Dan Chitic

Dan Chitic: "După execuţia lui Dragnea, PSD a fost acaparat de structurile securităţii"

2866
(reînnoit 20:05 16.02.2020)
Dan Chitic a declarat că practic toate partidele importante de astăzi sunt paralizate şi parazitate de structuri ale statului paralel, inclusiv PSD-ul a fost acaparat de structuri ale securităţii după execuţia lui Liviu Dragnea.

BUCUREŞTI, 16 feb - Sputnik. Circa o sută de persoane, inclusiv mulţi lideri de opinie, au participat astăzi la un protest împotriva privatizării sistemului de sănătate şi în susţinerea doctorului Beuran. 

Solicitat de corespondentul Sputnik, cunoscutul avocat Dan Chitic, prezent la această acţiune desfăşurată Piaţa Victoriei, a declarat că în sistemul de sănătate urmează un dezastru pe care îl orchstrează actualul guvern de sorginte neoliberal al lui Iohannis, în care oamenii vor fi nevoiţi să plătească în spitale sume exorbitante pe care nu şi le vor putea permite.

De asemenea, fiind întrebat de ce nu reacţionează celelalte partide politice la acţiunile actualei guvernări, Dan Chitic a subliniat că se petrec lucruri stranii cel puţin în rândul partidului cu cele mai multe mandate în Parlament, PSD.

"Mie mi se pare emblematic ce se întâmplă în timpul de faţă la PSD, care, deşi este principalul partid din Parlament, este principalul partid de opoziţie, deşi are de două ori mai mulţi parlamentari decât partidul de guvernământ - Partidul Naţional Liberal", a spus avocatul.

El a menţionat că după "execuţia lui Dragnea", fostul preşedinte al PSD, partidul a fost acaparat de structuri ale securităţii. 

"Ce s-a întâmplat cu PSD în ultima perioadă după execuţia lui Dragnea este evidentă. Acest partid a fost acaparat din ce în ce mai evident şi la nivel din ce în ce mai înalt de către structurile securităţii. Nu putem să ne facem că nu vedem faptul că domni precum Ciolacu, precum Grindeanu, precum Tudose, precum Pricopie, precum, cine ştie, Maior, de ce nu, e şi o chestiune de noutate precum să se întoarcă şi domnul Ponta, toate aceste persoane au în trecutul lor apropieri destul de evidente cu părţi din sistem, că e din SRI, fie din SIE, fiecare pe unde a putut, pe unde s-a descurcat", a punctat Chitic.

El a mai spus că cetăţenii româniei au rămas fără niciun partid care să îi reprezinte.

"Acesta este un semn clar că în acest moment noi, cetăţenii României, am rămas fără nici un fel de partid care să ne reprezinte pe noi, interesele noastre şi nu interesele unor structuri opace undeva alese, în mod evident, nu democratic şi care de ani de zile dictează viitorul acestei ţări şi al nostru al fiecăruia". 

Avocatul Dan Chitic a mai menţionat că astăzi există o singură soluţie pentru depăşirea stării de paralizie a eşichierului politic.

"În faţa acestei situaţii în care practic toate partidele de pe eşichierul actual politic sunt parazitate şi paralizate de aceste structuri ale statului paralel, ale statului de drept, cum îl numesc unii, ale "deep state-ului", cum îl numesc alţii, dar oricum nu ale statului democratic şi ale stării de drept, noi avem obligaţia să ne organizăm şi să fim noi înşine opoziţia faţă de acest sistem într-adevăr ticăloşit şi mafiot", a conchis Chitic. 

2866
Tagurile:
Liviu Dragnea, PSD, protest, Dan Chitic
Peter Tuchman, foreground right, works with fellow traders on the floor of the New York Stock Exchange, Monday, Aug. 24, 2015

Adevărata vulnerabilitate a României, e în pericol real!

35
(reînnoit 07:27 11.05.2021)
Date care arată imensa, reala vulnerabilitate României, care e în pericol real, dar nu militar sau ”pandemic”! Și despre care NU se vorbește!

BUCUREȘTI, 11 mai – Sputnik. De când au venit la putere, actualii guvernanți au făcut datorii enorme, în contextul unei balanțe comerciale (din ce în ce mai) negative și a unor împrumuturi uriașe, cu destinație cu totul altele decât investiții.

Ori, aici apare pericolul pentru țară: ”Prognozele avertizează că în patru ani de guvernare PNL-Plus-USR datoria publică va crește cu 500 de miliarde de lei, adică o jumătate de trilion!!!”, scrie fostul ministru al Finanțelor și Economiei, Varujan Vosganian.

Și, subliniază Varujan Vosganian, ”Această veste, care ar fi trebuit să șocheze opinia publică românească, a trecut neobservată”.

Ironic dar realist, fostul ministru spune clar – ”Asta arată cât de mult ne-au sucit mințile Covidul și campania de vaccinare”. Eu aș mai adăuga și ”îngrijorările” privind ”amenințarea rusă” pentru care tot plătim bani de înarmare!

Varujan Vosganian arată că, într-un recent raport, Banca Mondială spune că datoria publică a României va ajunge în 2023 la 62,2% din PIB, de la 47% cât e azi și de la 35% cât era la începutul lui noiembrie 2019, ”când PNL a preluat guvernarea, pentru a o împărți apoi cu USR+”.

”Cifra, pe care guvernanții n-o neagă, este năucitoare”, scrie Varujan Vosganian, aducând aminte că Florin Cîțu spunea în noiembrie 2020: „Ne îndreptăm către media țărilor emergente” (care este aproape de 70% din PIB potrivit FMI))”.

De ce este cifra ”năucitoare”? Varujan Vosganian explică: în octombrie 2019 (ultima lună înaintea transferului de putere de la PSD la PNL) ”datoria publică de 35% din PIB reprezenta, pentru un PIB de cca 220 mld euro, cam 77 mld euro ( aprox. 365 mld lei)”.

În prezent (ianuarie), ”datoria publică de 47,8% din PIB înseamnă 103 mld euro, adică 504 mld lei. Pentru  sfârșitul anului 2023, Banca Mondială prognozează o datorie publică a României de 62,2% din PIB”.

”Cum Produsul intern brut se evaluează a fi la sfârșitul lui 2023 de cca 270 – 280 mld euro, înseamnă că datoria publică va urca la peste 170 mld euro, adică (cel puțin) 865 mld lei”, scrie Varujan Vosganian, deci, cu alte cuvinte, în patru ani, ”datoria publică a României urmează să se majoreze cu incredibila sumă de 500 000 000 000 lei (noi, nu vechi), adică jumătate de trilion de lei, echivalentul a cca 100 mld de euro!!!”.

Și, atenție, asta în condițiile în care ”de banii aceștia nu se construiește nimic, nici căi ferate rapide, nici autostrăzi, nici poduri, nici aeroporturi”, în condițiile în care utilizarea datoriei publice pentru modernizarea infrastructurii ”ar fi fost o resursă importantă - o resursă ce se va irosi”.

”O datorie publică de peste 170 mld de euro, la stadiul de capitalizare a piețelor financiare din România și la nivelul de colectare a veniturilor fiscale, se transformă din resursă într-o vulnerabilitate amenințătoare”, scrie Varujan Vosganian.

Iată deci care este adevăratul pericol pentru România – datoria uriașă, ce nu mai poate fi rambursată! Ori, își imaginează cineva că vom fi ”iertați”… sau ”executați”?

Deci, când mai auziți povești cu „amenințări la securitatea națională”, cu ”război hibrid”, cu ”îngrijorarea pe flancul estic” – priviți mai atent la ceea ce este cu adevărat periculos: groapa de aproape 1 TRILION de lei care se cască în fața noastră, pas cu pas, vorba lui Iohannis. Și fapta lui Iohannis, în bună măsură…

35
Tagurile:
Varujan Vosganian, Marea criză economică, PIB, România

Загрузка...
IPS Teodosie, arhiepiscop al Tomisului

Replică unui cunoscut preot la atacul contra IPS Teodosie

62
(reînnoit 07:23 11.05.2021)
În urma atacurilor și criticilor aduse IPS Teodosie vine o excelentă replică, potrivită cu epoca „respectării drepturilor”

BUCUREȘTI, 11 mai – Sputnik. Comentariile arhiepiscopului Teodosie bazate pe textele Vechi Testamentare au generat o adevărată furtună în opinia publică. Mai mulți ”apărători ai drepturilor omului”, evident necunoscători ai Scripturii l-au atacat pe înaltul prelat, inclusiv la Consiliul Discriminării. 

Acestora le răspunde inspirat preotul și ziaristul Eugen Tănăsescu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

”Ce scandal pentru că IPS Teodosie a citat din Biblie. Dacă se apuca de satiră tip Charlie Hebdo era mai bine???”, scrie Eugen Tănăsescu.

Într-adevăr, preotul punctează excelent – pentru că revista în cauză a jignit în cel mai abject mod cele mai sacre figuri ale religiilor și cele mai înalte valori ale credințelor. Dar, în cazul lor, aceeași zonă progresistă a spus că e ”drept la opinie” și ”libertate a presei”.

Într-un sens apropiat, Eugen Tănăsescu a folosit o un joc de cuvinte: ”"Biserica e Evul Mediu" Așa crede cine trăiește în Evul Media”.

Pe de altă parte, în cazul declarației președintelui CNCD, Tănăsescu comentează: ”Șeful CNCD crede că și preoții trebuie să accepte directivele ideologice ale Statului”  - și apropie atitudinea lui Asztalos Csaba de aceea a unui ”#komisar” – evident, cu referire la comisarii poporului, din perioada de început al URSS.

De fapt, președintele CNCD, Csaba Asztalos, a încercat să nuanțeze ideea verificării reclamațiilor depuse contra IPS Teodosie, dar înțelesul intențiilor sale este oricum ambiguu.

„Ceea ce vom analiza noi în această speță și în oricare alta de acest gen este contextul în care s-a făcut declarația, conținutul, scopul – dacă a fost sau nu o intenție de a aduce o atingere demnității anumitor categorii de persoane – și, desigur, calitatea celui care a făcut declarația, pentru că vorbim despre un formator de opinie, care influențează comportamente din societate”, a declarat Asztalos Csaba, subliniind că ”nu va analiza și nici nu va sancționa ceva ce ar putea fi, în acest caz, o interpretare a credinței”.

Da fapt, IPS Teodosie a explicat, conform Bibliei, de ce nu este discriminatorie interdicția femeilor de a ocupa funcțiile importante în Biserică: ”Ea nu poate fi perpetuu într-o rugăciune, pentru că are condiţia slăbiciunilor sale. Cum să fie discriminare? Aceasta este femeia. Ea a început păcatul”.

”Ea a început păcatul şi iată, se află cu această neputinţă pentru că ne spune Sfântul Ioan Gură de Aur că dacă n-ar fi fost păcatul, nu astfel s-ar fi înmulţit neamul omenesc, ci prin puterea cuvintelor dumnezeieşti care le-a zis înainte de păcat: creşteţi şi vă înmulţiţi şi stăpâniţi Pământul. Ei nu îşi cunoşteau intimităţile înainte de păcat, erau îmbrăcaţi în har strămoşii noştri şi atunci luaţi ceea ce v-am spus, femeii i s-a spus ’În dureri vei naşte fii’. Dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri”, a spus IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
62
Tagurile:
CNCD, Atac, Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie

Загрузка...