Adrian Zuckerman, Ambasadorul SUA în România

Obrăznicia lui Zuckerman pune România în pericol! Are și un interes personal (material)?

2514
”Dragă Adrian, noroc că nu au cum să te dea chinezii în judecată, pentru că nu ai așa ceva” - i-ar fi replicat Corneliu Vadim Tudor.

BUCUREȘTI, 19 aug – Sputnik. Așa zisul ambasador al SUA în România, Adrian Zuckerman, a semnat un ”editorial”  în care cere imperativ României să nu colaboreze cu marea companie chineză Huawei! De ce? Pentru că… ”Huawei rămâne alegerea greșită”.

Și, dacă mai întrebăm odată ”De ce?”, un puhoi de acuzații se revarsă din pana ambasadorului. De când îi este permis asta unui ambasador? De… nicicând! Zuckerman își încalcă grav statutul – dar dacă nimeni nu reacționează decât cu lingușeli penibile (vezi cazul Ciolacu), ambasadorul perseverează!

”Națiunile nu trebuie să încredințeze securitatea cetățenilor lor unei companii inculpate pentru furt de proprietate intelectuală, conspirații, fraudă cibernetică, fraudă bancară, afaceri necinstite sau pentru că a ajutat Iranul să evite sancțiunile menite să oprească țara de la finanțarea terorismului”, ne spune Zuckerman, în condițiile în care în niciunul dintre aceste cazuri compania în cauză NU a fost condamnată!

Ambasadorul afirmă că Huawei ”a fost implicată în infracțiuni și comportament infracțional (?!) din Republica Cehă până în Sierra Leone și în nenumărate țări aflate între ele”. O fi vorba de aceeași Sierra Leone de unde veneau sclavi pe plantațiile din SUA? Întreb, pentru că BLM!

OK, atunci ce facem, dăm afară toate companiile străine care ”au fost implicate în infracțiuni și comportament infracțional”? Păi dacă e așa… rămâne vreo companie americană în picioare?! Nici măcar alea care au lucrat la Deveselu!

Auzi afirmație de om cu probleme: ”Mă simt confortabil ca telefonul meu inteligent să vorbească mașinii mele, dar refuz să îl las să comunice cu comuniștii chinezi și cu statul lor care supraveghează tot”.

Dragă Adrian, noroc că nu au cum să te dea chinezii în judecată, că nu ai așa ceva - ți-ar fi replicat Corneliu Vadim Tudor.

”România trebuie să ia o decizie și trebuie să țină cont de securitatea sa, de alianțele sale, de istoria sa și cu cine vrea să facă afaceri”, spune Zuckerman – chestiune cu care suntem de acord – numai, el, ipocritul, nu e! Da, România ar trebui să facă afaceri cu cine vor românii, nu cu cine dictează SUA!

Dacă vorbim de istorie… păi când ne-au asigurat SUA ”securitatea”?! Când ne-au bombardat Capitala sau sondele de petrol? Când NU au recunoscut România Mare? Când plăteau posturi de dezinformare ca să producă destabilizare și false iluzii de ”libertate”? Sau poate când soldatul lor îl ucidea pe artistul Teo Peter și românilor nu le era permis să judece? Sau când americanii făceau sex cu minore, dar ancheta se oprea? Sau când arestau români care îndrăzneau să se bage și ei, legal, în comerțul cu arme? Sau… multe altele!

De cealaltă parte, China a fost alături de România, ajutându-ne de câteva ori la greu! China este cel mai mare investitor mondial, pe când SUA au însemnat pentru noi doar o grupare de profitori, care ne pun pe masă facturi uriașe sub pretextul ”vă apărăm”. Ne apărați… de ce  și de cine?

De traficanții de droguri care vă urmează oriunde pătrundeți? Sau de teroriștii care răsar ca ciupercile după „democrațiile” instalate de voi?! Hai sic… transit gloria mundi, cum ar zice  Erdogan, în momentele lui de supărare…

 Auzi aici blasfemie: ”Sub conducerea Președintelui Trump, Statele Unite și alte democrații din întreaga lume au ales libertatea. România a ales și ea libertatea, alături de țări asemănătoare, care cred în transparență, stat de drept și securitate. România, ca alte state curate care folosesc tehnologia 5G, ar trebui să accepte doar cele mai înalte standarde de securitate”.

Adică poți compara sacrul concept al libertății cu bazaconia de 5G?! În mintea lui Zuckerman, da – iar probabil că Liberty Bell e vreun produs din Silicon Valley!

Culmea, Zuckerman amestecă Revoluția culturală maoistă  sau ”Comportamentul Chinei în Tibet” cu Huawei, apoi bagă și o tocăniță de uiguri și niște drepturi ale omului din Hong Kong!

Păi de ce nu amesteci Apple cu masacrul indienilor, viețile africanilor BLM sau antisemitismul diverselor perioade americane? Ar trebui să nu mai lucrăm cu compania Ford, fondată de un mare antisemit?! Sau să-i ocolim pe petroliștii americani cu finanțările trimise de branșa respectivă lui Adolf Hitler, la începuturile sale? Finanțări fără de care poate șerpișorul nu se transforma în balaur?...

Bineînțeles că Zuckerman, imparțial ca toți ambasadorii americani, radicalizează românii și pe criterii politice, lăudând închipuite ”Eforturi” ale lui Iohannis ”de a încheia munca începută acum 30 de ani și de a curăța România de ultimii baroni roșii și moștenirea lor coruptă sunt lăudabile”.

Adică spune concret, la ce te referi? Pe cine vrei să „curețe” Iohannis? Ce-i asta, îndemn la ostracizare… la exterminare?

Apoi, ca să fie tacâmul aproape complet, laudă și gașca Orban: ”Din fericire pentru România, guvernul Orban a făcut din memorandumul bilateral 5G un pilon de susținere a platformei de securitate cibernetică”.

Mă rog, trec peste restul gogomăniilor și obrăzniciilor acestui personaj, nu pot să-l numesc ambasador, l-aș jigni pe Hans Klemm, de exemplu, și stai să mă întreb: oare nu cumva în spatele insistențelor cu Huawei și 5G există un interes privat?

Nu cumva Zuckerman, la fel ca Gittenstein - sau ca Joe Biden - are un interes personal și vrea să se bage într-o mare afacere în România? O afacere pe care să o preia, nu să o construiască, evident.

Și mi-am adus aminte cum un amic râdea după întâlnirea cu Predoiu, fix în ziua în care se împlinea un an de la izbucnirea scandalului Caracal, iar eu scrisesem cum Zuckerman îl acoperă pe ministrul Justiției în fața celei mai rușinoase pagini din istoria recentă a procuraturii.

Amicul îmi spune – ”de fapt, Zahărel (așa îi spune amicul meu ambasadorului), are un mare interes – digitalizarea a tot ce înseamnă Justiție și Interne. Toate să se facă prin cei pe care îi reprezintă”. 

Ce-ar însemna asta? Date personale, baze infirmative din sistemul judiciar și penitenciar, multe, multe… N-am dat mare importanță atunci – când, ce să vezi, Adrian Severin publică negru pe alb cam ce spunea amicul.

Iată câteva pasaje dintr-un recent text al informatului fost ministru de Externe și vicepreședinte la Parlamentului European.

- ”Unul dintre marii finanțatori ai campaniei lui Donald Trump a fost și rămâne Commercial & Industrial Security Corporation (CISCO), conglomerat multinațional și lider mondial în domeniul IT, specializat în realizarea rețelelor de securitate cibernetică. Jared Kushner, consilierul și totodată ginerele Președintelui american, este cel care ține legătura dintre administrație și donatorii săi și care a susținut candidatura lui Adrian Zuckerman (Zaharescu) pentru funcția de ambasador al SUA în România”.

- ”Descoperirea meritelor liderilor PSD de către ambasadorul Zuckerman (…) Evident, ambasadorul are nevoie de majoritatea parlamentară pesedistă pentru a trece legislația de care are nevoie CISCO”.

- ”Reducerea forțată a concurenței pe piața românească duce la creșterea costurilor de construcție a rețelei 5G. Dacă măsura ar viza și contractele în curs de executare, firmele lezate vor cere despăgubiri care vor fi, până la urmă, plătite din buzunarul contribuabilului. Dacă se va pune problema înlocuirii imediate a echipamentelor deja achiziționate, dincolo de întârzierile în construcția rețelei, prețurile realizării ei vor spori enorm”.

Și altele... Găsiți în link-ul alăturat mai multe date.

Deci, ”Zăhărel” e doar obraznic și calcă în picioare obligația diplomaților din statele membri ONU de a nu se amesteca în treburile interne ale statului în care sunt acreditați?  Sau are sau reprezintă și un mare interes financiar?

Cunoscutul jurnalist Bogdan Tiberiu Iacob a sărit pe ”Zăhărel” amintindu-i, după o obrăznicie specifică așa zisului ambasador, că, în iulie 1968, ”România a ratificat Convenția de la Viena din 1961, privind statutul agenţilor diplomatici, prin expresia „agent diplomatic” înțelegîndu-se şeful misiunii sau un membru al personalului diplomatic al misiunii”.

Conform art.41 din Convenție, agenții diplomatici ”au datoria de a respecta legile şi regulamentele statului acreditar”. Ei au, de asemenea, ”datoria de a nu se amesteca în treburile interne ale acestui stat”.

Să mai amintim că, în finalul articolului său,  Zuckerman spune că ”Mult prea mult din trecutul acestei țări a fost furat în secolul 20 de comuniști – străini și locali – și de către supravegherea continuă”.

Îi amintesc că respectivii comuniști s-au instalat aici cu acordul SUA. Apoi, în final, comuniștii români nu au furat România, și nici cei ruși – ci dezastru au produs unii care au domnit o perioadă de vreo 10 ani, fiind apoi zburați de patrioții Gheorghiu Dej și Nicolae Ceaușescu. Apropo – poate ne spune ambasadorul cu ce se ocupa familia sa în România anilor 50? Că am înțeles că, ulterior, au devenit prieteni cu Ion Iliescu. Țărănist, desigur!...

Nu, dragă ambasadorule, comuniștii lui Ceaușescu au lăsat o țară bogată, pe care acum au pus mâna americanii – pe CNE Cernavodă și pe multe altele.

În final voi vorbi pereților – adică Opoziției. Oare nu există nimeni în politica mare care să ia atitudine contra acestui individ – de fapt, a demersurilor sale dincolo de orice limită a tupeului, a obrăzniciei?

Reamintesc, totuși, că atacurile la adresa Chinei – nu doar contra unei firme fanion, de stat – se comit pe teritoriu României. Deci, permițând așa ceva, România este părtașă la asemenea gesturi grave, care pot afecta iremediabil relațiile sino-române. Oare suntem chiar nebuni să-i permitem personajului să ne strice relațiile cu cel mai puternic investitor mondial al momentului – și cu un partener de nădejde, vreme de peste 70 de ani?!

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

2514
Tagurile:
România, Pericol, Adrian Zuckerman
Tematic
Ambasadorul Zuckerman, mesaj aberant în criza Coronavirus, tupeu maxim și bătaie de joc!
Zuckerman recidivează, nou atac la ridicol la PSD, alimentat chiar de doi foști miniștri
Reacție la dezvăluirea generalului SIE: ”Zuckerman, o rușine pentru ideea de diplomație!”
URGENT: Ambasadorul Zuckerman, trebuie convocat imediat la MAE! China a reacționat ferm!
Teodorovici îl face praf pe ”Fake” Zuckerman: ”Nici profesionalism, nici măcar decență!”
Alegerile prezidențiale în Belarus

UE și SUA: Polonia se descurce singură cu Belarusul

276
(reînnoit 17:01 25.09.2020)
Occidentul își va continua o retorică dură în raport cu puterea de la Minsk, însă va evita orice confruntare reală.

MOSCOVA, 25 sep – Sputnik, Irina Alksnis. Reacția Occidentului la inaugurarea președintelui a fost una prognozabil de negativă.

Inițial, reprezentantul Departamentului de Stat a spus că SUA nu îl consideră pe Aleksandr Lukașenko un președinte legitim ales, pentru că “rezultatele anunțate au fost fabricate și nu reflectă o legitimitate”.

Apoi a fost emisă o declarație specială a șefului diplomației UE, Josep Borrell, în care noul mandat al lui Aleksandr Lukașenko a fost calificat drept unul “lipsit de orice legitimitate democratică”. De asemenea, s-a menționat că inaugurarea (în document acest cuvânt este luat în ghilimele) “contravine voinței a unei bune părți a populației” republicii, fapt exprimat printr-o “multitudine de acțiuni protest pașnice”.

Declarația lui Borrell prezintă, desigur, ample oportunități pentru malioțizitate. Spre exemplu, am putea prognoza din start că rezultatele alegerilor prezidențiale din SUA, indiferent de rezultate, vor contraveni voinței a aproximativ jumătate de americani, pentru că țara este divizată. În plus, acolo există o abundență suficiente de acțiuni de protest. Astfel, document prezentat ar putea fi aplicat și asupra realităților de peste ocean.

La rândul său, formularea “legitimitatea democratică” face aluzie că în opinia Bruxellesului, există și alte tipuri de legitimitate, iar conform lor – Aleksandr Lukașenko este deplin legitim.

Cea din urmă, apropo, explică șezutul Occidentului pe două scaune, pentru că această retorică dură se îmbină cu o poziție vădit slabă și de compromis în raport cu Minsk în practică.

Niște sancțiuni cu adevărat dure împotriva Belarusului nu au fost aplicate. Mai rău: în jurul acestei probleme au apărut noi reglări de conturi în interiorul UE, pentru că Cipru cere totodată impunerea și unor măsuri restrictive împotriva Turciei, blocând sub acest pretext procesul.

Ambasadorii occidentali nu au fost rechetați. Nu doar nu au fost retrași: americanii continua să-și restabilească relațiile dimplomatice cu republica după un îngheț îndelungat. Acum câteva zile comisia senatului SUA pentru afacerile internaționale a aprobat candidatura noului ambasador. Timp de 12 ani ambasadele ambelor state sunt conduse de reprezentanți provizorii, după o retragere reciprocă din cauza introducerii de către Washington a sancțiunilor împotriva companiilor belaruse în anul 2008.

Pe acest fundal, chiar și cele mai dure mesaje reprezintă o manifestare a unei sălăbiciuni și o incapacitate de a influența evenimentele, fapt care corespunde realității. În cazul dat, Occidentul merită o apreciere pentru faptul că a început să-și conștientizeze și, cel mai important, să-și accepte limitele posibilităților.

Fără nicio îndoială, o astfel de reacție la alegerile din Belarus a devenit un rezultat, inclusiv, al lecției foarte dureroase a Venezuelei. A trecut peste un an și jumătate de când peste 50 de state, preponderent occidentale, l-au recunoscut pe Juan Guaido în caltiate de președinte legitim al Venezuelei. Însă această decizie nu a avut nicio influență asupra realității, în care conducătorul real până în prezent este Nicolas Maduro.

Dacă Statele Unite și Europa își pot permite să ignore o țară mică din America Latină, de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic ieșit din comun sau că deloc nu s-au împotmolit, atunci o astfel de strategemă aplicată unui stat din centrul Europei ar fi mult mai dificilă. Mai ales că Belarusul este implicat în niște procese internaționale importante, precum reglementarea conflictului din Donbas, motiv pentru care e nevoie de niște acțiuni calculate, cu niște consecințe previzibile.

O altă circumstanță importantă, care influențează asupra diminuării entuziasmului Occidentului în raport cu posibilele acțiuni împotriva Minskului, este faptul că tot ce se întâmplă acolo este în mare parte un proiect polonez. Anume Varșovia se află în spatele protestelor, ea asigură un sprijin politic și mediatic liderilor opoziției belaruse. Ce-i adevărat, rezultatele impresionează în sens strict negativ: fenomenul “Președintele Sveta” (anume așa se numește profilul de Instagram al Svetlanei Tihanovskaia) poate servi drept model pentru o proastă strategie din punct de vedere al tehnologiilor politice.

Polonia s-a implicat în bătălie, însă nu are suficiente forțe pentru a-și impune scenariul. În plus, Minskul a început să răspundă: presa anunță despre problema exportului de mărfuri poloneze în Belarus. Cu alte cuvinte, polonezii au călcat, ca de obicei, pe greblă.

Nu e deloc surprinzător faptul că acum polonezii vor să fie ca musca la arat: ca Europa de Vest și SUA să-și mobilizeze artileria grea, obținând răsturnarea lui Aleksandr Lukașenko, pentru ca apoi Varșovia să devină cel mai mare beneficiar al acestor procese.

Doar că Berlinul, Parisul, Breuxellesul și Washingtonul nu au astfel de dorințe și e puțin probabil ca în aceste capitale să existe un entuziasm de realizare a viselor poloneze.

Prin urmare, Occidentul va continua direcția unui discurs dur în adresa Minskului, evitând o confruntare reală, pentru că nu are nicio dorință de a se implica într-un nou joc geopolitic, condamnat la eșec. În ultimii ani au avut suficient de multe eșecuri.

276
Tagurile:
Polonia, UE, SUA, Belarus
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
Borrell: Rusia poate contribui la un dialog intern în Belarus
Tu -160 rusești au zburat de-a lungul frontierelor Belarusului cu NATO
Bombardierele rusești au zburat de-a lungul frontiere vestice a Belarusului
Lukașenko a preluat oficial noul mandat de președinte

Загрузка...
Donald Trump

Expert: Trump nu vrea se amestece în cazul lui Navalnîi

125
(reînnoit 14:55 25.09.2020)
Un grup de senatori americani propun aplicarea unor sancțiuni împotriva Rusiei sub pretextul otrăvirii lui Aleksei Navalnîi. Ce se ascunde în spatele acestei initiative.

BUCUREȘTI, 25 sep – Sputnik. Un grup de senatori americani a înaintat un proiect de lege care prevede aplicare unor sancțiuni împotriva Rusiei în legătură cu cazul bloggerului rus Aleksei Navalnîi. Politologul Vladimir Mojegov a calificat această inițiativă drept niște “vorbe în vânt” într-o intervenție la radio Sputnik și a explicat de ce.

Un grup de senatori americani a înaintat un proiect de lege cu privire la aplicarea unor sancțiuni împotriva Rusiei din cauza incidentului cu Aleksei Navalnîi, anunță pe site-ul său senatorul republican Marco Rubio.

Documentul prevede introducerea unor măsuri restrictive împotriva unor demnitari ruși, care, în opinia autorilor, “sunt implicați direct în încălcarea dreptului internațional”, inclusiv în “otrăvirea” lui Navalnîi.

Proiectul de lege determină autoritățile americane să raporteze congresului despre informațiile de care dispune despre resursele financiare ale președintelui Rusiei, Vladimir Putin, și anturajul său. Totodată, acesta obligă Casa Albă să răspundă la întrebarea dacă Rusia a încălcat legislația SUA, care interzice utilizarea armelor chimice și biologice.

Pe lângă lui Marco Rubio, documentul a fost aprobat de senatorul republican Mitt Romney, democrații Chris Coons, Ben Cardin și Chris Van Hollen.

Pentru ca proiectul de lege să fie adoptat, acesta trebuie să obțină susținerea senatului, a camerei reprezentanților și să fie semnat de președintele SUA.

În emisia radio Sputnik, politologul rus Vladimir Mojegov a comentat inițiativa senatorilor.

“E o activitate pur publică. Despre ce fel de rapoarte poate fi vorba? Sunt niște lucruri cu totul nerealiste. Toate acestea inițiative reprezintă o pălăvrăgeală, o retorică îndreptată spre tensionarea a atmosferei în plină campanie. În plus, cazul lui Navalnîi este mai curând o agendă a democraților. Republicanii s-au alăturat fără prea multă dorință la astfel de inițiative. În orice caz, Trump are o atitudine foarte atentă și distanțată. Și secretarul de stat Mike Pompeo a spus că va fi nevoie de o reacție doar atunci când se vor cunoaște detaliile incidentului și că, deocamdată, nu este clar ce se întâmnplă”, a spus Vladimir Mojegov.

În opinia lui, americanii ar fi putut obține informații de la nemți cu privire la Navalnîi, însă nu ei nu au adresat astfel de solicitări.

“A fost un soi de pretext pentru sancțiuni, însă, deocamdată, astfel de solicitări nu au fost adresate. Iată de ce cred că e doar vorba de o simplă pălăvrăgeală... E o istorie foarte neclară, iată de ce Trump nu vrea să se implice în ea – e aventură a democraților, în care el nu vrea să se împotmolească. Din câte mi se pare, democrații vor promova insistent această agendă, iar Trump se va distanța”, consideră politologul.

Aleksei Navalnîi a fost internat de urgență în spitalul din Omsk pe 20 august, după ce s-a simțit rău în avion. Medicii ruși l-au diagnosticat cu tulburări metabolice, care au provocat o scădere a nivelului de glicemie. Deocamdată, nu se cunoaște cauzele acestei stări. În sângele și urina lui Navalnîi nu au fost descoperite substanțe toxice.

Ulterior, acesta a fost transportat în Germania. La începutul lui septembrie, guvernul german a declarat că cetățeanul rus a fost otrăvit cu o substanță toxică din grupul “Noviciok”. Moscova a solicitat Berlinului să ofere mai multe informații despre rezultatele analizelor de laborator, însă nu a urmat niciun răspuns.

Totodată, se cunoaște că serviciul german de informații BND are acces la Noviciok începând cu anii 90. În afară de aceasta, substanțele din grupul menționat sunt studiate în peste 20 de state occidentale, inclusiv de Marea Britanie, SUA, Suedia, Cehia.

Rusia, în conformitate cu decretul prezidențial din anul 1992, a încetat orice activități în domeniul dezvoltării armelor chimice, iar în 2017 a distrus toate rezervele de astfel de substanțe, fapt confirmat de OPCW.

125
Tagurile:
SUA, Germania, Rusia, Aleksei Navalnîi, Donald Trump
Tematic
Peskov: Rusia încearcă să obțină date de la OPCW în cazul lui Navalnîi
Berlinul a refuzat să răspundă unde se află sticla din care a băut Navalnîi
Kremlinul a comentat situația probelor în cazul lui Navalnîi
Navalnîi a fost externat - e perfect sănătos
Moscova: Berlinul a refuzat să organizeze discuția lui Navalnîi cu anchetatorii
Moscova acuză Vestul de o campanie de dezinformare în cazul lui Navalnîi

Загрузка...
Traian Băsescu

Traian Băsescu: ”Nicușor Dan nu își va prelua mandatul!”

0
Băsescu nu se dezminte – pune cea mai serioasă problemă, o veritabilă incompatibilitate în care se află Nicușor Dan

BUCUREȘTI, 27 sept – Sputnik. Fostul președinte Traian Băsescu a fost la un pas să încurce alegerile din Capitală – și chiar ar fi făcut-o… dacă nu le încurcau alții mai tare.

Imediat după Exit Poll, Băsescu a avut una dintre cele mai pertinente observații: Nicușor Dan îți va prelua mandatul până nu va pune la punct câteva aspecte. Sau chiar… incompatibilități!

”Nicușor Dan nu va intra în Primăria Capitalei, nu își va prelua mandatul, până ce nu retrage toate cele 400 de procese împotriva primăriei Capitalei”, spune Băsescu, adăugând – ”și mai are de plătit și niște daune pe la procese - la unul 31 de mii, la altul nu știu câte mii”.

Ori, subliniază Băsescu incompatibilitatea – ” sper că va fi un primar care să nu spună: eu sunt în proces cu Primăria Capitalei”.

”Cred că mâine o să aibă multă treabă să scrie de-astea de renunțare, și să nu treacă pe la beneficiarii autorizațiilor… nu-i frumos!”, a spus Băsescu.
0
Tagurile:
Primăria, București, 2020, alegeri locale, Traian Băsescu
Тема:
Alegeri locale în România 2020

Загрузка...