Adrian Năstase

Năstase, despre REVENIREA în conducerea PSD și ofertele Ponta, Gușă, Dâncu. Analiza cheie!

44775
(reînnoit 16:13 19.12.2019)
Reputatul om politic a realizat o analiză critică a situației PSD, a greșelilor comise, a ofertelor actuale și a vorbit de revenirea sa în conducere

BUCUREȘTI, 18 dec - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Emisiune de extrem de interesantă realizată de Denise Rifai cu fostul premier și președinte fondator al PSD, Adrian Năstase.

Reputatul om politic a realizat o analiză critică a situației PSD, a greșelilor comise, dar și a ofertelor actuale. În plus, Năstase a vorbit și de revenirea sa în conducerea PSD.

În privința greșelilor majore, Năstase pune în prim plan lipsa unei strategii pentru prezidențiale imediat după alegerea lui Dragnea la congresul din 2018.

”Eu am sugerat, atunci, să se caute un profil de președinte - pe cineva de genul președintelui Academiei, Ioan Aurel Pop”, a spus Năstase, subliniind ”Asta a fost sugestia mea”.

Dar, amintește Năstase, ”cei din partid au spus că nu se ocupă de lucrurile astea, că dacă anunță pe cineva va fi atacat și au spus că vor face anunțul anul viitor”.

”A doua greșeală a fost că după alegerile europarlamentare nu s-a făcut restructurarea guvernului, ci s-a făcut peticirea lui, cu discuții cu Iohannis”, punctează Năstase, confirmând existența compromisurilor.

Pe de altă parte, Adrian Năstase consideră că Viorica Dăncilă nu ar fi trebuit să candideze, ”să fi fost ales Tăriceanu, să păstreze alianța cu ALDE”, subliniind un paralelism între situația de acum și cea din perioada Ponta: ”Cred că și la ea a fost același mecanism care l-a împins pe Victor Ponta să candideze, după ruperea cu PNL”.

”A fost o greșeală atunci, unii dintre liderii locali ai partidului au spus că cel mai mare partid social-democrat nu poate să nu aibă nimic”, spune Năstase, care spune însă că ”trebuie să faci compromisuri”.

Decât să nu ai nimic, mai bine să ai premierul, explică Năstase, ”a fost un bulgăre de zăpadă transformat în avalanșă -  s-au pierdut alegerile prezidențiale, guvernarea”.

Nici acum PSD nu se prezintă bine, atrage atenția Adrian Năstase: ”Mesajul PSD nu mi se pare serios, pentru că nu se coordonează”.

”Nici măcar nu au o echipă… PSD ar trebui să aibă un guvern din umbră”, dă exemplu fostul premier. ”Eu vorbesc des cu toţi, mă sună, le răspund, cu unii dintre ei m-am văzut”.

Adrian Năstase analizează și  „ofertele” PSD. Primul pe listă, ”creația sa” politică, Victor Ponta.

 ”Victor Ponta este un om cu multe calități, dar are și defecte, nu are răbdare”, spune Năstase, ”a creat un partid, nu știu cum va ieși - o alianță nu știu dacă e cel mai bun termen”.

Dar, punctează Năstase, ”trecutul trebuie lăsat în urmă și trebuie gândit în perspectivă”.

În privința lui Cozmin Gușă, un altul la a cărui carieră politică Năstase a contribuit major, fostul președinte PSD folosește un ton critic, chiar ironic: ”să nu îl limităm”… la PSD!

”Gușă e un intelectual de toate culorile, să nu îl limităm”, spune Năstase, continuând sub impresia faptelor – ”Poate acum e de stânga - eu l-am adus secretar general în PSD, iar apoi a fugit în echipa lui Băsescu, de dreapta”.

O altă posibilă achiziție controversată – Vasile Dâncu, pe care Ciolacu îl vede în conducerea PSD. Năstase îl calmează pe președintele interimar al PSD și îl trimite la o dimensiune fundamentală a unui partid serios: resursa de cadre politice.

”Eu cred că trebuie activat Institutul Român de Studii Social-Democrate - Marcel Ciolacu ar putea face bine ca Dâncu să fie numit director la acest institut, să facă analize, să pregătească dezbateri”, spune Năstase, cu o tentă de ironie. ”PSD trebuie să decidă dacă vrea să fie o echipă care trăiește din transferuri de jucători sau își face propria academie”.

În fine, despre revenirea în PSD – ”Ce înseamnă să revin în PSD? Să am iar carnet de membru, să fiu mai activ decât acum?”

”Nu cred că Ionuţ Matei (judecătorul, n.n.) mi-ar da voie să mai am o funcţie de conducere şi nici nu îmi doresc”, spune Năstase, punctând ”După ce am fost preşedinte, ce să mai fiu? Secretar general?”.

Năstase dă în acest sens un mesaj interesant, cu trimitere la o posibilă soluție: ”Mă apropii de o vârstă respectabilă şi trebuie să recunosc că este un moment pentru cei tineri.

”Ionuț Vulpescu a făcut o analiză, bună, e președintele Consiliului Național al PSD, dar are nevoie de sprijinul tuturor liderilor”, spune Năstase.

Deci, o analiză de maestru într-ale politicii – poate vor fi urechi de auzit și minți care să priceapă. Și mai ales interese meschine care să nu fie susținute.

44775
Tagurile:
revenire, PSD, Victor Ponta, Adrian Năstase
Lucian Romascanu, Marcel Ciolacu

PSD, anunț incendiar Parchetul General e vizat direct! Ar putea fi o lovitura zilei!

637
(reînnoit 12:10 12.08.2020)
Un demers care, dacă va fi dus până la capăt, ar putea schimba multe; dacă însă e precum precedentul… atunci PSD Ciolacu se face de râs

BUCUREȘTI, 12 aug – Sputnik. Fulminantul Raport al Curții de Conturi dă la iveală nereguli majore, care ar trebui preluate de organele de anchetă. Pentru cine nu știe, rapoartele Curții de Conturi nu se pot nici substitui anchetei procurorilor – și nici măcar NU e obligatoriu ca parchetele să se autosesizeze.

În acest context, PSD transmite un mesaj incendiar: ”Este obligatorie autosesizarea Parchetului în urma infracțiunilor constatate de Curtea de Conturi”.

Într-un text postat pe Facebook, ”Românii cu pandemia, Guvernul PNL cu hoția!”, PSD subliniază că în timp ce românii erau ținuți în case, ”Guvernul PNL a devalizat bugetul României!”.

”O spune clar ”Raportul Curții de Conturi privind cheltuielile Guvernului în starea de urgență”, care dezvăluie nu doar amploarea  jafului liberal, dar – ceea ce este și mai grav – demonstrează cu cifre faptul că Guvernul liberal a sabotat cu bună-știință sănătatea românilor!”, scrie PSD.

Iată care sunt motivele, extrase din Raport, pentru care Parchetul ar trebui să se ”autosesizeze”, așa cum le descrie PSD:

- Prejudiciu de aproape 700 de milioane lei

- 825 de cazuri de abateri, nereguli, erori și ilegalități

- Achiziția măștilor de protecție la prețuri de 100 de ori mai mari

- Achiziții de combinezoane și alte materiale sanitare la prețuri de până la 10 ori mai mari

- Subfinanțarea testării - doar 8 aparate PCR achiziționate din cele 32 pentru care au fost alocați banii în bugetul aferent perioadei  01.01. - 15.05.2020

- Punerea în pericol a vieții cetățenilor prin subfinanțarea secțiilor ATI

- Expunerea iresponsabilă a personalului medical din prima linie la îmbolnăviri, prin achiziții repetate de echipamente de protecție neconforme

- Alocarea cu întârziere și în mod deficitar a fondurilor pentru sprijinirea populației

- Plăți în avans de milioane de euro pentru ventilatoare care nu au fost livrate nici până în acest moment

- Plăți ilegale a costurilor de transport, livrare și manipulare a produselor contractate, deși acestea erau în sarcina furnizorului

- Achiziţii făcute prin contracte atribuite netransparent

- Salarii babane și sporuri acordate prin încălcarea legii

- Neplata la timp a şomajului tehnic (la finalul stării de urgență 21% din solicitări erau neachitate)

- Neplata la timp a indemnizației aferente părinților (la finalul stării de urgență 31% din cereri erau neachitate).

Sigur, apare întrebarea – de ce PSD nu face direct sesizare, pe baza Raportului Curții de Conturi – și cere PÎCCJ să se autosesizeze. O explicație ar putea fi că nu dorește să apară acuzații de politizare a CC – dar cred că e deja prea târziu pentru asta.

O altă explicație, mult mai logică prin fapte, este că PSD Ciolacu se limitează la vorbe, dar nu face nimic… concret, faptic!

Să ne amintim că pe 5 august – deci acum 7 zile - Marcel Ciolacu declara ”ferm”: ”PSD va depune AZI plângere penală la DNA împotriva tuturor reprezentanților PNL din Guvern și din teritoriu care au transformat instituțiile statului într-un rai al criminalității! Solicit organelor de urmărire penală ca acest dosar să fie soluționat cu celeritate!”

Da, de atunci au trecut 7 zile, iar ”AZI” nu a mai venit! Cam despre asta e vorba cu PSD Ciolacu.

”Guvernul PNL trebuie să plece urgent! Vom scăpa România de cel mai incompetent și hoț guvern din istoria României”, încheie PSD, o formulă care contrazice proverbul de bun simț ”câinele nu pleacă de la măcelărie”.

Deci PSD trebuie să gonească ”câinele” galben, nu să-i ceară, stupid, să plece!... Așa și cu ”autosesizarea” parchetului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

637
Tagurile:
PSD

Загрузка...
Mircea Badea

Mircea Badea, mesaj dur pentru USR și Băsescu: ”Lozincile voastre inepte și mincinoase!”

316
Băsescu, cel care azi li se pare tinerilor USR că umblă beat pe la televiziuni, a creat lumea din care USR se inspiră cu toate lozincile lor de azi

BUCUREȘTI, 12 aug – Sputnik. Cunoscutul realizator TV a avut o reacție dură după ce membri ai tineretului USR l-au luat la mișto pe Traian Băsescu, care părea a fi apărut beat la o emisiune.

Mircea Badea le-a atras atenția că degeaba râd ei de Băsescu – pentru că, de fapt, este cel care le-a creat „panteonul”, în frunte cu ”zeița” Kovesi.

”Poate pentru că sunt de la tineret și mai sunt și de la USR, nu au aflat exact cine este Traian Băsescu”, explică ironic Mircea Badea. ”Dragi, vorba vine dragi, membri de la organizația de tineret de la USR, Traian Băsescu este tăticul profesional al ăleia pe care o divinizați voi și anume Laura Codruța Kovesi”.

Cine este Kovesi? ”Este aia de credeți voi că s-a luptat cu corupții, cu penalii, toate lozinciile voastre inepte și mincinoase…”, le transmite teleastul. 

Altfel spus, el, Băsescu, care azi li se pare tinerilor USR că umblă beat pe la televiziuni, a creat lumea din care USR se inspiră cu toate lozincile lor de azi.

”Asta trebuie să știți: că ăsta de care faceți voi mișto și întrebați câte degete vede, a făcut-o pe Kovesi... Kovesi. El a inventat-o pe Kovesi. El a promovat-o. El a susținut-o”, scrie Mircea Badea, subliniind ironic – ”Poate vine ca o dezvăluire pentru organizația de tineret USR”.

Pe de altă parte, Mircea Badea aduce aminte de situația când Băsescu și Kovesi erau la putere: ”Pe vremea cu Kovesi întreba cineva câte degete vede?”.

”Nu prea îl întreba nimeni nimic pe Băsescu”, a răspuns Mircea Badea, subliniind conclusiv – ”Da, e tăticul celei pe care o divinizați voi”.
USR Tineret
USR Tineret

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

316
Tagurile:
Băsescu, USR, Mircea Badea

Загрузка...
Vaccinul rusesc împotriva coronavirusului

Cât de sigur este vaccinul rusesc împotriva COVID-19? Opinia unui virolog

0
(reînnoit 18:07 12.08.2020)
Datele preliminare legate de vaccinul rusesc împotriva coronavirusului arată că acesta este eficient și sigur, iar criticile venite din Occident sunt lipsite de temei, consideră virologul Anatoli Alteștein.

CHIȘINĂU, 12 aug – Sputnik. Datele preliminare arată o eficiență și siguranță înaltă a vaccinului rusesc împotriva coronavirusului, însă aceste date urmează să fie confirmate în final în cea de-a treia fază, care se va finaliza, cel mai probabil, la sfârșitul acestui an, a declarat agenției RIA Novosti doctorul în științe medicale, virologul, Anatoli Altștein.

Marți, Rusia a anunțat despre autorizarea primului vaccin în lume împotriva COVID-19, care a primit denumirea “Sputnik V”, a fost supusă tuturor verificărilor necesare și contribuie la formarea unei imunități durabile. Ministrul Sănătății al Rusiei a declarat că afirmațiile critice sunt neîntemeiate și a presupus că la mijloc e vorba de concurență. Potrivit lui, multe state au recurs la niște regimuri mai mult sau mai puțin forțate de cercetare, însă vaccinul rusesc – “e o soluție care deja dispunea de anumite cunoștințe și date clinice”.

“Am o opinie foarte bună despre acest vaccin... Însă vaccinul are nevoie de o a treia fază, doar atunci va fi clar în ce măsură este eficient și sigur. Totuși, datele preliminare arată că acesta poate fi sigur și eficient. Însă pentru a afirma cu certitudine acest lucru, e nevoie de desfășurarea celei de-a treia faze”, a declarat Altștein.

Durata celei de-a treia faze, în opinia expertului, depinde de modul în care va evolua epidemia în acele locuri unde se vor desfășura testările.

“Iată de ce principalul rezultat, pe care trebuie să-l obținem, în sensul siguranței – este observarea oamenilor care vor fi vaccinați. În sensul protecției – trebuie să existe o epidemie destul de puternic pentru ca oamenii care locuiesc în condiții firești, să fie infectați în condiții normale, precum restul oamenilor. Să sperăm că acest lucru va decurge până la finele acestui an”, a menționat Altștein.

Fiind solicitat să comenteze critica preparatului rusesc, venită din partea unor experți occidental, virologul a menționat că aceștia “nu au dreptate în mod categoric”.

“Vaccinul nu este cu nimic mai rău decât cele fabricate le ei, e stabilit. Ar putea să critice nu atât vaccinul, ci faptul că acesta a fost autorizat până la finalizarea celei de-a treia fază. E o acțiune politică, reclamă. Va fi una utilă pentru promovarea acestui vaccin. În Rusia chiar și președintele a vorbit despre el, fiica lui a fost vaccinată. Însă acest lucru nu are nimic în comun cu calitatea vaccinului”, a subliniat specialistul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
coronavirus, vaccin
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
ATENȚIE: Anunțul OMS mai puțin difuzat – un veritabil DUȘ RECE în euforia vaccinurilor!
„Sputnik V”: Putin anunță înregistrarea primului vaccin împotriva coronavirusului în Rusia
“Sputnik V” împotriva COVID-19: Vaccinul rusesc este așteptat pe toate continentele
Președintele din Filipine vrea să fie primul care testează vaccinul produs de Rusia
Putin a anunțat înregistrarea primului vaccin rusesc împotriva COVID-19
Vaccinul anti-Covid, ”Sputnik V”, anunțat de Putin: Rusia - comenzi uriașe, din 20 de țări

Загрузка...