Răzvan Savaliuc

Savaliuc, lecție de rațiune și curaj pentru români, împotriva manipulării

1961
(reînnoit 08:33 19.12.2019)
”Când terminăm cu fariseismul ăsta? Ei sunt aleșii poporului și stâlpii națiunii - pentru cine vrea să priceapă că nu te pot conduce cei care nu au un venit decent”

BUCUREȘTI, 19 dec - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Cunoscutul investigator de presă Răzvan Savaliuc a scris un editorial, ca o reacție la ceea ce s-a petrecut ieri în Parlament, acea tentativă de eliminare a unor drepturi bănești pentru magistrați și alți oameni din Justiție, parlamentari, diplomați etc.

De fapt, este o lecție de demnitate pentru cei care conduc – sau ar trebui să conducă – această țară care ”o ia cu totul la vale!”, după cum spune Savaliuc.

”Valul de ură injectat acestui popor pentru a fi dezbinat, stăpânit și în final dislocat teritorial așa cum se dorește, atinge paroxismul”, scrie Savaliuc. ”În fața valului de ură, clasa politică (parte din ea părtașă la subminarea națională) pare ca se predă în totalitate, sau cel puțin partea sănătoasă la cap nu are curajul să spună lucrurilor pe nume”.

Ori, un adevăr care ar trebui spus este că, pe lângă ura inoculată contra parlamentarilor, ultima temă aruncată pentru dezbinarea națională este asmuțirea populației împotriva magistraților și personalului auxiliar din instanțe și parchete, că au pensiile și salariile prea mari”.

”Să le tăiem! Să le impozitam! Să stea magistrații dacă se poate cu salarii de muncitori, ca să fie egalitate, ca pe vremea comuniștilor”, înșiră Savaliuc ideile inoculate.

Rezultatul: ”Prostimea, cu duiumul, exaltă la greu și sare cu picioarele pe aceasta temă, din nou fără să gândim”. Și, atrage atenția Savaliuc la fel se cere și în privința pensiilor parlamentarilor, ”să trăiască și ei cu 1000 – 2000 de lei la pensie dacă se poate!”

”Ne mai facem oare bine?”, întreabă deschis Savaliuc. ”Sunt de acord că magistrații au indemnizații foarte mari. Dar așa trebuie sa fie!”, declară fără ocolișuri jurnalistul.

Savaliuc merge mai departe chiar – da, magistrații au indemnizația de 2-3 ori mai mare ca a parlamentarilor – ”Dar cred că și parlamentarii ar trebui să aibă venituri egale cu ale magistraților - la fel și miniștri” – deoarece reprezentanții puterilor în stat ”ar trebui să fie pe picior de egalitate în aceasta privință - și foarte bine plătiți”.

”Ei sunt aleșii poporului și stâlpii națiunii - pentru cine vrea să priceapă că nu te pot conduce cei care nu au un venit decent”, spune ferm Răzvan Savaliuc.

Dar, jurnalistul explică de unde vine haosul din mintea oamenilor, cine a vrut ca noi să nu mai înțelegem de ce aleșii poporului trebuie să aibă privilegii.

Primul vinovat pentru instigarea poporului împotriva parlamentarilor a fost Traian Băsescu, spune Savaliuc. ”Pentru a câștiga capital electoral (un al doilea mandat) Băsescu i-a etichetat pe aleși principalii vinovați de tot răul din țară”.

”Și românii au exultat! Cu mânie proletară! De atunci încoace, parlamentarii nu-și mai revin și acceptă, de frica maselor manipulate, să nu li se mărească salariile, să nu mai aibă imunitate - iar acum, pe linia PNL, să li se taie și pensiile”, scrie Savaliuc.

Jurnalistul de investigații întreabă în față: ”Dar cine vreți să vă conducă, români? Și cine vreți să vă judece? Cine vreți să ne apere interesele? Niște sărăntoci? Care să nu aibă din ce trai decent și să ajungă poate să se și vândă?”

 Negând ideea de a conduce prin sărăcie, Savaliuc mărturisește – ”Când aud că Diaspora e prima care țipă ca aleșii poporului și magistrații au venituri prea mari, am impresia ca trăiesc într-o alta lume...”

”Adicătelea românașul care se duce să muncească prin străinătate câștigă 2000 euro, poate chiar 3000 euro lunar, și el care câștigă cât un parlamentar, făcând în străinătate munca de jos, e primul care țipă că aleșii au prea mult?!”, scrie Savaliuc. ”Vă dați seama de aberație? Cum să te conducă unul care câștigă mai puțin ca tine? Ce garanție am eu ca cetățean că unul cu un salariu mic îmi va asigura mie bunăstarea?”

Iar întrebarea cheie este: ”Când terminăm cu fariseismul ăsta?”

”Ceea ce face PNL în aceste zile, încercând să câștige capital electoral pe falsele probleme ale societății, ca trebuie să se taie pensiile și salariile la parlamentari, guvernanți și magistrați este mai rău decât în perioada comunistă”, acuză Savaliuc.

Dar, din păcate, ”poporul manipulat aplaudă, se regăsește în acest mesaj”. Din păcate, constată Savaliuc, la nivel de mase românii nu gândesc și cred ”tăierea salariilor "nesimțite"” este o ”acțiune politic corectă - așa că pe toate rețelele de socializare, cu mic cu mare, se sare iar cu picioarele pe magistrați și pe aleși”.

Despre magistrați, Savaliuc spune ferm: ”este imperios necesar să aibă venituri mari, chiar foarte mari”.

”Magistrații sunt supuși multor restricții pe care noi ceilalți cetățeni nu le avem - și au o profesie deosebit de grea și de răspundere”, argumentează Savaliuc. ”La fel și grefierii, care depun o muncă sisifică, mult mai grea ca a magistraților - și cu mai mare răspundere”.

Da, admite Savaliuc, putem vorbi că magistrații ar trebui să răspundă în mod real din punct de vedere profesional – ”este o alta temă – dar nu putem să-i retrogradam la venituri dacă vrem să mai avem Justiție”.

Răzvan Savaliuc este de acord că se fac excese – unii magistrați și-au adăugat veniturile de la facultăți sau din alte locuri peste indemnizația lunară ”ca să le iasă la final pensia cât mai barosană, adică mai mare decât au avut vreodată indemnizația”, dar aceste ”excese imorale” se pot corecta legislativ, spune Savaliuc, nu prin tăierea pensiilor cum vrea PNL!

”Sa moara si capra vecinului - este proverbul care ne definește cel mai bine ca națiune - o spun cu regret”, mărturisește Savaliuc. ”Dacă eu nu sunt în stare să câștig cât vecinul, atunci să nu aibă nici el. De ce oare unii gândim atât de strâmb?”.

Românii ar trebui să înțeleagă că soluția nu stă în “Să moară și capra vecinului”, ci la ”guvernanții care au obligația să asigure un nivel de trai decent și nediscriminatoriu tuturor cetățenilor”.

”Altfel, azi vom da la medici, mâine la polițiști, poimâine la profesori, după cum bate vântul, iar poimâine vom tăia de la unii și alții pe motiv că au mai mult, fără să rezolvam niciodată fondul problemei”, scrie Savaliuc în finalul editorialului din ”Lumea Justiției”, încheind cu un mesaj dur: ”Dacă PNL nu va înceta cu tăiatul la magistrați și grefieri, pregătiți-vă de greve!”.

1961
Tagurile:
Răzvan Savaliuc
Icoane făcătoare de minuni

Mare analist ATEU, mesaj incendiar pentru dreptul la credință

430
(reînnoit 07:16 30.11.2020)
Un gânditor ateu se revoltă contra celor care nu respectă dreptul la credință: ”Nu accept lecții de la frustrați, totalitari în gândire, care ar lua gâtul oricui nu gândește ca ei. Nu accept ca orice terchea-berchea ajuns șef să îngrădească drepturile și libertățile”

BUCUREȘTI, 30 nov – Sputnik. Unul dintre cei mai apreciași analiști, jurnalistul și consilierul politic de top Constantin Gheorghe, un veritabil om de stânga, și-a declarat, cu onestitate, în repetate rânduri, atitudinea față de religii: este ateu.

În același timp, fostul consilier politic al fondatorilor noii social democrații din România – Iliescu și Năstase – este un apărător constant și vehement al drepturilor cetățenilor, al respectului față de valorile și reperele naționale – și un pentru care respectul, înțelegerea și onestitatea sunt principiile pe care se bazează relația interumană, inclusiv societatea.

Ier, Constantin Gheorghe s-a revoltat din cauza nedreptăților flagrante la care sunt supuși credincioșii de către ipocriții din structurile statului – altfel mereu grijulii să îi afirme ”credința” și respectul pentru Biserică.

Constantin Gheorghe repetă onest: ”Cum spuneam, sunt ateu. E alegerea mea. Sunt dotat și cu o coadă extrem de sensibilă, drept pentru care nu-mi place să fiu călcat pe ea, pe motiv că iau apărarea pupătorilor de moaște, ca în cazul Teodosie Tomitanul”.

Și, observă revoltat analistul, ”Văd că și altor prieteni le este reproșat acest sprijin”!

”Să ne înțelegem bine: înainte de orice, suntem cetățeni, cu drepturi, libertăți și obligații egale”, subliniază analistul, punctând clar: ”Când iau apărarea credincioșilor, iau apărarea unor cetățeni cărora o mână de netrebnici le încalcă drepturile și libertățile constituționale”.

Altfel spus - ”Îi apăr pe ei, mă apăr pe mine! Apăr Constituția!”, scrie Constantin Gheorghe.

Ori, în acest sens, reputatul consilier politic le atrage atenția conducătorilor asupra Legii legilor: ”Poate ați uitat, de asta pun mai jos prevederi esențiale din Constituție”

”Art. 1:

3) România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din decembrie 1989, şi sunt garantate.

(4) Statul se organizează potrivit principiului separaţiei şi echilibrului puterilor - legislativă, executivă şi judecătorească - în cadrul democraţiei constituţionale.

(5) În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie...

Art. 2:

1) Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum.

(2) Nici un grup şi nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu.

Art. 4:

(2) România este patria comună şi indivizibilă a tuturor cetăţenilor săi, fără deosebire de rasă, de naţionalitate, de origine etnică, de limbă, de religie, de sex, de opinie, de apartenență politică, de avere sau de origine socială.”

Ori, acestea fiind amintite, reputatul analist spune clar: ”Nu accept lecții de la tot felul de frustrați, totalitari în gândire, care ar lua gâtul oricui nu gândește ca ei”.

”Și nu voi accepta ca orice terchea-berchea, ajuns șef peste noapte, să-mi îngrădească mie drepturile și libertățile, că așa i s-a sculat lui! Punct! Sictir!” – încheie dur Constantin Gheorghe, revoltat și scârbit de atitudinea autorităților.

 

430

Загрузка...
Dan Chitic

Dan Chitic, mesaj fulminant și UNIC, pentru toți românii!

1222
Cunoscutul avocat și om de mare credință, Dan Chitic dă măsura patriotismului său într-un mesaj cutremurător, excepțional, adresat românilor – și amintește un aspect pe care nimeni nu l-a invocat!

BUCUREȘTI, 30 nov – Sputnik. Personalitate publică remarcabilă prin patriotism și implicarea pentru drepturile românilor, avocatul Dan Chitic este și un creștin practicat, acordând credinței și Bisericii un rol fundamentale, chiar principal în demersurile sale.

Evident, Dan MV Chitic participă la manifestările de la Peștera Sfântului Andrei, din comuna Ion Corvin, din Constanța. De acolo, Dan Chitic a scris aseară un text-mesaj de excepție – că, azi, ”Alba Iulia va fi la Ion Corvin!”.

Dan Chitic a scris că în această zi a Apostolului românilor, de Sf. Andrei, ”are loc adevărata alegere pe care poporul român o are de făcut în ceea ce privește viitorul său”.

”Nu sunt alegeri politice din cele care se fac din 4 în patru ani, ci este o alegere de esență, de direcție pe care o are de făcut acest neam: are de ales între teroare, dictatură, deznaționalizare și uniformizare culturală și identitară pe de o parte, și, pe de altă parte, poate alege Libertatea, Credința, Identitatea națională și apărarea Drepturilor Constituționale”, declară Dan Chitic.

Mai mult, Dan Chitic crede că este ”alegerea veacului, o alegere cât 25 scrutinuri electorale într-unul, pentru că avem posibilitatea de a alege ce și cum vrem să fim: oameni drepți, credincioși și liberi sau sclavi umili într-o colonie dintr-o margine de imperiu”.

Și, atenție la argumentul istoric excepțional adus de cunoscutul avocat:

”Nu întâmplător poate, acum 102 ani, Marea Adunare Națională de la Alba Iulia de la 1 decembrie 1918 a avut loc tot sub semnul pandemiei, și s-a desfășurat chiar sub cel mai sever “val” al acelei pandemii, cel din toamna și iarna anului 1918”.

Și, subliniază avocatul – ”Pandemia aceea de gripă spaniolă din 1918 a fost una adevărată, cu un virus într-adevăr criminal care a răpus 50 milioane de vieți, gripa spaniolă din 1918 ucigând 3,3 % din populația Pământului de atunci!”.  

Dar, atrage atenția Dan Chitic: ”Și oamenii din acea vreme erau adevărați căci, în pofida pandemiei, ignorând riscul de a se îmbolnăvi, românii au ieșit să se bucure de victoria lor, au ieșit să sărbătorească Marea Unire dar și victoria asupra Puterilor Centrale, împotriva Germaniei și Austro Ungariei care au fost la un pas să șteargă de pe hartă România”.

”Pe români nici nu avea de ce să-i sperie cumplita viroză spaniolă, căci tocmai încheiaseră victorioși un război de doar doi ani în care pieriseră 535.706 din conaționalii lor, respectiv aproximativ 10% din populația țării de la acea dată - ce le mai putea face o viroză după ce suferiseră din partea nemților și austriecilor?”, scrie Dan Chitic, punctând superb: ”Bunicii și străbunicii noștri au știut în 1918 să calce cu moartea pe moarte pentru a izbândi!”.

În schimb azi, mai mult de 100 de ani de la 1918, România are ”un președinte neamț, impus și protejat de noile “Puteri Centrale”, un președinte al cărui guvern ne pângărește credința punând lacăte pe biserici, ne șterge identitatea și ne răpește drepturile fundamentale, inclusiv dreptul de a ne închina la cele sfinte, o putere a cărei singur obiectiv este ștergerea granițelor și identității noastre pentru a ne integra deplin în “lumea euroatlantică””, arată acuzator avocatul patriot.  

Ori, observă Dan Chitic – ”ei, cei ce se vor stăpânii noștri, ne spun că toate drepturile și libertățile ne sunt luate acum pentru “binele nostru”, pentru a ne feri de o viroză ale cărei victime, oricum ar fi numărate ele, nu depășesc 0,05% din populația țării…”.

”Pentru cei 535.706 români omorâți de nemți pe fronturile și câmpurile acestei țări în lupta lor pentru libertatea, independența și integritatea acestei țări, pentru noi, pentru credința și identitatea noastră, dar mai ales pentru copiii noștri și pentru dreptul lor de a fi oameni liberi și demni avem datoria să ne învingem frica, pasivitatea, și comoditatea corupătoare și să ieșim din case!”, declară fulminant Dan Chitic.

De aceea, în mesajul de aseară, Dan Chitic făcea un apel la români ”să se organizeze și să meargă cu mic, cu mare la Peștera Sfântului Andrei de la Ion Corvin, să facă zid în jurul unui ierarh care a fost învrednicit de Dumnezeu să devină un conducător și un simbol al rezistenței noastre împotriva urâciunii pustiirii aduse în țară de forțele globaliste strânse în spatele președintelui Iohannis”.

Nu este însă un îndemn la participare cu orice preț, pentru Dan Chitic se adresează  și celor care nu vor veni: ”Chiar și cei care din binecuvântate pricini nu pot ajunge mâine în județul Constanța, și ei trebuie să se strângă în jurul bisericilor lor, indiferent dacă sunt sau nu credincioși, indiferent în ce cred, căci lupta aceasta se dă pentru apărarea dreptului nostru la un viitor demn, pentru apărarea libertății noastre!”

”Mâine toți românii trebuie să iasă demni și sobri să se roage și să se închine în tăcere, frățietate și bunăcuviință, fără scandal și fără dezbinare”, este adevăratul îndemn al avocatului patriot.

Un îndemn la credință, la unitate între români, la respect pentru fundamentele națiunii – ”Dincolo de orice credință, convingere sau culoare politică, azi toți românii trebuie să fie Uniți Pentru România! Cu Orice Preț!”, a scris avocatul Dan Chitic în excepționalul său mesaj.

1222
Tagurile:
Mesaj, Dan Chitic

Загрузка...
Copil

Copil confiscat de la părinţi care s-au opus schimbării sexului

0
Un cuplu din Australia, al cărui copil se relatează că a fost confiscat de autoritățile statului, contestă hotărârea unui magistrat care îi consideră abuzivi și „periculoşi” pentru că s-au opus terapiei cu testosteron pentru fiica lor.

BUCUREŞTI, 30 nov – Sputnik. Avocații părinților au depus săptămâna trecută documente pentru a contesta decizia din octombrie a unui magistrat, fiind, se pare, primul caz în justiţie de apărare a drepturilor părinților în ceea ce privește tratamentul pentru disforia de gen, a relatat ziarul Australian. Copilul lor, pe atunci de 15 ani, a fost luat din familie anul trecut, după ce acesta ar fi mărturisit online că vrea să se sinucidă.

„Autoritățile spun că nu îi vom permite să îşi schimbe genul, așa că este «periculos» să se întoarcă acasă, pentru că am abuza-o mental. Vor să acceptăm tratamentul cu testosteron”, a declarat tatăl copilului, potrivit RT.

Părinții vor o analiză psihologică independentă a tuturor cauzelor posibile ale depresiei copilului lor, precum și luarea în considerare a unor opțiuni de tratament neinvaziv. Adolescenta a dezvoltat o depresie după ce și-a pierdut prietenii la 13 ani, când familia s-a mutat în Australia , iar aceste dificultăți au fost agravate de un început dificil de pubertate și anxietate cu privire la alimentație și imaginea corpului, a povestit mama.

Familia a migrat în Australia acum un deceniu. Avocații copilului au depus, la începutul acestei luni, acte care solicită aprobarea începerii terapiei hormonale pentru schimbarea sexului.

Un comentator pe Twitter, care a spus că propria fiică a suferit de disforie de gen cu debut rapid, a scris că intervențiile statului în acest sens, ca în cazul din Australia, marchează „sfârșitul parentingului așa cum îl știam”.

„Nu avem drepturi. Copiii noștri pot fi grav vătămaţi de guvern și de experţii medicali și suntem neputincioși să oprim acest lucru”, a scris comentatoarea.

​În contextul în care dezbaterile privind tratamentul pentru disforia de gen se înteţesc în Australia, unele state americane introduc excepții de la legile consimțământului părinţilor pentru ca copiii acestora să poată beneficia de tratamente hormonale și intervenții chirurgicale pentru schimbarea sexului fără consimțământul părinților. Începând din acest an, copiilor cu vârsta de până la 13 ani din statul Washington li se permite să primească un tratament confidențial pentru disforia de gen, plătit prin planul de asigurare al părinților și efectuat fără acordul lor.

​„Statele intervin într-o relație iubitoare dintre părinte și copilul minor și declară: «Vă vom transforma fizic copilul împotriva voinţei tale și pe ascuns”, a scris pe Twitter jurnalista Abigail Shrier, autoarea cărţii „Irreversible Damage: The Transgender Craze Seducing Our Daughters”, apărută în iunie 2020.
0
Tagurile:
LGBT, Australia, copil, sex, transgender
Tematic
Sex în schimbul voturilor. Un partid promite legalizarea prostituției
Ţara în care numărul copiilor care vor schimbare de sex se dublează an de an
Senatorii ruși vor să interzică căsătoriile persoanelor care și-au “schimbat sexul”

Загрузка...