Председатель Палаты представителей Конгресса США Нэнси Пелоси

„Asta trebuie de făcut imediat”: De ce, de fapt, SUA vor pedepsească Rusia

550
Editorialistul Sputnik explică de ce Rusia și Trump au devenit cauza tuturor relelor din societatea americană.

MOSCOVA, 3 iul – Sputnik, Viktor Marahovski. În Occident cele mai importante evenimente ale zilei au devenit declarațiile președintelui Congresului SUA, Nancy Pelosi, despre necesitatea introducerii unor noi sancțiuni împotriva Rusiei, precum și noile recorduri înregistrate zilnic ale cazurilor de infectare a americanilor cu coronavirus.

Declarația lui Pelosi, reamintim, a fost făcută în contextul unei povești năucitoare despre “cârdășia Rusiei cu talibanii” împotriva americanilor. Această istorie reprezintă nu atât o informație, obținută de agenții de informații din propriile lor surse, ci “o concluzie, la care s-a ajuns după interogarea unor talibani” de către niște analiști, potrivit cărora, cineva din Rusia ar fi decis din anumite motive să-i plătească pe talibani, care și așa ucid de mai mulți ani militarii americani, pentru uciderea soldaților SUA. Cu același succes Rusia ar putea plăti africanilor pentru nașterea de prunci.

Această concluzie, potrivit declarațiilor Pentagonului și a consilierului pentru securitatea națională, Robert C. O'Brien, nu a fost confirmată – motiv pentru care nici nu a fost adusă la cunoștință președintelui SUA. Exact așa cum a fost și în cazul altor informații false și presupuneri, recepționarea și prelucrarea cărora intră în competența serviciilor de informații.

Problema este că America de azi nu mai trăiește după regulile de funcționare ale unui stat normal (“La Washington se întâmplă multe lucruri inexplicabile”, e o descriere foarte corectă a lui Dmitri Peskov). Aceasta urmează legea luptei interne pe viață și pe moarte și poate fi definită ca “Niciun fel de legi”.

Iată de ce președintele Camerei Reprezentanților a unei puteri nucleare, una din primele persoane ale statului, care își proclamă drept ideologie justiția și dreptatea, reacționează la faptul apariției unei “informații operative” neconfirmate, cu o concluzie neechivocă și politică: trebuie introduse sancțiuni împotriva unei alte puteri nucleare și acest lucru trebuie făcut imediat.

Iar presa care a lansat această informație în spațiul public, care nici nu se sinchisește să-i verifice autenticitatea, îl acuză pe actualul președinte al țării de faptul că “nu-i place când i se raportează lucruri rele despre Rusia”. În acest fel, se dezvoltă într-un nou dosar o teză, care a eșuat în mai multe rânduri, despre “Trump – spion rus”.

În ceea ce privește cea de-a doua “știre a zilei” – despre o creștere spectaculoasă a cazurilor zilnice confirmate de COVID-19 până la 59 de mii, aici este interesant faptul cum acest subiect este prezentat de presa americană.

Spre exemplu, iată ce scrie cunoscuta publicație Huffington Post:

“Unele motive ale exploziei de cazuri își au rădăcina în Ziua Memoriei de la sfârșitul lui mai”.

CNN:

“Cruciada lui Trump împotriva măștilor a revenit pentru a-l mușca”.

The New York Times:

“Sondajele arată că mulți bărbați americani consideră că purtatul măștii este un semn de slăbiciune și refuzul președintelui Trump de a purta mască presupune că el ar considera un astfel de gest o dovadă de slăbiciune”.

Dacă vi se creează impresia că în aceste mărețe exemple analiticilor ceva le-a scăpat, aveți dreptate, nu e doar o senzație. Ei au un tabu și anume nu sunt că de la sfârșitul lui mai până în prezent, în toată America, cu ignorarea distanței sociale, îndemnurilor de a sta acasă și altele, mărșăluiesc mii de reprezentanți ai mișcării progresiste și corecte Black Lives Matter, comițând niște fapte profund antisociale: distrug magazine, incendiază clădiri, sparg mașini, omoară oameni (potrivit ultimelor date, mișcării BLM îi revin 25 de asasinate), îngenunchează și spală picioarele minoritarilor.

Sute de mii, dacă nu chiar milioane de americani au ignorat toate avertizările și au început să se comporte de parcă nu ar fi existat niciun coronavirus. Toți observatorii neutri au remarcat că acest lucru nu are cum să evite o explozie infernală a noilor cazuri de COVID-19, iar când această creștere exponențială s-a întâmpla, s-a constatat că nu e voie să spui adevărul.

Iată de ce analiștii progresiști înjură curajul toxic al poporului (poporul nu este cel care ar trebui să fie), iresponsabilitatea lui Trump și Ziua Memoriei din mai, însă refuză cu insistență să vadă cauza evidentă, care se află la suprafață.

Ce aș mai vrea să menționez aici.

Există toate temeiurile că aceste două exemple reprezintă niște simptome ale unui fenomen înfricoșător și de proporții.

Pe scurt, acest ar putea fi definit ca “o ideologie a securității emoționale”. Potrivit aceste ideologii, are dreptul la existență doar acea logică și acele fapte care nu ar afecta confortul emoțional al publicului țintă și nu îi contravine viziunilor.

Pentru publicul țintă nu are nicio valoare cât de ridicolă este invenția despre “rușii care plătesc pentru capetele americanilor”. La fel e și în cazul adevăratelor motive ale exploziei de noi cazuri de coronavirus în America.

Avem de a face aici cu o versiune emotivă a principiului biciului lui Occam, potrivit cărui nu are niciun rost să cauți interpretări ale unui fenomen, dacă există deja o interpretare care convine din punct de vedere emoțional.

Iată de ce -  “în orice situație complicată acuzați Rusia și pe Trump”.

Însă acest lucru nu va ajuta, firește, la rezolvarea unor probleme reale ale Americii – pierderea statului de lider mondiale și incapacitatea de a face față pandemiei.

În schimb, îi satisface pe activiștii forțelor progresiste din interiorul societății americane și permite oponenților lui Trump să hărțuiască actualul președinte.

Apropo, toate acestea se întâmplă într-o țară, pe care și astăzi cineva ne prezintă drept un exemplu. Totuși, judecând după rezultatele consultărilor populare, în Rusia magia expresiei “Ca în America” nu mai este valabilă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

550
Tematic
SUA, reacție uluitoare după ce s-a emis un mandat pentru arestarea lui Donald Trump
Mutare istorică – Trump anunță o retragere masivă a trupelor din Germania ”delincventă”
Serviciile americane neagă existența unui complot între Rusia și Taliban
Protestul de la București din 10 august 2018

Nucleara: DENUNȚUL cheie - ”Lovitura de stat din 2018” - e ignorat sau… ASCUNS?

352
(reînnoit 17:32 10.08.2020)
În urmă cu un an a fost denunțat un plan terorist și o tentativă de lovitură de stat, dar procurorii par să ignore complet acel denunț făcut de un cunoscut politician

BUCUREȘTI, 10 aug - Sputnik. Închiderea dosarului 10 august a generat multe reacții din partea celor care au participat la manifestația din 2018 – unii considerându-se victime.

Și, desigur, mulți dintre cei care acum protestează o fac cu bună credință, convinși că au dreptate. Că sunt manipulați, că au luat parte la un act condamnabil, asta face parte din scenariul oricărei manipulări în masă: atragerea oamenilor de bună credință și folosirea lor drept ”paravan” pentru acțiuni… de multe ori grave.

Un aspect în cazul ”10 august” uimește însă – ignorarea celei mai grave acuzații, formulată chiar de un fost senator, un personaj care nu numai că s-a bucurat de acces în cele mai înalte sfere ale jocurilor din România, dar a și făcut, în timp, dezvăluiri care s-au dovedit reale – cel puțin în parte!

O ”lovitură de stat” denunțată și ignorată

Este vorba de cunoscutul și controversatul politician și politolog Gelu Vișan, fost senator și om de încredere al Elenei Udrea și al grupării lui Băsescu, cel care a dat în vileag o ”tentativă de lovitură de stat”, dejucată de Carmen Dan în urma unor informații pe care el i le-ar fi transmis!

Informațiile ar fi venit din zona serviciilor – și concordă cu declarații făcute de Liviu Dragnea pe 10 august 2018 și în perioada imediat următoare.

Mai mult, în iulie anul trecut, Vișan a dat publicității o ”Declarație”, despre care afirma că ”poate fi folosită ca probă în orice Proces al unei Instanțe Militare, sau în orice Instanță Națională și Internațională” și pentru care își asumă întreaga responsabilitate, fiind gata să o susțină cu ”probe, amănunte și nume de persoane, altele decât cele pomenite în declarație”.

Concret, Gelu Vișan Gelu denunța un plan terorist și o tentativă de lovitură de stat, care i-ar fi fost aduse expuse de un om din servicii și pe care el, fost senator, i le-ar fi adus la cunoștință ministrului Carmen Dan.

”Peste aproximativ 24 de ore, în București va avea loc un miting de protest în Piața Victoriei, fapt de notorietate publică, iar peste aproximativ opt ore, chiar în seara aceea, într-o locație pe care mi-a prezentat-o într-o fotografie, a aflat că va fi amplasat un dispozitiv, a spus că din informațiile sale se pare că este vorba de un dispozitiv exploziv artizanal, ce urma să fie detonat în seara Manifestației, in jurul orelor 22:00, când piața era plină de manifestanți”, i-ar fi spus lui Vișan „omul din servicii” pe 9 august 2018 – deci cu o zi înainte de evenimentele violente din Piața Victoriei.  

Mai mult, Vișan afirma – de fapt, ”omul” său din servicii afirma – că  ”la nivel de conducere a SRI se știe, inclusiv Directorul General știe, dar că nu s-a luat nici o măsură, motiv pentru care m-a sunat”.

Carmen Dan ar fi fost informată, pe linie… indirectă a serviciilor

Gelu Vișan susține că a sunat-o pe Carmen Dan și ”după ce m-am prezentat și am informat-o că sunt într-o locație la aproximativ două ore de București, i-am solicitat o audiență urgentă într-o “ problemă extrem de gravă”, de interes public care nu solicită amânare”.

”Eram foarte tensionat, chiar speriat de ceea ce auzisem, doamna Ministru m-a întrebat dacă nu putem să ne vedem a doua zi de dimineață la Minister, am insistat să ne vedem în seara aceea în jurul orelor 19:30, iar domnia sa mi-a răspuns că mă așteaptă la minister începând cu orele 19:15”, descrie Vișan momentul.

 În jurul orei 19:15–19:30 Vișan ar fi intrat în Ministerul Afacerilor Interne și ”am fost condus imediat în Biroul Doamnei Ministru Carmen Dan, care mă aștepta”.

”Am informat-o pe Doamna Ministru Carmen Dan despre posibilitatea unui act terorist pe teritoriul României, în Piața Universității, la un Miting cu zeci de mii de oameni, prezentându-i și punându-i la dispoziție fotografiile și planul care cuprindea și amănunte pe care nu le fac publice în această Declarație”, scria Vișan anul trecut pe Facebook, menționând că a ”informat-o asupra identității și calității persoanei care mi-a dat informația”.

Am stat în biroul doamnei Ministru aproximativ 20 - 25 de minute, scrie Vișan, și, ”după ce am asigurat-o că voi fi la dispoziția Ministerului Afacerilor Interne pentru orice clarificare, am plecat”.

Povestea expusă de Vișan este complexă, include date, fapte care s-au și petrecut – o găsiți în link-ul alăturat, către la articolul scris atunci.

Tot acolo găsiți și posibila motivație a gestului, precum și coincidența cu declarații făcute de Liviu Dragnea, în acea perioadă.

În finalul tumultoasei sale dezvăluiri, Vișan solicita Președintelui României ”analizarea acestei situații în CSAT și demiterea ”Directorului General” SRI.

Carmen Dan tace… sau confimă?

Trec peste alte comentarii și mă opresc la reacția fostului ministru Carmen Dan după aceste dezvăluiri.  

Contactată tot în iulie anul trecut de cunoscutul jurnalist Bogdan Tiberiu Iacob (”Inpolitics”) pentru a CONFIRMA sau infirma întrevederea evocată de Gelu Vișan, fostul ministru Carmen Dan a declarat, sec: ”Nu vreau să confirm și să infirm nimic. Vă mulțumesc pentru telefon”.

”O formulare tradițională și aparent neutră, dacă nu am ști că ea e acoperirea, de fapt, la fel de tradițională, a unei confirmări neoficiale care scutește de alte amănunte”, a comentat BT Iacob, făcând o remarcă de bun simț: ”În fond, dacă Vișan minte era cât se poate de firească dezmințirea ei”.

Mai multe detalii în articolul scris atunci – găsiți în link-ul alăturat.

Dar, un aspect trebuie subliniat: ministrul Carmen Dan, în discuția cu parlamentarii Comisiei care a anchetat evenimentele din august 2018 a spus că ”raportul nu poate fi prezentat membrilor comisiei întrucât conține elemente sensibile pentru statul român”.

”Ce elemente puteau fi atât de ”sensibile” într-un raport despre un miting scăpat de sub control încât să nu poată fi prezentate nici măcar membrilor comisiei de Apărare a parlamentului României?”, se întreba atunci Bogdan Tiberiu Iacob – ”și ce știe Carmen Dan despre dedesubturile evenimentelor dramatic din august 2018, dar, din varii motive, încă nu spune?”

O întrebare la care nici actualul Parchet General pare că nu vrea să afle răspunsul. Sau să afle lumea răspunsul.

”Omul din umbră” și tentativa de mușamalizare

Să mai adaug că un personaj controversat, ”omul din umbră” al lui Dragnea în bătălia online, George Harabagiu, confirma spusele lui Vișan în privința întâlnirii cu Carmen Dan și adăuga alte câteva detalii interesante.

”Acest DOSAR - al tentativei de lovitură de stat - reprezintă DOVADA UNEI CONSPIRAȚII cu bătaie lungă“, considera Harabagiu, aruncând Nucleara: ”Eu doar mă întreb - Președintele KWI a fost informat? Știa ? Cât știa? Cât voiau unii să-i spună?”.

Atenție și la următoarea ipoteză de lucru a ”Omului din umbră”: ”Pe această logică, apropo de Nixon - întreaga dezvăluire capătă valențele „Afacerii Watergate”.

”Am peste 25 de ani de experiență în investigații - și CONSTAT existența unui INTERES MAJOR AL MUȘAMALIZĂRII (sau contaminării ) DOSARULUI”, declară Harabagiu. ”️S- a încercat asta. Prin solicitarea expresa a lui KWI de demitere a ministrului Carmen Dan!”

Mai multe detalii în articolul de atunci, referitor la declarațiile ”omului din umbră”.

În loc de concluzie, câteva constatări și întrebări esențiale

Întrebare: imediat după ce ”Dosarul 10 august” a fost închis au apărut semne de întrebare – cum de procurorii nu au luat, ca de obicei, apărarea ”rezistenților”?

S-a speculat că, acum, noua putere are nevoie de susținerea/fidelitatea jandarmilor, deci nu e cazul să-i pedepsească, fie și prin târârea prin instanțe. Posibil.

Dar să nu uităm – 10 august 2018 a fost ceva cu totul special, ca organizare a ”protestului”, cu radicalizarea participanților luni de-a rândul, cu scheme de organizare, cu acele atacuri violente, copiate întrucâtva după ”maidanul” de la Kiev. Pe scurt, sunt multe elemente care ne arată că atunci a fost… altceva!

Iar de partea cealaltă avem dezvăluirea unui fost senator, tăcerea unui ministru, acuzațiile lui Dragnea, dar și o comisie parlamentară fără nici un răspuns. Plus alte mărturii și date colaterale.

Întrebarea se impune: în cazul 10 august, s-a anchetat denunțul lui Gelu Vișan? Sau s-a rezumat la ”modificarea ADN-ului” și alte plângeri ale celor supărați că s-a răspuns cu lacrimogene la violență? O violență la care au asistat, fără să înțeleagă mare lucru, după cum s-a văzut – și în care au fost folosiți ca paravan, dacă e să mergem pe strategia de manual a unor asemenea acțiuni. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

352
Tagurile:
Eduard Hellvig, acuzații, servicii, Carmen Dan, Dosar, diasporă, proteste, 10 august 2018
Тема:
Acțiunea de protest pe 10 august la București

Загрузка...
Monica Pop

Monica Pop, revoltată de medicii-dictatori: ”Mi-e rușine există așa păreri în breaslă!”

287
(reînnoit 08:48 10.08.2020)
”Un manager de spital vorbește pe șleau de dictatură medicală, de supunere față de ordinele birocraților medicali, un alt manager de spital ne urechează și amenință pe toată lumea cu pușcăria, chit că e subiectul unei condamnări”

BUCUREȘTI, 10 aug – Sputnik. Cunoscutul avocat Gheorghe Piperea a făcut o interesantă trecere în revistă a celor mai ciudate opinii ale unor autorități din domeniul medical – care redau un aspect comun: o dorință de… ”dictatură medicală”.  De unde sunt aceste declarații? ”Nu îmi cereți linkuri; indivizii enunțați mai sus sunt pe toate gardurile”, explică avocatul.

”Un manager de spital vorbește pe șleau de dictatură medicală, de supunere față de ordinele birocraților medicali, oricât de ne-științifice și incoerente ar fi, și de tăcere când perorează și emit bule papale sacerdoții medicali”, notează Piperea.

Cunoscutul avocat consemnează și că un alt manager de spital ”ne urechează moral și amenință pe toată lumea cu pușcăria, chit că e subiectul unei condamnări penale”.

”Un al treilea manager de spital se declară “îndurerat” că cineva și-a exprimat în public dubiile cu privire la eficacitatea măsurilor de prevenție, iar publicul a aplaudat”, scrie Piperea, notând că ”respectivul manager zice că e păcat de munca eroică depusă 24 de ore din 24.

Ironic față de prezența masivă la televiziuni a respectivului manager (probabil, dr. Musta), Piperea consideră că în aceste 24 de ore,  ”tre’ să includem și timpul alocat interviurilor, deselor apariții la tv și lungilor postări pe feisbuc, cu tot cu răspunsurile în timp real la sutele de comentarii ale falouăerilor.

”Și unii “eroi din linia întâi” își fac o țâr’ de timp ca să scrie de feisbuc - văzui acu’ câteva minute o captură de pe pagina unui astfel de “erou”, în care cere, pur și simplu, împușcărierea directă a Avocatului Poporului, pentru că a îndrăznit să atace la CCR legea dictaturii militare”, scrie Piperea.

Ori, reia avocatul o teză pe care a mai enunțat-o – ”dictatura nu vine dintr-o dată, ci pas cu pas, utilizând “competențele” unor inși care se cred specialiști și repere morale dar, de fapt, sunt jalnice instrumente politice”.

Prima reacție a venit de dr. Monica Pop, unul dintre cei mai cunoscuți medici și directori de spital. Iată comentariul dr. Pop:

”Mi-e rușine că există asemenea păreri în breaslă! Nu e normal! Dar... sunt și NE-oameni, răi și urâți la suflet în lumea asta! Din păcate, chiar și unii medici! Acum se văd cu adevărat!”

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

287
Tagurile:
Gheorghe Piperea, Adina Monica Popescu

Загрузка...
Explozie

O explozie în Baltimore, SUA, a distrus mai multe locuințe și a făcut cel puțin o victimă

0
(reînnoit 18:56 10.08.2020)
O explozie puternică a avut loc astăzi în Baltimore, SUA, provocând distrugerea mai multor case și cel puțin un deces.

BRUXELLES, 10 aug - Sputnik. În explozia din Baltimore trei persoane au fost rănite grav, iar alte cinci au fost prinse sub dărâmături. Există deja cel puțin un deces provocat de deflagrație, iar fotografiile de la faţa locului care au ajuns în spaţiul public arată distrugerile în urma exploziei şi pe pompierii care caută victime printre moloz.

Echipele de intervenţie continuă să caute oameni, a anunțat departamentul de pompieri din Baltimore pe Twitter, adăugând că trei persoane au fost găsite în stare critică.

"Mai multe case au explodat. Cel puţin 5 persoane blocate, printre care şi copii. O alertă de prăbuşire şi de gradul doi a fost emisă", a afirmat departamentul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Explozie
Tematic
Explozie masivă în Beirut: clădiri distruse, zeci de oameni răniți - Video
Carnagiu la Teheran - explozie puternică și incendiu! Mulți morți, majoritatea femei
Ce a cauzat cumplita explozie din Beirut – explicație uluitoare!

Загрузка...