Adrian Zuckerman şi Ludovic Orban

Zuckerman, ambasadorul SUA, tupeu uluitor: ne IMPUNE în ce FIRME NU putem avea încredere!

1744
”Pentru a menține rețelele noastre sigure și pentru a ne păstra valorile democratice nu putem avea încredere în aceste firme”

BUCUREȘTI, 17 feb - Sputnik, Dragoș Dumitriu. ”Huawei reprezintă o cale greșită pentru dezvoltarea 5G”, afirmă fără ocolișuri ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman.

Într-un editorial publicat de G4Media, ambasadorul emite pretenția că numai ”companiile americane, europene și sud-coreene conduc calea dezvoltării 5G pe piețele din întreaga lume”, sfidând astfel informațiile din ultima vreme, care arată că mai multe state europene au ales colaborarea cu gigantul informatic chinez.

”Tehnologia 5G oferă oportunităţi, dar, aflată în mâini greșite, ameninţă securitatea naţională”, spune Zuckerman, citându-l pe Secretarul de Stat, Mike Pompeo: ”Competiţia cu China pune în discuţie libertățile fundamentale pe care fiecare dintre noi le preţuieşte”.

Lipsa de logică și ipocrizia par evidente – SUA încalcă principiul pieței libere, un fundament al democrației, dar reproșează chinezilor că nu respectă ”libertățile fundamentale”!

”O rețea 5G nu este doar o reţea pentru comunicații – ea reprezintă o infrastructură esenţială pentru economia secolului XXI”, spune Zuckerman, de ”Trebuie să ne asigurăm că folosim companii care continuă să dezvolte tehnologii 5G de încredere, cum sunt Ericsson, Nokia, Samsung şi Qualcomm”.

Și, atenție, tupeu maxim: ”Aceste companii reprezintă o soluţie la ameninţarea provocată de firmele de tehnologie care au legături cu Partidul Comunist Chinez”.

Ce înseamnă ”au legături cu Partidul Comunist Chinez”?! China are partid unic, PC Chinez, deci orice firmă din marea țară – și orice firmă care colaborează cu China are ”legături cu Partidul Comunist Chinez”!

Și continuă atacul: ”Huawei, spre deosebire de aceste companii de încredere, a fost pusă sub acuzare, săptămâna trecută, de Departamentul de Justiţie al SUA pentru fraude şi complot pentru a fura secrete comerciale - în cadrul schemei pe care a folosit-o de zeci de ani, Huawei a plătit bonusuri angajaților care au furat informații confidențiale de la concurenţii din Statele Unite”.

Păi, Adrian Zuckerman, unde e principiul prezumpției de nevinovăție?! După câte știu, ”a fost pusă sub acuzare” nu e totuna cu ”a fost condamnată definitiv”! Ce facem, procedăm precum Iohannis care-i numea ”penali” pe care nu fuseseră condamnați? Conform datelor, Huawei beneficiază de prezumpția de nevinovăție! Sau poate asta NU se aplică și chinezilor, reluând ”buna” tradiție a SUA anilor 50?

”Spre deosebire de companiile occidentale, firmele de tehnologie din China trebuie să împărtășească informațiile și tehnologia cu autoritățile militare sau de spionaj chineze”, scrie Zuckerman, uimindu-ne și cu o completare: ”Companiile chineze și clienții lor nu sunt niciodată cu adevărat scutite de supravegherea Partidului Comunist Chinez”.

Deci, să înțelegem că, în contrapartidă, firmele americane sunt scutite de supravegherea… Partidului Comunist Chinez!

”Pentru a menține rețelele noastre sigure și pentru a ne păstra valorile democratice nu putem avea încredere în aceste firme” – scrie Zuckerman, o frază care aduce aminte de formulele anilor 50 din România – ”Ăștia e dușmani!”.

Zuckerman nu uită să aducă aminte de acel memorandum de înțelegere semnat în august 2019 între SUA Unite și România ”prin care s-au pus de acord asupra amenințărilor pe care le reprezintă furnizorii de tehnologie 5G care nu sunt de încredere”.

”Dar nu numai Statele Unite au aceste îngrijorări: în 29 ianuarie, Uniunea Europeană a cerut statelor membre să excludă din sectoarele critice ale rețelelor 5G furnizorii ce prezintă un risc ridicat”, scrie Zuckerman, ignorând că Marea Britanie, Franța, Ungaria vor lucra cu Huawei (UK încă de pe vremea când era în UE) – și nu vor fi singurele.

Dar, spune Zuckerman, ”prezenţa companiilor chineze în reţelele 5G periclitează securitatea acestora”. Deci, atenție, e vorba de discriminare, pur și simplu – iar exprimarea ”Includerea echipamentelor chineze în orice parte a unei rețele 5G creează riscuri inacceptabile pentru securitatea națională, pentru infrastructura critică, confidențialitatea și drepturile omului” ar trebui trimisă direct la CNCD!

Adică nu e vorba doar de companii – ci și de ”echipamente” chineze! Vă dați seama unde s-a ajuns cu tupeul celor pe care îi numim ”parteneri”?!

Ambasadorul încheie cu o frază interesantă: ”Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu aliații noștri NATO pentru a construi un viitor digital puternic, sigur și prosper, care să susțină și să ne apere valorile și modul de viață”.

Păi… care mod de viață? Acela ”corupt”? Acela ”bigot”? Sau cel pe care doresc americanii să ni-l impună, cu renunțarea la tradițiile românești – așa cum vor să renunțăm la o colaborarea fructuoasă, cu un partener loial de peste 70 de ani, care este China comunistă? 

Prin acest ”editorial”, ambasadorul Zuckerman dovedește că românii s-au înșelat așteptând o schimbare în atitudinea Washingtonului… și că după Klemm va veni un ambasador care să înțeleagă românii și care să dezvolte relațiile economice – nu să dea indicații. Eroare! Cu fiecare ieșire publică, se dovedește că Hans Klemm era preferabil, cel puțin ca profesionist.

1744
Tagurile:
România, Adrian Zuckerman
Florin Iordache

Gafă istorică: Alegerea lui Iordache, ILEGALĂ din neatenție?

612
Țara lui Iohannis, Orban și Ciolacu este… de poveste! Alegerea lui Florin Iordache în fruntea Consiliului Legislativ s-ar putea anula din cauza unei gafe din neatenție – de care nu și-a dat seama nici măcar adversarul său, Augustin Zegrean – fost președinte al CCR!

BUCUREȘTI, 21 oct – Sputnik. Scandalul alegerii lui Florin Iordache a mers pe linia politică… dar se pare că acum se ia în calcul un aspect legic: din neatenție probabil, parlamentarii nu au ținut seama că votul numirii nu trebuia să fie cu majoritatea celor prezenți, ca la o lege ordinară – ci cu majoritatea numărului total al senatorilor și deputaților, ca la o lege organică!

Descoperirea aparține jurnalistului Bogdan Tiberiu Iacob, care a plecat de la numărul voturilor cu care au fost aleși foștii președinți ai Consiliului Legislativ… și a verificat în textul legii!

Legea de funcționare a Consiliului Legislativ nr.73/1993 http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/3241 prevede la art.9:

”Preşedintele Consiliului Legislativ şi preşedinţii de secţii se numesc prin votul majorității deputaților şi senatorilor, reuniți în şedinţa comună a celor două Camere ale Parlamentului, pe baza a câte trei propuneri ale birourilor permanente pentru fiecare funcţie, cu avizul comisiilor juridice reunite. Aceştia îşi exercită atribuţiile de la data depunerii, în mod individual, a jurământului prevăzut la alin. (3) în faţa preşedinţilor celor două Camere. ”

Deci, virgula, bat-o vina, e înainte de ”reuniți”, ceea ce arată clar că e vorba de majoritatea deputaţilor şi senatorilor – adică jumătate plus 1 din totalul parlamentarilor – nu doar al celor prezenți, așa cum greșit s-a interpretat!

Ori, așa cum bine spune BT Iacob – ”majoritatea senatorilor și deputaților este în acest moment de cca. 233 de voturi (posibil modificată ușor de recente demisii)” – și nu 185, cu cît a fost votat Florin Iordache!

În comparație, BT Iacob arată că, în iunie 2001, precedentul președinte al C.L., Dragoș Iliescu, ”a fost votat regulamentar, cu 249 de voturi, adică peste majoritatea absolută”.

Concluzia jurnalistului este clară și logică: ”Plenul celor două Camere l-a votat azi ilegal pe noul președinte al Consiliului Legislativ, Florin Iordache, în disprețul legii 73/1993 și cu complicitatea tuturor părților implicate”.

Dar bomba vine abia acum  - nici principalul contracandidat, Augustin Zegrean, ditamai fost președinte al CCR nu s-a prins de greșeală… decât după ce ziaristul l-a tras de mânecă!

”Contactat de Inpolitics, perdantul Augustin Zegrean a recunoscut, senin, că uitase de această prevedere a legii 73 și spune că nu are de gând să protesteze public ”pentru că sunt destui în Parlamentul României care ar trebui să o facă. Suntem în epoca nebunilor” a conchis fostul șef al CCR”, scrie BT Iacob, care pune întrebarea dacă nu cumva e ”un blat total”.

Ei bine, între timp se pare că Zegrean s-a răzgândit, iar la B1Tv a spus clar că ”Votul de astăzi este nul”.

”În lege scrie că președintele Consiliului Legislativ și șeful de secție se aleg prin votul majorității deputaților și senatorilor în ședință comună. 187 nu este majoritate”, a spus Zegrean, justificându-și propria neatenție prin faptul că a fost luat ca din oală de liberali – propunerea venind, practic, în același timp cu votul!

Ciudat nu? Poate să aibă dreptate BT Iacob și să fie vorba de un BLAT între mai multe partide? Între toate?

Cert este că o asemenea gafă, greșeală intenționată sau neatenție… se poate întâmpla doar în România condusă de unii ca Iohannis, Orban și Ciolacu! Cu siguranță un președinte de Cameră ca Valer Dorneanu sau Adrian Năstase nu ar fi comis așa ceva. Dacă gafa va fi recunoscută… va rămâne în istorie!

612
Tagurile:
alegere, Florin Iordache

Загрузка...
Carmen Avram

Carmen Avram, intervenție fulminantă, istorică, la Bruxelles

2807
În calitatea sa de europarlamentar, Carmen Avram a avut o intervenție de maximă importanță într-un moment istoric, care poate decide soarta multor români – poate chiar a întregii populații

BUCUREȘTI, 21 oct – Sputnik. Pe bună dreptate Carmen Avram mărturisește că nu a crezut, până ieri, că poate trăi în Parlamentul European ”cu aceeași intensitate și că pot fi implicată în momente atât de dramatice ca pe vremea în care eram jurnalist”.

Și, pe bună dreptate titrez că e vorba de o intervenție istorică, pentru că relativ timida politiciană din România intervine perfect, într-un moment istoric, în care soarta a milioane de fermieri și lucrători agricoli europeni – și a sute de mii de români - ar putea fi compromisă.

Motivul trăirii intense de care vorbește europarlamentarul este, totuși, dincolo de atenția și, din păcate, înțelegerea marelui public din România; ocupată cu frivolitatea bătăliei politice, cu cifrele și bazaconiile zilnice despre COVID, opinia publică  nu urmărește un subiect de o importanță capitală:  criza alimentară de ar putea fi generată de problemele uriașe ale agriculturii!

”De două zile, se duce o bătălie cruntă pe agricultura europeană și, din cauza mizei uriașe, spiritele s-au încins la maximum”, scrie Carmen Avram, subliniind că ”Diferențe ireconciliabile pun în pericol votul pe viitoarea Politica Agricola Comună”.

Și, atenție la constatarea care ar trebui să ne pună pe gânduri: ”Fiecare (țară) își apără poziția cu îndârjire”.

Carmen Avram, membru al Comisei pentru Agricultură consideră că ”e cu adevărat un moment istoric - pentru că, așa cum se întâmplă cu fiecare schimbare sau revoluție, aici cu toții ne luptăm, în aceste zile, să nu devenim victimele unei politici care poate ridica sau doborî fermierii europeni”.

Ei bine, în acest context, europarlamentarul român a avut o intervenție cu adevărat fulminantă, pe care o redăm integral, nu înainte de a sublinia câteva dintre ideile forță ale mesajului europarlamentarului român:

- Abuzurile asupra muncitorilor trebuie să înceteze.

- Le cerem fermierilor să facă eforturi uriașe pentru Europa neutră climatic și, totuși, vrem să impunem restricții financiare tot mai dure.

- ”Le-am promis europenilor hrană accesibilă și, totuși, aceste restricții riscă să ducă la o scădere a producției actuale”

- O invazie a importurilor, care, pe o piață mai săracă, vor dicta prețurile, ”ne vor împărți în europeni cu hrană de lux și europeni cu hrană de mâna a doua”.

- aceste amendamente ”vor alunga tinerii din sate pentru că agricultura va deveni tot mai descurajantă”.

- ”Le cerem să fie în fruntea luptei pentru biodiversitate și, totuși, îi împingem la un abandon al pământului pe care unii deja nu-l mai pot lucra din cauza condițiilor de climă și a lipsei de bani”.

- Abandonul pământului din cauza condițiilor de climă și a lipsei de bani ”se întâmplă chiar acum în țara mea, România”.

- Amendamentele introduse afectează mii de fermieri cu investiții oneste și multe datorii, ”pentru a pedepsi doi oligarhi miliardari care nu reprezintă agricultura europeană”.

Un singur comentariu: vorbeam de soarta întregii populații al României care poate fi afectată de noua politică agrară europeană; o cădere a producției agro-alimentare interne românești și europene înseamnă nu numai invazia importurilor din state cu producții imense, modificate genetic, dar și căutarea de soluții ieftine în zona înlocuitorilor. Adică o folosire pe scară largă a produselor de slabă calitate, nesănătoase, sau modificate genetic – ceea ce poate duce la o afectare gravă a populației. Despre asta e vorba – dar lumea e atentă la cu totul altceva!

Iată și textul integral al intervenției europarlamentarului Carmen Avram:

”Domnule președinte, vreau să salut revoluția verde din viitorul pact și perspectiva deschisă odată cu strategiile „Farm to Fork” și biodiversitate care aduc oportunități. Felicit mai ales grupul S&D pentru amprenta pe care o va lăsa prin introducerea dimensiunii sociale. Abuzurile asupra muncitorilor trebuie să înceteze.

Amendamentele apărute peste noapte privind un subiect crucial – o și mai dură plafonare a plăților către fermieri – ne aruncă însă într-un paradox grav pe care, din păcate, nu am avut timp să-l analizăm cum ar fi fost normal.

Adică le cerem fermierilor să facă eforturi uriașe pentru Europa neutră climatic și, totuși, vrem să impunem restricții financiare tot mai dure. Le-am promis europenilor hrană accesibilă și, totuși, aceste restricții riscă să ducă la o scădere a producției actuale și la o invazie a importurilor, care, pe o piață mai săracă, vor dicta prețurile, împărțindu-ne în europeni cu hrană de lux și europeni cu hrană de mâna a doua.

Le-am promis fermierilor că-i vom ajuta să formeze o nouă generație și, totuși, aceste amendamente vor alunga tinerii din sate pentru că agricultura va deveni tot mai descurajantă. Le cerem să fie în fruntea luptei pentru biodiversitate și, totuși, îi împingem la un abandon al pământului pe care unii deja nu-l mai pot lucra din cauza condițiilor de climă și a lipsei de bani. Se întâmplă chiar acum în țara mea, România.

Aceste amendamente, pe o temă atât de importantă, afectează mii de fermieri cu investiții oneste și multe datorii, pentru a pedepsi doi oligarhi miliardari care nu reprezintă agricultura europeană”.

2807
Tagurile:
Intervenţie, Parlamentul European, Bruxelles, Carmen Avram

Загрузка...
Accident - Sibiu

Foto: Accident grav pe autostrada A1

0
(reînnoit 14:13 21.10.2020)
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat închiderea Autostrăzii A1 pe calea 2 Sibiu – Deva, din cauza unui accident de circulație grav.

BUCUREȘTI, 21 oct - Sputnik. Circulația rutieră este închisă pe calea 2 a autostrăzii A1, Sibiu – Deva, sensul de mers către Sibiu, la km 322 +900, din cauza unui grav accident de circulație, a anunțat CNAIR e pagina sa de Facebook.

Circulația va fi reluată în jurul orei 18:00, se arată în anunț, circulația fiind deviată în prezent pe DN7, Orăștie – Sebeș.

Gravitatea situației a determinat autoritățile să declanșeze Planul Roșu de Intervenție.

În coliziune au fost implicate un microbuz care transporta 15 persoane și un autoturism. În urma accidentului, o persoană a rămas încarcerată și o alta și-a pierdut viața. VIctima care rămăsese încarcerată a fost extrasă între timp și i se acordă îngrijiri medicale. Accidentul s-a produs în zona localității Tărtăria, județul Alba.

Având în vedere numărul mare de victime, la locul intervenției acționează un elicopter și 15 echipaje medicale. Se deplasează și punctul medical avansat din cadrul ISU Hunedoara.

0
Tagurile:
Sibiu, Accident
Tematic
Orban, în fața demiterii ministrului Bode după accident
Accident rutier grav – 11 victime, nebunia de pe șoselele noastre crește!
Deputatul Constantin Codreanu, implicat într-un accident și rănit!

Загрузка...