Ingrid Mocanu

Știrea nopții: Revoltă anti-Tudose, DEMISIE de top! Ingrid Mocanu și Codrin, reacții

1110
(reînnoit 07:08 11.02.2020)
"Nici voi nu vă mai credeți minciunile, nu ați putea voi să începeți cu eliminarea din partid a securiștilor și a ticăloșilor? Totul e doar prefăcătorie”

BUCUREȘTI, 11 feb - Sputnik, Dragoș Dumitriu. După cum s-a anunțat aseară, fostul premier Mihai Tudose, europarlamentar intrat pe listele ProRomânia, se va ocupa, împreuna cu europarlamentarul PSD Claudiu Manda, de campania electorala a PSD la alegerile locale si parlamentare, inclusiv de selecția candidaților, o ”misiune” pe cât de absurdă, pe atât de nestatutară.

Numirea lui Tudose a ”început cu stângul”, pentru că a revoltat multă lume. Iar Tudose a gafat în continuare, făcând o declarație care dovedește că poartă pică în continuare lui

”Va fi o selecție riguroasa a candidaților. Nici măcar o singură persoană care să fie condamnată definitiv nu vă candida sub sigla PSD. Asta trebuie uitată! Nu va exista nici măcar un singur candidat condamnat definitiv”, a declarat Tudose pentru debraila.ro

Anterior, Claudiu Manda declarase că ”Nu o să mai susținem proști în funcții publice ca să ne facă de râs”.

Ingrid Mocanu a ironizat numirea celor doi și declarațiile făcute: ”Da' nu ați putea voi să începeți cu eliminarea din partid a securiștilor și a ticăloșilor?”

”Că pentru aceste aberații de doi bani, cu "toți pentru justiție" și mânuțele pe sus, votăm USR. Nici voi nu vă mai credeți minciunile, Mari Securici Păcălici!”, a declarat revoltată cunoscuta juristă.

Dar, știrea nopții este un anunț care echivalează cu o demisie a unuia dintre cei mai apreciați pesediști din noul val, Liviu Pleșoianu.

În această noapte, deputatul (încă) PSD a scris un mesaj sec, concis: ”Deci... de campania PSD se va ocupa Tudose-prefață-Maior-postfață-Coldea!? Și, cum spune chiar el, se va ocupa și de trierea candidaților pentru locale și parlamentare?”

”Bun... Atunci, am o singură concluzie complexă: Hai, pa!”, a scris Pleșoianu, exclamând ”Toate au o limită și tocmai a fost depășită!”.

Anterior, Pleșoianu avertizase că va demisiona dacă vor fi reprimite figuri precum Tudose, Georgian Pop, Grindeanu și alții – și s-a revoltat după ce Ciolacu l-a propus pe Pricopie premier.

De menționat și un comentariu al lui Codrin Ștefănescu după ședința CEx în care mai mulți lideri PSD au spus că sunt de acord cu anticipatele.

”Înțeleg că PSD vrea anticipate. Exact ceea ce vrea și Klaus. În rest, totul e doar prefăcătorie”, a scris Codrin Ștefănescu.

1110
Tagurile:
Mihai Tudose
Violeta Alexandru

Violeta Alexandru manipulează cu cea mai periculoasă idee!

113
Ministrul Muncii manipulează, induce un fals și creează tensiuni artificiale în societate – introduce cea mai periculoasă idee – reia strategia Băsescu-Boc

BUCUREȘTI, 23 sept – Sputnik. Reacțiile după creșterea pensiilor domină scena politică – iar tendințele impuse de PNL sunt din ce în ce mai periculoase.

După ce premierul Orban i-a numit pe cei din PSD ”asasini economici”, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a lansat una dintre cele mai periculoase idei: ”PSD îi face pe oamenii care muncesc duşmanii pensionarilor”.

Periculos nu e atacul la PSD, ci ideea unui conflict major între generații – oamenii mai tineri, care muncesc, contra pensionarilor,  beneficiarii acestor majorări. Ideea se suprapune și peste diverse afirmații scandaloase, nechibzuite, din mediul online, ale unor vectori din zona USR – Soros.

Violeta Alexandru spune că ”Sunt oameni care ne-au spus că ne va costa electoral decizia de a creşte pensiile în funcţie de posibilităţile bugetare lăsate de criza economică din acest an şi nu cu 40%” și subliniază că Guvernul a decis ”cu respect pentru pensionari – 14% (cea mai mare creştere de până acum) şi cu responsabilitate pentru cheltuielile bugetare”.

Și, atenție la următorul mesaj, care conține un mare fals:

„Pensiile se plătesc din contribuţiile oamenilor care muncesc. Aceşti oameni fac tot ceea ce se poate să menţină locurile de muncă. De ce PSD îi face pe oamenii care muncesc duşmanii pensionarilor?”, a scris pe Facebook, Violeta Alexandru.

Ori, pensiile de acum NU se plătesc din contribuțiile de acum, ci din cele trecute, ciclic, conform sistemului Bismarck. Iar afirmația Violetei Alexandru este vădit manipulatoare, în sensul periculos al inducerii conflictului:  ”îi face pe oamenii care muncesc duşmanii pensionarilor?”.

Repet, în condițiile în care nu există legătură între ceea ce se petrece acum și ”cei care muncesc”. În plus, și această formulă e cu un sens indus – anume că pensionarii sunt ”cei care NU muncesc”!

Ori, pensionarii sunt cei care au muncit și au lăsat locurile unde se mai poate munci acum, într-o țară jefuită și distrusă de ”capitalism” și ”partenerii” occidentali.

”PSD este iresponsabil. Ne înrăieşte!”, insistă Alexandru. ”Unde am ajunge dacă am continua cu PSD? Grija mea este ca oamenii să aibă pensiile corect calculate şi primite la timp. Nu vând iluzii, nu mint, nu speculez greutăţile oamenilor. PSD ne duce într-o direcţie din care vom ieşi toţi rău, dacă îi lăsam să decidă în continuare. Nesăbuinţa deciziilor prezente va împovăra viitorul copiilor noştri”.

Deci, un ministru care răspândește panică și creează tensiuni. Oare Comisiile parlamentare citesc aceste ieșiri ale ministrului? Nu ar fi cazul să o cheme pe Violeta Alexandru – sau chiar să se declanșeze o moțiune contra unui ministru care face asemenea demersuri periculoase?

Reamintim că strategia tensionării societății românești a fost folosită de guvernarea Băsescu-Boc, în care ”dușmanii” erau bugetarii. Mare parte din liderii PDL de atunci sunt în componența actualului PNL și chiar în structurile Executivului sau conduc UAT-uri.

113
Tagurile:
Violeta Alexandru

Загрузка...
Ingrid Mocanu

Ingrid Mocanu, lecție pentru Guvernul Orban fără replică!

487
O lecție pe care atât Guvernul și PNL ar trebui să o învețe, dar și cei care îi susțin și le acceptă evidentele încălcări ale Constituției

BUCUREȘTI, 23 sept – Sputnik. Cunoscuta avocată a transmis unul dintre cele mai importante mesaje în actualul context al controverselor legate de creșterea pensiilor. Este important, pentru că e o lecție necesară transmisă de un constituționalist, adică de cineva a cărui misiune este impunerea spiritului fundamentului democrației românești – Constituția.

”Habar nu am dacă România are bani de pensii, alocații, sporuri pentru profesori. Nici dacă are bani de servicii, de bombițe, avionuțe sau bani pentru primari. Nu am acces la informațiile care mi-ar permite să îmi dau seama și nici nu sunt economist”, recunoaște Ingrid Mocanu, adăugând ”Și nici nu cred politicienii ”pe cuvânt” (pe Orban, care ne cere să îl credem ”pe cuvânt”, nici atât)”.

Dar, spune Ingrid Mocanu, ”sunt jurist... constituționalist”. Ori, aici e cheia: ”Știu că Parlamentul este autoritatea legiuitoare a țării... chiar unica, potrivit Constituției mele. Nu Guvernul, nici măcar ”Guvernul meu””.

”Și știu de la ”școala mea”, Facultatea de Drept, dar și din deciziile ”CCR-ului meu” că Guvernul nu poate da OUG-uri pentru a contrazice voința Parlamentului (a majorității acestui for, Legislativul, toxică sau netoxică) doar pentru că ”știe” el mai bine, pe cuvânt de premier, că este greșită”, scrie avocata.

Și acum urmează lecția, una valabilă pentru orice Guvern – vorba avocatei, chiar și pentru ”Guvernul meu”!

”Ești Guvern? Ești executiv! Execuți legile Parlamentului, rău sau bun cum este el”, scrie Ingrid Mocanu. ”Nu poți să le execuți din diverse motive? Lași majoritatea parlamentară să desemneze un ”executiv” care să le execute. NU dai OUG-uri, nu te tăvălești public că ”nu se poate”. Pleci pur și simplu și îi lași să guverneze pe cei care o țin langa că se poate... rău sau bine”.

Situația e definită clar de Constituție: ”Poporul a votat acea majoritate, om vedea noi ce îi poate pielea, ce este în stare să facă și ce NU”.

Dar, subliniază avocata, ”niciodată-niciodată nu încalci Constituția, indiferent cine ai fi, premier sau simplu ministru, nu batjocorești organul reprezentativ suprem, pentru că pur și simplu asta nu mai înseamnă DEMOCRAȚIE”.

”Majoritatea parlamentară guvernează, Executivul execută legi”, sunt cele două ”haștaguri” prin care Ingrid Mocanu încheie această lecție pentru Guvern. Și pentru cei care îi susțin, trecând peste fapte declarații prin care se forțează sau de încalcă evident Constituția.
487
Tagurile:
Guvernul Orban, Ludovic Orban, Ingrid Mocanu
Тема:
Activitatea guvernului Ludovic Orban

Загрузка...
Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

Leul s-a prăbușit după o nouă declarație BOMBĂ a lui Cîțu!

66
Florin Cîțu recidivează, de data asta însoțit de premier și de alți miniștri – declarațiile lor iresponsabile ar putea fi cauza noii căderi record a leului de azi.

BUCUREȘTI, 23 sept – Sputnik. Veste gravă de la BNR - leul a căzut din nou, Euro atingând azi un nou maxim istoric, al treilea din luna septembrie.

Astfel, în cotația BNR, moneda europeană a ajuns la 4,8641 lei, după ce 17 septembrie fusese înregistrat un alt record, 4,8595 lei.

Remarcabil este că pe plan internațional euro a atins un minim al ultimelor șapte săptămâni, în scădere cu 0,12% la 1,1693 dolari, motivație fiind temerile legate al doilea val al pandemiei și, implicit, efectele asupra economiei.

În aceste condiții, surprinde maximul de azi, care vine după câteva zile în care a fost raportat un număr mai mic de infectări.

O explicație ar putea fi reacția premierului și a unor miniștri după ce ieri Parlamentul a reconfirmat, prin amendamente la rectificarea bugetară, creșterea punctului de pensie cu 40% de la 1 septembrie, conform legii. De exemplu, premierul a acuzat un veritabil ”asasinat economic” comis de PSD, iar Violeta Alexandru a vorbit de un conflict între generații.

Un caz special este ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, cel care a făcut ieri o declarație periculoasă:  ”în momentul în care această lege ar trece, imediat cursul s-ar deprecia”, a spus Cîțu despre legea rectificării bugetare, cu amendamentele PSD și UDMR.

”Deprecierea monedei naţionale a început în momentul în care (PSD, n.n.) au anunţat moţiunea de cenzură şi au anunţat că vor să revină asupra rectificării bugetare”, a spus Cîțu la Realitatea Plus. ”Există acest risc: în momentul în care această lege ar trece, imediat cursul s-ar deprecia şi ar exista acest risc pentru România să avem o depreciere a cursului, care înseamnă şi inflaţie”.

Cîțu a completat că ”ar cere lui Ciolacu şi găştii lui să îşi asume deprecierea monedei naţionale”.

Deci, ministrul Finanțelor, reper important pentru economie și lumea afacerilor, a anunțat deprecierea imediată în cazul în care trece rectificarea cu amendamentele creșterii punctului de pensie.

Se poate spune deci că el poate fi o cauză a căderii leului de azi. Și, atenție, nu ar fi prima dată.

La sfârșitul lui noiembrie anul trecut, pe fondul unor declarații iresponsabile ale lui Cîțu, a avut loc o altă cădere mare a leului, iar PSD a depus moțiunea simplă contra ministrului de Finanțe. Iată că acum pare a se repeta situația – tot bazată pe atitudini iresponsabile ale miniștrilor.

Să mai menționăm că, tot azi, dolarul american a fost cotat la 4.1528 lei, francul elvețian la 4,5153 lei, iar lira sterlină la 5,2908 lei.

66
Tagurile:
leu, Florin Cîţu
Tematic
Piperea critică băncile care au făcut profituri cu ajutorul lui Cîțu în perioada pandemiei
Viorica Dăncilă, îl ia de urechi și îl provoacă pe Cîțu!
Gafă majoră a lui Florin Cîțu, Eugen Teodorovici îl face de rușine!

Загрузка...