Vladimir Zelenski

S-a pocăit pentru URSS. Ce și-a asumat Zelenski în Polonia

307
(reînnoit 18:35 29.01.2020)
De ce Varșovia susține afirmațiile oficialilor de la Kiev despre vina URSS în declanșarea celui de-Al Doilea Război Mondial și ridicarea lui Petliura la rangul de erou național.

Analiză de Anton Lisițîn.

Aflându-se în Polonia, președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a declarat că URSS este unul din cei care se fac vinovați de declanșarea celui de-Al Doilea Război Mondial. De asemenea, el a accentuat că prizonierii din lagărul de concentrare Auschwitz au fost eliberați de diviziile Jitomir și Lvov. Declarațiile scandaloase au fost acoperite de efectul propunerii făcute de Kiev președintelui polonez, Andrzej Duda. Ce va primi Varșovia de la vecinul său, aflați în materialul RIA Novosti.

Eroul pogromurilor

În prima zi a evenimentelor comemorative, președintele polonez a spus că participanții la ceremonia de Auschwitz aduc „un omagiu tuturor celor șase milioane de evrei care au murit în acest lagăr și în altele, în ghetouri, locurile de execuții”. Adresându-se întregii lumi, el a amintit despre Armata Roșie și chiar despre prizonierii sovietici, care s-au aflat printre victimele lagărului. Apropo, Emmanuel Macron, într-un discurs rostit la Paris, de asemenea a menționat “curajoșii ostași ai Armatei Roșii, care au pătruns prin sârma ghimpată pe teritoriul lagărului de concentrare”. “Pe atunci ei nu știau că pășesc pe cenușa unui mare mormânt colectiv, unde au decedat peste un milion de oameni”, a adăugat președintele Franței. Însă omologul ucrainean al lui Duda și Macron, vorbind în fața supraviețuitorilor lagărului, a evitat să-i menționeze pe soldații Armatei Roșii.

A doua zi, și liderul polonez și-a schimbat retorica. Adresându-se președintelui ucrainean, el a ținut să menționeze punctele de tangență între Kiev și Varșovia: „Am propus domnului președintele să cinstim memoria soldaților polonezi și ucraineni, care în 1920 au opus rezistență ofensivei bolșevice. Pe de o parte, au luptat împotriva bolșevicilor ostașii polonezi, pe care uneori îi numim figurat „soldații lui Piłsudski”, pe de altă parte, au existat Petliura și luptătorii lui”.

Președintele polonez nu în zadar l-a menționat pe Simon Petliura. Acest personaj istoric este foarte comod pentru Varșovia. În 1918, în Galiția și Volîn a fost proclamată Republica Populară Ucraineană de Vest, care ulterior a fost invadată de armata poloneză. Însă în ianuarie 1919 Republica Ucraineană Populară de Vest a reușit să încheie un “Act Zlukî” (de unire) cu directoriul Republicii Populare Ucrainene. În prezent, oficialitățile de la Kiev sărbătoresc pe 22 ianuarie acest eveniment prin așa-numita „Zi a Sobornicității”. Însă ulterior evenimentele au evoluat dramatic pentru naționaliștii ucraineni. Trupele Republicii Populare Ucrainene au atacat unitățile Armatei Roșii și Forțele Armate ale Sudului Rusiei, conduse de Denikin. În aceste condiții, Republica Populară Ucraineană de Vest a denunțat “Act Zlukî”, trecând de partea albgardiștilor. Șeful directoratului Republicii Populare Ucrainene, Petliura, a recunoscut dreptul Poloniei asupra Volîn și Galiția. Până în prezent în Ucraina acest pas este considerat o trădare națională.

Viața lui Petliura s-a încheiat destul de simbolic. Fostul șef al directoratului ucrainean a fost ucis în timp ce se afla în exil la Paris de către Sholom Schwartzbard, care s-a răzbunat pe dictator pentru pogromurile împotriva evreilor. Justiția franceză l-a achitat pe Schwartzbard.

Însă Zelenski nu l-a contrazis pe Duda când acest a propus cinstirea unui astfel de erou și, drept răspuns, a încercat să sublinieze rolul Ucrainei în eliberarea prizonierilor de la Auschwitz. “Nu-i vom uita niciodată pe toți soldații batalionului 100 de asalt al diviziei Lvov, care au intrat în lagăr, fiind conduși de evreul din Poltava Anatoli Șapiro. Împreună cu luptătorii diviziei 322 a Primului Front Ucrainean, ei au eliberat lagărul”, a accentuat șeful statului ucrainean.

Ambele divizii, care în opinia autorului discursului lui Zelenski, au o legătură directă cu Ucraina, în realitate, au fost formate în regiunile Gorki și Vologda. A se menționa că în timp ce Zelenski participa la evenimentele de la Auschwitz, în Ucraina erau aduse onoruri unei alte divizii din Lvov. La Ivano-Frankivsk a decedat ultimul veteran al diviziei SS „Galicina”, Mihail Mulîk. Și el a fost un prizoneri al lagărelor, însă ale celor sovietice, a menționat presa ucraineană. Persoana oficială, primarul orașului Ivano-Frankivsk, Ruslan Marținkiv, și-a exprimat condoleanțe în legătură cu decesul fostului membru SS.

Apropo, ideea “ucrainenilor care au eliberat prizonierii lagărului de la Auschwitz” a fost propusă în anul 2015, când funcția de prim-ministru al Ucrainei era deținută de Arseni Yațeniuk.

“Acum 70 de ani ostașii din Jitomir și Lvov, aflați în componența Primului Front Ucrainean, au eliberat de naziști unul din cele mai oribile lagăre ale celui de-Al Doilea Război Mondial - Auschwitz”, a relatat el.

Tot atunci ministrul Afacerilor Externe al Poloniei, Grzegorz Schetyna, și-a susținut colegul ucrainean. Într-un interviu oferit presei, el a declarat că “în acea zi de ianuarie acolo se aflau soldații ucraineni, ei au deschis porțile lagărului și i-au eliberat pe prizonieri”.

„Complotul regimurilor”

Însă cele mai scandaloase declarații ale lui Zelenski nu au fost cele legate de divizia Lvov, ci despre motivele declanșării celui de-Al Doilea Război Mondial. “Polonia și poporul polonez au fost primii care au resimțit complotul regimurilor totalitare. Acest lucru a dus la declanșarea războiului și a permis naziștilor să lanseze mașinăria mortală a Holocaustului”, a declarat Zelenski.

Această dorință de a-i face pe plac lui Duda ar putea fi motivate de scandalul provocat de discursul lui Zelenski ceva mai devreme. În Ziua Sobornicității (unității naționale) el și-a felicitate țara și a amintit că în perioada războiului civil “o mare parte a teritoriului Gaiției a fost ocupată de trupele poloneze, Nordul Bucovinei de români, iar Transcarpatia a trecut în componența Cehoslovaciei”.

Varșovia și Praga au trecut cu vedere mesajul lui Zelenski. Însă Bucureștiul, potrivit presei românești, a cerut explicații. Ambasadorul Ucrainei în România a justificat totul printr-o “traducere incorectă și interpretare greșită”, motiv pentru care fraza a fost citită ca “Nordul Bucovinei a fost ocupat de români”. “Aceste provincii istorice nu avea nicio suveranitate recunoscută internațional, iată de ce unirea lor cu alte state nu poate fi considerată o ocupație”, a explicat diplomatul.

Istoria Nordului Bucovinei este una sensibilă pentru România pentru că acest teritoriu făcea parte din Imperiul Austro-Ungar, însă în 1918 Bucureștiul a reușit să preia controlul asupra lui, iar apoi l-a pierdut în 1940. Uniunea Sovietică a inclus Nordul Bucovinei în componența RSS Ucraineană. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, trupele româneșt, împreună cu cele germane, au ocupat din nou această regiune, care apoi a fost preluată de sovietici în 1944. Istoricii români califică aceste evenimente drept o “ocupație sovietică”.

Însă tentativele Kievului de a copia discursul oficial al Poloniei nu au fost tratat cu înțelegere la Moscova. Purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei, Dmitriy Peskov, a declarat că Kremlinul nu este de acord în mod categoric cu declarația lui Zelenski despre cei care s-ar face vinovați de declanșarea războiului: „Președintele Ucrainei se solidarizează cu un punct de vedere al autorităților poloneze absolut greșit, în viziunea noastră. E o jignire pentru zeci de milioane de ruși și cetățeni ai statelor CSI, ai cărora părinți, bunei, rude și-au dat viața pentru eliberarea Europei, inclusiv Polonia, de fascism”.

Memoria comună, interzisă

Doctorul în istorie, Mihail Diunov, consideră că propunerea lui Duda, înaintată lui Zelenski, de a stabili un „dialog istoric” reprezintă în același timp “un trolling și un șiretlic”. “Pe de o parte, ucrainenii se pomenesc în postura de supuși ai polonezilor, care sunt nevoiți să lupte pentru stăpânul lor, iar menționarea acordului între Petliura și Polonia reprezintă o aluzie la condițiile acordului: recunoașterea frontierelor de Est ale Poloniei și perspectiva creării unei alianțe pro-poloneze Intermarium”, a amintit istoricul.

Diunov consideră că “amatorismul oamenilor care au ajuns la putere în Ucraina” ar putea avea repercursiuni asupra politicii. “Dacă vor promova idea acuzării URSS de declanșarea celui de-Al Doilea Război, atunci apare întrebarea firească – de partea cui se afla Ucraina atunci? Totodată, în 1991 a fost adoptată o lege cu privire la succesiunea Ucrainei, care rămâne una din temeliile pe care se construiește independența statului. Acolo se menționează expres că Ucraina este succesorul de drept al RSS Ucrainene și URSS-ului în ansamblu”, a subliniat interlocutorul.

O acceptare a logicii Varșvoiei ar putea duce Kievul la o concluzie logică, spune Diunov: „Orice tentativă de a acuza URSS de agresiune presupune includerea și Ucrainei printre cei care s-ar fac vinovați. Desigur, polonezii s-ar putea întreabă legitim: de ce ucrainenilor le aparținie Galiția și Volîn și oare nu ar fi timpul să ne gândim la întoarcerea acestor teritorii, dacă tot au fost dobândite în rezultatul unui complot cu Germania”.

Apropo, cu două zile până la discursul lui Zelenski, liderul partidului de guvernare în Polonia, “Dreptate și Justiție”, Jarosław Kaczyński, a declarat că executivul și-ar dori să primească compensații pentru daunele provocate în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial nu doar din partea Germaniei, dar și Rusiei.

“Zelenski are o poziție destul de consecventă. În Rusia se considera că schimbarea conducerii în Ucraina va duce la schimbarea vectorului politicii, însă acest lucru nu s-a întâmplat”, menționează directorul programelor internaționale ale Institutului Strategiilor Naționale, Yuri Solozobov.

“Ucraina își propune să-și construiască propria mitologie istorică, în centrul căreia se află ucrainenii. Potrivit legii decomunizării, adoptate de Poroșenko, “memoria comună” despre cel de-Al Doilea Război Mondial este interzisă, de facto. Zelenski continuă acest discurs naționalist, iar originea și viziunile lui nu au nicio relevanță. Există o ideologie de stat în Ucraina și aceasta este promovată activ indiferent cine se află la putere”, a mai adăugat el.

Mike Pence
© Sputnik / Сергей Мамонтов

Solozobol explică de ce Varșovia susține ideologia Kievului la toate evenimentele naționaliștilor ucraineni. “Polonia s-a poziționat ca un avocat al Ucrainei, în realitate, e singura țară din Europa care doar a profitat de pe urma conflictului din 2014. Peste două milioane de ucraineni muncesc astăzi pentru dezvoltarea economiei poloneze. E foarte important pentru ambele părți. Iată de ce la Auschwitz Zelenski s-a prezentat anume din perspectiva la care se așteptau polonezii. Dacă în timpul lui Poroșenko au existat anumite neînțelegeri cu Polonia și un război pentru memoria istorică, acum vor exista niște relații pragmatice și o conciliere. Spre exemplu, se activează cooperarea Poloniei cu regiunile de Vest ale Ucrainei, care a fost blocată în perioada lui Poroșenko. Probabil, regiunile din Vestul Ucrainei,  nu se văd drept niște „Kresy Wschodnie” (provincii estice, n.r.) ale Poloniei, însă acest lucru nu contează. În programul partidului “Dreptate și Justiție” se menționează vectorul strategic al cooperării cu statele vecine, în componența cărora se află teritoriile ale Rzeczpospolita. Acest program este implementat activ”, avertizează interlocutorul RIA Novosti.

„Când Grzegorz Schetyna, acum cinci ani, vorbea despre ucrainenii care au eliberat Auschwitz-ul, a fost luat în râs. Pentru toată lumea era evident că e o absurditate. Acum a devenit clar că această afirmație nu a fost una accidentală. Deja nu e vorba de o glumă, ci o acțiune premeditată. În esență, aceasta este poziția oficială a Kievului și Varșoviei astăzi”, concluzionează Solozobov.

307
Tagurile:
URSS, Polonia, Vladimir Zelenski
Тема:
Cel de-al Doilea Război Mondial. Marea Victorie din 9 mai (61)
NATO

”În timp ce tu mori”: discret, în plină Pandemie, România e transformată în bază militară

868
(reînnoit 16:40 10.07.2020)
În timp ce se impun stări de urgență și alertă, România se transformă într-un fel de bază militară a NATO și a SUA, cel mai mare generator de instabilitate și conflicte la nivel mondial, un demers care nu e nici pe placul UE.

BUCUREȘTI, 10 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Am preluat această formulă - ”În timp ce tu mori” - din titlul unei cărți a publicistului  Dan Alex Tano, pentru că mi s-a părut potrivită pentru situația pe care o voi prezenta. În timp ce suntem bombardați cu amenințarea virusului ”mortal”, cu cifrele morților și ”îmbolnăviților”, se legiferează transformarea României într-o bază militară. Și, culmea, cei care fac mai mare caz de periculozitatea virusului sunt… propagandiștii NATO. Coincidență?....

Da, pas cu pas, apud Iohannis, România se transformă într-un fel de bază militară a NATO și a SUA, cel mai mare generator de instabilitate și conflicte la nivel mondial de după Al doilea război mondial. Nu e cazul să facem istoricul războaielor, atacurilor și crizelor diplomatice și chiar militare create de SUA, la care și NATO a participat de multe ori.

Nu o dată am atras atenția că se intenționează această preluare a pârghiilor de putere se către SUA – sau de către o anume componentă imperialist-războinică a marii puteri – și asta s-a petrecut după 2004: Serviciile, Justiția, politicul au trecut în mâna acelei zone a puterii cunoscută sub numele ”Deep state”.

Instalarea controlului deplin asupra României

E suficient să vedem cum au fost eliminați, prin pârghiile susmenționate oamenii politici români, cum personaje cu legături cu Soros ocupă poziții cheie în toate zonele puterii – și cum, prin ONG-uri (similare cu cele care acționează contra lui Trump) se folosește presiunea străzii pentru a bloca orice inițiativă care iese din cadrul stabilit.

Presa autorizată este împănată de propagandiști calificați, bine plătiți, sau se apelează la personaje de cea mai proastă factură și istoric murdar, care să împroaște cu invective și să desființeze orice inițiativă non-dependentă de sistem, suveranistă sau națională.

Între timp s-a pus mâna pe armată, care are numai șefi dedicați NATO, chiar dacă interesele României cer altceva - vezi cazul Ciucă și rachetele plătite în avans și nu numai: s-a pus mâna pe resurse, pe Fondul Proprietatea, pe bănci și asigurări, pe surse de energie – iar ultimul pas a fost politica internă. Despre diplomație… nici nu mai discutăm!

Gafa monumentală, istorică, a definirii Rusiei ca ”amenințare” și ”risc” prin Strategia națională de apărare este o pată rușinoasă pe obrazul României – iar faptul că parlamentarii au tăcut și au validat-o – fără dezbatere, fără amendamente! -  arată clar că NU mai există partide în România!

Mai sunt puțini pași pentru preluarea totală, iar aceasta pare a fi misiunea celor instalați la Putere, după demolarea (externă a) PSD: controlul CCR și al Avocatului Poporului, dar și desființarea SIIJ. Implicit, preluarea dosarelor magistraților de către DNA, ca mai înainte, când Ambasada SUA o premia pe Kovesi și susținea frenetic instituția care făcea… mii de dosare magistraților și protocoale cu Serviciile!

Bază militară generalizată – și nu orice fel de ”bază”!

Între timp, se instalează aici un fel de bază militară generalizată, fără ca presa să comenteze – iar populația nici atât! De fapt, cine a întrebat vreodată românii dacă sunt de acord ca România să devină o bază militară NATO?

Și, atenție – NU orice bază NATO, ci una de… descurajare a Rusiei! Adică un avanpost împotriva celei mai mari puteri militare din Europa – și, atenție, putere nucleară! Faptul nu mai e un secret, nu se mai ascund după declarații ipocrite, mincinoase, ca la Deveselu, când se afirma că NU e împotriva Rusiei?

”Scutul antirachetă al NATO este un sistem destinat apărării şi nu este nici conceput, nici direcționat împotriva Rusiei. Nu reprezintă niciun fel de ameninţare pentru Rusia”, declarau oficialii NATO acum câțiva ani. Sau ”Sistemul antirachetă din România va contracara ţări precum Iranul, nu Rusia” sau „România a evidenţiat constant, atât public, cât şi contactele cu partenerii că sistemul de apărare antirachetă găzduit de ţara noastră la Deveselu nu este îndreptate împotriva Rusiei, având un caracter pur defensiv în deplină concordanţă cu prevederile relevantei ale Cartei ONU” (MAE român).

Ei bine, acum s-a schimbat foaia și nu se mai spune că militarizarea NATO din România NU e îndreptată împotriva Rusiei, nici că are ”caracter pus defensiv” ci că este pentru ”descurajarea Rusiei”!

O ”licitație restrânsă” anunțată în Starea de Urgență și un nou comandament NATO în Starea de Alertă

Așa că, discret, cu populația ținută sub starea de panică ”pandemică” se luau diverse decizii. Astfel, la jumătatea lui Aprilie (în stare de urgență!) Armata a lansat o ”licitație restrânsă” de peste 1,3 miliarde de lei ”pentru extinderea și modernizarea bazei aeriene 71” de la Câmpia Turzii în „perspectiva dotării forțelor aeriene cu alte tipuri de aeronave de luptă multirol, precum și diversificarea gamei de misiuni și exerciții naționale sau cu participare internațională”.

Informația, transmisă printre alții de Hotnews, arăta că acest ”plan de modernizare” vine separat față de investiția de circa 130 de milioane de dolari pe care SUA o pregătește în aceeași unitate.

”Licitația restrânsă va fi acordată în baza celui mai bun raport calitate-preț, iar durata contractului va fi de 67 de luni”, iar data limită pentru depunerea ofertelor este 28 iulie 2020.

Tot în Pandemie, de data asta în Starea de Alertă, pe 18 iunie, Parlamentul României a adoptat în şedinţa comună, Hotărârea pentru înfiinţarea Comandamentului Corpului Multinaţional de Sud-Est (Headquarters Multinational Corps South-East - HQ MNC-SE) în garnizoana Sibiu, cu dislocare temporară în garnizoana Bucureşti.

 Hotărârea vizează intrarea, staţionarea, desfăşurarea de operaţiuni sau tranzitul forţelor armate străine pe teritoriul României și pornește de la o altă minciună: ”contextul modificării radicale a mediului internaţional de securitate”.

Care sunt acele ”modificării radicale” recente, care ar viza România sau zona noastră? Mult invocata Crimeea a fost acum mai bine de 6 ani și de atunci… toate afirmațiile privind ”pericolul iminent” rusesc sau ”amenințarea rusă” s-au dovedit false! Inclusiv aberațiile formulate de un fost comandant NATO cu grave probleme de gândire, Ben Hodges, cel care pe conștiință un teribil incident în Irak, rezultat din presiunile la care a fost supus un afro-american de religie islamică.

Sute de milioane de euro pentru ”Descurajare”!

”Iniţiativa României a fost apreciată la nivelul NATO şi acceptată de aliaţi, reliefând astfel importanţa strategică a regiunii Mării Negre pentru securitatea spaţiului euroatlantic şi necesitatea creşterii prezenţei aliate înaintate în această regiune”, a declarat ministrul Ciucă.

Atenție însă - Comandamentului Corpului Multinaţional de Sud-Est va avea statut de comandament militar internaţional, ”subordonat unui comandament aliat, în afara structurii naţionale de comandă şi control”.

”Dislocarea Comandamentului la misiuni în afara teritoriului statului român se va executa la ordinul autorităţilor militare ale NATO”, se mai arată în Hotărâre.

Sigur, chiar dacă MApN ar fi fost consultat în această ultimă privință nu mai era o garanție la ora actuală, pentru că echipa ministrului Ciucă pare total supusă SUA și NATO.

Deci asta au făcut ai noștri în plină Pandemie, când nou nii se spune ”Stați acasă și totul va fi bine”! Sute de milioane în bază militară NATO și centru de comandă pentru organizația implicată în mai toate conflictele mondiale!

Revenind la Baza Aeriană de la Câmpia Turzii, o publicație americană, preluată de Defense România, scrie că ”va fi modernizată de SUA”. Nu, va fi modernizată în primul rând pe banii românilor – 200 milioane euro – iar americanii vor investi ceva mai mult de jumătate – 130 milioane de dolari.

”Americanii vor rotații ale aeronavelor de luptă pentru descurajarea Rusiei”, scrie sursa citată, punând problema direct, nu cu ipocrizia de care aminteam anterior. ”Baza Aeriană de la Câmpia Turzii ar putea deveni un hub pentru operațiunile US Air Force în sud-estul Europei, unde Pentagonul ar urma să efectueze rotații ale aeronavelor de luptă, ca parte a unei misiuni de descurajare a agresiunii Federației Ruse”.

Care… „agresiune”? Se face mereu referire la probleme din trecut, din fostul spațiu sovietic, în care nici SUA, nici NATO – și mai ales NOI nu avem ce căuta! Ce să descurajeze… trecutul? Poate dacă procedează ca nebunii de pe străzile din SUA, dărâmând statui și pupând bocanci în numele unor ”reparații” istorice!

Chiar sunt europenii fericiți pentru baza militară ”România”?! De ce nu se vorbește la noi despre Raportul Danjean?

Sursa citată scrie că ”US Air Force consideră esențiale modernizările la Baza Aeriană de la Câmpia Turzii” unde vor desfășura cel puțin avioane de luptă fără pilot de tip MQ-9 Reaper ”pentru a promova stabilitatea și securitatea în regiune și pentru a consolida relațiile cu aliații NATO și alți parteneri europeni”.

Ei bine, în această privință cred că României i se vând gogoși! În UE, câștigă teren curentul favorabil autonomiei strategice față de SUA și, implicit, față de NATO, bazat pe raportul francezului Arnaud Danjean.

Astfel, în ianuarie a fost votat raportul anual cu privire la implementarea politicii de securitate şi apărare comună (PSAC) a Uniunii Europene, cu 364 de voturi pentru, 266 împotrivă și 77 de abțineri. Europarlamentarii au votat și raportul anual cu privire la implementarea politicii externe și de securitate comună (PESC).

Paranteză: cine s-a opus vehement, depunând peste 70 de amendamente? Traian Băsescu, același care a transformat România în colonia SUA, fără a atrage însă și vreun beneficiu economic pentru țară din asta!

”Sunt unul dintre politicienii care critică argumentat această abordare ce vizează îndepărtarea de NATO şi implicit de SUA, în condiţiile în care UE nu dispune de un arsenal nuclear care să se constituie într-o capacitate de descurajare credibilă (…) am criticat sever raportul Danjean care susţine autonomia strategică a UE, în detrimentul unei alianţe puternice cu SUA”.

Concluzia: fără să fim întrebați suntem transformați în ceva care nu aduce avantaje, ci probleme cu toată lumea

România este ruptă de tendința europeană, UE fiind sătulă de pretențiile americane financiare, nejustificate NICI de vreo amenințare reală, nici de vreo apărare! Dimpotrivă – SUA au generat conflictele din Orient și revoltele din Nordul Africii, creând criza emigranților! SUA au generat tensiunile cu China, cu Rusia, blocând activitatea economică a UE.

Deci, UE nu are de ce să vadă cu ochi buni transformarea României în bază SUA și NATO. Iar ca să sperăm că vine SUA cu investiții… hai să fim serioși! De 30 de ani vin doar să ia, nu să dea! Au dat, da – criza din 2007! Și pe Băsescu repus președinte, sistemul Kovesi și alte din astea.

În privința apărării, NATO, așa cum am mai arătat, nu își face datoria din statut privind apărarea de pericole majore precum traficul de droguri – dimpotrivă, controlul Afganistanului pare a fi chiar cauzat de… controlul acestui flagel, dar NU pentru a-l stopa.

Apropo – și România, țară NATO, este din ce în ce mai afectată de această nenorocire, drogurile, ca și de altele ”specifice” democrației implementate de parteneri  - traficul de persoane sau prostituția.

Concluzia: fără să fim întrebați suntem transformați în bază militară SUA și NATO, fapt care nu e bine văzut în UE, nu ne aduce avantaje economice, nu ne asigură securitatea și siguranța  - și va institui un control străin total asupra tuturor pârghiilor de putere din România. Dar, deh, poate asta vor românii.

Nici nu mai spun că transformarea în bază militară ne transformă într-o țintă prioritară a unei riposte – e de la sine înțeles! O bază militară, cu cât e mai importantă, cu atât trebuie anihilată mai repede! Faptul că toată țara va fi transformată în bază militară?... Să sperăm că alții nu gândesc precum singura țară care a lansat bombele nucleare asupra populației civile și a inventat noțiunea/justificarea de ”pagube colaterale”. Da, e vorba de SUA, nu de Rusia.

868
Tagurile:
Bază militară, NATO, România
Tematic
NATO cere bani în ciuda pandemiei, invocând aceleași false amenințări
Adrian Năstase, demers fulminant: demonstrația minciunii uriașe a Occidentului și NATO!
Urgență mondială: Reuniune NATO – probleme mari din cauza SUA. Reacția Rusiei
Trump, lovit pe la spate de un cunoscut general…  susținătorul NATO la Washington
Corlățean îi pune la zid pe Vela și Iohannis: ”Ați avut informaţii pe canalele NATO!”

Загрузка...
Cătălin Predoiu și Adrian Zuckerman

Predoiu acoperă ridicol DEZASTRUL total din Justiție Ambasada SUA e parte!

125
Un dezastru care are o coordonată practică - la loc de frunte fiind cazul Caracal – și una teoretică, adică ignorarea avizelor CSM sau presiunile asupra justiției din partea lui Orban

BUCUREȘTI, 10 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a participat aseară la o emisiune la postul ”Realitatea plus” unde a făcut o declarație uluitoare: ”România va fi o ţară liberă de interlopi”.

Evident, este o gogomănie crasă, pe care un jurist experimentat de talia lui Cătălin Predoiu nu o poate spune decât în scop propagandistic sau manipulator. Toate statele dezvoltate ale lumii au ”interlopi”, ba chiar la un nivel mult superior României! 

”S-a terminat! Ceea ce a început de câteva luni de zile va continua până la stârpirea completă a acestui fenomen”, declară Predoiu, continuând la fel de ridicol – ”Ştiu că pare iluzoriu, dar, da, eu cred că la un moment dat România va fi o ţară liberă de interlopi, o ţară liberă de trafic de persoane, o ţară liberă de trafic de minori, de abuzuri sexuale şi de toate aceste grozăvii”.

Am folosit calificativul ”ridicol” pentru că s-a împlinit un an de când întregul aparat de Justiție, condus de Predoiu și noua colaboratoare a PNL, Birchall, NU reușesc să scoată ceva la lumină în cazul Caracal! Mai mult, Predoi a comis și gafa numirii Georgianei Hosu, procurorul care s-a ocupat de cazul Caracal - în fruntea DIICOT! În ciuda avizului negativ al CSM!

O simplă socoteală cred că ar duce la un rezultat șocant: numărul personalului implicat (teoretic) ar putea fi apropiat de al… populației Caracalului! Și, cu toate astea… nimic! Dincă este singurul arestat și trimis în instanță – și asta pe baza propriilor declarații, NU pe baza rezultatelor anchetatorilor!

Predoiu spune că ”a lucrat în ultimele luni şi voi lucra în continuare, împreună colegii de la Ministerul Public, de la Ministerul de Interne, colegi din străinătate”, dar, atenție, ”avem alături de noi Ambasada SUA, care aduce expertiză în acest domeniu, avem colegii din Uniunea Europeană”.

Adică… oare ce fel de „expertiză” aduce Ambasada SUA de luni de zile? Atacuri la adresa guvernelor PSD? Acoperirea oricăror suspiciuni cu privire la Deveselu? Ce au făcut ”experții” FBI la Caracal?

Sau cumva Ambasada SUA susține teza ridicolă cu privire la eliminarea interlopilor din România? Tocmai SUA, o adevărată pepinieră a mafiei și a infracționalității la nivel înalt? Tocmai SUA, unde un fost procuror general devine avocat al demnitarilor corupți și apoi e numit în fruntea FBI?!

O altă culme a ridicolului o atinge Predoiu printr-o afirmație lingușitoare la adresa ”partenerilor”: ”Toată lumea vrea să ajute România să scape de acest flagel şi să se ajute pe ei, pentru că e vorba de un flagel global, de un flagel care face victime peste tot”.
Sigur că da, ”toată lumea vrea să ne ajute”… în condițiile în care clanurile interlope românești prosperă în țările UE și chiar în SUA (cazul ”Rechinul” din Craiova)! Ori, cum ar fi prosperat fără complicitatea autorităților de acolo?! Crede cineva că performantele sisteme Occidentale puteau fi păcălite de niște derbedei din România dacă nu li se permitea – altfel spus, dacă nu erau acoperite de autoritățile complice?

Continuând ridicolul, Predoiu spune că ”deja sunt lucruri în mişcare” și că ”se va intra cu buldozerul, cu lama, până la rasul solului”.

”În câţiva ani în România nu trebuie să mai vorbim de copii care sunt abuzaţi, de femei care sunt abuzate, de sclavi”, a promite Cătălin Predoiu. Precizând că are ”tot aparatul, dar trebuie ceea ce nu s-a făcut până mai acum vreun an de zile - în loc să oprim şi să punem acest aparat în debara, în garaj, trebuie să-i dăm drumul să funcţioneze”.

Reamintim că Predoiu nu este la primul mandat, ci a fost ministru al Justiției mai mult de 4 ani, din 2008 în 2012, adică în perioada în care s-au dat cele mai grele tunuri imobiliare iar în București și alte orașe au înflorit clanuri interlope de mare notorietate – ”Sportivii”, ”Duduianu”, ”Cârpaci”, ”Corduneanu” etc. etc.

De asemenea, amintim că, în perioada primului mandat Iohannis, s-au înregistrat peste 2000 de dispariții de femei, fără să fie sesizat CSAT.

În fine, referitor la Ambasada SUA și implicarea împotriva corupției și clanurilor, e interesant de văzut cum de personaje urmărite, precum Mihai Necolaiciuc, Cristi Rizea, Puiu Popoviciu și alții au găsit refugiu temporar acolo? Și cum de infractori – precum ucigașul lui Teo Ptere – sunt feriți de brațul Justiției române? Sau cei de la Deveselul, implicați în scandalul ”sex cu minore din 2012, pe care procurorii români nu i-au putut ancheta?...

Concluzionând, talentatul jurist Cătălin Predoiu încearcă să acopere prin fonfleuri nedemne de un demnitar de valoarea sa DEZASTRUL din Justiție. Un dezastru care are o coordonată practică - la loc de frunte fiind cazul Caracal – și una teoretică, adică ignorarea avizelor CSM sau presiunile asupra justiției din partea lui Orban și a altor lideri PNL, reclamate de magistrați. 

Parafrazându-l pe ministru, mai curând lumea interlopă ”va intra cu buldozerul, cu lama, până la rasul solului”, împotriva Justiției adevărate, atât cât a mai rămas.

Interviul de la ”Realitatea plus” poate fi urmărit aici:

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

125
Tagurile:
România, Justiție, Deveselu, Ambasada SUA, Cătălin Predoiu

Загрузка...
TIR

Europarlamentar român despre transportul european: ”Cum elimină Vestul concurența din Est”

0
(reînnoit 10:10 11.07.2020)
Europarlamentarul PSD Mihai Tudose a avut o ieșire foarte dură împotriva noilor reglementări votate de Paramentul European în domeniul transporturilor, diagnosticul său fiind foarte clar: Vestul a eliminat în acest fel concurența transportatorilor din Est.

BRUXELLES, 11 iul - Sputnik, Daniela Porovăț. Mihai Tudose, fost premier și actual europarlamentar al PSD, i-a cerut premierului Ludovic Orban, într-un editorial publicat de Digi24, să pregătească atacarea la Curtea de Justiție a UE a noilor regulamente pe transporturi prin care ”Vestul elimină concurența din Est”.

Aceste regulamente contravin tratatelor Uniunii, Pactului Ecologic European și obiectivelor privind neutralitatea climatică și redresarea economică, argumentează Tudose.

”Este revoltător faptul că statele occidentale și-au mobilizat guvernele și europarlamentarii pentru a impune norme restrictive transportatorilor est-europeni. Practic, se urmărește scoaterea de pe piața europeană a firmelor de transport din Est. România și alte opt state membre, care vor fi direct afectate, au făcut eforturi în Consiliu și în Parlamentul European pentru a stopa acest pachet legislativ fără precedent. Fără succes, din păcate”, descrie europarlamentarul situația.

Tudose nu face economie de cuvinte dure, iar criticile la adresa UE sunt pe măsură:

”Așa arată unitatea europeană? Asta e solidaritatea atât de mult clamată? Ni se cere să fim solidari, de exemplu, când vine vorba de migrație, dar iată că suntem scoși în mod incorect din jocul economic! Și asta cu încălcarea principiului liberei circulații a bunurilor și persoanelor, care constituie fundamentul Pieței Interne europene...”, arată Tudose în editorialul amintit.

Europarlamentarul se întreabă, de altfel, de ce a fost atât de urgent votul din plenul europarlamentar, de ce nu s-a așteptat, așa cum era normal, rezultatul unui studiu de impact privind impactul de mediu și asupra funcționării Pieței Unice al normelor Pachetului Mobilitate, aflat în derulare.

”De ce nu s-a ținut cont de solicitarea noastră, a eurodeputaților din Est, de a se amâna decizia, având în vedere impactul pandemiei asupra economiei în general și a transporturilor în particular?”, se întreabă Tudose cu tâlc, acesta observând că se vorbește atât despre relansarea transportului, dar în practică se distruge un segment important de piață, ceea ce va înrăutăți situația social-economică, deja precară, din noile state membre ale Uniunii.

Tudose apreciază faptul că Adina Vălean, comisarul pentru Transporturi, a atenționat că întoarcerea obligatorie a camioanelor goale în statul de bază la fiecare opt săptămâni va cauza deficiențe în sistemul de transport, inclusiv congestionarea traficului, și creșterea poluării, prin emisii sporite în mod inutil.

Dar Tudose avertizează că acest ”nou regim protecționist impus de statele vestice va afecta grav economia românească, în condițiile în care transporturile înseamnă 400.000 de angajați și jumătate din excedentul comerțului extern cu servicii al României, adică un câștig anual pentru țară de peste 4 miliarde de euro”.

Din acest motiv, singura soluție, spune Tudose, este ca Guvernul să pregătească sesizarea Curții de Justiție a Uniunii Europene pentru a combate modul neloial în care vechile state membre își elimină concurența!

În final, Tudose încheie cu o notă amară, arătând că el nu dă un mesaj anti-european, ci unul pentru o Europă cu adevărat unită și solidară în fapte, nu doar în vorbe și în funcție numai de interesele unora!

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Europarlamentar, Vestul, Transportatori

Загрузка...