Lia Olguța Vasilescu

Alianța Pro România - PSD creează tensiuni Olguța Vasilescu, în prim plan!

278
(reînnoit 08:31 06.02.2020)
Se pot pune în balanță alianța cu Victor Ponta și condiționarea unor organizații puternice, cum ar fi Doljul și Vrancea? Cert este că îl așteaptă zile grele pe Marcel Ciolacu

BUCUREȘTI, 6 feb - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Ediție incendiară a emisiunii ”România9”, la care au participat sau au intervenit mai mulți protagoniști ai bătăliei pentru moțiune. În emisiune au fost lămurite mai multe aspecte – dar au ieșit la iveală și tensiuni.

Una dintre aceste probleme este chiar alianța PSD – Pro România pentru alegerile locale, acceptată de Ponta, dar cu anumite condiții. Concret, alianța nu va funcționa peste tot!

”Nu vom face alianță 100% cu PSD la Vrancea, la Dolj”, a spus Ponta. Reamintim că, la jumătatea lui ianuarie, Ponta a declarat ”În Craiova şi în judeţul Dolj excludem alianţe cu PSD-ul - cu naşii lui Dragnea (…) nu am de gând să mă asociez”.

Atunci a venit imediat replica Olguței: ”Ponta spune că nu se aliază cu noi la Craiova - păi cine l-a invitat la vreo alianță? Ca să tropăie pe lângă elefant, purecele trebuie să fie chemat...”.

Olguța l-a numit pe Ponta ”membru în gașca paraditorilor” și i-a transmis un colocvial - ”Marș la coteț, potaie”! Acum însă Ponta se bucură de o colaborare bună cu Marcel Ciolacu, despre care puțin se pare că au detalii.

”Eu nu am obiectiv, ca domnul Iohannis, să omor PSD, dar nici să îl cresc, pentru că l-am dus la 40% și m-au dat afară”, a spus aseară Ponta. ”În comparație cu Dăncilă, cu Ciolacu se poate lucra. PSD are probleme foarte mari de imagine și trebuie să stea în opoziție”.

Se pot pune în balanță alianța cu Victor Ponta și condiționarea unor organizații puternice, cum ar fi Doljul și Vrancea? Cert este că îl așteaptă zile grele pe Marcel Ciolacu – sau pe cine va conduce PSD după congres.

278
Victor Ciutacu

Ciutacu îi pune diagnosticul lui Arafat fără menajamente!

409
Fără insulte, Victor Ciutacu îi face profilul psihologic doctorului Raed Arafat – de fapt un adevărat diagnostic al uneia dintre cele mai importante personalități ale momentului

BUCUREȘTI, 25 ian – Sputnik. Vremurile s-au schimbat, iar cea mai credibilă persoană din România – așa cum arătau sondajele de acum câțiva ani – a devenit una dintre cele mai controversate autorități ale statului.

Criticile curg din toate direcții, ca și atacurile contra celebrului medic, mai ales din partea foștilor susținători de ieri, în schimb acum se bazează pe susținerea unora care, în trecutul recent, îi voiau capul! Cam asta e situația longevivului șef al DSU, doctorul Arafat.

Unul dintre marii critici ai săi este apreciatul jurnalist Victor Ciutacu, care îi face lui Arafat un portret psihologic – la fel de lipsit de menajamente ca un diagnostic.

”Raed Arafat e un nefericit”, scrie Ciutacu. ”Singur, asocial, nefumător și nebăutor de alcool, o arde pustnic și workaholic. E modul lui de viață și trebuie să i-l respectăm”.

Dar, atrage atenția Victor Ciutacu, nenorocirea e Arafat că vrea să impună tuturora acest mod al său de viață.

”Nenorocirea noastră e că mohorâtul ăsta nici nu suportă să vadă alți oameni socializând, veseli, fericiți, normali - și că încearcă să ne și impună să fim toți după chipul și asemănarea lui”, scrie Victor Ciutacu pe Facebook.

O cititoare, Silvia Chicoș, îi atrage atenția – ”Se pare ca toți miniștrii de sănătate, prim-miniștrii si președinții din Europa suferă de aceeași boala atunci!”

”Or suferi, da' nici unul n-a ajuns la nivelul ăstuia. efectiv i se împăienjenesc ochii când vede unii normali”, răspunde Victor Ciutacu.

Silvia Chicoș rezidentă în Irlanda, continuă cu o întrebare: ”Ce a mai făcut? Noi suntem închiși max 5km de pe 26 decembrie, nu frizer, nu hoteluri, nu magazine - tot închis; si nu-s semne sa se dea drumul in Februarie...”

Atenție la răspunsul lui Victor Ciutacu: ”Suferă cu voce tare și icnește în direct pe la partenerii media că se relaxează restricțiile fix după aceeași lege după care s-au și băgat”.

Cu alte cuvinte, după aceeași logică a personajului diagnosticat de Ciutacu se petrec cam toate acțiunile de pandemie în România, care începe să îi ia profilul psihologic: „nefericită, mohorâtă, asocială”.

409
Tagurile:
Raed Arafat, Victor Ciutacu

Загрузка...
Dan Bittman

Dan Bittman, fulminant: ”Medicii nu au cum vorbească, li se pune un x, într-un dosărel”

243
O dezvăluire curajoasă, ale cărei ”efecte secundare” vor desigur atacuri furibunde la adresa celebrului artist – și nu analizarea afirmațiilor unei personalități care riscă mult spunând deschis ceea ce știe

BUCUREȘTI, 25 ian – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Una dintre cele mai curajoase personalități care critică sistemul și măsurile anti-pandemie este celebrul muzician Dan Bittman.

Să fie clar, vocea de aur a rock-ului românesc nu se pronunță în registru conspiraționist, nu neagă existența virusului, nu îi condamnă pe cei care doresc să se vaccineze – ci expune critici la adresa unor măsuri. Ca un om liber, într-o țară liberă!

Și, din păcate, reacțiile nu au fost deloc pe măsura pretențiilor de societate democratică, modernă și civilizată, ci au fost atacuri la adresa celebrului cântăreț, venite atât de la simpli cetățeni, cât și de la politicieni.

Aseară, în emisiunea lui Răzvan Dumitrescu, Dan Bittman a revenit cu declarații fulminante, chiar dacă făcute nu ofensiv, ci ca o mărturisire, în care vorbește de presiunile și reducerea la tăcere a personalului medical.

”Am avut neplăcuta ocazie să stau de vorbă cu medici care mă felicitau pentru curaj şi îmi spuneau, că ei nu au cum să vorbească, pentru că li se pune un X, undeva într-un dosărel, nu mai pot să acceadă la funcţii de conducere, li se spune foarte clar, că ai grijă, că mai bine taci din gură, că o să te ţinem minte şi aşa mai departe”, a declarat Dan Bittman la Antena 3.

Mai mult, Dan Bittman spune că ”NU e vorba numai de medici aici - e vorba de o societate întreagă”.

”S-a ajuns cam ca pe vremea comuniştilor, unde şi atunci când vorbeai şi spuneai bancuri cu Ceauşescu, cineva îţi punea un x, undeva, la un dosar”, spune Bittman, subliniind cu regret – ”E ruşinos, e trist, după 31 de ani de la o Revoluţie„.

 În privința criticii sistemului, celebrul artist spune că e vorba de ”o lipsă de coerenţă - de aici vine tot, din organizare, din lipsă de coerenţă”.

”Se contrazic unii cu alţii, unii au dreptate mai multă decât alţii”, spune Bittman, adăugând o întrebare – ”Nu ştiu, din 18 milioane de români, nu mai găsim specialişti, nu mai există oameni competenţi, nu mai vrea nimeni să facă un pas în faţă şi să spună: numai aşa trebuie făcut?...”

Pe de altă parte, Dan Bittman consideră că ”Pandemia ar putea dura ani de acum în acolo”, deoarece… ”E o afacere excepțională”.

”Încep să mă gândesc să produc și eu într-o pivniță niște Azitrox, aspirină”, spune ironic Bittman, ”o să înceapă specula, vă dați seama! Gigi Becali a încercat să introducă niște medicamente în țară. O să înceapă o luptă între polii de putere, între oameni de afaceri puternici și atunci o să înceapă scandalul între ei”.

Desigur, ”efectele secundare” ale declarațiilor sale vor fi alte și alte atacuri furibunde la adresa celebrului artist, de nivelul și pe măsura unei societăți care, în asemenea momente, își arată adevărata față.

243
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Rareș Bogdan și Ludovic Orban

Rareș Bogdan, făcut praf de un cunoscut ziarist: ”Larvă de la Cluj spăla cadavre politice”

0
O scurtă istorie a parvenirii lui Rareș Bogdan în presa centrală: bani, atitudine scandaloasă, combinații, o cunoscuta realizatoare TV făcută să plece pentru a-i lua locul

BUCUREȘTI, 25 ian – Sputnik. Ieșirile la rampă ale lui Rareș Bogdan, mereu teatrale, contradictorii și politicianiste, au enervat mulți ziariști, chiar dintre cei care doreau schimbarea în bine a politicii.

Din păcate, iată personajul malagambist venit din presă, Rareș Bogdan, duce la un nivel de-a dreptul scandalos defectele politicienilor români, iar unii dintre foștii săi colegi încep să scoată la iveală un adevăr: Rareș Bogdan NU a avut nimic de-a face cu presa, ci mereu cu combinații și învârteli.

Cristian Vasilcoiu ia atitudine în acest sens – și povestește modul în care a ajuns Rareș Bogdan la București, la Realitatea TV.

„Într-o zi, la Realitatea TV, a fost impus invitat permanent în emisiunea Andreei Crețulescu un cetățean de la țară, din Cluj-Napoca, pe nume Rareș Bogdan, despre care ni s-a spus, de către patronat, că aduce finanțare, în vremuri fără bani”, scrie Vasilcoiu.

Și, atenție la observația cunoscutului jurnalist: Rareș Bogdan ”nu avea nicio treabă cu a face presă, cu a face televiziune, doar se folosea de numele nașului SRS, ca să impresioneze”.

”Odată ajuns invitat, Rareș a făcut tot posibilul să scape de Crețuleasca (care, într-un final, a plecat la RTV), ca să ajungă el prezentator”, scrie Vasilcoiu, explicând și cum a plecat vedeta postului, excepționala realizatoare Andreea Crețulescu.

Apoi, din nou atenție, Rareș Bogdan a început, din calitatea de moderator, ”ba să spele cadavre politice, ba să încerce să creeze politicieni, evident din și cu aceleași motive care îl aduseseră de la Cluj!”.

Iar Vasilcoiu nu vorbește din afară ci era invitat des în emisiune: ”mă invita în emisiunile lui, uneori doar și unul la unul, nu voia să se certe cu nimeni, poza în băiatul de treabă!”.

A urmat episodul demisiei - ”Mi-am dat demisia din cauza lui: concedia reporteri muncitori, fără motiv, nu termina niciodată emisiunile la timp, intra peste tronsonul meu, care aveam emisiune după el, CNA se prefăcea că nu vede, deși era o încălcare flagrantă a normelor!”.

Mai jos, în postarea atașată, puteți citi și declarația lui Cristi Vasilcoiu după demisie.

Pe scurt, ziaristul aduce aminte și de momentul în care, surprinzător, Crin Antonescu l-a propus pe Bogdan director general al TVR, ”dar a fost o cacialma!”, consideră Vasilcoiu.

După ce Rareș Bogdan a ajuns europarlamentar, Vasilcoiu s-a întâlnit cu el – ”întâmplător, înainte să înceapă pandemia”, la un club.

”Eram croit pe el, dar s-a prins, m-a luat în brațe, că îi e, chipurile, dor de mine, apoi, în două secunde, până să mă dezmeticesc, s-a scuzat că merge până la toaletă, dar a fugit din club!”, scrie ziaristul, punctând momentul și personajul: ”Acesta este ipochimenul!”.

Ultima ispravă a lui Rareș Bogdan, atacul la Orban și replierea ridiculizată de presă, este comentată de Cristi Vasilcoiu: ”Acum a încercat să se dea la Orban dar… nu are sufixul numelui meu! (coiu, n.n.) Și doar știți că eu nu sunt fan Orban, că doar eu l-am dat în gât când bea și fuma în Guvern!”.

Concluzia finală a lui Cristian Vasilcoiu: ”Rareș a rămas la nivelul de larvă de la Cluj!”

0
Tagurile:
Rareș Bogdan

Загрузка...