Ofițerii forțelor speciale române pe o stradă din București

Clanuri violente revenite în România - ”Occidentul a protejat interlopii, nu i-a vânat!”

1007
”De fapt, țările care ne trăgeau pe noi de urechi că suntem corupți – iată ce pegră interlopă, infracțională, violentă găzduiau! Ba chiar o creșteau, o școleau…”

BUCUREȘTI, 21 apr – Sputnik, Evan Răutu. În perioada Zilelor Sfinte de Paști, românii au asistat îngroziți și revoltați la incidente violente în care clanuri interlope și indivizi din zona infracțională s-au încăierat în plină stradă, au atacat poliția sau și-au bătut joc de lege în cel mai tupeist mod.

Sute de polițiști și jandarmi au intervenit în ”bătăliile” acestor zile, s-a tras cu pistolul, oameni ai legii au fost răniți, mașini avariate, iar zeci de indivizi au fost reținute.

Multe incidente au fost cauzate de persoane de etnie romă, chiar liderul Partidei Romilor ”Pro Europa”, Nicolae Păun reacționând printr-un comunicat: ”Imaginea etniei rome are de suferit de pe urma acestor fapte lipsite de prudență, iar cei implicați în astfel de acte trebuie să suporte pedepsele stabilite prin lege”.

Multe dintre persoanele și grupările care au produs tulburări au revenit din Occident acum, odată cu închiderea și restricțiile cauzate de Pandemie.

Presa a titrat că e vorba de „Clanurile care au terorizat Europa”, dar analistul Sputnik, Dragoș Dumitriu, are altă opinie.

”Să spunem lucrurilor pe nume, problema nu e că aceste ”clanuri” au terorizat Europa, ci că au fost folosite și protejate acolo!”, spune analistul. ”Occidentul nu i-a vânat - aș putea spune că acolo s-au dezvoltat, au căpătat alte cunoștințe, putere, tupeu…”.

De fapt, spune analistul, ”dacă Europa nu îi susținea, ei nu puteau înflori acolo, nici nu mai stăteau acolo atât timp”. Dragoș Dumitriu atrage atenția la ultimul caz de mare interes în România – răpirea fetelor din Caracal.

”Dacă nu intervenea Alex Cumpănașu, se afla oare ceva de fetele traficate și transformate în prostituate în nordul Italiei, în cea mai bogată zonă?”, întreabă analistul. ”Oare de ce a trebui să afle investigatorii privați și nu au dat imediat de veste organizațiile internaționale – Interpol, SECI și chiar poliția italiană, parteneră în UE cu poliția română! Sau procurorii italieni?... Tăcere totală!”.

Cum putem să ne mai întrebăm ”De ce?”… ”De ce ne mai întrebăm cu funcționau clanurile de prostituție, de droguri, de cerșetorie sub ochii celor mai bune poliții din Europa – Italia, Marea Britanie, Franța, Germania?...”

”Simplu – pentru că li se permitea!”, spune analistul. ”De ce li se permitea? Nu există prea multe variante, iar cea mai la îndemână e că interlopii din România erau protejați de autoritățile din acele state occidentale! De ce? Pentru că își luau partea! De ce altfel?!... Ca măsură de protecție socială, poate…”.

Dumitriu atrage atenția: ”De fapt, țările care ne trăgeau pe noi de urechi că suntem corupți – iată ce pegră interlopă, infracțională, violentă găzduiau! Ba chiar o creșteau, o școleau…”.

”După criza asta, după ce i-am văzut pe ”diasporenii” cu bani, aur pe piept și mașini scumpe, dacă România mai acceptă aberații precum MCV și alte ipocrizii din astea… atunci își merită soarta de colonie de mâna a patra, cum zice Mircea Badea”, conchide Dragoș Dumitriu.

Analistul Sputnik îi invită pe cei care au dat nas ”golăniilor, trivialităților” diasporei, numindu-le ”proteste civice” să se ducă să potolească acum clanurile.

”Nu ar trebui să se sacrifice jandarmii și poliția, să meargă să-i calmeze cei care le-au dat nas, care s-au folosit de ei - Iohannis, Liiceanu, Tudor Chirilă sau ONG-urile civice și anticorupție, progresiste”, spune Dragoș Dumitriu. ”Cu ce diferă scenele de acum, față de cele de la ambasada de la Haga, de la alegeri, când niște derbedei încercau să spargă ușa instituției?!”…

Concluzia analistului este clară: ”Știți cine sunt acești interlopi? Cetățenii de onoare și ambasadorii democrației tip „Muie„! Așa de democrația asta să aibă parte cei care au încurajat-o și s-au folosit de ea și de onorabilii aceștia: Occidentul și pro-slugile locale!”…

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1007
Tagurile:
Scandaluri, Occident, România, romi, Paște
Exerciții militare NATO în România

Noi manevre NATO în România împotriva cui?

227
(reînnoit 13:00 13.05.2021)
Pentagonul și NATO, pe zeci de poligoane terestre și maritime din Europa, ʺrespingʺ amenințările militare inexistente. Manevrele agresive din România și Bulgaria destabilizează în mod obiectiv situația din regiunea Mării Negre și reduc nivelul de securitate în Moldova.

În paralel cu exercițiile americane Defender Europe 21, ca parte a manevrelor ʺseparateʺ NATO Steadfast Defender 21 din Turcia și Albania, în România, la 11 mai, au fost redislocați (prin Bulgaria) mai mult de 400 de militari de înaltă pregătire ai Forțelor comune ale Alianței împreună cu tehnică militară. Manevrele Steadfast Defender 21 vor avea loc în perioada 20 mai – 22 iunie, cu participarea a până la 9 mii de militari (inclusiv trupe transferate din Statele Unite), pe flancul sudic al Alianței. În România și Bulgaria va avea loc etapa finală a Steadfast Defender 21, cu participarea a 4 mii de militari și a 6 mii de unități de tehnică – acestea sunt subunități ale Grupului operativ comun de reacție foarte rapidă (Very High Readiness Joint Task Force), de care Turcia este responsabilă în 2021 în cadrul NATO.

Începând cu 4 mai, pe șaisprezece poligoane militare din România se desfășoară exercițiile la scară largă Dacia 21 Livex cu participarea a 15 mii de militari din 18 țări membre și partenere NATO, inclusiv Republica Moldova. Aceste manevre fac parte din scenariul mai larg (antirusesc) al manevrelor Defender Europe 21.

Activitățile ʺdefensiveʺ într-o regiune pașnică par excesive. Mai ales pe fondul declarației recente a ministrului român de Externe, Bogdan Aurescu, despre transformarea Mării Negre într-un ʺlac NATOʺ. În plus, Aurescu a recunoscut magistrala feroviară Gdańsk – Constanța și autostrada care va lega Lituania, Polonia, Ungaria, Slovacia, România, Bulgaria și Grecia drept proiecte militare. Nu este nevoie să vă explic încă o dată cu cine intenționează să lupte țările mai sus menționate. Principalul adversar militar al NATO, până în 2030 cel puțin, este Rusia.

Vecini neliniștiți

O parte a exercițiilor Dacia 21 Livex au loc în imediata vecinătate a Republicii Moldova. Anterior, Ministerul rom\n al Apărării a declarat că manevrele ʺprevăd condiții de luptă de intensitate sporităʺ, cu împușcături de luptă, aruncare de bombe avia, desanturi parașutate și depășire a obstacolelor de apă. Intriga este că în spatele celor mai apropiate râuri mari (a Dunării și a Prutului) se află Bulgaria și Republica Moldova. Niciun inamic din aceste țări nu amenință România, respectiv manevrele Dacia 21 Livex arată ca o pregătire deschisă pentru agresiunea SUA și NATO în regiunea Mării Negre. Astfel de concepții și desanturi (ofensive a priori) amenință securitatea Republicii Moldova și a altor țări din regiunea Mării Negre într-o măsură mult mai mare decât ʺagresiunea ruseascăʺ virtuală. Atragem atenția la faptul că în Constituția Republicii Moldova este consacrat statutul neutru al Republicii, iar participarea militarilor moldoveni la exercițiile Armatei SUA și NATO pare ambiguă din punct de vedere politic, fiind provocatoare și mioapă.

Comandamentul Armatei SUA în Europa și Africa a anunțat anterior despre desfășurarea unor exerciții la scară largă DEFENDER Europe 21 cu participarea a până la 30 de mii de militari din 26 de țări. Manevrele se desfășoară pe 30 de poligoane din 12 țări europene. Obiectivele declarate – creșterea disponibilității strategice și operative, dezvoltarea interacțiunii între Statele Unite, aliații și partenerii NATO. S-ar părea niște jocuri de război transparente, nimic mai mult. Cu toate acestea, există și acte ratate.

La 11 mai, președintele polonez Andrzej Duda a declarat la București: ʺÎn caz de necesitate, atât Polonia, cât și România trebuie să fie pregătite să apere independența Belarusuluiʺ. De parcă cineva i-ar fi invitat să intervină militar împotriva statului din Uniunea Statală Rusia – Belarus.

Conceptul ʺlaculuiʺ

ʺPovestea de groazăʺ preferată a Washingtonului și a Bruxelles-ului –transformarea Mării Negre într-un ʺlac rusescʺ – servește doar ca acoperire a propriului proiect – ʺlacul NATOʺ. Mai mult, în componența Alianței intră doar trei din cele șapte țări din regiunea Mării Negre. Federația Rusă este preocupată exclusiv de stabilitatea regională și de securitatea frontierelor sale sudice.

În regiunea Mării Negre, Statele Unite și NATO încearcă să înconjoare Rusia cu bazele lor militare pe teritoriul adiacent al țărilor aliate sau partenere – pentru a reduce timpul de zbor în cazul unui atac preventiv de rachete asupra obiectivelor militare strategice ale Federației Ruse. Din anumite motive, Pentagonul nu este foarte interesat de Turcia, care este relativ independentă. Acolo nu se construiește nici o singură bază militară americană nouă. În schimb, sunt extrem de atractive pentru ʺdezvoltareʺ Republica Moldova, Ucraina, Georgia, care nici măcar nu fac parte din NATO (și nu vor face). Desigur, într-o situație de criză extremă, ʺprincipalul agresorʺ va fi pedepsit garantat de Rusia, dar nici ʺasistenții voluntariʺ nu vor scăpa basma curată.

Alexandr Hrolenko este expert militar internațional, căpitan de rangul I în rezervă, veteran de război.

227
Tagurile:
Moldova, Manevre, românia, NATO

Загрузка...
Ioana Mihăilă

Iosefina Pascal, confirmată: Diferențele de date privind DECESELE recunoscute OFICIAL

585
(reînnoit 11:14 13.05.2021)
Ministrul Sănătății a susținut o conferință în care a prezentat datele după ”ancheta” guvernamentală privind pe diferenţele între raportările infectărilor și deceselor de COVID-19

BUCUREȘTI, 13 mai – Sputnik. Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a susținut o conferință de presă în care a prezentat date obținute din ancheta Guvernului privind diferențele între datele infectărilor și deceselor.

Practic, ministrul nu lămurește mare lucru – dar confirmă faptul că există exista diferențe între datele raportate de diverse baze de date.

Mai mult, la întrebarea esențială pe care a primit-o - dacă există vreo legătură între diferențele de raportare a deceselor și perioada alegerilor parlamentare de anul trecut – ministrul confirmă ceea ce a scos la iveală ancheta Iosefinei Pascal, dar se vede clar și încercarea demnitarului de a ocoli răspunsul clar.

”Exista diferențe între datele raportate de diverse baze de date care au colectat decesele”, a confirmat ministrul.

Dar, imediat, Mihăilă s-a repliat: ”Orice încercare de a politiza va scădea încrederea populației”.

”Aș prefera sa nu facem nicio legătura politica între numărul de decese, necazul și nenorocirea acestor oameni și orice context politic”, a spus Mihăilă, menționând că ”diferențele există de la începutul pandemiei”.

Și în privința acuzațiilor lui Vlad Voiculescu la adresa miniștrilor PNL că ”ar fi măsluit cifrele pentru a putea organiza alegeri”, Mihăilă pare că vrea să bage, deocamdată, gunoiul sub preș.

”Nu aș căuta greșeli și vinovați pentru diferențele de raportare ci m-aș concentra pe corectarea deficiențelor”, spune ministrul, arătând că a transmis o clarificare către DSP-uri privind metodele de raportare. Așa cum s-a întâmplat și în alte țări, e nevoie de o actualizare a deceselor raportare, care să plece de la datele trecute pe certificate”.

Un aspect interesant remarcat de ziariști – chiar dacă ministrul a prezentat multe cifre privind raportările deceselor, nu a putut dat o cifră totală a diferenței de decese reale și raportate.

”În 2020, s-au înregistrat la nivel naţional 16.792 de decese cu diagnostic principal COVID-19 cu virus identificat U071 şi 224 de cazuri cu diagnostic principal COVID-19 cu virus neidentificat, U072. De asemenea, s-au înregistrat 3590 de decese de alte cauze, la care s-a asociat şi un diagnostic secundar COVID-19 cu virus identificat şi 281 de cazuri cu diagnostic secundar COVID-19 cu virus neidentificat”, a arătat Ioana Mihăilă.

Pe de altă parte, Mihăilă spune că ”Numărul de decese rezultat după menţinerea acelor diagnostice care nu fac referire la cauze acute de deces, precum fracturi, traumatisme, patologii digestive, hernii, infarct, din raportările trimise de spitale, este 18670”.

De asemenea, ”Comisia a analizat datele de la spitalele care au înregistrat cele mai mari diferenţe de raportare între cele două platforme şi s-au detectat diferenţe de până la 500 de cazuri raportate de un spital între cele două platforme”.

”Comisia a analizat diferenţe de raportare şi raportează drept cauze, printre altele: organizarea raportării deceselor variază de la spital la spital, unele spitale recunosc neraportarea la DSP din diverse cauze, DSP semnalizează întârzieri în raportarea deceselor. E necesar un proces de actualizare în platforma coronaforms”, a declarat Ioana Mihăilă.

***
Reamintim că ancheta jurnalistică a Iosefinei Pascal a scos la iveală că, în perioada electorală și pre-electorală din 2020, au murit cu 30.000 de oameni mai mult decât în anul precedent – și NU din cauza COvid – ci pentru că tratarea acestora a fost neglijată din cauza nebuniei create în sistem, dar și a forțării sistemului prin alegerile parlamentare cerute de Iohannis și PNL.

Chiar dacă ministrul Sănătății a ocolit răspunsul direct – reiese clar haosul raportărilor – dar și necesitatea unei Comisii parlamentare de anchetă.

585
Tagurile:
Decese, Ministrul Sănătății, COVID-19, Iosefina Pascal

Загрузка...
Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu chairs the weekly cabinet meeting at the Prime Minister's office in Jerusalem, Sunday, April 15, 2018

Anunțul care a supărat RĂU Israelul și care ar fi motivele

0
O situație cel puțin ciudată: un înalt oficial ONU a transmis un mesaj care a deranjat guvernul israelian, care a răspuns imediat dur.

BUCUREȘTI, 13 mai – Sputnik. Un incident mai puțin obișnuit a avut loc după anunțul unui oficial ONU  - un mesaj care a provocat o reacție foarte dură a Ministerului Afacerilor Externe al Israelului.

Tor Wennesland, coordonatorul special al Naţiunilor Unite pentru Procesul de Pace în Orientul Mijlociu a transmis marți seara mesajul următor:

”Liderii tuturor părţilor trebuie să îşi asume responsabilitatea dezescaladării. Costul războiului în Gaza este devastator şi este plătit de oamenii obişnuiţi. ONU lucrează cu toate părţile pentru a restabili calmul. Opriţi violenţa acum”, a transmis Tor Wennesland.

Deci, un mesaj echidistant, cel puțin aparent. Ei bine, reacția Ministerului de Externe israelian a venit în câteva ore – o replică dură pentru oficialul ONU:

”Vorbiți despre „costul războiului în Gaza” în timp ce ignorați 1.000 de rachete lansate de grupările teroriste Hamas și Jihadul Islamic asupra orașelor israeliene în ultimele 36 de ore”, scrie MAE israelian.

 

​Sincer, este greu de înțeles supărarea Israelului – dar e interesant de văzut un mesaj anterior al oficialului ONU.

Cu o zi înainte, pe 10 mai,  Wennesland a retransmis mesajul secretarului general ONU Antonio Guterres care ”își exprimă profunda îngrijorare cu privire la violența continuă în Ierusalimul de Est ocupat”.

”El îndeamnă Israelul să înceteze demolările și evacuările, în conformitate cu obligațiile care îi revin în temeiul dreptului internațional umanitar și al drepturilor omului”, a transmis Guterres.

De asemenea, norvegianul a transmis și Declarația comună a trimișilor în Cvartetului pentru Orientul Mijlociu despre situația din estul Ierusalimului, în care se manifestă ”profunda îngrijorare față de ciocnirile și violențele zilnice” și opoziția față de acțiunile unilaterale.

De asemenea, în Declarație comună se face o referire clară: ””Solicitați tuturor părților să susțină și să respecte statu quo-ul locurilor sfinte”. Tot în Declarația celor 4 (ONU, SUA, Rusia și UE) se solicită autorităților israeliene să ”evite măsurile care să escaladeze situația în timpul sărbătorilor musulmane”.

Norvegianul Tor Wennesland (69 de ani) este un diplomat experimentat în problemele din zona nord africană, fiind reprezentant al Norvegiei pe lângă Autoritatea Palestiniană (2007 – 2011) și ambasador în Egipt și Libia din 2012 până în 2015.

 

0
Tagurile:
Anunț, Israel

Загрузка...