Eugen Teodorovici, Marcel Ciolacu, Gabriela Firea - PSD

Știrea nopții: Sondajul PSD prezentat în spatele ușilor închise CIFRE îngrijorătoare

2554
(reînnoit 07:15 20.02.2020)
Această posibilă configurație post-electorală nu dă certitudinea unei majorități clare – ci mai curând a unor compromisuri cu potențial „exploziv” și cu durată de viață scurtă

BUCUREȘTI, 20 feb - Sputnik, Dragoș Dumitriu. După cum se știe, social-democrații s-au întâlnit aseară într-o ședință estrem de importantă a Comitetului Executiv național.

Tema centrală fiind alegerile, PSD a discutat și cifrele unui sondaj comandat chiar de ei centrului de cercetări CURS. Conform informațiilor presei, cifrele nu ar fi prea încurajatoare.

Astfel, PNL s-ar afla sub pragul de 40%, la un procentaj de 38%.

PSD ar avea aproape 27%, deci o ușoară creștere.

ALIANȚA 2020 USR PLUS s-ar menține la 14%.

UDMR ar avea 5%, iar PMP - 5%.

După cifrele sondajului, PRO ROMÂNIA ar fi sub prag, cu 4%, iar ALDE ar avea doar 3%.

Sondajul a fost realizat în luna februarie.

Interesant este că această posibilă configurație post-electorală nu dă certitudinea unei majorități clare – ci mai curând a unor compromisuri cu potențial „exploziv” și cu durată de viață scurtă. Asta înseamnă că, în eventualitatea unor anticipate, s-ar deschide cutia Pandorei – iar în scurt timp după noile alegeri ar putea urma alte anticipate!

O situație îngrijorătoare, dar care se întâlnește în multe state occidentale – dar acolo stabilitatea economico-financiară poate permite un asemenea regim electoral.

2554
Tagurile:
PSD, Sondaj

Загрузка...