Adrian Severin

Severin: ”Guvernul e creația străinătății, aplică măsurile ce sunt în defavoarea României”

4860
(reînnoit 13:34 14.04.2020)
”Liderii zonei euro au convenit asupra măsurilor anticriză! UE adoptă totdeauna soluția cea mai bună, ... după ce le aplică pe toate celelalte. De aceea totdeauna este prea puțin și prea târziu”

BUCUREȘTI, 14 apr - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Prezentăm o veritabilă dezbatere online, susținută de Adrian Severin, în care fostul ministru de Externe și vicepreședinte al Parlamentului European analizează critic, într-o manieră total deschisă tema actuală: a crizei și a deciziilor României în plină criză.

Dezbaterea a început de la următoarea postare a lui Adrian Severin:

”Interdicția vânzării de cereale românești în afara UE, va îmbogăți pe cumpărătorii acestora din alte state UE, care le vor revinde în lume la prețuri de speculă. Ne-au ciuruit”.

Imediat, un internaut (Ioan Nica) a comentat: ”Interdicția trebuia să fie altfel formulată și să se refere și la statele din UE… Îți asiguri hrana ție, apoi vinzi… Punct”.

Adrian Severin i-a dat dreptate: ”Ioan Nica, evident! Și există și prevederi în tratatele UE care permit o asemenea interdicție, respectiv restrângere a liberei circulații a bunurilor pe piața internă europeană”.

”Deci, eventuala invocare a tratatelor pentru a scuza excluderea statelor UE de la interdicție este o minciună”, a scris Adrian Severin.

Un alt internaut, Valentin Anghel, consideră că ”Tratatele ar fi trebuit să se facă în interesul românilor, nu împotriva lor, așa cum sunt acum”.

Adrian Severin îi dă o replică tăioasă: ”Valentin Anghel, altă nebunie. Nu sunt împotriva românilor tratatele”. Atenție la lecția lui Severin:

”Ele (tratatele, n.n.) permit restrângerea liberei circulații a bunurilor pe piața internă în situații speciale, cum este și cea în care ne găsim”, precizează ministrul, subliniind ”Totul este ca tratatele să fie aplicate cu profesionalism și bună credință… Și criticate tot cu profesionalism și bună credință”.

Un alt internaut, care semnează ”Cornelius Scipio”, crede că ”mai degrabă care ni le vor revinde...” produsele agroalimentare, o ipoteză interesantă!

Nici Adrian Severin nu respinge aparent ciudata ipoteză: ”Cornelius Scipio, și asta este posibil. De ce nu?”.

Alexandru Lucian Giuglea consideră că ”Interdicția nu trebuia impusă de loc”.

”Poate doar plafonarea exporturilor până la o cantitate ce nu punea în pericol piața interna! ( vezi model Putin)”, propune internautul.

Adrian Severin îi răspunde sec: ”Exact”. Alexandru Lucian Giuglea revine – ”Mulțumesc.  Cu asta mă ocup de 25 de ani și am avut profesori și mentori f buni. Mulți cu diplome intimate pe merit în Comerț Exterior. Nu dăm nume de persoane. ( Prodexport.. pentru cunoscători)”, scrie Giuglea.

”Nu intru nici eu in detalii tehnice”, răspunde Severin, dând câteva detalii profesionale – ”Opt ani am lucrat in comerțul exterior. Doctoratul îl am în dreptul comerțului internațional”.

Revenind, Severin afirmă clar: ”Există soluții la toate problemele puse azi de comerțul cu cereale produse in România”.

”Numai că guvernul nostru aplică doar măsurile care sunt în defavoarea României”, spune Severin, punctând ”Nu este de mirare, căci este creația străinătății” - și atenție, o creație ”validată de PSD care i-a dat votul de încredere iar acum se rezumă la declarații critice”.

După câteva minute, Adrian Severin a relansat dezbaterea printr-o nouă postare:

”Principalul concurent din UE la exportul de porumb, floarea soarelui și grâu pe piața mondială, România, a fost eliminat, prin decizia guvernului PNL, girat politic de PSD. România crucificată!”

Numit „Profesorul Gică Contra” și contestat în privința poziției României ca producător și a creșterii prețului, Adrian Severin își pune la punct imediat criticul: ”Aici nu este o problemă de filosofie, ci de economie”.

”Studii mult mai serioase decât cele la care vă referiți, făcute în aceste zile iar nu anul trecut, arată că în țările din afara UE în care noi exportam, prețul cerealelor a crescut deja în așteptarea unei posibile crize alimentare - acolo vindea România”, arată Severin.

Ori, dacă sursa românească dispare, și aceasta exercită o presiune asupra prețurilor, explică Adrian Severin. ”De aceasta vor profita cei din UE care vor cumpăra ieftin de la noi și vor vinde scump acolo”.

”Pe de altă parte, dacă nu este criză de supraproducție în UE, dar este producție slabă în România, de ce să vindem în UE și să nu păstrăm în România?”, pune problema fortul șef al Reformei de după Revoluție.

Dar, spune Severin, ”astea sunt doar câteva aspecte de logică”. Problemele economice ”sunt mai complexe și deja câțiva specialiști s-au exprimat pe pagina mea și nu numai”.

Contrat de același interlocutor (Adrian Rezuș, o personalitate interesantă, de altfel), cu Directiva UE privind practicile incorecte de comerț comunitar, Adrian Severin replică ferm: ”Mulțumesc. O cunosc. Predau dreptul UE. Nu are nici o legătură cu discuția de aici”.

”Aici vorbim despre închiderea piețelor din afara UE pentru anumiți furnizori din UE, printr-un act normativ (nu discut constituționalitatea acestui act, care este și ea îndoielnică, dar nu este de competența UE) al unuia dintre statele membre ale UE”, afirmă ministrul.

În acest caz, precizează Severin, ”desigur că raportul dintre cerere și ofertă se modifică în mod artificial”, dar, subliniază fostul vicepreședinte al PE, ”o asemenea modificare nu intră sub incidența directivei la care vă referiți”.

O lecție de final a acestei mini-dezbateri, extrem de interesante, despre ce trebuie să înțeleagă România în relația comunitară atunci când vine vorba de soluții de criză, ar putea fi o altă postare a lui Adrian Severin:

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

4860
Tagurile:
Adrian Severin
Bogdan Aurescu

Aurescu, propunere rușinoasă: apără ipocrizia SUA și umilirea românilor!

625
După ce România a renunțat la dreptul său în relația cu SUA, ministrul de Externe vine cu o propunere prin care face jocul ipocrit al autorităților americane și susține umilirea românilor de către autoritățile de la Washington

BUCUREȘTI, 16 mai – Sputnik. Nici un demnitar român nu pune problema OBLIGAȚIEI Statelor Unite de a ridica vizele pentru români. O obligație care rezultă fără dubii din calitatea României de membru al UE.

Neîndeplinirea de către SUA a obligației de a ridica vizele pentru TOATE statele UE ar trebui, în mod normal și legal să ducă la introducerea vizelor europene pentru cetățenii SUA.

Culmea este că, periodic, autoritățile UE ridică (formal, cel puțin) această problemă și apare propunerea (tot formală) de a introduce vize pentru americani, ca răspuns la nerespectarea obligației de către SUA – în schimb autoritățile române… tac mâlc! Deci, mai curând Bruxellesul apără drepturile românilor în fața SUA decât Bucureștiul!

În aceste condiții, președintele Iohannis, ministrul Aurescu și partidele de la putere s-au mulțumit cu firmituri aruncate de SUA – loteria vizelor, vize pe termen scurt și alte formule… ca pentru țările din lumea a treia sau ca pentru țările din care se consideră că provin… teroriști!

Da, noi, ”parteneri strategici” – suntem tratați ca o țară de mâna a cincea sau chiar una periculoasă!

Ei bine, ce spune ministrul de Externe Bogdan Aurescu, principalul responsabil de situația relației cu SUA. Surpriză sau nu, el cere românilor… să nu mai aplice pentru viză!

Deci, în loc să le arunce în față americanilor nerespectarea obligațiilor, el se „pliază” pe politica lor impertinentă și le spune românilor… să se informeze mai bine când aplică, pentru că altfel… strică socoteala!

Teoretic și matematic are dreptate, pentru că americanii nu bagă România în ”Visa Waiver”  din cauza ratei mari de respingere a cererilor depuse. Ori, dacă vor aplica mai puțin dintre cei care nu au șanse, procentajul ar scădea, poate chiar sub limita maxim admisibilă de 3%, iar România ar avea mai multe șanse să culeagă firmitura aruncată de americani!

Deci, Aurescu cere să acceptăm umilința și să ne băgăm mințile în cap, să ne cunoaștem locul… în genunchi!

”Este, până la urmă, rezultatul unei legislaţii americane, care este destul de strictă şi care prevede o serie de condiţii. Noi am îndeplinit toate aceste condiţii prevăzute de legislaţia americană, cu excepţia condiţiei care se referă la rata refuz”, a spus Aurescu la emisiunea ”Insider Politic” (Prima Tv).

 Și, atenție, ministrul ”român” spune că, dacă în momentul de faţă rata de refuz este de 9-10 %, ”situaţia nu este imputabilă nici autorităţilor române, nici autorităţilor americane”.

Deci, concluzia ministrul României e clară: românii sunt de vină!

”Atunci, dacă fiecare cetăţean român ştie exact dacă se încadrează sau nu în aceşti parametri, ştie să nu facă o astfel de cerere dacă ea nu are şanse să fie acceptată şi în felul acesta procentul de refuz va scădea”, a spus ministrul.

Problema e că Aurescu nu numai că acceptă ca România să fie umilită – dar acoperă și ipocrizia americană!

Pentru că, de fapt, americanii care resping accesul unor români cinstiți și muncitori, au dat viză multor interlopi, infractori sau urmăriți din România!

Exemplele din trecut sunt multe – ”rechinul” din Craiova, Necolaiciuc, Cristi Rizea și mulți alții. Dar pe lângă asemenea, ”vedete”, în SUA au intrat la greu interlopi din zona clanurilor! Unii s-au și împușcat recent, alții au jefuit mai multe temple budiste din SUA, iar o gașcă de vreo 40 de romi îngrozeau acum câțiva ani statul Pennsylvania!

Cum au ajuns toți aceștia în SUA? Cu viză de la americani, desigur! Aceiași americani care ne dau lecții și ne resping, dar primesc… personaje de tipul acesta! Cum de trec prin filtrul ”unei legislaţii americane, care este destul de strictă”? Simplu – corupție, minciună și fățărnicie… americane!

Ori, această ipocrizie a SUA o apără Aurescu, în loc să apere DREPTUL românilor călcat în picioare de arogantul Washington! De aceea pun în ghilimele ”ministrul român”.

625
Tagurile:
SUA, Bogdan Aurescu

Загрузка...
Florin Cîțu

Ce nu spune Cîțu despre înțelegerile de la Bruxelles - UE le-a tras-o iar românilor?!

845
(reînnoit 10:04 16.05.2021)
De ce se întrec Cîțu și Iohannis în vești bune și amabilități față de români? Un cunoscut economist dă în vileag aspectele neplăcute pe care românii vor trebui să le suporte în urma înțelegerilor făcute de premierul Cîțu în timpul vizitei de la Bruxelles

BUCUREȘTI, 16 mai – Sputnik. Mulți analiști și-au exprimat uimirea față de schimbarea de atitudine a președintelui și premierului în exprimarea publică. De la discursul critic față de românii care nu respectă restricțiile s-a ajuns la mulțumiri, amabilități și vești bune.

Unii au spus că e o schimbare de strategie generată de experții de comunicare ai PNL, alții cred că președintele și premierul pregătesc poporul pentru una sau mai multe vești… negre. 

Ei bine, cunoscutul economist și profesor universitare Adrian Câciu vine cu explicația – înțelegerile de la Bruxelles… sau ”Ce nu vi se spune despre vizita la Bruxelles a premierului Florin Cîțu”.

Ei bine, veste este cu adevărat greu de suportat, mai ales în condițiile creșterii inflației și a scăderii puterii de cumpărare:

”Pensiile, salariile și alocațiile rămân înghețate până în anul 2024” – dezvăluie Adrian Câciu veste pe care premierul nu o dă încă românilor.

Adrian Câciu spune ferm: ”Acesta este angajamentul luat în fața Comisiei Europene pentru a primi derogare pe procedura de deficit excesiv până în 2024”.

”O negociere proastă cu efecte distrugătoare față de societate”, consideră Câciu, subliniind că ”Nu poți trâmbița triumful sacrificând 10,5 milioane de persoane a căror putere de cumpărare scade abrupt”.

Odată cu această dezvăluire, cunoscutul economist punctează și ”lașitatea și lipsa de asumare publică a politicianului Florin Cîțu în fața poporului - nu a avut curajul să vă spună acest adevăr”.

În finalul postării, Adrian Câciu crede că ”pensiile, alocațiile si salariile vor crește doar dacă domnul Cîțu nu mai este premier”. Sincer, un optimist greu de acceptat, atât timp cât România nu pare condusă… nici măcar de Iohannis. Ci de mult mai departe.

Oricum, este de văzut dacă dezvăluirea lui Adrian Câciu va primi vreo replică de la Putere – sau dacă ”opoziția” o va băga în seamă.

845
Tagurile:
România, înțelegere, UE, Bruxelles, Florin Cîţu

Загрузка...

VIDEO, Anglia: Explozie de gaz în Lancashire - case distruse, copil mort

0
(reînnoit 20:44 16.05.2021)
Un copil a murit și cel puțin patru persoane au fost rănite grav într-o explozie suspectată de gaz, care a distrus cel puțin trei case din Heysham, Lancashire, în nord-vestul Angliei.

Filmările arată o casă complet distrusă pe o stradă înconjurată de pompieri.

Autoritățile au declarat un incident major, cerând oamenilor să evite întreaga zonă. La fața locului au sosit zece mașini de pompieri.

0

Загрузка...