Rareș Bogdan

”A luat BANI de la el!” reacție NUCLEARĂ la nervii lui Rareș Bogdan după scandalul Cluj!

1769
”Bogdan pe A3 acum nu are tupeu să se certe cu Ciceo, prietenul lui, că a luat bani de la el. Morman din bani publici. Degeaba. Taxă de protecție”

BUCUREȘTI, 10 apr - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Cunoscutul teleast devenit politician a folosit de mai multe ori cuvântul ”imbecili” în câteva postări legate de scandalul de la aeroportul Cluj. Ciudat, pentru că aprigul personaj nu folosește cuvinte dure, ci are un stil elegant, de fapt prețios.

Acum însă a izbucnit – ”părem imbecilii planetei”, ”o imbecilitate!”, ”Suntem nebuni chiar toți în țara asta!!!!!????” etc.

Ei bine, supărarea și ieșirea nervoasă a lui Rareș Bogdan ar avea și un alt motiv. ”Țapul ispășitor” al scandalului a fost declarat directorul general al Aeroportului Internaţional ”Avram Iancu” din Cluj, David Ciceo - căruia premierul Orban i-a cerut demisia!

De ce l-ar supăra pe Rareș Bogdan această decizie a premierului? Cunoscuta jurnalistă de investigații Sorina Matei face o afrimație incendiară: ”A luat bani de la el”.

”RRRoz  (Rareș Ruj Roz, n.n.) și Ciceo, 2 hoți pe bani publici. Bogdan pe A3 acum nu are tupeu să se certe cu Ciceo, prietenul lui, că a luat bani de la el. Morman din bani publici. Degeaba. Taxă de protecție… Foarte bine că Orban îl schimbă pe Ciceo”.

Aceasta a fost reacția Sorinei Matei, care scoate la iveală o anchetă de anul trecut în care demonstra că două firme legate de Rareș Bogdan au luat bani de la Aeroportul condus de Ciceo!

”2 dintre firmele lui Rareş Bogdan au avut contracte de 31.247 euro timp de 5 ani şi 8 luni cu Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj, condus de Ioan David Ciceo, trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupţie /luare de mită”, scrie Sorina Matei în mini-serialul dedicat atacantului central al echipei PNL.

Mai mult, jurnalista publică dovada: un răspuns oficial la o solicitare legală de informaţii de interes public în baza legii 544!

Răspunsul arată că Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj RA, din subordinea Consiliului Judeţean Cluj, ”a avut timp de 5 ani şi 8 luni contracte din bani publici cu două dintre societăţile de PR, consultanţă şi publicitate ale lui Rareş Bogdan”.

”Cele 8 contracte cu cele două firme ale familiei Bogdan, Trend Communication SRL şi Trend Media SRL/Clever Media, s-au desfăşurat în perioada 2004-2013, au fost pentru servicii de monitorizare a presei şi servicii de promovare destinaţii, au fost atribuite prin achiziţie directă, şi au fost în valoare totală de 31.247 euro”, scrie jurnalista.

Sorina Matei mai prezintă și alte date, în care apare un alt dosar greu al lui Ciceo, în care, ce să vezi, apare acuzația de ”mită”, cel care ar fi dat fiind un om de afaceri – un alt ”cunoscut” al lui Rareș Bogdan, susține jurnalista.

”Ioan Bene, alt cunoscut al lui Bogdan, reţinut de DNA şi trimis în judecată în stare de arest preventiv încă din 2014, este deja condamnat definitiv, din ianuarie 2018, de judecătorii Curţii de Apel Cluj, la 3 ani şi 8 luni de închisoare cu executare pentru dare de mită în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi tentativă la spălare de bani, în dosarul “Mită la CJ” care viza şi trucarea unei licitaţii la Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj”.

Asta așa, ca detaliu… Restul găsiți pe blogul Sorinei Matei

Remarcabil este și altceva: în ciuda ”poruncii” lui Orban de a fi demis, aseară David Ciceo a refuzat, spunând că nu va face asta, deoarece ar fi gestionat bine situația celor peste 1800 de călători. Curaj, nu?... Sau încrederea că prietenul său, prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, îi ține spatele?

Sau… alți prieteni? În presă s-a vehiculat că David ar fi băiatul generalului Traian Ciceo, fost șef al Diviziunii pentru Apărarea Constituției din SRI. Răposatul, un mare patriot, un ofițer cu o cultură vastă, a fost, în anii 90, principalul inamic al lucrărilor iredentiste maghiare, de aceea a fost principala țintă a regretatului senator Verestoy Attila, permanent membru al Comisiei SRI. Un ofițer și un gentleman, căruia România îi e îndatorată! Ca o paranteză: a ”lucrat” generalul și vreun dosar al cuiva din familia Orban Imre și fii?

Revenind la Rareș Bogdan, supărarea lui ar fi realmente justificată de situația, pentru că acei români – ca și cei care vor pleca în Italia – trec peste orice măsură de precauție, expunându-se unor mari riscuri. Cel puțin după părerea autorităților.

”Reacția mea in cazul muncitorilor sezonieri este motivată, deoarece este un risc inclusiv pentru măsurile luate de autorități, deoarece nu poți pretinde ca oamenii sa stea in case când tu permiți să se adune 2000 la un loc și în plină epidemie să le expui sănătatea”, explică Rareș Bogdan.

Deci, să înțelegem că, de fapt, Rareș Bogdan i-a numit pe mai marii statului ”imbecili”? În plin ”război”? Mare curaj! Când partenerii tăi, inclusiv cei care au preluat datoriile lăsate în urmă la postul TV care te-au lansat au chestii penale grele, chiar că e curaj!...

Ce pot să spun? Bravo, Rareș Bogdan! Vorba aia: ”Vai, ce vuiet vine de la Cluuujjj!”.  Eu însă zic să citim atent ce scrie Sorina Matei.

1769
Tagurile:
Aeroport, Cluj, Rareș Bogdan, coronavirus
Militar român pe o stradă din București

Celebru avocat denunță starea de asediu din România: „NU sunt ALEGERI, ci RĂZBOI!”

15
”Sunt pregătite sloganurile, televiziunile, internetul, atacurile la persoană, găștile de postaci și echipele de prin piețe, grupurile din cartiere, armatele din instituțiile publice, corporatiștii, vedetele și liderii ”salvatori”, acum și COVIDUL”

BUCUREȘTI, 14 aug – Sputnik. ”Esența democrației este climatul social armonios, singurul care poate garanta libertatea de opțiune pentru orice alegeri - dreptul la vot se circumscrie acestei condiții elementare”, ”, consideră celebrul avocat Aurelian Pavelescu.

Ori, ”dacă societatea este dominată de ură, frică și neputință, cetățenii nu vor vota liber, ci sub imperiul acestora”, atrage atenția Pavelescu, explicând că de aceea, ”în România, de 30 de ani se manifestă doar VOTUL NEGATIV, votul împotriva a ceva, iar nu PENTRU ceva”.

”Liderii politici și partidele și-au construit, tocmai de aceea, strategii de manipulare, de incitare, de șantaj și atacuri la adresa adversarilor, transformați în dușmani - și așa au și câștigat alegeri după alegeri”, arată Pavelescu.

Mai mult, celebrul avocat consideră că ”oamenii nu sunt niciodată puși în situația de A VOTA PROGRAME, profesioniști, oameni educați, ci doar VEDETE și CĂLĂI, pe unii care promit că-i bagă la pușcărie pe ceilalți și care manipulează cel mai perfid”.

Clară expunere a ceea ce trăim de aproape 20 de ani în România – și care tinde să devină un fel de a fi al politicianului, dar și al omul de rând, cel puțin în materie de opțiune politică!

”Vedem azi, din nou, zecile de milioane de euro venite din bugetul public și de la mafiile de partide - abonate tot la banul public - pe toate străzile, șoselele și blocurile din România, care asigură acelorași partide mandate noi”, scrie Pavelescu.

Consecința tragică este clară: ”cetățenii, cei care nu sunt înregimentați, NU AU DE FAPT NICIO ȘANSĂ SĂ FIE ALEȘI și trebuie să se supună acelora care fac parte din aceste confrerii și au confiscat spațiul public și România”.

”Ce este de făcut?”, întreabă retoric Aurelian Pavelescu, propunând și un răspuns: ”E nevoie, înainte de toate, de o solidaritate a elitelor reale, excluse din societate acum, pentru pregătirea poporului pentru o redeșteptare națională, ieșirea din cercul vicios al urii și votului negativ, promovarea adevăratelor valori”.

Pasul doi – ”Cum se poate face asta?”. Avocatul Pavelescu spune ferm: ”Nicio șansă altfel decât de la om la om, puțini la început, din ce în ce mai mulți, în mod organic și organizat”.

Aurelian Pavelescu, care este și președintele PNȚCD, consideră că în aceste momente și pentru a prinde șansa redeșteptării, ”avem nevoie cu toții de simboluri care să ne unească”, iar cel mai important simbol politic, cultural și istoric, în opinia sa, ”este PNȚCD”!

Pentru a închide cercul argumentației privind contrastul între ceea ce se întâmplă și ceea ce ar trebui să însemne o democrație, Aurelian Pavelescu atrage atenția că, la București, ”nu vor fi, din nou, alegeri, ci război”.

”Sunt pregătite sloganurile, televiziunile, internetul, atacurile la persoană, găștile de postaci și echipele de prin piețe, grupurile din cartiere, armatele din instituțiile publice, corporatiștii, vedetele și liderii ”salvatori”, acum și COVIDUL”, arată Pavelescu, încheind cu un mesaj de speranță: ”Poate începem să ne trezim!”

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

15

Загрузка...
Vladimir putin și Traian Băsescu

Băsescu, declarație surpriză despre Vaccinul lui Putin: ”Dacă putea, m-aș duce la el!”

201
Băsescu a vrut să sublinieze diferența între opțiunea personală a oricărui cetățean – și impunerea de către autorități a unui vaccin. Întrebarea este… ce știe Băsescu – se va impune vaccinul aprobat de autorități?

BUCUREȘTI, 14 aug – Sputnik. Imediat după ce președintele Vladimir Putin a anunțat că Rusia a produs primul vaccin împotriva COVID-19, președintele Iohannis a fost întrebat dacă România l-ar prelua.

Iohannis a dat un răspuns controversat și criticat de mulți români: ”România este parte din UE și încheie precontracte cu entități din UE”, a spus Iohannis, completând „nu există nicio validare externă pentru acel vaccin menționat”,

Prezent în emisiunea lui Victor Ciutacu, Traian Băsescu a uimit spunând că ar lua vaccinul pentru el personal!

”Dacă aș putea, m-aș duce la el să îi cer unul să mă vaccinez eu”, a spus Băsescu, explicând că ”Nu contează de unde îl iei… Important este ca după 3 luni să nu îl faci și să înnebunești”.

Sigur, în cazul lui Băsescu e greu de imaginat diferența… Pe de altă parte, Băsescu consideră că Iohannis a reacționat bune.

”Klaus Iohannis a făcut bine cum a declarat, ce ar fi putut să zică: ”Români, din respect pentru mine, mi-a dat Putin 20 de milioane de doze, dar vă ordon să vă vaccinați!”?... Iar, după 3 luni, te trezești cu cine știe ce reacții adverse”.

Dar, ca să sublinieze încă o dată ideea, Traian Băsescu a repetat: ”Aș avea curaj să fac acel vaccin, individual”.

Desigur, Băsescu a vrut să sublinieze diferența între opțiunea personală a oricărui cetățean – și impunerea de către autorități a unui vaccin. Întrebarea este… ce știe Băsescu – se va impune vaccinul aprobat de autorități?

Reamintim, în acest context, că președintele Putin a declarat că vaccinul NU este obligatoriu în Rusia – asta spre deosebire de România unde există intenția oficială, parlamentară, de a legifera obligativitatea unor vaccinuri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

201
Tagurile:
Putin, vaccin, Traian Băsescu

Загрузка...