Bombardierul Tu-160

Trupe pe insulele Comandore și Tu-160 în Anadîr răspunsul rusesc “partenerilor”

1288
(reînnoit 15:40 17.08.2020)
Trupele rusești de desant au fost parașutate pe insulele Comandore, la 350 de kilometri de SUA, iar bombardierele Tu-160 au fost redislocate în Anadîr – 530 de kilometri de SUA.

Aleksandr Hrolenko, observator militar

Provocările Pentagonului în spatele aliaților din Europa de Est determină Rusia să le amintească Statelor Unite despre pozițiile lor vulnerabile pe planetă. Pe 12 august, pușcașii marini ai Flotei Ruse din Oceanul Pacific pentru prima dată în istorie au debarcat trupe de parașutiști de desant pe insulele Comandore (Marea Bering), aflate doar la 350 de kilometri de teritoriul SUA.

Cu o zi mai înainte, purtătoarele de rachetă strategice Tu-160 au fost redislocate din regiunea Saratov, pe aerodromul din Anadîr (Peninsula Ciukotsk), care se află la o distanță de 530 de kilometri de teritoriul Statelor Unite.

Subunitățile pușcașilor marini au fost parașutate pe un teritoriu necunoscut de pe insulele Comandore în cadrul exercițiilor tactice. Scopul debarcării trupelor constă în consolidarea capacității de apărare a unui obiectiv militar aflat pe una din insule și prevenirea unor atacuri din partea grupurilor de recunoaștere și diversiune ale unui inamic convențional.

Debarcarea, realizată prin sistemele de parașutare “Arbalet”, s-a desfășurat cu un echipament de luptă complet, cu armament standard și cu organizarea apărării limite temporare stricte. La exerciții au participat peste 50 de militari, echipaje de avioane ale aviației marine și a navelor de aprovizionare a flotei din Oceanul Pacific. Acțiunile militare reprezintă doar niște antrenamente, însă, totuși, sunt simbolice, amintind Pentagonului despre existența unor capabilități rusești semnificative de descurajare și reacție la amenințări.

Un semnal mai vădit, adresat “partenerilor” americani, îl reprezintă redislocarea în Anadîr din regiunea Saratov a două purtătoare de rachetă Tu-160 ale aviației ruse cu rază lungă de acțiune.

Zborul fără escală a „Lebedelor Albe” (aproximativ de 7000 kilometri spre Est) a fost efectuat în cadrul exercițiilor de zbor tactice, cu participarea bombardierelor purtătoare de rachetă Tu-95MS, bombardierul supersonic cu rachete Tu-22M3 și tancherul petrolier de zbor Il-78.

După transferul tehnicii aeriene pe aerodromurile operative, echipajele au exersat utilizarea în luptă a mijloacelor aeriene de atac și alte sarcini conform destinației sub coordonarea comandantului aviației cu rază lungă de acțiune, general-locotenentul Serghei Kobîlaș. În ceea ce privește destinația purtătoarelor de rachete, totul e clar, e un component al forțelor strategice nucleare ale Rusiei.

Ce înseamnă comandorul „Ura!”

Desantul de parașutiști al pușcașilor marini ai Flotei Oceanului Pacific pe insulele Comandore din Oceanul Pacific (cu o populație de aproximativ 700 de persoane) a demonstrat odată în plus o pregătire militară înaltă și o capacitate a trupelor rusești de a acționa eficient la mii de kilometri de punctele de dislocare permanentă și o capacitate de a prelua rapid controlul asupra unor obiective militare în orice punct al Planetei.

Militarii ruși au fost primii în istoria lumii care pe 26 aprilie 2020 s-au parașutat în zona Polară de la o înălțime de 10 mii de metri și au acționat cu succes în arhipelagul Franz Josef. Parașutarea de la o altitudine mare asigură trupelor cu destinație specială invizibilitate și o eficiență înaltă a operațiunii la o distanță semnificativă de la obiectivul inamicului în orice regiune. Tot în orice regiune, inclusiv pe ghețarul în derivă în apropiere de Polul Nord (acolo militarii ruși s-au parașutat în aprilie 2014), cu atât mai mult când vorbim de o suprafață solidă a continentelor vecine.

În cele mai dificile condiții, noile sisteme de parașutare cu destinație specială “Arbalet-2” și altele permit militarilor să aterizeze sigur de la o înălțime de 400 – 4000 metri cu arme și un container de 50 de kilograme.

Parașuta fără agrenaj “Șturm” permite o aterizare de la o înălțime de 80 de metri. Doar tehnica blindată este în stare să se parașuteze cu sisteme de multicupole împreună cu un echipaj de la o înălțime de până la 1500 de metri. Orice parașută este doar un instrument de transportare a militarului și armelor pe câmpul de luptă.

Desantul aerian (pușcașii marini, trupele aeropurtate și alți specialiști) sunt destinați pentru îndeplinirea unor sarcini operative și tactice în spatele liniilor inamice, în conflicte locale și războaie de proporții (de sine stătător sau în componența unor grupări). Doar un sistem de apărare antiaeriană foarte eficient ar fi capabil să împiedice debarcarea trupelor de desant, însă o lovitură de la o distanță mare cu mijloacele aeriene de atac ar elimina această problemă.

Într-o operațiune reală de luptă cineva trebuie să elibereze calea pentru trupele de asalt, să neutralizeze sistemele de rachetă, sistemele tactice de tip Lance, artileria și tehnica blindată a inamicului. Probabil, avioanele Tu-160 strategice, Tu-95MS și bombardierele supersonice cu rachetă Tu-22M3 au sosit deloc întâmplător pe țărmul Oceanului Pacific și au exersat sarcini cu destinație – cu o zi înainte de debarcarea trupelor pe insulele Comandore. Aici trebuie să subliniem: Rusia nu amenință pe nimeni cu război, însă nu își ascunde de nimeni capacitățile sale.

Avertizarea rece din Anadîr

Grupul de asalt al aviației cu rază lungă de acțiune, desfășurat pe 11 august pe țărmul Oceanului Pacific, are capacitatea de a lovit obiectivele inamicului, aflate la o distanță de până la 5500 de kilometri, fără a ieși din spațiul aerian al Rusiei.

Ipotetic, de la aerodromul Anadîr, rachetele cu o precizie înaltă pot ajunge până în statul american Montana și Dakota de Nord, unde se află silozurile cu rachetele balistice intercontinentale nucleare Minuteman III. Din spațiul aerian internațional de deasupra Oceanului Pacific apar noi oportunități.

Avionul strategic Tu-160M poate utiliza, spre exemplu, rachetele de croazieră H-101, testate în Siria, cu un component obișnuit sau nuclear, destinate distrugerii țintelor terestre sau maritime ale inamicului în zone geografice îndepărtate.

Lansatoarele multiple de rachete Tu-160M permit transportarea în compartimente până la 12 rachete de croazieră. Versiunea modificată a H-101 are o focoasă cu o putere de 400 de kilograme trotil. O rachetă H-102 specială va fi dotată cu o focoasă termonucleară (de la 250 de kilotone, până la o megatonă).

Bombardierul supersonic cu rachete Tu-22M3 cu geometria variabilă a aripei, ocupă o nișă între aviația strategică și cea operativo-tactică, lovește eficient țintele terestre și marine (asasinul portavioanelor) în condițiile contracarării sistemelor de apărare antiaerienă și armelor radioelectronice. Nu există niciun echivalent în toată lumea.

Nava aeriană atinge o viteză maximă de 2300 km pe oră, capacitatea de transportare a munițiilor de până la 24 de tone. Este destinat transportării în raza acțiunii rachetelor de croazieră H-101 și H-102. Poate purta H-32, rachetele hipersonice H-47M2 “Kinjal”.

Bombardierul Tu-22M3M are capacitatea de a distruge grupările de portavioane ale inamicului, fără a intra în raza de acțiune de 700 de kilometri a sistemelor de apărare antiaeriană.

Racheta antinavă hipersonică H-32, cu o rază de acțiune de 1000 de kilometri, zboară cu o viteză de 5 Mach, la o altitudine de până la 40 de kilometri și aplică o lovitură din stratosferă, fără a putea fi interceptată de mijloacele navale ale sistemului antirachetă “Aegis”.

Bombardierul strategic cu rachetă Tu-95MS, care nu are nevoie de prezentări speciale, este destinat, de asemenea, atacului cu rachete de croazieră a obiectivelor importante în linia din spatele inamicului (la o distanță de până la 5500 de kilometri) – ziua și noaptea, în orice condiții meteo. Aici ar trebui să menționăm că toate aceste avioane au fost supuse unei modernizări profunde, dispun la bord de arme avansate și reprezintă o forță de temut.

Aviația de cursă lungă a Forțelor Armate ale Rusiei au în componența de luptă peste 70 de bombardiere strategice Tu-160 și Tu-95, peste 40 de bombardiere cu raza lungă de acțiune Tu-22M3. Principala forță de atac a Forțelor Aerospațiale și o componentă a forțelor strategice nucleare, un mijloc al Comandantului Suprem al Forțelor Armate ale Rusiei – aviația cu raza lungă de acțiune este destinată pentru realizarea unor sarcini operative și strategice, nu zboară fără niciun motiv.

Nu-ți face de cap, America

Pentagonul și NATO sunt preocupate tot mai mult de o “descurajare” fără sens a Rusiei în Europa de Est, prin redislocarea trupelor americane din Germania în Polonia și România, prin manevre, zboruri provocatoare și aviație de recunoaștere în Marea Baltică și Marea Neagră, în apropierea frontierelor Rusiei.

Uitând de propria securitate (de parcă ar avea la dispoziție o planetă de rezervă), aliații și partenerii continuă neîncetat să exerseze “reglementarea în regiuni în criză” prin metode de blocare, înaintare a mijloacelor de apărare antiaerienă și desant, imitarea atacurilor cu rachetă asupra pozițiilor inamicului.

Pentagonul încearcă să-și sporească potențialul nuclear “mai uman” cu o putere mai mica. Dacă nu vor reuși să “descurajeze” Rusia (adică, să o supună intereselor americane), atunci vor fi nevoiți să o atace, e o direcție bine cunoscută din anul 2015.

Realitățile actuale sunt de așa natură, încât Rusia nu poate fi izolată economic sau învinsă prin mijloace militare, tentativele îndelungate de a exercita presiuni au eșuat. Acest lucru îl recunoaște chiar și revista americană The American Conservative: “Există niște frontiere pe care Rusia le-a trasat în apropierea ei și SUA nu trebuie să încerce să le traverseze. Am văzut de două ori în ultimii 12 ani cât de oribilă poate deveni starea unor țări care au ajuns victimele competiției între SUA și Rusia. Guvernul nostru, în cazul Ucrainei și Georgiei, a înțeles că în realitate SUA nu sunt gata și nu doresc să protejeze aceste state”.

Rămâne să sperăm că Pentagonul va ajunge la concluzii similare, renunțând la metodele unor provocări grosolane în Marea Baltică, Marea Neagră, Marea Bering și Marea Ciukotsk, care pot avea urmări neplăcute pentru SUA.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1288
Tagurile:
Exerciții militare, Rusia
Tematic
Rusia înregistrează progrese în producția de roboți pentru armată
Modernizarea F-35 ca urmare a unei reputații îndoielnice
Antrenament sau spectacol: Exercițiile Forțelor Aeriene și ale marinei SUA în Marea Neagră
Forțele aerospațiale ruse vor primi drone de asalt cu o rază lungă de acțiune în 2021
Garanția rusească a răzbunării împotriva agresorului: Racheta intercontinentală ”Skiff”

Deputat rus, despre exercițiile militare din România: NATO își îndeplinește sarcinile

93
(reînnoit 21:04 06.05.2021)
În România are loc un exercițiu NATO la care participă și militari din 17 state aliate, inclusiv din Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 6 mai - Sputnik. În aceste zile, militari din Republica Moldova participă în România la DACIA 21 LIVEX, cea mai mare serie de exerciții a NATO de la declanșarea pandemiei.

La exerciții vor participa circa 15.000 de militari - 10.000 din România și circa 5000 din 17 state aliate -  Albania, Bulgaria, Franța, Germania, Italia, Letonia, Marea Britanie, Moldova, Muntenegru, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Spania, SUA, Turcia și Ungaria.

Exercițiile au început săptămâna aceasta, pe 4 mai, și se vor încheia la jumătatea lunii iunie.

Conform MApN, seria de exerciții se va desfășura în 16 poligoane și alte facilități militare din România, ”în cadrul celei mai complexe activități de instruire de la declanșarea pandemiei COVID-19, condusă de Comandamentul Forțelor Întrunite din Statul Major al Apărării”.

”Seria de exerciții reprezintă un vârf al pregătirii profesionale care a cuprins etape de planificare și organizare demarate cu un an înaintea fazelor de execuție operațională derulate în prezent”, arată MApN.

În privința participării militarilor din Republica Moldova, aceasta a generat unele reacții pe plan intern, care au făcut o legătură cu tensiunile apărute în urma exercițiilor militare ruse desfășurate pe teritoriul Federației Ruse, în vecinătatea Ucrainei.

Am solicitat o opinie în acest sens prof. univ.dr. general Mircia Chelaru, fostul șef al Statului Major General al Armatei Române, actualmente deputat în Parlamentul României.

”Exercițiul era programat de mult timp, de peste un an, iar militarii din Moldova participă de mulți ani de la exerciții comune”, spune generalul Chelaru. ”Este vorba de un exercițiu pur defensiv, realizat pe spațiul românesc, de militarii români în colaborare cu militari ai statelor cu care România are tratate de apărare”.

Generalul atrage atenția că aceeași situație a fost și în cazul exercițiilor militare derulate de Rusia – erau planificate de mult timp.

”La finele anilor ‘90 am organizat asemenea exerciții de apărare a spațiului românesc, la care au participat și cei din Moldova, iar în total au fost 18 state alături de România, deci mai multe decât acum”, spune generalul, apreciind că sunt ocazii excelente de pregătire militară, dar și un prilej de mai bună cunoaștere reciprocă, de schimb de experiență, deci și de detensionare.

Fostul șef al Armatei Române spune clar – ”Faptul că au existat alte evenimente în perioada recentă nu este decât o simplă coincidență – și, de fapt, am avut de-a face mai mult cu interpretări, ori eu sper că nu se va continua sau replica în același fel”.

Concret, l-am întrebat pe general dacă este justificată reacția unor comentatori care asociază participarea militarilor moldoveni la un exercițiu NATO care vizează ”apărarea și descurajarea în flancul estic NATO” cu o amenințare la adresa Rusiei.

”Este, în primul rând, pregătirea apărarea spațiului românesc… nu a vreunui flanc estic”, a răspuns generalul. ”Orice alte comentarii și alegații despre Rusia, tensiuni generate… le consider BALIVERNE. Pentru mine și pentru orice militar adevărat seriozitatea primează în fața comentariilor și interpretărilor subiective sau tendențioase”.

Deputatul Dumei de Stat a Rusiei, Artem Turov, dimpotrivă, consideră că România este utilizată în mod activ de Alianța Nord-Atlantică și Statele Unite pentru ca acestea să-și rezolve problemele.

"Noi știm și despre amplasarea sistemelor de apărare antirachetă în România. Exercițiile care se desfășoară în România cu un număr mare de contingente NATO sunt un indicator pentru sudul Europei. Infrastructura din România este utilizată de NATO pentru a-și îndeplini sarcinile", spune Turov.

Toate acestea împreună, potrivit deputatului, reprezintă o presiune organizată la granițele Rusiei.

„Sunt practicate diverse direcții de acțiune, transferul de trupe și arme, coordonarea acțiunilor în spațiul aerian. NATO își pompează contingentul de-a lungul frontierei cu Federația Rusă (acest lucru se poate observa în statele baltice) și o serie dintre ei participă la exerciții. Există o presiune politică din partea mai multor țări din UE atât asupra Federației ruse, cât și al țărilor prietenoase (Rusiei – n.n.)", menționează deputatul rus.

Potrivit lui Turov, orice exerciții în vecinătatea fostei zone de luptă trebuie efectuate cu prudență, iar toate părțile trebuie notificate cu privire la obiectivele acestora.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

93
Tagurile:
Rusia, NATO
Tematic
Moscova: SUA și NATO continuă provocările în regiunea Mării Negre
Șoigu: Acțiunile SUA și NATO sporesc amenințările militare în Europa
Cristoiu, palmă pentru propaganda NATO: ”Mă simt umilit ca român că am jurnaliști slugi!”
Cristoiu: ”Cei care freacă cizmele NATO cu limba sunt un pericol național”
Sondaj sub egida Academiei: NATO, SUA, UE și Iohannis primesc… palme de la români!
Exercițiul NATO vizează Rusia? Generalul Chelaru răspunde ferm

Загрузка...
Chelaru Mircia

Exercițiul NATO vizează Rusia? Generalul Chelaru răspunde ferm

633
(reînnoit 14:38 06.05.2021)
În România are loc un exercițiu NATO la care participă și militari din 17 state aliate, inclusiv din Republica Moldova. Faptul este interpretat de unii comentatori ca o provocare sau chiar ca o amenințare la adresa Rusiei, mai ales după episodul tensiunilor cu Ucraina.

BUCUREȘTI, 6 mai – Sputnik. În aceste zile, militari din Republica Moldova participă în România la DACIA 21 LIVEX, cea mai mare seria de exerciții a NATO de la declanșarea pandemiei.

La exerciții vor participa circa 15.000 de militari - 10.000 din România și circa 5000 din 17 state aliate -  Albania, Bulgaria, Franța, Germania, Italia, Letonia, Marea Britanie, Moldova, Muntenegru, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Spania, SUA, Turcia și Ungaria.

Exercițiile au început săptămâna aceasta, pe 4 mai, și se vor încheia la jumătatea lunii iunie.

Conform MApN, seria de exerciții se va desfășura în 16 poligoane și alte facilități militare din România, ”în cadrul celei mai complexe activități de instruire de la declanșarea pandemiei COVID-19, condusă de Comandamentul Forțelor Întrunite din Statul Major al Apărării”.

”Seria de exerciții reprezintă un vârf al pregătirii profesionale care a cuprins etape de planificare și organizare demarate cu un an înaintea fazelor de execuție operațională derulate în prezent”, arată MApN.

În privința participării militarilor din Republica Moldova, aceasta a generat unele reacții pe plan intern, care au făcut o legătură cu tensiunile apărute în urma exercițiilor militare ruse desfășurate pe teritoriul Federației Ruse, în vecinătatea Ucrainei.

Am solicitat o opinie în acest sens prof. univ.dr. general Mircia Chelaru, fostul șef al Statului Major General al Armatei Române, actualmente deputat în Parlamentul României.

”Exercițiul era programat de mult timp, de peste un an, iar militarii din Moldova participă de mulți ani de la exerciții comune”, spune generalul Chelaru. ”Este vorba de un exercițiu pur defensiv, realizat pe spațiul românesc, de militarii români în colaborare cu militari ai statelor cu care România are tratate de apărare”.

Generalul atrage atenția că aceeași situație a fost și în cazul exercițiilor militare derulate de Rusia – erau planificate de mult timp.

”La finele anilor 90 am organizat asemenea exerciții de apărare a spațiului românesc, la care au participat și cei din Moldova, iar în total au fost 18 state alături de România, deci mai multe decât acum”, spune generalul, apreciind că sunt ocazii excelente de pregătire militară, dar și un prilej de mai bună cunoaștere reciprocă, de schimb de experiență, deci și de detensionare.

Fostul șef al Armatei Române spune clar – ”Faptul că au existat alte evenimente în perioada recentă nu este decât o simplă coincidență – și, de fapt, am avut de-a face mai mult cu interpretări, ori eu sper că nu se va continua sau replica în același fel”.

Concret, l-am întrebat pe general dacă este justificată reacția unor comentatori care asociază participarea militarilor moldoveni la un exercițiu NATO care vizează ”apărarea și descurajarea în flancul estic NATO” cu o amenințare la adresa Rusiei.

”Este în primul rând pregătirea apărarea spațiului românesc… nu a vreunui flanc estic”, a răspuns generalul. ”Orice alte comentarii și alegații despre Rusia, tensiuni generate… le consider BALIVERNE. Pentru mine și pentru orice militar adevărat seriozitatea primează în fața comentariilor și interpretărilor subiective sau tendențioase”.
633
Tagurile:
Mircea Chelaru, NATO

Загрузка...
Partidul Social Democrat

Un vechi membru salvează onoarea PSD! Un NU hotărât servilismului față de străini!

0
(reînnoit 22:04 06.05.2021)
Unul dintre membrii fondatori ai PSD reacționează la aberația scrisă de Grindeanu împotriva Chinei și dă o lecție de cum judecă vechii pesediști relația cu cei care au fost mereu prietenii României! Vechea gardă spune NU derapajului progresist și servilismului extern!

BUCUREȘTI, 6 mai – Sputnik. Este printre cei care au fost alături de Ion Iliescu la fondarea FSN și FDSN.

Nu a cerut niciodată funcții, ci a rămas doar un luptător consecvent al stângii naționale. La fel cum, ca participant la Revoluție, nu a cerut certificat.

Aceste e omul pe care l-am cunoscut ca unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai legendarului Dan Iosif, prietenul nostru comun.

Acesta e George Popescu, mereu omul PSD de la Sectorul 2, cel care azi, printr-un comentariu, a salvat onoarea PSD, dând o lecție celor care au permis și preluat aberația lui Sorin Grindeanu – atacul la China și slugărnicia față de SUA.

Cu cuvintele responsabile și conștiința unui patriot de stânga, membrul PSD George Popescu scrie acest comentariu – lecție pentru Sorin Grindeanu și ”noul” PSD, care deraiază de pe linia normalității, ajungând în zona progresistă și servilă Statelor Unite.

Reamintim că Sorin Grindeanu a transmis un mesaj în care impune Guvernului să urgenteze o lege care ar elimina o mare companie chineză din România, argumentând cu… pretențiile și interesele SUA și cu faptul că ”toate statele europene importante au luat deja decizii similare ce elimină companiile chineze din licitațiile 5G”.  

”Sunt adept al valorilor democratice, de unde decurg și idei ca piață liberă, liberă concurență, prosperitate, dar înainte de toate sunt român și sunt solidar cu semenii mei la bine și la rău”, scrie George Popescu.

În această calitate, vechiul social democrat  pune șapte întrebări și remarci adresate ”cu tot respectul cuvenit domnului prim vicepreședinte, fost președinte ANCOM”.

Iată întrebările adresate lui Sorin Grindeanu -  care dovedesc că în vechii membri ai partidului există conștiință și demnitate:

1. De ce și de unde reiese că această lege este (sau trebuie să fie) o lege anti Huawei ?

2. Care sunt statele europene care au adoptat legislație "anti Huawei" ? Bundestag-ul a adoptat chiar acum două săptămâni o lege extrem de complexă, cu prevederi exigente, dar care nu exclude nici un producător de echipamente.

3. Invocați un memorandum semnat cu președintele Trump, atunci în funcție, dar președintele actual al SUA a nuanțat mult abordarea referitoare la China, chiar dacă NATO a enunțat ca "risc de securitate" ascensiunea Chinei.

4. Există, sau a existat, în PSD, în Consiliul Național sau în organizații o dezbatere amplă, calificată și aplicată privind opțiunile României, ale poporului român și ale PSD privind politica externă sau trebuie să acceptăm rolul de supuși care nu au dreptul la cuvânt ?

5. România, în trecut, s-a afirmat prin opinii proprii, cu efecte importante, atât în cadrul Pactului de la Varșovia cât și în CAER. La fel au făcut Franța și Grecia în NATO. Azi mai gândim, mai avem opinii proprii sau suntem vasali ideologici, fără interese, nesemnificativi ?

6.Această declarație, exprimată regretabil, împotriva unui membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU nu va avea oare consecințe în plan diplomatic și în planul relațiilor bilaterale ?

7.Știți care au fost consecințele pentru Australia care a acționat, la îndemnul ex-președintelui Trump, oarecum similar ? Știți ce s-a întâmplat cu fermierii americani cultivatori de soia, în plină pandemie, ca urmare a țâfnelor domnului miliardar Trump ? Estimați consecințele pentru economia românească, pentru prețurile plătite de români pentru servicii de comunicații, acum când toată lumea este, și va rămâne, on-line ?

O reacție care, așa cum scriam, face cinste adevăraților social democrați – și proba că vechea gardă spune NU derapajului progresist și servilismului extern.

Mai adaug doar această imagine, în care George Popescu este alături de cei care au condus sau au reprezentat o parte din gloria marii sale iubiri – Rapid București: Mircea Lucescu și Dinu Gheorghe ”Vamă”.

0
Tematic
Dan Chitic îl anulează pe Ciolacu - și pretențiile liderului PSD
Se confirmă - Mircea Geoană ar fi marea soluție a PSD! Cu o condiție… care ține de Rusia!
Caz scandalos de vânzare de resurse – PSD cere PUȘCĂRIE!
PSD șochează din nou – demers radical anti-China!

Загрузка...