Adrian Zuckerman, Ambasadorul SUA în România

Reacție la dezvăluirea generalului SIE: ”Zuckerman, o rușine pentru ideea de diplomație!”

2222
Analist: ”Diplomatul român este la fel de inteligent ca propriul său sacou în 75% din cazuri. Iar în celelalte 25%, este laș sau pur și simplu vândut...”

BUCUREȘTI, 29 iun – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Generalul Silviu Predoiu, fostul șef militar al SIE, a făcut o observație pe seama recentei cărți a lui John Bolton, ex-consilierul pe probleme de Securitate națională al președintelui SUA.

Predoiu remarca absența oricărei referiri la România ca ”partener strategic” sau la liderii români – președinte sau premier.

”În cele peste 500 de pagini ale cărții lui John Bolton apar frecvente referiri la Ungaria și premierul acesteia. România, ca stat (partener strategic !!!!), sau președintele ori premierul acesteia lipsesc cu desăvârșire”, scrie generalul Silviu Predoiu.

O reacție interesantă a venit de la cunoscutul analist Bogdan Duca, editorialist al ”Q Magazine”. Duca spune că lipsa României ”nu ar trebui să ne mire”.

”România nu există - diplomația românească nu mai există de mulți ani”, scrie Duca într-o postare. ”Diplomatul român este la fel de inteligent ca propriul său sacou în 75% din cazuri. Iar în celelalte 25%, este laș sau pur și simplu vândut...”.

După aceste considerați dure la adresa oamenilor lui Aurescu, Duca se referă și la SUA: ”Cât despre americani, știu că ne-au cumpărat conducerea țării - deci de ce ar trebui să discute prea mult despre România?”.

”Dovadă că au trimis aici ca ambasador o persoană ca Adrian Zuckerman, o rușine pentru ideea de diplomație americană, dar...plătise omul și Trump știe că orice cezar care se respectă poate face din cal senator (…)”, scrie Bogdan Duca.

Așa cum s-a putut remarca în mai multe articole, am analizat critic activitatea fostului ambasador Hans Klemm, acuzându-l deseori de acțiuni prin care impunea statul de colonie României – dar niciodată NU am contestat profesionalismul său – ci dimpotrivă! În cazul lui Zuckerman nu putem să reproducem ultima parte a postării lui Bogdan Duca.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

2222
Tagurile:
Adrian Zuckerman, General, SIE
Eugen Orlando Teodorovici

Teodorovici: ”Aceasta ar putea fi dovada unei alte TRĂDĂRI!”

646
Fostul ministru de Finanțe subliniază importanța multiplă de deciziei care va luată azi – și implicațiile pe care le va avea

BUCUREȘTI, 22 sept – Sputnik. Fostul ministru al Finanțelor este în prim planul bătăliei de azi, care vizează rectificarea bugetară.

Într-o recentă postare ”NU SE (MAI) POATE cu "guvernul meu"‼️”, finanțistul atrage atenția că ”astăzi este adevăratul TEST sau un nou test pentru PSD și aliații săi - să voteze rectificarea bugetară EXACT în forma aprobată de comisiile de buget din Parlamentul României”.

Ori, spune Teodorovici, ”dacă NU, aceasta va fi dovada unei alte TRĂDĂRI și momentul în care NU vom mai putea acuza doar "guvernul meu" pentru dezastrul creat în economie‼️”.

Fostul ministru al Finanțelor spune ferm: ”TOATE modificările aduse rectificării bugetare sunt absolut NECESARE”, explicând concret: ”mă refer în special, la majorarea cu 40% a punctului de pensie, la majorarea salariilor profesorilor, dar și la plafonarea la 40% din PIB a datoriei publice pentru sfârșitul anului 2020, în condițiile în care ”guvernul meu” intenționa chiar creșterea acesteia spre 50%”.

”TOATE aceste amendamente trebuie aprobate AZI de Parlament și apoi, ”șeful statului” trebuie să le promulge”, spune Teodorovici – și asta ”chiar dacă Ludovic și-a făcut cunoscută ”poziția” cu privire la aceste propuneri printr-o #criză de nervi soră cu DEMENȚA care se va reflecta, clar, în ratingul de țară al României, căci sigur investitorii nu văd cu ochi buni un premier deopotrivă INCOMPETENT și instabil emoțional”.

Teodorovici nu e impresionat însă de crizele lui Orban – ”personal, CRIZELE lui de nervi mă lasă complet rece, căci îi înțeleg neputința în fața #incompetenței ministrului său de finanțe”.

De asemenea, scrie Teodorovici, ”mă lasă indiferent și pentru că nu l-am văzut ieșindu-și din fire în fața #incapacității lui Cîțu de a găsi SOLUȚII pentru majorarea punctului de pensie și a salariilor profesorilor”.

În schimb, subliniază fostul președinte executiv al PSD, ”este UMILITOARE situația în care au fost puși pensionarii României‼️”.

”Li se spune să fie mulțumiți cu atât, căci nicio altă țară din UE nu a majorat salarii sau pensii în această perioadă...” – dar, întreabă ministrul, ”în acele țări, ce pensii și salarii au seniorii și profesorii?!”.

Altfel spus, ️acele țări nu au majorat, ”căci nu era necesar!”, spune ministrul. ”Acele țări au făcut acum, investiții productive în economie, au ajutat IMM-urile și au luat multe alte măsuri palpabile, cu impact direct în economie, adică au făcut tot ce n-a făcut ”guvernul meu”‼️”.

”Este foarte TRIST și că ”guvernul meu” a reușit să-i facă pe seniorii noștri să aleagă între ei și copiii lor, spunându-le că majorarea punctului de pensie va îndatora generațiile viitoare, că altfel NU SE POATE... , în condițiile în care acest guvern INCOMPETENT a reușit totuși, să ne îndatoreze cum nu ne-a mai îndatorat nimeni până acum, fără să ne spună pe ce se duc banii‼️”, spune Teodorovici.

Și urmează o întrebare cheie: ”Simțiți cumva vreo creștere a bunăstării, deși Orban s-a împrumutat deja, în doar 9 luni, cu peste 110 miliarde de lei, adică, de 4 ori mai mult decât guvernarea PSD în 3 ani?!”.

”Dar cine să poată? INCOMPETENȚII și HABARNIȘTII?!”, întreabă Teodorovici, arătând că s-a oferit să discute cu cei din Guvernul PNL ”despre SOLUȚII, dar nu s-au arătat interesați... ”.

În același timp, ””șeful statului” nu-și utilizează rolul de mediator pentru a chema specialiștii din toată clasa politică la consultări, în vederea discutării SOLUȚIILOR pe care le propunem - nici măcar nu e interesat să audă ce avem de propus și ține isonul ”guvernului meu” cu ”NU SE POATE””, scrie Eugen Teodorovici.

”Eu insist că SE POATE‼️ Mai trebuie doar SĂ VREI... și să fii LOIAL românilor, adică, să fii patriot!”, încheie Teodorovici.

646
Tagurile:
Eugen Teodorovici

Загрузка...
Oana Lovin

Oana Lovin și Codruța Cerva, contraatac ”de coșmar”!

924
Scena politică a coborât în stradă, chiar în mahala – iar reacțiile sunt pe măsura provocărilor! Cele două protestatare, persoane cu studii superioare, nu suportă să foc insultate și promit reacții foarte dure

BUCUREȘTI, 22 sept – Sputnik. Ca și cum nu era suficientă grosolănia comisă împotriva Gabrielei Firea, Nicușor Dan a încercat să scape cu o minciună, afirmând că, da fapt, nu s-a referit la primarul general… ci la Oana Lovin și Codruța Cerva.

”Înțeleg că există diverse interpretări ale mesajului meu de astăzi”, a scris Nicușor Dan, precizând, ”ca să fie totul foarte clar” că nu a folosit ”interpretarea vulgară a cuvântului "panaramă"”.

”Pentru mine, acest cuvânt are interpretarea comună de persoană ridicolă care caută scandalul”, spune Dan, care între timp a citit parțial definiția dintr-un dicționar al argoului. ”Sunt de 20 de ani în spațiul public și nu am folosit niciodată vulgarități”, spune Nicușor Dan.

Și, explică Nicușor Dan, ”persoanele pe care le-am avut în vedere sunt cele două agitatoare care vin și fac zgomot în fața sediului, care au perturbat mai multe evenimente electorale și care sunt invitate constant în prime-time exact la televiziunile care promovează fake news-uri despre mine”.

Modul în care Nicușor Dan a întors-o ”ca la Ploiești” este evident – pentru că, în intervenția originală, el folosește termenul la singular, iar acum spune că e vorba de… două persoane.

Cert este că reacția celor două vizate de calificativul ”panaramă” a venit imediat:

”Nicușor Dan a făcut-o “panaramă” de periferie pe Gabriela Firea, apoi, în loc să-și prezinte scuzele, a cotit-o și a zis că se referea la mine și la Codruta Cerva”, a scris Oana Lovin.

Cunoscuta internaută și protestatară observă o „coincidența naibii”: ”Acum câteva zile doamna Clotilde Armand se revolta că a fost făcută “panaramă” și a catalogat acest fapt drept mizerabil”.

”Sunt curioasă ce părere are acum despre afirmațiile lui Nicușor Dan”, scrie Oana Lovin. ”Iar noi doi Nicușoare, ne mai vedem”, completează Oana Lovin, promițând, printr-un ”haștag” ironic – ”Panaramele ies la vot”.

 

Și Codruța Cerva a reacționat, făcându-i promisiuni ferme lui Nicușor Dan: ”Mno, Nicușor Dan ne-a făcut panarame”.

”Pupă mama pe tine de puișor dar ți-ai dat foc la valiză singurel”, scrie Cerva. ”Nu-i bai dar promit să fiu panaramă cu tine data viitoare. Să simți bine și promit să nu ne uiți niciodată. Și noaptea când o să ne visezi, să te trezești speriat, că ai avut un coșmar. Promit Plicușoare”.

De precizat că, spre deosebire de unii protestatari de profesie din zona #REZIST, folosiți de PNL și USR contra PSD, cele două protestatare au studii superioare – Oana Lovin urmând Facultatea de Sociologie la Universitatea București, iar Codruța Cerva, Dreptul.

Încă o dovadă că insultele aduse lor sunt nu numai gratuite, dar dovedesc și ipocrizie față de atitudinea civică. În schimb, ar fi interesant de văzut cât de corect este modul prin care unii lideri PNL au obținut titluri universitare, dar și care este realitatea trecutului lor de ”oameni de afaceri”. De exemplu, un caz demn de cercetat este Tănase Stamule, personaj despre care vom mai vorbi.

924
Tagurile:
Oana Lovin
Tematic
Oana Lovin a dat cu plăcuța suedeză în Iohannis - Au intervenit jandarmii!
Nou: Imagini video cu reținerea Oanei Lovin – proba abuzului

Загрузка...
Vladimir Putin

Putin: În perioada pandemiei a existat un deficit de umanism

0
În perioada pandemiei a existat un deficit de pandemie, iar ONU trebuie să-și folosească autoritatea pentru a consolida componenta umanitară, consideră Putin.

BUCUREȘTI, 22 sep – Sputnik. În perioada pandemiei de coronavirus au existat cazuri lipsă de umanism la nivel international, iar ONU trebuie să-și utilizeze autoritatea, declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, în mesajul său adresat celei de-a 75-a sesiuni a Adunării Generale a ONU.

“Multe state s-au ajutat reciproc, deschis și dezinteresat. Însă, au existat și cazuri când s-a manifestat și un deficit de umanism sau bunăvoință în relații interstatale, la nivel oficial. Presupunem că autoritatea ONU ar putea contribui la consolidarea și sporirea anume a rolului umanist, omenesc al componentei relațiilor multilaterale și bilaterale. Aici e vorba de niște schimburi experiență între societățile civile și tineri, legăturile culturale programe sociale și educaționale, cooperarea în domeniul sportului, științei, tehnologiei, protecția mediului ambiant și sănătății oamenilor”, a declarat Vladimir Putin.

 

0
Tagurile:
Vladimir Putin
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Lavrov, la ONU: Lumea s-a săturat de linii de demarcație
Discurs epocal la ONU împotriva imperialismului SUA

Загрузка...