Иранцы сжигают флаг США, архивное фото

România, între SUA și Iran, se află ”în prima linie a frontului irakian”

3351
(reînnoit 13:11 07.01.2020)
Analistul Sorin Roșca Stănescu consideră că România este prinsă ”în cleștele americano-iranian” și atrage atenția asupra pericolelor care vizează țara noastră în situația de conflict dintre cele două puteri

BUCUREȘTI, 5 ian - Sputnik, Marius Holdean. Roșca Stănescu își începe analiza publicată pe Corect News cu evaluarea la rece a situației din Orientul Mijlociu.

Astfel, spune analistul, ”neoficial, între Statele Unite și Iran s-a declanșat un război. Acest război, după toate probabilitățile, nu se va purta nici pe teritoriul Statelor Unite și nici pe teritoriul Iranului. Ci în altă parte. Pentru moment, în Irak și în Kenya. Și cine știe unde va mai fi el transferat? E important însă să ne punem întrebarea unde este prinsă România în acest război. Și ce are de făcut”, interpretează el scena internațională din perspectiva României.

SRS ne atenționează că, în calitatea sa de ”unul dintre cei mai fideli aliați ai Statelor Unite”, România este expusă războiului nedeclarat, dar declanșat de Washington împotriva Iranului și războiului Teheranului împotriva Statelor Unite.

Dar analistul nu se lasă păcălit de declarațiile oficiale ale SUA, ci arată că, în realitate, originea acestui atac, care a declanșat războiul dintre Iran și Statele Unite poate avea, așa cum s-a întâmplat de cele mai multe ori în istorie, o cu totul altă cauză, de natură politică.

”Asaltul democraților asupra republicanilor lui Donald Trump, acuzațiile care i se aduc președintelui american și posibilitatea ca el să fie demis în urma investigației parlamentare și penale, pot fi de natură să creeze un efect pervers. Un război între Statele Unite și Iran este de natură să strângă rândurile la Washington și să unească din nou o națiune divizată. De aceea este irațional să excludem teza conform căreia atacul ucigaș îndreptat împotriva unei persoane percepute drept erou la Teheran este deliberat și are la bază nu criterii de strategie militară, cât mai degrabă o strategie politică”, indică SRS posibilele cauze interne ale conflictului extern declanșat de SUA.

Ce se întâmplă cu soldații români din Irak?

Mai departe, analiza indică faptul că nu doar Ambasada Statelor Unite din Bagdad, precum și toate bazele militare, sunt întărite și păzite cu strășnicie, ci la fel se întâmplă și în ceea ce privește bazele militare ale României din Irak, doar că ”din motive diplomatice sau cine știe, poate de altă natură, despre aceasta se vorbește mai puțin. Cetățenii americani și români sunt chemați de urgență în țară. fiind atenționați că se află în pericol pe teritoriul irakian”, mai spune SRS.

Se așteaptă așadar o contralovitură în forță a Iranului pe teritoriul Irakului, observă Roșca Stănescu, iar din acest moment, forțele iraniene, extrem de bine înarmate și antrenate, motivate de o rezistență de decenii în fața celui mai puternic stat al lumii, pot pregăti ordinul de a ataca oriunde. Atenție! Oriunde înseamnă, pentru analistul citat, ”în orice teatru de război în care sunt prezente trupele Statelor Unite și cele ale statelor aliate”, aici gândindu-se și la România.

Mai mult, SRS arată că afirmația lui Donald Trump potrivit căreia Iranul nu a câștigat nici o bătălie, este falsă. ”De-a lungul istoriei sale milenare, Iranul a câștigat numeroase războaie. În ceea ce ne privește, ne putem aminti cum armata lui Darius a ajuns până în sudul Dunării”, face el recurs la istorie, amintind că pe parcursul istoriei recente, Iranul și-a creat forțe militare redutabile, care au acționat cu succes în numeroase războaie asimetrice, desfășurate pe o arie geografică largă, inclusiv în Somalia.

Este România pregătită?

”Fapt este că întreaga lume trebuie să se pregătească pentru a face față eventualelor consecințe ale unui război, care nu se știe unde și în ce condiții se va purta. Iar războiul este și de natură economică. Pentru că numai la câteva zile de la lovitura executată de Statele Unite, prețul petrolului a început să crească vertiginos. Efectele se vor simți în lumea întreagă”, pune SRS degetul pe rană.

Ba chiar el atrage atenția că România, ”aflată în prima linie a frontului irakian, prezentă și pe alte fronturi alături de Statele Unite, trebuie să se pregătească la rândul ei” și că nu este suficient să adoptăm și să urmăm strategia trasată de Departamentul de Stat, de Pentagon și de Casa Albă.

Sfatul lui SRS este ca, pornind de la aceste strategii, autoritățile de la București să stabilească și o strategie proprie pornind de la particularitățile prezenței noastre militare și civile în diverse zone sensibile ale planetei.

3351
Tagurile:
Iran, SUA, România
Тема:
Tensiuni SUA - Iran în urma asasinării lui Qasem Soleimani (28)
Daniel-Cătălin Zamfir

Daniel Zamfir și Cozmin Gușă aruncă în aer raportările COVID

649
O metodă mai mult decât cinică este pe cale de a fi folosită contra PSD – dezvăluirea vine de la doi oameni foarte bine informați și se suprapune peste câteva incidente recente

BUCUREȘTI, 21 sept – Sputnik. O dezvăluire „nucleară”: reportările COVID sunt manipulate politic! Cei care spun asta sunt doi politicieni foarte bine informați, senatorul Danie Zamfir și fostul deputat Cozmin Gușă, consultant politic de top. 

Astfel, Cozmin Gușă a declarat la RTV că Guvernul se pregătește ”să manipuleze datele Covid, pentru a le folosi în scop electoral”.

Surse ”din anturajul lui Ludovic Orban” i-au dezvăluit lui Gușă că în zilele următoare Guvernul va ridica raportările infectărilor Covid la 2.000 de cazuri pe zi, motivul fiind unul uluitor: înspăimântarea electoratului vârstnic al PSD!

”Acest Covid va fi folosit electoral și, din nefericite, în următoarele 2-3 zile, Guvernul va raporta 2.000 de infectări cu un singur scop, să sperie electoratul PSD-ului, pe care ei îl cred de generația a treia și mai fricos de boală”, spune Gușă.

Consultatul politic recunoaște că metoda e valabilă ”doar pe jumătate”, deoarece ”este într-adevăr un electorat mai vârstnic, dar pentru vot eu cred că vor risca”.

”Este un calcul cinic de a folosi Covidul în scop electoral”, a declarat Gușă. Subliniind că ”am informațiile acestea de la oameni de lângă Orban, care  ”sunt speriați de manipularea acestor cifre și folosirea lor în scop electoral”.

În același timp, senatorul Daniel Zamfir este de acord că scenariul manipulării raportărilor ”începe să prindă contur”. Iar principala țintă este Capitala.

”Azi, focar de COVID. Unde? În București! Unde sunt cele mai multe cazuri raportate? În București, normal! Nu contează ca în București peste 60% din cei care se testează NU sunt din București, cifrele cele mai mari TREBUIE raportate în București”, scrie senatorul într-o recentă postare.

Iar de aici – teoria și demonstrația: ”Va gândiți, cumva, ca și mine, că vor crește cazurile alarmant - în București, bineînțeles - de mâine încolo?”.

Și, atenție – Zamfir merge exact pe informația pe care o dă Cozmin Gușă: ținta este electoratul în vârstă – oamenii mai în vârstă, speriați de autorități, vor alege să nu iasă la vot?”.

Pe de altă parte, Daniel Zamfir consideră că „dacă au ajuns la scenariul asta, e clar că Plicușor e în cădere liberă...”.

Să nu uităm că, recent, autoritățile au comis o ”gafă”, reportând un număr uriaș de vindecări, ceea ce s-a dovedit ulterior fals. De asemenea, în timp, presa a sesizat cum se vehiculează direct – sau prin oameni din presă afiliați guvernului – decese ”de Covid”, fapt care s-a dovedit ulterior fals.

Deci, o manipulare a raportărilor COVID este o posibilitate de netăgăduit.

649
Tagurile:
COVID-19, Cosmin Guşă, Daniel Zamfir

Загрузка...
Liviu Pleșoianu

Pleșoianu nimicește PNL - și provocare pentru Zuckerman!

932
Probe fără tăgadă scoase la iveală de Pleșoianu - Este chiar și o provocare pentru Adrian Zuckerman să comenteze aceste probe

BUCUREȘTI, 21 sept – Sputnik. Liviu Pleșoianu continuă să uimească prin probele pe care le scoate la iveală – adevărate lovituri mortale pentru PNL, pentru că sunt fără putință de tăgadă!

De data asta, Liviu Pleșoianu vine cu probe video care îl vizează chiar pe ministrul Justiției, Cătălin Predoiu. E vorba de declarații incendiare ale acestuia despre actualul candidat al… PNL (și USR), Nicușor Dan!

Este vorba de două înregistrări cu declarații din 2016.

În prima, ministrul PNL al Justiției, spune: ”DOI BANI nu dau pe sondajele domnului BAN... pardon... DAN! Domnu' Dan se ocupă acuma de sondaje, își pregătește încă un sondaj în care cu siguranță va fi chiar și înaintea doamnei Firea...”.

Menționăm că ministrul Predoiu este considerat unul dintre autorii poreclei lui Nicușor Dan – ”plicușor ban”.

”...Deci actualul ministru PNL al Justiției spunea, scârbit, că "NU DĂ DOI BANI" pe sondajele lui Nicușor "BAN... pardon... DAN"!? :))))) Absolut magnific!”, comentează Liciu Pleșoianu.

În al doilea material video, același sobru ministru de azi făcea o aluzie mai mult decât străvezie despre conturi în străinătate ala candidatului Nicușor Dan.

Iată declarație lui Cătălin Predoiu, tot din 2016:

”Cu ocazia asta, poate domnu' Dan descoperă lucrurile pe care nu le știa aseară la o televiziune, când a fost întrebat de registrele din Seychelles sau Panama... Știți că au americanii un principiu: Follow the money (Ia urma banilor)! ...Și-ai să afli multe!... Nicușor, dragă, ȚINE-ȚI NERVII!... Pretenții afișate de integritate... Pretenții de imaculare... GRAVE probleme de transparență, GRAVE probleme de credibilitate!”

Ironia ministrului de azi spune totul despre cât de mult îl prețuia pe actualul ”candidat al Dreptei” – și despre credibilitatea acestuia în fața unui dintre cei mai importanți miniștri.

Materialele probatorii sunt o provocare și pentru Adrian Zuckerman. Oare ce spune ambasadorul Zuckerman despre această declarație a ministrului său preferat?

”Cum comentați, mai ales ultima declarație, referitoare la ”Follow the money” din cazul Predoiu – Nicușor Dan”, este întrebarea noastră pentru Zuckerman – și provocarea lui Liciu Pleșoianu.
932
Tagurile:
Adrian Zucherman, Liviu Pleșoianu

Загрузка...
Simona Halep

Ultima oră: Simona Halep face România fericită!

0
(reînnoit 16:43 21.09.2020)
Marea tenismenă a reușit câștigarea importantului turneu din Cetatea Eternă - este al treilea turneu WTA pe care Simona Halep îl câştigă în 2020.

0
Tagurile:
România, Simona Halep
Tematic
Simon Halep a bătut-o pe Jasmine Paolini la WTA Roma
Simona Halep, revenire spectaculoasă! Este știrea momentului!
Finala US Open 2020: Osaka s-a apropiat de Halep în clasamentul WTA după victorie

Загрузка...