Пачки евро

Marea lovitură se petrece sub ochii noștri: pandemia și PRIVATIZAREA mascată a sănătății

1724
(reînnoit 22:55 26.06.2020)
Piesa mai mare se joacă acu, fix sub ochii noștri – și nimeni nu are ce face, deocamdată! Vorbim de ”privatizarea mascată a sănătății” – sau trecerea în privat a Sănătății - prin intermediul pandemiei!

BUCUREȘTI, 26 iun – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Nu, nu e teoria conspirației, ci a speculației – adică mama capitalismului. Iar cel mai bine nu se câștigă din afaceri cu oameni bogați – ci speculând nevoile celor mulți. Cum ar fi nevoia de îngrijire medicală a pensionarilor, a copiilor, în fine, a tuturor cetățenilor.

Ideea speculării domeniului Sănătății nu este specifică doar liberalilor… dar ei s-au manifestat în ultima vreme în mod strident.

Plasarea în fruntea ministerului Sănătății a unor reprezentanți (sau angajați) ai unor mari rețele medicale a ridicat semne de întrebare – iar numirea în fruntea Casei Naționale de Asigurări pentru Sănătate a unei fost directoare a unei asemenea rețele… a fost semnul de exclamare.

Mai ales că, să reținem aspectul, acționariatul Polisano – despre această rețea e vorba – nu este format din medici – ci, în majoritate, din oameni de afaceri. Concret, vorbim de puternicul grup controlat de controversatul magnat Gruia Stoica.

Imediat după venirea PNL la putere a PNL a urmat un prim scandal, generat chiar de o OUG privind contribuţia personală prin care pacienţii care apelau la privați puteau plăti diferenţa dintre decontatul acceptat de stat spitalului privat şi tariful intervenţiei în privat.

A intenția intenție a fost ca privaţii pot să poată accesa programele naţionale de sănătate - decontate integral de stat! – nu ca până atunci, în sistemul priorității spitalelor publice.

A venit pandemia – și totul a fost amânat, iar afacerile s-au derulat cu măști și ale obiecte specifice. Și firmele liberalilor au făcut puzderie de bani… și DNA spune că anchetează.

Dar, piesa mai mare se joacă acu, fix sub ochii noștri – și nimeni nu are ce face, deocamdată! Vorbim de ”privatizarea mascată a sănătății” – sau trecerea în privat a Sănătății - prin intermediul pandemiei! Cum se petrece asta? Simplu: fie pentru că pacienții nu se pot duce la spitale pentru că sunt închise din cauza transformării în ”spitale Covid” – fie pentru că pacienții cu oarecare stare nu riscă să se ducă la spitale și aleg clinicile private.

În al doilea rând, medicii preferă să câștige un ban frumos făcându-și meseria – și asta o fac la privat. 

O explicație clară dă cunoscutul analist Constantin Gheorghe, consilierul politic al lui Ion Iliescu și Adrian Năstase. 

”Spitalele publice închise, cozi uriașe în fața lor, umilințe - la clinicile private(caz real), 30 de consultații pe zi, prețul, 200 de lei/consultația, timp de consultație, zece minute! 1500 de euro pe zi, cinci zile pe săptămână, 7500 de euro. Cine câștigă circa 30.000 de euro pe lună nu doar aici, ci și în Occident? Și asta e într-un oraș de provincie! Ce-o fi în București, Dumnezeu cu mila!”.  De fapt, ideea din titlu - ”privatizarea mascată a sănătății” – mi-a dat-o chiar fostul meu coleg! Și, da, pe scurt, asta este manevra: pandemia folosește îmbogățirii clinicilor, a multiplicării clientelei -  urmează probabil și dorita ajustare a legislației, astfel că, la finele pandemiei, rețelele private din Sănătate  vor avea o poziție dominantă.

Se spunea că marile rețele de la noi erau puternic ofertate de cumpărători americani; odată cu modificarea legislației, prețul vânzării creștea de vreo 3 ori. Acum, după pandemie, probabil că prețul e mult mai mare.

Poate atunci vor crește și pensiile, ca să aibă de unde să fie plătite clinicile private, românești sau străine. Cum spun killerii de profesie – nu am nimic personal, e doar o afacere.

P.S. Această temă și analiza de față NU pun în discuție existența virusului. Nici despre cât de mare este pericolul acestuia. În analiză vorbim de un singur mare pericol – ca ”virusul” să fie folosit pentru a pune la punct această mare afacere din domeniul Sănătății. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1724
Tagurile:
sănătate, Pandemie, Privatizare
Tematic
Știrea dimineții: A sosit vestea așteptată de milioane de români cu CARDURI de Sănătate
Orban: Sistemul de sănătate din Ungaria a gestionat mai bine epidemia decât cele din Vest
SANITAS cere Guvernului ”să nu mai pedepsească”angajații din sănătate și asistență socială
Tensiuni în Sănătate: ”Șefii de secție nu sunt întotdeauna obiectivi și corecți”
Militar român pe o stradă din București

Celebru avocat denunță starea de asediu din România: „NU sunt ALEGERI, ci RĂZBOI!”

13
”Sunt pregătite sloganurile, televiziunile, internetul, atacurile la persoană, găștile de postaci și echipele de prin piețe, grupurile din cartiere, armatele din instituțiile publice, corporatiștii, vedetele și liderii ”salvatori”, acum și COVIDUL”

BUCUREȘTI, 14 aug – Sputnik. ”Esența democrației este climatul social armonios, singurul care poate garanta libertatea de opțiune pentru orice alegeri - dreptul la vot se circumscrie acestei condiții elementare”, ”, consideră celebrul avocat Aurelian Pavelescu.

Ori, ”dacă societatea este dominată de ură, frică și neputință, cetățenii nu vor vota liber, ci sub imperiul acestora”, atrage atenția Pavelescu, explicând că de aceea, ”în România, de 30 de ani se manifestă doar VOTUL NEGATIV, votul împotriva a ceva, iar nu PENTRU ceva”.

”Liderii politici și partidele și-au construit, tocmai de aceea, strategii de manipulare, de incitare, de șantaj și atacuri la adresa adversarilor, transformați în dușmani - și așa au și câștigat alegeri după alegeri”, arată Pavelescu.

Mai mult, celebrul avocat consideră că ”oamenii nu sunt niciodată puși în situația de A VOTA PROGRAME, profesioniști, oameni educați, ci doar VEDETE și CĂLĂI, pe unii care promit că-i bagă la pușcărie pe ceilalți și care manipulează cel mai perfid”.

Clară expunere a ceea ce trăim de aproape 20 de ani în România – și care tinde să devină un fel de a fi al politicianului, dar și al omul de rând, cel puțin în materie de opțiune politică!

”Vedem azi, din nou, zecile de milioane de euro venite din bugetul public și de la mafiile de partide - abonate tot la banul public - pe toate străzile, șoselele și blocurile din România, care asigură acelorași partide mandate noi”, scrie Pavelescu.

Consecința tragică este clară: ”cetățenii, cei care nu sunt înregimentați, NU AU DE FAPT NICIO ȘANSĂ SĂ FIE ALEȘI și trebuie să se supună acelora care fac parte din aceste confrerii și au confiscat spațiul public și România”.

”Ce este de făcut?”, întreabă retoric Aurelian Pavelescu, propunând și un răspuns: ”E nevoie, înainte de toate, de o solidaritate a elitelor reale, excluse din societate acum, pentru pregătirea poporului pentru o redeșteptare națională, ieșirea din cercul vicios al urii și votului negativ, promovarea adevăratelor valori”.

Pasul doi – ”Cum se poate face asta?”. Avocatul Pavelescu spune ferm: ”Nicio șansă altfel decât de la om la om, puțini la început, din ce în ce mai mulți, în mod organic și organizat”.

Aurelian Pavelescu, care este și președintele PNȚCD, consideră că în aceste momente și pentru a prinde șansa redeșteptării, ”avem nevoie cu toții de simboluri care să ne unească”, iar cel mai important simbol politic, cultural și istoric, în opinia sa, ”este PNȚCD”!

Pentru a închide cercul argumentației privind contrastul între ceea ce se întâmplă și ceea ce ar trebui să însemne o democrație, Aurelian Pavelescu atrage atenția că, la București, ”nu vor fi, din nou, alegeri, ci război”.

”Sunt pregătite sloganurile, televiziunile, internetul, atacurile la persoană, găștile de postaci și echipele de prin piețe, grupurile din cartiere, armatele din instituțiile publice, corporatiștii, vedetele și liderii ”salvatori”, acum și COVIDUL”, arată Pavelescu, încheind cu un mesaj de speranță: ”Poate începem să ne trezim!”

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

13

Загрузка...
Vladimir putin și Traian Băsescu

Băsescu, declarație surpriză despre Vaccinul lui Putin: ”Dacă putea, m-aș duce la el!”

199
Băsescu a vrut să sublinieze diferența între opțiunea personală a oricărui cetățean – și impunerea de către autorități a unui vaccin. Întrebarea este… ce știe Băsescu – se va impune vaccinul aprobat de autorități?

BUCUREȘTI, 14 aug – Sputnik. Imediat după ce președintele Vladimir Putin a anunțat că Rusia a produs primul vaccin împotriva COVID-19, președintele Iohannis a fost întrebat dacă România l-ar prelua.

Iohannis a dat un răspuns controversat și criticat de mulți români: ”România este parte din UE și încheie precontracte cu entități din UE”, a spus Iohannis, completând „nu există nicio validare externă pentru acel vaccin menționat”,

Prezent în emisiunea lui Victor Ciutacu, Traian Băsescu a uimit spunând că ar lua vaccinul pentru el personal!

”Dacă aș putea, m-aș duce la el să îi cer unul să mă vaccinez eu”, a spus Băsescu, explicând că ”Nu contează de unde îl iei… Important este ca după 3 luni să nu îl faci și să înnebunești”.

Sigur, în cazul lui Băsescu e greu de imaginat diferența… Pe de altă parte, Băsescu consideră că Iohannis a reacționat bune.

”Klaus Iohannis a făcut bine cum a declarat, ce ar fi putut să zică: ”Români, din respect pentru mine, mi-a dat Putin 20 de milioane de doze, dar vă ordon să vă vaccinați!”?... Iar, după 3 luni, te trezești cu cine știe ce reacții adverse”.

Dar, ca să sublinieze încă o dată ideea, Traian Băsescu a repetat: ”Aș avea curaj să fac acel vaccin, individual”.

Desigur, Băsescu a vrut să sublinieze diferența între opțiunea personală a oricărui cetățean – și impunerea de către autorități a unui vaccin. Întrebarea este… ce știe Băsescu – se va impune vaccinul aprobat de autorități?

Reamintim, în acest context, că președintele Putin a declarat că vaccinul NU este obligatoriu în Rusia – asta spre deosebire de România unde există intenția oficială, parlamentară, de a legifera obligativitatea unor vaccinuri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

199
Tagurile:
Putin, vaccin, Traian Băsescu

Загрузка...