Liviu Dragnea și Mihai Tudose

Presimțind e vizat de Dragnea în interviu, Tudose reacționează în favoarea lui Ciolacu

1465
Exact politica lui Ciolacu, căreia Tudose pare a-i fi avocat, mai ales în contextul în care Liviu Dragnea a spus clar că PSD doar mimează opoziția iar Iohannis nu are adversar real

BUCUREȘTI, 26 iun – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Așa cum a anunțat realizatoarea interviului cu Liviu Dragnea, Anca Alexandrescu, în a doua parte fostul lider PSD va ținti către unul dintre cei trei premieri puși de el în funcție.

Ori, cel mai probabil va fi vorba de Mihai Tudose, cel care, într-o recentă declarație, a avut o reacție dură la adresa celui care l-a impus pe prima treaptă a Executivului.

”A fost dezastruos. Nici măcar nu vreau să îmi mai amintesc”, a spus Tudose despre Dragnea, reproșându-i acestuia că ”i se părea că este invincibil”.

Ieri seară, Mihai Tudose, ajuns europarlamentar într-un mod extrem de controversat a avut o luare de poziție dură – pe o temă majoră:  ”România nu îşi permite un an mort” și a arătat că ”Mergem într-o direcţie greşită”.

”Ieșirea din izolare s-a făcut cu sacrificarea precauției și fără impulsul necesar economiei”, scrie Tudose, ”restricțiile n-au fost ridicate pentru manifestările iraționale de masă, care umplu acum spitalele”.

Tudose arată că, din păcate, Guvernul ”n-a reușit să pună convingător în gardă populația, dar nici să mobilizeze sectoarele afectate de pandemie” iar la Palatul Victoria ”bate aer de vacanță”.

”S-ar putea să dea de pământ aerul ăsta cu tot ce a mai rămas în picioare din spitale și economie”, avertizează fostul premier. ”Dacă revenirea rapidă la izolare va fi consecința a ceea ce se întâmplă zilele astea, înseamnă că vom fi captivi în cercul vicios la care ne condamnă izolarea și relaxarea, așa cum le-am înțeles noi, românii: excesive”.

Mihai Tudose atrage atenția că, după ”trei luni de imprudență”  în timp ce coronavirusul se apropia de noi, ”am avut trei luni de blocaj fricos”.

”Urmează, teoretic, vacanța de vară și toamna electorală - teoretic, pentru că s-ar putea să stăm în casă”, pune problema Mihai Tudose care întreabă – ”Dar ne permitem un an mort? Cât ne va costa?”

Și, față de atitudinea Guvernului, europarlamentarul spune direct: nu ne va da nimeni din Europa banii degeaba! ”M-am întors acum acasă, după trei săptămâni la Bruxelles, și concluzia mea e că nu o să ne dea nimeni mare lucru din banii ăia mulți de care se tot vorbește în instituțiile europene, dacă nu vom da din coate. Ca țară!”

”Nu e de ajuns că ne zbatem acolo o mână de europarlamentari și diplomați”, scrie Tudose, care subliniază că ”fără bani europeni, căruța va rămâne-n șanț mult și bine...”.

Desigur, o pledoarie pentru activitatea europarlamentarilor, stil Rareș Bogdan, care e destul de greu credibilă, mai ales în cazul cuiva care nu are în spate un lobby puternic. 

”Mă feresc cât pot de logica electorală, pentru că am senzația acută că România se împotmolește și asta se întâmplă într-un context în care e posibil ca nimeni din afară să nu mai poată sau să nu vrea să ne întindă o mână - iar dacă rămânem noi între noi, ce facem?”, întreabă Tudose.

Dar, atenție, Tudose punctează ideea în alt sens: din cauza acestei situații, ”se apropie momentul unor decizii politice bazate pe o realitate tot mai neplăcută și o perspectivă tot mai sumbră”.

”Vine vremea să discutăm în PSD, la modul cel mai serios, ce e de făcut - nu va fi o discuție facilă, din cauza posturii ingrate în care ne aflăm”, scrie Tudose, subliniind ciudat că ”suntem partidul de care depinde actuala guvernare”.

Și, adaugă el, ”în același timp, suntem singura alternativă viabilă la actuala guvernare. Iar România nu-și poate permite un an mort”.

”Vine vremea clarificărilor”, scrie Mihai Tudose – care, după cum se vede, face o pledoarie în sensul celor susținute de prietenul său Ciolacu – acela de a nu face Opoziție dură, ci de a încerca o politică așa zis ”pentru țară” nu într-o ”logică electorală”!

De fapt, o politică de ”stat în banca lui”, fără a deranja puterea! Exact politica lui Ciolacu, căreia Tudose pare a-i fi avocat, mai ales în contextul în care Liviu Dragnea a spus clar că PSD doar mimează opoziția, iar Iohannis nu are adversar real.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1465
Tagurile:
Mihai Tudose, Marcel Ciolacu, Liviu Dragnea
Tematic
Prima reacție dură: Ciutacu se revoltă după decizia lui Dragnea de a ieși în public
Dragnea, revenire NUCLEARĂ: ”Mulți vor tremura… la cele care vor urma!”
Bomba interviului lui Dragnea! ”Îi va exploda în față - Ciutacu a avut dreptate!”
Liviu Dragnea, TRIPLĂ acuzație la adresa lui Marcel Ciolacu!
Interviul lui Dragnea a provocat verificări la sânge și o ”descindere a unei armate”
Daniel-Cătălin Zamfir

Daniel Zamfir și Cozmin Gușă aruncă în aer raportările COVID

618
O metodă mai mult decât cinică este pe cale de a fi folosită contra PSD – dezvăluirea vine de la doi oameni foarte bine informați și se suprapune peste câteva incidente recente

BUCUREȘTI, 21 sept – Sputnik. O dezvăluire „nucleară”: reportările COVID sunt manipulate politic! Cei care spun asta sunt doi politicieni foarte bine informați, senatorul Danie Zamfir și fostul deputat Cozmin Gușă, consultant politic de top. 

Astfel, Cozmin Gușă a declarat la RTV că Guvernul se pregătește ”să manipuleze datele Covid, pentru a le folosi în scop electoral”.

Surse ”din anturajul lui Ludovic Orban” i-au dezvăluit lui Gușă că în zilele următoare Guvernul va ridica raportările infectărilor Covid la 2.000 de cazuri pe zi, motivul fiind unul uluitor: înspăimântarea electoratului vârstnic al PSD!

”Acest Covid va fi folosit electoral și, din nefericite, în următoarele 2-3 zile, Guvernul va raporta 2.000 de infectări cu un singur scop, să sperie electoratul PSD-ului, pe care ei îl cred de generația a treia și mai fricos de boală”, spune Gușă.

Consultatul politic recunoaște că metoda e valabilă ”doar pe jumătate”, deoarece ”este într-adevăr un electorat mai vârstnic, dar pentru vot eu cred că vor risca”.

”Este un calcul cinic de a folosi Covidul în scop electoral”, a declarat Gușă. Subliniind că ”am informațiile acestea de la oameni de lângă Orban, care  ”sunt speriați de manipularea acestor cifre și folosirea lor în scop electoral”.

În același timp, senatorul Daniel Zamfir este de acord că scenariul manipulării raportărilor ”începe să prindă contur”. Iar principala țintă este Capitala.

”Azi, focar de COVID. Unde? În București! Unde sunt cele mai multe cazuri raportate? În București, normal! Nu contează ca în București peste 60% din cei care se testează NU sunt din București, cifrele cele mai mari TREBUIE raportate în București”, scrie senatorul într-o recentă postare.

Iar de aici – teoria și demonstrația: ”Va gândiți, cumva, ca și mine, că vor crește cazurile alarmant - în București, bineînțeles - de mâine încolo?”.

Și, atenție – Zamfir merge exact pe informația pe care o dă Cozmin Gușă: ținta este electoratul în vârstă – oamenii mai în vârstă, speriați de autorități, vor alege să nu iasă la vot?”.

Pe de altă parte, Daniel Zamfir consideră că „dacă au ajuns la scenariul asta, e clar că Plicușor e în cădere liberă...”.

Să nu uităm că, recent, autoritățile au comis o ”gafă”, reportând un număr uriaș de vindecări, ceea ce s-a dovedit ulterior fals. De asemenea, în timp, presa a sesizat cum se vehiculează direct – sau prin oameni din presă afiliați guvernului – decese ”de Covid”, fapt care s-a dovedit ulterior fals.

Deci, o manipulare a raportărilor COVID este o posibilitate de netăgăduit.

618
Tagurile:
COVID-19, Cosmin Guşă, Daniel Zamfir

Загрузка...
Liviu Pleșoianu

Pleșoianu nimicește PNL - și provocare pentru Zuckerman!

919
Probe fără tăgadă scoase la iveală de Pleșoianu - Este chiar și o provocare pentru Adrian Zuckerman să comenteze aceste probe

BUCUREȘTI, 21 sept – Sputnik. Liviu Pleșoianu continuă să uimească prin probele pe care le scoate la iveală – adevărate lovituri mortale pentru PNL, pentru că sunt fără putință de tăgadă!

De data asta, Liviu Pleșoianu vine cu probe video care îl vizează chiar pe ministrul Justiției, Cătălin Predoiu. E vorba de declarații incendiare ale acestuia despre actualul candidat al… PNL (și USR), Nicușor Dan!

Este vorba de două înregistrări cu declarații din 2016.

În prima, ministrul PNL al Justiției, spune: ”DOI BANI nu dau pe sondajele domnului BAN... pardon... DAN! Domnu' Dan se ocupă acuma de sondaje, își pregătește încă un sondaj în care cu siguranță va fi chiar și înaintea doamnei Firea...”.

Menționăm că ministrul Predoiu este considerat unul dintre autorii poreclei lui Nicușor Dan – ”plicușor ban”.

”...Deci actualul ministru PNL al Justiției spunea, scârbit, că "NU DĂ DOI BANI" pe sondajele lui Nicușor "BAN... pardon... DAN"!? :))))) Absolut magnific!”, comentează Liciu Pleșoianu.

În al doilea material video, același sobru ministru de azi făcea o aluzie mai mult decât străvezie despre conturi în străinătate ala candidatului Nicușor Dan.

Iată declarație lui Cătălin Predoiu, tot din 2016:

”Cu ocazia asta, poate domnu' Dan descoperă lucrurile pe care nu le știa aseară la o televiziune, când a fost întrebat de registrele din Seychelles sau Panama... Știți că au americanii un principiu: Follow the money (Ia urma banilor)! ...Și-ai să afli multe!... Nicușor, dragă, ȚINE-ȚI NERVII!... Pretenții afișate de integritate... Pretenții de imaculare... GRAVE probleme de transparență, GRAVE probleme de credibilitate!”

Ironia ministrului de azi spune totul despre cât de mult îl prețuia pe actualul ”candidat al Dreptei” – și despre credibilitatea acestuia în fața unui dintre cei mai importanți miniștri.

Materialele probatorii sunt o provocare și pentru Adrian Zuckerman. Oare ce spune ambasadorul Zuckerman despre această declarație a ministrului său preferat?

”Cum comentați, mai ales ultima declarație, referitoare la ”Follow the money” din cazul Predoiu – Nicușor Dan”, este întrebarea noastră pentru Zuckerman – și provocarea lui Liciu Pleșoianu.
919
Tagurile:
Adrian Zucherman, Liviu Pleșoianu

Загрузка...
Manifestații de Ziua Unității Naționale la Moscova, cu genericul Rusia Unește!

Ziua Mondială a Unității Ruse, sărbătorită pe 21 septembrie

0
(reînnoit 15:17 21.09.2020)
Reprezentanții Centrului Rus de Știință și Cultură de la București informează că, astăzi, 21 septembrie 2020, se sărbătorește nu doar Ziua Internațională a Păcii, ci și Ziua Mondială a Unității Ruse.

BUCUREȘTI, 21 sept – Sputnik. Zi importantă, astăzi, pentru rușii de pretutindeni care sărbătoresc Ziua Mondială a Unității Ruse.

Lumea știe că pe 21 septembrie se sărbătorește Ziua Internațională a Păcii, iar sărbătoarea rusească este mai puțin cunoscută.

Simbolul ei este mesteacănul cu trunchi alb, copac rusesc, căruia îi sunt dedicate atâtea poezii și cântece.

De ce a fost aleasă această dată? În istoria Rusiei, 21 septembrie este o zi semnificativă în care sunt sărbătorite mai multe evenimente importante.

Este vorba despre Nașterea Maicii Domnului, una dintre principalele sărbători ortodoxe, despre ziua înființării orașui Veliki Novgorod, „tatăl orașelor rusești”, despre Ziua Victoriei în bătălia de la Kulikovo dar și despre Ziua înființării Rusiei, începutul domniei dinastiei Rurik.

Astăzi, acțiuni în cinstea unității rusești vor avea loc pentru a zecea oară.

Sunt dedicate identității etnice a rușilor, dragostei pentru Rusia și pentru limba rusă. La ele vor participa mulți compatrioți care locuiesc în străinătate.

La urma urmei, a fi rus înseamnă să păstrezi cultura și să iubești Patria, indiferent unde este în lume, precizează reprezentanții Centrului Rus de Știință și Cultură de la București.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Rusia
Tematic
După vaccinul „Sputnik V”, Rusia anunță încă o veste mare
Rusia nu are cu ce să ajute Germania
Rusia, al doilea cel mai mare producător de petrol din lume
Rusia a modificat regulile de intrare în țară
Rachetele Patriot în România: Nu vor să lupte, vor să ruineze Rusia

Загрузка...