Generalul Florian Coldea

Arestare bombă în Servicii: ”În locul lui Coldea, mi-aș săpa o groapă adâncă”. Noul Klemm?

1452
Acuzația de ”trafic de droguri” este greu credibilă – și duce cu gândul la ceea ce se află în spate – o afacere cu servicii secrete

BUCUREȘTI, 16 dec - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Instanța a decis arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a chestorului Gelu Oltean, fostul șef al DIPI (Direcția de protecție internă a MAI), unitate cunoscută ca UM0215, ”Doi şi-un sfert”, apoi UM0962, pe vremea celui care avea să o ridice la cel mai înalt nivel profesional, generalul Virgil Ardelean, poreclit ”Vulpea”.

Ardelean a preluat ideea înaintașilor săi, Florin Calapod, Viorel Tache ș.a., construind un veritabil serviciu de informații – și care ajunsese un fel de concurent al SRI, mai ales pe vremea când cel mai puternic serviciu de Intelligence nu era condus de cei mai pregătiți șefi.

Tot o creație a lui Ardelean este și chestorul Gelu Oltean, reținut ieri de procurorii DIICOT Braşov – și arestat ulterior prin decizia instanței.

Gelu Oltean a arestat alături de concubina sa și de un cetățean britanic într-un dosar de ”trafic de droguri”. Cei trei ”organizau într-o casă din județul Dâmbovița reuniuni de consum de DMT (dimetyltriptamina), drog de mare risc ce conține Ayahuasca”, arată DIICOT.

Concubina lui Oltean este o frumoasă și controversată patroană de clinică de wellness (Vanessa Amal Youness), situată în comuna Stănești, Dâmbovița, unde se practicau ședințe de vindecare prin procedee oculte și inițiatice – în cazul de față, șamanism.

În șamanismul sud american,  este folosită Ayahuasca, fapt care este cunoscut în multe cercuri din România – și, probabil practicat.

Cu alte cuvinte, acuzația de ”trafic de droguri” este greu credibilă – și duce cu gândul la ceea ce se află în spate – o afacere cu servicii secrete. O ”lucrare”?... O ”făcătură”?...

Într-o ironică postare de azi noapte – ”Duios calimera se schimba” - investigatorul Mirel Curea scrie că Gelu Olteanu ”nu trebuie să fie foarte îngrijorat pentru că a fost arestat pentru 30 de zile, împreună cu concubina sa, Vanessa Youness, pentru trafic de droguri”.

”Aia, ce făceau ei în clinica aia, era altceva, era un tratament experimental, cu medicamente neomologate, pentru scleroză multiplă, dar nu despre asta este vorba, asta se știa de multă vreme”, arată Curea. ”Este vorba că trebuie să dea din ei, și el, și ea. Și vor da!”

Ce să dea? Iată date interesante: ”Să spună Vanessa ce trebuie în dosarul penal în care este judecată pentru o mită cerută și primită de un milion de euro de la Claudiu Florică și Dinu Pescariu, pentru atribuirea unui contract IT-Microsoft, în 2011, instrumentat de DNA, în urma denunțurilor lui Florică și Pescariu, să spună și Olteanu ce trebuie despre Coldea, Kovesi&Co, și vor fi ambii ok”.

Dosarul Microsoft? Adică afacerile americanilor? Coldea? Păi nu erau ”Case closed”?. Nu, Mirel Curea punctează un aspect – ”Să lămurim acum ce înseamnă „ce trebuie””:

”Ei bine, „ce trebuie” ăsta înseamnă ce are nevoie noul ambasador al SUA, care trebuie așteptat cum trebuie și cu ce trebuie. Observați că „trebuie” se repetă de mai multe ori. Este clar?” – scrie Mirel Curea.

Dar, cu toate că suntem de acord cu apreciatul investigator, atragem atenția că ar mai trebui așteptat cineva: adjunctul lui Adrian Zuckerman, adică noul Hans Klemm, după cum spun unii.

Dar, ce mai zice Mirel Curea? ”Să fiu în locul generalului Coldea, mi-aș săpa o groapă adâncă și m-as ascunde”. Vom continua analiza, deocamdată doar să observăm.

Pe de altă parte, Sorina Matei, una dintre cel mai importante jurnaliste de investigații, notează ironic: ”Pe şefa DIICOT România (Alina Bica, n.n), când au prins-o la Paris cu Nuţi, a zis: dar ce-am făcut, am tras pe nas?”

”Pe şeful DIPI România corruption când îl prinzi cu drogangeala-n nas, cu zuza sa cu clinică promovată pe coco în presă şi şpăgi Microsoft via cinstitul Boc, şi cu ofiţer englez, zice că face că face şamanism nene”, scrie Sorina Matei.

La concluzia ei subscriem și noi: ”Poate realizaţi ce bolnavi conduc România”. Da, cu siguranță, dar nu numai România… Sunt și destui ”strategici”.

1452
Tagurile:
Arestare, Florian Coldea
Carmen Avram

Carmen Avram anunță cea mai grea înfrângere pentru Iohannis și Orban cei doi tac mâlc!

647
Ce vor face Orban și Iohannis? Vor tăcea mai departe asupra subiectului – sau vor da vina pe guvernarea PSD – Dăncilă?!

BUCUREȘTI, 13 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. În ciuda cifrelor prezentate de analiști și de Opoziție privind datele economice și mai ales îndatorarea, reprezentanții Guvernului afirmă că totul merge bine, iar Florin Cîțu pare pur și simplu entuziasmat!

Președintele Iohannis, cel care asigură susținerea Guvernului și îl girează în fața electoratului nu pierde nici un prilej pentru a felicita guvernul pentru ceea ce face, trecând peste toate gafele și mai ales ignorând orice critică, ba chiar și cifrele venite din Europa.

Dar, din păcate un fapt NU îl pot contrazice și Iohannis și Orban – și atunci îl ignoră, tăcând mâlc în privința lui: zona euro, obiectiv prioritar al României, nerealizat de România… dar de care se apropie Bulgaria!

Ori, acest fapt îl aruncă în față Carmen Avram, reputată realizatorare TV devenită europarlamentar.  

”E oficial: Bulgaria e în anticamera zonei euro - a fost admisă (alături de Croația) în mecanismul european al ratei de schimb”, arată Carmen Avram, explicând că ”moneda bulgară va fi acum „conectată” la euro, la rata de 1 euro= 1.95583 leva, în pregătirea aderării”.

Altfel spus, ”în doi ani, Bulgaria ne va lăsa definitiv în urmă, trecând la euro”.

Ceea ce ascund Iohannis și Orban este că în timp ce Bulgaria obține un asemenea succes, ”România nu îndeplinește niciuna dintre cele 4 condiții pentru a face pasul”.

”Nu cred ca i-ați auzit vreodată pe bulgari bârfindu-și patria prin Europa și prin ziarele ei și nici nu i-ați văzut pe liderii de la Sofia să creeze haos, doar ca să stăpânească ei, de unii singuri, țara până la sfârșitul timpurilor”, scrie Carmen Avram.

Iar marea problemă, pe care PNL și cei care se declară ”anti-PSD” o ignoră, este următoarea, perfect spusă de Carmen Avram:

”Nicio națiune n-a crescut vreodată în haos, scandal și lipsă de patriotism”, scrie Carmen Avram, punctând final: ”Când o să înțelegem asta, o să-i ajungem din urmă pe bulgari”.

Oare ce vor face Orban și Iohannis? Vor tăcea mâlc asupra subiectului – sau vor da vina pe guvernarea PSD – Dăncilă… asta chiar după ce Banca Mondială a evidențiat realizările economice ale respectivului cabinet?!

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

647
Tagurile:
PSD, Moneda Euro, Zona euro, Bulgaria, Klaus Iohannis, Carmen Avram

Загрузка...
Papa de la Roma Francisc

Realitate și ipocrizie: PAPA, primul mesaj după decizia lui Erdogan privind Sfânta Sofia

471
Dacă Papa ar trebui să se simtă trist, ar trebui să o facă pentru ceea ce Occidentul catolic a făcut creștinismului răsăritean, inclusiv împotriva capitalei acestuia, Constantinopol – și a marii biserici a Răsăritului, Sfânta Sofia

BUCUREȘTI, 12 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Una dintre cele mai controversate decizii din ultima perioadă a fost revenirea fostei biserici bizantine Sfânta Sofia la serviciile sacre musulmane, după ce, de peste 85 de ani, monumentala clădire a fost muzeu.

Președintele Recep Tayyp Erdogan a anunțat că va fi redeschisă religiei musulmane, dar că va fi deschisă tuturor. Decizia lui Erdogan se potrivește ca dată cu primul serviciu religios musulman, desfășurat în primele zile după cucerirea Constantinopolului (29 mai 1453), undeva la începutul lui iunie 1453, la ea asistând sultanul Mahomed Cuceritorul, un adevărat protector al monumentelor arhitectonice ale capitalei cucerite.

În 1934, sub republica preşedintelui Kemal Atatürk, Sfânta Sofia a fost secularizată şi transformată în ”Muzeul Ayasofya”.

Acum, primul serviciu religios musulman va avea loc peste 24 iulie, în prezența președintelui Erdogan. 

“Ne vom ruga împreună de vineri, 24 iulie, la Sfânta Sofia şi, astfel, o vom deschide religiei”, a declarat Erdogan, subliniind că marele locaș de cult își va păstra și caracterul de obiectiv turistic al Istanbulului și ”va rămâne deschisă tuturor, turcilor şi străinilor, musulmanilor şi non-musulmanilor”.

Reacții au venit din lumea întreagă, iar una dintre cele mai așteptate a fost a Papei. Azi, în ”Duminica Mării”, de Ziua Internațională a Mării, Papa a făcut referire la acest adevărat suflet spiritual al vechii porți a mărilor – Bizanțul.

”Mă gândesc la Hagia Sophia… și sunt foarte întristat”, a declarat Papa Francisc, transmite Vatican News.

O reacție dură a venit de la Moscova, de la Patriarhul Kirill, care a denunţat ”orice tentativă de a umili sau de a impieta moştenirea spirituală milenară a Bisericii de la Constantinopol”, a spus Kiril, subliniind că ”o ameninţare la adresa Sfintei Sofia este o ameninţare faţă de întreaga civilizaţie creştină”.

Pe plan politic, Kremlinul consideră că decizia Ankarei este suverană, este ”o afacere internă” a Turciei.

De fapt, supărarea Bisericii Rusiei este justificată, pentru că însăși creștinarea rușilor are legătură cu Sfânta Sofia. Cneazul Vladimir cel Sfânt ar fi decis creștinarea rușilor după ce a fost impresionat și întărit de o slujbă de la marea biserică a Constantinopolului.

Menționam de grija marelui sultan Mohammed Fatîh pentru monumente – și trebuie spus că, din păcate, nu toți urmașii săi s-au manifestat la fel. Și titrez: realitate și ipocrizie. De fapt, e vorba de istoria reală și de cine este, de fapt, de vină pentru faptul că zona Sfânta Sofia NU este creștină. 

Istoria reală arată că, mai înainte ca musulmanii să acopere mozaicurile și să afecteze monumentul, acesta fusese vandalizat și prădat de cruciații latini, catolici, în timpul celei de-a patra Cruciade, când, în 1204, printr-un act de trădare a creștinătății, armatele apusene au cucerit și jefuit Constantinopolul, capitala Imperiului Roman de Răsărit.

A fost lovitura fatală dată vechiului imperiu, care de atunci nu și-a mai revenit – și factorul principal al pătrunderii turkmeno-selgiucide în Asia Mică și apoi în Europa.

Deci, dacă Papa ar trebui să se simtă trist, ar trebui să o facă pentru ceea ce Occidentul catolic a făcut creștinismului răsăritean, inclusiv împotriva capitalei acestuia, Constantinopol – și a marii biserici a Răsăritului, Sfânta Sofia. Turcii au cules roadele unei politici de permanentă trădare și împilare a Imperiului Bizantin de către cruciații latini și puterile militar-comerciale de la sfârșitului perioadei feudale.

De fapt, în multe zone ale fostului imperiu Roman de Răsărit, chiar populația creștină i-a primit pe selgiucizi și pe turkmenii viitori otomani ca pe niște eliberatori, atât de dur s-a manifestat cucerirea latină din secolul XIII. Până la căderea Constantinopolului sub noul imperiu Otoman nu mai era decât un pas. Occidentul l-a făcut cadou turcilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

471
Tagurile:
moschee, Recep Tayyip Erdogan, Mesaj, Papa Francisc, Sfânta Sofia

Загрузка...
Andrzej Duda

Polonia, victorie la limită, lecție pentru Bruxelles, care NU își poate impune agenda!

0
Victoria este criticată de medii occidentale, care se tem de continuarea politicilor conservatoare şi de reformele justiţiei pe care UE de contestă.

BUCUREȘTI, 13 iul – Sputnik, Evan Răutu. Iar, în Polonia s-a derulat al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, între actualul președinte, social-conservatorul Andrzej Duda, şi primarul liberal a Varşoviei, Rafal Trzaskowski.

Conform datelor exit-poll, Andrzej Duda ar fi câștigat la limită, obținând 50,6%, în timp ce Trzaskowski are doar 49,6%. Ultimul sondaj Ipsos, publicat azi noapte, arată că Duda a obținut 51% din sufragii.

Victoria lui Duda este criticată de medii occidentale, care se tem de continuarea politicilor conservatoare şi de reformele justiţiei pe care UE de contestă.

De cealaltă parte, Rafal Trzaskowski a promis reforme prin susţinerea minorităţilor şi ”va bloca încercările guvernului de a politiza sistemul judiciar care atacă valorile democratice”, transmite BBC.

Duda este un ”conservator social” şi vrea să apere „modelul tradiţional de familie”, susţinăte programul 500+, prin care familiile primesc 110 euro pe lună pentru fiecare copil, până la vârsta de 18 ani.

Occidentul îi reproșează lui Duda politica împotriva pătrunderii ideologiilor progresiste, mai ales a celor gender, președintele promițând să protejeze familiile poloneze de ”ideologia LGBT” sau de educaţie sexuală în şcolile de stat.

Polonia a adoptat o formă morală de ”educaţie de viaţă în familie”, dar numai pentru studenți și, făcute, atenție – de preoţi sau călugăriţe. De asemenea, Duda se opune avorturilor.

Preşedintelui Duda i se reproșează și modificările legislative privind ”controlul sistemului judiciar şi al presei”, transmite BBC, într-un amplu comentariu

În relația cu UE, situație este mereu încordată - Polonia este cel mai mare beneficiar net al absorbțiilor fondurilor UE,  dar Duda a numit UE o comunitate ”imaginară din care nu câştigăm prea mult”.

Rafal Trzaskowski este susținut de Platforma Civică, așa zisă de centru-dreapta, formaţiunea lui Donald Tusk, și are o agendă liberal progresistă, participând chiar la marşurile LGBTQ şi a propus introducerea educaţiei sexuale în şcoli. De asemenea, el susține agenda Bruxelles-ului, contra reformelor din Justiție adplicate de Duda.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Alegeri, alegeri, Polonia, Andrzej Duda

Загрузка...