Liviu Pleșoianu

Pleșoianu, război total din cauza ”expulzării lui Zuckerman” PSD, reacție disperată!

4306
Zuckerman, ”poți să-ți ștergi bocancii în continuare pe PSD, fără nicio ezitare - conducerea PSD și purtătorul de vorbe al partidului nu au nicio problemă cu asta”

BUCUREȘTI, 20 mai - Sputnik, Dragoș Dumitriu. După cum au relatat mass media, Ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman, s-a pretat la o atitudine vădit partizană în România. Dar, în afara lui Liviu Pleșoianu, nici un alt parlamentar nu a reacționat – până ieri, când Eugen Teodorovici a vorbit de imixtiunea americană.

Pleșoianu însă a vorbit, încă din februarie, de expulzarea lui Zuckerman. ”Pentru gravele tale ieșiri în decor, care nu au nicio treabă cu diplomația sau, măcar, cu bunul-simț, ar fi trebuit să fii trimis deja la plimbare”, scria atunci Pleșoianu. ”Partea proastă este că, în absența unui Președinte de țară și a unui ministru de Externe, nu ai fost expulzat și declarat persona non grata chiar ieri”.

„Băi, #GRINGO! De când te audiau prin Senatul american, am spus că vei depăși recordul mondial de tupeu deținut de celălalt infatuat – sinistrul Hans Klemm”, scrie deputatul, subliniind – ”Am avut dreptate! În plus, poți să fii mândru de tine: atingi performanța epocală de a fi chiar mai neofertant intelectual decât calamitatea dinaintea ta”.

Liviu Pleșoianu arăta atunci că faptul că ambasadorul este încă aici, ”că respiri încă aerul acestei țări, că pășești în continuare pe pământul străbunilor noștri - asta este dovada cea mai clară a gradului de SCLAVIE în care a ajuns să cadă și să decadă România”.

”Dacă nu am fi ajuns atât de jos, dacă nu ne-am fi obișnuit să fim tratați ca o colonie în devălmășie, tu ai fi fost nevoit să pleci deja de aici - fără a ți se permite să te mai întorci”, spunea pe 22 februarie Liviu Pleșoianu.

Ei bine, PSD nu a reacționat până ieri – coincidență, exact când Teodorovici, ultimul președinte executiv ales reproșa și el amestecul nepermis al ambasadorului! Prin purtătorul de cuvânt, Lucian Romașcanu, PSD a ”jurat” că nu se va atinge de ambasadorul SUA! O reacție care trădează disperarea de a nu fi acuzați că sunt de acord cu… propriul deputat!

”PSD a lucrat spre integrarea României în NATO şi UE. Suntem pro-europeni şi pro-euroatlantici. Nu cerem şi nu vom cere niciodată expulzarea ambasadorului Statelor Unite din România. Deci poziţia oficială a PSD este aceasta!”.

Despre demersul deputatului, Romașcanu a spus că ”Domnul Liviu Pleșoianu are dreptul la opinie şi la libertatea de exprimare ca orice alt cetăţean român”.

Dar, a precizat Romașcanu, Liviu Pleșoianu ”nu este purtătorului mesajului PSD, este un mesaj spus în nume propriu. N-am cum şi de ce să îl comentez, este părerea lui, noi nu cerem acest lucru”.

Liviu Pleșoianu a replicat imediat după declarația ”purtătorului de vorbe PSD, distinsul și uriașul lider politic Romașcanu”.

”Conducerea PSD, prin purtătorul de cuvânt al partidului, zice că "Pleșoianu nu este purtătorul mesajului PSD". ...Aveți dreptate! Sunt purtătorul propriilor mele cuvinte și purtătorul cuvintelor oamenilor LIBERI din această țară! OAMENI care nu s-ar comporta NICIODATĂ ca niște SLUGI! OAMENI care votează pentru a fi reprezentați de politicieni DEMNI, nu de politruci cărora le tremură nădragii imediat ce ridică puțin vocea la ei vreun fițos euro-trans-bla-bla-bla-atlantic!”.

Deci, război pe față cu conducerea actuală a PSD – pentru că eticheta ”politruci cărora le tremură nădragii imediat ce ridică puțin vocea la ei vreun fițos euro-trans-bla-bla-bla-atlantic” nu îi vizează (doar) pe liberali!

Dar Liviu Pleșoianu îi trimite un nou mesaj lui Zuckerman, dar tot cu lovitură directă în conducerea PSD.

”#GRINGO? M-am răzgândit. Poți să-ți ștergi cât vrei bocancii pe costumele conducerii PSD! Ei nu au nicio problemă cu asta și mai vor, cât mai des și cât mai mult...”, scrie Pleșoianu.

Iar ca treaba să fie clară, Pleșoianu pune în ordine cronologică fapte, demersuri și argumente:

1. ”Guvernatorul coloniei, distinsul Zuckerman, își permite (normal...) să ridice în slăvi un partid și să își șteargă bocancii pe capul altui partid”.

2. ”Iau public poziție (cum făceam și pe vremea Guvernatorului Klemm) împotriva derapajului grobian al lui #GRINGO, derapaj care nu are nimic a face cu diplomația sau cu mărețul "parteneriat strategic"”.

3. ”Conducerea partidului pe care și-a șters bocancii Guvernatorul Zuckerman NU ZICE NICI PÂS! TACE ca de obicei și se bagă sub pat până trece ziua”.

4. ”La câteva luni distanță, conducerea PSD, prin purtătorul de cuvânt al partidului, zice că se delimitează de mine”.

Deci, subliniază Liviu Pleșoianu - cu alte cuvinte, ”conducerea PSD și marele său purtător de cuvinte nu au nimic de comentat cu privire la mârlăniile lui #GRINGO, nu zic absolut nimic atunci când li se scuipă semințe în cap, în schimb se delimitează de ăla care nu acceptă să fie RÂMĂ!”.

Finalul este incendiar – și cu siguranță va avea repercusiuni! Dar care? Va îndrăzni PSD să-l dea afară pe Liviu Pleșoianu pentru că a apărat partidul și demnitatea politică (națională)? Nu ar fi de mirare, după ultimele evoluții ale conducerii PSD!

Iată și ”concluzia” lui Pleșoianu:

”Dragă #GRINGO, îmi pare rău! Poți să-ți ștergi bocancii în continuare pe PSD, fără nicio ezitare. Conducerea PSD și purtătorul de vorbe al partidului nu au nicio problemă cu asta...”, scrie deputatul, încheind cu două „haștaguri” – ”# Colonia România” și ”# Fii OM nu Râmă”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

4306
Tagurile:
Ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman, Liviu Pleșoianu
Grupul aerian de luptă rusesc de pe aeroportul Khmeimim din Siria

Pentru ce-i trebuie Rusiei extinderea bazelor militare în Siria

87
(reînnoit 11:11 02.06.2020)
Prin extinderea ariei bazelor militare din Siria, Rusia își consolidează poziția internațională și își sporește influența constructivă în zona Mediterana și în Orientul Mijlociu, consideră observatorul militar Sputnik, Alexander Hrolenko.

Analiză de Alexandr Hrolenko, expert militar

Președintele rus, Vladimir Putin, a ordonat, pe 29 mai, Ministerului Afacerilor Externe și Ministerului Apărării să poarte discuții cu reprezentanții Siriei cu privire la transferul suplimentar de imobile și al unei părți a acvatoriului către bazele militare rusești. După ce a ajuns la un acord cu partea siriană, agențiile ar trebui să îl semneze în numele Federației Ruse. Aceasta nu este o decizie spontană, ci o continuare a unei strategii verificate și dezvoltarea unei tactici - în conformitate cu situația și în deplină conformitate cu dreptul internațional.

Răspunzând provocărilor vremii, Rusia trebuie să-și sporească influența politico-militară în zona Mediterana și Orientul Mijlociu și pentru zeci de ani să mențină contingentul militar în Siria. În primul rând, pentru a menține stabilitatea internațională. Astăzi, după retragerea majorității trupelor iraniene și întoarcerea acasă a forțelor libaneze Hezbollah, grupul rus rămâne singura forță străină care combate cu succes și în mod legitim organizațiile teroriste pe pământul sirian. În termeni tactici, extinderea teritorială a instalațiilor militare rusești este necesară pentru a asigura în mod fiabil perimetrul de securitate în Tartus, Khmeimim și, eventual, în altă parte a țării.

În Siria, există două mari instalații militare rusești - baza aeriană Khmeimim (un grup de aviație are sediul permanent aici) și punctul de sprijin logistic (PMTO) Tartus (un contract de arendă pentru 49 de ani, cu posibilitatea prelungirii pe timp de 25 de ani, este dislocat un grup al forțelor maritime). Voi aminti cu această ocazie că la solicitarea oficială a Damascului, din septembrie 2015, în Khmeimim a fost înființat un grup aerian al forțelor aeriene ruse și a început o operațiune militară împotriva grupării teroriste SI, care este interzisă într-o serie de țări. Ulterior, în 2017, Moscova și Damascul au semnat un alt document, potrivit căruia până la 11 nave rusești (inclusiv submarine cu reactoare nucleare) pot avea bazare în Tartus și este planificat să fie extinse capacitățile de reparație ale portului.

Stabilitate regională

Desigur, Siria salută extinderea prezenței militare ruse pe teritoriul său - pe uscat și pe mare. Este atât de evident și de necontestat, încât anumite tentative ale Occidentului par a fi ridicole în încercarea de a distruge prestigiul Federației Ruse din regiune prin dezinformări despre unele neînțelegeri între Damasc și Moscova în domeniul cooperării militare și tehnico-militare.

Interacțiunea Siriei cu Rusia este calea către pace și stabilitate în toate sferele vieții, acest lucru este înțeles perfect de jucătorii regionali. Pe de altă parte, prezența în Mediterana a celei de-a 6-a flote a Marinei SUA și ocuparea anumitor zone petroliere din Siria de către trupele americane (fără nicio sancțiune a ONU sau a guvernului legitim al Republicii Arabe) este sursa multor ani de tulburări militaro-politice și amenințări la adresa securității pentru civili.

Tancul Armata
© Sputnik / Владимир Астапкович

La 1 iunie, Statul Major al Forțelor Armate Ruse a numit drept agresive zborurile de recunoaștere aeriană ale SUA în apropierea zonelor în care sunt desfășurate instalațiile militare rusești în Siria și în contradicție cu acordurile semnate cu Rusia. Cu toate acestea, americanii și alți „parteneri” și-au pierdut de ceva timp sentimentul de permisivitate și impunitate în Orientul Mijlociu și în Marea Mediterană - rare cazuri sunt ca să treacă o săptămână fără ca avioanele de luptă rusești Su-35 să nu intercepteze avioanele de cercetare din cadrul flotei a 6-a a marinei americane. Potrivit Statului Major General al Forțelor Armate ale Rusiei, în mai au avut loc 17 astfel de episoade. În toate cazurile, zborurile aviației rusești sunt efectuate în conformitate cu regulile internaționale de utilizare a spațiului aerian, manevrele luptătorilor Su-35 indică doar aeronavei de recunoaștere din SUA unde trebuie să zboare.

Un episod de acest fel a ajuns cunoscut în lumea întreagă, când un submarin britanic a încercat să lovească cu rachete de croazieră pe teritoriul sirian și nu a putut face acest lucru, deoarece submarinele ruse au obligat-o să manevreze, apoi l-au scos complet din zona de poziționare.

În legătură cu problemele siriene, reprezentantul special al SUA pentru Siria, James Jeffrey, a declarat recent: "Sarcina mea este să fac din aceasta o mlaștină pentru ruși". Având în vedere dinamica pozitivă de patru ani a reglementării siriene cu mediere multilaterală a Federației Ruse, sarcina de a transforma zona în „mlaștină” probabil nu va fi îndeplinită în viitorul apropiat. Planurile de viitor ale Moscovei sunt foarte clare, a spus mai devreme președintele Putin: ”Suntem acolo pentru a ne proteja interesele în această regiune. Militarii vor fi acolo cât timp este în interesul nostru”. Este logic să presupunem că retragerea trupelor rusești nu este planificată pentru următorii 50 de ani, iar extinderea actuală a spațiului operațional sirian îi va permite Rusiei să răspundă mai eficient la schimbările din regiune.

Armament nou

Desigur, Siria nu este un poligon de testare a armelor rusești, dar s-a întâmplat așa că în timpul operațiunii siriene s-au putut testa modele avansate, iar întreprinderile complexului militar-industrial rus au putut ca ”fiind în linia întâi” să-și îmbunătățească rapid produsele. Această experiență este greu de supraestimat.

Pe scena operațiunilor militare din Siria, pentru prima dată au fost folosite rachete de croazieră ”Calibr”, nave de suprafață și submarine ale Marinei Ruse, folosite în mod individual și în cadrul unui grup din Mările Caspică și Mediterană.

Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan
© Sputnik / Сергей Гунеев

Pentru prima dată, aviația cu rază lungă a Rusiei a utilizat împotriva teroriștilor din Siria cele mai noi rachete strategice de înaltă precizie X-101 cu o autonomie de până la 5000 de km (versiunea nucleară a rachetei (X-102) este capabilă să poarte o încărcătură de 250 de kilograme). Această demonstrație a puterii militare este un semnal clar pentru răuvoitori.

În Republica Arabă Siriană, bombardierele Su-34 s-au dovedit a fi extrem de eficiente. Au fost testate cu succes în condiții de luptă și avioane de luptă polivalentă de generația a cincea Su-57, ultimul tanc T-14 ”Armata”, sisteme radio electronice de război (EW) și multe altele.

Practica utilizării de luptă a ultimelor arme rusești în Siria trezește în mod natural interesul potențialilor cumpărători străini: rândul de cumpărători străini pentru bombardierele Su-34 devine din ce în ce mai lung, după negocierile cu Egiptul, India, China și alte țări, Moscova a primit cereri preliminare pentru achiziția T-14 ”Armata”. Poate că operațiunea siriană va fi nu numai benefică reciproc (pentru Damasc și Moscova), ci și rentabilă.

Și cel mai important câștig al Rusiei. În luptă cu un adversar feroce și fanatic, care folosește tactici ale forțelor speciale, drone și comunicații în spațiu, trupele rusești (tineri specialiști și lideri militari cu experiență) au dobândit experiență unică care nu poate fi obținută în niciun exercițiu. Din 2015, un număr semnificativ de trupe ruse au trecut prin Siria și, în realitate, au simțit tensiunea conflictului militar modern, au realizat cât de importante sunt informațiile și comunicațiile și au înțeles cum este asigurată eficacitatea diverselor forțe și echipamente. Astfel, există specialiști din ce în ce mai calificați și instrumente de încredere pentru consolidarea păcii în Rusia.

Părerea autorului ar putea să nu coincidă cu cea a redacției.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

87

Загрузка...
Ion Cristoiu

Cristoiu: ”Căderea lui Ceaușescu parcă e copiată acum în America”

260
(reînnoit 08:24 02.06.2020)
Ion Cristoiu a explicat că nu-l mai agreează pe Donald Trump… din cauza ambasadorului Adrian Zuckerman!

BUCUREȘTI, 2 iun – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Celebrul jurnalist Ion Cristoiu a făcut o remarcă extrem de interesantă: ”În SUA, parcă e copiată căderea lui Nicolae Ceaușescu”.

Ion Cristoiu, unul dintre cei mai atenți cercetători ai evenimentelor din Decembrie 1989 din România, subliniază apropierea principală dintre așa zisele proteste din SUA – și evenimentele din Timișoara revoluționară.

În emisiunea „Subiectiv”, realizată de Răzvan Dumitrescu la Antena 3, Ion Cristoiu a scos în evidență două aspecte, care pot fi considerate asemănări între cele două evenimente violente.

Primul - în America ”nu sunt proteste, sunt violențe - e haos, haosul de la Timișoara!”, spune Cristoiu. ”La Timișoara erau incidente care nu aveau legătură cu protestul  - spartul geamurilor, al vitrinelor – trebuiau să creeze imagine de haos”.

Al doilea: ”Povestea cu mersul în buncăr (a lui Trump, n.n.) îmi amintește de ceea ce s-a numit ”fuga lui Ceaușescu” – dar Ceaușescu n-a fugit, a fost evacuat – pentru că aici Trump a făcut o mare greșeală: imaginea, pentru sistemul american, este că președintele se teme!”, a spus Ion Cristoiu.

Ion Cristoiu a ținut să spună că nu-l mai agreează pe Donald Trump… din cauza ambasadorului Adrian Zuckerman!

”Nu-l agreez de când credeam că trimișii lui vor fi luptători împotriva statului paralel… și s-a dovedit că sunt mai paraleli decât statul paralel!”, a declarat Ion Cristoiu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

260
Tagurile:
Donald Trump, Nicolae Ceaușescu, America, Proteste, SUA

Загрузка...
Seismograph

Acum: Cutremur neașteptat de puternic în România, resimțit și în Republica Moldova

0
(reînnoit 14:28 02.06.2020)
Acum puțin timp, Institutul Național de cercetare dezvoltare pentru fizica Pământului a transmis datele unui cutremur neașteptat de puternic

BUCUREȘTI, 2 iun - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului a transmis acum puțin timp că un cutremur cu o magnitudine de 4.8 grade pe scara Richter și s-a produs în zona seismică Vrancea.

Cutremurul a avut loc la ora 14:12:55 (ora locală a României) epicentrul fiind la adâncimea de 117km, în județul Vrancea, la granița cu Buzău, în apropierea localităților Vintileasca și Secuiu.

Cutremurul s-a simțit și în Republica Moldova la Chișinău, mai puternic decât la București.

Cutremur în România: Harta propagării undei seismice
© Photo : INCDFP
Cutremur în România: Harta propagării undei seismice

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Vrancea, cutremur

Загрузка...