Adrian Zuckerman

Zuckerman, declarație de ridicol absolut! Obrăznicie la adresa PSD și a Parlamentului

8402
Acuzațiile și afirmațiile grave  reprezintă un grav amestec în treburile interne ale României și  au fost făcute în prezența a doi miniștri

BUCUREȘTI, 26 iun – Sputnik, Dragoș Dumitriu. În plină pandemie, cu restricții în toată lumea, a avut loc o reuniune interesantă la sediul MAI pe tema… traficului de persoane! Asta deja ține de domeniul ridicolului! Dar mai e și un aspect tragic – în timp ce la MAI se fac declarații și angajament pompoase… țara plânge în urma tragediilor provocate de inundații!

Dar, revenind la această gravă problemă a traficului de persoane să amintim în primul rând că, în cei 5 ani de mandat Iohannis au dispărut peste 2000 de femei – și nimic nu s-a discutat despre asta în CSAT. Sigur, dispariția femeilor nu e un risc atât de mare ca Rusia, desigur…

De fapt, reuniunea de azi a fost cauzată de publicarea ultimului raport al Departamentului de Stat al SUA privind traficul de persoane în care România este criticată și ”se menține supravegherea pentru al doilea an consecutiv pentru lipsa de măsuri în gestionarea fenomenului infracțional”, transmite Europa Liberă.

Prezent la întâlnire, ambasadorul Zuckerman a spus că ”una dintre prioritățile SUA este să pledeze pentru statul de drept”.

Faptul este de un ridicol total – pentru că SUA au fost acuzate în ultimele săptămâni – la scenă deschisă de oficiali ONU și de personalități de renume internațional -  de ce mai gravă încălcare a statului de drept: rasismul sistemic! Ei ne dau nouă lecții?!  Da, ne dau lecții și ne pun pe ”lista de supraveghere”. Obrăznicie… sau ce?!

Pe de altă parte, Zuckerman și-a făcut numărul, atacând PSD  - ”înseamnă că Guvernul nu și-a intensificat eforturile de combatere a traficului de persoane - sub fostul guvern, eforturile au fost reduse” – dar  ”am încredere în eforturile guvernului Orban de eradicare a acestui fenomen”.

Și, în fine, Zuckerman s-a dezlănțuit într-un… text citit: ”Bandele au traficat cu nerușinare oameni, știind că probabil vor scăpa nepedepsiți, așa cum s-a întâmplat în trecut. Astăzi ne angajăm într-un nou program de toleranță zero pentru traficul de persoane. SUA se angajează să ajute autoritățile. Dacă ești traficant de persoane, te vom găsi, te vom aresta și te vom pune sub acuzare! Nu va exista refugiu pentru traficanți. Nu te vei putea ascunde, s-a terminat!”.

Deci chiar reprezentanții SUA nu au nici un pic de rușine! Ce au făcut în cazul Caracal? Ce a făcut slăvitul FBI, chemat ca soluția supremă?! Nimic! Au dat niște declarații pompoase și… nimic! Mai mult, s-au oprit orice căutări care vizau posibile legături ale bandelor locale cu americanii de la Deveselu!

Au pus americanii la dispoziția autorităților române imagini din satelit – zona fiind ultra-supravegheată! – prin care să se urmărească ce s-a întâmplat în ziua dispariției Alexandrei? Nimic! Există date certe, ore precise, deci se putea verifica… Dar nimic! Dacă nu intervenea Cumpănașu era tăcere totală!

Au pus americanii la dispoziția autorităților române date rezultatele anchetei din 2012, în care au fost implicați americani – ”anchetați” ulterior în SUA? Nimic!

Au reacționat în vreun fel americanii după declarațiile fostei translatoare de la baza Kogălniceanu care vorbea clar de ”Bordeluri” la bazele americane?

Pe urmă, cum vin americanii să e dea lecții – când ei au permis unui mafiot rom din Craiova să facă trafic de persoane între Mexic și SUA? Hai, fără prostii că mafiotul din Craiova s-a descurcat singur în SUA, fără „spate”, fără ca autorități corupte să-i asigure acest spate!

În fine, unde se face traficul de persoane dacă nu în Occidentul care tolerează și, prin autorități corupte - susține acest trafic?! Nu veniți cu minciuni și obrăznicii că românii sunt de vină – când ”lumea liberă” îi creează piața pentru aceste activități!

Revenind la Zuckerman, acesta nu s-a putut abține să arunce o obrăznicie la adresa PSD și a Parlamentului:

”Mă adresez Parlamentului. Începeți să lucrați imediat cu Guvernul pentru a adopta legislația necesară pentru a prinde infractorii și pentru a recupera prejudiciile cauzate de fostul guvern și care i-au ajutat pe infractori. Acum este momentul ca Parlamentul să ia atitudine”.

Deci, acuzație directă la adresa PSD, a fostului Guvern și a Parlamentului – ”prejudiciile cauzate de fostul guvern și care i-au ajutat pe infractori”! Așa ceva!...

Este de remarcat că acuzațiile și afirmațiile grave, care reprezintă un grav amestec în treburile interne ale României, au fost făcute în prezența a doi miniștri și a procurorului general. Desigur, nu ne putem aștepta la Aurescu să-l convoace pe Zuckerman, așa cum o face cu ambasadorul Rusiei. Dubla măsură e caracteristică ”democrației strategice”.

În fine, sunt curios dacă interimarul lider PSD va replica – sau, conform obiceiului, va accepta acuzațiile și se va angaja ”să nu mai repete greșelile”. Aș crede el că este „eficient” și crește în sondaje.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

8402
Tagurile:
Parlament, PSD, Adrian Zuckerman
Angela Merkel, cancelarul Germaniei

Expert rus, despre mesajul lui Merkel, adresat ONU

4
(reînnoit 17:34 22.09.2020)
Mesajul video lui Merkel, adresat Adunării Generale a ONU reprezintă “un cuțit în spatele Rusiei” și exprimă dorința Germaniei de a deveni membru permanent al Consiliului de Securitate.

BUCUREȘTI, 22 sep – Sputnik. Declarația cancelarului german, Angela Merkel, în care se plânge că deciziile importante “sunt blocate prea des” în Consiliul de Securitate al ONU, și îndeamnă la o reformare a organizației, e o înțepătură a Rusiei, consideră fostul adjunct al secretarului general al ONU, adjunctul secretarului Camerei Societății Civile a Rusiei, Serghei Ordjonikidze. Totodată, ea și-a reiterat dorința ca Germania să participe la lucrările Consiliului de Securitate.

Mai devreme, într-un mesaj video, adresat Adunării Generale a ONU, Merkel a menționat că deciziile importante sunt “prea des” blocate în Consiliul de Securitate al ONU, a îndemnat la reformarea organizației și la o identificare mult mai eficientă a soluțiilor la provocările globale.

“Ne-a înțepat și totodată a menționat că vor să participe și ei la Consiliul de Securitate. Dacă încerci să te impui prea des, atunci vei auzi tot atât de des “nu”, iar acestor oameni nu le place când le spui „nu”. Americanii au propus, spre exemplu, un plan bilateral de limitare a armelor strategice și au spus: trebuie să-l acceptați și atât. Nu e serios deloc. De regulă, negocierile se poată nu doar o zi și nu doar o lună. De ce ar trebui să îmbrățișăm și să acceptăm orice propunere? Avem și noi interesele noastre”, a declarat Ordjonikidze agenției RIA Novosti.

Acesta a mai adăugat că sensul mesajului lui Merkel constă nu în anularea dreptului la veto în Consiliu de Securitate, ci în faptul ca “Germania de mai mult timp și insistent vrea să participe la activitatea acestui organ”.

“Odată ce nu reușesc să modifice Carta ONU, sunt aleși doar în calitate de membri nepermanenți. De fapt, sunt prezenți acolo”, a spus Ordjonikidze.

“În ceea ce privește reforma Consiliului de Securitate, e ceva cu totul logic. Lumea de azi se deosebește de lumea din 1945. Consider că e timpul pentru o astfel de reformă, însă nu trebuie să fie vorba exclusive de Germania. Nu. În rezolvarea unei multitudini de probleme ale lumii contemporane participă statele din Asia, Africa, America Latină. Observăm acest lucru în timpul soluționării a multor crize și conflicte. Iată de ce, desigur, extinderea Consiliului de Securitate trebuie să aibă loc în niște limite rationale, pentru ca acest organ să rămână unul funcțional”, a menționat expertul.

Consiliul de Securitate al ONU reprezintă o structură permanentă a organizației, pe seama căreia se află sarcina de a menține pacea și securitatea internațională. În Consiliul sunt reprezentate 15 state: cinci cu statut permanent și zece cu statut temporar. Membrii permanenți sunt: Rusia, SUA, Marea Britanie, China și Franța. Aceștia dețin dreptul de veto. Alți zece membri ai Consiliului sunt aleși pentru un mandat de doi ani. În luna octombrie, președinția Consiliului de Securitate al ONU va reveni Rusiei.

4
Tagurile:
Germania, ONU, Angela Merkel
Tematic
ONU: „lockdown”-ul poate cauza mai mulţi morţi decât Covid
Discurs epocal la ONU împotriva imperialismului SUA
VIDEO: Discursul lui Igor Dodon la Adunarea Generală a ONU
Reprezentantul Crimeii, oprit să vorbească la Forumul ONU

Загрузка...
Eugen Orlando Teodorovici

Teodorovici: ”Aceasta ar putea fi dovada unei alte TRĂDĂRI!”

667
Fostul ministru de Finanțe subliniază importanța multiplă de deciziei care va luată azi – și implicațiile pe care le va avea

BUCUREȘTI, 22 sept – Sputnik. Fostul ministru al Finanțelor este în prim planul bătăliei de azi, care vizează rectificarea bugetară.

Într-o recentă postare ”NU SE (MAI) POATE cu "guvernul meu"‼️”, finanțistul atrage atenția că ”astăzi este adevăratul TEST sau un nou test pentru PSD și aliații săi - să voteze rectificarea bugetară EXACT în forma aprobată de comisiile de buget din Parlamentul României”.

Ori, spune Teodorovici, ”dacă NU, aceasta va fi dovada unei alte TRĂDĂRI și momentul în care NU vom mai putea acuza doar "guvernul meu" pentru dezastrul creat în economie‼️”.

Fostul ministru al Finanțelor spune ferm: ”TOATE modificările aduse rectificării bugetare sunt absolut NECESARE”, explicând concret: ”mă refer în special, la majorarea cu 40% a punctului de pensie, la majorarea salariilor profesorilor, dar și la plafonarea la 40% din PIB a datoriei publice pentru sfârșitul anului 2020, în condițiile în care ”guvernul meu” intenționa chiar creșterea acesteia spre 50%”.

”TOATE aceste amendamente trebuie aprobate AZI de Parlament și apoi, ”șeful statului” trebuie să le promulge”, spune Teodorovici – și asta ”chiar dacă Ludovic și-a făcut cunoscută ”poziția” cu privire la aceste propuneri printr-o #criză de nervi soră cu DEMENȚA care se va reflecta, clar, în ratingul de țară al României, căci sigur investitorii nu văd cu ochi buni un premier deopotrivă INCOMPETENT și instabil emoțional”.

Teodorovici nu e impresionat însă de crizele lui Orban – ”personal, CRIZELE lui de nervi mă lasă complet rece, căci îi înțeleg neputința în fața #incompetenței ministrului său de finanțe”.

De asemenea, scrie Teodorovici, ”mă lasă indiferent și pentru că nu l-am văzut ieșindu-și din fire în fața #incapacității lui Cîțu de a găsi SOLUȚII pentru majorarea punctului de pensie și a salariilor profesorilor”.

În schimb, subliniază fostul președinte executiv al PSD, ”este UMILITOARE situația în care au fost puși pensionarii României‼️”.

”Li se spune să fie mulțumiți cu atât, căci nicio altă țară din UE nu a majorat salarii sau pensii în această perioadă...” – dar, întreabă ministrul, ”în acele țări, ce pensii și salarii au seniorii și profesorii?!”.

Altfel spus, ️acele țări nu au majorat, ”căci nu era necesar!”, spune ministrul. ”Acele țări au făcut acum, investiții productive în economie, au ajutat IMM-urile și au luat multe alte măsuri palpabile, cu impact direct în economie, adică au făcut tot ce n-a făcut ”guvernul meu”‼️”.

”Este foarte TRIST și că ”guvernul meu” a reușit să-i facă pe seniorii noștri să aleagă între ei și copiii lor, spunându-le că majorarea punctului de pensie va îndatora generațiile viitoare, că altfel NU SE POATE... , în condițiile în care acest guvern INCOMPETENT a reușit totuși, să ne îndatoreze cum nu ne-a mai îndatorat nimeni până acum, fără să ne spună pe ce se duc banii‼️”, spune Teodorovici.

Și urmează o întrebare cheie: ”Simțiți cumva vreo creștere a bunăstării, deși Orban s-a împrumutat deja, în doar 9 luni, cu peste 110 miliarde de lei, adică, de 4 ori mai mult decât guvernarea PSD în 3 ani?!”.

”Dar cine să poată? INCOMPETENȚII și HABARNIȘTII?!”, întreabă Teodorovici, arătând că s-a oferit să discute cu cei din Guvernul PNL ”despre SOLUȚII, dar nu s-au arătat interesați... ”.

În același timp, ””șeful statului” nu-și utilizează rolul de mediator pentru a chema specialiștii din toată clasa politică la consultări, în vederea discutării SOLUȚIILOR pe care le propunem - nici măcar nu e interesat să audă ce avem de propus și ține isonul ”guvernului meu” cu ”NU SE POATE””, scrie Eugen Teodorovici.

”Eu insist că SE POATE‼️ Mai trebuie doar SĂ VREI... și să fii LOIAL românilor, adică, să fii patriot!”, încheie Teodorovici.

667
Tagurile:
Eugen Teodorovici

Загрузка...