Eugen Orlando Teodorovici

Teodorovici, atac total: ”TRĂDAREA ne-a dus în opoziție - e anticamera dispariției PSD!”

2512
”Trădarea a dus PSD în opoziție - trădarea este cheia pentru a netezi drumul PNL și al președintelui Iohannis - trădarea liderilor PSD, n-ar fi prima dată, dar cu siguranță ar fi ULTIMA!”

BUCUREȘTI, 29 iun – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Poate cea mai mare speranță a celor care vor o altă conducere a PSD, nu una care pare a fi conectată la intențiile lui Iohannis, Eugen Teodorovici iese la rampă tot mai des și mai puternic. ”Nu vreau să fiu alături de groparii #PSD – ului”, este ultima declarație a senatorului PSD.

”Vreau să fiu printre aceia care pot să îi redea #renumele de partid al marilor proiecte de țară economice și sociale, al personalităților marcante și al adevăraților lideri”, anunță Teodorovici, ”îmi doresc să fiu acolo, împreună cu oamenii aceia mulți ce încă rezonează puternic cu #spiritul social-democrat, dar și cu cei care au nevoie, poate, de o motivație pentru a-și recupera sau dobândi #mândria de a fi și de a spune că sunt membri ori susținători ai Partidului Social Democrat”.

În fața acuzațiilor că ar fi avut alte orientări politice, Teodorovici replică ferm: ”Sunt unul dintre cei care au venit în PSD din #convingere”, afirmând că a venit cu convingerea că ”din acest partid pot ajuta cel mai bine oamenii și țara pe care i-am slujit de-a lungul timpului indiferent de funcțiile pe care le-am ocupat în administrația publică”.

”În ciuda multelor lucruri bune făcute de PSD, acest partid nu știe să-și fructifice avantajele de imagine suficient de bine - Mass-media ne cataloghează ca fiind un partid defensiv, incapabil de a genera atacuri (justificate!) către ceilalți competitori politici cu care concurăm la fiecare ciclu electoral”, scrie fostul ministru.

În consecință, ultimul președinte executiv ales al PSD întreabă: ”De ce nu este PSD #incisiv?” și subliniază că ”Este o întrebare la care dacă am fi găsit răspunsul probabil n-am fi pierdut multe bătălii importante”.

Să fie din cauză că PSD nu are ”strategii cei mai buni”? ”Nici vorbă!”, spune Teodorovici care consideră că ”PSD a fost de multe ori propriul său adversar”.

”În mare parte #competiția internă a generat conflicte și lupte mai mari decât cele cu adversarii”, consideră fostul ministru. ”Competitia este bună, veți spune, deoarece te determină să te perfecționezi, orice formă constructivă de competiție e generatoare de calitate și sunt perfect de acord cu acest aspect - însă, până la un punct și anume până acolo unde aceasta este apanajul dezbaterii și al meritocrației nepartinice, nicidecum inițiatoare de trădare”.

De fapt, în multe cazuri ”trădarea a dus PSD în opoziție și chiar în bășcălia sau ura unora dintre cetățenii onești ai țării noastre”.

”Au fost multe situații în care colegi de-ai noștri au fost "aliați de conjunctură” cu cei mai temuți adversari ai PSD pentru a-și elimina colegul de partid din calea propriei ascensiuni”, acuză Teodorovici. ”Aceste lupte interne au destabilizat partidul și au transmis mesaje echivoce către oamenii care mizau pe noi”.

O primă concluzie vine firesc: ”Măcinat de luptele interne, PSD nu a mai reușit să se ridice la nivelul așteptărilor oamenilor”.

Ori, Teodorovici, chiar dacă se descrie ca ”un politician nou”, consideră că nu e ”suficient de naiv încât să nu-mi dau seama în ce situație este acum PSD - partid în opoziție, cu o imagine destul de avariată și cu leadership ambiguu”.

”Plutim în derivă după coliziunea cu iceberg-ul și nu reușim să ne găsim drumul sau măcar dorința de a mai căuta vreun drum politic”, arată Teodorovici. ”PSD este, poate, în cea mai dificilă situație în care s-a aflat vreodată”.

De ce asta? ”Nu pentru că este în opoziție (a mai fost de multe ori!) - nici pentru că nu are vreun scor strălucit (a mai avut situații asemănătoare!) - ci pentru că a pierdut ceva mult mai important: încrederea în propriile forțe și încrederea celor care ne simpatizau și considerau că mai putem însemna ceva vreodată‼️”, arată fostul șef al Finanțelor.

”Fără încrederea și aprecierea susținătorilor noștri devenim irelevanți și fără viitor”, punctează Teodorovici. ”Oricine are puțină experiență politică știe ce înseamnă deziluzia și lipsa speranței. Este anticamera dispariției - da, a dispariției PSD, poate cea mai mare miză a lui Klaus Iohannis și a PNL‼️”.

Contextul actual nu este exploatat – și anume faptul că PNL a gestionat ”foarte prost criza medicală și criza economică generată de coronavirus și probabil mai repede decât se așteaptă orice finanțist, efectele economice vor fi drastice la sfarsitul acestui an si in anul care urmează”.

În consecință, ”șomeri și tăieri de salarii va fi noua politică PNL”, consideră Teodorovici, ”iar pentru asta n-au nevoie de un PSD puternic care să îi pună în dificultate. Miza lor este evidentă, și anume dispariția PSD sau măcar lipsa lui de relevanță”.

”Trădarea este cheia pentru a netezi drumul PNL și al președintelui Iohannis - trădarea liderilor PSD, n-ar fi prima dată, dar cu siguranță ar fi ULTIMA!”, avertizează Teodorovici.

De aceea, fostul ministru lansează un atac dur: ”Dragi “lideri” interimari, dacă aceasta este misiunea voastră atunci drumurile noastre se despart aici”.

”Nu vreau să fiu alături de groparii PSD-ului și nici să abandonez încrederea milioanelor de oameni care se bazează pe noi”, scrie Teodorovici, cerând ferm: ”Pentru toți acești oameni, PSD are nevoie de un congres și de o conducere legitimată prin vot pentru a demara toate acțiunile politice absolut necesare”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

2512
Tagurile:
Eugen Teodorovici
Mirel Curea

Mirel Curea: ”Îl vor rade pe Arafat în piața publică, a SABOTAT și a compromis lupta”

219
”Dacă Arafat cerea demisia lui Orban pentru încălcarea grobiană a prevederilor legale, când cu chiolhanul de la Guvern, îl credeam. Dacă condiționa rămânerea lui de demisia drojdierului ăla, îl apăram în stradă!”

BUCUREȘTI, 14 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Unul dintre cei mai importanți jurnaliști de investigații, Mirel Curea, redactor șef adjunct al ”Evenimentului zilei”, face o observație interesantă: ”De ceva vreme, Marcel Vela, ministrul de Interne, nu mai apare pe nicăieri, Nelu Tătaru, de la Sănătate, răruț de tot și pe scurt, concizie maximă, Horațiu Moldovan, secretarul de stat de la aceeași Sănătate, recreație mare și el”.

”Singurul care rupe ecranele și microfoanele, Raed Arafat, vorbește cât vorbeau toți la un loc, acum o lună, două, trei - el anunță legi, măsuri, el este de părere că CCR îl „lasă fără arme”, el îmbârligă explicația faptului că bolnavii cronici sunt ai nimănui, și pe aceea cu privire la evitarea testărilor aleatorii, el este perceput a fi importat din China”, constată Mirel Curea.

În aceste condiții, reputatul jurnalist face un pronostic în ceea ce-ș privește pe Raed Arafat și ”iubirea” de care se bucură din partea PNL, care acum câteva luni îi cerea demisia:

”Ei bine, dacă nu l-or rade alde Orban pe Arafat în piața publică, dacă nu l-or acuza că a sabotat și a compromis toată lupta împotriva pandemiei pus de pesediști, pentru este pesedist, și dacă nu or arunca toată vina în final pe pesediști, înseamnă că spiritul lui Băsescu din PD-ul poreclit PNL a murit”, scrie Mirel Curea.

Și, notează ironic jurnalistul la adresa lui Arafat – ”Dacă nu ar fi nașpa cu boala, chiar m-aș distra!”.

Mirel Curea a făcut acest comentariu pe Facebook – și tot aici a primit replica interesantă a unui medic, chirurg la spitalul din Tulcea. ”Situația disperată impune măsuri dure - singurul care are curaj să și le asume este Arafat, singurul care are curaj să spună adevărul este Arafat”, scrie dr. Mircea Teodorescu.

Replica la stimulat pe Mirel Curea: ”Dom doctor Teodorescu, dacă Arafat cerea demisia lui Orban pentru încălcarea grobiană a prevederilor legale, când cu chiolhanul de la Guvern, îl credeam”.

”Dacă condiționa rămânerea lui de demisia drojdierului ăla, îl apăram în stradă, ca atunci când l-am apărat de Băsescu”, scrie Mirel Curea, subliniind că ”de acolo a început dezastrul, de la faptul că în ocazia aia a tăcut de frică, deși știa că efectul va fi catastrofal. Lumea și-a spus că nu există niciun pericol, din moment ce oamenii cei mai bine informați sunt liniștiți”.

Iar în final Mirel Cura transmite un mesaj dur despre Arafat și autoritățile care și-au pierdut credibilitatea”. ”Să se ducă unde vede cu ochii, să nu se mai răstească la lume”.

”Nu-i mai crede nimeni! Iar faptul că s-au discreditat și că nu-i mai crede nimeni, înseamnă vieți omenești, căci virusul există și omoară!”, a scris Mirel Curea.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

219
Tagurile:
Raed Arafat, Mirel Curea

Загрузка...
Traian Băsescu

Bruxelles: Băsescu face praf Guvernul și pe Iohannis - ”Analfabetism, situație penibilă!”

175
”Din păcate, ”analfabetismul” politicienilor este dublat și consolidat de necunoașterea reglementărilor în domeniu”

BUCUREȘTI, 14 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Un ciudat dar argumentat mesaj vine de la Bruxelles, de la europarlamentarul Traian Băsescu.

Fostul președinte spune că ”România este în cea mai penibilă situație” și, mai mult, afirmă că ”Prietenii noștri europeni, pur și simplu nu înțeleg comportamentul Guvernului României, care vrea o nouă lege pentru a interveni în combaterea pandemiei de COVID-19, în condițiile în care România este semnatar al Regulamentului Internațional de Sănătate 2005”.

Băsescu argumentează: în calitate de membră a UE, România ”are obligația să respecte Decizia Nr.1082/2013/UE a Parlamentului European și a Consiliului din 22 octombrie 2013, care preia Regulamentul Internațional de Sănătate 2005 al OMS, privind amenințările transfrontaliere grave pentru sănătate, publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene din data de 5.11.2013, sub numărul L293/1, cu intrare în vigoare la publicare”.

Ca atare, cele două acte normative, unul al OMS și altul al UE ”sunt obligatorii pentru România, primul prin semnare și al doilea prin calitatea de membru al Uniunii Europene” subliniază Băsescu.

”Atenționez, că Decizia 1082/2013/UE a fost aprobată fără obiecții și de Parlamentul României în procesul de consultare cu parlamentele naționale, înainte de a fi adoptată de Uniunea Europeană”, transmite Traian Băsescu.

Concluzia lui Băsescu pune Guvernul într-o situație ridicolă – de fapt, ”avem instrumentele legislative care definesc toate elementele luptei coordonate a statelor împotriva pandemiilor”.

Mai mult, Băsescu atenționează guvernul că ”cele două acte normative definesc și carantina și izolarea și instituie sistemul de acțiune în situația epidemiilor și pandemiilor” și, ca atare – ”proiectul de lege aflat în discuție în Parlament este inutil și contravine reglementărilor internaționale la care România este parte”.

”Din păcate, ”analfabetismul” politicienilor este dublat și consolidat de necunoașterea reglementărilor în domeniu, de către jurnaliștii care abordează subiectul în dezbateri publice, ceea ce permite oamenilor politici, membrilor guvernului sau liderilor sindicali de tip șef de post Coarnă să fabuleze, creând confuzie în rândul populației”, conchide Băsescu.

Nu știu dacă mai e nevoie să traducem mesajul: în fruntea ”analfabeților politic” care ”nu cunosc reglementările” în domeniu se află președintele Iohannis, cel care dictează practic politica Guvernului – și care a susținut, public, teza că este nevoie de legea despre care Băsescu spune că ”este inutilă și contravine reglementărilor internaționale la care România este parte”.

Ori, fiți siguri – Băsescu știa exact pe cine taxează și face de doi bani, chiar dacă nu pomenește numele!

Fostul președinte punctează final – ”în afară de a vă ruga să citiți și să puneți în aplicare reglementările la care suntem parte, eu nu mai pot face nimic”.

Interesant este că mesajul și aceste argumente nu au fost aduse parlamentarii PMP (partidul lui Băsescu) în comisii sau în plen – sau chiar în spațiul public. Sigur, e un prilej ca Băsescu să se evidențieze… dacă mai era nevoie.

P.S. Poate inteligenta și pregătita Ana Birchall îi dă o replică lui Traian Băsescu – poate printr-un amendament ”european”, în sensul celui depus de ea recent, despre care unii spun că a înspăimântat populația.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

175
Tagurile:
Klaus Iohannis, Guvern, Traian Băsescu, Bruxelles

Загрузка...
Сотрудник лаборатории ФБУЗ 'Центр гигиены и эпидемиологии в Санкт-Петербурге во время тестирования проб на коронавирус

Coronavirus in România, 14 iulie: 33.585 (+637) persoane infectate, 1.931 (+30) decese

0
Autoritățile vin cu vești rele pentru cetățeni referitoare la ultimul bilanț al îmbolnăvirilor și deceselor cauzate de infecția cu noul coronavirus. Care sunt datele.

Știre în curs de actualizare

0
Tagurile:
Decese, România

Загрузка...