Ursula von der Leyen

De ce Rusia are de câștigat de pe urma planului Comisiei Europene

270
(reînnoit 18:49 29.05.2020)
Planul Comisiei Europene de redresare a economiei europene prevede investiții în energia verde și este în avantajul Rusiei.

MOSCOVA, 29 mai – Sputnik, Ivan Danilov. Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, apare într-o postură care nu este caracteristică pentru un politician: ea îi învață pe europeni regulile vieții. Spre exemplu, cetățenii Uniunii Europene care acum o săptămână se bucurau de noul plan al UE pentru restabilirea economiilor statelor care au avut de suferit de pe urma coronavirusului, urmează să ia cunoștință de o regulă importantă care prevede că un cașcaval gratuit există doar în capcană. În lectura modernă europeană regula ar trebui să fie interpretată astfel: “nu există granturi nerambursabile”, însă esența oricum nu se schimbă.

Să ne amintim că istoria conflictului, din cauza căruia state precum Danemarca, Olanda, Austria, Suedia și chiar Estonia și-au exprimat nemulțumirea și chiar au amenințat cu boicotarea planului european de “salvare economică”.

Italia, Spania și alte state din “sudul european sărac” chiar la începutul pandemiei au cerut UE și Germaniei, în special, să le ofere ajutor medical și financiar. Germania, în loc de bani și medici le-a urat multă sănătate, iar conducerii statelor afectate le-a fost citită o lecție despre disciplină, solidaritate europeană, responsabilitate bugetară și reforma instituțiilor de stat. În Italia au sporit revoltele: solidaritatea și impozitele din țară sunt europene (adică, ale Bruxellesului), iar medicii, care au venit să ajute spitalele italiene, sunt ruse, chineze și cubaneze.

Politicienii italieni, inclusiv grupuri întregi de primari, au semnat chiar o scrisoare colegilor lor germani, în care destul de clar indică asupra perspectivelor sumbre ale Uniunii Europene în ansamblu și a zonei euro în special, în cazul în care Roma nu va primi bani. În condițiile unei crize economice și epidemiologice totale, pentru Italia o ieșire din UE sau zona euro, inclusiv falimentul în legătură cu datoriile publice de stat și private, putea deveni ultima șansă de a salva cel puțin o parte a economiei sau o formă de răzbunare la final împotriva acelei structuri (Uniunea Europeană), ai cărei conducere politică poate fi considerată un coautor al problemelor italiene. Procese similare (însă mai puțin vizibile) s-au declanșat și în opinia publică din alte state, în special acolo unde Comisia Europeană de mai mulți ani încearcă să limiteze cheltuielile și deficitele bugetare.

Emmanuel Macron a profitat de situație și a efectuat rapid un rebranding al vechii idei de emitere a instrumentelor financiare europene – “obligațiile europene”, de care ar urma să răspundă Germania și alte state cu o politică bugetară cât de cât responsabilă, iar banii le-ar putea cheltui Franța și partenerii ei – pentru programele sociale și integrarea migranților. Acum aceste instrumente poartă denumirea de “coronabonduri”, iar alianța de conjunctură a statelor, care doresc sub pretextul coronavirusului să-și realizeze visul de jefuire a bugetului german, au început să exercite presiuni asupra Angela Merkel. În cele din urmă, probabil, sub amenințarea cu destrămarea UE și fiind convinsă că, potrivit afirmațiilor ei, că „statele naționale nu au niciun viitor de unele singure”, cancelarul german a acceptat ca noile datorii colective ale Uniunii Europene, în esență, să fie puse pe seama Germaniei și a unor state precum Danemarca, Austria și Suedia.

Schema arată minunat: Comisia Europeană emite “coronabonduri” în valoare de 750 miliarde de euro, peste 500 miliarde le împart sub formă de granturi nerambursabile “statelor europene sărace”, iar banii vor fi întorși creditorilor de către Germania și alți lideri pe măsura sosirii veniturilor net la buget european, adică acele state care contribuie la bugetul UE mai mult decât primesc. Probabil, se presupunea că cel mai probabil deținător al acestor obligații va fi Banca Europeană Centrală (cel care “tipărește” euro), iar cu aceasta se poate discuta, în caz de necesitate, cu privire la anularea sau schimbarea condițiilor – chiar dacă despre această oportunitate nu se vorbește deschis. Totul arată ca o poveste: banii gratis rezolvă toate problemele! Politicienii italieni și spanioli chiar au cerut anticipat niște adausuri suplimentare sub formă de granturi.

Iluzia gratuității a fost distrusă brusc și imediat. Șeful Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că, în primul rând, pentru “chef” urmează o nota de plată, iar în al doilea rând, plățile vor avea un caracter obligatoriu, fiind distribuit printre toți cetățenii europeni sub formă de impozite europene.

Așa cum anunță publicația de stat a Germaniei, Deutsche Welle: “Restituirea (cheltuielilor n.r.) trebuie să fie efectuată din contul noilor impozite sau “propriilor resurse” ale fiecărui stat membru, cum s-ar spune în jargonul Comisiei Europene. Comisia Europeană nu poate majora impozitele. Până în prezent statele membre ale Uniunii Europene au interzis Comisiei Europene să colecteze “propriile resurse” în volume semnificative. A avea proprii venituri și impozite implică o putere politică, ceea ce statele membre nu vor să delege Bruxellesului... Pentru a colecta banii necesari achitării datoriilor începând cu anul 2028, Ursula von der Leyen propune aplicarea unor taxe vagi la reziduurile de plastic, emisii de carbon și importurile din țările extracomunitare, care afectează stării climatice”.

Dacă ar fi să traducem din limbajul birocratic de la Bruxelles: europenii vor fi nevoiți să plătească suplimentar pentru fiecare litru de benzină, pentru energia termină, pentru fiecare marfă chineză pe care a cumpărat-o în locul unei marfe europene mai scumpe (pentru că importul chinez “dăunează climei”) și toate pentru a se bucura de un program “gratuit” de salvare a economiei.

Totul nu se încheie aici. Dacă această “fentă fiscală” poate fi iertată Comisie Europene, atunci reacția la alte detalii din programul de “salvare a economiei după pandemie” ar putea fi mult mai emoționale. Din câte se știe, doamna Ursula von der Leyen și-a însușit programul “European Green Deal” și chiar în condiții de pandemie continuă, cu susținerea deplină a Comisiei Europene și comunității europene de experți, să considere “lupta cu schimbarea climatică” o prioritate principală, pentru care ar trebui să fie cheltuiți banii luați în datorie drept urmare a crizei economice.

Într-un comunicat de presă emis pe 27 mai, Comisia Europeană anunță cu text deschis că problemele prioritare spre care vor fi direcționați banii: “Realizarea proiectelor în domeniul energiei regenerabile, îndeosebi a celei eoliene, solare și lansarea unei economii ecologice pure pe bază de hidrogen în Europa”.

Ar fi un motiv de glume, însă Comisia Europeană tratează cu seriozitate situația și așa cum anunță agenția S&P Global Platts, Comisia Europeană de pe acum solicită estimări și propuneri pentru crearea unei “economii pe bază de hidrogen” și pentru utilizarea în masă a hidrogenului în calitate de “combustibil verde”.

Însă producția hidrogenului „verde”, așa cum menționează analiștii occidentali, așa cum recunosc funcționarii europeni – este o plăcere destul de costisitoare, pentru că energia “verde”, produsă de generatoarele eoliene și panourile solare este foarte scumpă, iar pentru a produce hidrogen e nevoie de multă apă. Iată de ce Comisia Europeană este dispusă să declare “pur” și demn de finanțare și susținere hidrogenul produs din... gazul natural. În cazul Uniunii Europene – produs din gazul natural de import. Companiile germane deja se freacă pe mâini și bombardează oficialii cu propuneri de crearea în Germania a unei “infrastructuri de hidrogen”, care are nevoie, de fapt, de mari investiții financiare. Adică, există toate șansele ca banii europeni, colectați pentru combaterea urmărilor pandemiei, vor pleca în domeniul “energiei din hidrogen”, în special, în Germania, Italia și Franța, în numele salvării zonei euro.

Dacă nu se va schimba nimic în conjuncture politică, atunci vom fi martorii unei transformării incredibile: programul care constă în “tipărirea euro pentru a le împărți italienilor” se va transforma într-un program de “impozitare a europenilor pentru ca nemții să poată cumpăra gaz de la ruși, pentru ca apoi să vândă europenilor hidrogen în numele ecologiei”. Aici suntem de acord că varianta finală a schemei este mult mai avantajoasă pentru Rusia.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

270
Tagurile:
Uniunea Europeană, Ursula von der Leyen
Tematic
Analiză: De ce UE anunță sfârșitul „epocii americane” și vrea să revină în Asia
Dr. Radu Toma: ”UE în Est” (IV): Vişegrad – Cehia, un exemplu pentru țările UE
Miliarde de la UE – sau Europa ne ia la mișto? Specialiștii dau drumul dușului rece
Teme-te de UE când îți face ”daruri”: două state se opun condiționării fondurilor europene
CEDO - decizie șocantă, pe baza unei legi PSD… abrogate! Ingrid: ”De ce mai suntem în UE?”
NATO

”În timp ce tu mori”: discret, în plină Pandemie, România e transformată în bază militară

822
(reînnoit 16:40 10.07.2020)
În timp ce se impun stări de urgență și alertă, România se transformă într-un fel de bază militară a NATO și a SUA, cel mai mare generator de instabilitate și conflicte la nivel mondial, un demers care nu e nici pe placul UE.

BUCUREȘTI, 10 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Am preluat această formulă - ”În timp ce tu mori” - din titlul unei cărți a publicistului  Dan Alex Tano, pentru că mi s-a părut potrivită pentru situația pe care o voi prezenta. În timp ce suntem bombardați cu amenințarea virusului ”mortal”, cu cifrele morților și ”îmbolnăviților”, se legiferează transformarea României într-o bază militară. Și, culmea, cei care fac mai mare caz de periculozitatea virusului sunt… propagandiștii NATO. Coincidență?....

Da, pas cu pas, apud Iohannis, România se transformă într-un fel de bază militară a NATO și a SUA, cel mai mare generator de instabilitate și conflicte la nivel mondial de după Al doilea război mondial. Nu e cazul să facem istoricul războaielor, atacurilor și crizelor diplomatice și chiar militare create de SUA, la care și NATO a participat de multe ori.

Nu o dată am atras atenția că se intenționează această preluare a pârghiilor de putere se către SUA – sau de către o anume componentă imperialist-războinică a marii puteri – și asta s-a petrecut după 2004: Serviciile, Justiția, politicul au trecut în mâna acelei zone a puterii cunoscută sub numele ”Deep state”.

Instalarea controlului deplin asupra României

E suficient să vedem cum au fost eliminați, prin pârghiile susmenționate oamenii politici români, cum personaje cu legături cu Soros ocupă poziții cheie în toate zonele puterii – și cum, prin ONG-uri (similare cu cele care acționează contra lui Trump) se folosește presiunea străzii pentru a bloca orice inițiativă care iese din cadrul stabilit.

Presa autorizată este împănată de propagandiști calificați, bine plătiți, sau se apelează la personaje de cea mai proastă factură și istoric murdar, care să împroaște cu invective și să desființeze orice inițiativă non-dependentă de sistem, suveranistă sau națională.

Între timp s-a pus mâna pe armată, care are numai șefi dedicați NATO, chiar dacă interesele României cer altceva - vezi cazul Ciucă și rachetele plătite în avans și nu numai: s-a pus mâna pe resurse, pe Fondul Proprietatea, pe bănci și asigurări, pe surse de energie – iar ultimul pas a fost politica internă. Despre diplomație… nici nu mai discutăm!

Gafa monumentală, istorică, a definirii Rusiei ca ”amenințare” și ”risc” prin Strategia națională de apărare este o pată rușinoasă pe obrazul României – iar faptul că parlamentarii au tăcut și au validat-o – fără dezbatere, fără amendamente! -  arată clar că NU mai există partide în România!

Mai sunt puțini pași pentru preluarea totală, iar aceasta pare a fi misiunea celor instalați la Putere, după demolarea (externă a) PSD: controlul CCR și al Avocatului Poporului, dar și desființarea SIIJ. Implicit, preluarea dosarelor magistraților de către DNA, ca mai înainte, când Ambasada SUA o premia pe Kovesi și susținea frenetic instituția care făcea… mii de dosare magistraților și protocoale cu Serviciile!

Bază militară generalizată – și nu orice fel de ”bază”!

Între timp, se instalează aici un fel de bază militară generalizată, fără ca presa să comenteze – iar populația nici atât! De fapt, cine a întrebat vreodată românii dacă sunt de acord ca România să devină o bază militară NATO?

Și, atenție – NU orice bază NATO, ci una de… descurajare a Rusiei! Adică un avanpost împotriva celei mai mari puteri militare din Europa – și, atenție, putere nucleară! Faptul nu mai e un secret, nu se mai ascund după declarații ipocrite, mincinoase, ca la Deveselu, când se afirma că NU e împotriva Rusiei?

”Scutul antirachetă al NATO este un sistem destinat apărării şi nu este nici conceput, nici direcționat împotriva Rusiei. Nu reprezintă niciun fel de ameninţare pentru Rusia”, declarau oficialii NATO acum câțiva ani. Sau ”Sistemul antirachetă din România va contracara ţări precum Iranul, nu Rusia” sau „România a evidenţiat constant, atât public, cât şi contactele cu partenerii că sistemul de apărare antirachetă găzduit de ţara noastră la Deveselu nu este îndreptate împotriva Rusiei, având un caracter pur defensiv în deplină concordanţă cu prevederile relevantei ale Cartei ONU” (MAE român).

Ei bine, acum s-a schimbat foaia și nu se mai spune că militarizarea NATO din România NU e îndreptată împotriva Rusiei, nici că are ”caracter pus defensiv” ci că este pentru ”descurajarea Rusiei”!

O ”licitație restrânsă” anunțată în Starea de Urgență și un nou comandament NATO în Starea de Alertă

Așa că, discret, cu populația ținută sub starea de panică ”pandemică” se luau diverse decizii. Astfel, la jumătatea lui Aprilie (în stare de urgență!) Armata a lansat o ”licitație restrânsă” de peste 1,3 miliarde de lei ”pentru extinderea și modernizarea bazei aeriene 71” de la Câmpia Turzii în „perspectiva dotării forțelor aeriene cu alte tipuri de aeronave de luptă multirol, precum și diversificarea gamei de misiuni și exerciții naționale sau cu participare internațională”.

Informația, transmisă printre alții de Hotnews, arăta că acest ”plan de modernizare” vine separat față de investiția de circa 130 de milioane de dolari pe care SUA o pregătește în aceeași unitate.

”Licitația restrânsă va fi acordată în baza celui mai bun raport calitate-preț, iar durata contractului va fi de 67 de luni”, iar data limită pentru depunerea ofertelor este 28 iulie 2020.

Tot în Pandemie, de data asta în Starea de Alertă, pe 18 iunie, Parlamentul României a adoptat în şedinţa comună, Hotărârea pentru înfiinţarea Comandamentului Corpului Multinaţional de Sud-Est (Headquarters Multinational Corps South-East - HQ MNC-SE) în garnizoana Sibiu, cu dislocare temporară în garnizoana Bucureşti.

 Hotărârea vizează intrarea, staţionarea, desfăşurarea de operaţiuni sau tranzitul forţelor armate străine pe teritoriul României și pornește de la o altă minciună: ”contextul modificării radicale a mediului internaţional de securitate”.

Care sunt acele ”modificării radicale” recente, care ar viza România sau zona noastră? Mult invocata Crimeea a fost acum mai bine de 6 ani și de atunci… toate afirmațiile privind ”pericolul iminent” rusesc sau ”amenințarea rusă” s-au dovedit false! Inclusiv aberațiile formulate de un fost comandant NATO cu grave probleme de gândire, Ben Hodges, cel care pe conștiință un teribil incident în Irak, rezultat din presiunile la care a fost supus un afro-american de religie islamică.

Sute de milioane de euro pentru ”Descurajare”!

”Iniţiativa României a fost apreciată la nivelul NATO şi acceptată de aliaţi, reliefând astfel importanţa strategică a regiunii Mării Negre pentru securitatea spaţiului euroatlantic şi necesitatea creşterii prezenţei aliate înaintate în această regiune”, a declarat ministrul Ciucă.

Atenție însă - Comandamentului Corpului Multinaţional de Sud-Est va avea statut de comandament militar internaţional, ”subordonat unui comandament aliat, în afara structurii naţionale de comandă şi control”.

”Dislocarea Comandamentului la misiuni în afara teritoriului statului român se va executa la ordinul autorităţilor militare ale NATO”, se mai arată în Hotărâre.

Sigur, chiar dacă MApN ar fi fost consultat în această ultimă privință nu mai era o garanție la ora actuală, pentru că echipa ministrului Ciucă pare total supusă SUA și NATO.

Deci asta au făcut ai noștri în plină Pandemie, când nou nii se spune ”Stați acasă și totul va fi bine”! Sute de milioane în bază militară NATO și centru de comandă pentru organizația implicată în mai toate conflictele mondiale!

Revenind la Baza Aeriană de la Câmpia Turzii, o publicație americană, preluată de Defense România, scrie că ”va fi modernizată de SUA”. Nu, va fi modernizată în primul rând pe banii românilor – 200 milioane euro – iar americanii vor investi ceva mai mult de jumătate – 130 milioane de dolari.

”Americanii vor rotații ale aeronavelor de luptă pentru descurajarea Rusiei”, scrie sursa citată, punând problema direct, nu cu ipocrizia de care aminteam anterior. ”Baza Aeriană de la Câmpia Turzii ar putea deveni un hub pentru operațiunile US Air Force în sud-estul Europei, unde Pentagonul ar urma să efectueze rotații ale aeronavelor de luptă, ca parte a unei misiuni de descurajare a agresiunii Federației Ruse”.

Care… „agresiune”? Se face mereu referire la probleme din trecut, din fostul spațiu sovietic, în care nici SUA, nici NATO – și mai ales NOI nu avem ce căuta! Ce să descurajeze… trecutul? Poate dacă procedează ca nebunii de pe străzile din SUA, dărâmând statui și pupând bocanci în numele unor ”reparații” istorice!

Chiar sunt europenii fericiți pentru baza militară ”România”?! De ce nu se vorbește la noi despre Raportul Danjean?

Sursa citată scrie că ”US Air Force consideră esențiale modernizările la Baza Aeriană de la Câmpia Turzii” unde vor desfășura cel puțin avioane de luptă fără pilot de tip MQ-9 Reaper ”pentru a promova stabilitatea și securitatea în regiune și pentru a consolida relațiile cu aliații NATO și alți parteneri europeni”.

Ei bine, în această privință cred că României i se vând gogoși! În UE, câștigă teren curentul favorabil autonomiei strategice față de SUA și, implicit, față de NATO, bazat pe raportul francezului Arnaud Danjean.

Astfel, în ianuarie a fost votat raportul anual cu privire la implementarea politicii de securitate şi apărare comună (PSAC) a Uniunii Europene, cu 364 de voturi pentru, 266 împotrivă și 77 de abțineri. Europarlamentarii au votat și raportul anual cu privire la implementarea politicii externe și de securitate comună (PESC).

Paranteză: cine s-a opus vehement, depunând peste 70 de amendamente? Traian Băsescu, același care a transformat România în colonia SUA, fără a atrage însă și vreun beneficiu economic pentru țară din asta!

”Sunt unul dintre politicienii care critică argumentat această abordare ce vizează îndepărtarea de NATO şi implicit de SUA, în condiţiile în care UE nu dispune de un arsenal nuclear care să se constituie într-o capacitate de descurajare credibilă (…) am criticat sever raportul Danjean care susţine autonomia strategică a UE, în detrimentul unei alianţe puternice cu SUA”.

Concluzia: fără să fim întrebați suntem transformați în ceva care nu aduce avantaje, ci probleme cu toată lumea

România este ruptă de tendința europeană, UE fiind sătulă de pretențiile americane financiare, nejustificate NICI de vreo amenințare reală, nici de vreo apărare! Dimpotrivă – SUA au generat conflictele din Orient și revoltele din Nordul Africii, creând criza emigranților! SUA au generat tensiunile cu China, cu Rusia, blocând activitatea economică a UE.

Deci, UE nu are de ce să vadă cu ochi buni transformarea României în bază SUA și NATO. Iar ca să sperăm că vine SUA cu investiții… hai să fim serioși! De 30 de ani vin doar să ia, nu să dea! Au dat, da – criza din 2007! Și pe Băsescu repus președinte, sistemul Kovesi și alte din astea.

În privința apărării, NATO, așa cum am mai arătat, nu își face datoria din statut privind apărarea de pericole majore precum traficul de droguri – dimpotrivă, controlul Afganistanului pare a fi chiar cauzat de… controlul acestui flagel, dar NU pentru a-l stopa.

Apropo – și România, țară NATO, este din ce în ce mai afectată de această nenorocire, drogurile, ca și de altele ”specifice” democrației implementate de parteneri  - traficul de persoane sau prostituția.

Concluzia: fără să fim întrebați suntem transformați în bază militară SUA și NATO, fapt care nu e bine văzut în UE, nu ne aduce avantaje economice, nu ne asigură securitatea și siguranța  - și va institui un control străin total asupra tuturor pârghiilor de putere din România. Dar, deh, poate asta vor românii.

Nici nu mai spun că transformarea în bază militară ne transformă într-o țintă prioritară a unei riposte – e de la sine înțeles! O bază militară, cu cât e mai importantă, cu atât trebuie anihilată mai repede! Faptul că toată țara va fi transformată în bază militară?... Să sperăm că alții nu gândesc precum singura țară care a lansat bombele nucleare asupra populației civile și a inventat noțiunea/justificarea de ”pagube colaterale”. Da, e vorba de SUA, nu de Rusia.

822
Tagurile:
Bază militară, NATO, România
Tematic
NATO cere bani în ciuda pandemiei, invocând aceleași false amenințări
Adrian Năstase, demers fulminant: demonstrația minciunii uriașe a Occidentului și NATO!
Urgență mondială: Reuniune NATO – probleme mari din cauza SUA. Reacția Rusiei
Trump, lovit pe la spate de un cunoscut general…  susținătorul NATO la Washington
Corlățean îi pune la zid pe Vela și Iohannis: ”Ați avut informaţii pe canalele NATO!”

Загрузка...
Cătălin Predoiu și Adrian Zuckerman

Predoiu acoperă ridicol DEZASTRUL total din Justiție Ambasada SUA e parte!

125
Un dezastru care are o coordonată practică - la loc de frunte fiind cazul Caracal – și una teoretică, adică ignorarea avizelor CSM sau presiunile asupra justiției din partea lui Orban

BUCUREȘTI, 10 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a participat aseară la o emisiune la postul ”Realitatea plus” unde a făcut o declarație uluitoare: ”România va fi o ţară liberă de interlopi”.

Evident, este o gogomănie crasă, pe care un jurist experimentat de talia lui Cătălin Predoiu nu o poate spune decât în scop propagandistic sau manipulator. Toate statele dezvoltate ale lumii au ”interlopi”, ba chiar la un nivel mult superior României! 

”S-a terminat! Ceea ce a început de câteva luni de zile va continua până la stârpirea completă a acestui fenomen”, declară Predoiu, continuând la fel de ridicol – ”Ştiu că pare iluzoriu, dar, da, eu cred că la un moment dat România va fi o ţară liberă de interlopi, o ţară liberă de trafic de persoane, o ţară liberă de trafic de minori, de abuzuri sexuale şi de toate aceste grozăvii”.

Am folosit calificativul ”ridicol” pentru că s-a împlinit un an de când întregul aparat de Justiție, condus de Predoiu și noua colaboratoare a PNL, Birchall, NU reușesc să scoată ceva la lumină în cazul Caracal! Mai mult, Predoi a comis și gafa numirii Georgianei Hosu, procurorul care s-a ocupat de cazul Caracal - în fruntea DIICOT! În ciuda avizului negativ al CSM!

O simplă socoteală cred că ar duce la un rezultat șocant: numărul personalului implicat (teoretic) ar putea fi apropiat de al… populației Caracalului! Și, cu toate astea… nimic! Dincă este singurul arestat și trimis în instanță – și asta pe baza propriilor declarații, NU pe baza rezultatelor anchetatorilor!

Predoiu spune că ”a lucrat în ultimele luni şi voi lucra în continuare, împreună colegii de la Ministerul Public, de la Ministerul de Interne, colegi din străinătate”, dar, atenție, ”avem alături de noi Ambasada SUA, care aduce expertiză în acest domeniu, avem colegii din Uniunea Europeană”.

Adică… oare ce fel de „expertiză” aduce Ambasada SUA de luni de zile? Atacuri la adresa guvernelor PSD? Acoperirea oricăror suspiciuni cu privire la Deveselu? Ce au făcut ”experții” FBI la Caracal?

Sau cumva Ambasada SUA susține teza ridicolă cu privire la eliminarea interlopilor din România? Tocmai SUA, o adevărată pepinieră a mafiei și a infracționalității la nivel înalt? Tocmai SUA, unde un fost procuror general devine avocat al demnitarilor corupți și apoi e numit în fruntea FBI?!

O altă culme a ridicolului o atinge Predoiu printr-o afirmație lingușitoare la adresa ”partenerilor”: ”Toată lumea vrea să ajute România să scape de acest flagel şi să se ajute pe ei, pentru că e vorba de un flagel global, de un flagel care face victime peste tot”.
Sigur că da, ”toată lumea vrea să ne ajute”… în condițiile în care clanurile interlope românești prosperă în țările UE și chiar în SUA (cazul ”Rechinul” din Craiova)! Ori, cum ar fi prosperat fără complicitatea autorităților de acolo?! Crede cineva că performantele sisteme Occidentale puteau fi păcălite de niște derbedei din România dacă nu li se permitea – altfel spus, dacă nu erau acoperite de autoritățile complice?

Continuând ridicolul, Predoiu spune că ”deja sunt lucruri în mişcare” și că ”se va intra cu buldozerul, cu lama, până la rasul solului”.

”În câţiva ani în România nu trebuie să mai vorbim de copii care sunt abuzaţi, de femei care sunt abuzate, de sclavi”, a promite Cătălin Predoiu. Precizând că are ”tot aparatul, dar trebuie ceea ce nu s-a făcut până mai acum vreun an de zile - în loc să oprim şi să punem acest aparat în debara, în garaj, trebuie să-i dăm drumul să funcţioneze”.

Reamintim că Predoiu nu este la primul mandat, ci a fost ministru al Justiției mai mult de 4 ani, din 2008 în 2012, adică în perioada în care s-au dat cele mai grele tunuri imobiliare iar în București și alte orașe au înflorit clanuri interlope de mare notorietate – ”Sportivii”, ”Duduianu”, ”Cârpaci”, ”Corduneanu” etc. etc.

De asemenea, amintim că, în perioada primului mandat Iohannis, s-au înregistrat peste 2000 de dispariții de femei, fără să fie sesizat CSAT.

În fine, referitor la Ambasada SUA și implicarea împotriva corupției și clanurilor, e interesant de văzut cum de personaje urmărite, precum Mihai Necolaiciuc, Cristi Rizea, Puiu Popoviciu și alții au găsit refugiu temporar acolo? Și cum de infractori – precum ucigașul lui Teo Ptere – sunt feriți de brațul Justiției române? Sau cei de la Deveselul, implicați în scandalul ”sex cu minore din 2012, pe care procurorii români nu i-au putut ancheta?...

Concluzionând, talentatul jurist Cătălin Predoiu încearcă să acopere prin fonfleuri nedemne de un demnitar de valoarea sa DEZASTRUL din Justiție. Un dezastru care are o coordonată practică - la loc de frunte fiind cazul Caracal – și una teoretică, adică ignorarea avizelor CSM sau presiunile asupra justiției din partea lui Orban și a altor lideri PNL, reclamate de magistrați. 

Parafrazându-l pe ministru, mai curând lumea interlopă ”va intra cu buldozerul, cu lama, până la rasul solului”, împotriva Justiției adevărate, atât cât a mai rămas.

Interviul de la ”Realitatea plus” poate fi urmărit aici:

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

125
Tagurile:
România, Justiție, Deveselu, Ambasada SUA, Cătălin Predoiu

Загрузка...
Медсестра держит пробирку для тестирования людей на наличие COVID-19

Coronavirus în România, 11 iulie: 32.079 (+698) persoane infectate, 1.871 (+24) decese

0
Reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică informează că numărulc azurilor ni de îmbolnăviri este pe o pantă ascendentă.

Știreîn curs de actualizare

0
Tagurile:
România, coronavirus

Загрузка...