Marcel Ciolacu

Legătura neștiută a lui Marcel Ciolacu cu DOSARUL Vali Zgonea! Surpriza DNA!

20453
(reînnoit 07:41 21.01.2020)
Un dosar vechi, care dă peste cap… vorbele rele despre DNA Ploiești – că vezi Doamne, cum prind un deputat, mai ales pesedist, îl fac praf! Nici pomeneală, iată, Ciolacu, (ex?)doctorand SRI poate da mărturie!

BUCUREȘTI, 21 ian - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Ieri a avut loc un termen în dosarul fostului șef al Camerei deputaților Valeriu Zgonea, judecat pentru trafic de influență.

În dosar, procurorii îl acuză pe Valeriu Zgonea că și-ar fi traficat influența în vederea angajării la stat a fiicei omului de afaceri Dumitru Dobrică.

Printre probe ar fi interceptări și înregistrări ambientale, obținute DNA Ploiești prin colaborarea cu (un ofițer) SRI în acest caz – probe pe care avocații lui Zgonea au cerut să fie constatate ca fiind nule, pe baza deciziei CCR privind neconstituționalitatea protocoalelor încheiate de SRI instituții al Justiției – PÎCCJ, DNA, ÎCCJ etc.

Avocații au atacat și denunțul omului de afaceri Dobrică, făcut la ”celebra” unitate DNA de la Ploiești, făcut în fața controversaților  Lucian Onea, Mircea Negulescu și Alfred Savu.

În dosar e vorba de angajarea fetei omului de afaceri Dobrică într-o funcție de subsecretar de stat – iar în contrapartidă Zgonea și ”concubina” sa ar fi beneficiat de avantaje materiale, printre care o excursie la Viena, bilete la un concert, o chermeză cu staționare la Pătârlagele (Buzău) etc.

Dar, atenție, în înregistrări apar convorbiri telefonice purtate de Valeriu Zgonea (unele cu Dobrică) în care sunt folosite numele lui Liviu Dragnea, Victor Ponta şi Marcel Ciolacu.

Dragnea a fost adus din penitenciar pentru a da mărturie în acest caz… dar ce caută aici Marcel Ciolacu, reformatorul PSD? Povestea e interesantă… și neștiută de marele public.

Un tânăr pesedist buzoian, Marcel Ciolacu, director și viceprimar harnic

Ei bine, Dumitru Dobrică a fost consilier județean la Buzău între 2004 și 2013, când Marcel Ciolacu era consilier local, consilier județean sau viceprimar la Buzău – sau director al unei firme a primăriei. În plus, Dobrică a fost vicepreședinte al PSD Buzău, pe când Marcel Ciolacu era și el vice la organizația de județ sau președinte la municipala Buzău. Și muncea din greu!

Iar legăturile nu se opresc aici.

”În 2009, Curtea de Conturi Buzău constata că firma municipalităţii Buzău, Urbis Serv, condusă de Marcel Ciolacu între 2007 şi 2008, a încheiat ilegal un contract cu o firmă deţinută de un coleg de partid – fostul consilier judeţean PSD Dumitru Dobrică – prin care municipalitatea buzoiană a fost păgubită cu aproximativ 1,3 milioane de euro”, consemnează ”Gândul”

Concret, firmele care aveau legătură cu Dobrică ”au fost abonate la contracte cu autorităţile buzoiene conduse de colegii săi de partid”, exemplu dat de sursa citată fiind perioada 2010-2013 în care  firmele au încasat 16 milioane de euro din contracte publice. Ciolacu a fost viceprimar la Buzău între 2008 și 2012.

Problema nu era nouă. În 2007, Ciolacu a fost numit director executiv al SC Urbis Serv SRL, companie a primăriei Buzău. În raportul Curții de Conturi din iunie 2009 arăta ca societatea primăriei a fost prejudiciata cu circa 5 milioane de lei, datorită unor contracte ”semnate fără bază legală a unor situații de plată” încheiate din iunie 2007 de Urbis Serv cu primăria municipiului Buzău pentru ”execuția de lucrări și amenajări străzi și trotuare de 9,85 milioane lei”.

Atenție însă acum:

”Imediat, Urbis Serv a încheiat în mod ilegal un contract pentru aceleași lucrări cu o alta firma, Mecan Construct Sa Pătârlagele, fără a se specifica vreo valoare”, consemna Hotnews, comentând ”astfel, URBIS Serv s-a transformat în intermediar între primărie și Mecan Construct, o firmă care aparține unui om de afaceri controversat Dumitru Dobrică”.

A urmat o rețetă ”clasică”, situații de plată pentru lucrări la valori supraevaluate, ”rezultând un prejudiciu de 4,83 milioane de lei” – iar din Curtea de Conturi a constatat utilajele Mecan Construct ar fi lucrat… câte 30 de ore pe zi! Și, din nou atenție, conform Curții, ”lucrările nici măcar nu au fost recepționate”! Dar au fost plătite…

Ei bine, în perioada 1 mai 2007 -1 iulie 2008, respectivele situații de plată au fost semnate de Marcel Ciolacu, director executiv al Urbis Serv.

Da, DNA Ploiești (Onea-Portocală) recunoaște nevinovăția deputaților PSD

Rezultatul este uimitor: Raportul Curții de Conturi a fost trimis procurorilor, în 2009 a fost întocmit dosar penal, Marcel Ciolacu fiind acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, fals, uz de fals și asocierea în vederea săvârșirii unei infracțiuni, consemnează Hotnews.

Și, bombă - în 2010, dosarul ajunge la ”celebra” unitate de elită DNA Ploiești, care, ce să vezi… a zis PAS! Ați mai auzit așa ceva din partea lui Lucian Onea & Co? (Onea a venit la DNA Ploiești în 2010, iar din 2012 a ajuns șef).

Adică, ”celebra” DNA Ploiești a fost corectă în cazul lui Ciolacu, pentru că datele de până acum confirmă ce spune deputatul: că raportul Curții de Conturi Buzău a fost contestat în instanță și că dosarul de cercetare penală la DNA Ploiești, privind acuzațiile grave din contractul cu firma lui Dobrică, a fost anchetat… dar DNA a decis neînceperea urmăririi penale fata de Ciolacu!

Deci nu tu o anchetă de tipul celor povestite de Vlad și Andreea Cozma, nu tu nimic despre aventuri cu deputați PSD demne de relatat… Ce să mai, uite așa se vede că dracul nu e așa negru, iar portocala așa de onea! Vorba aia, sic tranzit gloria mundi…

Mai mult, DNA a confirmat în 2017 că deputatul Marcel Ciolacu NU are ”calitatea de suspect sau inculpat” în niciun dosar penal al DNA Ploiești. Asta ca să nu se mai spună vorbe rele despre DNA Ploiești – că vezi Doamne, cum prind un deputat, mai ales pesedist, îl fac praf! Nici pomeneală, Ciolacu, (ex?)doctorand SRI poate da mărturie!

Așa că, iată, dosarul Zgonea scoate la iveală și aspecte pozitive: primăria Buzău NU a fost păgubită, Ciolacu NU are dosar penal, iar DNA Ploiești e… ”băieți de băieți”!

În plus, e clar că, din punctul lor de vedere, nenorocirea stă în biletele de la concertul din Viena și chermeza lui Zgonea ”Mihai Viteazu” de la Pătârlagele, nu în milioanele de care bătea câmpii Curtea de Conturi că s-ar fi ciordit!

Rămâne întrebarea…

Rămâne întrebarea, de fapt o pură curiozitate – prin cine să-l fi cunoscut Zgonea din Craiova pe Dobrică din Buzău de ar fi ajuns la combinații cu ”deconturi”, cum zic procurorii? Că, se știe, ajungi la așa ceva doar prin intermediul cuiva care a făcut, la rându-i, combinații pe ”deconturi”, nu pe schimburi de mesaje de Anul Nou.

Și, în paralel cu întrebarea asta, cum a știut ofițerul SRI să se joace cu microfoanele chiar unde a trebuit? Noi credem că din profesionalism, desigur… O fi având și el doctorat?

20453
Tagurile:
DNA, Valeriu Zgonea, Marcel Ciolacu
Etnicii maghiari purtând uniforme de epocă ridică steagul secuiesc

Ce va mai spune Iohannis? Proiect pentru autonomia Ținutului Secuiesc cu sprijin UDMR

159
(reînnoit 12:19 16.06.2021)
Proiectul de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc va ajunge iar în dezbaterea Parlamentului României, având susținerea unui deputat UDMR, ceea ce riscă să iște un mare scandal în Coaliția de dreapta

BUCUREȘTI, 16 iun – Sputnik. Uniunea Maghiară din Transilvania a anunțat că proiectul de lege al autonomiei Ținutului Secuiesc, care a fost deja respins în mai multe rânduri de Parlamentul României, va fi depus iar sub semnătura  deputatului József Kulcsár-Terza (ajuns în Parlamentul României din Partidul Civic Maghiar dar pe listele UDMR) și a deputatului UDMR Zoltán Zakariás.

Proiectul autonomiei Ținutului Secuiesc, care riscă să inflameze iar spiritele, a fost dezbătut de parlamentarii Uniunii Maghiare din Transilvania la o reuniune a Grupului de lucru regional pentru autoguvernare al Forumului reprezentanţilor maghiari din bazinul carpatic în Parlamentul maghiar de la Budapesta. Așadar, proiectul are o rezonanță care depășește granițele României și se înscrie într-o politică mai largă a Ungariei de promovare a maghiarilor de peste hotare.

Un proiect de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc a fost depus în Parlamentul României și în luna aprilie a anului trecut, iniţiativa fiind adoptată tacit de Camera Deputaţilor şi apoi respinsă de Senat, moment în care partidele politice românești s-au acuzat reciproc de pactizare cu autonomiștii maghiari.

Soarta celui prezent va fi probabil aceeași, cu diferența că UDMR este acum la guvernare, ceea ce va îndrepta acuzațiile spre toată Coaliția de dreapta.

Trebuie amintit că anul trecut chiar și președintele Klaus Iohannis s-a amestecat în discuția privind politica maghiară din Transilvania, acuzând PSD că ar vinde Ardealul în complicitate cu UDMR. Acum însă, UDMR face parte din coaliția aflată la guvernare cu binecuvântarea și sprijinul aceluiași Klaus Iohannis, ceea ce face ca noul proiect privind autonomia să fie un cartof fierbinte atât pentru majoritatea parlamentară, cât și pentru Cotroceni.

159
Tagurile:
Klaus Iohannis, UDMR, Ținutul Secuiesc, Autonomie

Загрузка...
Boris Johnson și Joe Biden la G7

De ce are nevoie Occidentul de dușmani!

130
Avocatul Dan Chitic a făcut o analiză a ”nevoii de dușman” a Occidentului, arătând în ce măsură această mentalitate afectează și societatea românească

BUCUREȘTI,  16 iun – Sputnik. Dan Chitic arată într-o postare pe canalul său de Telegram că societatea occidentală funcționează din punct de vedere emoțional și intelectual exclusiv in sistem binar.

”Dualismul este o constantă a psihicului occidental, doar că în loc ca aceasta caracteristică a modului nostru de a gândi să devină mai rafinată, mai elaborată, noi, de zeci de ani încoace, alunecăm de la un dualismul cartezian într-un bogumilism de manea”, mai arată Dan Chitic.
Exemplificarea acestui sistem de gândire din societatea occidentala, a cărei a doua trăsătură esențială este caracterul războinic și expansiv, consideră cunoscutul avocat, se poate vedea în aceea că, într-o lume pe care Vestul a cotropit-o economic și cultural “globalizând-o”, Occidentul ”a rămas în pană de combustibil: a rămas în pană de dușmani!”

De aici și nevoia Vestului de a căuta noi și noi dușmani, văzuți și nevăzuți, continuă Dan Chitic, pentru că fără inamici, lumea occidentală ar sucomba, ar face implozie din vădita lipsa de consistență intelectuală și spirituală ca urmare a autodistrugerii singurului element ce dădea substanța și sens Occidentului, și anume creștinismul.

Chitic spune că acum ”dușmanul” este folosit pentru disciplinarea populației și controlul ei absolut.

”De aceea societatea occidentală e in Căutare de dușmani! Zilele trecute Secretarul General al NATO ne spunea iarăși ca “Dușmanul e aproape”… în fine, nu a putut preciza care e pericolul, cu ce suntem amenințați, dar clar e ca acest dușman exista: e China, e Rusia, sunt amândouă? Nici nu contează! Bine ca avem un dușman. La ce bun sa fim “Aliați” și să plătim sute de miliarde pe arme fără dușman? “Viața ar fi pustiu”…”, arată Dan Chitic cum inventează NATO dușmanii pentru a justifica cheltuielile militare.

În egală măsură, și politicienii și ”Deep state” au nevoie de dușmani, dar invizibili: teroriști sau viruși, observă Chitic. Iar virușii transformă în dușman aproapele fără mască, nevaccinat, nedisciplinat!

Iar avocatul crede că, până la urmă, acest dușman se ascunde chiar înlăuntrul nostru, fiind modul nostru de a fi și de a gândi!

130
Tagurile:
Dan Chitic, China, Rusia, Inamic, Occident

Загрузка...
Vladimir Zelenski

Zelenski amenință creeze “cea mai puternică armată din Europa”

0
Zelenski amenință să creeze cea mai puternică armată din Europa, în cazul în care Occidentul va renunță să mai ofere sprijinul Kievului în conflictul civil din Estul țării.

BUCUREȘTI, 16 iun – Sputnik. În cazul în care statele occidentale vor renunța să mai susțină Ucraina în conflictul cu autoproclamatele republici din Donbas, Kievul va fi nevoit să-și creeze cea mai „puternică armată din Europa”, pentru a rezolva această problemă pe cont propriu.

© Sputnik / Алексей Никольский

Declarația a fost făcută de președintele ucrainean, Vladimir Zelenski, într-un interviu oferit presei străine, conținutul căreia a fost dat publicității de serviciul de presă al administrației prezidențiale.

Potrivit lui, este vorba de obținerea unei supremații tehnice și militare cu ajutorul potențialului uman, însă acest lucru nu este pe deplin bun.

“În loc să devină cercetători, să dezvolte tehnologic țara, oamenii vor fi nevoiți să se gândească cum să-și apere familia, casa”, a subliniat președintele Ucrainei.

Zelenski a mai adăugat că în prezent poporul ucrainean moare în Donbas pentru aceleași principii, pe care le apără NATO și Uniunea Europeană. Totodată, el a avertizat statele europene cu privire la riscul unor noi conflicte la frontierele lor, în cazul în care nu vor interveni.

0
Tagurile:
Vladimir Zelenski, Ucraina
Tematic
Zelenski: Nord Stream – 2 e un Royal Flush pentru Rusia. Reacția Kremlinului
Axios: Biden a refuzat să se întâlnească cu Zelenski înainte de summitul cu Putin
Putin, gata să discute cazul Crimeea cu Zelenski, dar nu despre apartenenţa peninsulei

Загрузка...