Declarații susținute de premierul Ludovic Orban după votarea moțiunii de cenzură

Marius Tucă aruncă nucleara: Guvernul Orban va fi dat jos prin moţiune de cenzură

3859
”Noi am fost ţinuţi sub această psihoză permanentă, a fost o permanentă stare de breaking news - spaima este băgată până în măduva oaselor”

BUCUREȘTI, 26 mai - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Discuție uluitoare între doi vechi prieteni, mari gazetari și oameni de atitudine: Marius Tucă și Ion Cristoiu. Discuția a abordat tema ciudatei situații a României, marcată de blocajul și restricțiile pandemiei, dar și de decizii ciudate ale autorităților.

Ca de obicei - sau ca în anii în care s-a impus ca principalul realizator de dezbateri din România - Marius Tucă a fost… altfel. O lecție la care profesor i-a fost, în tinerețe, și Ion Cristoiu, maestrul ”contra valului”.

De aceea, Tucă a făcut emisiuni de excepție cu profesorul Astărăstoaie și alte persoane care au vorbit cu curaj, nu ecartamentul impus.

”În toată această perioadă de urgenţă nu am avut un singur protest - oamenii au vrut să li se întâmple asta, au vrut să stea acasă”, spune acum Marius Tucă. ”Domnul Astărăstoaie a spus că a fost creată, de la bun început, o psihoză - spaima a fost atât de mare, încât oamenii se uitau la noi ca la nişte extratereştri”.

Desigur, e vorba de discuțiile dintre Tucă și celebrul medic ieșean, fost președinte al Colegiului Medicilor din România. Marius Tucă redă câteva din etapele psihozei induse românilor. La început… a fost Iohannis! ”Klaus Iohannis vorbea de o simplă răceală - apoi a revenit şi a spus că virusul acesta ar fi adus sfârşitul lumii”, amintește Tucă.

”Noi am fost ţinuţi sub această psihoză permanentă, a fost o permanentă stare de breaking news”, spune Marius Tucă. ”Spaima este băgată până în măduva oaselor. Cum să iasă oamenii din casă?”.

Apoi, jurnalistul amintește de briefing-ul cu ministrul Sănătăţii şi cu Ionel Dancă? ”A fost o comunicare atât de agresivă, încât a băgat populaţia lumii în sperieţi”.

Ion Cristoiu întreabă: ”Ce concluzii grave se pot trage din aceasta experiență?”

Marius Tucă răspunde logic: ”Că (lumea) e uşor de panicat, lumea poate fi condusă prin tehnologia informaţiei, prin internet, prin Facebook şi prin televiziune”.

Ion Cristoiu trece la nivel următor: ”Aşa cum s-a creat panică nu se poate crea şi ură?”

”Ba da, absolut!”, răspunde Marius Tucă. ”Întotdeauna trebuie să existe sâmburele de adevăr, o chestiune adevărată. Omenirea începe să îşi pună din ce în ce mai multe întrebări, se întreabă dacă nu cumva virusul a fost creat în laborator. Se întreabă dacă a fost în regulă cu izolarea”.

Ion Cristoiu aruncă nada – ”Va veni şi revolta?”

Marius Tucă nu își pierde luciditatea analizei – ”Nu, cred că a trecut de mult timpul revoltei. Tema principală în campania electorală va fi cum a fost gestionată România în vremea COVID-19. Criza economică acum începe. COVID-19 va fi calul de bătaie în campania electorală”.

”Guvernul Orban va fi dat jos prin moţiune de cenzură… nu va fi guvern de uniune naţională, pentru că Iohannis nu poate să conceapă, el vrea să aibă guvernul lui”, spune ferm Marius Tucă, adăugând o afirmație ciudată: ”Suntem la un click distanţă de sfârşitul lumii”.

Pe de altă parte, întrebat de Tucă de evoluţia stării politice a României în perioada 1 iunie-1 decembrie, Cristoiu răspunde: ”E limpede că deja virusul a ieşit din capul oamenilor… chestia cu virusul nu mai ţine”.

”Asistăm la ora actuală la un conflict uriaş între restricţii şi relaxarea omului - Iohannis sau Orban e cel care frânează”, afirmă Cristoiu.

De cealaltă parte, Marius Tucă îl contrazice – ”Eu cred că Iohannis”.

”Acum se vede incapacitatea guvernului de a administra orice - ei nu etapizează, ei nu pot prevedea nici cu 2 minute înainte”, spune Ion Cristoiu, dând, ironic, un exemplu de ridicol: ”lui Orban i s-a dat un pom deja plantat şi el nu s-a enervat”.

Teoria șoc este că Iohannis are nevoie de spectacol, ori pentru asta îi trebuie un „partener” în PSD, nu de cineva care să aprobe sau să nu reacționeze.

”Până în toamnă, Iohannis şi băieţii se vor strădui să îl răstoarne pe Ciolacu şi să îl înlocuiască cu persoanalităţi gen Olguţa Vasilescu sau Codrin Ştefănescu - are nevoie de un PSD agresiv”.

Și, grav este că atât Cristoiu, cât și Tucă trag un semnal de alarmă – scandalul se întinge și în relaționarea externă!

”Aurescu a spus că Ungaria a trimis ajutoare în Transilvania pe motive etnice”, atrage atenția Cristoiu, la care Marius Tucă dă o replică fulminantă: ”Aurescu este pus acolo să continue această temă cu Ardealul, că Viktor Orban chiar vrea să fure Ardealul”.

Întregul dialog și înregistrarea excelentei ediții a ”Marius Tucă Show” le puteți găsi pe Mediafax

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

3859
Tagurile:
Marcel Ciolacu, PSD, Moțiune de cenzură, Guvernul Orban, Ludovic Orban, Klaus Iohannis, Ion Cristoiu
PNL

O cunoscută agenție pune problema DIZOLVĂRII PNL: ”Militează împotriva statului de drept”

383
Liberalii au depășit orice limită cu atacurile asupra instituțiilor statului care nu le fac jocurile – și, ignorând prevederile legale și constituționale, au ajuns în situația prevăzută explicit de lege!

BUCUREȘTI, 5 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. După cum se știe, președintele PNL a făcut recent o declarație care a șocat opinia publică, dar mai ales avocați, analiști politici și jurnaliști. Orban a îndemnat populația să nu respecte o decizie a CCR – fapt care este un atac la statul de drept.

Dar, declarației șocante a președintelui PNL i-a urmat una la fel de periculoasă în sensul atacării statului de drept – de data asta autor fiind liderul grupului parlamentar de la Cameră, Florin Roman, vicepreședinte regional al PNL.  

”Judecătorii CCR, care au declarat ca izolarea și carantinarea sunt neconstituționale, au tăcut mâlc, când romanii erau bătuți și gazați in Piața Victoriei! (…) CCR, care nu mai este Curtea Constituțională a României, ci o anexa a PSD! Axa raului PSD-CCR-Avocatul Poporului este principalul adversar al romanilor de bun simt care lupta împotriva COVID!”

Roman atacă Decizia CCR și prin aceea că ”Suntem singura țara din Europa unde CCR intervine peste epidemiologi și guvern, blocând orice efort medical!”

Într-o postare anterioară, liderul deputaților liberali afirmase că ”sub ocrotirea deciziilor CCR-ului, brațul prelungit de ticăloșie al PSD-ului, ajungem carantina Europei!”.

Deci, un șir de atacuri și denigrări la adresa CCR, menite să inducă ideea nerespectării Deciziilor Curții.

Se poate constata că, de mai mult timp, liderii PNL duc o adevărată campanie contra CCR și a Avocatului Poporului, instituții fundamentale ale statului de drept. Ori, în contextul recent, în care președintele PNL și un vicepreședinte, lider de grup parlamentar, comit asemenea instigări contra CCR și a Deciziilor acesteia, reacțiile din spațiu public vizează sunt extrem de dure.

”PNL persistă într-un discurs care ar putea duce la dizolvarea partidului: Un nou derapaj la adresa ordinii de drept”, scrie cunoscuta agenție ”Știri pe surse”.

Jurnalistul Florin Pușcaș pune problema clar, după ce liderii liberalilor au instigat în tandem: ”Liberalii riscă inclusiv dizolvarea partidului, având în vedere că în România sunt interzise partidele care militează împotriva principiilor statului de drept”.

Jurnalistul aduce argumente din Constituție și din Legea partidelor:

-  Art. 40, alin. (2) din Constituţie: ”Partidele sau organizaţiile care, prin scopurile ori prin activitatea lor, militează împotriva pluralismului politic, a principiilor statului de drept ori a suveranităţii, a integrităţii sau a independenţei României sunt neconstituţionale”;

- Art. 46 din Legea nr. 14/2003 - Legea partidelor politice: ”(1) Un partid politic se dizolvă pe cale judecătorească în următoarele condiţii: a) când se constată încălcarea prevederilor art. 30 alin. (7) şi ale art. 40 alin. (2) şi (4) din Constituţia României, republicată, de către Curtea Constituţională, precum şi ale art. 3 alin. (3) şi (4) din prezenta lege”

Deci, un moment interesant, în care liberalii au depășit orice limită cu atacurile asupra instituțiilor statului care nu le fac jocurile – și, ignorând prevederile legale și constituționale, au ajuns în situația prevăzută explicit de lege!

Întrebarea este… se va sesiza sau va fi sesizat Ministerul Public, cel ce veghează asupra  respectării condițiilor legale și statutare de către partidele politice?

383
Tematic
Un celebru ex-ministru al Economiei pune la punct PNL – ce trebuia făcut cu programul
Olguța dă în vileag planul secret PNL – cum se va lua ce a rămas în proprietatea statului
Un nou sondaj dă fiori politicienilor! PNL nu stă pe teren sigur – Băsescu îi dă lovitura

Загрузка...
Monumentul lui Hristofor Columb, decapitat

Cel mai curajos mesaj de Ziua SUA: “Nu are cine bombardeze cu democrație Washingtonul?”

809
(reînnoit 02:16 04.07.2020)
“Acum, când SUA e în suferință, nu are cine să lanseze rachete eliberatoare spre orașele americane oprimate de guvernul rasist al SUA, așa cum americanii au făcut în Siria...”

BUCUREȘTI, 4 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Cunoscut pentru ascuțimea spiritului și verbului, politologul și teologul Bogdan Duca a scris unul dintre cele mai curajoase texte dedicate Zilei naționale a SUA, 4 Iulie – Ziua Independenței.

Într-un stil pamfletar, Bogdan Duca spune adevărul despre toate nenorocirile aduse omenirii în ultimii ani de SUA sub acoperirea ipocrită a democrației – și uneori folosind acuzații false, ca în cazul Irakului.

În paralel, Bogdan Duca scoate în evidență acuzațiile care se aduc acum SUA, asemănătoare celor pe care SUA le-au adus statelor pe care le-au atacat sub pretextul democratizării! De unde și întrebarea justă: oare de ce nu face cineva la fel cu SUA – ”nu pot decât să regret că nu mai există o putere similară și curajoasă ca SUA...”!

Iată excelentul text al lui Bogdan Duca, postat pe rețeaua de socializare.

”Mâine e ziua SUA....

Când văd cum cetățenii americani luptă cu forțele guvernamentale împotriva unui regim rasist și injust, nu pot decât să regret că nu mai există o putere similară și curajoasă ca SUA....

Ce frumos ar fi să oferim americanilor ceea ce au oferit ei lumii...

Mai ținem toți minte cum SUA a adus democrația în Serbia, cum a eliberat Irakul, cum a adus valorile libertății în Afganistan și Siria...

Acum, când iată că SUA e în suferință, nu are cine să bombardeze cu democrație Washingtonul, așa cum americanii au bombardat Belgradul, nu are cine să lanseze rachete eliberatoare spre orașele americane oprimate de guvernul rasist al SUA, așa cum americanii au făcut în Siria....

Unde sunt tancurile și bravii militari care să zdrobească Pentagonul, așa cum și SUA a zdrobit Gărzile Revoluționare pentru a elibera poporul irakian....

Unde sunt serviciile secrete care să poată organiza niște lovituri de stat democratice la Washington, pentru a salva America, așa cum CIA a salvat Ucraina, jumătate din America latină și tot încearcă să salveze Venezuela...”.

Și, ca un final aplicabil la România și la ”efortul comun strategic etc.”, Bogdan Duca constată cu regret:

”Nu avem nici măcar ambasadori care să poată impune autorităților corupte și nedemocratice americane, niște ”foi de parcurs” pentru democratizare și justiție eficientă...”.
809
Tagurile:
Bogdan Duca, SUA
Tematic
Mesaj din Germania, de 4 iulie: ”Ambasada SUA, cel mai grotesc spectacol! I love Putin!”
Ciuvică, lovitură totală contra lui Băsescu! Și o întrebare pentru SUA și Occident
„Asta trebuie de făcut imediat”: De ce, de fapt, SUA vor să pedepsească Rusia

Загрузка...
Elevi

Bacalaureat 2020: care este rata de promovare

0
Rata de promovare (absolvenți din promoția curentă și din promoțiile anterioare), înregistrată la sesiunea iunie-iulie 2020 a examenului național de Bacalaureat, fără etapa specială, după soluționarea contestațiilor, este de 64.5%, potrivit Ministerului Educației

BUCUREȘTI, 5 iul - Sputnik, Marius Holdean. După soluționarea contestațiilor, a rezultat că pentru promoția curentă, rata de promovare este de 72.9%, iar pentru promoțiile anterioare de 27.7%, arată Ministerul Educației.

Astfel, din totalul celor 147.794 de candidați prezenți, au promovat 95.399 de candidați: 87.887 candidați aparțin promoției 2020 (comparativ cu 84.833 de candidați reușiți în promoția anului trecut), iar 7.512 provin din promoțiile anterioare (în creștere, comparativ cu 4.383 de candidați reușiți în 2019). Numărul mediilor de 10 (zece) a crescut la 307.

Dintre cei 155.639 de candidați înscriși, s-au prezentat 147.794 de candidați (120.627 de candidați din promoția curentă, respectiv 27.167 de candidați din promoțiile anterioare).

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este cel puțin 6. Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.

© Sputnik / Александр Кряжев

La etapa specială a examenului de Bacalaureat s-au înscris 141 de absolvenți ai clasei a XII-a, conform situației centralizate până la această oră de către Ministerul Educației și Cercetării. Examenul începe luni, 6 iulie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 7 iulie, se desfășoară proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 8 iulie, va avea loc proba la alegere a profilului și specializării. Ultima probă scrisă (Limba și literatura maternă) este programată joi, 9 iulie.

Potrivit situațiilor transmise de către inspectoratele școlare, în 9 județe (Alba, Arad, Călărași, Dâmbovița, Ilfov, Neamț, Sălaj, Teleorman și Timiș) nu s-au consemnat situații care să determine organizarea probelor scrise aferente acestei etape speciale. În Capitală vor susține această etapă 12 candidați, iar în județele Caraș Severin, Tulcea și Vaslui un singur candidat. Primele rezultate vor fi afișate vineri, 12 iulie, până la ora 12.00.

0
Tagurile:
Rezultate, Examen, BAC
Tematic
Rezultate BAC 2020: criterii pentru ca un candidat să fie declarat promovat
Rezultate bac 2020, publicate de edu.ro. Situația pe județe
Dezastru la BAC 2020: cele mai mici rezultate din ultimii 6 ani!

Загрузка...