Donald Trump

Revolta violentă din SUA, susținută de Soros? Trump, reacție fulminantă, cutremur mondial!

19290
(reînnoit 07:29 01.06.2020)
Ce se va întâmpla dacă, așa cum prevăd legile, un finanțator al terorismului este definit ca terorist – iar acesta are legături cu europarlamentari, cu judecători CEDO, cu ONG-uri și instituții cu care lucrează Parlamentul European sau Comisia?

BUCUREȘTI, 1 iun - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Președintele american a denunțat implicarea mișcării de extremă stângă ”Antifa” în transformarea protestelor din SUA într-o mișcare violentă – și a anunţat ieri seară că o va trece pe lista americană a organizaţiilor teroriste.

”Statele Unite vor înscrie Antifa în categoria organizaţiilor teroriste”, a scris Trump pe Twitter. Nu este singurul mesaj despre Antifa postat de Trump în aceste zile: ”Anarhiştii conduşi de Antifa, mai ales, au fost blocaţi rapid”.

Ei bine, și în capitale din Europa occidentală unde s-a manifestat pentru uciderea cetățeanului afro-american au apărut simboluri Antifa! 

Interesant este că organizația Antifa are legătură cu miliardarul George Soros, unul dintre adversarii declarați ai lui Donald Trump – și finanțator al ultimei campanii democrate. De asemenea, Trump l-a denunțat pe Soros ca fiind în spatele mișcărilor #RESIST, cele care au marcat anul 2017, atât în SUA… cât și în România!

”A cincea zi de proteste violente organizate de George Soros”, scrie unul dintre cei mai apreciați vloggeri, Iosefina Pascal, care subliniază că ”devine din ce în ce mai clar faptul că aceste proteste nu au nimic de-a face cu moartea lui George Floyd, de care au uitat toți protestatarii, în timp ce incendiau și jefuiau magazine, băgau cetățeni simpli în comă, sau asediau secțiile de poliție”.
Proteste în SUA
© AFP 2020 / ANDREW CABALLERO-REYNOLDS

Citând mai multe surse, autoarea arată exemple de ”oameni bătuți pentru că se plimbau cu steagul Americii pe stradă între protestatari, sau pentru că au ieșit să-și apere proprietățile și afacerile” și că autoritățile au confirmat că ”majoritatea celor de la proteste NU erau din Minnesota, ci fuseseră aduși cu avionul din toată țara”.

Legătura Antifa cu Soros este denunțată și de jurnalistul și scriitorul american Matthew Vadum, fost vicepreședinte al ”Capital Research Center”, un important ONG fondat la Washington în perioada Ronald Reagan, de persoane de aparatul celebrului președinte SUA.

”Miliardarul de stânga George Soros are legături cu Antifa printr-un grup numit Alianța pentru Justiție Globală (AfGJ). Societatea filantropică a lui Soros, cunoscută la acea vreme ca Open Society Institute, a oferit 100.000 de dolari AfGJ (50.000 de dolari în 2004 și 50.000 de dolari în 2006)”, scrie Vadum.

Mai departe, precizează jurnalistul, în articolul ”Originile Antifa”, scris în 2018, ”acționând ca sponsor, AfGJ a acordat 50.000 de dolari pentru ”Refuse Fascism”, un grup Antifa.

Tot jurnalistul american arată că ”s-a dovedit că finanțatorii precum Soros și Partidul Democrat au plătit organizatorilor de proteste și unii protestatari, grupuri precum violentul ”Black Bloc” care, de obicei, nu sunt motivați de bani , în schimb, vin la proteste din cauza ideologiei lor anti-americane, a intențiilor criminale”.

Paranteză: uciderea afro-americanului de către un poliţist alb a avut loc la Minneapolis, unde primarul este democrat, iar poliția este subordonată primarului!

Revenind - dacă Antifa este de acum ”organizație teroristă” – ce sunt și cum sunt tratați finanțatorii organizațiilor teroriste? Dar cei care au legături cu acești finanțatori?

Sincer spun, nu știu ce se va întâmpla dacă Trump, ”liderul lumii libere”, va merge mai departe pe această logică și va ajunge la George Soros! Ei bine, asocierea acestuia unei mișcări teroriste ar duce la un adevărat cutremur mondial!

Asta pentru că sponsorizările sale și influența lui și a sistemului său ajung la cel mai înalt nivel - în structurile europene, de exemplu!

Ce se va întâmpla dacă, așa cum prevăd legile, un finanțator al terorismului este definit ca terorist – iar acesta are legături cu europarlamentari, cu judecători CEDO, cu ONG-uri și instituții cu care lucrează Parlamentul European sau Comisia?

Nici nu mai spun de rețeaua universitară (CEU) sau de ONG-uri tip… #REZIST de pe la noi!

De fapt, un fenomen care duce la un nivel mult mai mare ceea ce se petrece în Turcia cu ”Mișcarea Fethullah Gülen” și rețeaua „Lumina” – dar, repet, la o scară mult-mult mai mare!

Pe scurt, prin decizia lui Trump se poate ajunge la un cutremur de nivel mondial!

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

19290
Tagurile:
George Soros, Donald Trump, SUA, Proteste
Mirel Curea

Mirel Curea: ”Îl vor rade pe Arafat în piața publică, a SABOTAT și a compromis lupta”

205
”Dacă Arafat cerea demisia lui Orban pentru încălcarea grobiană a prevederilor legale, când cu chiolhanul de la Guvern, îl credeam. Dacă condiționa rămânerea lui de demisia drojdierului ăla, îl apăram în stradă!”

BUCUREȘTI, 14 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Unul dintre cei mai importanți jurnaliști de investigații, Mirel Curea, redactor șef adjunct al ”Evenimentului zilei”, face o observație interesantă: ”De ceva vreme, Marcel Vela, ministrul de Interne, nu mai apare pe nicăieri, Nelu Tătaru, de la Sănătate, răruț de tot și pe scurt, concizie maximă, Horațiu Moldovan, secretarul de stat de la aceeași Sănătate, recreație mare și el”.

”Singurul care rupe ecranele și microfoanele, Raed Arafat, vorbește cât vorbeau toți la un loc, acum o lună, două, trei - el anunță legi, măsuri, el este de părere că CCR îl „lasă fără arme”, el îmbârligă explicația faptului că bolnavii cronici sunt ai nimănui, și pe aceea cu privire la evitarea testărilor aleatorii, el este perceput a fi importat din China”, constată Mirel Curea.

În aceste condiții, reputatul jurnalist face un pronostic în ceea ce-ș privește pe Raed Arafat și ”iubirea” de care se bucură din partea PNL, care acum câteva luni îi cerea demisia:

”Ei bine, dacă nu l-or rade alde Orban pe Arafat în piața publică, dacă nu l-or acuza că a sabotat și a compromis toată lupta împotriva pandemiei pus de pesediști, pentru este pesedist, și dacă nu or arunca toată vina în final pe pesediști, înseamnă că spiritul lui Băsescu din PD-ul poreclit PNL a murit”, scrie Mirel Curea.

Și, notează ironic jurnalistul la adresa lui Arafat – ”Dacă nu ar fi nașpa cu boala, chiar m-aș distra!”.

Mirel Curea a făcut acest comentariu pe Facebook – și tot aici a primit replica interesantă a unui medic, chirurg la spitalul din Tulcea. ”Situația disperată impune măsuri dure - singurul care are curaj să și le asume este Arafat, singurul care are curaj să spună adevărul este Arafat”, scrie dr. Mircea Teodorescu.

Replica la stimulat pe Mirel Curea: ”Dom doctor Teodorescu, dacă Arafat cerea demisia lui Orban pentru încălcarea grobiană a prevederilor legale, când cu chiolhanul de la Guvern, îl credeam”.

”Dacă condiționa rămânerea lui de demisia drojdierului ăla, îl apăram în stradă, ca atunci când l-am apărat de Băsescu”, scrie Mirel Curea, subliniind că ”de acolo a început dezastrul, de la faptul că în ocazia aia a tăcut de frică, deși știa că efectul va fi catastrofal. Lumea și-a spus că nu există niciun pericol, din moment ce oamenii cei mai bine informați sunt liniștiți”.

Iar în final Mirel Cura transmite un mesaj dur despre Arafat și autoritățile care și-au pierdut credibilitatea”. ”Să se ducă unde vede cu ochii, să nu se mai răstească la lume”.

”Nu-i mai crede nimeni! Iar faptul că s-au discreditat și că nu-i mai crede nimeni, înseamnă vieți omenești, căci virusul există și omoară!”, a scris Mirel Curea.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

205
Tagurile:
Raed Arafat, Mirel Curea

Загрузка...
Traian Băsescu

Bruxelles: Băsescu face praf Guvernul și pe Iohannis - ”Analfabetism, situație penibilă!”

173
”Din păcate, ”analfabetismul” politicienilor este dublat și consolidat de necunoașterea reglementărilor în domeniu”

BUCUREȘTI, 14 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Un ciudat dar argumentat mesaj vine de la Bruxelles, de la europarlamentarul Traian Băsescu.

Fostul președinte spune că ”România este în cea mai penibilă situație” și, mai mult, afirmă că ”Prietenii noștri europeni, pur și simplu nu înțeleg comportamentul Guvernului României, care vrea o nouă lege pentru a interveni în combaterea pandemiei de COVID-19, în condițiile în care România este semnatar al Regulamentului Internațional de Sănătate 2005”.

Băsescu argumentează: în calitate de membră a UE, România ”are obligația să respecte Decizia Nr.1082/2013/UE a Parlamentului European și a Consiliului din 22 octombrie 2013, care preia Regulamentul Internațional de Sănătate 2005 al OMS, privind amenințările transfrontaliere grave pentru sănătate, publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene din data de 5.11.2013, sub numărul L293/1, cu intrare în vigoare la publicare”.

Ca atare, cele două acte normative, unul al OMS și altul al UE ”sunt obligatorii pentru România, primul prin semnare și al doilea prin calitatea de membru al Uniunii Europene” subliniază Băsescu.

”Atenționez, că Decizia 1082/2013/UE a fost aprobată fără obiecții și de Parlamentul României în procesul de consultare cu parlamentele naționale, înainte de a fi adoptată de Uniunea Europeană”, transmite Traian Băsescu.

Concluzia lui Băsescu pune Guvernul într-o situație ridicolă – de fapt, ”avem instrumentele legislative care definesc toate elementele luptei coordonate a statelor împotriva pandemiilor”.

Mai mult, Băsescu atenționează guvernul că ”cele două acte normative definesc și carantina și izolarea și instituie sistemul de acțiune în situația epidemiilor și pandemiilor” și, ca atare – ”proiectul de lege aflat în discuție în Parlament este inutil și contravine reglementărilor internaționale la care România este parte”.

”Din păcate, ”analfabetismul” politicienilor este dublat și consolidat de necunoașterea reglementărilor în domeniu, de către jurnaliștii care abordează subiectul în dezbateri publice, ceea ce permite oamenilor politici, membrilor guvernului sau liderilor sindicali de tip șef de post Coarnă să fabuleze, creând confuzie în rândul populației”, conchide Băsescu.

Nu știu dacă mai e nevoie să traducem mesajul: în fruntea ”analfabeților politic” care ”nu cunosc reglementările” în domeniu se află președintele Iohannis, cel care dictează practic politica Guvernului – și care a susținut, public, teza că este nevoie de legea despre care Băsescu spune că ”este inutilă și contravine reglementărilor internaționale la care România este parte”.

Ori, fiți siguri – Băsescu știa exact pe cine taxează și face de doi bani, chiar dacă nu pomenește numele!

Fostul președinte punctează final – ”în afară de a vă ruga să citiți și să puneți în aplicare reglementările la care suntem parte, eu nu mai pot face nimic”.

Interesant este că mesajul și aceste argumente nu au fost aduse parlamentarii PMP (partidul lui Băsescu) în comisii sau în plen – sau chiar în spațiul public. Sigur, e un prilej ca Băsescu să se evidențieze… dacă mai era nevoie.

P.S. Poate inteligenta și pregătita Ana Birchall îi dă o replică lui Traian Băsescu – poate printr-un amendament ”european”, în sensul celui depus de ea recent, despre care unii spun că a înspăimântat populația.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

173
Tagurile:
Klaus Iohannis, Guvern, Traian Băsescu, Bruxelles

Загрузка...
Préparation pour une cérémonie militaire ce 14 juillet 2020 sur la Place de la Concorde

Ziua Națională a Franței, pentru prima oară fără defilarea de pe Champs-Elysées după 1945

0
Franţa sărbătoreşte astăzi Ziua Naţională, pentru prima dată după 1945, fără celebra paradă militară de pe Champs-Elysées, din cauza epidemiei COVID-19

BRUXELLES, 14 iul - Sputnik, Daniela Porovăț. Franța a anulat tradiţionala defilare militară de pe Bulevardul Champs-Elysées, celebrarea Zilei Naționale având loc printr-un ceremonial restrând desfășurat în La Place de la Concorde.

Tot astăzi, cu ocazia Zilei Naționale, preşedintele Emmanuel Macron îşi va expune, într-un interviu televizat, noile orientări destinate să ajute Franţa să iasă din criza provocată de noul coronavirus, la scurt timp după ce a avut loc schimbarea premierului și a Guvernului de la Paris.

În prezența preşedintelui Macron, circa 2.000 de militari au defilat în cerc, cu jumătate mai puţini decât în mod obişnuit la astfel de festivităţi, fiiind folosit un spațiu precis delimitat, spre deosebire de parada tradițională care avea loc cu public pe tot bulevardul Champs-Elysées.

În tribune se vor afla 2.500 de invitaţi, dintre care 1.400 îi vor reprezenta pe francezii aflaţi în prima linie a luptei cu epidemia: personal medical, cadre didactice, casieri, poliţişti, jandarmi, pompieri, lucrători în fabrici care produc măşti sau teste.

Au fost invitaţi, de asemenea, reprezentanţi ai Germaniei, Elveţiei, Austriei şi Luxemburgului, în semn de mulţumire pentru faptul că aceste ţări au primit 161 de pacienţi francezi aflaţi în situaţie critică.

Puţin mai târziu, în formatul tradiţional al unui interviu în direct de la Palatul Elysée, şeful statului francez îşi va prezenta programul pentru viitor, la câteva zile după ce a schimbat premierul şi o parte a guvernului.

Acest discurs va da startul ultimelor 600 de zile ale mandatului de 5 ani al preşedintelui, în perspectiva scrutinului din 2022.

Pe lângă planul de apărare în cazul unei reluări a epidemiei, Macron ar urma să detalieze măsurile de relansare economică şi de susţinere a locurilor de muncă începând din toamnă, inclusiv anunţuri sectoriale, mergând de la ajutoare pentru angajarea tinerilor până la măsuri anunţate în faţa Convenţiei cetăţeneşti pentru climă.

În cursul serii, un foc de artificii va fi lansat de la Turnul Eiffel, înconjurat de măsuri de securitate pentru evitarea adunărilor.

În întreaga ţară au fost anulate numeroase focuri de artificii şi spectacole pirotehnice pentru a se limita aglomerările.

Balurile populare şi concertele de cartier prilejuite de Ziua Naţională au fost şi ele anulate în cea mai mare parte, în vreme ce experţii trag un semnal de alarmă în legătură cu un al doilea val al epidemiei care a costat deja în Franţa peste 30.000 de vieţi.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Emmanuel Macron, Paradă militară, Franța

Загрузка...