Adrian Severin

Severin, decis intervină în Congresul PSD! Vizat Ciolacu… și interesele lui Zuckerman!

868
”Evident, ambasadorul are nevoie de majoritatea parlamentară pesedistă pentru a trece legislația de care are nevoie CISCO”

BUCUREȘTI, 17 aug – Sputnik. Una dintre cel mai importante figuri din istoria PSD, Adrian Severin, înlăturat în urma unei înscenări internaționale, este decis să intervină în Congresul PSD, anunțându-și internția de a publica o fulminantă scrisoare deschisă.

”Începând de astăzi, voi publica pe această pagină, în patru părți, o scrisoare deschisă adresată de mine Congresului PSD”, scrie Severin.

Primul episod îl vom reproduce în cursul zilei de azi – dar până atunci, răspunzând unor cititori, Severin a dat câteva detalii.

De exemplu, un anume Iorgi Poalelungi face o referire directă la Ciolacu: ”Nulitatea este pusă acolo de securişti , nu de membrii de partid”.

Adrian Severin îi răspunde: ”Și membrii de partid ce fac, în cazul ăsta?”

Veruța Ostaciu îl întreabă pe Severin – ”Ce părere aveți despre domnul LIVIU PLEȘOIANU?...”

Adrian Severin răspunde franc – ”Mai există? O speranță care mă tem că va muri ca regret”.

Revenind la Marcel Ciolacu, să menționăm că Adrian Severin a scris o amplă analiză dedicată schimbărilor geopolitice majore – pe care o vom prezenta pe site – în care aduce vorba și de menținerea actualului interimar în fruntea PSD, ca o poziție cheie în interesul…  altora.

Analiza se intitulează ”Cum alunecă România în războiul americano-chinez”, are ca subtitlu ”China dezbină lumea euro-atlantică” și pleacă de la intenția anunțată de Mike Pompeo de constituire a unei ”coaliții internaționale pentru contracararea „amenințării” chineze”.

Severin observă că, ”pentru prima oară în istorie, statisticile internaționale au remarcat că între primele cinci sute de companii din lume, numărul celor chineze îl depășește pe cel al companiilor americane”.

”În acest context, pentru prima oară în de la venirea sa în România, ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman (Zaharescu), l-a lăudat pe președintele PSD, Marcel Ciolacu, pentru politica pe care o promovează”, atrage atenția Severin, iar faptul s-a consumat în condițiile în care, ”sosit în Europa spre a strânge rândurile cruciadei antichineze, Mike Pompeo, a vizitat Polonia, dar nu și România”.

Și, fapt clar – ”Cu câteva zile mai târziu, Guvernul PNL dă publicității un proiect de lege privind realizarea proiectelor de telecomunicații în sistem 5G, care cu just titlu poate fi numit „legea anti Huawei””.

Ce ne spun toate acestea? Ce se întâmplă? Ce urmează?  

Așa cum menționam, analiza lui Severin este amplă – și extragem doar un detaliu: interesul direct al lui Zuckerman și al consorțiului care l-a susținut în funcție pentru o mega afacere – digitalizarea României. Aici se circumscriu și legislația Anti-China, dar și interesul pentru Marcel Ciolacu.

Mai bine zis, pentru controlul, prin el, a majorității parlamentare, în scopul trecerii unor acte normative în favoarea celor pe care îi reprezintă Zuckerman.

Iată câteva pasaje:

- ”Unul dintre marii finanțatori ai campaniei lui Donald Trump a fost și rămâne Commercial & Industrial Security Corporation (CISCO), conglomerat multinațional și lider mondial în domeniul IT, specializat în realizarea rețelelor de securitate cibernetică. Jared Kushner, consilierul și totodată ginerele Președintelui american, este cel care ține legătura dintre administrație și donatorii săi și care a susținut candidatura lui Adrian Zuckerman (Zaharescu) pentru funcția de ambasador al SUA în România”.

- ”Descoperirea meritelor liderilor PSD de către ambasadorul Zuckerman (…) Evident, ambasadorul are nevoie de majoritatea parlamentară pesedistă pentru a trece legislația de care are nevoie CISCO”.

- ”Reducerea forțată a concurenței pe piața românească duce la creșterea costurilor de construcție a rețelei 5G. Dacă măsura ar viza și contractele în curs de executare, firmele lezate vor cere despăgubiri care vor fi, până la urmă, plătite din buzunarul contribuabilului. Dacă se va pune problema înlocuirii imediate a echipamentelor deja achiziționate, dincolo de întârzierile în construcția rețelei, prețurile realizării ei vor spori enorm”.

- ”De unde va putea lua Guvernul României banii pentru acoperirea acestor cheltuieli? De la UE în nici un caz. Până la urmă paguba va fi acoperită tot de consumatorul final. Este tot ce mai lipsește românilor după presiunea enormă pusă asupra economiei naționale de pandemia Covid 19”.

- ”În plus, mai sunt costurile deteriorării relațiilor dintre România și China. Este oare România post-pandemică interesată să se implice în disputa tehnologică chino-americană?”.

- ”Huawei va fi gonită din România cât de curând în baza legii inițiată de guvernul său liberal (L. Orban) și adoptată de parlamentul său social-democrat (M. Ciolacu)”.

În aceste condiții, mai contează că reglementările preconizate, care vor fi susținute de Ciolacu, încalcă principiile economiei de piață, Constituția României și acordurile internaționale privind libertatea comerțului?

În plus, atrage atenția Severin, ”mai sunt costurile deteriorării relațiilor dintre România și China” – partener tradițional nu doar al României, ci și al socialiștilor europeni și români!

Și care va fi rezultatul la care Marcel Ciolacu pare gata să contribuie? În nici un caz nu va aduce României respectul și sprijinul aliaților occidentali, ”ci numai disprețul și neîncrederea lor; și nu îi va păstra partenerii orientali, ci îi va transforma în adversari”, e de părere Severin.

”Este consecința unei politici ghidate exclusiv de interese personale și meschine jocuri de putere parohială, care exclud orice căutare a echilibrului între principii și interese, între ținte și resurse, între termenul scurt și cel lung, între urgent și important, precum și între loialitatea față de aliați și loialitatea față de propria națiune”, scrie fostul ministru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

868
Tagurile:
Adrian Zuckerman, Marcel Ciolacu, Adrian Severin
Dan Dungaciu

Dan Dungaciu: Ca și Ucraina, palestinieni vor atragă atenția

98
Expertul în probleme răsăritene apreciază că demersurile palestiniene pot fi analizate în paralel cu tensionările din Ucraina, prin legătura cu schimbarea de la Washington.

BUCUREȘTI, 12 mai – Sputnik. Sociologul Dan Dungaciu, directorul Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române și președinte al Fundației Universitare a Mării Negre a comentat situația gravă din Orient, conflictul sângeros dintre israelieni și palestinieni din ultimele zile.

Profesorul Dungaciu pune acest conflict la intersecția a două paradigme – aceea a șirului interminabil de conflicte arabo-israeliene în problema palestiniană și teritoriilor ocupate, dar și a schimbării de la Washington.

Într-o intervenție la Antena 3, Dan Dungaciu a subliniat diferența majoră de atitudine între administrațiile Trump și Biden.

Dungaciu a subliniat că. ”în timp ce Trump a avut un program coerent în privința Orientului, a rezolvării conflictelor israeliano – arabe, făcând pași istorici în acest sens, precum acordurile Israelului cu EAU și Bahrein”, administrația  Biden nu are și nu pare la fel de apropiată de Israel.

În aceste condiții, palestinienii s-au gândit că e bine să atragă atenția administrației americane asupra lor, să reintre în jocul din care fuseseră scoși în planul secundar prin acordurile încheiate de state arabe puternice cu Israel, consideră Dungaciu.

Expertul în probleme răsăritene apreciază că inițiativa palestiniană este asemănătoare cu cea a tensiunilor din Ucraina. Asta pentru că Biden are o relație cu Ucraina mult mai apropiată decât Trump – și legată de interese personale, adăugăm noi. Iar Trump urmărea să facă direct înțelegerile cu Rusia.

Concluzia lui Dan Dungaciu este clară – ca și Ucraina, palestinienii vor să atragă atenția SUA, să reintre în jocul administrației de la Washington, ca jucători. 

98
Tagurile:
Palestina, Ucraina, Dan Dungaciu
Tematic
Galerie foto: Schimb de atacuri aeriene între Palestina și Israel
Palestina aprobă vaccinul Sputnik V înaintea altor state din Orientul Mijlociu
Palestina: Forțele israeliene lovesc ținte în Gaza după un atac cu rachete lângă Sderot

Загрузка...
Iosefina Pascal

Iosefina Pascal de pământ cu cel mai puternic om din sistemul de Informații!

926
(reînnoit 07:28 12.05.2021)
Tânăra activistă și jurnalistă dă dovadă de un curaj ieșit din comun și pune la punct un înalt personaj în fața căruia au tăcut toți!

BUCUREȘTI, 12 mai – Sputnik. Printr-o recentă declarație șocantă, șeful de facto al Comunității Naționale de Informații, consilierul de stat (de la Președinție) Constantin Dudu Ionescu acuza Colegiul Medicilor de ”atitudine lipsită de responsabilitate” în cazul doctorilor care au alte opinii față de măsurile anti-Covid și tratamente – și exemplifica prin speța Flavia Groșan.

Mai mult, Dudu Ionescu consideră că și libertatea este prost înțeleasă – asociind libertatea opiniilor unor medici cu… această ”proastă înțelegere”!

”În democrație și, mai ales cu libertatea care vine, intervine un concept extraordinar de greu care, în opinia mea, nu a devenit încă parte a înțelegerii noastre a ceea ce înseamnă libertate. Și anume responsabilitate: responsabilitate instituțională, responsabilitate a societății, responsabilitate individuală”, a spus Ionescu săptămâna trecută, la lansarea Barometrului de Securitate al LARICS.

Politicianul consideră relevant cazul Flavia Groșan, când Colegiul Medicilor s-a autosesizat, față de opinia doctoriței pneumolog cu privire la protocoalele COVID-19 din spitale că ”sunt proaste”.  (sursa: RFI.ro)

”Colegiul Medicilor pe bună dreptate s-a adunat atunci, numai că sfârșitul a fost următorul: a fost o discuție colegială”, spune nemulțumit Ionescu. ”Concluzia mea, a unui cetățean, (…)  dacă mă duc într-un spital COVID o să am o problemă cu protocolul. Ce fake-news? Nu mai e nevoie de niciun fake news... Colegiul Medicilor care, printr-o atitudine lipsită de responsabilitate, nu a spus NU acestor aserțiuni pe care un confrate de-al domniilor lor, ci dimpotrivă prin lipsă de responsabilitate nu a acționat...”.

Într-o analiză dură, ”specialitatea casei”, jurnalista independentă și activista pentru democrație Iosefina Pascal îi răspunde lui Dudu Ionescu, fără să pară deloc impresionată de funcția acestuia.

Iosefina Pascal constată de la bun început: ”Consilierul lui Iohannis, Constantin Dudu Ionescu, tătucul serviciilor, vrea eliminarea vocilor care critică restricțiile ilegale și discriminatorii și sancționarea medicilor care contestă protocoalele oficiale”.

Și, atrage atenția jurnalista – ”Tot zilele astea, serviciile germane i-au încadrat pe contestatarii restricțiilor la categoria "teroriști"”.

După ce face o interesantă trecere în revistă a parcursului lui Dudu Ionescu (politic și profesional), pe care merită să o citiți pe blogul jurnalistei, se ajunge la următoarea observație: prin poziția actuală, Ionescu poate solicita (serviciilor secrete) ”declanşarea unor operaţiuni prin care să se obţină orice informaţie  care ar fi necesară la nivelul CSAT”.

Ori, asta este extrem de grav, consideră Iosefina Pascal, ”pentru că în actualul context socio-geo-politic în care drepturile omului sunt încălcate la ordinea zilei, Constituția a devenit un fel de curpapier al politrucilor, libertatea de exprimare este îngrădită, iar dovezile științifice au devenit “fake news” pentru Dudu Ionescu” – și reproduce afirmațiile demnitarului.

Mai mult, trecutul lui Ionescu – subliniat din nou de jurnalistă – arată că în acceptul fostului ministru țărănist (ce-ar fi zis oare Coposu?!) acțiunile dure al jandarmilor sunt numite ”relativ civilizate” (?!), pentru că ”nu este posibil să acționezi preventiv in cadrul unor proteste”.

Ei bine, problema de fond este că Dudu Ionescu ”opinează că libertatea BINE ÎNȚELEASĂ într-o democrație înseamnă sancționarea unui medic care nu se face vinovat de malpraxis, ci de delict de opinie științifică și de o rată a vindecării prea mare în rândul pacienților”, subliniază Iosefina Pascal!  

Mai mult, jurnalista atrage atenția că Ionescu ”nu cere sancționarea și eliminarea doar în cazul doctoriței Flavia Groșan, ci în cazul tuturor medicilor care pun la îndoială protocoalele oficiale și grămăjoarele de grăsimi”.

”O astfel de gândire extremistă este periculoasă atunci când îi aparține omului care are serviciile la dispoziție și ordin”, punctează jurnalista, atrăgând atenția că ”avem deja precedentul creat de premierul Florin Cîțu care i-a numit “teroriști” pe protestatarii și contestatarii măsurilor de restricții ilegale și discriminatorii”.

Punând accentul pe calitatea sa de activist pentru democrație, Iosefina Pascal subliniază că opinia lui Ionescu este importantă ”tocmai pentru că el, împreună cu “Toți Oamenii Președintelui” pot decide mâine că orice opinie ce contrazice narativa diktată de guvern și OMS să fie considerată un act de terorism și de subminare a statului...totalitar”.

Aici, Iosefina Pascal revine la precedentul de mare actualitate creat în Germania,” tot de către serviciile secrete, care au atribuit calitatea de “teroriști” și extremiști tuturor activiștilor și protestatarilor care “pun în pericol statul german” contestând măsurile de restricții”.

Citând, Iosefina Pascal arată că ”Serviciul intern de informații din Germania (BfV) a declarat miercuri că va supraveghea membrii mișcării împotriva restricțiilor deoarece prezintă “riscul de a submina statul.””.

Concluzia jurnalistei este dură - ”Așadar, se confirmă nu doar începuturile apartheidului sanitar, ci și reîntoarcerea cenzurii, prigoanei și înfierării cu mânie proletară a opozanților Seringii&Fricii”.

Citiți întreaga anchetă jurnalistică pe blogul Iosefinei Pascal – merită, pentru că veți găsi multe alte date interesante. Și, de asemenea, poate citesc și cei din Colegiul Medicilor, pentru a-l întreba pe Dudu Ionescu ce a vrut să spună mai exact, ce gen de acțiune împotriva medicilor cu opinii proprii, nu ale sistemului, l-ar satisface?

Oricum, este o reacție unică – pentru că, se vede, nici Colegiul Medicilor, nici presa nu au reacționat după aceste declarații șocante ale lui Dudu Ionescu.

Întrebarea îmi revine fără voie – oare ce-ar zice Corneliu Coposu de modul de gândire al unui care s-a cățărat în politică și în funcții pe suferința lui? Dar Emil Constantinescu, cel în fața căruia a depus jurământul Ionescu, ca ministru?

926
Tagurile:
Dudu Ionescu, Iosefina Pascal

Загрузка...
Orbán Viktor

Ungaria nu accesează creditele UE pentru a nu se îndatora

0
(reînnoit 16:33 12.05.2021)
Ungaria și-a depus aseară planul național de redresare și reziliență (PNRR) la Comisia Europeană, dar nu accesează creditele din acest plan pentru a nu se îndatora.

BRUXELLES, 12 mai – Sputnik. Guvernul Ungariei a depus aseară planul naţional de redresare şi rezilienţă, iar acesta conţine proiecte de dezvoltare strategică în valoare de peste 7 miliarde de euro, pentru următorii şase ani, conform declaraților lui Szabolcs Ágostházy, secretarul de stat care în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului Ungariei, responsabil pentru planurile de dezvoltare decontate de UE.

Cele peste 7 miliarde de euro corespund numai granturilor ce revin Ungariei din fondul european de redresare 'NextGenerationEU' în valoare de 750 de miliarde de euro, guvernul ungar renunţând la creditele pe care le-ar putea accesa din acest fond pentru a nu se îndatora.

Szabolcs Ágostházy a spus că cel mai important element al planului maghiar îl reprezintă continuarea dezvoltării sistemului de sănătate, pentru care se doreşte alocarea a 34,1% din resurse.

Se va acorda o atenţie deosebită şi dezvoltării transportului ecologic, dezvoltării cuprinzătoare a sistemelor de educaţie – printre care cea a învăţământului superior, a învăţământul public, a formării profesionale şi a educaţiei adulţilor. Acestor două domenii li se vor aloca 25%, respectiv 20,4% din pachetul financiar, a precizat oficialul maghiar.

”Dezvoltarea învăţământului universitar se va face în principal cu fonduri care nu sunt europene'' pentru a nu alimenta disputa pe acest subiect cu Comisia Europeană, declarase luna trecută şeful de cabinet al lui Viktor Orban, Gergely Gulyas, arătând că Ungaria nu renunță la suveranitatea sa în fața Bruxelles-ului.

Restul resurselor urmează să fie utilizate pentru a facilita tranziţia către o economie circulară, pentru a dezvolta localităţile care au rămas în urmă şi pentru a sprijini iniţiativele care protejează mediul înconjurător, a mai spus Ágostházy.

El a arătat însă că domeniile de dezvoltare au fost aliniate de către Guvernul Ungariei la propriile obiective strategice naţionale. De asemenea, în baza unei decizii anterioare a guvernului maghiar, linia de credit disponibilă pentru Ungaria în cadrul instrumentului de finanţare al UE nu va fi utilizată deocamdată.

Guvernul maghiar se aşteaptă ca Ungaria să primească în luna august hotărârea de aprobare a planului de redresare, a declarat secretarul de stat.

0
Tagurile:
Viktor Orban

Загрузка...