Ludovic Orban la Bruxelles

"Mister Bean" de România se implică-n Moldova! Totuși ”putem fim măscărici în politică”

933
(reînnoit 08:26 09.01.2020)
Lui ”Mister Bean” nu-i mai ajunge spectacolul grotesc din România – îl face și la Bruxelles… despre Moldova.

BUCUREȘTI, 9 ian - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Acum câteva zile, cunoscutul astrolog Mariana Cojocaru i-a făcut o caracterizare teribilă lui Ludovic Orban – și i-a ”lipit” o poreclă: „Mister Bean de România”.

”Când mă uit pe astrograma dânsului aș spune că este un fel de Mister Bean în politica românească”, a spus Mariana Cojocaru explicând - ”Dumnealui exact așa se comportă… Când vorbim de un Mister Bean în politica românească aș spune că el tratează cu superficialitate problemele importante și grele ale țării… că nu putem să fim măscărici în politică”.

Ei bine, superficialitatea de care vorbea reputata ocultistă a fost din nou evidențiată în recenta vizită de la Bruxelles. Deși are probleme uriașe în România – buget atacat din toate părțile, lipsa majorității în Parlament, incapacitatea de a satisface promisiunile și angajamentele, inclusiv financiare, întreruperea unor proiecte naționale, în fine, deci deși nu face față problemelor interne, ”Mr. Bean” de Guvern s-a agățat de… Moldova!

Practic, metoda omului beat care merge pe șapte cărări – fenomen cunoscut lui ”Mr. Bean” încă din tinerețe. 

Acum, demersul său la Bruxelles ar fi de râs, dacă nu ar fi de plâns: premierul României vrea ”condiţionalităţi stricte pentru Republica Moldova”, opinând chiar că ”Nu putem considera un partener serios actualul guvern”.

Partea ridicolă, de râs, e ”interpretarea” – adică tocmai Ludovic Orban să vorbească de ”partener serios”; în schimb partea ”de plâns” e că personajul din fruntea Guvernului României NU pare a fi compus el această ”piesă”.

De altfel, Orban ”Mr. Bean” a demonstrat, prin celebra declarație de la Zagreb, că lucrează în interesul unor grupări străine – în cazul respectiv, poate și în cel de față, la comanda PPE.

Într-un comunicat al Guvernului României se arată că ”prim-ministrul României a făcut o prezentare a situaţiei politice din Republica Moldova, subliniind necesitatea implementării de către Uniunea Europeană a unei politici de condiţionalităţi stricte în relaţia cu noul Guvern socialist, urmărind stimularea de reforme reale, în continuarea eforturilor Guvernului anterior”.

Cu alte cuvinte, PPE are interesul să pună în aplicare propria politică la Chișinău, chiar dacă o majoritate legal constituită – nu prin rapt parlamentar, ca la București – a decis să meargă pe o formulă socialistă!

PPE are interesul să pună presiune pe Chișinău – iar pentru asta îl folosește pe ”Mr. Bean” ca pe o marionetă?! ”Uite ce a spus Orban, știm de la Orban”, vor spune cei din PPE, folosind delatorul de serviciu, așa cum făceau colegii tatălui lui Orban din Securitatea anilor 50. Deh, ce naște din vechi securist bolșevic… liberal pro-european se cheamă! Dar, e posibil - la așa ceva să se preteze un premier român? Poate un ”măscărici”, cum spunea Mariana Cojocaru.

Culmea tupeului este că ”Mr. Bean”, ajuns la putere printr-o moțiune și o investitură votate dincolo de litera regulamentului și fondată pe promisiuni nerespectate (vezi cazul Pro România și ALDE) și prin încălcarea cutumelor parlamentare (cazul Cîțu) – ei bine tocmai el se referă acuzator la schimbarea guvernului Maia Sandu… prin moțiune de cenzură!

”Am transmis un mesaj după moțiunea de cenzură depusă de PSRM, partidul lui Dodon, care a dus la căderea guvernului Maia Sandu, iar ulterior la formarea unui guvern PSRM, fără singura forță politică clar pro-europeană și care avea girul nostru, şi numai al nostru, și ne conferea garanția unui parcurs european pentru Republica Moldova”, a declarat Orban.

Și, cu tupeul cu care a denunțat „trădări naționale” când Guvernul Dăncilă a încercat o apropiere de Israel, acum spune că ”tot ceea ce s-a întâmplat în Republica Moldova reprezintă o involuție, care creează, ne creează îngrijorare, şi din punctul nostru de vedere, nu putem să considerăm un partener serios actualul guvern”.

Reamintim ce îi transmitea Mariana Cojocaru la o oră de maximă audiență, poate înțelege „Mr. Bean” de România: ”Nu putem să fim măscărici în politică”. Cum adică ”tot ceea ce s-a întâmplat în Moldova reprezintă o involuție”?! Un proces democratic, neacuzat de nimeni, este ”o involuție”? Cine se crede acest personaj pentru a face asemenea aprecieri față de altă țară? Simplu – e ”Mister Bean” care se trezește vorbind pentru a satisface interesele altora, așa cum a făcut și în România. Și face în continuare!

”Poziția pe care am exprimat-o atât comisarului pentru extindere, cât şi altor oficiali europeni, a fost aceea de a privi cu maximă circumspecție și cu maximă exigență tot ceea ce se întâmplă în Republica Moldova și, practic, dacă nu se respectă angajamentele care au fost luate în ceea ce privește parcursul european, UE, Comisia Europeană să reacționeze în consecință”, a mai spus ”Mr. Bean.

Sincer, nu cred că șeful lui Cîțu, Rareș ”Vanghelion” și Violeta Bau-Bau poate să le spună celor din UE ce să facă. Mai ales că tocmai lui i se spune întotdeauna ce să facă! De exemplu cum să favorizeze multinaționalele, cum să se împrumute zilnic sume uriașe favorizând băncile, cum să intre în zona roșie a bugetului pentru a da peste cap sistemul de pensii favorizând instituții financiare prin ”Pilonul II” – sau cum să plătească în avans rachetele americanilor! Și multe altele!

În concluzie, lui ”Mister Bean” nu-i mai ajunge spectacolul grotesc din România – îl face și la Bruxelles… despre Moldova. Oare când îl vom vedea susținând, precum Maia Sandu, să i se dea lui Traian Băsescu cetățenia moldoveană?

Că acum 10 ani spunea că ”Traian Băsescu îşi bate joc de români, îşi bate joc de Constituţie, îşi bate joc de bunul simţ, numai pentru a-i menţine pe aceşti şmecheraşi care ştiu cum să prăduiască banul public”.

Acum ”aceşti şmecheraşi” sunt în PNL, sunt primari, ba chiar și miniștri! Iar ”Mr. Bean” joacă rolul premierului. Și îl joacă prost și periculos pentru români. Mai bine aduceți originalul. 

933
Tagurile:
Moldova, Bruxelles, Ludovic Orban
Carmen Avram

Carmen Avram anunță cea mai grea înfrângere pentru Iohannis și Orban cei doi tac mâlc!

1124
Ce vor face Orban și Iohannis? Vor tăcea mai departe asupra subiectului – sau vor da vina pe guvernarea PSD – Dăncilă?!

BUCUREȘTI, 13 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. În ciuda cifrelor prezentate de analiști și de Opoziție privind datele economice și mai ales îndatorarea, reprezentanții Guvernului afirmă că totul merge bine, iar Florin Cîțu pare pur și simplu entuziasmat!

Președintele Iohannis, cel care asigură susținerea Guvernului și îl girează în fața electoratului nu pierde nici un prilej pentru a felicita guvernul pentru ceea ce face, trecând peste toate gafele și mai ales ignorând orice critică, ba chiar și cifrele venite din Europa.

Dar, din păcate un fapt NU îl pot contrazice și Iohannis și Orban – și atunci îl ignoră, tăcând mâlc în privința lui: zona euro, obiectiv prioritar al României, nerealizat de România… dar de care se apropie Bulgaria!

Ori, acest fapt îl aruncă în față Carmen Avram, reputată realizatorare TV devenită europarlamentar.  

”E oficial: Bulgaria e în anticamera zonei euro - a fost admisă (alături de Croația) în mecanismul european al ratei de schimb”, arată Carmen Avram, explicând că ”moneda bulgară va fi acum „conectată” la euro, la rata de 1 euro= 1.95583 leva, în pregătirea aderării”.

Altfel spus, ”în doi ani, Bulgaria ne va lăsa definitiv în urmă, trecând la euro”.

Ceea ce ascund Iohannis și Orban este că în timp ce Bulgaria obține un asemenea succes, ”România nu îndeplinește niciuna dintre cele 4 condiții pentru a face pasul”.

”Nu cred ca i-ați auzit vreodată pe bulgari bârfindu-și patria prin Europa și prin ziarele ei și nici nu i-ați văzut pe liderii de la Sofia să creeze haos, doar ca să stăpânească ei, de unii singuri, țara până la sfârșitul timpurilor”, scrie Carmen Avram.

Iar marea problemă, pe care PNL și cei care se declară ”anti-PSD” o ignoră, este următoarea, perfect spusă de Carmen Avram:

”Nicio națiune n-a crescut vreodată în haos, scandal și lipsă de patriotism”, scrie Carmen Avram, punctând final: ”Când o să înțelegem asta, o să-i ajungem din urmă pe bulgari”.

Oare ce vor face Orban și Iohannis? Vor tăcea mâlc asupra subiectului – sau vor da vina pe guvernarea PSD – Dăncilă… asta chiar după ce Banca Mondială a evidențiat realizările economice ale respectivului cabinet?!

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1124
Tagurile:
PSD, Moneda Euro, Zona euro, Bulgaria, Klaus Iohannis, Carmen Avram

Загрузка...
Papa de la Roma Francisc

Realitate și ipocrizie: PAPA, primul mesaj după decizia lui Erdogan privind Sfânta Sofia

516
Dacă Papa ar trebui să se simtă trist, ar trebui să o facă pentru ceea ce Occidentul catolic a făcut creștinismului răsăritean, inclusiv împotriva capitalei acestuia, Constantinopol – și a marii biserici a Răsăritului, Sfânta Sofia

BUCUREȘTI, 12 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Una dintre cele mai controversate decizii din ultima perioadă a fost revenirea fostei biserici bizantine Sfânta Sofia la serviciile sacre musulmane, după ce, de peste 85 de ani, monumentala clădire a fost muzeu.

Președintele Recep Tayyp Erdogan a anunțat că va fi redeschisă religiei musulmane, dar că va fi deschisă tuturor. Decizia lui Erdogan se potrivește ca dată cu primul serviciu religios musulman, desfășurat în primele zile după cucerirea Constantinopolului (29 mai 1453), undeva la începutul lui iunie 1453, la ea asistând sultanul Mahomed Cuceritorul, un adevărat protector al monumentelor arhitectonice ale capitalei cucerite.

În 1934, sub republica preşedintelui Kemal Atatürk, Sfânta Sofia a fost secularizată şi transformată în ”Muzeul Ayasofya”.

Acum, primul serviciu religios musulman va avea loc peste 24 iulie, în prezența președintelui Erdogan. 

“Ne vom ruga împreună de vineri, 24 iulie, la Sfânta Sofia şi, astfel, o vom deschide religiei”, a declarat Erdogan, subliniind că marele locaș de cult își va păstra și caracterul de obiectiv turistic al Istanbulului și ”va rămâne deschisă tuturor, turcilor şi străinilor, musulmanilor şi non-musulmanilor”.

Reacții au venit din lumea întreagă, iar una dintre cele mai așteptate a fost a Papei. Azi, în ”Duminica Mării”, de Ziua Internațională a Mării, Papa a făcut referire la acest adevărat suflet spiritual al vechii porți a mărilor – Bizanțul.

”Mă gândesc la Hagia Sophia… și sunt foarte întristat”, a declarat Papa Francisc, transmite Vatican News.

O reacție dură a venit de la Moscova, de la Patriarhul Kirill, care a denunţat ”orice tentativă de a umili sau de a impieta moştenirea spirituală milenară a Bisericii de la Constantinopol”, a spus Kiril, subliniind că ”o ameninţare la adresa Sfintei Sofia este o ameninţare faţă de întreaga civilizaţie creştină”.

Pe plan politic, Kremlinul consideră că decizia Ankarei este suverană, este ”o afacere internă” a Turciei.

De fapt, supărarea Bisericii Rusiei este justificată, pentru că însăși creștinarea rușilor are legătură cu Sfânta Sofia. Cneazul Vladimir cel Sfânt ar fi decis creștinarea rușilor după ce a fost impresionat și întărit de o slujbă de la marea biserică a Constantinopolului.

Menționam de grija marelui sultan Mohammed Fatîh pentru monumente – și trebuie spus că, din păcate, nu toți urmașii săi s-au manifestat la fel. Și titrez: realitate și ipocrizie. De fapt, e vorba de istoria reală și de cine este, de fapt, de vină pentru faptul că zona Sfânta Sofia NU este creștină. 

Istoria reală arată că, mai înainte ca musulmanii să acopere mozaicurile și să afecteze monumentul, acesta fusese vandalizat și prădat de cruciații latini, catolici, în timpul celei de-a patra Cruciade, când, în 1204, printr-un act de trădare a creștinătății, armatele apusene au cucerit și jefuit Constantinopolul, capitala Imperiului Roman de Răsărit.

A fost lovitura fatală dată vechiului imperiu, care de atunci nu și-a mai revenit – și factorul principal al pătrunderii turkmeno-selgiucide în Asia Mică și apoi în Europa.

Deci, dacă Papa ar trebui să se simtă trist, ar trebui să o facă pentru ceea ce Occidentul catolic a făcut creștinismului răsăritean, inclusiv împotriva capitalei acestuia, Constantinopol – și a marii biserici a Răsăritului, Sfânta Sofia. Turcii au cules roadele unei politici de permanentă trădare și împilare a Imperiului Bizantin de către cruciații latini și puterile militar-comerciale de la sfârșitului perioadei feudale.

De fapt, în multe zone ale fostului imperiu Roman de Răsărit, chiar populația creștină i-a primit pe selgiucizi și pe turkmenii viitori otomani ca pe niște eliberatori, atât de dur s-a manifestat cucerirea latină din secolul XIII. Până la căderea Constantinopolului sub noul imperiu Otoman nu mai era decât un pas. Occidentul l-a făcut cadou turcilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

516
Tagurile:
moschee, Recep Tayyip Erdogan, Mesaj, Papa Francisc, Sfânta Sofia

Загрузка...
Andrzej Duda

Polonia, victorie la limită, lecție pentru Bruxelles, care NU își poate impune agenda!

0
Victoria este criticată de medii occidentale, care se tem de continuarea politicilor conservatoare şi de reformele justiţiei pe care UE de contestă.

BUCUREȘTI, 13 iul – Sputnik, Evan Răutu. Iar, în Polonia s-a derulat al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, între actualul președinte, social-conservatorul Andrzej Duda, şi primarul liberal a Varşoviei, Rafal Trzaskowski.

Conform datelor exit-poll, Andrzej Duda ar fi câștigat la limită, obținând 50,6%, în timp ce Trzaskowski are doar 49,6%. Ultimul sondaj Ipsos, publicat azi noapte, arată că Duda a obținut 51% din sufragii.

Victoria lui Duda este criticată de medii occidentale, care se tem de continuarea politicilor conservatoare şi de reformele justiţiei pe care UE de contestă.

De cealaltă parte, Rafal Trzaskowski a promis reforme prin susţinerea minorităţilor şi ”va bloca încercările guvernului de a politiza sistemul judiciar care atacă valorile democratice”, transmite BBC.

Duda este un ”conservator social” şi vrea să apere „modelul tradiţional de familie”, susţinăte programul 500+, prin care familiile primesc 110 euro pe lună pentru fiecare copil, până la vârsta de 18 ani.

Occidentul îi reproșează lui Duda politica împotriva pătrunderii ideologiilor progresiste, mai ales a celor gender, președintele promițând să protejeze familiile poloneze de ”ideologia LGBT” sau de educaţie sexuală în şcolile de stat.

Polonia a adoptat o formă morală de ”educaţie de viaţă în familie”, dar numai pentru studenți și, făcute, atenție – de preoţi sau călugăriţe. De asemenea, Duda se opune avorturilor.

Preşedintelui Duda i se reproșează și modificările legislative privind ”controlul sistemului judiciar şi al presei”, transmite BBC, într-un amplu comentariu

În relația cu UE, situație este mereu încordată - Polonia este cel mai mare beneficiar net al absorbțiilor fondurilor UE,  dar Duda a numit UE o comunitate ”imaginară din care nu câştigăm prea mult”.

Rafal Trzaskowski este susținut de Platforma Civică, așa zisă de centru-dreapta, formaţiunea lui Donald Tusk, și are o agendă liberal progresistă, participând chiar la marşurile LGBTQ şi a propus introducerea educaţiei sexuale în şcoli. De asemenea, el susține agenda Bruxelles-ului, contra reformelor din Justiție adplicate de Duda.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Alegeri, alegeri, Polonia, Andrzej Duda

Загрузка...