Victor Ponta și Tony Blair

Cutremur după declarațiile lui Portocală Piperea intervine ferm, Ponta acuză!

2493
”Ponta trebuie să dea niște explicații”. Începe cutremurul – iar unii implicați, dar încă nenominalizați, intră în fibrilații

BUCUREȘTI, 19 aug – Sputnik. După cum a anunțat Sputnik, ex-procurorul Mircea Negulescu a început să vorbească, dând un prim interviu al Realitatea Plus. În interviu el vorbește de sume colosale date de Sebastina Ghiță pentru campania lui Victor Ponta, dar și de cazul cunoscut ca dosarul ”Ponta-Blair”.

Reacțiile au venit imediat: cunoscutul avocat Gheorghe Piperea a declarat ferm: ”Ponta tre’ să dea niște explicații. Nu de alta, dar riscă să îl facă din nou 'credibil' pe acest Portocală”, a scris avocatul Piperea pe Facebook.

Pe de altă parte, Piperea consideră că Negulescu a încălcat legea vorbind la TV despre dosarul în care e acuzat.

”Portocală, aka ex-procurorul de 'ielită' Negulescu, vorbind la tv despre dosarul în care este acuzat de cercetare ilegală, încalcă în mod evident condițiile controlului judiciar”, consideră Piperea, subliniind ”Mâine, dacă legea mai reprezintă ceva în țara asta, ar trebui re-arestat”.

De partea cealaltă, Ponta nu vrea să vorbească, dar acuză: ”Mafia reacționează așa cum a făcut mereu : Un interlop - Portocală Negulescu - este scos la televizor de niște infractori - pentru banii murdari dați de Guvernul Orban care se teme de PRO România”, scrie Ponta.

Continuând atacul, Ponta spune că ”după Portocală și alți pungași probabil o să-l scoată și pe Dincă ucigașul să ne înjure! Asta arată că se tem de noi! Și că facem bine ce facem!”.

Deci, Ponta consideră că interviul e o presiune pentru a-l convinge să NU voteze moțiunea de cenzură – iar chestiunea cu Dincă pare băgată aiurea de tot în context.

”Degeaba hoților, “zdrențelor” și “paraditorilor” - tot o să votăm moțiunea de cenzură/ tot o să candidam la Alegerile Locale și o să câștigam primari și consilieri pe care nu îi puteți cumpăra / PRO România va lupta împotriva voastră și va învinge!”, scrie Ponta, subliniind că ”Zdrențele trebuie să stea la închisoare - și în România trebuie să se facă, până la urmă, DREPTATE!!!”.

Trecând peste mesajul politic, chestiunea e aceea pe care am mai subliniat-o parțial în alte articole: Portocală nu vorbește chiar aiurea. În dosarul ”Ponta – Blair” banii au trecut printr-un departament al PSD și s-au dus, printr-o fundație, la un ONG prin care au ajuns la Tony Blair. Acum, care era sursa banilor, dacă erau albi, gri sau negri, asta e o altă chestiune.

Dar, dacă treaba e ”coșeră”, ce îl împiedică pe Ponta să explice ce și cum s-a întâmplat? Vorba profesorului Piperea: ”Ponta tre’ să dea niște explicații – altfel riscă să îl facă din nou 'credibil' pe acest Portocală”.

Cert este că începe cutremurul – iar unii implicați, dar încă nenominalizați, intră în fibrilații. Și ce fac atunci – atacă și ei pe cine pot!

”Martori care au venit și au declarat, vizavi de înțelegerile frauduloase pe care le aveau cei doi - sunt martori, dar nu vreau să dau nume, e cineva tot din politică și chiar nu vreau să o pun într-o situație specială”, spunea Negulescu aseară. ”Cei doi” sunt Ponta și Ghiță.

 

2493
Tagurile:
Mircea Negulescu, Gheorghe Piperea, Victor Ponta
Dan Dungaciu

Dan Dungaciu: Ca și Ucraina, palestinieni vor atragă atenția

84
Expertul în probleme răsăritene apreciază că demersurile palestiniene pot fi analizate în paralel cu tensionările din Ucraina, prin legătura cu schimbarea de la Washington.

BUCUREȘTI, 12 mai – Sputnik. Sociologul Dan Dungaciu, directorul Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române și președinte al Fundației Universitare a Mării Negre a comentat situația gravă din Orient, conflictul sângeros dintre israelieni și palestinieni din ultimele zile.

Profesorul Dungaciu pune acest conflict la intersecția a două paradigme – aceea a șirului interminabil de conflicte arabo-israeliene în problema palestiniană și teritoriilor ocupate, dar și a schimbării de la Washington.

Într-o intervenție la Antena 3, Dan Dungaciu a subliniat diferența majoră de atitudine între administrațiile Trump și Biden.

Dungaciu a subliniat că. ”în timp ce Trump a avut un program coerent în privința Orientului, a rezolvării conflictelor israeliano – arabe, făcând pași istorici în acest sens, precum acordurile Israelului cu EAU și Bahrein”, administrația  Biden nu are și nu pare la fel de apropiată de Israel.

În aceste condiții, palestinienii s-au gândit că e bine să atragă atenția administrației americane asupra lor, să reintre în jocul din care fuseseră scoși în planul secundar prin acordurile încheiate de state arabe puternice cu Israel, consideră Dungaciu.

Expertul în probleme răsăritene apreciază că inițiativa palestiniană este asemănătoare cu cea a tensiunilor din Ucraina. Asta pentru că Biden are o relație cu Ucraina mult mai apropiată decât Trump – și legată de interese personale, adăugăm noi. Iar Trump urmărea să facă direct înțelegerile cu Rusia.

Concluzia lui Dan Dungaciu este clară – ca și Ucraina, palestinienii vor să atragă atenția SUA, să reintre în jocul administrației de la Washington, ca jucători. 

84
Tagurile:
Palestina, Ucraina, Dan Dungaciu
Tematic
Galerie foto: Schimb de atacuri aeriene între Palestina și Israel
Palestina aprobă vaccinul Sputnik V înaintea altor state din Orientul Mijlociu
Palestina: Forțele israeliene lovesc ținte în Gaza după un atac cu rachete lângă Sderot

Загрузка...
Iosefina Pascal

Iosefina Pascal de pământ cu cel mai puternic om din sistemul de Informații!

913
(reînnoit 07:28 12.05.2021)
Tânăra activistă și jurnalistă dă dovadă de un curaj ieșit din comun și pune la punct un înalt personaj în fața căruia au tăcut toți!

BUCUREȘTI, 12 mai – Sputnik. Printr-o recentă declarație șocantă, șeful de facto al Comunității Naționale de Informații, consilierul de stat (de la Președinție) Constantin Dudu Ionescu acuza Colegiul Medicilor de ”atitudine lipsită de responsabilitate” în cazul doctorilor care au alte opinii față de măsurile anti-Covid și tratamente – și exemplifica prin speța Flavia Groșan.

Mai mult, Dudu Ionescu consideră că și libertatea este prost înțeleasă – asociind libertatea opiniilor unor medici cu… această ”proastă înțelegere”!

”În democrație și, mai ales cu libertatea care vine, intervine un concept extraordinar de greu care, în opinia mea, nu a devenit încă parte a înțelegerii noastre a ceea ce înseamnă libertate. Și anume responsabilitate: responsabilitate instituțională, responsabilitate a societății, responsabilitate individuală”, a spus Ionescu săptămâna trecută, la lansarea Barometrului de Securitate al LARICS.

Politicianul consideră relevant cazul Flavia Groșan, când Colegiul Medicilor s-a autosesizat, față de opinia doctoriței pneumolog cu privire la protocoalele COVID-19 din spitale că ”sunt proaste”.  (sursa: RFI.ro)

”Colegiul Medicilor pe bună dreptate s-a adunat atunci, numai că sfârșitul a fost următorul: a fost o discuție colegială”, spune nemulțumit Ionescu. ”Concluzia mea, a unui cetățean, (…)  dacă mă duc într-un spital COVID o să am o problemă cu protocolul. Ce fake-news? Nu mai e nevoie de niciun fake news... Colegiul Medicilor care, printr-o atitudine lipsită de responsabilitate, nu a spus NU acestor aserțiuni pe care un confrate de-al domniilor lor, ci dimpotrivă prin lipsă de responsabilitate nu a acționat...”.

Într-o analiză dură, ”specialitatea casei”, jurnalista independentă și activista pentru democrație Iosefina Pascal îi răspunde lui Dudu Ionescu, fără să pară deloc impresionată de funcția acestuia.

Iosefina Pascal constată de la bun început: ”Consilierul lui Iohannis, Constantin Dudu Ionescu, tătucul serviciilor, vrea eliminarea vocilor care critică restricțiile ilegale și discriminatorii și sancționarea medicilor care contestă protocoalele oficiale”.

Și, atrage atenția jurnalista – ”Tot zilele astea, serviciile germane i-au încadrat pe contestatarii restricțiilor la categoria "teroriști"”.

După ce face o interesantă trecere în revistă a parcursului lui Dudu Ionescu (politic și profesional), pe care merită să o citiți pe blogul jurnalistei, se ajunge la următoarea observație: prin poziția actuală, Ionescu poate solicita (serviciilor secrete) ”declanşarea unor operaţiuni prin care să se obţină orice informaţie  care ar fi necesară la nivelul CSAT”.

Ori, asta este extrem de grav, consideră Iosefina Pascal, ”pentru că în actualul context socio-geo-politic în care drepturile omului sunt încălcate la ordinea zilei, Constituția a devenit un fel de curpapier al politrucilor, libertatea de exprimare este îngrădită, iar dovezile științifice au devenit “fake news” pentru Dudu Ionescu” – și reproduce afirmațiile demnitarului.

Mai mult, trecutul lui Ionescu – subliniat din nou de jurnalistă – arată că în acceptul fostului ministru țărănist (ce-ar fi zis oare Coposu?!) acțiunile dure al jandarmilor sunt numite ”relativ civilizate” (?!), pentru că ”nu este posibil să acționezi preventiv in cadrul unor proteste”.

Ei bine, problema de fond este că Dudu Ionescu ”opinează că libertatea BINE ÎNȚELEASĂ într-o democrație înseamnă sancționarea unui medic care nu se face vinovat de malpraxis, ci de delict de opinie științifică și de o rată a vindecării prea mare în rândul pacienților”, subliniază Iosefina Pascal!  

Mai mult, jurnalista atrage atenția că Ionescu ”nu cere sancționarea și eliminarea doar în cazul doctoriței Flavia Groșan, ci în cazul tuturor medicilor care pun la îndoială protocoalele oficiale și grămăjoarele de grăsimi”.

”O astfel de gândire extremistă este periculoasă atunci când îi aparține omului care are serviciile la dispoziție și ordin”, punctează jurnalista, atrăgând atenția că ”avem deja precedentul creat de premierul Florin Cîțu care i-a numit “teroriști” pe protestatarii și contestatarii măsurilor de restricții ilegale și discriminatorii”.

Punând accentul pe calitatea sa de activist pentru democrație, Iosefina Pascal subliniază că opinia lui Ionescu este importantă ”tocmai pentru că el, împreună cu “Toți Oamenii Președintelui” pot decide mâine că orice opinie ce contrazice narativa diktată de guvern și OMS să fie considerată un act de terorism și de subminare a statului...totalitar”.

Aici, Iosefina Pascal revine la precedentul de mare actualitate creat în Germania,” tot de către serviciile secrete, care au atribuit calitatea de “teroriști” și extremiști tuturor activiștilor și protestatarilor care “pun în pericol statul german” contestând măsurile de restricții”.

Citând, Iosefina Pascal arată că ”Serviciul intern de informații din Germania (BfV) a declarat miercuri că va supraveghea membrii mișcării împotriva restricțiilor deoarece prezintă “riscul de a submina statul.””.

Concluzia jurnalistei este dură - ”Așadar, se confirmă nu doar începuturile apartheidului sanitar, ci și reîntoarcerea cenzurii, prigoanei și înfierării cu mânie proletară a opozanților Seringii&Fricii”.

Citiți întreaga anchetă jurnalistică pe blogul Iosefinei Pascal – merită, pentru că veți găsi multe alte date interesante. Și, de asemenea, poate citesc și cei din Colegiul Medicilor, pentru a-l întreba pe Dudu Ionescu ce a vrut să spună mai exact, ce gen de acțiune împotriva medicilor cu opinii proprii, nu ale sistemului, l-ar satisface?

Oricum, este o reacție unică – pentru că, se vede, nici Colegiul Medicilor, nici presa nu au reacționat după aceste declarații șocante ale lui Dudu Ionescu.

Întrebarea îmi revine fără voie – oare ce-ar zice Corneliu Coposu de modul de gândire al unui care s-a cățărat în politică și în funcții pe suferința lui? Dar Emil Constantinescu, cel în fața căruia a depus jurământul Ionescu, ca ministru?

913
Tagurile:
Dudu Ionescu, Iosefina Pascal

Загрузка...
Orbán Viktor

Ungaria nu accesează creditele UE pentru a nu se îndatora

0
(reînnoit 16:33 12.05.2021)
Ungaria și-a depus aseară planul național de redresare și reziliență (PNRR) la Comisia Europeană, dar nu accesează creditele din acest plan pentru a nu se îndatora.

BRUXELLES, 12 mai – Sputnik. Guvernul Ungariei a depus aseară planul naţional de redresare şi rezilienţă, iar acesta conţine proiecte de dezvoltare strategică în valoare de peste 7 miliarde de euro, pentru următorii şase ani, conform declaraților lui Szabolcs Ágostházy, secretarul de stat care în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului Ungariei, responsabil pentru planurile de dezvoltare decontate de UE.

Cele peste 7 miliarde de euro corespund numai granturilor ce revin Ungariei din fondul european de redresare 'NextGenerationEU' în valoare de 750 de miliarde de euro, guvernul ungar renunţând la creditele pe care le-ar putea accesa din acest fond pentru a nu se îndatora.

Szabolcs Ágostházy a spus că cel mai important element al planului maghiar îl reprezintă continuarea dezvoltării sistemului de sănătate, pentru care se doreşte alocarea a 34,1% din resurse.

Se va acorda o atenţie deosebită şi dezvoltării transportului ecologic, dezvoltării cuprinzătoare a sistemelor de educaţie – printre care cea a învăţământului superior, a învăţământul public, a formării profesionale şi a educaţiei adulţilor. Acestor două domenii li se vor aloca 25%, respectiv 20,4% din pachetul financiar, a precizat oficialul maghiar.

”Dezvoltarea învăţământului universitar se va face în principal cu fonduri care nu sunt europene'' pentru a nu alimenta disputa pe acest subiect cu Comisia Europeană, declarase luna trecută şeful de cabinet al lui Viktor Orban, Gergely Gulyas, arătând că Ungaria nu renunță la suveranitatea sa în fața Bruxelles-ului.

Restul resurselor urmează să fie utilizate pentru a facilita tranziţia către o economie circulară, pentru a dezvolta localităţile care au rămas în urmă şi pentru a sprijini iniţiativele care protejează mediul înconjurător, a mai spus Ágostházy.

El a arătat însă că domeniile de dezvoltare au fost aliniate de către Guvernul Ungariei la propriile obiective strategice naţionale. De asemenea, în baza unei decizii anterioare a guvernului maghiar, linia de credit disponibilă pentru Ungaria în cadrul instrumentului de finanţare al UE nu va fi utilizată deocamdată.

Guvernul maghiar se aşteaptă ca Ungaria să primească în luna august hotărârea de aprobare a planului de redresare, a declarat secretarul de stat.

0
Tagurile:
Viktor Orban

Загрузка...