Ludovic Orban

NUCLEARA: Acuzație fulminantă contra lui Orban în dosarul ”vedetă” al DNA! Va DEMISIONA?

763
(reînnoit 10:32 26.06.2020)
Întrebarea se impune  - în condițiile în care scandalul se va amplifica și se vor publica probe – ce va face DNA? Îl va introduce pe premier printre suspecți? Dar Orban? Va prezenta explicații… sau demisia?

BUCUREȘTI, 26 iun - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Lovitură cumplită pentru premierul Orban - și ministrul Câțu – din partea unui jurnalist de investigații. Cei doi apar în dosarul de la DNA al fostului șef Unifarm, dezvăluie jurnalistul Alexandru Căutiș.

”Premierul Orban și ministrul Câțu apar în dosarul de la DNA, fiind probe că au făcut intervenții la Unifarm pentru a cumpăra măști din Turcia prin anumite societăți comerciale”, scrie jurnalistul.

Căutiș arată că în ”afacerea” în urma căreia Adrian Ionel, directorul companiei Unifarm, ar fi primit o mită de 760.000 euro, ar apărea o firmă controlată de o ”apropiată” a lui Orban, care ar fi intervenit chiar la premier în această speță.

Căutiș arată că BSG Business Select, firma inactivă a unui iranian pe nume Alireza Yousefi Jouybari, prinde brusc viață la începutul lunii martie și e gata să aducă măști din Turcia pentru Unifarm”, iar contractul a fost „parafat pe 5 martie”.

”Pe 11 martie 2020 firma BSG este preluată în mod bizar de Simona Ciulavu, de care se spune că a fost amanta lui Orban”, scrie jurnalistul, care afirmă că respectiva ”a făcut pușcărie pentru aderare la grup infracțional (Clanul Sportivilor)”.

După închisoare, femeia a lucrat… la Primăria Capitalei ”când Ludovic Orban era viceprimar, iar apoi a lucrat la Ministerul Transporturilor când Ludovic Orban era ministru”, scrie jurnalistul, comentând sec – ”Coincidență…”.

”Pe 16 martie 2020 Adrian Ionel transmite firmei BSG că îi va rezilia contractul fiindcă nu aduce la timp măștile”, scrie jurnalistul, menționând că ”sursele noastre spun că imediat Simona Ciulavu a început un asalt de mesaje și apeluri pe telefonul lui Adrian Ionel”.

Și, atenție, urmează NUCLEARA: ”Ca să-l convingă pe directorul Unifarm să renunțe la rezilierea contractului cu BSG, Simona Ciulavu îi transmite lui Adrian Ionel că va fi sunat imediat de premierul Orban și de ministrul Câțu”.

”La vreo trei minute distanță de la convorbirea cu Simona Ciulavu Adrian Ionel este sunat de premier, apoi de ministru, ATENȚIE, pe whatsapp (!!!), și ambii îi cer să rezolve cu livrările din Turcia. Coincidență din nou, desigur…”, scrie Căutiș.

Urmează alte detalii, printre care o intervenție a ambasadorului României în Turcia – apoi o neconcordanță la livrarea măștilor – ”BSG livrează doar 1.000.000 de măști, nu 3.000.000, câte se angajase prin contract”.

După mai multe probleme, directorul Unifarm, Adrian Ionel anunță Direcția de Investigare a Criminalității Economice (DICE).

”Respectivei structuri i-a pus la dispoziție mesajele din partea Simonei Ciulavu și dovezile că a fost sunat pe whatsapp de Orban și Câțu”, scrie Căutiș, care precizează că ”aceasta se întâmpla în urmă cu vreo două luni”.

Dar, fiind vorba de înalți demnitari, Direcția de Investigare a Criminalității Economice ”a înaintat (sau ar fi trebuit să înainteze la DNA) probele”, scrie Căutiș.

Ce probe? Inclusiv convorbirile cu Orban și Cîțu! Și, desigur, presupusele legături dintre respectiva femeie de afaceri și Orban – că nu s-o fi ocupat jurnalistul Căutiș singur de toată ancheta!...

”Cert este că peste două luni distanță DNA se decide să facă o anchetă, dar nu despre Ciulavu-Orban-Câțu, ci despre Adrian Ionel, despre care Ciulavu zice că ar fi pretins un comision de 18% unui intermediar pentru aceste măști”, observă Alex Căutiș. .

Concluzia jurnalistului de investigații e clară: ”Lui Adrian Ionel i s-a deschis dosar penal pentru o presupusă cerere de mită, în timp ce Simonei Ciulavu, care a făcut presiuni invocân-du-l pe premier și pe ministrul de Finanțe, nu i s-a întâmplat nimic”.

În schimb, de Orban și Cîțu nu se pomenește nimic!

Mai mult, aceeași firmă și persoană ar fi livrat ulterior ”milioane de măști către unități militare din România, măști aduse din Turcia”.

Și, atenție la „previziunea” lui Căutiș: ”Ne vom distra cât de curând cu mesaje și telefoane date pe whatsapp de un premier către directorul Unifarm”.

”Este prima oară în istoria României când, într-o situație de pandemie, un premier sună pe whatsapp ca să „miște” contracte”, scrie Alexandru Căutiș.

Întrebarea se impune  - în condițiile în care scandalul se va amplifica și vor apărea și probele de care vorbește Căutiș – ce va face DNA? Îl va introduce pe premier printre suspecți?

Dar Orban? Va prezenta explicații… sau demisia? Întreaga anchetă a lui Alex Căutiș o puteți citi pe PlusInfo

După cum a scris Sputnik, scandalul de la Unifarm pare a se încadra într-un capitol foarte interesant – război între servicii!

Reamintim în final declarația făcută ieri de Orban, la Digi24, despre scandalul Unifarm și directorul demis:

”N-are nicio legătură cu guvernul. Nu putem ști noi fiecare societate, fiecare companie. Sigur, dacă se dovedește că a făcut lucrul ăsta, să fie condamnat. E imoral, așteptăm să vedem cercetarea, procesul, și dacă a comis aceste fapte, să fie pedepsit”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

763
Tagurile:
demisia, Ludovic Orban
Florin Salam

Florin Salam, văzut de Mircea Badea: ”Secvență de autentic românesc, absolut neprețuită!”

449
(reînnoit 13:00 07.08.2020)
Dincolo de ironia cunoscutului realizator, secvențele în sine sunt relevante pentru situația unor segmente ale societății românești, imposibil de ținut sub control, în ciuda afirmațiilor (comice ale) poliției.

BUCUREȘTI, 7 iul – Sputnik. Nu, cunoscutul realizator Mircea Badea nu a devenit un fan al genului muzical al talentatului  interpret Florin Salam.

În schimb, Mircea Badea a remarcat succesiunea evenimentelor la care a participat sau au fost provocate de Florin Salam. Mai întâi la priveghiul lui „Emi Pian”, apoi la spital, în fața presei.

De precizat că artistul şi familia sa au acuzat medicii, în faţa jurnaliștilor adunați (chemați, după unele surse) la Spitalul “Matei Balş”, că refuză să le comunice informații despre starea fratele lui Salam. Fratele artistului este internat în stare gravă, bolnav de COVID-19.

După cum se știe, Salam a cântat mai multe ore la priveghiul lui Emi Pian, într-un spațiu  unde erau zeci de persoane - și prin care au trecut câteva sute – fără nici un fel de protecție, deși, așa cum precizam, fratele său e grav bolnav de Covid!

Ei bine, Mircea Badea a comentat acest contrast: ”E o secvență de autentic românesc absolut neprețuită!...”

”Domnul Salam venea de la o adunare de cinstiți cetățeni, până la proba contrarie, care au pățit un lucru nasol (priveghiul lui Emi Pian) - acolo era o densitate de cetățeni pe milimetru pătrat!”, a spus Mircea Badea.

De acolo, ”domnul Salam s-a extras din mijlocul densității și a venit la reporteri cu masca... cum a putut și el... să se plângă de medicii de la Matei Balș”, a remarcat realizatorul TV.

”Asta mi s-a părut ceva atât de autentic românesc... a fost o secvență de Kusturica!”, a spus Mircea Badea, traducând și altfel – ”Venea din mijlocul adunării Covid practic, fratele lui fiind bolnav grav de Covid. S-a extras de acolo și a venit, cu masca pe bărbie... că toată lumea știe că prin bărbie se transmite virusul... și a spus că medicii de la Matei Balș e nasoi”.

Concluzia lui Mircea Badea: „E o secvență superbă!...”.

Dincolo de ironia cunoscutului realizator, secvențele în sine sunt relevante pentru situația unor segmente ale societății românești, pentru care nu doar măsurile excepționale de protecție sunt inexistente, dar de multe ori chiar cele mai elementare lipsesc. Și aceste segmente sunt imposibil de ținut sub control, în ciuda afirmațiilor (comice ale) poliției.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

449
Tagurile:
Florin Salam, Mircea Badea

Загрузка...
Poliția Română

Scandal uriaș și trădare în Poliție ar putea fi cutremur devastator până la vârful IGPR!

269
”Sunt mirat că până la ora asta nu s-a făcut nicio arestare”. Situația este una mai mult decât gravă – munca sub acoperire este compromisă,  într-un domeniu  de maxim interes pentru grupuri de mare influență

BUCUREȘTI, 7 aug - Sputnik. În urma unei dezvăluiri a cunoscutei deputate Adriana Săftoiu, fost consilier prezidențial, a izbucnit un scandal uriaș.

Este un caz care poate zgudui din temelii Poliția Română, pentru că scoate la iveală nu doar legăturile cu lumea interlopă, ci și trădarea polițiștilor de către proprii colegi sau chiar șefi.  Iată relatarea deputatei Săftoiu:

”Polițistă, tânără, infiltrată într-o rețea de trafic de persoane. Infiltrată între traficanți, deconspiră o întreagă rețea la nivelul județului unde lucra. Fix în ziua în care îi oferă pe tavă pe capii rețelei, la câteva ore, acasă fiind, aude alarma mașinii. Se uită pe geam. Pe mașină - o coroană funerară. În cutia poștală, mesaj: Renunță acum, dacă nu vrei să ne ocupăm de copilul tău”.

Asta e pe scurt, povestea. Dar, situația se complică dacă luăm în calcul și celelalte date esențiale ale cazului, specifice muncii sub acoperire:

”Doar câteva persoane știau că e infiltrată. Extrem de puține. La fel de puține știau unde locuiește. Şi, totuși, la câteva ore după ce respectivii sunt reținuți, este amenințată. A renunțat și s-a retras. Și-a dat seama că nu de traficanți trebuie să se ferească, ci chiar de unii colegi”.

Cine este polițista? Aflăm de la Adriana Săftoiu… cât se poate, pentru că deputata îi protejează numele, din motive lesne de înțeles: ”a absolvit facultatea de psihologie şi a lucrat într-un DGASPC (protecția copilului, n.n.)”.

”Se decide să dea examen la Academia de poliție, ia examenul, absolvă şi e angajată în sistem, hotărâtă să se dedice destructurării traficului de minore”, mai adaugă Adrian Săftoiu.

Situația este una mai mult decât gravă – și transmite ceva sinistru: că această muncă sub acoperire este compromisă! Și nu în orice domeniu, ci într-unul despre care se spune că ar fi de maxim interes pentru grupuri de mare influență din Occident – traficul de copii.

Deci, da, e vorba de un cutremur care ar trebui să zguduie IGPR. Și e de menționat reacția jurnalistului de investigații Sorin Ovidiu Bălan, fost polițist, care spune clar – până acum trebuiau făcute deja arestări. Și nu ale interlopilor, ci chiar în Poliție!

”Eu am o problemă - sunt mirat că până la ora asta nu s-a făcut nicio arestare”, a spus Bălan la Antena 3. ”Și dacă ăia care ar trebui să investigheze sunt tâmpiți, vă spun eu! Fetei ăleia i s-a pus pe mașină o coronă de flori. S-a stabilit de unde a fost cumpărată coroana? S-a stabilit cine a cumpărat-o? S-a luat firul? În țara asta...”.

Sorin Ovidiu Bălan are un mesaj și pentru Poliția Capitalei: ”Domnul Berechet spune că totul e „sub control”… sub control era dacă erau arestați!”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

269
Tagurile:
scandal, poliție

Загрузка...
Supermarket

Ce băutură alcoolică ne ajută depășim COVID-19

0
(reînnoit 19:01 07.08.2020)
Cercetătorii din Canada au aflat ce băutură alcoolică poate ajuta la depășirea efectelor negative ale COVID-19.

CHIȘINĂU, 7 aug – Sputnik. Savanții din Canada au ajuns la concluzia că un consum moderat al vinului roșu și alb poate contribui la diminuarea impactului negativ al coronavirusului asupra organismului.

Vinul conține antioxidantul resveratrol, care poate atenua cursul COVID-19, potrivit unui studiu realizat de Universitatea Laval (Quebec, Canada).

Coronavirusul perturbă funcționarea proteinei ACE2, prezentă în țesuturile plămânilor, inimii, rinichilor, creierului și care este una vitală. Resveratrol contribuie la sporirea concentrației de ACE2 și în acest fel reduce severitatea sindromului de detresă respiratorie acută (ARDS) care însoțește COVID-19.

În plus, antioxidantul poate suprima celulele sistemului imunitar prin reducerea cantității de citokine. Odată ce ARDS este provocat inclusiv de o reacție imună excesivă, resveratrolul ar putea să aibă o influență benefică suplimentară în cazul unor astfel de complicații.

Resveratrolul se conține nu doar în vin, dar și în struguri de viță de vie, coacăză și arahide, fistic, cacao, zmeură.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
vin, alcool, coronavirus
Tematic
Coronavirus România, 4 august: 55.241 (+1.232) de persoane infectate, 2.480 (+48) decese
Coronavirus în România: 1 309 noi cazuri de infectare
Coronavirus în România, 6 august: + 1345 cazuri de infectare, + 45 decese
S-a descoperit punctul slab al coronavirusului - detalii
Coronavirus în România, 7 august: 59.273 (+1378) persoane infectate, 2616 (+50) decese

Загрузка...