Joe Biden

Explicația ”făcăturii”: PANDEMIA - parte din războiul început la Davos. INTERESE din SPATE

10948
(reînnoit 20:00 06.04.2020)
O ”făcătură” are ceva în spate, se urmărește ceva prin această combinație de panică, isterie și blocaj economic total: FOARTE MULTE TRILIOANE și enorm de multă putere!

BUCUREȘTI, 6 apr - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Pe lângă medici și specialiști din științe conexe care combat isteria și panica generate de virusul COVID-19, mulți analiști, jurnaliști, oameni de afaceri de top acuză o ”făcătură” de nivel mondial care ar fi generat atât nebunia mediatică, dar și acest blocaj total al economiei internaționale.

În România, Ion Cristoiu a găsit o formulă care șochează pe cei ce au trăit o altă ”făcătură”: așa-zișii teroriști din decembrie 1989: ”Şi teroristul din decembrie 1989 ne ţinea în case ca şi acum - era un super om cum e şi super virusul”.

”Am marele noroc că am studiat psihoza din decembrie… pericolul este real, dar cred că e o psihoză care s-a creat şi va fi de 100 de ori mai gravă decât pericolul reprezentat de coronavirus”, a declarat Ion Cristoiu pentru Mediafax.

Asemănarea este, într-adevăr, izbitoare, mai ales că panica și isteria erau create la fel, prin mass media română și internațională. Și morți au fost, despre care se spunea că erau victimele ”teroriștilor” – dar, de fapt, au fost ale unor ”comorbidități” din prostie – sau ale altora… care preluau puterea. 

Dar, cel puțin ”făcătura” de atunci a avut ca rezultat (poate și ca scop) un transfer de putere și o schimbare radicală de ideologie – practic, acea ”făcătură” a fost determinantă pentru ideea de Revoluție. Reamintesc celor ce au trăit acele momente, că ”Jos Comunismul” a venit ceva mai târziu, cel puțin în București.

La fel și acum - dacă este o ”făcătură”, înseamnă că are ceva în spate, se urmărește ceva prin această combinație de panică, isterie și blocaj economic total.

Argumente în valoare de… multe TRILIOANE!

Fără a avea pretenția de a deține adevărul, putem să facem câteva observații:

A căzut marea restricție financiară din UE, criteriul de politică financiară (deficit bugetar < 3% și grad de îndatorare < 60% din PIB), introduse prin tratatul de la Maastricht; în acest moment, țările puternice europene pot face sau garanta împrumuturi practic fără limită, cazul Franței fiind elocvent: 300 miliarde euro, nu ”din buget”, cum s-a spus, ci împrumuturi garantate de stat.

China și-a revenit prima – și tot prima a fost și va fi când Europa cere marfă; în condițiile în care firme mari europene cu activitate în China vor avea dificultăți în a relua activitatea (din multe motive, în primul rând din blocajul de pe ”bătrânul continent”), partea chineză va fi gata să preia acțiunile în condiții extrem de avantajoase.

Donald Trump era ca și câștigător al alegerilor în fața personajului corupt și penibil Joe Biden; acum scandalul morților de coronavirus și al disfuncționalităților din sistemul de sănătate, coroborat prin desființarea ”Obamacare”, le permite democraților americani și presei să-l doboare pe Trump.
Sistemul bancar mondial, neafectat de o criză specifică, va avea toate statele lumii super-îndatorate; FMI, Banca Mondială, BCE vor fi stăpânii jocului euro-american (și nu numai) – iar tentativele unor state de a scăpa de datorii vor fi istorie; asta înseamnă, desigur, și dictarea unor politici economice și a unor strategii, aspect pe care noi îl cunoaștem bine.

Să luăm în calcul numai aceste patru criterii și să vedem ce înseamnă fiecare, în bani – ca ordin de mărime, desigur:

- Cât valorează desființarea (Tratatului de la) Maastricht? Multe TRILIOANE.

- Cât valorează preluarea (acțiunilor și controlului) unor firme mari (inclusiv rețele și piețe de desfacere) de către China? Multe TRILIOANE.

- Cât valorează câștigarea președinției SUA, deci conducerea timp de patru ani a unei țari cu un PIB de peste 20 trilioane USD (pe an!)? Multe TRILIOANE.

- Cât valorează creșterea uriașă a creditării și controlul asupra unei părți a economiei mondiale și a dezvoltării și strategiei (economico-investiționale) a multor state, pe mulți ani? Multe TRILIOANE.

Rezultat final: FOARTE MULTE TRILIOANE și enorm de multă putere!

Întrebarea 1: Justifică aceste ”Foarte multe trilioane” și această putere dobândită rapid o ”FĂCĂTURĂ” mondială?

Întrebarea 2: Crede cineva că puterile lumii ar sta pe gânduri în fața unei asemenea ”oportunități”?

Întrebarea 3 (colaterală): Oare de ce presa mainstream NU dezbate, jurnalistic, probe, teorii, ipoteze, opinii contrare periculozității virusului și a necesității acestei ”izolări” mondiale - cum se explică evidentul blocaj mediatic mondial?

Întrebarea 3 bis: Oare de ce sunt ignorate total probele (statistice și științifice) care arată că „Pandemia” a produs/produce mult mai puține victime decât cauze obișnuite ale mortalității?

Paranteză: nu, nu cred că virusul a fost ”pus” sau ”creat”. Cel puțin nu am argumente clare și nu achiesez (deocamdată) la comentarii pe temă. Dar, CLAR e că nebunia mediatică și politică a fost declanșată! Acesta e adevăratul virus creat în laborator – și plantat în întreaga lume!

Filmări impresionante, reportaje cutremurătoare, totul făcut ca după un scenariu! O lume căreia nu îi pasă de un milion de oameni care mor lunar de foame, care habar nu avea de sute de mii de morți de gripă sezonieră de alte milioane care mor de varii boli – dintr-o dată a fost năucită și băgată peste noapte în carantină de câteva zeci de mii de morți, dintre care marea majoritate aveau alte boli – chiar în fază terminală! Și de un virus despre care nu se știe mai nimic, decât că nu există ”vaccin” – și nu poate fi supus criticii, după cum menționam.

Revenind, interesant este că aceste ”oportunități” pentru anumite entități statale sau financiare – și această mega-acțiune mediatică - au o bază teoretică. Sau un ”manifest”: Forumul Economic Mondial de la Davos, din 2017.

O ”coincidență” ciudată: războiul mondial declanșat la Davos, în 2017

Ceea ce se petrece acum are o ciudată legătură (sau coincidență) cu ceea ce s-a întâmplat la  Forumul Economic Mondial, desfășurat între 17 și 20 ianuarie 2017 la Davos, prima ediție după alegerea lui Donald Trump în fruntea SUA. Trump, inamicul globalizării, care dădea semnalul intrării în noua confruntare globală: economie națională versus strategii globaliste! Și prima ediție după ce președintele SUA lansa câteva semnale ”războinice”:

- atacul la globalism;

- ”războiul” cu sistemele bancare;

- ”războiul” cu mai multe puteri europene și cu Bruxelles-ul;

- ”războiul” cu manipulatorii globalismului, în prim plan fiind Soros;

- prefața atacul (economic-financiar) la strategia chineză globalistă.

Iar la Davos au fost toți cei care pot avea avantaje acum: invitat de onoare a fost președintele  Chinei, Xi Jinping, care a lansat un mesaj istoric - ”Nu vă jucați de-a lichidarea globalizării! Multe dintre problemele care neliniștesc lumea nu sunt cauzate de globalizare”.

Declarația de atunci a marelui președinte chinez însemna o recunoaștere că puterea Chinei  stă în globalizare – sau China de azi e produsul globalizării; deci, o schimbare a sistemului, care ar scădea cota de creștere economică a Chinei, cea care dă de lucru și asigură supraviețuirea câtorva sute de milioane de chinezi, ar arunca în aer ”miracolul chinez”. Ei bine, ACUM China, prin preluarea (controlului) multor companii din lumea întreagă, se asigură că mulți ani de acum încolo nimic nu va mai bulversa socotelile Chinei. A meritat asta o scădere temporară a (creșterii) economiei? Sigur, DA!

Al doilea moment semnificativ: ca o sfidare la adresa lui Trump și o raliere la ”bătălie”, China a fost aplaudată la scenă deschisă de toți cei prezenți la Davos, reprezentanți ai puterilor europene.

Al treilea moment de la Davos a aparținut FMI, care… a ținut deschis partea Chinei, chiar prin vocea directorului general Christine Lagarde! ”A întoarce spatele globalizării, a întoarce spatele susținerii dezvoltării, este cea mai greșită abordare”, a declarat șefa FMI.

Al patrulea moment remarcabil de la Davos a fost intervenția controversatului miliardar George Soros, ”oracolul” economiei mondiale, care a folosit tribuna forumului pentru a-l ataca pe Donald Trump, identificându-l cu însăși ideea de incertitudine — și încercând să prezinte în acest context un tablou sumbru al piețelor financiare și al economiilor din lumea întreagă.

Dragoș Dumitriu
© Photo : Arhiva personală a lui Dragoș Dumitriu

Paranteză: George Soros a fost principalul finanțator al democraților americani - a pierdut peste un miliard de dolari odată cu victoria lui Trump! Era, într-un fel, reprezentantul intereselor democrate acolo, la Davos.

Interesant e și un pasaj dintr-un interviu dat atunci la Davos de Soros: ”UE nu funcționează (acum n.n.), mulți dintre cei de Bruxelles știu asta, dar nu pot să recunoască public. Comerțul în UE a devenit nefuncțional, pentru că este guvernat de legi nepotrivite cu actualul context”.

Momentul special – Joe Biden! Da, Biden a fost la Davos, când mai avea doar 2 zile de mandat ca vicepreședinte. Mircea Geoană nota slugarnic: ”Cântecul de lebădă al lui Joe Biden: un discurs pasional la Davos în apararea democrației liberale și a responsabilităților comune pentru apărarea acesteia în fata populismului și radicalismului”.

De fapt, ce a spus Biden? A atacat Rusia, că va încerca să influențeze alegerile din statele UE, așa cum perorau democrații că s-at fi întâmplat în SUA. ”Rusia folosește toate mijloacele de care dispune pentru a șubrezi proiectul european”, a folosit Biden placa pe care, coincidență, o auzim de câțiva ani încoace, chiar dacă nimic NU a fost probat! De fapt, Biden și „partenerii” săi subliniau tocmai ”legătura” lui Trump cu Rusia…

Și Biden a mai accentuat importanța unui instrument apropiat democraților și ”cabalei” de la Davos: NATO. În acea perioadă, Trump declanșase o critică a acestei organizații – numind-o anacronică! Biden a subliniat însă că ”NATO trebuie să rămână un element-cheie în relațiile dintre Statele Unite și UE, și că NATO va trebui să fie gata să-și apere membrii la nevoie”.
Clar… sau ce?

Scriam atunci ”Să reținem această dată, 20 ianuarie 2017, fiindcă va fi semnificativă în istoria marilor crize”. Și iată că acum vedem cum coincid vorbitorii de atunci, cu ”beneficiarii” de acum. Coincidență? Sau aveam dreptate să titrez ”La Davos a fost declanșat războiul mondial”– iar acum, după 3 ani, avem parte de bătălia finală?

În loc de concluzie

Care este adevărul?... Să ne amintim de o altă ”resetare” cvasi-mondială – 11 septembrie 2001. Poate spune cineva a văzut probe convingătoare și că știe că e convins că s-a aflat adevărul? Singurul adevăr este că atunci lumea a suferit o schimbare. Cu milioane de victime, număr care continuă să crească, dar și cu distrugerea multor țări de pe două continente – și afectarea Europei.

Așa că ”bătălia” de acum pare minoră - de aceea mi-e și teamă. Pentru că, revenind la comparația lui Ion Cristoiu, subliniez că o ”revoluție” sau o ”resetare”, pentru a fi credibilă, trebuie să provoace un număr mare de victime. O limită minimă critică, suficient de impresionantă! Apoi poate va apărea și ”vaccinul”. Care, de fapt, nici nu va fi necesar, fiind o iluzie, ca bătălia cu teroriștii din 1989.

Opinia autorului ar putea să nu coincidă neapărat cu cea a redacției Sputnik. 

10948
Tagurile:
China, Globalizare, SUA, Donald Trump, Pandemie, coronavirus
Sistemul american de apărare antirachetă Patriot

Rachetele Patriot în România: Nu vor lupte, vor ruineze Rusia

341
(reînnoit 07:12 19.09.2020)
Americanii și-am amplasat rachetele sol-aer Patriot în România nu pentru intenționează să lupte cu Rusia, ci pentru că vor să ruineze economia acestei țări antrenând-o în goana înarmării, ca pe timpul războiului rece.

CHUȘINĂU, 19 sept – Sputnik. De această părere este directorul Institutului pentru Probleme Regionale din Moscova, Dmitri Juravliov.

El a fost solicitat de Sputnik Moldova să comenteze evenimentul care a avut loc ieri peste Prut și anume festivitatea de recepție a primului sistem de rachete PATRIOT – din cele 4 cumpărate de România.

Întrebat cu ce scop au întreprins acest pas americanii, Dmitri Juravliov a spus că în evident nu pentru a lupta cu rușii.

"Este evident că americanii nu au de gând să lupte, dar este o astfel de lege: cu cât mai aproape sunt armele de țara ta, cu atât de mai multe arme ai nevoie pentru a riposta. Cu cât mai mic este timpul de zbor, cu atât mai puternică trebuie să fie apărarea. Iată de ce apropiind complexele lor militare mai aproape de hotarele rusești, ei provoacă Federația Rusă la cursa înarmării. Ca rușii să răspundă la acest pas cu altul similar, care este extrem de costisitor, ca economia rusească să se prăbușească".

Americanii au reluat tactica din perioada războiului rece

Directorul Institutului pentru Probleme Regionale din Moscova afirmă că SUA a reluat tactica pe care a aplicat-o în perioada războiului rece.

"E aceeași tactică ca în timpul războiului rece. Această tactică a avut-o și Obama, chiar dacă acesta declara că este împotriva războiului rece. Dar și actualul președinte american, care reprezintă blocul militar american. Iată de ce încă atunci URSS cerea scoaterea rachetelor americane din Europa de vest și din același motiv NATO a intrat în fostele state ale Tratatului de la Varșovia. Și din același motiv SUA au declanșat o adevărată isterică când rachetele sovietice au fost instalate în Cuba: cu cât mai aproape este amplasat armamentul, cu atât mai multe eforturi sunt necesare pentru a te apăra de el".

Directorul Institutului pentru Probleme Regionale din Moscova, Dmitri Juravliov, spune că, din păcate, țările în care SUA își amplasează rachetele strategice nu înțeleg în ce joc periculos sunt implicate.

"Deci, este evident: nimeni nu vrea să lupte. Ei nu vor să lupte cu Rusia, ei vor să ruineze Rusia. De asta procedează astfel. Păcat că țările pe teritoriul cărora sunt amplasate aceste complexe sunt antrenate în această contrapunere. Dacă rachetele americanilor sunt îndreptate împotriva noastră și sunt amplasate în România, atunci noi suntem nevoiți să îndreptăm rachetele noastre spre România. Și asta nu pentru că noi vrem să luptăm cu România, ci pentru că așa este acest mecanism tehnologic. Iată germanii și francezii au înțeles acest lucru și au cerut scoaterea rachetelor americane din Europa occidentală. Și asta nu pentru că îi iubesc pe ruși, ci pentru că ei se iubesc pe ei înșiși", a spus expertul.

El a precizat că, din păcate, acest lucru nu îl înțeleg țările din Europa de est.

Prezența armamentului american nu sporește, ci afectează securitatea

"Din păcate, țările Europei de est sunt atât de ahtiate de marea Americă, încât nu pot să înțeleagă acest lucru. Lor le pare că simpla prezență a armamentului american pe teritoriul lor le sporește securitatea. Aceasta este o mare iluzie. De fapt, lucrurile stau invers. Securitatea acestor țări este puternic afectată odată cu prezența armamentului american în ele, mai ales când este vorba de arme strategice", a menționat Juravliov.

"Asta înseamnă că ele singure, în mod conștient își revendică rolul de țintă într-un eventual război. Nu mă apuc acum să judec dacă ei fac acest lucru conștient sau nu pentru că nu mă apuc să judec care este nivelul de calificare al politicienilor români. Înțeleg ei, intuiesc ei cât este de periculos ceea ce fac ei? Nu știu", a mai precizat expertul rus.

Euforie în Europa de est

"Acum românii, polonezii sunt în euforie: a venit marea Americă și acum rușii au să-și închidă gura. Dar nu poți să iei decizii într-o stare euforică, euforia este mai curând o stare de beție. Trebuie ca ei să iasă din această beție și pe urmă să se gândească dacă le trebuie aceste rachete. Dar deocamdată acest lucru nu se întâmplă", a conchis directorul Institutului pentru Probleme Regionale din Moscova, Dmitri Juravliov.

Amintim că după cinci ani de la semnarea contractului, ieri a avut loc festivitatea de recepție a primului sistem de rachete PATRIOT – din cele 4 cumpărate de România.

În prezența premierului Orban, a ministrului Nicolae Ciucă și a ambasadorului SUA, Adrian Zuckerman, a avut loc ceremonia de recepție a primului sistem de rachete sol-aer Patriot.

Într-o atmosferă festivă, vorbitorii au subliniat importanța acestor sisteme de rachete, insistând că România a achiziționat cele mai moderne sisteme, pe care le utilizează acum și armata SUA.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

341
Tagurile:
Rusia, România, rachete Patriot
Tematic
S-a stins o lumină a Legii și Parlamentului României – avocatul patriot Lucian Bolcaș
Turcia a cerut SUA sisteme Patriot pentru a descuraja armata Siriei
Erdogan: SUA nu pot livra Turciei sisteme „Patriot”
Un nou lot cu S-400 va pleca în Turcia, ”Patriot” și ”Eurosam” - sub semnul întrebării
SUA nu au decis dacă oferă sisteme „Patriot” Turciei
Un nou eșec al sistemului american de apărare antiaerian ”Patriot”
Românii, reacții SURPRIZĂ după recepția rachetelor PATRIOT
Știrea zilei: recepția Sistemului PATRIOT – cum arată

Загрузка...
Vaccinul rusesc împotriva COVID-19

Distrugerea vaccinului rusesc: Un mic gheșeft al marii politici

250
Occidentul a folosit scrisoarea deschisă a lui Bucci pentru a aplica o lovitură elaborărilor rusești în speranța că vor submina sau diminua calitatea lor de lider. Iar profesorul însuși s-a ales cu un PR de asemenea nivel la care nici nu putea să viseze.

Liderismul rusesc în domeniul dezvoltării unui vaccin împotriva coronavirusului a devenit pentru Occident nu doar o surpriză neplăcută, ci o provocare revoltătoare - atât din motive politice, cât și financiare, scrie Irina Alksnis în articolul său pentru RIA Novosti.

Vaccin
© Sputnik / Валерий Мельников

Pe de o parte, Rusia înapoiată și profund nedemocratică pur și simplu nu are dreptul să facă astfel de descoperiri în domenii științifice complexe și tehnologic avansate.

Pe de altă parte, este în joc un jackpot de asemenea proporții astronomice, încât simplul gând că ar putea trece pe lângă concernele farmaceutice occidentale le provoace arsuri la stomac. De exemplu, doar știrea despre acordul privind furnizarea a o sută de milioane de doze în India cât face.

Nu este surprinzător faptul că Rusia s-a confruntat cu numeroase tentative de discreditare a rezultatelor muncii oamenilor de știință ruși: politică mare, bani mari.

Vaccinul împotriva coronaviruslui
© Photo : РФПИ и Центр имени Гамалеи

Cu toate acestea, pe lângă rechini, există întotdeauna loc și pentru peștii-ferestrău, care obțin în mod constant ceva de la masa stăpânului.

Anume o astfel de istorie s-a desfășurat în jurul publicării rezultatelor testărilor ”Sputnik-V” într-una dintre cele mai vechi și mai influente reviste medicale din lume, The Lancet.

Articolul a fost criticat fulgerător. Vestea cea mare, răspândită de mass-media globală, a fost o scrisoare deschisă în care profesorul de biologie de la Universitatea American Temple Enrico Bucci și-a exprimat temerile cu privire la „posibilele greșeli comise de cercetătorii ruși”. Acesta a fost susținut de alți câțiva zeci de savanți occidentali.

The Lancet a propus ca dezvoltatorii ruși să răspundă la întrebările puse, ceea ce a și fost făcut. Centrul Gamalei i-a prezentat publicației un protocol clinic complet pentru studiul vaccinului ”Sputnik-V”. Șeful Fondului rus de investiții directe, Kirill Dmitriev, a publicat un editorial în care a comentat în detaliu principalele afirmații ale criticilor, în același timp sfătuindu-i pe aceștia să caute bârna din în ochiul lor și să risipească deja  îndoielile rusești în privința studiilor lor aflate în derulare.

Între timp, problema în acest caz nu este doar o chestiune pur științifică, asupra cărora s-au concentrat cercetătorii ruși.

Vorba e că însuși autorul scrisorii scandaloase este o personalitate remarcabilă. În materialul BBC, Enrico M. Bucci este numit „un luptător celebru împotriva pseudoștiinței”. Totuși, ar fi mai corect să folosim caracteristica „om de afaceri din domeniul științei”.

În 2016, Bucci a fondat ”Resis Srl”, o companie specializată în verificarea, validarea și validarea lucrărilor științifice.

Acesta este un subiect la modă în știința modernă. În ultimii ani, cercetătorii au fost prinși prea des cu erori, inclusiv dintre cele grave, apărute în articolele publicate. Nu vorbim neapărat despre abuzuri sau fraude, adesea există erori oneste, care, atunci când sunt anunțate, afectează totuși reputația oamenilor de știință și chiar a unor întregi instituții științifice.

Tocmai pentru a evita astfel de probleme, autorii și structurile de cercetare apelează adesea la firme specializate în astfel de lucrări pentru un audit independent al propriilor texte - înainte de publicare. În special, compania lui Bucci a fost angajată pentru această activitate de către Institutul german Fritz Lipmann, în jurul căruia a izbucnit un scandal puternic în urmă cu ceva timp doar din cauza unor erori inadmisibile în lucrările publicate. Această poveste a fost descrisă în detaliu în urmă cu un an de revista Nature.

Subtilitatea constă în faptul că o astfel de afacere impune anumite restricții etice pe care, apropo, profesorul Bucci le cunoaște foarte bine. În aceeași Nature, în decembrie 2019, a fost publicat un material despre puritatea și conștiinciozitatea muncii științifice, la vare a fost co-autor. Și acolo a fost indicat sincer că Enrico N. Bucci a avut un conflict de interese.

Sau mai simplu fiind spus, atunci când proprietarul unei companii comerciale vorbește public despre activitatea în care este specializat, devine în esență o reclamă pentru compania sa.

Dar, evident, atunci când vine vorba de „demascarea” vaccinului rusesc astfel de fleacuri nu mai sunt importante.

Occidentul a folosit scrisoarea deschisă (și, prin definiție este o auto-promovare) a lui Bucci pentru a aplica o nouă lovitură elaborărilor rusești în speranța că vor submina sau diminua calitatea lor de lider Ei bine, profesorul însuși s-a ales cu un PR de un asemenea nivel la care pur și simplu nici nu putea visa în nicio altă situație. Aceasta, de fapt, se numește „să prinzi valul”, de acest principiu se ghidează sute și mii de personalități media.

Fără îndoială, acest lucru i se va întoarce sub forma unor noi contracte comerciale foarte atractive. Să prinzi valul în apele tulburi ale politicii mari poate fi o chestiune extrem de profitabilă.

Dar acest lucru nu are nimic de-a face cu știința în general, cu medicina în special și cu salvarea a sute de mii de vieți în întreaga lume.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

250
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Primele date despre testarea vaccinului rusesc în Belarus
Efecte grave ale vaccinului AstraZeneca din Marea Britanie

Загрузка...

UK: „Vine al doilea val de COVID-19” - un nou lockdown?

0
(reînnoit 13:17 19.09.2020)
Întrucât Regatul Unit a înregistrat alte 4.322 de noi cazuri de COVID-19 confirmate, directorul medical al serviciului de Sănătate Publică din Marea Britanie, Yvonne Doyle, a avertizat că „va urma o situaţie şi mai gravă”.

BUCUREŞTI, 19 sept – Sputnik. De asemenea, prim-ministrul britanic Boris Johnson a recunoscut vineri că Marea Britanie „asistă acum la un al doilea val” al epidemiei de coronavirus.

„Observăm foarte atent răspândirea pandemiei şi modul cum evoluează în ultimele zile și nu există nicio îndoială, așa cum spun de câteva săptămâni, că ne putem aștepta (și) vedem acum un al doilea val venind. Îl vedem în Franța, în Spania, în întreaga Europă şi mi-e teamă că este absolut inevitabil că îl vom vedea şi în această țară”, a spus Johnson, citat de Daily Mail.

De asemenea, Johnson și-a exprimat îngrijorarea că populaţia a ignorat regulile privind adunările sociale, precum „regula celor șase” recent anunțată. În acelaşi timp, a insistat că un al doilea blocaj („lockdown”) este „ultimul lucru pe care ni-l dorim”, dar a adăugat că măsurile actuale pot fi revizuite.

„Nu vreau deloc să adoptăm măsuri şi mai stricte de blocare, vrem să menținem școlile deschise. Vrem să menținem economia deschisă atât cât putem, dorim ca afacerile să continue. Singurul mod în care putem face acest lucru este ca oamenii să urmeze îndrumările”, a mai declarat premierul, potrivit Sputnik

Guvernul a luat în considerare diverse scenarii în iarnă și modalități de a alterna perioadele de măsuri mai stricte cu intervale de relaxare.

Primul nivel ar presupune măsurile care sunt în prezent în vigoare în majoritatea zonelor din Regatul Unit, punându-se accent în principal pe distanțarea fizică, de exemplu „regulă a celor șase” implementată.

Un al doilea nivel ar reflecta evoluțiile anunțate în nord-estul Angliei, înainte de a fi impuse reguli similare în nord-vest, Midlands și West Yorkshire, unde au fost anunțate închiderea localurilor de ospitalitate la o anumită oră și interzicerea întâlnirilor între gospodării.

Al treilea nivel ar implica măsuri de blocare mai stricte dacă cele menționate mai sus nu au efect.

În cazul în care guvernul va continua planul, se așteaptă ca restricțiile de nivelul doi să fie puse în aplicare de fiecare regiune în parte.

În ultimele două săptămâni, s-a înregistrat o creștere accentuată a numărului de cazuri de coronavirus din Marea Britanie, iar directorul medical al serviciului de Sănătate Publică, Yvonne Doyle, a emis un avertisment că „va urma o situaţie şi mai gravă”.

Cazurile înregistrate se dublează la fiecare șapte până la opt zile în Marea Britanie, fiind 4.322 de noi cazuri confirmate de COVID-19 vineri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
UK
Tematic
Birmingham, UK: din 15 septembrie sunt interzise petrecerile cu prietenii
Vremea în UK în luna august: nou val de căldură – care vor fi zonele cele mai afectate
Românii din UK: de azi intră în carantină aceste zone din Marea Britanie
UK - 14 zile de izolare pentru cei care revin din alte 6 țări, amenzi pentru lipsa măștii
Românii din Marea Britanie: unde au loc cele mai multe infectări cu coronavirus în UK
UK: Centre de îngrijire primeau instrucţiuni „neetice” privind pacienţii cu Covid - studiu

Загрузка...