Ludovic Orban și Klaus Iohannis

Acuzație: Orban și Iohannis ”au ignorat sau au ASCUNS avertismentul OMS”!

5668
(reînnoit 07:47 05.06.2020)
”Probabil că i-a transmis și președintelui Iohannis ce pericol ne paște, după ce a audiat avertismentul de la Munchen!”

BUCUREȘTI, 19 mai - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Premierul Orban a fost la mijlocul lui februarie la o importantă conferință internațională la Munchen, unde directorul general al OMS a lansat un avertisment puternic în legătură cu COVID-19 și răspândirea sa rapidă.

Premierul român s-a numărat printre vorbitori la acea conferință, dar când a venit acasă… nu a luat nicio măsură. Dimpotrivă! A continuat manevrele pentru anticipate!

”Ignoranță, neglijență sau decizie deliberată de a ascunde un mare pericol care amenința și România?”

Conform unui dintre cei mai experimentați jurnaliști români, Dan Constantin, ”acestea sunt variantele în care poate fi înscrisă trecerea sub tăcere de către Guvernul României a unui avertisment privind pericolul epidemiei de COVID-19 lansat de OMS în 15 februarie 2020, în plenul Conferinței pentru Securitate de la Munchen, reuniune la care a participat activ și premierul Ludovic Orban”.

Reputatul jurnalist arată în ediția de azi a ”Jurnalul” că liderii lumii au fost informați ”despre pericolul noului virus care făcea ravagii în China”.

”Oficialii OMS au lansat un apel explicit pentru atenție maximă față de posibilitatea extinderii rapide a infecțiilor - acest apel a fost făcut în plenul Conferinței pentru Securitate de la Munchen (MSC), reuniune tradițională a liderilor lumii care analizează într-o atmosferă

Directorul General al Organizației Mondiale a Sănătății, Dr Tedros Adhanon Ghebreyesus, a a prezentat situația și avertismentul pe 15 februarie. ”A subliniat apariția unui agent patogen cu POTENȚIAL PANDEMIC, care se deplasează rapid de la o țară la alta și necesită un răspuns imediat și pe scară largă în mai multe țări.”, citează Dan Constanttin.

Mai mult, OMS ar fi luat în calcul și ”posibilitatea eliberării deliberate sau accidentale de agenți biologici”.

De asemenea, OMS atrăgea atenția că menținerea în interiorul granițelor Chinei a epidemiei e doar ”un câștig de timp pe care celelalte țări trebuie să-l folosească pentru pregătirea sistemelor sanitare și de securitate”.

”Directorul OMS era preocupat de lipsa de reacție în finanțarea unei acțiuni internaționale de găsire a remediilor la noul virus” precum și de  ”perturbarea severă pe piața echipamentelor de protecție personală, ceea ce-i pune în pericol pe lucrătorii din sistemul de sănătate, mai ales pe cei din prima linie””, scrie jurnalistul.

Mai mult, șeful OMS atrăgea atenția asupra investițiilor urgente pe care lumea trebuie să le facă: ”Lumea cheltuie miliarde de dolari pregătindu-se pentru un atac terorist, dar relativ puțin pentru pregătirea la atacul unui virus care poate fi mult mai mortal și mult mai dăunător din punct de vedere economic, politic și social”.

Dan Constantin dezvăluie și un alt aspect explicit al apelului OMS: toate țările ”trebuie să fie pregătite pentru apariția cazurilor, pentru a trata pacienții cu demnitate și compasiune, pentru a preveni transmiterea continuă și pentru a proteja lucrătorii din sănătate”.

Și atenție la mesajul puternic din finalul declarației-apel a directorului general al OMS:

”Nu luptăm doar împotriva unei epidemii, luptăm împotriva unei infodemii” și făcea un apel spre lumea politică să ia deciziile cu greutate bazate pe dovezile științifice. Cel mai mare inamic cu care ne confruntăm nu este virusul în sine; este stigmatul care se lansează unul împotriva celuilalt!”.

De asemenea, Dr Tedros Adhanon Ghebreyesus, lansa un îndemn a cărui justificare o vedem bine acum: ”Trebuie să oprim stigmatizarea și ura!”.

Ei bine, Ludovic Orban, care a vorbit și a participat activ la Conferința de la Munchen ” nu putea să nu fi fost ”atins” de avertismentul lansat de directorul general OMS”, scrie Dan Constantin, care întreabă ”Ce a înțeles premierul să facă după întoarcerea la București?”.

Iar răspunsul este conform faptelor: ”A pornit cu și mai mare avânt lupta pentru forțarea alegerilor anticipate, ca prioritate a guvernării”.

”Au fost pierdute săptămâni esențiale pentru a organiza sistemul de sănătate și de reacție la situația de urgență care se profila”, acuză Dan Constantin.

Și, spune jurnalistul – ”probabil că i-a transmis și președintelui Iohannis ce pericol ne paște, după ce a audiat avertismentul de la Munchen!”. Putem completa că echipele celor doi cu siguranță au făcut o informare mult mai completă decât premierul.

”Președintele a înțeles și el în maniera proprie pericolul COVID-19, prezentat populației ca o gripă ușoară”, spune Dan Constantin care lansează întrebarea ”nucleară”:

”DE CE A FOST IGNORAT sau ASCUNS MESAJUL OMS?” – iar concluzia jurnalistului este - ”Cineva ar trebui să răspundă...”. Greu de crezut așa ceva, considerăm noi.

În acest sens, îl întrebăm și pe Dan Constantin – dar și pe cititori, oare uită că în acea perioadă Zuckerman, ambasadorul SUA, îi numea pe Iohannis și Orban ”vizionari”, iar pe 20 februarie spune că miniștrii guvernului Orban ”au muncit extrem de mult pentru a inversa haosul pe care l-au moștenit în noiembrie 2019”.

”Președintele Iohannis, premierul Orban și miniștrii săi s-au angajat să reconstruiască un bun guvern, să refacă modificările legislative care au slăbit statul de drept”, considera Zuckerman.

Deci, cine spunem că ar trebui să răspundă?... Cine va spune ”partenerul”, probabil…

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

5668
Tagurile:
Avertisment, OMS, Klaus Iohannis, Ludovic Orban, coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1145)
Traian Băsescu

Băsescu intră puternic în joc: calcă în picioare Guvernul PNL și… o atacă pe Olguța!

81
Fostul președinte acuză pe toată lumea de ”furt” - Traian Băsescu își urmează planul, declanșând dezbateri aprige, scandaluri și controverse

BUCUREȘTI, 14 aug – Sputnik. Printr-un articol incendiar postat acum puțin timp, Traian Băsescu arată cum se face… opoziție! Fost președinte distruge pur și simplu guvernul PNL pe tema pensiilor, dar lovește și în PSD cu putere pe același subiect.

”Pensionarii batjocoriţi  şi înşelaţi!” se intitulează textul lui Băsescu, care scrie că ”Fiecare pensionar este furat de  guvernul PNL şi fostul guvern PSD care v-a păcălit cu legea Olguţei, în medie cu 904 RON în anul 2020”.

Fostul președinte consideră totuși că ”liberalii încă mai au scuza crizei, dar Olguţa şi Dragnea au planificat furtul înainte de declanşarea crizei”.

Dar, datele sunt din 2020, din perioada guvernului Orban: ”Total bani furaţi din buzunarele celor 5,16 milioane pensionari  în anul 2020 – 4.664.640.000 RON sau 965.763.975 EURO”

”De patru ani atenţionez că pensionarii sunt furaţi ca-n codru prin neaplicarea indexării la 1 ianuarie a fiecărui an aşa cum cere Legea 263 din 2010”, scrie Băsescu, arătând că ”din păcate liderii aleşi sau autointitulaţi ai pensionarilor au prins gustul statului la televizor unde fără ruşine nu mai prididesc să lingă orice excroc (!) de politician care îi bagă în seamă”.

Traina Băsescu acuză că pentru ”plăcerea  de a linge la politicieni  şi de a se da în stambă la tv-uri” reprezentanţii pensionarilor își înşeală ”fără scrupule camarazii pensionari”.

Iată și patru ”concluzii” ale lui Băsescu, raportate la pensia medie din 2019, care a fost 1292 RON/lună:

1. ”Dacă la 1 ianuarie se aplica indexarea cu inflaţia cumulată cu 50 la sută din creşterea salariului mediu brut, ar fi trebuit aplicată o creştere de 136  RON/lună - ceea ce la nivelul a 12 luni ar fi însemnat 1.632  RON/an la nivelul pensiei medii”.

2. ”Prin creşterea valorii punctului de pensie cu 14 la sută începând cu 1 sepembrie  va fi o crestere de 181 RON/lună însemnând o creştere cumulate în anul 2020 de 724 RON/lună”.

3. ”Banii furaţi de guvern fiecărui pensionar anul acesta în lipsa aplicării indexării la 1 ianuarie la schimb cu creştere punctului de pensie cu 14 la sută : 1632 RON – 724 RON  egal  908 RON”

4. ”Dacă de la 1 ianuarie se aplica indexarea, creşterea cu 136  RON a pensiei medii, ar fi însemnat procentual o creştere cu 10,5% a pensiei medii.

”Acum pricepeţi dragi pensionari cât v-a înşelat Olguţa cu promisiunea de 40 % de la 1 septembrie 2020, când de fapt voi aveaţi dreptul conform Legii 263 din 2010 la o indexare de 10,5 la sută de la 1 ianuarie 2020?”

Desigur, e de așteptat o reacție a Olguței Vasilescu. Și, la fel de sigur, Traian Băsescu își urmează planul, declanșând dezbateri aprige, scandaluri și controverse. Adică mediul său… de succes!

Conștiincios, Băsescu prezintă și sursa datelor utilizate în analiză din sursă INS şi Guvern:

- salariul mediu brut în anul 2019                                   – 5163 RON;

- salariul mediu brut în anul 2018                                   – 4162 RON;

- inflaţie în anul 2019                                                     - 3,8 %;

- pensia medie în anul 2019                                           -  1292 RON;

- valoare punct pensie până la 1 septembrie 2020            - 1265 RON;

- valoare punct pensie începând cu 01.septembrie 2020 -1400 RON

- jumătate din creşterea salariului mediu brut în 2019     - 6,7%

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

81
Tagurile:
Traian Băsescu

Загрузка...
Adrian Năstase

Adrian Năstase în vileag DE CE se grăbesc PNL și Iohannis ce problemă mare au

174
Fostul premier punctează exact motivul din spatele grabei cu care PNL și Iohannis vor să organizeze alegerile parlamentare

BUCUREȘTI, 14 aug – Sputnik. Fostul premier Adrian Năstase a reacționat, acum puțin timp, la declarația lui Ludovic Orban a declarat, că România va avea un deficit bugetar „între cele mai mici la nivel european chiar dacă acesta va ajunge la 8,5-8,6% în urma rectificării bugetare”.

”Evident că va creşte deficitul bugetar, probabil va fi în jur de 8,5-8,6% - în schimb, vă recomand să urmăriți evoluţia deficitelor bugetare în toate ţările europene şi să vedeţi că vom avea un deficit bugetar dintre cele mai mici la nivel european”, a declarat ieri, la Craiova, Ludovic Orban.

Adrian Năstase consideră că acest deficit mare și măsurile care vor urma sunt motivele pentru care PNL se grăbește cu alegerile.

”Vă aduceți aminte, am prevăzut că deficitul bugetar de anul acesta va ajunge la 9%”, scrie Năstase pe blogul personal. ”Guvernul Iohannis/Orban a anunțat ieri că, după rectificare, deficitul pe 2020 va ajunge la 8,6%”.

Adrian Năstase punctează: ”Și înțelegeți acum de ce alegerile trebuie sa aibă loc pană la sfârșitul anului?”

”Este clar că bugetul anului viitor, ce va fi adoptat după alegerile parlamentare, în sesiunea parlamentului din ianuarie/februarie, va fi construit pe o politică de austeritate, prin aplicarea constrângerilor de revenire la deficitul de 3%, conform Planului de stabilitate al Uniunii Europene”, arată clar Adrian Năstase.

Ori, conchide fostul premier, ”Cu un astfel de buget, alegeri amânate în anul viitor ar fi o catastrofă pentru Iohannis și PNL”.

Desigur, este vorba de alegerile parlamentare, iar procentele din sondaje nu garantează o posibilă viitoare majoritate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

174
Tagurile:
Klaus Iohannis, PNL

Загрузка...
Dezinfectarea mâinilor

Avertizare ANPC: dezinfectant extrem de toxic vândut în magazine poate provoca deces

0
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) atrage atenţia că în comerţ este vândut un gel de mâini dezinfectant care conţine o substanţă deosebit de toxică pentru sistemul nervos central şi pentru ochi.

BUCUREŞTI, 14 aug – Sputnik. Paul Anghel, directorul general al Direcţiei de Control şi Supraveghere Piaţă şi Armonizare Europeană ANPC, a avertizat că în comerţ este vâdut un gel de mâini dezinfectant care conţine metanol, o substanţă foarte toxică pentru sistemul nervos central şi pentru ochi.

„Alertă RAPEX privind un produs care poate afecta sănătatea consumatorilor: gel de mâini produs în Turcia notificat de către Danemarca: produsul conține metanol (valoare măsurată: 11,6 %), care este deosebit de toxică pentru sistemul nervos central și pentru ochi”, a atras atenţia Paul Anghel, citat de Mediafax

Acesta a mai spus că de pe ambalaj lipsesc pictogramele de pericol şi avertizările necesare cu privire la toxicitatea și la inflamabilitatea produsului. Mai mult, ambalajul nu este prevăzut cu sistem de închidere de siguranță pentru copii.

Sursa citată mai avertizează că ingestia sau contactul cu metanolul poate duce la orbire și chiar la deces. De asemenea, se mai semnalează că produsul nu respectă regulamentele privind produsele biocide și clasificarea, etichetarea și ambalarea (CLP) acestora.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
magazine, deces, Scandalul dezinfectanților
Tematic
TEHNOLOGIE: în România a apărut spitalul care se dezinfectează singur
Peskov, despre "tuneluri pentru dezinfectare" de la Kremlin și Novo Ogarevo
Obiceiul bun care va rămâne după carantină: Dezinfectarea fructelor și legumelor
Ce interese serveşte Tolo.ro în scandalul dezinfectanţilor?
Mănuși, măști, dezinfectanți - Cum ne protejăm pielea în timpul pandemiei? -specialist rus
Kremlinul şi reședința lui Putin, echipate cu „tuneluri de dezinfectare” Covid-19 - VIDEO

Загрузка...