Carmen Avram

Carmen Avram nu îi lasă nicio șansă lui Iohannis: cea mai clară dovadă minte sinistru!

9260
O documentare serioasă și o argumentație fără cusur – date care îl distrug prin precizia lor pe Iohannis și acuzațiile sale scoase parcă din epoci de sinistră amintire planetară

BUCUREȘTI, 31 iul – Sputnik. Reputata realizatoare TV devenită europarlamentar nu a uitat ce înseamnă o documentare serioasă și o argumentație fără cusur – iar asta o dovedește și prin reacția la acuzațiile șocante ale lui Iohannis la adresa PSD.

Reamintim că președintele, folosind tribuna Cotrocenilor, a făcut acuzații de o gravitate fără seamăn la adresa PSD, pe care îl socotește vinovat de răspândirea infectărilor și de morții din ultima vreme! ”Nu! Stimați pesediști, nu caut vinovați! Îi cunosc şi îi arăt cu degetul şi o să îi arăt şi astăzi cu degetul: pe voi!”, a spus Iohannis.

”Guvernul și-a făcut treaba, Președintele și-a făcut treaba, autoritățile și-au făcut treaba. Și atunci (…) PSD a acționat acolo unde are încă putere în Parlament. Au făcut harcea-parcea puțina legislație pe care am avut-o pentru a gestiona această pandemie. (…) PSD intenționat a creat o criză sanitară, pentru ca la sfârșit să vină și să critice Guvernul pentru măsuri care nu au putut fi luate. (…) Pentru PSD nu contează că mii de români s-au îmbolnăvit, că sute de români au murit (…)”.

Am citat pasaje din discursul istoric al președintelui  - pentru că nici un alt șef al statului, poate cu excepția lui Carol II, nu au făcut asemenea acuzații la adresa unui partid sau al unei grupări din România.

Carmen Avram îl face însă praf, punându-i datele pe masă, date care îl distrug prin precizia lor pe Iohannis și acuzațiile sale scoase parcă din epoci de sinistră amintire planetară.

Iată cele ”câteva date” prezentate de europarlamentarul Carmen Avram. Toate se referă la anul 2020.

7.01- China anunță planeta de răspândirea SARS-CoV-2;

30.01 - OMS declară criză sanitară la nivel global;

11.03 - Directorul OMS anunță că "epidemia de SARS-CoV-2 poate fi definită ca pandemie".

Nota bene ”În aceeași zi, K.W. Iohannis, după ce "s-a interesat" de primii infectați: "Mai mulți dintre ei au simptome foarte ușoare, de tip răceală (...), asta ca să demitizăm un pic boala, fiindcă am citit câteva articole ieri, unde se vorbea despre un virus ucigaș, într-o manieră foarte apocaliptică."”, notează Carmen Avram;

24.03 - K.W.Iohannis anunță carantină totală în România;

31.03 - Guvernul anunță "măsuri obligatorii de protecție împotriva noului coronavirus";

9.04 - 1800 de oameni se înghesuie pe aeroportul din Cluj, ca să plece la sparanghel;

Nota bene – nici până acum nu s-a descoperit cum și cine se face vinovat de această operațiune, în condițiile în care sute de români sunt bolnavi în Germania.

15.05 - prima ridicare parțială a restricțiilor, ”urmată de o explozie de cazuri noi (revenind la numerele din vârful pandemiei)”;

29.05 - apare fotografia cu premierul Orban și membri ai cabinetului, ”fără mască, bând whiskey și fumând în sediul Guvernului”;

31.05 - Buletine de ştiri: 300 de mii de români au fost amendați ”pentru că nu au respectat restricțiile, valoarea amenzilor ajungând la halucinanta sumă de 130 de milioane de euro”;

1.07 - CCR explică de ce măsurile Guvernului au fost neconstituționale: ”pentru că sunt o "veritabilă privare de libertate"”;

6.07- Guvernul e nevoit să dea o nouă lege a măsurilor de sănătate publică, în care, potrivit site-ului Ministerului Sănătății, ele "permit inclusiv limitarea unor drepturi și libertăți fundamentale"

De exemplu: ”despărțirea copiilor de părinții infectați, distrugerea de bunuri în familiile afectate etc.”

8.07 - "România este pe primul loc în Uniunea Europeană la cazurile noi de coronavirus înregistrate în ultimele 24 de ore" (Digi24)

9.07 - Noua lege ”corectată de aberații” e votată în Camera Deputaților;

18.07- legea trece și de Senat;

21.07- apare poza cu K.W.Iohannis fără mască la Summit-ul UE;

Notă importantă: ”iunie, iulie - România petrece fără niciun fel de verificări privind respectarea măsurilor de siguranță”;

30.07- K.W.Iohannis- "PSD e de vină".

Un singur comentariu de final: Totul e ”Clar”.

O precizare: sintagma ”minte sinistru” se justifică prin aceea că minciuna și manipularea legate de morți și de suferinzi nu pot fi decât sinistre. În nici un caz politice – decât, repet, dacă ne referim la perioade de tristă amintire planetară.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

9260
Tagurile:
PSD, epidemie, Pandemie, coronavirus, Klaus Iohannis, reacție, Carmen Avram
Tematic
Iohannis îi crede pe românii cu alte idei BOLNAVI MINTAL - iar TVR propune o ”conspirație”
Șerban Nicolae, ripostă pentru Iohannis – îl face praf, piesă cu piesă!
Cel mai dur atac la Iohannis: „un robot care împrăștie ură în societate”
 Paul Stănescu

Prima contradicție la vârful PSD, între Stănescu și Dâncu: ”Trebuie moarte pentru voturi?”

113
Paul Stănescu: ”Este exclus să mai intervină o nouă amânare”. Vasile Dâncu: ”Ar fi rațional ca alegerile din 27 septembrie să se amâne - cea mai bună ocazie ar fi în martie 2021”

BUCUREȘTI, 11 aug – Sputnik. Acum puțin timp mass media a publicat un ”mesaj intern trimis filialelor județene social-democrate” de către secretarul general interimar Paul Stănescu, prin care se anunță ferm: ”Dragi colegi, alegerile vor avea loc pe 27 septembrie. Este exclus să mai intervină o nouă amânare”.

”Au rămas mai puțin de 50 de zile până la alegeri”, scrie Paul Stănescu, arătând că ”de ceea ce vom face în acest interval va depinde soarta partidului nostru. Nu mai e mult, deci vă rog să ne mobilizăm la capacitate maximă”.

În mesajul publicat de ”Știri pe surse”, Stănescu își exprimă convingerea  că, fiind partidul cu cei mai mulți primari ”trebuie să ne luptăm cu toate forțele noastre pentru a ne menține acest statut, care arată forța PSD - am convingerea că, dacă ne mobilizăm bine putem obține un rezultat peste așteptări”.

Deci Paul Stănescu simte nevoia unei confirmări a faptului că PSD susține alegerile din 27 septembrie. De ce asta? Pentru că, recent, noua vedetă a PSD, Vasile Dâncu, proaspăt numit președinte al Consiliului Național, deși abia revenit în partid, a exprimat o opinie contrară – alegerile locale și parlamentare ar trebui organizate în martie 2021, odată cu o preconizată oprire a pandemiei.

”Populaţia este îngrijorată - ne trebuie moarte pentru voturi?”, a comentat Dâncu opțiunea 27 septembrie. ”Ar fi rațional ca alegerile din 27 septembrie să se amâne - cea mai bună ocazie ar fi în martie, cu o pauză de o săptămână pentru alegerile locale şi parlamentare”.

Mai mult, conform EvZ.ro, Vasile Dâncu consideră că însăși moțiunea de cenzură ar trebui motivată prin oprirea Guvernului de a face alegeri pe 27 septembrie, periclitând astfel populația.

”Nu poţi argumenta căderea Guvernului, doar prin greşelile făcute”, spune Dâncu, ”Această moţiune trebuie argumentată şi prin dorinţa Guvernului de a face alegeri în vreme de coronavirus”.

Moțiunea de cenzură este ”o cerere socială, un val de nemulţumire faţă de Guvern - oamenii îşi doresc asta”, a spus Dâncu, conform EvZ.ro. ”Activul de partid vrea sânge, o bătălie la centru pe care să o ducă şi ei. Guvernul trebuie eliminat ca sa nu influenţeze alegerile. Face cadouri în vreme de coronavirus”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

113
Tagurile:
PSD

Загрузка...
Elena Udrea și Traian Băsescu

Elena Udrea - reacție surprinzătoare după ce s-a confirmat Băsescu candidează!

200
În ultima vreme relațiile celor doi păreau a se fi răcit – mai ales de când fosta preferată a ”președintelui jucător” a devenit realmente hăituită de procurori pentru fapte de care, evident, nu are cum să fie singura vinovată

BUCUREȘTI, 11 aug – Sputnik. Da, a apărut o confirmare oficială! Traian Băsescu candidează la Primăria Capitalei. Ceea ce părea doar un element de presiune destinat obținerii unor poziții pentru candidații PSD sau a propriei siguranțe, evoluează – deși, probabil, scopul rămâne același.

Apropo de propria siguranță, în privința lui Băsescu, sigure par două chestiuni: NU are cum să câștige Primăria Capitalei, în competiția cu PSD și PNL; NU va renunța la poziția de europarlamentar, mai ales cu un dosar penal în vizor.

Deci, probabil, va face atât spectacol în campanie… câte avantaje va obține de la PNL și Iohannis.

Confirmarea oficială a venit de la Eugen Tomac, liderul formal al PMP, care a scris pe pagina de Facebook:

”În atenţia tuturor colegilor şi susţinătorilor PMP! Vă invităm să ne susţineţi în campania de strângere de semnături pentru viitorul Primar General al Municipiului Bucureşti! Cu Băsescu înainte! Toţi pentru Bucureşti”.

După acest prim anunţ oficial a reacționat și fondatoarea PMP, Elena Udrea: ”Gata, s-a terminat cu gluma!”

”Candidaţii şi susţinătorii lor, cei aflaţi la vedere sau ascunşi aiurea, prin «păduri», îşi pot lua galetuşele din nisip şi pot merge acasă! Traian Băsescu, candidează! Şi că întotdeauna, câştigă”, a scris Elena Udrea.

Sigur, Traian Băsescu câștigă… dar ce? Probabil, propria imunitate și, cine știe, poate a altora?

”Se face din nou politică în România. Se face din nou administraţie în România”, a adăugat Elena Udrea.

Este o reacție surprinzătoare, pentru că în ultima vreme relațiile celor doi păreau a se fi răcit – mai ales de când fosta preferată a ”președintelui jucător” a devenit realmente hăituită de procurori pentru fapte de care, evident, nu are cum să fie singura vinovată.

Se reia relația sau… Băsescu are în plan o negociere care i-ar aduce mai multă liniște, inclusiv din partea Elenei, mereu surprinzătoare?... Și, poate, periculoasă?

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

200
Tagurile:
Traian Băsescu, Elena Udrea

Загрузка...
Stație spațială internațională

Forțele spațiale ale SUA vor putea desfășura operațiuni ofensive

0
(reînnoit 18:47 11.08.2020)
Forțele spațiale ale Statelor Unite vor putea desfășura operațiuni ofensive în cazul în care va fi necesar, se spune în doctrina acestor noi forțe armate.

CHIȘINĂU, 11 aug – Sputnik. Forțele spațiale ale SUA, în caz de necesitate, ar putea desfășura acțiuni ofensive și să atace obiecte terestre și în spațiul cibernetic, se menționează în doctrina acestor noi forțe armate ale Statelor Unite.

Donald Trump
© Sputnik / Алексей Витвицкий

În documentul, întitulat “Forța spațială” (Spacepower) se specifică destinația trupelor spațiale și se explică de ce SUA considera spațiul cosmic un câmp de acțiuni militare. În doctrină operațiunile militare în spațiu sunt tratate ca o formă separate a acțiunilor militare, nu ca o sferă aflată în competența altor trupe.

Operațiunile ofensive, potrivit doctrinei, pot fi desfășurate “atunci când este justificat”. În special, pentru contracararea inamicului care vrea să obțină accesul la sfera spațială sau să o utilizeze în interese proprii. Acțiunile ofensive, precum se menționează, “au o importanță deosebită pentru obținerea supremației în spațiu”.

“Operațiunile ofensive au ca țintă capacitățile spațiale și sistemele de apărare antispațială a inamicului, diminuarea eficienței și letalității forțelor inamice în toate domeniile. Operațiunile ofensive sunt îndreptate spre atingerea supremației și a capacității de a neutraliza misiunile spațiale a inamicului până ca acestea să fie utilizate împotriva unor forțe aliate”, se spune în document.

Forțele spațiale menționează că desfășurarea unor operațiuni ofensive nu se limitează la contracararea sistemelor de apărare antirachetă a inamicului, ci poate avea loc în raport cu “întreaga gamă a potențialului antisatelit a potențialului inamic”. În această categorie sunt incluse țintele terestre și obiectivele din spațiul cibernetic.

De asemenea, forțele spațiale își rezervă dreptul de a desfășura operațiuni defensive – atât pasive, cât și active. Cele din urmă sunt necesare “pentru distrugerea, lipsirea de mijloacelor ofensive ale inamicului, diminuarea capacității de a îndeplini misiunile sau diminuarea eficienței amenințărilor”.

Forțele spațiale ale SUA au fost înființate pe 20 decembrie 2019. În ianuarie 2020, în funcția de comandant al Comandamentului Forțelor Spațiale a fost numit generalul John W. Raymond.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Spațiul cosmic, SUA
Tematic
Forțele Spațiale Ruse în acțiune
Trump: SUA au rămas în urma Rusiei în dezvoltarea forțelor spațiale
Trump a semnat decretul de înființare a forțelor spațiale

Загрузка...