Ion Cristoiu

Cristoiu confirmă NUCLEARA lui Savaliuc: cine e în spatele scandalului Isărescu

1973
”Deoarece culoarul în Justiţie funcţionează şi fără generalul Dumbravă, Mugur Isărescu e acum la mâna lui Eduard Hellvig sau mai precis a lui Klaus Iohannis”

BUCUREȘTI, 18 iun - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Așa cum Sputnik a transmis, jurnalistul de investigații Răzvan Savaliuc a arătat că în spatele scandalului ”Isărescu – Manole” ar fi servicii secrete și interesele unor personaje politice. Celebrul jurnalist Ion Cristoiu dezvoltă aceeași formulă – și anume că în spate ar fi oameni ai serviciilor.

Cristoiu arată că dezvăluirea a fost făcută printr-un site ”trecut recent din mâinile lui Florian Coldea în mâinile lui Eduard Hellvig”.

”Astfel de site-uri sunt finanţate de SRI varianta activi sau SRI varianta rezervişti din banii puşi la păstrare în seifurile unor oameni de afaceri, interfeţe ale Serviciilor”, explică Ion Cristoiu.

Jurnalistul arată că nu a scris până acum despre acest nou scandal deoarece… asupra acestui subiect s-a pronunţat ”cu un an şi ceva în urmă, pe cristoiublog.ro din 10 mai 2019, în comentariul intitulat Dosarul Traian Băsescu: O lucrătură a Serviciilor lui Klaus Iohannis prin intermediul CNSAS”.

”Dosarul Mugur Isărescu e din toate punctele de vedere prin nimic deosebit de Dosarul Traian Băsescu”, consideră Cristoiu aducând un argument forte: Isărescu are funcții de maximă importanță încă din 1990, a fost ”a fost verificat şi răsverificat de către toate CNSAS-urile succesive din istoria României postdecembriste”.

Cristoiu atrage atenția că, pe lângă funcţia de guvernator al BNR, Isărescu ”a fost în 2000 premier şi candidat al CDR la Preşedinţie”, iar potrivit documentelor ”a primit până acum în urma verificărilor două adeverinţe de la CNSAS (în în 2002 şi în 2008) că n-a fost colaborator al Securităţii ca Poliţie politică”.

”Mugur Isărescu nu e un oarecare - asemenea lui Traian Băsescu, el a fost vânat de-a lungul timpului de adversari pentru a-i găsi ceva compromiţător”, subliniază jurnalistul. ”Şi cum, ca şi în cazul lui Traian Băsescu, Mugur Isărescu era suspectat de colaborare cu Securitatea, nu în ipostaza de informator, ci în ipostaza de ofiţer, toţi adversarii şi-au îndreptat privirile spre CNSAS”.

Ori, clar, de la CNSAS au venit, ca şi în cazul lui Traian Băsescu, ”dovezi că domnia sa n-a colaborat cu Securitatea”.

”A minţit CNSAS de la vremea respectivă? Fireşte că nu”, scrie Cristoiu, explicând situația ciudată: ”La CNSAS nu se găseau documentele doveditoare. Ca şi în cazul lui Traian Băsescu ele se găseau la SRI”.

Totuși, potrivit tuturor declaraţiilor date de SRI, ”toate dosarele au fost predate CNSAS”. Ion Cristoiu exclamă: ”Era şi este o minciună! Nu toate dosarele”.

”Dosare precum cel al lui Traian Băsescu şi al lui Mugur Isărescu erau ţinute sub lacăt la SRI, pentru ca la o adică să li se dea drumul în lume”, scrie Cristoiu, care, acum 1 an, în comentariul din 10 mai 2019, cerea ”declanşarea de urgenţă a unei anchete pentru a lămuri circumstanţele apariţiei Dosarului lui Traian Băsescu”!

”Apariţia dosarului lui Traian Băsescu poate fi suspectată drept o implicare anticonstituţională a SRI în bătălia politică din România”, explică Ion Cristoiu ideea anchetei. ”Nu de alta, dar chiar CNSAS recunoscuse că decizia în cazul Traian Băsescu a fost luată după ce SRI a trimis instituţiei documente închise până atunci în seifuri”.

Ori, și acum CNSAS ”recunoaşte c-a primit de la SRI noi documente despre Mugur Isărescu”, atrage atenția Cristoiu.

Atenție, însă: Cristoiu cerea o anchetă şi pentru că ”CNSAS va fi folosit în locul DNA pentru scoaterea din joc a unor personalităţi incomode preşedintelui Klaus Iohannis, cel în slujba căruia a pus SRI Eduard Hellvig”.

Rezultatul solicitării celui mai cunoscut jurnalist român? ”N-a avut loc nici o anchetă. SRI n-a răspuns acestor acuzaţii. N-a răspuns şi nu va răspunde în veci, pentru că puţin îi pasă de acuzaţii publice”.

”Eduard Hellvig are sub puterea sa Comisia de control a SRI şi aproape întreaga presă”, afirmă Cristoiu. ”Cine să-l ia la întrebări?”.

În concluzie, teoria lui Cristoiu este următoarea: ”CNSAS primeşte peste noapte de la SRI documente până atunci ţinute la secret”.

”Conducerea CNSAS, subordonată doar pe hârtie Parlamentului, în realitate subordonată SRI, s-a executat, site-ul pe care a pus mâna Eduard Hellvig aducându-i în frunte pe Ramona Ursu de la publicaţia SRI Newsweek, a dat ştirea, şi gata, Mugur Isărescu, e fezandat”, scrie Cristoiu. ”Deoarece culoarul în Justiţie funcţionează şi fără generalul Dumbravă, Mugur Isărescu e acum la mâna lui Eduard Hellvig sau mai precis a lui Klaus Iohannis”.

Celebrul jurnalist citează ”presa” care scrie că ”Guvernatorul BNR l-a refuzat pe Klaus Iohannis când acesta i-a cerut ca Banca să tipărească monedă pentru ca el să aibă în perspectiva alegerilor şi Parlamentul Meu” – informație dată de Savaliuc și „Lumea Banilor”

Deci, întrebarea de final este ”Va juca acum Mugur Isărescu după cum îi va cânta la muzicuţă Klaus Iohannis?”.

Întregul articol îl puteți citi pe cristoiublog.ro

Cert este că jurnaliști de top, precum Ion Cristoiu și Răzvan Savaliuc, dau aceeași interpretare scandalului ”Isărescu – Manole”. Și nu sunt singurii.

Rămân însă multe neclarități – inclusiv în privința celor ce stau în spatele publicațiilor acre au primit ”informația” despre Isărescu. Pentru că, dacă Ion Cristoiu și Răzvan Savaliuc au dreptate, atunci iese un scandal mult mai mare decât simpla implicare ”neconstituțională” a serviciilor.

Ar fi vorba de implicarea acestora în organizații internaționale ale oamenilor de afaceri – cu reverberații majore în SUA și UE.  Vom reveni… pentru că urmărim și noi firul ”combinației”.

1973
Tagurile:
Răzvan Savaliuc, Ion Cristoiu
Ședință de guvern

Guvernul Orban, făcut praf de o celebră organizație pentru Drepturile Omului! Fără replică

51
(reînnoit 08:10 07.07.2020)
”Bâlbele de legiferare din perioada pandemiei, regulile concepute pe repede înainte fără o gândire strategică, stau la baza situației în care ne aflăm acum”

BUCUREȘTI, 7 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Una dintre cele mai vechi și active organizații pentru drepturile omului din România, APADOR - Comitetul Helsinki, a reacționat dur după ce Guvernul a adoptat proiectul noii legi privind carantina și izolarea.

”Guvernul legiferează în continuare heirupist și opac, deși nu mai suntem în stare de urgență” scrie APADOR-CH. ”În loc să pună proiectele în dezbatere publică, cum prevede legea, Guvernul le adoptă de capul lui și apoi se plânge că îi invalidează Curtea Constituțională actele”.

Comentariul dur se referă la ”câteva lacune majore care ar putea să ducă la perpetuarea stării actuale, când persoane infectate cu Covid 19 sunt eliberate din spitale, fără posibilitate de monitorizare, în timp ce altora, care se simt rău, le este frică să se prezinte la spital ca să nu fie internate abuziv”.

”În lumina ultimelor eșecuri de reglementare, suferite de executiv la CCR, ar fi fost înțelept și chiar legal ca proiectul adoptat astăzi, fără ca nimeni să-l vadă înainte de ședința de guvern, să fie postat în dezbatere publică timp de câteva zile, astfel încât societatea civilă și poate unii specialiști în legislație să vină cu idei de îmbunătățire a proiectului, astfel încât acesta să nu mai poată fi contestat ulterior”, scrie ca premisă a criticii punctuale APADOR-CH.

Mai mult, APADOR –CH arată că, după lectura în presă a proiectului, observă că deși este vorba ”practic despre o privare de libertate, carantina și izolarea nu beneficiază în prezentul act de garanțiile prevăzute în mod normal de lege pentru o astfel de măsură”.

Iată exemple concrete oferite APADOR –CH:

- Durata măsurii de carantină/izolare nu este stabilită clar prin lege.

”E adevărat că durata îmbolnăvirii nu poate fi cunoscută dinainte, însă nici în cazul stării de urgență nu se poate ști de la început cât va dura, dar în lege este prevăzut un termen fix pe care-l poate avea, cu posibilitatea de a prelungi acel termen sau de a înceta măsura înainte de termen, dacă nu mai este nevoie de ea”, arată APADOR – CH.

- Carantina/izolarea persoanelor sau bunurilor ar trebui dispuse prin decizii individuale, nu colective.

”E nevoie de un act clar emis pentru fiecare persoană vizată, în care să se prevadă: data (eventual și ora), emitentul actului, numele persoanei vizate, măsura luată, motivarea luării acestei măsuri, durata măsurii, căi de atac”, explică ONG-ul.

- Pentru că este vorba de o privare de libertate, ”această decizie individuală trebuie reglementată prin lege, nu lăsată la latitudinea unui ordin de ministru”;

- ”Nu este clar nici cine e partea care trebuie citată, din partea statului, în cazul în care persoana izolată decide să atace măsura la judecător”.

În aceste condiții APADOR-CH consideră că ”bâlbele de legiferare din perioada pandemiei, regulile concepute pe repede înainte fără o gândire strategică, stau la baza situației în care ne aflăm acum, când persoane infectate cu Covid 19 sunt eliberate din spitale, fără posibilitate de monitorizare, în timp ce altora, care se simt rău, le este frică să se prezinte la spital, ca să nu fie internate abuziv”.

”Carantina și izolarea în caz de boli contagioase au nevoie de un cadru legal bine fundamentat, ce se va aplica oricând, pe termen lung, afectează drepturile și libertățile cetățenilor și nu trebuie tratat doar ca o replica țâfnoasă dată de un executiv grăbit unei Curți Constituționale pe care o consideră ostilă”, conchide APADOR -CH.

Reamintim că proiectul de lege privind carantina a fost aprobat în Guvern, iar premierul a insistat ieri în Parlament, ca el să fie aprobat în regim de maximă urgență. Aceeași solicitare – desigur, în termeni mult mai politicoși, a făcut-o și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

51

Загрузка...
Ajutor umanitar oferit de România Republicii Moldova

Ajutor pentru Moldova… sau golănie și tun financiar? Curtea de Conturi lovește crunt!

530
”Erori, abateri de la legalitate și regularitate, fapte pentru care există indicii că au fost săvârșite cu încălcarea legii PENALE - următorul pas ar putea/trebui să fie reprezentat de sesizarea organelor de urmărire penală”.

BUCUREȘTI, 6 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Mult trâmbițatul ajutor pentru Republica Moldova trimis de România pare a fi o mare combinație cu nereguli majore, pe care o echipă a Curții de Conturi le-a identificat în urma unui control realizat la Ministerul Sănătății în perioada 02.06.2020 – 02.07.2020.

Cunoscuta jurnalistă Floriana Jucan a publicat, în exclusivitate, Raportul Curții de Conturi și concluzia sa este gravă:

”Erori, abateri de la legalitate și regularitate, fapte pentru care există indicii că au fost săvârșite cu încălcarea legii PENALE, situații de nerespectare a principiilor de economicitate, eficiență și eficacitate în gestionarea fondurilor publice, toate se regăsesc în concluziile experților Curții de Conturi”.

Conform raportului, în acțiunea de ajutor umanitar pentru Republica Moldova, Curtea de Conturi a identificat ”NEREGULI în ceea ce privește modul de desfășurare a operațiunilor și confirmând nemonitorizarea de către Ministerul Sănătății a achizițiilor aferente ajutorului umanitar către Republica Moldova”.

Revista ”Q Magazine” a scris la începutul lui iunie despre ”ilegalități flagrante comise” odată cu trimiterea (pe 6 mai 2020) a celor 20 de camioane cu materiale de protecție împotriva covid-19. Având informații și documente ”privind ilegalități flagrante comise în acest caz”, Q Magazine a transmis întrebări pe acest subiect atât ministrului Nelu Tătaru și DSU, încă din data de 10 iunie.

”Nici până la data publicării acestui articol, 6 iulie, nu ni s-a răspuns deși, se presupune că detaliile donației făcute de statul român Republicii Moldova, cu atâta pompă, sunt cunoscute de mult”, scrie Q Magazine.

USR: ”Spălarea banilor murdari daţi pe măşti - noi am donat Republicii Moldova măştile de proastă calitate”

Reamintim că, tot la începutul lui iunie, deputatul USR Emanuel Ungureanu a denunțat ilegalități cu privire la acest ”ajutor”.

”Spălarea banilor murdari daţi pe măşti de proastă calitate, la suprapreţ, a fost făcută de o structură a statului român, numită Unifarm SA (…) noi am donat Republicii Moldova măştile de proastă calitate şi echipamentele de proastă calitate pe care le-au refuzat spitalele din România, care s-au trezit la un moment dat cu cutii de la Unifarm în faţă, fiind obligaţi şi şantajaţi de minister să le cumpere, deşi erau de proastă calitate şi la suprapreţ”, a declarat Ungureanu.

Mai mult, Ungureanu acuza statul român că, prin Ministerul Sănătăţii, ”a făcut această spălare, provocând din punctul meu de vedere, şi o problemă diplomatică”.

Acum, Curtea Conturi ajunge la concluzii similare cu acuzațiile lui Ungureanu: ”Produse predate ÎNAINTE de semnarea contractelor. Echipamente predate ÎNAINTE de finalizarea procedurii de achiziție”, notează ”Q Magazine.

Concret, din analiza celor 3 contracte de furnizare, privind achiziția de medicamente, 10 izolete, 200.000 de măști chirurgicale, 500.000 de măști FFP2, 25.000 de combinezoane, 5.000 de viziere de  etc.  auditorii au confirmat neregulile!

Produse trimise în RM: ”Înșelătorie la alcool sanitar, tunuri financiare, prețuri umflate”

Și de aici bomba din Raport: deși contractele cu C.N. UNIFARM S.A. au fost încheiate și vizate CFP în data de 06.05.2020, „produsele au fost PREDATE de către acesta în custodia IGSU cu o zi ÎNAINTE (respectiv 05.05.2020)”, iar „în cazul echipamentelor de protecție și substanțelor dezinfectante, la data predării acestora în custodie, procedura de achiziție NU A FOST FINALIZATĂ”.

Ori, aceste produse, achiziționate în condițiile acuzate de Raportul CdC, au fost trimise în Moldova – cu tot alaiul! Cu premierul, ministrul Vela, dr. Arafat și mai mulți demnitari care s-au pozat la plecarea convoiului umanitar din Piața Victoriei către Republica Moldova!

Medicii din România au venit în ajutorul colegilor din Republica Moldova
Medicii din România au venit în ajutorul colegilor din Republica Moldova

Și nu se încheie aici nebunia! La achiziția de alcool sanitar  ”au fost semnalate NECONCORDANȚE „în ceea ce privește CANTITATEA/modul de prezentare a flacoanelor” recepționate/livrate” dar și ”în ceea ce privește datele, respectiv predarea în custodie către IGSU în data de 05.05.2020 și recepția efectuată de Ministerul Sănătății în data de 06.05.2020”!

Deci, observă Floriana Jucan, recepția a fost făcută ”DUPĂ momentul predării!”!

Nici în privința celor 10 izolete treaba nu e în regulă! ”În urma controlului au rezultat atât NECONCORDANȚE în ceea ce privește data recepției (…) dar și DIFERENȚE în ceea ce privește componentele/PREȚUL unitar al componentelor sistemului înscris în factură și, respectiv în oferta tehnică și financiară parte a contractului”.

Exemplele concrete nu au nevoie de comentarii: ”prețul unei structuri de susținere/cadru metalic din oferta tehnică și financiară era de 800 lei, prețul achitat, conform facturii, a fost de 2.000 lei, rezultând o DIFERENȚĂ de 1.200 lei”; prețul unui acumulator de rezervă din oferta tehnică și financiară era de 83,59 lei, prețul achitat, conform facturii, a fost de 1.000 lei, rezultând o DIFERENȚĂ de 916,41 lei”. Deci de 12 ori mai mare!

Concluzia jurnalistei, după citirea Raportului CdC este logică: ”Înșelătorie la alcool sanitar, tunuri financiare la componentele izoletelor. Prețuri UMFLATE și de 12 ori.”

Două contracte… paralele și măști la suprapreț

Să precizăm și că din Raportul CdC reiese că ”Ministerul Sănătății NU a urmărit EXACTITATEA, REALITATEA ȘI CONCORDANȚA documentelor și operațiunilor aferente ajutorului umanitar destinat Republicii Moldova”.

Mai mult, Jucan atrage atenția că Raportul semnalează o situație extrem de interesantă: ”ar fi existat DOUĂ contracte în original, având în vedere adnotările persoanelor cu atribuții care au semnat, dar și modificarea datei aferente controlului financiar preventiv propriu al companiei din 07.05.2020 în 06.05.2020”.

În fine, măștile… Ei bine, Raportul scoate la iveală că UNIFARM S.A. ”a procedat la vânzarea măștilor către Ministerul Sănătății cu un ADAOS COMERCIAL SUPERIOR, respectiv de 71%, comparativ cu adaosul comercial mediu de 12,90% practicat de către companie la comercializarea produselor specifice combaterii pandemiei cu coronavirus în perioada 15.03 – 15.05.2020”.

Rezultă deci că s-a făcut o ”afacere” cu această ocazie, Ministerul Sănătății cumpărând măști de la UNIFARM – aflată sub autoritatea Ministerului – ”la SUPRAPREȚ, rezultând o diferență de aproape 2,9 milioane lei”, constată Florian Jucan.

Și, în fine, verificarea Curții de Conturi scoate la iveală o că, din Nota verbală a Ambasadei Republicii Moldova referitoare la produsele livrate, a dat la iveală că „NU toate produsele care au făcut obiectul ajutorului umanitar se regăsesc în lista anexată la aceasta”!

De asemenea, ”RECEPȚIA produselor a fost efectuată ÎNAINTE de semnarea contractelor, în vama Băneasa, unde produsele erau deja încărcate în mijloacele de transport IGSU”, iar „recepția NU a fost efectuată conform prevederilor legale în vigoare”!

”Sursele Q Magazine confirmă că la nivelul Ministerului Sănătății situația este explozivă, concluziile Curții de Conturi (care sunt fundamentate pe documente) fiind, la acest moment, imposibil de combătut!”, scrie Florian Jucan, conchizând că, dacă raportul nu va suferi modificări, ”următorul pas ar putea/trebui să fie reprezentat de sesizarea organelor de urmărire penală” - infracțiuni de abuz în serviciu. Poate și alte infracțiuni, opinăm noi.

În plus, scandalul cu Moldova se anunță a fi uriaș! Reamintim de tupeul europarlamentarului Siegfried Mureșan, PNL, care acuza premierul Moldovei pentru gestionarea – în condițiile în care… iată ce face Guvernul partidului lui Mureșan!

Concluzie: toți oamenii… Moscovei!

În al doilea rând, e de amintit scandalul ipocrit cu prima oferită de primarul Renato Usatîi medicilor români – în condițiile în care ”toți medicii din prima linie din municipiu au primit câte un premiu lunar de 1000 de dolari”, după cum a declarat primarul de Bălți și alți oficiali.

A intervenit Ambasada României și… banii au fost returnați, cu scandal media de rigoare! Vezi, Doamne, omul Moscovei a ”mituit” medicii români! Ei, uite acum scandal cu ajutoarele pentru Moldova, prin care guvernul și partidul ”pro-american” a făcut bani și golănii!

Sau, cum titrează Floriana Jucan: ”abateri de la legalitate, fapte PENALE, tunuri financiare”. Și asta nu e tot – reamintim ce spune Ungureanu: ”Spălarea banilor murdari”. Sau poate o fi și el ”omul Moscovei”? Și Floriana? Și Curtea de Conturi? Așteptăm acum ca și Curtea de Conturi să intre sub tirul insultelor PNL, precum CCR și Avocatul Poporului.

Apropo, Ambasadorul Zuckerman… oare ce spune? De fapt, nu spune nimic, că el s-a lăudat cu țeapa americană cu ventilatoarele mecanice! Date pe mucho dinero României – și gratis Rusiei! Poate a avut dreptate americanca Ramona Ioana Bruynseels – ”Rusia e în NATO”.

Întregul articol și Raportul Curții de Conturi îl puteți citi în ”Q Magazine”. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

530
Tagurile:
Curtea de Conturi, Moldova
Tematic
Ajutor din partea MAI pentru românii din Diaspora: bani pentru chirie şi alimente
Ajutorul din România a ajuns în Republica Moldova
Președintele României anunță un gest frumos față de Republica Moldova
Ajutor de șomaj 2020: cum îl pot obține absolvenții de liceu și de facultate
România și Republica Moldova participă la reuniunea Parteneriatului Estic
Moldova ar putea cere ajutor extern pentru a opri răspândirea fără control a virusului

Загрузка...

OMS este interesată de vaccinul rusesc împotriva COVID-19 - Video

0
(reînnoit 09:12 07.07.2020)
Organizaţia Mondială a Sănătăţii s-a arătat interesată de vaccinul rusesc împotriva coronavirusului și aşteaptă rezultatele finale ale testărilor.

Reprezentanţii OMS au menţionată că sunt la curent şi cu testările preparatelor pentru tratarea de COVID-19, dar și a vaccinului împotriva coronavirusului de tip nou.

Testările pe voluntari în Rusia sunt efectuate simultan în câteva instituții. Un vaccin este testat la spitalul militar Burdenko, fiind dezvoltat în parteneriat cu Ministerul Apărării al Rusiei. Au fost depăşite câteva etape ale testărilor.

Cum decurg experimentele, care este starea participanţilor la testări şi care sunt ţările ce aşteaptă cel mai mult noul vaccin, aflaţi în materialul video realizat de Sputnik.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0

Загрузка...