Soros Fund Management Chairman George Soros testifies on Capitol Hill in Washington (File)

Soros și Koch: doi miliardari aliați împotriva ”societăților închise”

1083
George Soros și Charles Koch s-au aliat pentru a fonda Institutul Quincy, un think tank dedicat luptei împotriva intervenționismului militar al Statelor Unite, dar proiectul ascunde o ingerință americană de un fel aparte

BUCUREȘTI, 28 feb - Daniela Porovăț, Sputnik. La Washington DC, acolo unde think tank-urile se concurează fără milă pentru a influența deciziile statului american, vestea a fost o adevărată lovitură, relatează Sputnik France

La finele lui noiembrie, cei doi miliardari, George Soros și Charles Koch au lansat Institutul Quincy pentru Statalitatea Reponsabilă, menit ”a promova ideile care să îndepărteze politica externă americană de războiul fără sfârșit, spre o diplomație viguroasă, în căutarea păcii internaționale”.

O ambiție care avea aerul unei declarații de război la adresa partizanilor războiului fără limite:

”Conducătorii politici au folosit din ce în ce mai mult mijloacele militare într-o manieră ruinătoare, contra-productivă și fără discernământ”, spune scrisoarea de intenție a institutului, admițând că ”o mare parte din comunitatea specialiștilor în politică externă a sucombat letargiei intelectuale și disfuncționalității”.

O critică a experților din capitala americană, jignitoare poate, dar mai ales dizabilitantă. La Washington, toată lumea caută finanțare: influența are un cost, și nu dintre cele mai mici. De decenii, Charles Koch finanțează dreapta americană, iar Soros stânga americană. Primul a infuzat deja 900 de milioane de dolari între 2009 și 2016 și 300 de milioane de dolari doar în anul electoral 2016. Alianța dă deja dureri de cap partizanilor hegemoniei americane: dacă cei mai mari mecena le întorc spatele, cum va mai fi cu putință să își facă auzită vocea?

Fundațiile Societății Deschise: 18 miliarde de dolari pentru a construi ”societăți deschise”

Koch este ”mai puțin cunoscut în Franța, mai discret decât Soros care este narcisist și îi place să arate că este un actor major al istoriei contemporane”, spune Pierre-Antoine Plaquevent, autorul lucrării ”Soros și societatea deschisă, metapolitica globalismului” (editura ”Le retour aux sources”, 2018, publicată recent și în limba română de Universitatea Populară de la Chișinău), intervievat de Sputnik Franța.

Pentru că George Soros scrie cărți de filosofie politică. Ambiția sa? Să instaureze o ”societate deschisă” globalizată împotriva ”societăților închise”, concepte împrumutate de la intelectualul austriac Karl Popper. Iar pentru a-și pune în operă utopiile sau, în plan imediat, a se opune conducătorilor populiști sau națiunilor percepute ca inamice ale mondializării fericite, Soros își cheltuie averea sa colosală.

În 2018, el a transferat 18 miliarde de dolari Fundațiilor pentru o Societate Deschisă. O rețea devenită tentaculară -  Amnesty International, Human Rights Initiative, Colectivul contra islamofobiei din Franța sau Femen, sunt puține asociațiile progresiste din lume care nu au primit cecuri de la fundațiile lui Soros.

În căutarea „monștrilor de distrus”

Pierre-Antoine Plaquevent amintește că în Franța, în vara lui 2019, alianța cetățeneascăa femeilor musulmane promovând purtarea de burkini a primit 80.000 de dolari de la rețeaua lui Soros, Fundațiile Societății Deschise. O sumă derizorie pentru Fundații care totuși a dat ”o vizibilitate considerabilă unei rețele militante care nu reprezenta mare lucru”

Această operațiune de agitprop cu răsunet mediatic ar fi fost ea posibilă fără cecul unui asemenea mecena? Dar a dona bani pentru a incita la schimbare nu a așteptat până la apariția minorităților. Este o istorie veche.

Este ”ironic de a-i vedea vorbind de izolaționism” pe cei doi miliardari, constată Pierre-Antoine Plaquevent. Consiliul Atlantic numără printre donatorii săi cei mai importanți fundațiile lui Soros (între 250 și 500.000 de dolari numai pentru 2018). Cât despre Koch, acesta a finanțat ultra neo-conservatorul American Enterprise Institut. Cunoscut pentru atitudinile sale pro-război în Orientul Mijlociu sau față de Rusia.

”Cancerul” Clinton sau ”criza cardiacă” Trump

Aici începe să se vadă consensul ideologic, dincolo de ambițiile anti-militariste afișate. ”Sunt doi miliardari reprezentativi pentru ideile establishment-ului”, rezumă Plaquevent, înainte de a adăuga: ”în ciuda divergențelor lor ușoare, Soros și Koch se întâlnesc în final în ideea că economicul trebuie să primeze asupra politicului”.

Or, Trump este un spin în coasta lor:

”Ceea ce le pune probleme, este că Trump a reintrodus politica. Ei sunt pentru disoluția politicii. Lucrul de care se tem este convergența dintre ”Statele revizioniste” ale sistemului liberal și opiniile populiste din interiorul sistemului liberal occidental”.

Și într-adevăr, Charles Koch este el cu adevărat conservator? El și fratele său David finanțează în realitate aripa libertariană a dreptei americane. O doctrină care se împacă fără probleme cu liberalismul politic predicat de Soros. Astăzi, fundația Koch finanțează între altele programe de cercetare și de promovare a ”ceea ce motivează intoleranța, și cele mai bune mijloace de a o vindeca”, pentru că ”diferențele ne fac mai puternici”. O retorică ”incluzivă” identică celei a societății deschise a lui Soros, și o critică abia mascată a Americii lui Trump.

Koch a comparat în 2016 alegerea între Hillary Clinton și Donald Trump celei între ”un cancer și o criză cardiacă”. Astfel, el a încetat orice finanțare a campaniei republicane după victoria din alegerile primare a lui Trump  al cărui naționalism economic merge împotriva doctrinei sale economice, după cum arată Pierre-Antoine Plaquevent:

„Adversarul ordinii liberale este modelul economic alternativ al unei economii de piață dirijate la nivel național”. Un model care câștigă terenm dacă e să-l credem pe Plaquevent: «noi îl numim colbertism în Franța. Poate fi regăsit în China și în Rusia de asemenea. Este ceea ce încearcă și administrația Trump”.

Noua lor inițiativă traduce așadar o nouă abordare, potrivit lui Plaquevent: „cred că au înțeles lecțiile alegerilor din 2016 și că acum încearcă o abordare mai fină”. Interpretarea lui Plaquevent este următoarea: ”acest nou proiect trasează calea unei strategii a globaliștilor: încetinirea pieței, încercarea de a-i menaja pe aliați etc”.

De asemenea, Koch et Soros sunt neliniștiți din cauza militarismului pentru că e contra-productiv: ordinea liberală s-ar construi mai eficae prin comerț decât prin arme.

În ciuda intențiilor sale, un asemenea mondialism nu reprezintă totuși o garanție a păcii, potrivit lui Plaquevent: «cu cât dizolvi mai mult statele națiuni cu atât întărești tendința spre un război civil planetar”.

Dacă Hillary Clinton era un ”cancer”, iar Trump ”o criză cardiacă”, atunci poate că alianța Soros-Koch ar fi un virus?

1083
Tagurile:
George Soros
Тема:
Cine este George Soros (119)
Victor Ciutacu

Ciutacu, atac violent la Arafat! Până acum, nimeni nu l-a făcut praf în așa hal!

237
Nu e vorba doar de un conflict personal, ci de un reproș pe care tot mai multă lume i-l face lui Raed Arafat: tentația de a anula din start orice opinie contrară în general

BUCUREȘTI, 9 aug – Sputnik. Reproducem acest episod pentru că nu e vorba doar de un conflict personal, ci de un reproș pe care tot mai multă lume i-l face lui Raed Arafat: tentația de a anula din start orice critică, orice referire la achizițiile și comenzile controversate din pandemie – și orice opinie contrară în general.

Mai grav este că unele autorități, mai ales Raed Arafat și Ludovic Orban vorbesc în termeni de ”teorie a conspirației” – și anume despre existența unor campanii organizate, inducând ideea că acestea ar veni de la „răsărit”. Sigur, ideea din urmă e complet stupidă, pentru că puterile Răsăritului, Rusia și China, sunt cele mai mari susținătoare ale OMS! Dar, ideea prinde la personaje semidocte și superficiale.

În aceste context trăim într-o realitate cu aspecte surprinse de Victor Ciutacu și alți jurnaliști sau personalități publice de prim rang: primo - măsurile extrem de dure al autorităților nu au dus la rezultate bune, ci dimpotrivă; secundo – tot ce e legat de banul public cheltuit în această perioadă ridică mari semne de întrebare, de la achiziții la numiri în funcții.

De aceea am reprodus și acest atac al lui Ciutacu – de fapt o revoltă contra unui demnitar, Raed Arafat, pe care valorosul jurnalist l-a susținut în repetate rânduri în situații delicate. Dar, acum, excelentul medic este un simbol al unui fel de absolutism pandemic – iar Ciutacu nu suportă asta.

Scurtul și tăiosul articol postat de Victor Ciutacu pe blogul său se intitulează ”Fie-vă milă, scurtați-i chinul, trimiteți o ambulanță roșie salvatorului!” – dar, așa cum spuneam, ar trebui privit ca fenomen ce se manifestă NU doar la fondatorul SMURD.

”Du-te, bre, Raede și te caută! Auzi voci, simți respirația vrăjmașului în ceafă, te persecută oamenii răi. Vorbești despre tine la persoana a treia. Îți inventezi comploturi care vor să te execute”, scrie Ciutacu.

Iar situația este prelungită prin oamenii de care Arafat se folosește, acuză jurnalistul: ”Te-ai înconjurat preventiv de plutonieri disciplinați care latră la lume și te aprobă slugarnic pentru ceea ce înainte se chema norma de hrană, iar azi se definește, pentru evitarea codului penal, drept consultanță”.

Ciutacu îi dă un sfat ”medical”: ” Întinde-te pe canapea, închide ochii și mărturisește ce gânduri negre te muncesc, poate te decompensezi”.

Dar, jurnalistul atrage atenția asupra unui fapt mult mai grav: ”Îți bați joc de o țară întreagă pe banii ei”.

”Ai un orgoliu exacerbat și o dorință patologică de control. Impui măsuri ieșite din orice logică rațională, îți dau instanțele cu sentințele-n cap”, scrie Ciutacu, bazându-se pe fapte reale – decizii ale instanței constituționale și al Curții Supreme!

Ca atare, reflecția jurnalistului e logică: ”Orice om obișnuit era demult demis și istorie”.

”Tu sari ca ars când te întreabă cineva cum dai de-a dura cu paralele bugetului public”, îi aruncă în față Ciutacu încă un argument, punctând: ”Când o să-ți cada protecția, o să redevii umilul care cerșește sprijin”.

În fine, Ciutacu se referă și la atacul direct comis de Arafat la trei jurnaliști: Victor Ciutacu, Ion Cristoiu și Cătălin Tolontan.

”Nu te îngrijorează deloc faptul că ai menționat trei nume de oameni, chipurile parte a unui complot împotriva ta, care n-au afinități?”, îl întreabă Ciutacu pe Arafat, somându-l: ”Oprește-te odată, ești ridicol!”.

Postând imaginile în care Arafat se plânge că există acea „conspirație” contra lui și îi nominalizează pe cei trei jurnaliști, Ciutacu nu s poate abține să nu comenteze:

””Comandantul acțiunii” e bântuit de închipuiri năprasnice. Oamenii răi organizează comploturi împotriva lui și vor să dărâme castelul de nisip pe care l-a ridicat cu găletușa si lopățica din dotare”.

Iată mai jos și secvența sau ”delirul mistic în direct”, cum scrie Ciutacu, cerând ”o ambulanță roșie pentru salvatorul de la SMURD!”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

237
Tagurile:
coronavirus, Raed Arafat, Victor Ciutacu

Загрузка...
Secretarul de stat Dan Tătaru dă citire mesajului ministrului apărării naţionale

S-a confirmat: manipulare și minciună în cazul senatorului ”ucis de Covid 19”

2373
(reînnoit 22:03 08.08.2020)
Oamenii mor din cauza panicii create! E caz pentru o anchetă serioasă - ar trebui preluată la modul cel mai serios printr-o comisie specială parlamentară – sau chiar printr-o anchetă la nivelul Parlamentului European

BUCUREȘTI, 8 aug – Sputnik. Duminica trecută, o veste șoca România – un fost senator și secretar de stat la Apărare, Dan Tătaru, ”a fost ucis de Covid”, la numai 51 de ani.

Aproape două zile, mass media a antrenat o avalanșă de știri pe tema acestui deces, despre bietul om scriindu-se mai mult decât în întreaga sa viață la un loc! De ce? Pentru a se da un exemplu că necruțătorul virus nu cruță pe nimeni, nici personalitățile chiar ”sănătoase tun”.

Da, pentru că așa era prezentat fostul senator în mass media – în special de propagandistul NATO, Radu Tudor: ”Sănătos tun, cum spune românul, și roșu în obraji, energic și plin de viață”, așa îl descrie pe fostul politician.

”La 51 de ani, un om fără probleme grave de sănătate, un om pe care l-am cunoscut – pleznea de sănătate!”, spunea Radu Tudor.

Mai mult, propagandistul, pentru a crește credibilitatea spuselor, face un fel de relatare de la patul de spital, pe care nici medicii nu au spus-o cuiva:

”De ieri, de la ora 18, starea lui s-a degradat într-un mod absolut violent, a început să aibă dificultăți de respirație pe care nu le avusese, a început să se simtă rău, și  cei de la spitalul Moinești l-au pregătit pentru intubare, în câteva ore situația lui de sănătate s-a prăbușit”.

De unde știe Radu Tudor toate detaliile astea? Apoi povestește cum medicii de la Moinești au dorit să-l trimită la București, dar  ”situația lui de sănătate s-a prăbușit, în câteva ore – și a rămas la Moinești cu o asistență medicală fără reproș”.

În realitate, Tătaru a ”intrat în stop cardio-respirator, înainte de a putea fi transferat cu elicopterul și nu a putut fi resuscitat”, explică însuși Raed Arafat, care menționează că ”s-a dorit transferul pacientului la Spitalul Militar ROL 2, instalat în incinta Institutului „Ana Aslan””. Deci, nu la Matei Balș – sau la Spitalul Militar Central al Armatei, așa cum credea ”Tele” 1 Bacău -  ci la spitalul de corturi de la Otopeni, redeschis chiar în acea zi, duminică, 2 august!

Importantă e și precizarea lui Arafat – fostul senator a ”a intrat în stop cardio-respirator, înainte de a putea fi transferat cu elicopterul și nu a putut fi resuscitat”. Deci nu i s-a degradat stare în câteva ore, ci a făcut, probabil, un infarct miocardic!

Dar de ce, dacă era ”sănătos tun” și „pleznea de sănătate”, după cum spune Radu Tudor? Simplu: pentru că NU era așa! Pentru că Radu Tudor a mințit – iar asta o spune chiar buletinul MAI din data de 2 august, iar ca să fim siguri că nu a fost un decalaj din cauza orei, și de pe 3 august toate decesele din perioada 2-3 august, inclusiv cei doi cu vârste între 50 și 59 de ani, ”sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități”.

Informare COVID -19, Grupul de Comunicare Strategică, 3 august, ora 13.00
Informare COVID -19, Grupul de Comunicare Strategică, 3 august, ora 13.00
Informare COVID -19, Grupul de Comunicare Strategică, 2 august, ora 13.00
Informare COVID -19, Grupul de Comunicare Strategică, 2 august, ora 13.00

De ce s-a dedat Radu Tudor la o asemenea manipulare – și chiar una de negru ”succes”, preluată de toată presa? Citim explicația tot printre vorbele lui:

”Cred că acest caz trebui să fie un foarte puternic semnal de alarmă pentru acei indivizi care răspândesc falsul minciuna, manipularea și vă îndeamnă, într-un mod absolut criminal, să nu credeți în efectele acestui virus periculos”.

La fel, el a înfierat și în postarea de pe Facebook, cu mânie proletară și cuvinte demne de un sergent beat, pe câmpul de instrucție: 

”Mesaj pentru nemernicii care postează mizerii: nici acum nu vă potoliți, hienelor! E omul mort la 51 de ani și tot cu mizerii, minciuni și manipulări”, scrie Radu Tudor, continuând cu minciuna ”omului sănătos” – ”Să vă uitați în ochii familiei lui și să le spuneți lor că n-a murit de COVID19, el fiind sănătos și bine înainte să-l lovească acest virus nenorocit!”.

Dar, oare Radu Tudor și ceilalți manipulatori au curaj să se uite în ochii familiei lui Tătaru, să le spună că omul nu a murit în urma unui infarct sau a unui AVC cauzat tocmai de panica indusă de exagerările lor?!

Și oare nu cumva familia senatorului ar trebui să dea în vileag, chiar ca ”un foarte puternic semnal de alarmă pentru acei indivizi care răspândesc falsul minciuna, manipularea”, că isteria și panica nu fac decât să UCIDĂ oameni cu probleme cardiace sau circulatorii, inerente după o anumită vârstă?

Într-un editorial publicat de analistul Sputnik Dragoș Dumitriu, cu ocazia decesului marelui interpret folcloric Nelu Bălășoiu, se arăta foarte clar:

”Am afirmat în repetate rânduri că tensiunea indusă populației chiar de către autorități și amplificată în panică de mass media mainstream pune în pericol multe persoane – în primul rând pe cei cu afecțiuni cardiace sau care au suferit anterior atacuri vasculare cerebrale”.

Și în acest caz se pune această problemă care, în opinia noastră, ar trebui preluată la modul cel mai serios printr-o anchetă parlamentară – sau chiar printr-o anchetă la nivelul Parlamentului European.

Pentru a înțelege mai exact manipularea din cazul regretatului senator Dan Tătaru, citiți și articolul anterior despre caz – în link pe pagină – pentru a vedea fenomenul: un politician puțin cunoscut este ”umflat” de presa manipulatoare, pentru a fi transformat într-un exemplu!

Ori, în tragica realitate, e posibil ca tocmai această presă manipulatoare și panicardă să fie complice la moartea mult prea timpurie a senatorului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

2373
Tagurile:
coronavirus, COVID-19, ucis, Senator

Загрузка...
Olga Buzova

VIDEO: Buzova a arătat cum se odihnește în Sochi și dansează în bikini

0
Cântăreața și prezentatoarea TV Olga Buzova le-a arătat abonaților cum se odihnea la Sochi. Anterior ea anunțase că a zburat în stațiune pentru a sărbători aniversarea relației sale romantice cu bloggerul video David Manukyan (Dava M).

Vedeta a postat multe imagini pe Instagram. La una dintre ele, de exemplu, Buzova a cerut publicului, pe care l-a numit „fetele mele”, săi evalueze noul costum de baie.

Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzava
Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzava

Cântăreața a făcut o altă poză la spa, lângă un câine. În comentariu, ea și-a amintit de ziua de pomenire a Sfântului Pantelimon, le-a spus abonaților istoria sărbătorii și i-a îndemnat să facă mai multe fapte bune, să trăiască cu inima curată, să aibă grijă de sănătate și să practice sport.

Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzava
Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzava

Buzova a arătat și un „costum neobișnuit de feminin”, făcând o poză pe fundalul unor bârne și copaci denși. Într-un comentariu la publicație, Manukyan i-a amintit iubitei sale că este „cea mai frumoasă fată”.

Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzova
Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzova

Interpreta nu a uitat de o altă rețea de socializare - TikTok. Buzova a dansat incendiar în bikini pe melodia grupului „Time and Glass”.

 

​De asemenea, a postat o poză într-un alt costum de baie, îndemnând abonații să privească mai mult în stories - acolo Buzova a filmat cum hrănește un câine, ia masa, „călărește” un iaht și petrece timpul cu Manukyan.

Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzova
Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzova

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Olga Buzova

Загрузка...