Radu Tudor

Radu Tudor, VACCINUL și o întrebare cheie pentru Iohannis! Sau o MEGA afacere?

781
(reînnoit 17:17 22.07.2020)
Cursa pentru vaccinul anti-COVID a devenit o bătălie în sine – iar propaganda NATO se implică pentru cumpărarea de către România a produsului nefinalizat al celei mai mari firme din Marea Britanie

BUCUREȘTI, 22 iul – Sputnik. Cunoscutul jurnalist și propagandist NATO Radu Tudor s-a implicat puternic în tematica Pandemiei, fiind un veritabil vârf de lance al ideilor extreme în privința periculozității virusului.

La el a apărut prima dată controversatul fost consilier al lui Băsescu, devenit academician, cu o teorie bombastică privind Covid – armă biologică. Tot Radu Tudor a avertizat că în tratament se folosesc tratamente de la Ebola și SIDA, inducând ideea că e un fel de combinație cu aceste maladii cumplite.

Pe pagina lui sunt terfeliți cei ce contestă panica indusă de autorități, procedurile aplicate și periculozitatea extremă – și e promovată minciuna manipulatoare că ar fi vorba de ”negaționiști”, care neagă existența virusului.

Evident, Radu Tudor a pomenit de atâtea ori ”ajutorul” dat de NATO și SUA României încât… cred că spațiul de emisie consumat cu această promovare în Prime time costă mai mult decât valoarea financiară a ajutorului respectiv.

O întrebare cheie – și un interes… broască?

Bun, acum însă Radu Tudor pune o întrebare cheie… care merită toată atenția: ”Domnule preşedinte Klaus Iohannis, domnule prim ministru Ludovic Orban, aţi securizat câteva milioane de doze de vaccin pentru România? Dacă nu încă, sper să o faceți URGENT”.

Mai mult, Radu Tudor dă exemplul Regatului Unit care ”a comandat 100 de milioane de doze din vaccinul cu perspective foarte bune al celor de la Oxford & AstraZeneca. Pentru a fi siguri în beneficiul populaţiei, guvernul UK a mai securizat alte zeci de milioane ale altui producător, aflat în fază avansată”.

Surprinzătoare insistența lui Radu Tudor! Păi parcă specialiștii, medicii, trebuie să decidă dacă un vaccin sau altul sunt bune! Specialiști români, desigur! Ce face RT, cere să se cumpere pentru că zic străinii?! Păi aceia zic și să nu te izoleze cu forța, de exemplu!

Spun ”cumpere”, pentru că oare cum se traduce să ”securizeze”?! În cel mai bun incasso documentar, dacă nu avans – sau chiar plată în avans? Și, da, probabil despre asta e vorba – plată în avans, în situația actuală.

Și, ce să vezi, acum mai bine de o lună, pe 16 iunie, dr. Alexandru Rafila anunța că ”România a făcut un precontract pentru achiziționarea vaccinului anti-Covid dezvoltat de AstraZeneca”. Dar, atenție ”dacă acesta se va dovedi eficient”. Deci, se poate spune că obținerea produsului este ”securizată”!

Însă, cu tot precontractul, grijuliul jurnalist propagandist continuă – și mai pune o întrebare: ”Câţi bani se pun la dispoziție pentru vaccinarea românilor anti-SARS-COV-2?”. O întrebare aparent corectă – dacă ar fi fost independentă – nu conjugată cu ”oferta” britanică!  Iată și continuarea care ne dă de gândit:

”Trebuie să ne grăbim, în decembrie e posibil să apară pe piaţă, iar noi să nu fim prinşi pe picior greșit, din nou. E un comandament crucial pentru viaţa românilor, să avem la dispoziţie vaccinul care ne va imuniza în faţa noului coronavirus!”.

Pe bune? Dar de unde știi asta? De unde știi că e vaccinul potrivit – cum ar fi să arunce statul o mulțime de bani pe ceva care prezintă ”perspective foarte bune”? De ce atâta insistență?...

Paranteză… cu Bill Gates

Cine și ce este AstraZeneca? Pe scurt, cea mai puternică firmă din Marea Britanie, cu o activitate multiplă – inclusiv în domenii strategice – extracție, energie. A cumpărat și celebra Shell – Royal Dutch Shell. Plus că, în pandemie, e în discuții de fuziune/preluare cu colosul american Gilead, cel care anunța primul succesul Remdesivir.

Încă o paranteză – ce este cu vaccinul Oxford – AstraZeneca? E cel finanțat de Bill Gates. Și nu, am crezut în ”teoriile conspirației” cu Bill Gates. Dar, cine știe, poate ne convinge Radu Tudor.

Pot exista și alte oferte, chiar mai potrivite pentru specificul nostru genetic

Exemplul Rusiei – o companie din cadrul Fondului Rus pentru Investiții Directe,  R-Pharm a încheiat un acord cu AstraZeneca ”pentru stabilirea completă și producția vaccinului Oxford în Rusia”.

Rusia lucrează la propriul vaccin, aflat într-o fază superioară de testare, iar ”achiziția vaccinului dezvoltat în Marea Britanie are rolul să completeze, nu să înlocuiască vaccinul propriu, pe care Moscova se concentrează să îl dezvolte”, a precizat președintele Fondului Rus, Kirill Dmitriev.

Deci, oferte ar mai putea exista – iar testarea ar putea indica o altă soluție decât cea pe care personaje precum Radu Tudor vor să o impună. Mai mult, e posibil ca vaccinul din Rusia să fie mai potrivit specificului genetic românesc – atât din cauza înrudirii celor două popoare, cât și a regimului de vaccinări și alimentație, de câteva generații, relativ asemănător în blocul socialist și în estul Europei.

Rămânem cu întrebarea de la început: de ce promovează insistent Radu Tudor cumpărarea acestor vaccinuri în fază de testare? (când, repet, e încheiat deja un precontract!) Hai să mai vedem câteva detalii.

SMURD – un Comitet director… tare pe linie informativă!

Apropo de achiziții rapide, fără licitații, asta e o problemă pusă de Raed Arafat!  Care chiar cerea un fel de imunitatea pentru achizițiile COVID! Ce legătură există între Arafat și Radu Tudor? Multă lume știe – cunoscutul jurnalist e în Consiliu director al Fundației pentru SMURD.

Da, alături de alte persoane dedicate ”idealului” NATO - generalul Vladimir Secară, fost șef al IGSU (și ne oprim aici!).

Apoi, Adrian Diță – fost șef al ANCOM (instituție din zona de maximă securitate), actualmente Președinte al Oficiului de Compensare pentru Achiziţii de Tehnică Specială, care, ce să vezi, se ocupă de… achizițiile Offset! Cele pe care le evită partenerul strategic – și le cere de zor industria noastră militară!

Al membru Consiliului Director este Emil Hurezeanu, fost angajat al Europa Liberă, postul înființat de CIA! Și mai sunt și alții. Deci… interesantă echipă!

Consiliul fundației pentru SMURD
Consiliul fundației pentru SMURD

Concluzie și… precedentul insistenței pentru ”Patriot”

Concluzia? Da, e corect să aflăm dacă există o rezervă specială pentru un vaccin – deși există rezerva la dispoziția primului ministru, suficientă! – dar de ce e necesară insistența asta?! Mai ales că, se știe, insistența lui Radu Tudor a corespuns… intereselor NATO – și niciodată nu a pus problema dacă românii ar trebui întrebați dacă sunt de acord cu achiziții masive, cu prezența militară străină, cu tensionarea relațiilor cu Rusia etc.

Apropo – cele 700 milioane date în avans de generalul Ciucă pentru ”Patriot”, la câteva săptămâni de când PNL-ul (susținut de Radu Tudor) a preluat guvernarea, acei bani nu erau buni pentru vaccin? Dar cele 330 de milioane euro pe care vrem să le băgăm în nebunia NATO de la Câmpia Turzii… poate chiar anul acesta?

Așa încât, în momentul în care unul ca Radu Tudor promovează achiziții mari – ne gândim la trecut – și ne întrebăm, oare e ca în cazurile de mai sus? Achiziționăm ceva scump, care nu ne folosește la nimic?... Nu cred că ar fi bine în cazul vaccinului anti-Covid. 

***

Și dacă vă puneți întrebarea – contează atât de mult banii României pentru acei mari și tari? Răspunsul e DA, contează - dar mai importantă e dominația mondială a unui producător și a unui produs care, iată, e prezentat ca elixirul vieții! Ce ar fi putut face producătorul leacului minune contra ciumei din secolul XIV? Ar fi fost privit ca un zeu! Ar fi putut porunci unor populații întregi să-i facă orice voie! Ori, din multe puncte de vedere, mentalitatea noastră nu e atât de diferită de a secolului ciumei.

781
Tematic
Radu Tudor, omul NATO, trage un semnal neobișnuit de alarmă – Gravitate maximă!
Gafă: Generalul Ciucă e făcut praf… din cauza unei postări ridicole a lui Radu Tudor!
Radu Tudor, greșeală: românii, REVOLTĂ totală la cererea ”NATO să se implice în Orient”
Economistul Dan Diaconu dă în vileag ”afacerea” legată de VIRUS, legătura cu Radu Tudor
Radu Tudor, făcut praf de proprii cititori - a insultat grosolan și a mistificat istoria
Partenerii Antena 3, reținuți de poliție! Radu Tudor cere ”reacţie fermă de la Washington”

Analiști de top: ”Exiști, ca stat, doar în calitate de servitor al SUA”

340
(reînnoit 07:18 14.05.2021)
Doi analiști de top fac praf ”rezultatele excepționale” anunțate de Iohannis și Cîțu, desființează lauda de sine a președintelui, premierului și chiar a șefului diplomației

BUCUREȘTI, 14 mai – Sputnik. Avem rezultate excepționale, spune cu convingere premierul, președintele susține ideea și aclamă guvernul ”său” ca fiind singura soluție – și autorul unei adevărate salvări a României.

Doi dintre cei mai buni cunoscători ai realităților românești, Constantin Gheorghe, consilierul politic al lui Ion Iliescu și Adrian Năstase, și fostul ministru al Economiei și Finanțelor, Varujan Vosganian, desființează complet aceste opinii mai mult decât favorabile.

Astfel, referindu-se la starea României, Constantin Gheorghe scrie o înșiruire teribilă:

”Inflație. Prețuri demente la energie, gaze, combustibili. Șomaj în creștere. Scăderea puterii de cumpărare. Pensii de mizerie pentru covârșitoarea majoritate a pensionarilor. Sistemul public de sănătate făcut zob. Sistemul de educație pus la pământ. Deficitele bugetar și comercial, în creștere. Averea publică, vândută pe nimic”.

Iar în aceste condiții ”împrumutăm ca nebunii” și ”aruncăm bani cu lopata în înarmare și manevre militare de tot râsul”.

”Dar o națiune fericită dă din coadă când i se permite să intre în cârciumă, să nu mai bea acasă! Și își iubește Conducătorii!”, scrie ironic Constantin Gheorghe.

Varujan Vosganian se referă la succesele diplomației românești, care se laudă cu „summit-uri” și diverse întâlniri internaționale la care, de fapt, nu a făcut decât să susțină… opiniile altora, mai ales ale „partenerului strategic”.

”Diplomația noastră nu caută atât colaboratori, cât mai ales protectori ai căror vasali să fim”, scrie Varujan Vosganian. ”Dacă ar căuta colaboratori, ar alege, de pildă, statele Europei centrale, cu care avem o seamă de similitudini de natură istorică, economică și culturală și împreună cu, printr-o seamă de poziții comune, am putea avea o anumită pondere în Uniunea Europeană și nu numai”.

În același sens al dependenței de ”protector” completează idee și Constantin Gheorghe: ”Acum exiști, ca stat, doar dacă vrea Washingtonul, și doar în calitate de servitor al SUA. Și de client pentru armamentul lor!”.

340
Tagurile:
SUA, România

Загрузка...
Строительство газопровода Северный поток — 2 в городе Любмин в Германии

îngropi miliarde de euro: Se va reuși finalizarea ʺNord Stream până în octombrie?

265
(reînnoit 18:40 13.05.2021)
Pasiunile din jurul ʺNord Stream – 2ʺ nu se potolesc. Departamentul de Stat continuă să amenințe Europa cu sancțiuni.

CHIȘINĂU, 13 mai – Sputnik, Irina Badmaeva. Deși Lumea Veche este conștientă de necesitatea combustibilului albastru rusesc, viitoarele alegeri din Germania pot afecta semnificativ perspectivele proiectului. Acest lucru înseamnă că trebuie să se grăbească cu finalizarea lucrărilor. Când va fi tăiată panglica roșie – a aflat Sputnik.

Termen până la alegerile pentru Bundestag

Conducta de gaz va fi finalizată până la 26 septembrie, a declarat ambasadorul Rusiei în Germania, Serghei Neceaev. "Dacă vremea va fi bună, ne vom mișca mai repede", a adăugat el. Au rămas de așezat o sută de kilometri de țevi.

După alegeri, verzii pot ocupa poziții puternice în Bundestag, iar ei, să spunem așa, nu susțin acest proiect. Așadar, pe 3 mai, organizația neguvernamentală germană de protecție a mediului (NABU) a depus o cerere la Curtea Administrativă din Hamburg. Ecologiștii consideră că ʺNord Stream – 2ʺ va dăuna Mării Baltice.

În plus, în curând, Angela Merkel, care este loială gazoductului rusesc, va părăsi postul de cancelar. Nu este încă clar cine va veni la putere. Dar sunt mulți bani în joc.

"Acum, întrebarea este dacă vrem să îngropăm zece miliarde de euro la fundul mării. Europa trebuie să decidă", subliniază Serghei Neceaev.

În UE, opiniile sunt de mult timp împărțite. Conducta de gaz trece prin apele teritoriale ale Germaniei, Finlandei, Suediei și Danemarcei. Primele trei țări au aprobat destul de rapid construcția. S-a opus doar Copenhaga, dar, în cele din urmă, a căzut de acord și ea. În schimb, Cehia, Polonia, Ungaria, Slovacia, România, Croația sunt categoric împotrivă. Ca să nu mai vorbim de Ucraina. Nimeni nu vrea să-și piardă statutul de țară de tranzit.

Apropo, Varșovia și-a exprimat disponibilitatea de a se descurca fără combustibilul rus din 2022, când expiră contractul cu ʺGazpromʺ. Polonezii mizează pe conducta de gaz Baltic Pipe, care se construiește spre platforma continentală norvegiană în Marea Nordului. Restul – gaz natural lichefiat de peste ocean (GNL), cu care americanii sunt pregătiți să inunde europenii.

În ciuda sancțiunilor
Capacitatea totală a celor două linii ale ʺNord Stream – 2ʺ este de 55 de miliarde de metri cubi pe an. Lungimea este de 1234 kilometri.

Construcția a fost suspendată în decembrie 2019 când compania Allseas s-a retras din proiect din cauza sancțiunilor americane. Un an mai târziu, lucrările au fost reluate. Dar Washingtonul continuă să pună bețe în roate.

Bugetul pentru apărare al SUA pentru anul 2021 a extins din nou restricțiile. Departamentul de Stat intimidează companiile europene. Până în luna februarie a acestui an, 18 participanți din UE au părăsit proiectul ʺNord Stream – 2ʺ.

Cu toate acestea, Europa este conștientă de importanța proiectului pentru securitatea energetică. Iar Kremlinul subliniază faptul că partenerii sunt consecvenți în intenția lor de a finaliza ʺNord Stream – 2ʺ.

Autoritățile germane au confirmat în repetate rânduri acest lucru – în special, pe 4 mai, ministrul de Externe al Republicii Federale Germania (RFG), Heiko Maas, a reconfirmat acest lucru în cadrul reuniunii miniștrilor de Externe ai țărilor G7 de la Londra. Adevărul este că RFG refuză cărbunele și energia nucleară. Pentru a trece fără probleme pe surse regenerabile, țara are nevoie de mai mult gaz.

Câteva zile mai târziu, pe 11 mai, copreședintele partidului ʺAlternativă pentru Germaniaʺ, Tino Chrupalla, a amintit: ʺCa stat suveran, trebuie să menținem relații de afaceri cu multe țăriʺ. Și a menționat că finalizarea construcției conductei de gaz este benefică atât pentru Germania, cât și pentru Rusia.

"Este imposibil să strice cooperarea economică eficientă pe termen lung cu revendicări politice de moment, așa cum ar dori SUA. Nimic personal, doar business", a declarat Maxim Cerneaev, profesor asociat la facultatea de economie a universității RUDN.

Dar există motive serioase de îndoială cu privire la faptul că panglica roșie va fi tăiată deja la sfârșitul lunii septembrie.

"Obstacolele nu sunt doar de natură juridică și politică – ritmul de lucru nu este mare. În perioada 19 aprilie – 10 mai, au fost așezați 3,1 kilometri. De la 1 aprilie până la 19 aprilie – 8,6 kilometri. Rezultă că în 40 de zile –11,7 kilometri sau o medie de 0,3 pe zi. Dacă continuăm așa, va fi nevoie de aproximativ 11 luni", consideră Mark Goihman, economist-șef la Centrul de informații și analiză TeleTrade.

Cu toate acestea, faptul că proiectul nu poate fi oprit se pare că a fost conștientizat chiar și de oponenții săi înfocați (deși nu s-au resemnat cu acest lucru). În ultimă instanță, pentru a evita noile sancțiuni, se poate de acționat prin firme subsidiare. Desigur, va dura mai mult timp, dar, după cum se spune, cu cât mergi mai încet, cu atât mai departe vei ajunge.

265
Tagurile:
Nord Stream-2

Загрузка...
Roni

Decontarea navetei pentru profesori: precizări importante

0
(reînnoit 11:05 14.05.2021)
Legislația prevede decontarea navetei personalului didactic, însă, în ciuda acestui fapt, banii nu ajung întotdeauna la beneficiar sau este nevoie de acțiuni în justiție pentru ca profesorii să își poată primi acest drept. Ce trebuie să știe cadrele didactice.

BUCUREȘTI, 14 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. Decontarea cheltuielilor de navetă reprezintă un drept al personalului didactic, prevăzut în legislație.

Din păcate, viața bate filmul – sau legislația, în cazul de față – așa că profesorii nu își primesc mereu aceste drepturi bănești.

Tocmai de aceea a fost nevoie ca dascălii să își caute dreptatea în instanță, fiind nevoie de mii de procese, prin care unitățile de învățământ și autoritățile administrației publice locale au fost obligate la plată. Vorbim despre alocarea sumelor reprezentând decontul navetei, care trebuie achitate integral, într-o singură tranșă.

Există, în continuare, situații în care sumele respective nu se plătesc, din diferite motive; între acestea cel mai des ne confruntăm cu refuzul  administrației locale de a aloca fondurile sau cu pasivitatea unităților de învățământ - care nu fac demersurile necesare, informează scoalaromaneasca.ro.

Sursa citată precizează câteva asemenea situații în care banii nu ajug la beneficiar din diferite motive.

Astfel, de decontarea cheltuielilor de navetă beneficiază cadrele didactice și personalul didactic auxiliar din unităţile de învăţământ - cu contract individual de muncă pe durată nedeterminată sau determinată.

Decontarea cheltuielilor de navetă se realizează pentru personalul didactic atât din mediul rural, cât și din urban, astfel:

a) fie prin decontarea abonamentelor pe mijloacele de transport în comun – auto, CFR, naval,

b) fie prin decontarea contravalorii biletelor pe respectivul mijloc de transport în comun,

c) fie prin decontarea carburantului la valoarea unui abonament pentru ruta respectivă sau pentru distanţe similare.

Obligația decontării cheltuielilor de navetă revine angajatorului - care face plata efectivă - și administrației publice locale - care prevede în buget și alocă unității fondurile necesare decontării navetei.

Profesoară
© Sputnik / Виталий Аньков

De asemenea, subliniază scoalaromaneasca.ro, nu există nici o prevedere legală care să dea posibilitatea administraţiei locale să deconteze preferenţial cheltuielile de navetă, numai pe anumite mijloace de transport sau numai cu anumite firme de transport, agreate de autorităţi.

Nu se poate refuza decontarea carburantului atunci când naveta se face cu autoturismul proprietate personală sau deținut legal cu orice titlu, cu excepția situațiilor în care există servicii de transport gratuit cu autovehiculele destinate transportului de persoane deţinute/asigurate de către autorităţile administraţiei publice locale sau de către unitatea de învăţământ, iar orarul mijloacelor de transport nu diferă cu mai mult de 2 ore de orarul/programul beneficiarului.

0
Tagurile:
Transport, cheltuieli, Profesori

Загрузка...