Dan Puric

Dan Puric, fulminant: ”Este un atac decisiv asupra poporului român! România… moare!”

5854
”Mult mai periculos e virusul ideologic… omul se îmbolnăvește când nu mai are fața către Dumnezeu - problema conștiinței mele e că România moare”

BUCUREȘTI, 29 iun - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Devenit un adevărat simbol al naționalismului creștin, actorul și scriitorul Dan Puric uimește și încântă de fiecare dată cu profunzimea gândirii și frumusețea discursului.  A făcut-o și aseară, invitat fiind de jurnalistul Răzvan Dumitrescu, realizatorul emisiunii ”Subiectiv”.

Emisiunea a fost… un fel de călătorie pe o mare agitată, când ideea nu era doar de a ține drumul – ci mai ales de a supraviețui. De fapt, Dan Puric a asta și vrea să spună – viața noastră - și a societății, așa cum o cunoaștem -  e acum într-o furtună, în care valuri după valuri încearcă să ne scufunde, să ne înece, iar nordul nu mai e de găsit.

Interviul trebuie urmărit integral – îl găsiți la finalul articolului - așa că voi reda doar câteva  pasaje.

Iată o primă idee – ”Omul se îmbolnăvește când nu mai are fața către Dumnezeu” iar  din această cauză există pericolul ca România și lumea întreagă să moară.

”Mult mai periculos e virusul ideologic… omul se îmbolnăvește când nu mai are fața către Dumnezeu - problema conștiinței mele e că România moare”, spune Dan Puric, crede că e obligatoriu ca ”Noțiunea de țară, de neam, să fie repusă”.

Virusul acesta a ucis câteva sute de mi, spune actorul – ”Celălalt, pe care vi-l spun eu, va ucide o lume și o umanitate - este virusul ideologic care merge paralel cu acesta”.

”Ne aflăm în cea mai cruntă situație din istoria acestui popor - suntem în război virusologico-ideologic” și  ”cel mai mare efort care se face astăzi este ca poporul român să fie scos din matca lui sufletească”, spune Dan Puric.

De ce asta? Pentru că ”România este ultimul bastion ortodox puternic și vor să îl distrugă. Toate acestea se fac cu un dublu virus - este vorba despre virusul Covid-19, care va trece sau nu… și unul mult mai periculos, care va ucide o lume și o umanitate - este virusul ideologic”.

Marele artist este ferm împotriva exagerărilor care se comit cu acest virus și dă ca exemplu înmormântarea episcopului Pimen.

”Sunt copil de medici - în familia mea am și cercetători care au lucrat în domeniu - problema epidemiologică, virusologică, trebuie tratată cu seriozitate, responsabilitate, și nu cu exagerări de cea mai proastă calitate, precum l-au îngropat pe bietul Pimen”, spune Dan Puric, comparând funeraliile făcute de acei oameni în costume albe cu personajele sinistre de la carnavalul din Veneția – ”cu scopul de a speria lumea”.

Măsurile trebuie să fie severe, dar proporționale cu pericolul – consideră artistul, apreciind că ”acești flăcăi au creat o stare de neliniște, care distruge sistemul nervos al omului”.

Ori, în acest mod, ”Ușor, ușor, ni s-a luat libertatea”, spune artistul. ”Nimeni nu are nimic împotriva faptului că, din punct de vedere medical, trebuie să respecți niște măsuri de restricție”.

”Dar ei au profitat, pe dedesubt băieții continuă liniștit o politică de subminare a identității morale a poporului român - aici este problema!”, a spus Dan Puric. ”Este un atac decisiv asupra poporului român! Ușor, ușor, ni s-a luat libertatea”.

Mai mult, Dan Puric spune că, prin tot ceea ce s-a întâmplat și se întâmplă, reiese un aspect clar: ”România este o țară blasfemiată!”.

”Este o țară condusă de pirați! Ei taie axul moral al țării! Este o strategie veche de când lumea”, spune artistul. ”Octavian Goga spunea că o țară se păzește cu corpuri de armată sau cu o statuie de care sunt legate mii de inimi”.

Despre cei care conduc, Dan Puric creionează o schiță simplă – ”Bietul român ce zice, când îi vede cu chiloții ăia verzi pe față și cu cacealmaua asta, că se duc la băut și dau jos tot?”.

”Oamenii ăștia nu ne reprezintă sub nicio formă… ei fac pe super sterilizații, mai bine i-ar steriliza cineva”, a spune artistul. ”Corpul nu se apără cu antibiotic, ci cu imunitate - s-a făcut ceva care tu să nu te mai poți apăra, imunitatea biologică e terminată. Normal că tu te sperii ca om”.

Dan Puric se întreabă - ”Cum e posibil ca o organizație națională a sănătății să aibă în două săptămâni, indicații contradictorii pe care o minte primară nu le-ar accepta?!” – și, temerea sa e că ”România e planificată”… evident, către ceea ce el numește… moarte. ”România moare”, este avertismentul marelui artist.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

5854
Tagurile:
Dan Puric
Tematic
După propunerea candidaturii lui Dan Puric pentru PSD - reacție puternică a monarhiștilor
Dan Puric: ”Ne-am dus ca niște slugi în NATO și UE, tot ce e românesc trebuie să dispară!”
Ingrid Mocanu se revoltă: ”Puric și Tudor Gheorghe nu au loc de hahalerele care vând țara”
Lia Olguța Vasilescu

Olguța în vileag planul secret PNL cum se va lua ce a rămas în proprietatea statului

253
”Fondul de investiții propus de Orban nu e la fel cu al PSD care îl capitaliza cu profitul companiilor deținute de stat, și nu cu activele, cu proprietățile lor”

BUCUREȘTI, 2 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Copierea ideii forță promovată de Liviu Dragnea, Fondul Suveran de Investiții și Dezvoltare este doar fațada unei combinații de mari dimensiuni. De fapt, există o diferență fundamentală în între FSID și actualul Fond Național de Investiții și Dezvoltare susținut de PNL.

Și anume, capitalizarea FSID (al PSD) se făcea din PROFITURILE întreprinderilor de stat – pe când a FNID (al PNL) se face direct din… participațiile statului! Ce înseamnă asta? Că pasul următor va fi vânzarea activelor și proprietăților statului!

O spune foarte clar Lia Olguța Vasilescu, care acuză existența unor ”scheme golănești” prin care ”să mai poată prădui ceva...”.

”Fondul de investiții propus de Orban nu e la fel cu al PSD care îl capitaliza cu profitul companiilor deținute de stat, și nu cu activele, cu proprietățile lor”, arată Oana Vasilescu. ”Orban, în schimb, vrea să capitalizeze fondul direct cu participațiile statului!”.

Ce înseamnă concret asta? O spune pe șleau fostul ministru al Muncii: ”Când va vinde pe bursă acțiunile Fondului, va vinde, de fapt, proprietățile, activele companiilor de stat”.

”Uite așa veți rămâne fără CEC, Hidroelectrica, Aeroportul Otopeni, TAROM, Portul Constanța și fără tot pe ce au mai pus prietenii lor geana să ia pe bani puțini, acum, în criză, când totul de vinde pe nimic și fără ca Parlamentul să poată face ceva!”, explică Olguța Vasilescu.

Fostul ministru trage concluzia: ”au furat mai mult de jumătate din ce am apucat să implementăm noi și au stricat în șase luni, iar în restul au ascuns după fraze meșteșugite ce au de gând să fure în anii următori!”.

Asupra acestei intenții a PNL atrăgea atenția și fostul consilier politic al lui Ion Iliescu și Adrian Năstase, Constantin Gheorghe: ”Ce vă spuneam eu de vreo lună și ceva, adică despre privatizarea tuturor proprietăților statului, se confirmă”.

”Tot proiectul lui Pește este făcut să acopere golănia cu ”Fondul de Investiții””, spune analistul, punctând câteva precedente: ”Mai știe cineva ale cui sunt participațiile băgate de Tăriceanu în ”Fondul Proprietatea”? Mai sunt ale statului? De ce se plătesc despăgubiri tot de la stat, și nu din câștigurile Fondului?”

Regie pentru proști – conchide Constantin Gheorghe, iar Olguța Vasilescu speră că ”Nu suntem chiar toți fraieri ca să nu ne prindem ce vor sa facă!”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

253

Загрузка...
Vasilica-Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea

Viorica Dăncilă, lecție pentru PSD! Ce NU se spune ce ASCUND și ea și Dragnea

226
(reînnoit 09:15 02.07.2020)
Excelentul om politic plătește azi, nemeritat din punct de vedere penal, meritat din punct de vedere al indeciziei politice; iar Viorica Dăncilă a replicat fără cusur, în speța de față

BUCUREȘTI, 2 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Serialul dubios în care a fost transformat interviul luat lui Liviu Dragnea dă naștere la replici – iar una dintre cele mai ferme este a celui mai important premier PSD de la Ponta încoace, Viorica Dăncilă.

Prima femeie președinte al PSD și premier este foarte sensibilă atât la ideea că ar fi fost manipulată de Liviu Dragnea, dar și de subiectul OUG pe Justiție.

”Cât timp am fost prim-ministru nu am dat nicio ordonanță de urgență pe justiție! Și nu am avut niciodată vreo inițiativă pro-amnistie și pro-grațiere!”, subliniază ferm Dăncilă, care dă o replică înțepăturii lui Dragnea: ”Sunt sigură că acest lucru l-a iritat pe domnul Liviu Dragnea, dar am considerat că interesul României primează”.

Viorica Dăncilă completează destul de ciudat – ”N-am vrut să fac ceva ce știam sigur că e rău pentru țară” și reia acuzație de ”presiuni” făcute de Dragnea.

”Confirm din nou: au fost presiuni din partea domnului Dragnea pe tema amnistiei și grațierii”, spune Dăncilă, care completează ”Timp de mai multe luni de zile au venit direct și indirect sugestii, recomandări, idei, pe care însă le-am respins„.

Mai mult, Dăncilă spune că Dragnea „n-a primit bine aceste refuzuri și-l enerva probabil faptul că nu mă poate manevra”.

”Probabil că domnul Dragnea n-a înțeles un lucru: că eram premierul României, nu sluga lui. Am ținut să onorez funcția și să-mi fac datoria față de români”, încheie Dăncilă răspunsul său ferm.

Ce este ciudat – niciunul dintre cei doi nu dau la iveală un detaliu esențial: fiind vorba de un guvern politic, o decizie precum o asemenea OUG putea fi cerută oficial într-un for precum Comitetul Executiv Național al PSD.

Ori, dacă în CExN se supunea votului o cerință politică pentru premierul PSD, în sensul unei OUG de acest fel – nu se pune problema ”presiunilor” și nici a ”slugii” cuiva! Era cererea unui for de conducere al partidului pentru premierul său!

S-a făcut asta – sau nu? Pentru că nici Dragnea nu spune asta, nici Viorica Dăncilă. Desigur, normal ar fi fost ca Dragnea să spună dacă s-a petrecut așa ceva  - pentru că astfel ar fi avut motiv să o acuze statutar pe Dăncilă – așa cum a fost în cazurile Grindeanu, Tudose – și Tudorel Toader.

Dar așa… pare că Viorica Dăncilă are dreptate, iar Dragnea NU a introdus în CExN această solicitare, ci s-a rezumat la intervenții pe care acum Dăncilă le califică drept ”presiuni” și ”sugestii, recomandări, idei”, adică formule nestatutare! Pe care Dăncilă le-a respins.

De ce nu a făcut Dragnea pasul prin CExN? De teamă să nu fie acuzat de opinia publică, probabil – la fel cum a „mermelit” mult timp subiectul Kovesi! Își mai aduce aminte de declarația (revocarea lui) ”Kovesi nu e o temă pentru noi!”? Probabil că dacă nu era abilul Tudorel Toader nu se petrecea revocarea – tot din cauza acestui stil ”indirect”, pe la colțuri, al lui Liciu Dragnea în probleme majore.

Și, pentru care, excelentul om politic plătește azi, nemeritat din punct de vedere penal, meritat din punct de vedere al indeciziei politice. Iar Viorica Dăncilă a replicat fără cusur, în speța de față. De ce? Exact pentru faptul recunoscut: NU era sluga lui Dragnea sau a altcuiva. Era premierul pus de partid – și trebuia tratat ca atare!

O lecție pentru PSD – și pentru cei care nu au curajul de acționa direct, statutar, nu prin „intervenții”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

226
Tagurile:
Liviu Dragnea, PSD, Viorica Dăncilă

Загрузка...
Ludovic Orban

Un celebru ex-ministru al Economiei pune la punct PNL ce trebuia făcut cu programul

0
”Un astfel de program trebuie să fie un Pact Național și nu proiectul electoral al unui Guvern de conjunctură”

BUCUREȘTI, 2 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Fostul ministru al Economiei și Finanțelor, Varujan Vosganian, una dintre cele mai avizate personalități în respectivele domenii punctează câteva considerații despre programul guvernamental „Reclădim România”.

Reamintesc un detaliu esențial - Varujan Vosganian este unul dintre cei mai importanți teoreticieni și practicieni ai Dreptei și economiei liberale! Deci nu e un parvenit sau un traseist stânga – dreapta, precum cei din PNL-Băsescu, foști socialiști.

Iată ce spune acum Varujan Vosganian: ”Noi așteptam de la Guvern un program de ieșire din criza pe care au provocat-o pandemia, precum și stările de urgență și de alertă care au însoțit-o, nu un program megaloman întins pe un deceniu”.

Mai întâi, fostul ministru observă că Programul ”își propune, mai degrabă, să impresioneze prin dimensiunile sale decât să ofere soluții practice”.

Mai exact, se pare că, de fapt, prin acest program, ”PNL a intrat în campania electorală”, consideră Varujan, apreciind ironic că ei par a spera ”să câștige nu doar alegerile parlamentare din 2020, dar și pe cele din 2024 și 2028”.

”Un program întins pe un deceniu, pentru a fi credibil, trebuie să fie rezultatul dialogului între forțele politice, de vreme ce e greu de presupus că un singur partid, fie el și PNL, va guverna țara în toată această perioadă”, spune Varujan Vosganian.

Și, ca punct final și fără replică: ”un astfel de program trebuie să fie un Pact Național și nu proiectul electoral al unui Guvern de conjunctură”.

Un obiectiv concret care ar trebui să fie subiect pentru pact național? ”De pildă, cel de-al treilea reactor de la Cernavodă care, dacă s-ar semna azi contractul, s-ar termina în 2026”, spune fostul ministru, care constată că, în condițiile actuale, ”nu e nici măcar negociat”.

Mai e ceva de comentat?

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
PNL, Varujan Vosganian

Загрузка...