Dan Voiculescu

Dan Voiculescu propune o soluție specială pentru ieșirea din criza Pandemiei

361
”Ar constitui un fundament comun pe care se poate construi coeziunea și responsabilitatea socială, afectate grav de cei 10 ani de conflict intern din timpul mandatelor Băsescu”

BUCUREȘTI, 21 iul – Sputnik. Fără îndoială, prof.univ.dr. Dan Voiculescu este unul dintre cei mai compleți lideri actuali – profesor de economie internațională, mare om de afaceri, magnat media, fondator de partide și creator al celei mai de succes alianțe politice, USL.

Având aceste realizări și experiență, Voiculescu rămâne una vocile care merită ascultate în momente dificile, așa cum este actuala situație, a pandemiei.

Dan Voiculescu vine cu o propunere curajoasă și, probabil, salutară:  un Pact Național referitor la criza sanitară.

Profesorul arată că, dincolo de analizele individuale și de naturalele diferențe de percepții, este evident că ”Pandemia de Covid19 și consecințele sale de ordin administrativ, sanitar și economic reprezintă cea mai acută amenințare la adresa echilibrului și prosperității întregii umanități”.

În aceste condiții, Voiculescu consideră că ”în ciuda mizelor electorale imediate și a rivalităților din societatea românească – în care “moartea caprei vecinului” rămâne pentru unii, sinucigaș și obtuz, mai importantă decât propria supraviețuire” – se impune un pact național în privința crizei sanitare ”care să cuprindă, minim, trei prevederi esențiale”:

Transparență totală a activităților de combatere a Pandemiei, desfășurate de liderii politici și administrativi.

Abordări referitoare la Covid19 concentrate pe prevenție și responsabilitate – din partea Opoziției politice, a societății civile și a comunicatorilor publici.

Combaterea fermă a oricăror abuzuri sau dezinformări deliberate.

Deci, un pact bazat pe responsabilitate și transparență – fapt care conduce la o altă consecință – permanenta comparație cu situația din alte state, mai ales din UE, care au aplicat metode cu rezultate bune, atât în bătălia cu pandemia, cât și în refacerea economico-socială.

”Acest Pact – asumat deopotrivă de liderii politici, ai societății civile si de instituțiile media – ar constitui un fundament comun pe care se poate construi coeziunea și responsabilitatea socială, afectate grav de cei 10 ani de conflict intern din timpul mandatelor Băsescu”, punctează Dan Voiculescu.

Profesorul apreciază că, în confruntarea cu amenințarea globală, ”ale cărei efecte pe termen mediu și lung sunt încă imprevizibile”, este esențial ”să nu ne irosim resursele în confruntări meschine care vulnerabilizează întreaga societate românească”.

De aceea, conchide profesorul Voiculescu, alegerile locale și parlamentare – chiar dacă vor mai fi amânate – ”nu sunt o nouă ocazie la “reîmpărțiri de funcții”, ci o șansă de a consolida progresul României”.

”Pentru a fructifica această oportunitate, este necesar, înainte de toate, să ne asigurăm că națiunea noastră trece cu bine peste Pandemia de Covid19”, încheie Dan Voiculescu propunerea publicată pe blogul personal

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

361
Tagurile:
Dan Voiculescu, Pandemie
Tematic
”Lista lui Voiculescu”, o lecție pentru Guvern: cum să luăm IMEDIAT zeci de miliarde
Voiculescu, confirmat: nu se iau măsurile cerute, ”va fi o scumpire în lanț la alimente!”
Necunoscătoarea Birchall se supără din nou! Acum o ”atacă rușii, Tăriceanu și Voiculescu”
Ideea națională, pentru care au căzut Dragnea și Voiculescu, revine în forță! Plagiată?!
Lucian Romascanu, Marcel Ciolacu

PSD, anunț incendiar Parchetul General e vizat direct! Ar putea fi o lovitura zilei!

62
(reînnoit 12:10 12.08.2020)
Un demers care, dacă va fi dus până la capăt, ar putea schimba multe; dacă însă e precum precedentul… atunci PSD Ciolacu se face de râs

BUCUREȘTI, 12 aug – Sputnik. Fulminantul Raport al Curții de Conturi dă la iveală nereguli majore, care ar trebui preluate de organele de anchetă. Pentru cine nu știe, rapoartele Curții de Conturi nu se pot nici substitui anchetei procurorilor – și nici măcar NU e obligatoriu ca parchetele să se autosesizeze.

În acest context, PSD transmite un mesaj incendiar: ”Este obligatorie autosesizarea Parchetului în urma infracțiunilor constatate de Curtea de Conturi”.

Într-un text postat pe Facebook, ”Românii cu pandemia, Guvernul PNL cu hoția!”, PSD subliniază că în timp ce românii erau ținuți în case, ”Guvernul PNL a devalizat bugetul României!”.

”O spune clar ”Raportul Curții de Conturi privind cheltuielile Guvernului în starea de urgență”, care dezvăluie nu doar amploarea  jafului liberal, dar – ceea ce este și mai grav – demonstrează cu cifre faptul că Guvernul liberal a sabotat cu bună-știință sănătatea românilor!”, scrie PSD.

Iată care sunt motivele, extrase din Raport, pentru care Parchetul ar trebui să se ”autosesizeze”, așa cum le descrie PSD:

- Prejudiciu de aproape 700 de milioane lei

- 825 de cazuri de abateri, nereguli, erori și ilegalități

- Achiziția măștilor de protecție la prețuri de 100 de ori mai mari

- Achiziții de combinezoane și alte materiale sanitare la prețuri de până la 10 ori mai mari

- Subfinanțarea testării - doar 8 aparate PCR achiziționate din cele 32 pentru care au fost alocați banii în bugetul aferent perioadei  01.01. - 15.05.2020

- Punerea în pericol a vieții cetățenilor prin subfinanțarea secțiilor ATI

- Expunerea iresponsabilă a personalului medical din prima linie la îmbolnăviri, prin achiziții repetate de echipamente de protecție neconforme

- Alocarea cu întârziere și în mod deficitar a fondurilor pentru sprijinirea populației

- Plăți în avans de milioane de euro pentru ventilatoare care nu au fost livrate nici până în acest moment

- Plăți ilegale a costurilor de transport, livrare și manipulare a produselor contractate, deși acestea erau în sarcina furnizorului

- Achiziţii făcute prin contracte atribuite netransparent

- Salarii babane și sporuri acordate prin încălcarea legii

- Neplata la timp a şomajului tehnic (la finalul stării de urgență 21% din solicitări erau neachitate)

- Neplata la timp a indemnizației aferente părinților (la finalul stării de urgență 31% din cereri erau neachitate).

Sigur, apare întrebarea – de ce PSD nu face direct sesizare, pe baza Raportului Curții de Conturi – și cere PÎCCJ să se autosesizeze. O explicație ar putea fi că nu dorește să apară acuzații de politizare a CC – dar cred că e deja prea târziu pentru asta.

O altă explicație, mult mai logică prin fapte, este că PSD Ciolacu se limitează la vorbe, dar nu face nimic… concret, faptic!

Să ne amintim că pe 5 august – deci acum 7 zile - Marcel Ciolacu declara ”ferm”: ”PSD va depune AZI plângere penală la DNA împotriva tuturor reprezentanților PNL din Guvern și din teritoriu care au transformat instituțiile statului într-un rai al criminalității! Solicit organelor de urmărire penală ca acest dosar să fie soluționat cu celeritate!”

Da, de atunci au trecut 7 zile, iar ”AZI” nu a mai venit! Cam despre asta e vorba cu PSD Ciolacu.

”Guvernul PNL trebuie să plece urgent! Vom scăpa România de cel mai incompetent și hoț guvern din istoria României”, încheie PSD, o formulă care contrazice proverbul de bun simț ”câinele nu pleacă de la măcelărie”.

Deci PSD trebuie să gonească ”câinele” galben, nu să-i ceară, stupid, să plece!... Așa și cu ”autosesizarea” parchetului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

62
Tagurile:
PSD

Загрузка...
Mircea Badea

Mircea Badea, mesaj dur pentru USR și Băsescu: ”Lozincile voastre inepte și mincinoase!”

106
Băsescu, cel care azi li se pare tinerilor USR că umblă beat pe la televiziuni, a creat lumea din care USR se inspiră cu toate lozincile lor de azi

BUCUREȘTI, 12 aug – Sputnik. Cunoscutul realizator TV a avut o reacție dură după ce membri ai tineretului USR l-au luat la mișto pe Traian Băsescu, care părea a fi apărut beat la o emisiune.

Mircea Badea le-a atras atenția că degeaba râd ei de Băsescu – pentru că, de fapt, este cel care le-a creat „panteonul”, în frunte cu ”zeița” Kovesi.

”Poate pentru că sunt de la tineret și mai sunt și de la USR, nu au aflat exact cine este Traian Băsescu”, explică ironic Mircea Badea. ”Dragi, vorba vine dragi, membri de la organizația de tineret de la USR, Traian Băsescu este tăticul profesional al ăleia pe care o divinizați voi și anume Laura Codruța Kovesi”.

Cine este Kovesi? ”Este aia de credeți voi că s-a luptat cu corupții, cu penalii, toate lozinciile voastre inepte și mincinoase…”, le transmite teleastul. 

Altfel spus, el, Băsescu, care azi li se pare tinerilor USR că umblă beat pe la televiziuni, a creat lumea din care USR se inspiră cu toate lozincile lor de azi.

”Asta trebuie să știți: că ăsta de care faceți voi mișto și întrebați câte degete vede, a făcut-o pe Kovesi... Kovesi. El a inventat-o pe Kovesi. El a promovat-o. El a susținut-o”, scrie Mircea Badea, subliniind ironic – ”Poate vine ca o dezvăluire pentru organizația de tineret USR”.

Pe de altă parte, Mircea Badea aduce aminte de situația când Băsescu și Kovesi erau la putere: ”Pe vremea cu Kovesi întreba cineva câte degete vede?”.

”Nu prea îl întreba nimeni nimic pe Băsescu”, a răspuns Mircea Badea, subliniind conclusiv – ”Da, e tăticul celei pe care o divinizați voi”.
USR Tineret
USR Tineret

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

106
Tagurile:
Băsescu, USR, Mircea Badea

Загрузка...