

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

2620
Tagurile:
România, Pericol, Adrian Zuckerman
Tematic
Ambasadorul Zuckerman, mesaj aberant în criza Coronavirus, tupeu maxim și bătaie de joc!
Zuckerman recidivează, nou atac la ridicol la PSD, alimentat chiar de doi foști miniștri
Reacție la dezvăluirea generalului SIE: ”Zuckerman, o rușine pentru ideea de diplomație!”
URGENT: Ambasadorul Zuckerman, trebuie convocat imediat la MAE! China a reacționat ferm!
Teodorovici îl face praf pe ”Fake” Zuckerman: ”Nici profesionalism, nici măcar decență!”
Florin Cîțu și Klaus Iohannis

Fost demnitar acuză România va fi vândută pe bucăți

536
Fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, scrie, pe pagina sa de Facebook, faptul că actualul Guvern pregătește vânzarea unor obiective strategice ale României, ”pe nimic”. Despre ce este vorba.

BUCUREȘTI, 19 iun – Sputnik. Fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, trage un puternic semnal de alarmă și acuză că actualul Guvern are intenții dintre cele mai nefavorabile pentru România.

”Gaşca lui Cîţu, cu ”oamenii noi” gata să apese pe butoane, pregăteşte vânzarea pe nimic a unor obiective strategice ale statului român. Pe nimic pentru stat! În condiţiile în care transportul aerian a început să îşi revină după perioada extrem de grea a pandemiei, Ministerul Transporturilor trimite în şomaj tehnic 50% din personalul Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti SA”, scrie Cuc.

Acesta se întreabă de ce sunt trimiși acum oameni în șomaj tehnic, în condițiile în care zborurile se reiau, iar Aeroportul ”Henri Coandă” are câteva intervale orare în care este sub presiune, se aglomerează, iar indicatorii economici sunt în creştere.

Tot Cuc are răspunsul. În opinia sa, când ceva merge prost, se vinde mai ieftin.

Iar situația de la Transporturi nu este singulară. Fostul ministru al Transporturilor avertizează că Guvernul pregătește o Ordonanță de Urgență prin care va creşte alocarea de fonduri din bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate către operatorii privaţi din Sănătate.

Adică, spune Cuc, nu va mai evacua nimeni Spitalul Foişor, pentru că Guvernul va da bani spitalelor private.

În opinia sa, în loc sp pună pe picioare rețeaua de sănătate plătită de toți românii, ”Guvernul-foarfecă se pregăteşte să livreze 250 de milioane de euro către privaţii la care au acces numai cei care îşi pot permite”.

Cuc subliniază, însă, că este nevoie și de servicii private în Sănătate.

”Dar nu acoperite din banii tuturor! Şi nu în detrimentul sănătăţii publice”, a precizat Cuc.

Acesta a adăugat că miniştrii USR PLUS au introdus în Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă crearea unei agenţii care să controleze toate investiţiile din Sănătate.

”Dar ca tacâmul să fie complet, dacă nu vând obiective care nu le aparțin, hoarda cinică din Piața Victoriei taie tot ce se poate din drepturile românilor. Mai țineți minte promisiunile lui Cîțu, Orban și ale lui Klaus Iohannis legate de creșterea alocațiilor? Nu mai sunt valabile”, a punctat Răzvan Cuc.

Acesta a precizat că, din cele cinci tranșe de majorare, cu câte 20 de puncte, copiii vor beneficia doar de trei: cele acordate deja în august 2020 și ianuarie 2021 și cea care, potrivit proiectului de ordonanță, ar urma să fie acordată de la 1 ianuarie 2022. Tranșele de la 1 iulie 2021 și de la 1 iulie 2022 sunt anulate.

”Pentru toate acestea, și pentru încă multe altele, acest guvern al trădării naționale trebuie să plece!”, a adăugat Cuc.
536
Tematic
Ce nu au voie să facă femeile în Miercurea Mare, ziua în care Iisus a fost vândut
Combinat construit de Ceaușescu în Ucraina, vândut de USR
România, datoare vândută: cifrele dezastrului, plătim mai mult ca europenii

Загрузка...

Început promițător: Cum se va schimba politica mondială după întâlnirea Putin-Biden

326
(reînnoit 15:48 18.06.2021)
Experții sunt de părere că după întâlnirea dintre Putin și Biden Europei îi va fi mai ușor să prietenească cu Federația Rusă.

CHIȘINĂU, 18 iun - Sputnik, Nikita Cikunov. Întâlnirea dintre președinții Rusiei și Statelor Unite a avut loc ieri, la Geneva. Ambii lideri au rămas mulțumiți de rezultate. Dar au devenit oare negocierile un pas spre apropierea statelor și relaxarea sancțiunilor? Cum va afecta conversația dintre cei doi lideri relațiile Federației Ruse cu Europa? Despre asta – în materialul Sputnik.

Rezultate pentru viitor

Conversația dintre Vladimir Putin și Joe Biden de la Geneva, care a avut loc pe 16 iunie, nu a dus la schimbări revoluționare în relațiile dintre cele două țări, dar poate fi începutul unui dialog cu drepturi depline. Acest punct de vedere este împărtășit de experții care au participat la discuția cu privire la rezultatele summitului pe site-ul centrului internațional de presă multimedia ʺRossiya Segodnyaʺ.

Un rezultat important al întâlnirii dintre cei doi președinți a devenit semnarea unei declarații comune care confirmă angajamentul Rusiei și a Statelor Unite de a controla armele strategice, consideră Andrei Kortunov, directorul general al Consiliului Rus pentru Afaceri Internaționale.

ʺDeși tratatul New START a fost prelungit pentru cinci ani, nu a rămas prea mult timp. Mi-aș dori foarte mult ca părțile să cadă de acord asupra unui nou model de control al armelorʺ, spune el.

Acordul Statelor Unite de a include problema securității cibernetice în cadrul consultațiilor reciproce este, de asemenea, important. Anterior, partea americană a reacționat negativ la o astfel de idee, preferând să acuze nefondat Moscova de atacurile cibernetice, adaugă expertul.

Decizia privind întoarcerea reciprocă a ambasadorilor la Moscova și la Washington inspiră un anumit optimism, continuă Andrei Kortunov. În același timp, el observă că acest lucru nu este suficient pentru a restabili pe deplin relațiile diplomatice.

ʺAmbasadorii sunt ʺgeneraliʺ, dar fiecare general are nevoie de o ʺarmatăʺ. Asta înseamnă că este, totuși, necesar să se restabilească activitatea ambasadelor în întregime, să revină diplomații și serviciile consulare", subliniază specialistul.

În relațiile ruso-americane s-au acumulat multe probleme, care nu vor dispărea după prima întâlnire, constată Valerii Garbuzov, directorul Institutului SUA și Canada al Academiei Ruse de Științe.

ʺSummitul ar trebui să dea startul consultațiilor, negocierilor. Dacă se vor forma grupuri de lucru, dacă se vor începe întâlnirile, iar toate acestea vor fi completate de negocierile telefonice sau întâlnirile în prezență ale șefilor de stat, atunci dialogul va fi reluat. Vom vedea rezultatul în următoarele săptămâniʺ, prezice el.

Să nu să repete calea lui Trump

Summitul de la Geneva este comparat involuntar cu întâlnirea dintre Vladimir Putin și Donald Trump, care a avut loc la Helsinki în iulie 2018 – în urmă cu aproape trei ani, notează Valerii Garbuzov.

ʺȘi de la negocierile cu Trump toată lumea a avut multe așteptări. Unii chiar numeau această întâlnire una istorică. Conversația a fost plăcută, toată lumea zâmbea. În cele din urmă, totul ʺs-a dus de râpăʺ. Nu aș vrea să vorbim despre summitul de la Geneva în același mod în viitorʺ, spune expertul.

Dar întâlnirea destul de rapid organizată cu Vladimir Putin vorbește în favoarea lui Biden, atrage atenția Andrei Kortunov. Ex-președintele american – Trump – ar fi avut nevoie de un an și jumătate pentru a desfășura primele și ultimele negocieri separate cu liderul rus.

O altă diferență semnificativă constă în percepția relațiilor ruso-americane de către administrațiile Biden și Trump, adaugă Valerii Garbuzov.

ʺActuala conducere a Casei Albe vorbește despre așa-numita ʺnouaʺ atitudine față de Rusia – cooperarea electorală. Acesta este un indiciu foarte bun. Controlul armelor și problemele de securitate strategică pot deveni nucleul cooperării viitoare. Pe viitor, agenda trebuie extinsă. Declarația celor două părți în urma întâlnirii este un început promițătorʺ, consideră el.

Europa, sancțiunile și Ucraina

Chiar și o mică ʺîncălzireʺ în relațiile dintre SUA și Rusia va slăbi în mod inevitabil retorica antirusească a aliaților europeni ai Washingtonului. Prin urmare, rezultatul pozitiv al summitului este benefic pentru Moscova în ceea ce privește aspectul geopolitic, este sigur Valerii Garbuzov.

© AFP 2021 / Mikhail Metzel / SPUTNIK

ʺAcum, susținătorilor cooperării cu Rusia de la Bruxelles le va fi mult mai ușor, fiindcă UE se uită mereu, într-un fel sau altul, la Washington. Ei iau în considerare poziția americană față de Rusia. Eu cred că colegilor noștri din Germania, Italia și Franța le va fi mai ușor să înainteze noi inițiative, să propună noi formate de interacțiune cu Moscova decât înainte de întâlnirea de la Genevaʺ, cade de acord Andrei Kortunov.

Expertul nu exclude faptul că negocierile dintre Biden și Putin vor contribui la restabilirea activității Consiliului Rusia – NATO, care a fost suspendată în aprilie 2014. Reînnoirea contactelor ar crea oportunități suplimentare pentru consolidarea securității europene.

În ceea ce privește sancțiunile occidentale împotriva Rusiei, nu vor exista modificări, presupune Ivan Timofeev, director de program al RIAC, profesor asociat la MGIMO.

ʺÎn viitorul apropiat, sancțiunile americane nu vor fi anulate. Nu există condiții prealabile pentru acest lucru. O serie de sancțiuni sunt înregistrate în legislația SUA. Biden le poate doar suspenda, așa cum s-a întâmplat în cazul proiectului ʺNord Stream – 2ʺ, dar nu le poate anula. Nu cred că va exista nici măcar o relaxare a sancțiunilor. Dar nici nu trebuie să ne așteptăm la noi măsuri draconiceʺ, notează el.

Cu toate acestea, liderii celor două țări nu au reușit totuși să ajungă la o înțelegere reciprocă cu privire la unele probleme importante, constată Andrei Kortunov. El atribuie Ucraina la astfel de subiecte problematice. Opiniile părților diferă foarte mult aici – nu este deocamdată posibil să mizăm pe unitatea pozițiilor.

ʺAmbii președinți au atins acest subiect, dar nu au căzut de acord în nicio privință. Există o înțelegere comună că acordurile de la Minsk trebuie respectate. Problema este că respectarea lor este interpretată în moduri complet diferite de Rusia și de Statele Unite. Formula s-a repetat, dar fiecare a rămas pe poziția lui. S-a ridicat subiectul Ucrainei, dar nu s-au făcut progrese în această privințăʺ, conchide Ivan Timofeev.

326
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin

Загрузка...
Meteo Moldova

Meteo Moldova: Prognoza meteorologilor moldoveni - detalii